2012-03-21 20:46:30, szerda
|
|
|
25 dkg csirke felsőcomb filé
15 dkg vágott zöldbab (mirelit)
3 dkg kenyérszalonna
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk méz
1 kk só
friss reszelt gyömbér vagy 1 tk őrölt gyömbér
1/2 tk chilipaprika
kevés vaj a sütéshez
elkészítés
Egy kevés vajon megfuttatjuk az apró kockára vágott szalonnát. Mikor kezd áttetszővé válni, hozzátesszük a laskára vágott vöröshagymát, s lassú tűzön alaposan megdinszteljük.
Hozzátesszük a friss reszelt gyömbért, s a fokhagymát, s feljebb tekerjük a hőfokot. Beledobjuk a kockára vágott csirkét, s a mézet is belekeverjük.
Mikor a hús kifehéredett, s kicsit meg is pirult, takarékra állítjuk a lángot, s hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a húst.
Végül hozzátesszük a mirelit zöldbabot, meglocsoljuk egy kis szójaszósszal, s még pár percig hagyjuk főni, míg a bab is megpuhul. |
|
|
1 komment
, kategória: főételek |
|
|
|