Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
VIII. kerületi kórkép
  2012-03-25 22:47:08, vasárnap
 
  VIII. kerületi kórkép


A jelen rendszer romboló társadalompolitikájának következményeivel szerte az országban szembesülhetünk. Budapest VIII. kerületében az ebből fakadó problémák mind fellelhetőek. Nézzünk csak meg, egy párat ezek közül.

A kerületben lévő rendőrök létszáma meglehetősen kevés, közel sem elegendő. Néha látni 1-2 rendőrautót elhaladni, hogy a látszat megmaradjon. A rendőrség tevékenységi jogkörét olyan mértékben korlátozták, hogy nem tudnak megfelelően fellépni a bűnözés ellen. A rendőrség tönkre lett téve, működésképtelenné vált, tényleges feladatát ellátni nem tudja. Igazságszolgáltatásnak elrettentő ereje nincs a bűnözők számára, mivel nincsen valódi igazságszolgáltatás. A bűncselekményekre kiszabott ítéletek, felháborítóan enyhék, a luxusbörtönökben eltölött idő, a legtöbb bűnözőt nem riasztja el az újbóli bűntettektől. Mindennek következtében a kerületben hatalmas méreteket öltött a bűnözés. A kábítószer-kereskedelemtől a rendszeres gyilkosságokig a bűncselekmények minden létező formája virágzik a környéken. Az elkövetők nagy része pedig a helyi cigány lakosság soraiból kerül ki.

Közbiztonság nincsen, a jelenlévő cigány-bandák miatt a kerület egyes részein az utcára lépés is egyenlő az életveszéllyel, kifejezetten az éjjeli órákban. A helyi közoktatási intézményekben a helyzet katasztrofális. Az itt tanuló, lassan kisebbségben lévő magyar diákok testi épsége állandó veszélynek van kitéve (arról nem beszélve, hogy tanároké is). Az itt nyíló kis üzletek nagy része halálra van ítélve, a rablások ezekben rendszeresek, ezért gyakran egyszerűen bezárnak, vagy becsődölnek, tovább rontva ezzel az amúgy is nagy mértékű munkanélküliséget. Egyre több bevándorlót lehet felfedezni, a különböző afrikai és ázsiai népek közül. Szerencsénkre velük ritkábban akadnak problémák. Gyakori jelenség, hogy az itt lakó magyar fiatalok hasonulnak a cigányokhoz, csatlakoznak a cigánybandákhoz, és bűnözővé válnak. Ennek a jelenségnek az egyik következménye az egyre gyakoribb cigány-magyar házasság.

Az életszínvonal átlagon aluli, és egyre csak romlik. A lakóházak romosak, omladoznak, van ahol egyenesen életveszélyesek. Felújítani ezeket nincs pénz. Ugyanezen ok miatt a lerombolt lakóházak helyére, gyakran semmit sem építenek. Ezek a területek, a környéki cigányok szemétdombjává válnak. Szintén pénzügyi okok miatt rengeteg félbemaradt építkezéssel találkozhatunk. Az egész kerület egy pusztulófélben lévő város képét tárja elénk. A helyzetet az úgynevezett ,,fejlődő" országokéhoz lehet hasonlítani, de itt visszafejlődés történik.

Az egészségügyi dolgozók hiánya miatt a rendelőkben akár több órás várakozásra is számíthat az ember. A környéken lakók szabályosan versenyeznek egymással, 10-20 perccel rendelési idő előtt megjelennek, hogy kevesebbet kelljen várniuk.

A kerületben szabadidős tevékenységekre lehetőség nincs. Sem a lehetőség, sem a körülmények nincsenek meg hozzá. A parkok, játszóterek nagy része üres és romos. Többnyire az ide csoportosuló cigánybandák miatt. Aki teheti, a környéktől minél távolabb próbálja meg eltölteni szabadidejét.

A jelenlegi helyzetből a pártok próbálnak minél több hasznot húzni, beleépítve a ,,programjaikba" a rendteremtést a kerületben, ami részükről, a választások után pár látszatintézkedésben ki is merül.

Ami itt fel lett sorolva, az csak töredéke a jelen lévő problémáknak. Amit látunk ezek alapján: bűnözés, szegénység, nyomor, pusztulás... nem csak ebben a kerületben, hanem országszerte, már most. Ami még jön, annak a mostani helyzet csak árnyéka, és mindenhova el fog érni. A jelenlegi rendszer nem képes ezeket a problémákat megszüntetni, mert magából a rendszerből fakadnak ezek. Magát a jelenlegi rendszert kell megszüntetni, hogy ezek a problémák megszűnjenek. Más megoldás nincs, a kérdés csak az, hajlandóak-e az emberek ezért tenni is valamit? Akik igen... azok tudják hol a helyük.

Nagy Attila - Jövőnk.info






2012. március 24.

http://jovonk.info/2012/03/24/viii-keruleti-korkep
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Magyar népakaratlanság
  2012-03-25 22:29:53, vasárnap
 
  Magyar népakaratlanság


A minap került a kezembe egy könyv, aminek a címe: Hogy éljük túl az összeomlást. Nem igazán olvastam el, csak beleolvastam. Ugyanis nem nagyon érdekel az, hogy kinek mi a meglátása, hogyan akarja ő túlélni a változásokat. Én ugyanis nem túlélni, hanem megélni, megharcolni akarom, a többi nem érdekel.

Két dolgot tartottam fontosnak megnézni. Az egyik az, hogy a könyv valóban a túlélésre koncentrál, vagy valódi jó tanácsokat ad arra, hogyan védjük meg a családunkat, vagyonunkat. Nos, alapvetően menekülő stílus, elolvasni is felesleges. A másik dolog azonban már érdekesebb volt. Egy hivatalos, társadalomkutatók által megfogalmazott elmélet arra, mi számít összeomlásnak.

Két dolgot állapítottak meg. Az egyik, hogy alapvetően az az összeomlás határa, amikor az infrastruktúra, a rendvédelmi és egészségügyi rendszerek nem működnek. Tehát nem működik a víz, gáz, és áram szolgáltatás. A másik az, hogy az egészségügyi ellátás kénytelen leállni anyagi és az eszközhiány miatt. A rendfenntartás sem működik. Ezek után jön a második fokozat. Az összeomlás akkor áll be, mikor a nép elfogadja annak tényét. Vagyis a nép felismeri, hogy ez nem megy tovább, és a társadalom elfogadja, hogy eddig működött, most pedig már nem működik a rendszer. Olyan ez, mint a pénz. Amíg elfogadom egy papírfecniről, hogy az ezer forintot ér, addig ezer forintot ér. Ha kijelentem, hogy ez egy darab fecni és nem ér számomra egy lyukas garast sem, azonnal elvesztette az értékét. Amikor a társadalom elfogadja a rendszer bedőlésének tényét, a fennálló politikai rendszer mindenképpen bukásra van ítélve. Itt azonban van egy fontos tényező, és ez az ingerküszöb kérdése. Vannak népek, melyek még viszonylagos jó körülmények fennállásakor is már már forronganak, és vannak olyanok, melyek szinte az éhhalálig képesek tűrni a sorsukat. Az, hogy egy adott országban mikor tudatosul az összeomlás ténye, népi jellemző is.

Hogy is állunk ezzel az összeomlás dologgal hazánk vonatkozásában?

A víz, gáz, áram ellátás nem fog leállni. Több okból sem. Eleve azért, mert a nyugati tulajdonú rabszolgatartó vállalatokat nem lehet leválasztani a rendszerről, valamint az összeomlás nem a társadalom 100 százalékát érinti, csak magával ragadja. Az viszont egy más kérdés, hogy hány tízezer család van elmaradva közüzemi számlákkal. Ha a szolgáltatók a számla elmaradása után azonnal kikötnék a szolgáltatást, sok tízezer család maradna gáz vagy áram nélkül. Ebben az értelemben véve viszont már látható, hogy a szolgáltatói rendszer nem azért működik még, mert minden rendben van, hanem a nagyvállalatok a hatalom alá dolgoznak a különböző fizetési csúsztatásokkal. Érdekeltek a rend fenntartásában. Az áramszolgáltató például egyszerűen a nemfizetők által elhasznált árammenyiséget hálózati veszteség címén kiszámlázza a többi még fizetőképes felhasználóra. A víz valóságos árához képest olyan drága, hogy a szolgáltatót egyáltalán nem érdekli, van-e némi vesztesége vagy nincs. A gáz kényesebb kérdés, de itt is olyan a haszonkulcs, hogy a cég elbírja a minimális kieséseket. Azonban valóságos, normál díjazás mellett ezek a cégek már becsődöltek volna.

A rend fennállása már kényesebb kérdés, főleg hazánkban. Csökkent a statisztika szerint a bűncselekmények száma, azt azonban elfelejtik hozzátenni, hogy az ügyek jelentős hányadát már le sem papírozzák, a rendőr ki sem megy a helyszínre. (Erre lakókörnyezetemben több példa is volt az elmúlt időben). Így azért elég radikálisan lehet csökkenteni a bűncselekmények számát. Amint a tolvaj cigány család neve felmerül betelefonáláskor, a rendőrség már ki sem megy, közli a telefonálóval, hogy azok tolvajok, bevinni sem érdemes, estére otthon lesz. A közbiztonság az országban romokban hever, és ezt majdnem szó szerint lehet venni. Az egészségügyről pedig ne is beszéljünk. Az ott fennálló állapotok már nehogy megközelítik, hanem le is kőrözik az összeomlás állapotát. Ugyanis Japánban a cunami kellős közepén ennél jóval gyorsabban és rugalmasabban működött az egészségügy. Ha valahol, hát ott aztán volt összeomlás. Egészségügyünkről nyugodtan jelentsük ki, hogy a normális állapotokhoz képest már összeomlott. Orvosaink kiválóak, és teszik a dolgukat összeszorított fogakkal is, nehogy hallani lehessen a szitkozódást. Nővérek olyan körülmények között dolgoznak, hogy szinte nincs olyan közöttük, akinek ne sínylené meg látványosan a családja a folyamatos 12 órázásokat. De nekik nem szakmájuk, hanem hivatásuk van, és ezzel a hivatástudattal él vissza a kormány a végtelenségig. Egy olyan ország, ahol hónapokat kell egy általános vizsgálatra várni, ahol műtétek azért csúsznak hónapokat, mert nincs eszköz, sőt, egyre több levél, információ érkezik, hogy már kézzelfoghatóan nincs orvos sem.

Győrben például a bőrgyógyászaton egy orvos van, aki már felmondási idejét tölti, megy nyugatra. Orvoshoz bejutni másfél hónapot kell várni. Egy sima hasi ultrahangra két hónap a várakozási idő. Orvos ismerős elmondta, hogy szívműtéten kinyitották az illető mellkasát, aztán visszacsukták, mert akkor derült ki, hogy nincs olyan méretű szívbillentyű, mint amire a betegnek szüksége lenne. 40 éves röntgengépek, felszínes toldozások és foltozások mindenütt. Ami modernizálás történik, az olyan mennyiségű hitelre készül, amit még az unokáink is nyögni fognak.

Ha összegeznünk kell a társadalomkutatók megállapítását, akkor helyénvaló módon az összeomlás Magyarországon már bekövetkezett. Arra azonban a tanulmányuk nem tér ki, hogy mi a működésképtelenség határa, vagy fokozata. Az, hogy az államgépezet, a hatalomgyakorlás, a rendőrség vagy az egészségügy teljesen leálljon, felesleges várni, mert olyan soha nem következik be. Az orvosok, a fronton még akkor is műtenek, ha egy bicskával és egy kanállal kell a műtétet elvégezni. Vagyis teljes összeomlás nem létezik. Az összeomlás határa tehát két pillérre helyezhető, amikor közveszélyessé minősíthető, és amikor a nép megelégeli.

Valójában a helyzet az, hogy Magyarország már egy normális állam mértékével mérve összeomlott. Semmi egyéb nem tartja életben, amint a magyar népre mostanában oly jellemző birka mentalitás. Itt jön a képbe a fenti könyv társadalomkutatók általi megállapítása, hogy az összeomlás akkor következik, be, mikor a nép elfogadja annak bekövetkezését. A magyar számára az összeomlás mikor éri el a felismerést? Sajnos a magyar népről egyáltalán nem hízelgő megállapításokat lehet csak tenni. Ha az átlagembert nézzük, akkor egy tányér moslékért is képes eladni a jövőjét (lencse már extra lenne). Az ellenállónak nevezhető jobboldal is a társadalomban tapasztalható atomizált állapotban van, összefogásra vajmi kevés lehetőség van. Fiataljaink pedig özönlenek ki az országból, megindult a harmadik nagy elvándorlási hullám. Azt, hogy féreg kormányunk csak a pillanatnyi dolgokkal foglalkozik, vagyis csak azzal, hogy a semmi kis hatalmacskáját megtartsa, jól mutatja ez a kormány által reklámozott folyamat, melyet minden esetben a folyamat lezajlása után egy-két évtizeddel rengette meg az országot, a kieső utódok miatt.

A magyar nép olyan sorsfordító döntést igénylő helyzetben van, amely a Trianon után megmaradt ország sorsát eldönti. Hosszú-hosszú időre, olyannyira, hogy önmagába véve az ország fennmaradásának sorsa is kérdéses. És ha valaki úgy hiszi, hogy Trianon után egyharmadra csökkent országot nem lehet elvenni, tovább osztani, az nagyon téved. Ahogy Skócia is Írországhoz hasonlóan a különváláson kezd gondolkodni, ahogy legalább négy részre szedték szét Líbiát, ahogy a kurdok miatt könnyen lehet egy szír vagy török szétesés, ahogy Szerbiában is lezajlott a koszovói szakítás, úgy ez a folyamat bárhol tovább folytatódhat. Hazánkban is. Most etnikai, erkölcsi és gazdasági gondok együtt jelentkeznek, egymást nem kioltva, hanem erősítve. Sajnos látszólag ezzel egyenesen arányosan hülyül el a nép, ahelyett, hogy egyre erőszakosabban követelné a jogait.

A kutatók megállapításai tehát alapvetően helyesek, csak éppen a néppel van gond. Nem hajlandó felismerni a nyilvánvalót. Ez pedig nem tudatlanságból ered, hanem legelső sorban gyávaságból. Sajnos igen, ki kell mondanunk, a magyar alapvetően gyáva lett. (Ismételten a nagy átlagról beszélek, és nem azokról a kevesekről, akik pontosan tudják mire gondolok). A gyávaságra azonban nincs orvosság, az a lelkiségből ered. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy minden adott ahhoz, hogy az ország sorsa jobb forduljon, csak éppen a nép nem foglalkozik vele. Mert gyáva. Gyáva ahhoz, hogy megmondja a főnökének, hogy sztrájkot kezdjen, hogy ha kell, ráborítsa az asztalt a nyugati tetves rabszolgatartókra. Az MNA már megtette ezt nem egy helyen, de amint mondják, egy fecske nem csinál nyarat. A népi ellenállásnak spontán kell kialakulnia, és ha szerveződésbe kezd, amint felsorakozik egy elv mögé, csak és kizárólag akkor lehet elsöprő erejű. Ezt a folyamatot lehet halasztgatni, időhúzásra játszani, de kicselezni, megállítani nem. Az időhúzás pedig alapvetően csak mérgesíti a kitörés pillanatát. Az ugyanis nem mindegy, hogy az elvek a vezérlők, vagy az elkeseredettség. A másodikban nincs elvszerűség, tervszerűség, vezénylés, és cél, csak egy van, az indulat. Az pedig nem gondolkozik, csak húzza a fára, akire rámutat. 1956-ban 50 000 ÁVO-s volt, és két nap alatt összeomlott az ÁVO.

Mit is mondjunk erre? Ébresztő? - már régen kellett volna. Gondolkodni? Ideje lenne.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2012. március 25.

http://jovonk.info/2012/03/25/magyar-nepakaratlansag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnep - rontás
  2012-03-25 21:11:03, vasárnap
 
 
Post festam

Ünnep - rontás


Hét évnek kellett eltelnie1956 októberétől ahhoz, hogy 1963 májusában, echte emeszempés családban [párttitkár apa, pártalkalmazott mama], megszülessen a kis Viktorka. Persze nem késett le semmiről. 1989. jún. 16-án Nagy Imre és társai temetésén már ő volt a magyar ifjúság képviselője és ekként szónokolt. "... Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövet kezendő húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik". Mondta ezt az az Orbán Viktor, aki "... politikai pálya futását gimnáziumi alapszervezeti KISZ titkárként kezdte" maga is. Akkor is sok birka magyar tipródott a Hősök terén [kb. annyi mint most március 15-én a Kossuth téren]. Senki sem vette észre, hogy Viktor, a párttitkárfi, idegen jelmezbe bújt és eljátssza annak a sokszázezer magyar ifjúnak a szerepét, akit mint osztályidegent tényleg nem vettek fel az egyetemre és a seregbe munkaszolgálatra hívtak be. Ha akkor valaki elbődül, vagy csak elröhinti magát, tán' másképp alakul a magyar történelem. Ám e pojáca látványára senkinek se' jutott eszébe semmi. Nem csoda, hisz a birkának nincsenek indulatai, nincs humorérzéke és főleg nem érti amit lát, vagy hall. Azóta lepergett az idő rokkáján 23 esztendő, de a tömeg maradt ami volt...

Ami azt illeti, az emelvényen ágáló Soros tanítvány jövőjét nem nyelte el a hatodik koporsó. Sőt bőven kárpótolta kiszes önnmagát és emeszempés felmenőit - visszamenőlegesen és előre is - amiatt, hogy a szocializmusban nem lehettek kapitalisták, azaz kénytelenek voltak a rendszerváltásig "szükölködni".

Az a mondás, hogy a felségest a nevetségestől egy hajszál választja el, csak az értelmes emberek körében igaz, a tömegre nézve nem. Platón görög filozófus szerint a tömeg az "elemi rossz". Livius római politikus szerint a "szükséges rossz". A tömegbe olvadt személy pszichológiája alapvetően különbözik az egyén pszichológiájától. A "kollektív lélek" a tudatalattiba merül, ezért alcsonyabb rendü az egyéni, azaz a tudatos léleknél.

Az idei március idusán a Kossuth téren ágáló Orbánt hallgatva az jutott eszembe, hogy lám emelte a tétet. Ezúttal már negyvennyolcas forradalmárokat alakit, ráadásul többet egyszerre: lánglelkü Petőfit, merész Kossuthot és mérsék letes Széchenyit.

Beszéde teljességgel nélkülözött minden intellektuális tartalmat. Nem a téren toporgó egyén értelmére, hanem a tömeg érzelmeire apellált. A legjellegzetesebb lózungok így hangzanak. "1848 politikai és szellemi örökösei vagyunk, 1848 politikai programja pedig úgy hangzott, mint a mai magyaroké: nem leszünk gyarmat! ... Ma már elegen és elég erősek vagyunk, hogy a szabadságjogaink után kivívjuk a szabad magyar életet is ... Nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket ... A pénzügyi függetlenség a szabadság feltétele."

Erről Hitler jutott eszembe. No' nem a hasonlóságok, hanem a különbözőségek miatt. Mert hogy is gondolkodott a Führer a tömegről? Kijelentette mindenekelőtt: "a nemzetet tömeggé teszem". Majd miután ez sikerült: ,,Fanatizáltam a tömeget, hogy politikám eszközévé tegyem. Kényszerítettem, hogy emelkedjen önmaga fölé, értelmet és tevékenységet adtam neki. Szememre hányták, hogy a legalacsonyabb ösztönöket élesztem fel a tömegben. Ez igaz. Ha ésszerű érveléssel állok a tömeg elé, nem ért meg; de ha olyan érzelmeket keltek benne, amelyek szájaíze szerint valók, nyomban követi a parancsot ... Tömeggyűlésen nincs helye a gondolatnak... minél nagyobb a tömeg, annál könnyebb irányítani. Mennél dúsabb színezésű az emberi alkotóelemek, parasztok, munkások, tisztviselők összetétele, annál inkább válnak egyéntelenített, tipikus tömeggé." Ugyanez más megfogalmazásban. "Sohase fecséreljétek az időtöket az értelmiségiek és érdekcsoportok összejövetelein. Amit ott ma okszerű fejtegetéssel elértek, azt holnap ellenkező tanításokkal elhomályosítják. De amit a nemzetnek a tömeg állapotában mondtok, az mintegy önkivületben, ráparancsolt igazságként kitörölhetetlenül benne marad és minden ésszerű kioktatásnak ellenáll." Vélem, Orbán sem gondolja másként.

Csakhogy.

Hitler nem csupán és nem is első sorban tömegben, hanem népben gondolkodott. Helyesen úgy vélte, a tömeg csak eszköz a nép felemeléséhez. Ezt így fejezte ki. "Minden államnak elsősorban a takarékoskodó kisemberek és a házi asszonyok biztonságérzetére, bizalmára kell támaszkodnia. E két társadalmi csoport hűsége és barátsága nélkül egyetlen kormány sem tarthatja magát sokáig." Nos éppen e két társadalmi csoportot döngöli agyagba Orbán, sokkal kegyetlenebbül mint szoci elődei Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai tették. Orbán a nemzetközi tőke legkiméletlenebb adóprés kezelője! "Szabadságharca" ócska szappanopera csupán. Erre többször bátorkodtam már rámutatni, legutóbb "Orbán passiójátéka" c. írásomban.

A III. Birodalom politikai és gazdasági arculatával a Szentkorona tan c. cikkemben foglalkoztam részletesebben. és hozzáférhetővé tettem Hitler "Mein Kampf" c. valamint Joannes Öhquist "Führer Birodalma" c. müveit. Ezek most innen is elérhetők azért, mert bizonyos kitételekre anélkül akarok hivatkozni, hogy ide bemásolnám őket. Inkább lehetővé teszem az olvasónak, hogy eredetiben olvashassa azt amire fel akarom hívni a figyelmét.

Kezdjük azzal, hogy Hitler társadalomfelfogása szerint a liberalizmus jelszavával operáló "részvénykapitalizmus" a zsidó tőke behatolási módszere a nemzeti gazdaságok elpusztítása céljából. E behatolás trójai falova a parlamentáris demokrácia amely a szervezett lekiismeretlenség rendszerében fedezi a hódítók üzelmeit. Következésképp a Szerző nem e kategóriák megjavításában, hanem kiküszöbölésében gondolkodott, ill. cselekedett. Elképzeléseit igazolta a történelem. A III. Birodalomnak sikerült a nemzetgazdaságot talpraállítania. Társadalma, hadserege, gazdasága és szociális ellátó rendszere szilárd maradt a háborús erőfeszítések, majd pusztítások ellenére úgy, hogy népessége gyarapodott. Nem volt nélkülözés, még infláció sem. A "demokráciáknak" a béke évtizedeiben sikerült e jelenségeket újratermelniük elhúzódó és egyre mélyülő világválság formájában.

A népjólét célkitűzéseit a nemzetközi tőke csak abban a fázisban túzi zászlajára, amikor mint szociális, vagy munkás mozgalom a nemzeti gazdaságok tönkretételére tör. Uralmi helyzetben viszont porig rombolja a népjóléti intézmé nyeket. Hitler jól látta e kettős taktika aljasságát, ill. veszélyeit, ezért a nemzetépítő folyamatokból sikeresen kirekesztette a zsidóságot, illetve a nemzetpusztító "intézményeket" [tőzsde, nemzetközi bankok, liberális sajtó, stb.].

E folyamatok leírását Öhquist könyvéből ismerhetjük meg részletesebben.

Hitler nem alkotott alkotmányt, alaptörvényt, sem sarkalatos törvényeket. Beérte egy 25 pontból álló nyúlfarknyi pártprogrammal. Mondhatom, e programnak minden pontja tanulságos. A legérdekesebbeket kijelöltem.

Persze Orbán is beszél ilyesmikről. Az általa vezetett rendszer azonban pontosan ezeket az intézményeket és értékeket rombol ja le azáltal, hogy az adósságszolgálat keretében elvonja tőlük a költségvetési támogatást.

A III. Birodealomban a nemzeti újjáépítés két négyéves terv keretében történt. Érdekesek a tervcélok : a parasztság és a munkásság megsegítése a nemzet létalapjainak megteremtése, megvédése érdekében. Ezek a tervek megvalósultak!

[Öhquist érdekes megvilágítást ad a Reichstag 1933. február 27-én történt felgyújtásának is. Szerinte a tűzeset után folytatott nyomozások egy szerteágazó összeesküvés nyomaira bukkantak. Ez a téma nem tartozik ide. Csak azért említem, mert a III. Birodalom "alkotmányos fejlődése" innen azt az irányt követte, amit a nyugati politika a 2001. szep tember 11-ei terrortámadást követően, azaz felfüggesztette az állampolgári alapjogokat. Hitler emiatt őrült diktátor, Amerika pedig a demokrácia világító tornya...]

Az "űzérkedő tőkét" elsősorban a mezőgazdaságból kellett kitessékelni, hogy létrejöhessenek az élelmiszer ellátást biztositó paraszti birtokok. Megtörtént ez is. Ez a földbirtokrendezés lépésről lépésre ellenőrizhető, áttekinthető folya mat volt és a legtragikusabb időkben is fényesen kiállta a próbát.

És mi történik, pontosabban fog történni nálunk?

Ki, mi fenyegeti a földet, a parasztot, a nemzetet? Jellegzetes szimptóma Ángyán József vészkiáltása amelyből az derül ki, hogy egy maffiahálózat teszi rá a kezét a földre, Orbán Viktor pedig nem bocsátja fennséges színe elé. Jól ismerem ezt a helyzetet. Én mint megyei főügyész szerettem volna Boross Péter úr - belügyminiszter, későbbi orbáni főtanácsadó - színe elé kerülni. Nem fogadott, viszont feljelentett a legfőbb ügyésznél. Az "olajdossziéban" megénekeltem azt is, mi mindent megtett Orbán Viktor azért, hogy az "Olajbizottság" munkáját ellehetetlenítse.

Viszont, még első miniszterelnöksége idején, fellépett a zsebszerződések ellen - amúgy orbáni módra. Az állam kb. 140 luxusterepjárót vásárolt a zsebszerződőket "üldözők" számára. Állítólag 1 (egy) szerződést fogtak, a terepjáró flottát pedig selejtáron kiosztották az "üldözők" között...

A másik téma, ami miatt a nyavalya tör mindenkit: mi lesz, ha 2014-ben lejár a magyar föld külföldiek által történő felvá sárlásának tilalma [moratóriuma]? Töredelmesen megvallom eebben a kérdésben mint jogász nem merültem el kellő mélységben. Addig is, amíg ostoba slendrián ságomat helyre hozom, ill a mulasztásomat pótolom, hivatkozom Halász József ezzel kapcsolatos véleményére és Bene Gábor kiegészítésére.

[Megjegyzem, a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak is eszébe juthatna, hogy a nemzeti sorskérdések jogi mérlegét összeállítsa és a változásokat naprakészen karbantart sa. Ezt nem pótolja a parlamenti fecsegés és a videoclipek gyártása. A jelek szerint ennél valami fontosabbal vannak elfoglalva. Most kinlódom a magukról Varga Domokos Györggyel íratott hőskölte ménnyel ("Jogvédők a nemzet szolgálatában" 546 old. 2890 Ft.) Rövidesen megénekelem a könyvben megdicsőitett "három oroszlánt" Gaudi Nagy Tamást, Grespik Lászlót és Zétényi Zsoltot is. (Most még gyüjtök Zétényi legújabb művére "A Történeti Alkotmányra" 1407 old. 8000 Ft.)]

A dolgok "jogi" lényege az, hogy aki eladta a farát, annak bizony tartania kell. Itt nem segít sem az orbáni "szabadság harc", sem a fideszes "törvényalkotás" trükkjei. Szabadulnunk kell az EU és az IMF béklyóból minden áron. Ez nem jogkérdés, ez létkérdés, élet halál kérdése!

Nos, elmult március 15, elmúlik a hosszú hétvége és mi következik utána? Mi lesz "post festam"? Hát mi lenne. Folytatódik a pofátlan hazudozás, a szemfényvesztés és főleg a sanyargatás! Tovább folyik a macska - egér játék az IMF-el, amelynek vesztese az Ország, amely nincs is játékban..

Valami (etwas) máris "történt" Washingtonban. Az előjelzések szerint "Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter informális találkozót tart (?) majd az IMF magyarországi misszióvezetőjével március 16-án Washingtonban, hogy megvitassák a közelmúltbeli magyarországi fejleményeket - közölte Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti képvisele tének vezetője. Iryna Ivaschenko hangsúlyozta, hogy a mostani szakasz ban nem várhatók tárgyalások a lehetséges, Magyarországgal kötendő készenléti hitel megállapodásról, és nem terveznek a miniszter számára találkozót az IMF menedzsmentjével sem." Remélem a közelmult magyarországi fejleményei keretében lejátszásra kerül a március 15-i videoklip is. Szerintem Ivaschenkonak tetszeni fog. Tán' kérges szive is megenyhül irán tunk. Vagy nem? Inkább nem.

Ami engem illet, néha észreveszem amit látok sőt azt is, amit nem látok. Nos mit nem láttam, kit nem láttam a kossuth téri dobogón? Orbán mögött csupa fiatalok álltak. Hova lettek a megszokott sötét pofák: Kövér, Martonyi, Semjén, Pintér? Mit szimbolizál ez az új kulissza-technika? De ez még semmi! Miért nem álltak ki a pódiumra '48 zsidó hőseinek örökösei: Zoltai Gusztáv, Feldmájer Péter és Köves Slomóka? Miért tréfli Orbán zenés szórakozató műsora a kipások nak?

Mondhatnánk, hogy '48-ban minden zsidó vörössipkás honvédként ontotta vérét a győzelmek és a vereségek csata terein. Mondhatnánk, de nem mondhatjuk, hisz tudjuk, hogy a zsidóság "természetes betagozódása" szerint vett részt a '48-as eseményekben is, azaz "a Habsburgok oldalán is megtalálhatók voltak szép számmal mint hadiszállítók vagy kémek, illetve olyanok is voltak, akik mindkét oldalnak kémkedtek.... Ugyanakkor arra is van adat, hogy a szabadság harc idején az ellenünk harcoló orosz csapatokat az izraeliták látták el élelmiszerrel és pálinkával. Több ezer forintos megrendeléseket kaptak tőlük.". Így volt ez már a török időkben is. Ők látták el a pasák - basák pincéit magyar borral és háremeit magyar szüzekkel.

Most hogy az írás végére érek, eszembe jut: dehát voltaképp kié a '48-as magyar forradalom? A volt kommunistáké? A kiszeseké? A zsidóké? No nem! A múlt - beleértve '56-ot is - azoké akik a vérüket hullatták érte! Hitler azt hirdette, hogy "forradalma" a lövészárkok bűzéből, mocskából, szenvedéseiből és dicsőségéből sarjadt. Ezzel az értékeléssel persze lehet vitat kozni. Az azonban aligha vitatható, hogy a forradalmakat nem lehet ellopni a forradalmároktól. Ideiglanes barátunk Albert Camus így vélekedett '56 után. "Túl sok a halott már a magyar történelemben, és az ember csak saját vérével takarékoskodhat. A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét. Azok közé sem tartozom, akik úgy hiszik, alkalmazkodni kell, ha átmenetileg is, bele kell törődni a rémuralomba. Ez a rémuralom szocialistának nevezi magát, nem több jogon, mint ahogyan az inkvizíció hóhérai kereszté nyeknek mondták magukat.Ebben a jubileumi évben, a magyar szabadságharc 20-ik évfordulóján kívánom, hogy a magyar nép néma ellenállása megmaradjon, erősödjék, és mindenünnen támadó kiáltásaink visszhangjával elérje a nemzetközi közvélemény egyhangú elutasítását az elnyomókkal szemben." Kedves barátunk Camus! Szép tőled, hogy takarékoskodni akartál a mi vérünkkel és ennek érdekében azt tanácsoltad, tűrjünk még egy cseppet, mert "néma ellenállásunk" és a nemzetközi visszhang majd elsöpri az elnyomókat. Nos régi elnyomóink az új elnyomókkal szövetkezve sokkal rémesebb uralmat ültetettek a nyakunkba, mint a régi volt. Ha még további húsz, vagy negyven évig kell "némán ellenállnunk", abba midannyian belepusztulunk. Ezért már nem hallgathatunk rád és a hozzád hasonló okos européerekre. A mai helyzetnek és '48 szellemének az felel meg, ami a Nemzeti Dalban foglaltatik.

Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete.

A kérdés csak az, mikor van (lesz) a most? Hát akkor, amikor a nép felismeri ellenségeit és végez velük. '48 hevületében fogant Petőfi legfontosabb (!) verse.

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat -
Akasszátok föl a királyokat!

Ehhez tudni illik, kik is az illető urak. [Lamberg Ferenc gróf (1791-1848) altábornagy, 1848. szeptember 25-én a király, a törvényeket megkerülve kinevezte a magyarországi haderők főparancsnokává, szeptember 28-án a Lánchídon fölismerték és a pesti nép végzett vele. Baillet von Latour gróf (1780-1848) császári táborszernagy, 1848. áprilisától osztrák hadügyminiszter, akit október 6-án - a második bécsi forradalom kitörésének napján - a felkelők lámpavasra húztak fel.] Nos, mindössze arról van szó, hogy az egyre ingerültebb nép kit lát Orbán Viktorban. Petőfi, Kossuth, Széchenyi ő, avagy Lamberg, esetleg Latour? Ismét Petőfivel szólván:

Ez a kérdés, válasszatok!

A válasz nem késhet soká. Nem várathat magára újabb húsz évig! "Fogtomon" vagyunk. A Kossuth tér lila gőze nem ülheti meg tartósan a magyar agyakat. Ami engem illet, sok arcát láttam már ennek a térnek. Ott voltam, amikor Nagy Imre kiszólt az ablakból "elvtársak". Én is amondó voltam, már nem vagyunk elvtársak. Ott voltam, amikor '56 október 25-én a tömegbe lőttek . [Megúsztam egy tank mögé kúszva. Csak a zoknim lett véres a jobb bokámon és a viharkabá tom a hasam táján. Nem az én vérem volt, de biztos magyar vér volt.] Aztán hallottam ugyanott Torgyánt, amikor a nemzet testét marcangoló álliberális férgekről és dögkeselyükről szónokolt. Ha kissé meglódítom a fantáziámat könnyen magam elé tudom képzelni a Teret mint egy nemzeti számonkérés színhelyét is, ahol az ál magyar ifjú, az ál Petőfi, Kossuth, Széchenyi jelenlétére, vádlotti minőségben, feltétlenül számítok.

2012.03.16

Sz. Gy.

A honlap új szolgáltatása az anonym (névtelen) hozzászólási lehetőség biztosítása! A beírás közvetlenül az ablakba történik. Regisztráció nem szükséges. A hozzászólások levélformában egy olyan szerverre kerülnek, amely az IP címeket nem azonositja! A hozzászólást részemre ugyancsak levélformában küldi meg úgy, hogy a feladó levélcímét nem láthatom. A hozzászólást jogomban áll a cikk alján közzétenni (esetleg észrevételezni), vagy közlését mellőzni. Akik hozzászólásukat nem találják a várt helyen a magyarázatért olvassák el a "Szer kesztői üzenetekben" a 2011.11.16-i bejegyzést! Akik feltüntetik nevüket (becenevüket), ill. levélcímüket, egy partnerlistába kerülnek és a továbbiakban megkapják hírleveleimet. Kérem szíveskedjenek feltüntetni annak a cíkknek a címét (cím-részletét) amihez hozzászólnak!!!


http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Unnep-rontas/Unneprontas.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nagyon ügyes demagóg akit a birka nép könnyezve követ
  2012-03-25 12:06:43, vasárnap
 
  Orbán nagyon ügyes demagóg akit a birka nép könnyezve követ mert "olyan szépen beszél".
Mikor rákérdezek bárkire hogy tudjátok-e mit mondott képtelenek választ adni mert semmit nem mondott. Egyetlen beszédében sem mondott bármi kézzel foghatót de ez lényegtelen amig meg lehet hatódni a demagógián. Valaki "felvilágosított" a napokban hogy nem is az a fontos hogy mit mond hanem az hogy lelkesít! Na ennyit az Orbán megszálltakról.



Más: mi az hogy Orbán adott állampolgárságot??? Nekem évtizede hever itt a soha nem használt és meg nem újított magyar útlevelem és természetesen magyar állampolgárságom. Semmiféle eskűtétel nem járt a tisztán pénzügyi tranzakcióval - szerencsére mert akkor nem vettem volna át.

Senkinek semmiféle haszna az állampolgárságból nem származik ha csak nem dönt hazatelepedés mellett. Akkor meg mi a fenének könnyeznek??
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A második világháború, mint „zsidó háború”?
  2012-03-25 11:38:11, vasárnap
 
  A második világháború, mint ,,zsidó háború"?

2012. március 25. 05:37:17

Kik voltak a második világháború legfontosabb részvevői? A történelemoktatásnak álcázott propaganda állításai szerint a rossz oldalon álltak a ,,náci" németek, a magyarok, egy ideig az olaszok, és a tengelyhatalmakkal szövetkező más kisebb nemzetek. Az ,,igaz ügyért" pedig az amerikaiak, az oroszok, a britek, a franciák küzdöttek, és persze mindenki más is, aki felvette a harcot a ,,barbár nácizmussal" szemben. A zsidók szerepét pedig úgy állítják be a különböző propagandakiadványokban, mintha ők nem is aktív résztvevői, hanem kizárólag ártatlan áldozatai lettek volna a ,,nácik gyilkos őrületének".

A valóság természetesen teljesen más, mint ahogyan elénk tálalják. Következzék egy részlet Hans Jonas (1903-1993) németországi születésű zsidó filozófus egyik 1939 szeptemberében - tehát a háború kitörése után közvetlenül - megjelent írásából. Amit Hans Jonas leír, az a valóság: kiválóan összefoglalja, miképpen gondolkodtak a zsidóság vezető személyiségei a megkezdődött háború jelentőségéről és tétjéről.

,,Ez a mi óránk, ez a mi háborúnk. Eljött az óra, amelyre kétségbeesetten vártunk, és szívünk mélyén reméltük is eljövetelét ezekben a rettenetes években: íme, itt a pillanat, amikor megadatik nekünk a lehetőség, hogy a szégyen és gyalázat reménytelen korszaka után, a népünket sújtó annyi sok fizikai nélkülözés és erkölcsi megaláztatás után, végre szemtől szemben álljunk az ősellenséggel, fegyverrel a kézben, megtorlást követelve. A nagy leszámolás idején aktívan kivesszük a részünket az egyetemes ellenség térdre kényszerítésében, amely mindenekelőtt a mi ellenségünk volt, és az is marad a végsőkig.

Ez az a háború, amelynek során az ördögi ellenség ismételten kiűzhető ebből a világból. Ha azonban nem diadalmaskodunk felette, féktelenül erősödik tovább, és a mi megsemmisítésünk lesz tevékenységének a végeredménye. Ezért tehát az a háború a mi háborúnk. Nem csupán jogunk van benne részt venni, de kötelességünk is. Fel kell vennünk a küzdelmet, mivel értünk folyik a harc. És a saját nevünk alatt, zsidóként kell fellépnünk, mivel a háború kimenetele fogja ismét visszaadni a becsületünket.

A mi puszta létezésünk összeegyeztethetetlen a nácizmus létével. A kibontakozó konfliktus mitológiai méretűvé válik, és csakis az egyik vagy a másik fél teljes megsemmisülésével végződhet.

Számunkra ez a háború nem más, mint a bellum Judaicum (a zsidó háború), a szó legmélyebb értelmében - az első azóta, hogy az államunk megszűnt létezni. Ez a háború a bellum Judaicum, és ez a tény az őrhelyünkre szólít minket."

(Hans Jonas: Our Part In This War: A Word to Jewish Men 1939. szeptember. A vonatkozó részlet az alábbi könyvben olvasható: Hava Tirosh-Samuelson Christian Wiese, Christian: The Legacy of Hans Jonas: Judaism and the Phenomenon of Life. Brill, Netherlands. 2008. 194-202. old.)

Zoom

Félreértések elkerülése végett szeretném leszögezni: természetesen a zsidóságnak ugyanúgy ,,joga" volt részt venni és a kitűzött céljaiért harcolni a kibontakozó háborúban, mint bárki másnak. De a fenti sorok és a történelmi tények fényében aligha tartható az a kőbe vésett dogma, mely szerint a zsidóság pusztán csak elszenvedője, nem pedig aktív résztvevője volt a második világháború gigantikus küzdelmeinek. Szeretném megjegyezni még, hogy Hans Jonas idézett szavai (főleg, amikor ,,mitologikus méretűvé" váló küzdelemről, élet-halál harcról beszél) emlékeztetnek a nemzetiszocialista vezetők kijelentéseire. Amennyiben pedig Hans Jonas ismertetett gondolatai tényleg nem az ő elszigetelt egyéni véleményét tükrözik, hanem a zsidóság körében akkoriban általános érzületet fejezik ki, akkor a második világháború történetének hivatalos értékelése tarthatatlanná válik.

Perge Ottó




Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=97401
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kell Kertész Ákos a kanadai magyaroknak
  2012-03-25 11:36:42, vasárnap
 
  Nem kell Kertész Ákos a kanadai magyaroknak

2012. március 25. 07:02:44

Két évig ingyen vakációzhat mások mellett magyar adófizetők pénzén Kertész Ákos magyargyalázó író, ha megkapja a menedékjogot Kanadában. A vancouveri Ábrahám Tibor, a magyar diaszpóra vezetője elsők között írta alá az ezt ellenző, Harper kormányfőnek írt petíciót, mondván, megengedhetetlen egy saját vackába piszkító egyén menekültkérésének teljesítése. Ábrahám azt is elmondta, miért érdemel Kertész ügye sokkal keményebb elbírálást.

A magyargyalázó Kossuth-díjas Kertész Ákos néhány hete bejelentette, kivándorol és menekültstátusért folyamodik Kanadában. Az író azt állítja, folyamatos fizikai inzultusok érték az Amerikai Népszavában megjelent cikke óta, olykor az életét is veszélyben érezte. Kérdés, hogyan viszonyul a történetekhez és Kertész törekvéséhez a kanadai törvényhozás, de az is, mi vár rá az észak-amerikai - írása szerint ,,genetikusan alattvaló" - magyarok részéről; a vancouveri Magyar Ház vezetőjétől közvetve jutott el az MNO-hoz az a petíció, amelyben kanadai nemzettársaink követelik az ottani kormánytól, ne mondjon igent Kertész befogadására.

A beadványban ,,törvénytisztelő, hűséges, adófizető kanadai állampolgárok" tiltakoznak Kertész Ákos menekültstátus-kérelme kapcsán, emlékeztetve, hogy az írót rengeteg kitüntetéssel díjazták egy olyan diktatórikus időszakban, amikor ténylegesen sokaknak kellett elhagyniuk Magyarországot, például az '56-os forradalmat és szabadságharcot követően.

Szeretné elkerülni gaztettei következményeit

A petíció részletesen felidézi az Amerikai Népszava hetilapban 2011. augusztus 29-én megjelent válogatott mocskolódásokat, melyek után a következő megállapítást teszi: kristálytisztán látszik, hogy egy rasszista egyénről van szó, akit nemcsak elfogadott, de el is ismerte tehetségét saját nemzete a számos elismeréssel. Az aláírók felteszik a költői kérdést: a cikkben megjelent becsmérlő kijelentések emelik-e több millió honfitársa fölé Kertész Ákost?

,,Kertész Ákos úr - most úgy tűnik - szeretné elkerülni gaztettei következményeit, így kérve menedékjogot Kanadában, a kanadai adófizetők pénzén. Mérhetetlen előnyökben részesülne itt, miközben ő egy olyan rendszert szolgált, amely nem hogy tagadott, hajléktalan menekültekké is tett minket. Egy ilyen intoleráns embernek, mint Kertész úr, nincs helye a mi multikulturális kanadai társadalmunkban" - ezért fogalmazzák meg ,,erélyes követelésüket" a kanadai kormány felé, hogy tagadják meg ,,a magyar állampolgárságú" írótól a kanadai menekültstátus-kérelmet.

- Nem engedhetjük meg egy saját vackába piszkító egyén menekültjogi kérésének teljesítését, ezért fordultunk Stephen Harper miniszterelnökhöz és Jason Kenney állampolgárság-, bevándorlásügyi és multikulturális miniszterhez - fogalmazott Ábrahám Tibor, aki szerint mind többen adják nevüket a kezdeményezéshez.

Ábrahám leszögezte, korábban a magyarságnak nagy becsülete volt Kanadában, ami kissé megrendült az utóbbi évek tömegesen érkezett bevándorlóinak valótlan állításai miatt. Azért is fontos helyreállítani a magyarság respektjét, mert sok bevándorló ,,nagyon bevált mesével jut két éves ingyenes vakációhoz", részben cigányok. Mint ismert - és ezt Ábrahám Tibor is megerősítette - a kanadai kormány most kezd ráébredni, hogy felesleges két évet várni annak elbírálásával, hogy egy adott letelepedési kérelem jogos-e vagy sem, a magyar diaszpóra vezetője hat hónapot bőven elegendőnek tart erre. Visszatérve Kertész Ákos ügyére Ábrahám keményen fogalmaz:

- Szerintem sokkal súlyosabb elbírálást érdemel, hiszen ő nem azért rohant ide, mert nem volt mit a tejbe aprítani. Nem élt ő rosszul Magyarországon. Hogy egy volt MSZP-s parlamenti képviselőt idézzek: ő az ország egyik megbecsült, sokszorosan kitüntetett személyisége volt, díszpolgár, eminens magyarnak tudta-ismerte őt a világ. Az Amerikai Népszavában megjelent cikke traumatikus hatást keltett, lelki cunamiként köpte szembe hazánkat és az egész magyar nemzetet. Amit ő leírt ott, minősíthetetlen; egyszeri és visszafordíthatatlan vallomás kétezer éves történelmünkről, nemzeti karakterünkről, kultúránkról, hagyományainkról.

Kertész hazugságai

A vallomást - folytatja - megtetézte a fürdői fojtogatás és az utcasarki kergetőzés hazugságaival, szedve a sátorfáját Kanadába ,,menekült", de a hírek szerint még volt ideje eladni a lakását és felpakolni a kutyáit a repülőre. - Fegyvert adott a kezébe a kanadai chartásoknak, hogy legyen mivel tovább gyalázniuk Magyarországot.

- Kertész Ákos nem rombolhatja le hazugságaival azt, ahogyan mi továbbadtuk kulturális hagyományainkat és megismertettük a magyar szellemet az angol világgal - mondta Ábrahám Tibor. Kanada területén Ontarióban 35 ezer, Vancouverben 10 ezer ötvenhatos magyar él, Kanada-szerte pedig mintegy százezer - Ábrahám adatai szerint.

(MNO nyomán)


Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=97402
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Afganisztán: 11-12 milliárd forintba kerül a magyar szerepvá
  2012-03-25 11:13:29, vasárnap
 
  Afganisztán: 11-12 milliárd forintba kerül a magyar szerepvállalás

Jelenleg az Afganisztánban lévő magyar katonák létszáma nem éri el a négyszázat - mondta Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára. Mintegy 11-12 milliárd forintot emészt fel évente Magyarország afganisztáni szerepvállalása; a tartományi újjáépítési csoport (PRT) 8-9 milliárd forintba kerül, ebből a helyi fejlesztésekre pedig 124 millió forintot költöttek - mondta Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) helyettes államtitkára pénteken a fővárosban, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett konferencián.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angol nyelven is ismertetik az elárverezendő otthonokat
  2012-03-25 11:08:04, vasárnap
 
  Angol nyelven is ismertetik az elárverezendő otthonokat



Még hogy nincs idegen hódítás? - Kiknek szánják az angol nyelven is ismertetett lakóingatlanokat?

A pénzintézetek összesen 5050 hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, az idén március végéig a tavaly júniusban elfogadott törvény alapján. Ez az információ egy statisztika formájában; "Statisztika a kényszerértékesítésre kijelölt lakóingatlanokról a PSZÁF honlapján" címmel, természetesen felkerült a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) a honlapjára is, ami a jelen körülmények között számunkra ha el nem is fogadható, de a részükről érthető és logikus. (Lásd az erről készült fotóinkat!)

Ám a dologban ott kezdődik a furcsaság, hogy ez a statisztika a kényszerértékesítésre kerülő ingatlanokról nemcsak magyar nyelven, hanem angolul is felkerült a PSZÁF honlapjára, ami számunkra azért 3 kérdést is felvet:

1. Miért? Miért került fel a magyar emberek elárverezendő otthonairól készült statisztika idegen nyelven, a magyar Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapjára?

2. Kiknek szánják ezeket az angol nyelven is ismertetett ingatlanokat?

És most akkor tovább megyünk...

3. Hogyan merészelnek idegeneket ültetni a magyaroktól elvett ingatlanokba?

De nézzünk szét egy kicsit jobban ebben a gyalázatos témában!

A Pénzügyi Felügyelet adatai szerint a jogszabály október 1-ei hatálybalépését követően, a tavalyi utolsó negyedév 2098, és az idei első negyedév kvótájába tartozó, további 2952, hitelét nem fizető adós lakóingatlanát jelölték ki kényszerértékesítésre - 2012 márciusa, vagyis az első negyedév végéig. Így jön ki az a bizonyos 5050-es szám.

Ezek közül a legtöbb Budapesten és Pest megyében található.

A kvóták rendszere szabályozza azt, hogy a 30 millió forintot meg nem haladó értékű ingatlanok közül a hitelezők negyedévenként és megyénként hány lakást adhatnak át a végrehajtóknak. A kvótát a kormány azért vezette be - a bankokkal egyeztetve -, hogy a lakáshitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok ne kerüljenek egy időben piacra.

(Vagyis a kormány nem az elszegényedett adósokat védi, hanem megint az üzleti világot, a bankokat, a lakáspiacot.)

A több mint 90 napos fizetési késedelemmel érintett, jelzáloggal terhelt lakóingatlanok száma országosan meghaladta a 100 ezret. Ez a szám már önmagában is ijesztő, hát még ha elkezdünk számolni! A 100 ezer ingatlan minimum 300 ezer embert jelent, ha nem 400 ezer embert, de lehet, hogy számuk megközelíti a fél milliót! Ehhez hozzájön még az eddig ki tudja miért is nem nyilvántartott, számlaadósok egyre növekvő tömege, legalább ekkora számban. Ha nem a duplájában.

Mindenesetre a majd 500 ezer 90 napon túli tartozással, és ezért az otthonvesztés rémével küszködő hiteladós, és a legalább ugyanennyi, ha nem a duplája mennyiségű számlaadós; majd 1 millió otthonvesztő embert jelent! Ha nem többet. És ezek után ne merje senki azt mondani, hogy a kilakoltatásokkal szemben kibontakozó népi ellenállásnak nincsen létjogosultsága!

De menjünk tovább a szikár számok világában.

A kvóta alapját képező több mint 100 ezer ingatlan közül a legtöbb Budapesten és Pest megyében található. A fővárosban az érintett lakóingatlanok száma megközelíti a 13 ezret, Pest megyében pedig meghaladja a 14 ezret. A többi megye közül a legtöbb bedőlt hitelű ingatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, számuk több mint 8 ezer, de Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben is nagy számban találhatók problémás ingatlanok, az előbbiben közel 6.800, az utóbbiban csaknem 5.800, a legkevesebb pedig Vas megyében található, mintegy 1.700.

A kormány hivatalos kommunikációja szerint: kényszerértékesítésre kijelölt ingatlanok egy része a Nemzeti Eszközkezelőhöz kerül, és így az adós bérlőként benne maradhat, más részüket pedig a bankok vagy követeléskezelőknek adják el, vagy maguk próbálják értékesíteni. A Nemzeti Eszközkezelő csak azokat az ingatlanokat vásárolja meg, amelyek megfelelnek a vonatkozó törvényi feltételeknek. - Vagyis nagyon kevés ingatlant. Mert kevesen felelnek meg ezeknek a törvényi követelményeknek, eleve így hozták már meg ezeket a törvényeket.

A vonatkozó feltételeket úgy teremtette meg a kormány, hogy az Eszközkezelőnek eleve kicsi legyen a mozgástere. A 100 ezer elárverezendő otthon töredékét, mindössze 8 ezret képesek megvásárolni, s információink szerint, erre van is 3 milliárd forintjuk.

Csak összehasonlításképpen, ha már pénzről van szó. A MOL ez évi osztaléka 45 milliárd forint! Zsebből ki tudná fizetni az összes bedőlt hitelt. - Ennek ellenére, hogy ilyen nyereséges, folyamatosan emeli árait, és megint történelmi csúcson az üzemanyagok ára. De ez egy más történet. Vagy mégsem?

Visszatérve a Nemzeti Eszközkezelőre. Ez is csak egy hazug propaganda, a nagy kábítás része, hogy befogják az emberek száját. Mint ahogy az ócsai hiteles lakótelep is az, amelynek első ütemét már ezen a tavaszon át kellett volna adni, de a tervei még csak most készültek el!

Miről beszélünk akkor? A kormány valami olcsó tragikomédiát ad elő a lakosságnak? Vagy mégsem és komolyan gondolja? Na akkor még rosszabb a helyzet. De ez már nem sokáig folyik így.

A kilakoltatások elleni népi ellenállás kibontakozóban van és nincs az az erő, ami megállítsa. A magyarok már bebizonyították számtalan esetben, hogy inkább a halált választják, mint az otthontalanságot, és a hajléktalanság gyalázatát.

Innen már csak egy lépés, és magukkal is viszik a halálba azt, aki a nyomorúságuk okozója; a bankárt, végrehajtót, vagy bárkit, aki segíti ezeket a hiénákat!

EMM Otthonvédők - Szabad Riport Tudósító Iroda
2012. március 23.


http://jovonk.info/2012/03/23/angol-nyelven-ismertetik-az-elarverezendo-otthonoka t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képviselők, akik tízmilliókkal tőzsdéznek - táblázat
  2012-03-25 11:06:57, vasárnap
 
  Képviselők, akik tízmilliókkal tőzsdéznek - táblázat

ÉRTÉKKÜLÖNBÖZETEK

2012. március 24., szombat
Szerző: Csabai Károly

Címkék: Bánki Erik; képviselői vagyonnyilatkozatok; Papcsák Ferenc; Budai Gyula; Tóth Csaba; Kovács Ferenc;

A parlamenti képviselők egynegyedének van valamilyen értékpapírja. 2011 újonc befektetői között található Budai Gyula, Rogán Antal és Vona Gábor.

Jó évet zárt tavaly Papcsák Ferenc. Zugló fideszes polgármestere és parlamenti képviselője amellett, hogy 21 millió forinttal csökkentette devizaadósságát (HVG, 2012. február 25.), 16,5 millió forintot tett befektetési jegyekbe, valamint félezer darab, tavaly év végén összesen 1,6 milliót érő OTP-részvényt is vett az egy év alatt a felére, 8,7 milliósra leértékelődött 2 ezer darabos E-Star-pakettje mellé. Minderre bőven futotta 56 milliós - kétharmad részben ügyvédi irodájából származó - tavalyi bruttó összjövedelméből. De a 10 millió forintos devizaadósságától megszabaduló párttársának, Rogán Antalnak is telt 6 millió forint értékű állampapírra. Ennél kisebb kunszt, hogy a belvárosi kerületvezetőhöz hasonlóan az értékpapír-tulajdonos képviselők táborához tavaly csatlakozott Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos - március 1-jétől a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára - közel 27 milliós éves jövedelméből 4,6 millió forintot költött befektetési jegyekre.

Bánki Erik fideszes képviselő. Nagy részvényes
Fotó: MTI / Kovács Attila

Összesen tizenhárman vannak csak a képviselők, akik először tavaly helyezték pénzüket értékpapírokba, kilencen pedig kiszálltak addigi befektetéseikből. Ezek eredőjeként kereken százan rendelkeztek a T. Ház 386 tagja közül egy vagy több elemből álló értékpapír-portfólióval 2011 végén. Az egy évvel korábbinál hárommal többen, 41-en birtokoltak - döntően tőzsdei - részvényt. A tőzsdézőkedv fellendülését jelzi, hogy a képviselők összes részvényének értéke a 2010 véginél 26 százalékkal nagyobb, 240 millió forint volt, miközben a BUX részvényindex 20 százalékkal csökkent. Míg a Fidesz, a KDNP és az LMP értékpapír-tulajdonos képviselőinek aránya az előző évihez hasonlóan tavaly is nagyjából megfelelt a parlamenti átlagnak, addig a szocialisták körében több mint másfélszeres, a jobbikosok között ellenben alig feleakkora volt az ilyen befektetéssel bírók aránya.


http://img9.hvg.hu/image.aspx?id=6e7cb652-3f79-4b16-814c-a4b53f31fc05&view=7f cefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

Kérdés, Vona Gábor Jobbik-vezér hogyan számol el választóinak azzal, hogy az OTP pénzpiaci alapjában 1,8 millió forintot fialtatott, miközben tavaly október 23-ai beszédében kilátásba helyezte, kormányra kerülése esetén a bankszektor lesz a fő ellensége. Néhány párttársa azonban megértő lehet Vonával szemben. Németh Zsolt például tavaly 775 ezer forint értékű befektetési jegyet vett a Raiffeisennél, miközben a befektetői létet már egy évvel korábban megízlelők közül Gaudi-Nagy Tamás 100 ezerrel, 2,1 milliósra növelte az Erste pénzpiaci, Farkas Gergely pedig 850 ezerrel, 1,45 milliósra az OTP Optima nevű alapjában szunnyadó megtakarítását. Vagyis a jobbikosok korántsem csak a megszólalási lehetőségből profitálnak parlamentbe jutásukból.

A legjobban Bánki Erik, a parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke növelte értékpapír-állományát, köszönhetően annak, hogy belekóstolt a tőzsdézésbe: 2010 végén 2 millió forint értékű takarékszövetkezeti részjegyét tavaly 32 millió forintnyi - nem nevesített - részvénnyel fejelte meg. A vásárláshoz szükséges pluszforrás eredetére nem ad magyarázatot a honatya 18 milliós éves bevallott jövedelme. Csakúgy, mint a szocialista Pál Tibor nem egészen 10 milliós keresete az ő 22,9 milliós tavalyi értékpapír-felhalmozására. Németh Zoltán (Fidesz) portfóliójának 12 milliós múlt évi gyarapodásához elvileg elegendő lehetett 14,4 milliós éves keresete, 2010 végén még 10 milliós összértékű diszkontkincstárjegyei és Budapest Bank pénzpiaci befektetési jegyei ugyanis egy év alatt alig néhány százalékpontot fialtak. Lázár János Fidesz-frakcióvezető 6 millió forintos új részvénypakettjére, valamint az értékpapírpiacon egyaránt most debütáló Riz Gábor 5,5 millió és Lasztovicza Jenő 3,6 millió értékű befektetési jegyeiére viszont már bőven fedezetet nyújtott tavalyi jövedelmük.

A befektetéseiktől tavaly megválók közül a legtöbb pénzre Molnár Csabának, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnökének, volt kancelláriaminiszternek lehetett szüksége, hiszen 2010 végén még 15,8 millió forint értékű befektetési jegyről adott számot. Józsa István (MSZP) a 2010-es vagyonnyilatkozatában 12 millió forint értékben szerepeltetett - ahogy egy éve fogalmazott - BUX-értékpapírjainak (e legnagyobb forgalmú és piaci értékű részvényekből épp egy tucat volt) intett búcsút, portfóliója 4 millió forintnyi állampapírra és 17 darab, 100 forint névértékű - nem nevesített - részvényre szűkült. Bár Józsa 2010 végén 10 millió forintos lakáshitel-tartozása 2011 végére 2,7 millióval csökkent, nem azért vált meg részvényeitől, hogy adósságát mérsékelje, de hogy miért, azt a HVG érdeklődésére nem konkretizálta. Z. Kárpát Dániel (Jobbik) viszont nem hallgatta el, hogy családi okok miatt kényszerült túladni az összes, egy évvel korábban még közel 1,4 millió forintot kóstáló OTP részvénypiaci befektetési jegyén.

Nem tudni, mennyit érhet az Esztergom és Vidéke Takarékszövetkezet részjegye. Ám annak ellenére, hogy Meggyes Tamás tavaly az összes, félmillió darab effajta részjegyét eladta - s egyúttal megszüntette két életbiztosítását, valamint búcsút mondott 1,7 millió forintos, illetve 15 750 eurós takarékbetétjének, Mercedes személygépkocsijának, továbbá 700 ezer forint készpénznek is -, a bankokkal és magánszemélyekkel szembeni tartozása 600 ezer forinttal, 25 millió fölé nőtt.

Teljes képet az értékpapír-állományokról 22 évvel a rendszerváltás után sem lehet kapni. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény ugyanis csak a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget írja elő, azt már nem, hogyan kell kitölteni az egyes rubrikákat, s a hibáknak, elhallgatásoknak sem politikai, sem jogi következménye nincs. Bár az űrlapon az áll, hogy az értékpapírokat a névértékükön kell szerepeltetni, egyesek láthatóan nem tudják, hogy az miben tér el az árfolyamértéktől. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára például második éve 7 millió forint névértékű OTP-részvényről ad számot, ami alapján pakettje tavaly év végén 226 milliót ért volna, ami nehezen hihető. Meglehet, Szabó e tévedése miatt nem aktualizálta részvényei értékét, amivel nem volt egyedül. Az exházelnök Szili Katalin, illetve Latorcai János (KDNP) ugyanúgy 3 milliósra, illetve 2 milliósra taksálta OTP-részvény-csomagját, mint egy évvel korábban. Nem korrigálta előző évi hibáját a fideszes Wintermantel Zsolt újpesti polgármester, aki továbbra is MNB-államkötvény tulajdonosának vallotta magát, noha államkötvényt csak az állam, MNB-kötvényt pedig kizárólag az MNB bocsáthat ki.

CSABAI KÁROLY


http://hvg.hu/hvgfriss/2012.12/201212_tozsdezo_parlamenti_kepviselok_ertekkulonbo #rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tűzoltó olvasónk levele a Tűzoltóság szétveréséről
  2012-03-25 11:04:18, vasárnap
 
  Tűzoltó olvasónk levele a Tűzoltóság szétveréséről



Üdvözlet!

Nem vagyok nagy szó-huszár, ennek ellenére szeretném megköszönni a cikket, amiben az FTSZ nyílt levelét kitette a honlapra, a hozzá fűzött pár sorral együtt. Hasonló ok-okozat összefüggést látok én is hivatásosként, mint amit a szerkesztői megjegyzésben olvasok.

Az elmúlt körülbelül egy év alatt érték el ezt a (fogalmazzunk finoman) kétes megítélésű "eredményt". Kezdődött az állomány szétverése a nyugdíj körüli felhajtással. Rutinos öreg rókákat ösztönöztek arra, hogy jelentkezzenek FÜV-re, "ki tudja mi lesz fél év múlva" "eltörlik a nyugdíjkorhatárt" és hasonló érvekkel. Ők persze jelentkeztek is az egész procedúrára, és akinek megvolt a szerződésében meghatározott 25 év szolgálati viszonya, az sikerrel vette az "akadályt".

Ez volt az első lépés a szétverésben. Persze a média hathatósan támogatta a dolgot, a néhány-tucat 38-40 évesen nyugdíjazott rendvédelmist példának felhozva... Olyan nagyságrendben mentek el nyugdíjba a kollégák, hogy a helyükre nagyon sok újakat kellett felvenni. Ez normális, természetes folyamatban nem is probléma, az újoncot az öregek benevelik a rendszerbe, gondolom aki volt katona, tudja miről beszélek. No, itt ez a folyamat kontrollálhatatlanná vált, ismerek olyan hivatásos tűzoltóságot, ahol az egyes szer (ami mindig, elsőnek vonul a kárhelyre) személyzetének tapasztalata összesen nem éri el a 10 (!) évet. Ebben benne foglaltatik a szolgálat parancsnok tapasztalata is. Ez azt jelenti, hogy én egyedül majdnem annyi tapasztalattal rendelkezem (szigorúan szolgálati idő alapján nézve), mint ott 6 kolléga. Aggályos? Az.

No de, menjünk tovább. Az öregek eltávolítása megnyitotta a kaput. Fiatal, frissen felszerelt tűzoltót ugráltathatják, alakiztathatják, ragaszthatnak rá szép plecsnit, Katasztrófavédelem felirattal. Persze nagyon figyelnek arra, hogy amikor bírságolásról, ellenőrzésről, szerencsétlen polgár szivatásáról van szó, akkor a Tűzoltó legyen a tv-ben, amikor elhárításról, életmentésről, akkor Katasztrófavédelem látszódjon a médiában. Véletlen lenne? Nem hiszem/hisszük.

"Apróságokra", mint túlórapénzek körüli színjáték nem térek ki. Eljött a demonstrációk időszaka. Az első után betiltották, hogy szerkocsival demonstráljunk, a saját (!) pénzünkön megvett munka-ruhában, mint állomány tagja részt vegyünk. Magyarán az egység látszatát megtiltották. Mindezt az a szerv, aki akkor még (saját bevallásuk alapján) még nem gyakoroltak felügyeletet felettünk. (Ennek később lényegi része lesz)

Majd két héttel később leültünk az Ország Háza elé. Itt kezdődtek a kirakat-perek (nem teljesen illik rá, de jobb nem jut eszembe). Utánaolvashatunk az egri kolléga meghurcolásának, Árok Kornélnak adott OKF-es ultimátumnak, stb. Ekkor, jó magyar szokáshoz híven, félmunkát végeztünk. Ez nem volt elég arra, hogy valami végre gyökeresen változzon, de elég volt arra, hogy a figyelmet ránk terelje, hogy még egységben vagyunk. Jött is a felügyeleti szerv, az OKF. Róluk annyit, hogy az általuk emlegetett vörös-iszap katasztrófa eszkalálódásában alaposan benne vannak... ezt mint résztvevő mondom... részleteket kifejthetem, most nem illik ide.

Szóval a nyakunkba teljes terjedelmében megkaptuk a katasztrófavédelmet már tavaly. Ők körülbelül 13 ezer főt számlálnak. Folyamatosan növekszik a létszámuk, mert saját maguknak generálják a feladatokat. Ide mennek a sokmilliárdok, hasonlóan a TEK-hez. Kérdezhetné a honpolgár, hogy a katasztrófavédelmisnek, és a polgári védelmisnek az igazolványán miért olvasható "fegyverviselésre jogosult" szöveg? Szögezzük le, hogy a tűzoltó-igazolványon ilyen sose volt, mi nem fogunk tüzet nyitni senkire... legfeljebb vizet locsoláskor :)

Kis kitérő után, vissza a szétveréshez. Pomáz-i parancsnok levele port kavart, általam érthetetlen módon bekerült a hírtv-be is, íme az OKF válasza. Bicskanyitogató? Az. Kollégám majdnem leverte a monitort, amikor mutattam neki.

Szóval itt tartunk most. Bő egy év alatt sikeresen lezüllesztették az egész állományt, a nevet, az emberek hivatás-szeretetét. Mindent.

Sok ember fogja elhagyni az állományt, hamarosan meg fognak mutatkozni a hiány jelei. (állítólag Tatabányán már 24/24 szolgálat van, és a parancsnok kihasználja a törvényi maximális időt az emberek visszatartására, különben nem tudná kiállítani a szolgálatot)

Hirtelen így ennyi dióhéjban.

Maradok tisztelettel.

N.S.
2012. március 24.

http://jovonk.info/2012/03/24/tuzolto-olvasonk-levele-tuzoltosag-szetvereserol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.