|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 54
|
|
|
|
2012-03-26 10:34:13, hétfő
|
|
|
Károlyi Amy Így
Halkan mondjad, - hangosan hallik, -
vissza ne verjék messzi falak.
Leírni talán nem is szabad.
Orcádra fessed rózsaszínnel,
bújtasd mosolyos csigaházba,
didergésbe és könnyű lázba.
Rejtsd pillád alá, meg ne lássák,
akadó lélegzetbe vessed.
Hogyha szereted, így szeressed.
|
|
|
0 komment
, kategória: Versek 4. |
|
|
|
|
|
2012-03-26 10:34:10, hétfő
|
|
|
Három kis nyúl ül a réten.
Mesebeli faluszélen.
Előttük egy halom tojás,
Húsvét táján ez így szokás.
Festék is van jócskán, bőven,
Fut az ecset tekergően.
Tojáson a színes csíkok
Olyan, mint a fürge gyíkok.
Nyúlapó is megjön közbe,
Leül köztük ott a földre.
Nagy bajuszát simogatja,
Tojásokat válogatja.
Szebb az egyik, mint a másik,
Nincsen köztük mely hibázik.
Ügyes ez a három füles,
Nem lesz a tál sehol üres.
Jut is bőven minden házba,
Locsolóknak tarisznyába.
Kinek nem jut fusson ide,
Nyúlapó tesz a zsebibe.
(Lőrinc Pál)
|
|
|
0 komment
, kategória: Ünnepek 1. |
|
|
|
|
|
2012-03-26 10:34:07, hétfő
|
|
|
Van pár pillanat, amiért megéri élni,
Látszólag semmiség, az ember mégis érzi.
Jó pár pillanat, van belőle bőven:
Kettesben kézen fogva, mezítláb a fűben,
Mikor megszűnik minden, nem számít semmi,
Pont így, pont most veled szeretnék lenni.
The Grenma
|
|
|
0 komment
, kategória: Szépkor 1. |
|
|
|
|
|
2012-03-26 10:34:04, hétfő
|
|
|
hozzávalók / 6 adag
80 dkg libaaprólék
4 nagy db sárgarépa
3 nagy db fehérrépa
10 dkg zeller
15 dkg gomba
15 dkg zöldborsó (elhagyható)
10 dkg zeller
2 közepes fej vöröshagyma
5 dkg libazsír
25 dkg rizs
petrezselyem ízlés szerint
5 gerezd fokhagyma
8 szem bors
só ízlés szerint
elkészítés
A libaaprólékot megtisztítjuk, hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főzni.
Megvárjuk, míg felforr, leszedjük a habját.
Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a borsot és sózzuk.
Ha a hús félig, vagy még jobban megpuhul, beletesszük a megpucolt
sárga és fehérrépát, és a zellert.
Az utolsó negyed órában beletesszük a gombát és a zöldborsót.
Ha a leves kész, kivesszük a húst, a levest pedig leszűrjük.
A húst lefejtjük a csontokról, kockákra vágjuk a zúzával és a szívvel együtt.
A répát, zellert, fehérrépát szintén kockázzuk.
A megtisztított rizst a libazsíron opálosra pirítjuk, majd felöntjük háromszoros
mennyiségű húslevessel. Nagyon kis lángon főzzük félpuhára, majd hozzá-
keverjük a felkockázott libahúst a zöldségeket, és az apróra vágott
petrezselymet.
Lefedve, óvatosan rázogatva készre pároljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|
|
|
2012-03-26 10:34:01, hétfő
|
|
|
Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors, akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!
|
|
|
0 komment
, kategória: Hazám hazám 1. |
|
|
|
|
|
2012-03-26 10:33:51, hétfő
|
|
|
Ketten jönnek kifelé az erdőből.
Az egyik futva, a másik medve.
|
|
|
0 komment
, kategória: Mese sarok |
|
|
|
|
|
2012-03-26 10:33:48, hétfő
|
|
|
Fakadnak már a virágok,
Kiderül az ég,
És a föld most készül ülni
Drága ünnepét.
Szíveinkben, mint a földön,
Ma öröm legyen,
Feltámadt az isten-ember
Győzedelmesen!
Aki tudja, mint töré fel
Sírját a dicső;
Aki látja, hogy a földön
Minden újra nő:
Gondoljon feltámadásra,
Mely örök leszen...
Feltámadt az Isten-ember
Győzedelmesen
Reviczky Gyula
|
|
|
0 komment
, kategória: Versek 4. |
|
|
|
|
|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 54
|
|
|
|
2012. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1330 db bejegyzés |
e év: |
3743 db bejegyzés |
Összes: |
34577 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1854
- e Hét: 8730
- e Hónap: 18114
- e Év: 150668
|
|
|