Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Bokoros Lajos Schmitt Pál babérjaira tör
  2012-03-03 23:49:56, szombat
 
  Bokoros Lajos Schmitt Pál babérjaira tör

Még mielőtt bárki is a szívéhez kapna, gyorsan megnyugtatok mindenkit, hogy Lajosunk nem a köztársasági elnöki (vagy nem is tudom, hogy kell illetni manapság Skicc Pált, hisz kis országunk elnevezésében már nincs köztársaság) székében váltja az Emberek emberét, csak a doktori disszertáció körüli mizériában.

Bár a mostani ügy már egyszer téma volt úgy 1995 táján, de akkor szépen elült a dolog. Valószínűleg ebben az is szerepet játszott, hogy akkor épp az MSZP volt kormányon. Igaz Lajosunk párttagsága is igen homályos. Úgy volt párttag, hogy nem is volt párttag, aztán amikor épp nem párttagnak kellett volna lennie, akkor tag volt. Senki sem tudta követni. Így eshetett meg az a baleset, hogy amikor az MDF EP képviselő-jelöltnek felkérte kijelentette, hogy sosem volt az MSZP tagja. Azért volt ez baleset, mert később kiderült, hogy mégis volt párttag, de ez sajnos az MDF, illetve a mostani utódpártjának a Jesznek már túl későn jött. Lajosunk elfoglalta a meg nem érdemelt helyét Brüsszelben, a Parlamentben és rá sem bagózik az őt jelölő szervezetre.

De kanyarodjunk vissza Bajuszkirály doktorijához, illetve nézzük, hogyan is jutott a doktorátusig. Mert nem csak magával a doktorátussal vannak bajok, hanem már az odáig vezető úttal is. Elismerem, hogy egy közgazdásznak nem kell profi módon értenie a földrajz tudományokhoz, de azért annyi még tőlük is elvárható, hogy tudják, merre van kelet vagy nyugat, illetve tudják, hol van Európa vagy épp Latin-Amerika. Mert nagyon úgy néz ki, hogy Lajosunk ezt sem tudja. A nacionáléjában mindig azt állítja, hogy 1973-tól 1978-ig a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre járt, miközben az édesapja elmondása alapján 1973-tól Rosztovban a hároméves Pénzügyi Főiskola diákja volt. Szerintem Budapestet összetéveszteni Rosztovval már nevezhető csupán földrajzi tájékozatlanságnak. Arról nem is beszélve, hogy a főiskola nem egyetem. Persze jó Lajosunknak erre is van magyarázata, eszébe jutott, hogy a tanulmányait a Panamai Állami Egyetemen folytatta spanyol nyelven. Igaz addig egy mukkot sem tudott spanyolul, de van ő olyan zseni, hogy fél év alatt úgy megtanulta a spanyolt, hogy simán elvégezte az egyetemet vele. Azt is szívesen mondogatja Lajosunk, hogy a magyar Közgázon doktorált, bár amikor rákérdeztek, hogy akkor hol a disszertációja mert a magyar egyetemen nem található, hirtelen eszébe jut, hogy ja, bocs, most jut eszembe hogy Panamában doktoráltam és a disszertációmat spanyolul írtam ,,A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről" témából.

Mondjuk, ez sok mindent megmagyaráz, például azt is, hogy milyen példák alapján vezette ő a magyar gazdaságot, és miből született a híres csomagja. Az a csomag, ami azóta már legendává nőtt azzal a felhanggal, hogy ha nem csomagol Lajosunk, akkor csődbe megy az ország. Bár azóta sok neves közgazdász és professzor cáfolta ezt a legendát, sőt odáig mentek, hogy azt állítják, a magyar gazdaság Bajuszkirály csomagjának idejében épp fellendülőben volt, amit a csomag vetett vissza nagyjából 3 évre.

De már megint elkanyarodtam a doktoritól. Hiába, na, señor Bokros olyan egyéniség, hogy az ember kénytelen csapongani, ha róla ír. Na, szóval voltak olyan elvetemült emberek, akik nem hitték el Lajosunk magyarázatát a panamai doktorálásról és írtak az ottani egyetemnek, hogy ugyan keressék már elő ezt a tudományos munkát. Panamából érdekes válasz érkezett. Mégpedig az, hogy tudomásuk szerint nem járt hozzájuk Bokros Lajos nevű hallgató, és náluk ilyen néven senki nem szerzett semmiféle címet, még doktorit sem. Persze nem lenne Bokros Lajos Bokros Lajos, ha erre nem lett volna válasza. Frappánsan ki is vágta magát: ,,Tehetek én róla, hogy olyan rendetlen a Panamai Egyetem, hogy nem találják?"

Valahol itt tartunk most. Ezért gondolom, hogy Bajuszkirály Skicc Pál babérjaira tör. Mert a Nemzet Golyostollának disszertációja legalább meg van, ha nem is a teljesen az ő munkája, bár azt senki nem kétli, hogy a borítót és a hátlapot ő készítette. Bajuszkirály viszont übereli Dr. Skicc Pált, hisz az ő doktorija egyelőre fata morgana, azaz itt lebeg előttünk, de kézzel nem fogható meg.

Az a kijelentés, amit anno egy kisgazda képviselő tett a parlamentben, hogy jó Lajosunk 50 dollárért vette valahol a diplomáját előttem még csak délibábként lebegő kérdés. A választ nem tudom. De felajánlok egy játékot. Aki tudja a választ kommentárban írja le. A helyes válaszadók közt kisorsolok egy doktori címet, egy eszkimó nyelven írt disszertációval alátámasztva. Persze rögtön alibit is szolgáltatok a disszertáció eltűnésére. Igazolom, hogy a diplomamunka elkészült, de eszkimó hagyományok miatt jégtáblára írva. A nemzetköziség jegyében az eszkimó doktorit Kongóban védte meg, ahol sajnálatos módon néhány nap alatt elolvadt a jégtábla. De ettől még doktori a doktori! A szerencsés nyertes nyugodtam használhatja a dr. előtagot, ettől semmivel sem lesz hiteltelenebb, mint Schmitt Pál vagy Bokros Lajos.

http://okos-tojas.blog.hu/2012/03/01/bokoros_lajos_schmitt_pal_baberjaira_tor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentkezés a NAV adóellenőri álláshirdetésére.
  2012-03-03 23:23:12, szombat
 
  Motivációs levél
Jelentkezés a NAV adóellenőri álláshirdetésére.

Szerző: Varga Ervin | 2012. március 1.

Tisztelt NAV! (Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

(Rossz nyelvek nemzeti ÁVH-nak hívják, de nem tartozom ebbe a körbe. Egyébként ez sem lenne rossz név, mivel az államot védi a hatóság, de sajnos ezt a remek nevet mocskos hazaáruló kommunista elemek kisajátították és mi lenne, ha beperelnék miatta a tisztelt hivatalt?)

Alább szeretném megindokolni és közölni motivációimat az ,,Adóellenőri" állás betöltésére beadott pályázatomhoz.

Minden feltételnek nem felelek meg a betöltendő álláshoz, de a képzettség hiányát (bár diplomával legalább rendelkezem), sokkal jobban helyettesítheti az a lelkesedés és elkötelezettség, amellyel szolgálom párton kívül is a kormányt, amelynek tisztviselője szeretnék lenni. Egyébiránt igazából nem is szabadkozom, mert a kormányban sincs mindenkinek megfelelő végzettsége, de a kompetenciája és lojalitása nem hagy mag után kívánni valót, ki meri megkérdőjelezni a kinevezését? Sőt, ha negyven évig jó volt egy Csermanek nevű irodagép-műszerész az ország élére, igazán nem értem miért ne lehetne Lászlóné néven valaki kereskedelmi ügynök (az ügynököt nem úgy gondoltam ezért elnézést, de különben is tudom, hogy csak évtizedek kérdése és ez is megnyugtatóan rendeződni fog) múlttal a nemzet ,,gazdagságáért" felelős miniszter? Mert gazdagok vagyunk mi Tisztelt NAV hatóság. És ez az ami miatt engem fel kell, hogy vegyenek erre a pozícióra Kedves és Szeretett Adóhivatal aki egyben megengedi majd nekem, hogy kormánytisztviselő lehessek, szolgálhassam hazámat.

Ha felvesznek erre az állásra szabadidőmben szívesen rákeresek az IP (internet protokoll=hálózati azonosító) címükre azoknak akik névtelenül rágalmazzák a kormányt, így bukott le nemrég egy nemzetközi bűnbanda akik végszavazás előtt küldözgetik a törvényeket az EU-nak lejáratva ezzel a tisztességes kormánytisztviselőket.

Szóval kis kitérő után magamról picit. Hosszú ideje munkanélküli vagyok, lakásproblémáim is vannak, de ez csak jól jöhet ahhoz a munkához, amit önök hirdettek meg és reményeim szerint ki is fogok érdemelni. Ugyanis tudok ám olyan programról, amit eddig eléggé eltitkoltak, ebből is látszik, mennyire szemfüles vagyok.

Szóval hosszú ideje munkanélküli vagyok, de azért valamiből nekem is élnem kellett és bevallom dolgoztam ám feketén nagyon sokat, de csak azért, hogy rávilágítsak a gyenge pontra. Minderről viszont feljegyzéseket vezettem, mert szinte éreztem, hogy valaha még hasznát veszem. Azoknak a munkaadóknak a listája akik engem feketén foglalkoztattak egy fekete noteszban szerepel és letétben van egy közjegyzőnél egy kulcs, azzal a kulccsal ki lehet nyitni azt a trezort amiben elhelyeztem egy térképet, amely térkép elvezet egy dunai szigetre pontosan jelölve azt a helyet ahová elástam a szobámban található bárszekrény kilincsét, a bárszekrényben egy üres Víg cimborák műanyag borospalack alatt található a notesz kemény fedele, mivel konspirációs okokból megettem a jegyzeteket, nehogy valamelyik volt munkaadó kiszimatolja későbbi tervemet és megakadályozza az igazság napfényre kerülését.

Ezzel szerintem bizonyítottam leleményességemet és konspirációs képességemet a leendő állás betöltéséhez.

Ezek a munkaadók viszont nagyon keveset kerestek. Mindegyik ugyanannyi fizetést kapott mint én, láttam a bérpapírokat, minimálbérre voltak bejelentve. El is hittem nekik, hogy nem tudnak engem bejelenteni, mert a hatvan ezer forintból, amit minden hónapban kézhez kaptak hogyan is lettek volna képesek engem is bejelenteni. Még jó, hogy szegényeket támogatja a családjuk, adnak nekik BMW típusú gépjárműt, egy-két millió forint költőpénzt, hogy ne éhezzenek szegények, sőt volt olyan, hogy sok milliót kaptak, mert végtörleszteniük kellett és azt már tényleg nem lehetett volna a minimálbérből kigazdálkodni. Ők és a Tisztelt Képviselők csakugyan a rokonoktól kapták, mert miből telne csóringer mezei képviselőknek kérem tisztelettel 20-40 millió Ft-ot összeszedni, de honnan kapták a rokonok, na, ezt kéne megvizsgálni tisztelt leendő munkaadóm.

Nagyon sajnálom, hogy nekem nincsenek ilyen rokonaim és egyáltalán nem irigylem szegény a magyar vállalkozók 90 százalékát, akik szintén minimálbért keresnek.

Nem tudom így előre lehetne-e javaslatom, mert szeretném közbeszúrni, hogy ha az én volt főnökeim meg tudtak élni minimálbérből, mert annyira voltak bejelentve, akkor még mindig nagyon kevés az elvonás a fizetésekből. Egy barátom keres 120 ezer Ft bruttót. Nagy pénz ez már most is szembetűnő, de mire a végére érek, tetszenek látni mennyire felháborító is egyben.

Szóval 120 ezer a bruttó, erre a munkaadó még rátesz 75 ezer Ft járulékot, az összesen 195 ezer Ft.

Ebből, ez az áruló, mert már nem tudok szebb szavakat használni erre volt barátra, hazavisz 78 ezer Ft-ot. Ehhez mit szól a Tisztelt Hivatal, akinek remélhetőleg e levél olvasása után én hűséges kormánytisztviselője leszek? Mindezt úgy, hogy nemzetünk nagyjai folyamatosan hangsúlyozzák és teszik is, hogy 47 ezer Ft-ból meg lehet élni.

Szerintem az a börtöntöltelék volt barátom, akivel én már szóba sem állok, a különbséget, tehát 78-47 ezer Ft különbségét, azaz 21 ezer Ft-ot minden hónapban befektet a tőzsdén, mert ugyan mit is csinálna vele, hiszen 47-ből simán ki lehet jönni.

Befekteti a tőzsdén kérem!!!!

És tuti, hogy nem adózik utána.

Így ússza meg a kamatadót, így gerjeszti az inflációt, így titkolja el a sokmilliós jövedelmet, amit a havi, (remeg a billentyűzetem, amikor ezt az összeget leírom) 21 ezer Ft megtakarítással bizonyára a forint ellen spekulálva zsebre tesz, ezzel generálva az inflációt és rombolva a gazdaságot.. Ezekre is lesz ám gondom Tisztelt Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akinek én leszek remélhetőleg a leglojálisabb és leghűségesebb alattvalója, miután elolvasták ezt a motivációs levelet.

És tudják kikre lesz még gondom, Mélyen Tisztelt Hatóság?

Azokra, akik nem 47 ezer forintból élnek. Mert tudjuk jól hogy annyiból meg lehet élni, de annál kevesebből nem. Tehát miből él az aki kevesebből él? Mivel tudjuk, hogy abból nem lehet, akkor miből, Tisztelt hatóság?

Hát megmondom én Tisztelt Kormányhivatal, akit én annyira szeretek, hogy ki sem tudom írásban fejezni, csak szóban és meg is teszem majd miután aláírtuk a szerződést az én alkalmazásomról mint ADÓELLENŐR (már a bal fülem is remeg a billentyűzetem mellett a gyönyörűségtől).

Ezek bizony nap, mint nap ezreket kérincsélnek és kukáznak össze. Mindezt nem átallanak eltitkolni az én szerelmem a Magyar Kormány és a NAV elől. Erre vetemednek. És még sokkal különb dolgokra is.

Hallottam olyat kérem tisztelettel, hogy a magyar madárvilágot pusztítják. A köztudottan hasznos varjú madár levesét fogyasztják. Olyanra is volt példa és ettől már tényleg feláll a hátamon a szőr, hogy a legjószívűbb szociológus (aki ezért szinte semmit nem kapott) által alapított alapítványtól kapott jószágokat megették kérem.

Szóval ezek az emberek élnek, de nem tudni miből? Az orrukra kell koppintani kérem- tisztelettel mert nem lesz jó vége. Nulla forintból élő falvak? Jövedelem nélküli családok, ahol hat-tíz gyerek nő fel? Na nehogy már higgyünk nekik Legnagyobb Tiszteletű Munkaadó, Aki Lesz Nekem, mihelyst elolvasta ezt a motivációs levelet. Hát teljesen hülyének néznek bennünket? Hát így kell velünk bánni kérem? Ezt érdemeljük? Ezért dolgozik a Tisztelt Ház éjt nappá téve alig többért mint a minimálbér?

Jól odamegyek majd, és jól be is épülök, megnézem magamnak miket titkolna ezek itten el kérem. Van olyan információm, hogy reményt ásnak, és ez igaz kérem. Micsoda jövedelmekre tehetnek szert bevallatlanul!

Na meg itt vannak a mezőgazdaság tönkretevői, ,,mohó zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam ,,maffiacsaládok" spekuláns nagytőkés ,,oligarchák". Én egyet már le is lepleztem és ezt előzetesen, tiszteletem jeléül. Özvegy Savanyú Ubulné (78 éves) maffiacsalád oligarcha a szemem láttára árult savanyított ecetes uborkát a halpiacon számla nélkül. Ráadásul jóval áron alul, hiszen csaknem 100 Ft-al adta olcsóbban, mint a legmagyarabb magyar üzletlánc, aki így is ráfizetéssel dolgozik, csupán azért, hogy a magyaroknak jobb legyen. Hát hol itt az igazság. Vállalom, hogy özvegy Savanyú Ubulné maffiacsalád oligarcha mesterkedését próbavásárlással leleplezem és tanúskodom ellene, megnézheti majd magát 50 év múlva, amikor szabadul.

Sok dolgunk lesz Szeretett Leendő Munkaadóm. Nemrég álmosan nyitottam ajtót délben, mert éjjel megfigyelésen voltam (maffiacsalád oligarchákat figyeltem) és egy leendő kolléga kereste az előttem ott lakó albérlőt, hogy teljesítse kötelességét. Az előző lakó ugyanis tartozik több ezer forinttal. Le kellett volna foglalni a lepedőjét és hasonló nagy értékű eszközét, de már nem lakik ott és egyébként sincs neki lepedője. felajánlottam, hogy odacsalom valami csalafinta indokkal, mondjuk, vizes zsemlét húzok el az orra előtt mézesmadzagként és akkor elcsaphatnak rá a kedves kollégák és megfoszthatják nagy értékű télikabátjától, amit vállfás turkálóban vásárolt minimum 1500 Ft-ért. Úgyis itt a tavasz. Helyeslem ezt az eljárást, mert ő nem híres művész, aki különleges elbánásban részesül, nem tett annyit a magyar nemzeti kultúráért, hogy türelmi időt kapjon a tisztelt kormányhivataltól.

A végére írom az abszolút aduásznak szánt mondatokat. Nem a saját gondolatom, de teljesen egyetértek vele. ,,Feketegazdaság fekete gazdája, fekete ruhában feketén gazdálkodva feketét nevet, feketét álmodik fekete adókról, melyeket feketén-fehéren nem fizet". Teljesen egyetértek a Hivatal kiemelt ellenőrzési céljaival.

Távolabbi céljaim:

Nyugdíjazásomig szeretnék a Mélyen Tisztelt Hivatalnál dolgozni. Nyugállományba vonulásom után, szeretnék a Máté (született Lévi) nevű volt kollégám nyomdokaiba lépni és legalább olyan sikeres népszerűsítője lenni a szakmának. Hiszen Ő társzerzőként a világ legsikeresebb életmód szakkönyv megírásában vett részt.

Kollegiális Üdvözlettel:

Humán Ricsi (aki vagyok)

http://gepnarancs.hu/2012/03/motivacios-level/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Globalizációs "sikersztori": nincs már hova leminősíteni Gör
  2012-03-03 23:09:18, szombat
 
  2012-03-03. 20:17
Globalizációs "sikersztori": nincs már hova leminősíteni Görögországot

A lehetséges legrosszabb adóskockázati osztályzatra minősítette vissza Görögországot szombaton a Moody's Investors Service, azzal indokolva a döntést, hogy az athéni kormány adósságcsere-javaslata várhatóan súlyos, 70 százalékot meghaladó veszteséget okoz a görög államadósság befektetőinek. Mit is állít a világ a legtalálóbb grafittije? "Adjatok egy fegyvert és kirabolok egy bankot. Adjatok egy bankot, kirabolom a világot." Úgy néz ki, Görögország példája legalábbis ezt mutatja, van ebben valami igazság.
A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja közép-európai idő szerint szombat hajnalban, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy a már eddig is rendkívüli befektetői kockázatokra figyelmeztető "Ca" szintről "C"-re süllyesztette Görögország szuverén hazai és küladósságának besorolását.
A cég közölte azt is, hogy az új görög besorolásra nem állapít meg külön kilátást, tekintettel arra, hogy véleménye szerint "nagyon magas a kockázata" Görögország törlesztésképtelenné válásának, másrészt a "C" osztályzat a Moody's besorolási skálájának legalsó szintje, vagyis innen már nincs hova rontani a görög besorolást.
A nemzetközi hitelminősítők az egyes adósosztályzatokat rendszerint ellátják negatív, stabil, vagy pozitív kilátással, jelezve, hogy az adott besorolás belátható időn belül várhatóan tovább romlik-e, változatlan marad vagy javulhat.
A görög leminősítéshez fűzött indoklásában a Moody's Investors Service kiemelte, hogy a görög kormány által ismertetett adósságcsere-javaslatból következtethetően a programhoz csatlakozó befektetők jelentős veszteségeket fognak elszenvedni a portfólióikban lévő görög kormányadósság után.
A Moody's saját becslése szerint a már kibocsátott görög kormánykötvények által eredetileg ígért kamat és tőke, valamint az adósságcsere alapján a befektetőknek nyújtandó csomag értéke közötti különbség meghaladja majd a 70 százalékot, és ez már indokolja a "C" adósbesorolást - áll a hitelminősítő elemzésében.
A Moody's közölte: a magánszektorbeli befektetők részvételére tett javaslat - amely a további külső pénzügyi segítség előfeltétele - a cég kritériumai szerint értékvesztéssel járó adósságcserének - distressed exchange -, és így a görög kormánykötvények nem teljesítővé válásának minősül.
A hitelminősítő londoni elemzése szerint az EU-program és a javasolt adósságcsere csökkenti ugyan Görögország adósságterheit, ám a törlesztésképtelenné válás kockázata még az adósságcsere végrehajtása után is magas marad.
A Moody's véleménye szerint Görögországnak középtávon is "fizetőképességi kihívásokkal" kell szembenéznie, adósságrátája "sok éven át" a hazai össztermék (GDP) 100 százaléka felett marad, és a mostani, második pénzügyi segélyprogram kifutása után is valószínűtlen, hogy az országnak hozzáférése lesz a magántőkepiacokhoz.
Mindemellett a tervezett költségvetési és gazdasági reformokat is változatlanul nagyon jelentős végrehajtási kockázatok terhelik.
A Moody's szerint a jelenleg vártnál sokkal gyorsabb ütemű költségvetési konszolidációra és/vagy szerkezeti reformokra lenne szükség ahhoz, hogy a görög kormánykötvény-osztályzat a jövőbeni t

További részletek: http://kuruc.info/r/42/92982/#ixzz1o5u510Q0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Építsünk országimázst kalákában!
  2012-03-03 18:59:06, szombat
 
  2012.02.28. 17:59

Építsünk országimázst kalákában!


Hét "magyar nevű embert" tartóztatott le a torontói rendőrség, amiért betörtek egy vízi erőmű raktárába, és 50 ezer dollár értékben próbáltak rézkábelt ellopni - írja a kanadai The Star.

Nagy Zsolt (46), Máté József (44), Bandula Zsolt (38), Dardos József (33), Ruszó Sándor (28), Szarka István (26), és Horváth Sándor (27) kábelvágó ollók segítségével jutott be a Hydro One raktárába, és teleraktak egy tehergépkocsit értékes rézkábellel. A torontói rendőrség szerint egyre gyakoribb a színesfémlopás a környéken, ezért egyre több őrző-védő céget kell alkalmazni a raktárak őrzésére.

Forrás: Canadahun.com

http://napizeje.blog.hu/2012/02/28/epitsunk_orszagimazst_kalakaban
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Átvilágítják a volt román kommunista tisztviselőket
  2012-03-03 18:42:38, szombat
 
  Átvilágítják a volt román kommunista tisztviselőket

2012. február 29. 11:27 MTI


A volt román kommunista tisztségviselők átvilágításáról fogadott el törvényt a román képviselőház kedden.


A jogszabály eltiltja öt évre a közélettől azokat a személyeket, akik a Román Kommunista Pártban vezető funkciókat töltöttek be központi és megyei szinten. E jogszabály esetében ügydöntő jogkörrel rendelkező képviselőház 167 támogató szavazattal és négy tartózkodással fogadta el a törvényt. A román parlament már korábban megszavazta ezt a törvényt, de annak egy bizonyos részét korábban alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította az alkotmánybíróság.

Máté András, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselőjének javaslatára a jogszabályba bekerült az a rendelkezés is, miszerint a lusztráció az egykori kommunista ügyészekre is kiterjed. A keddi parlamenti ülésen vita tárgyát képezte, hogy a román kommunista párt ifjúsági szervezetének tagjaira is vonatkozzon-e az átvilágítás, végül ezt a javaslatot elvetette a törvényalkotó testület.

Romániában szinte mindenki egyetért azzal, hogy ezt a jogszabályt megkésve fogadta el a parlament, hiszen a törvénynek csak közvetlenül az 1989-es rendszerváltás után lehetett volna komolyabb következménye.


http://www.mult-kor.hu/20120229_atvilagitjak_a_volt_roman_kommunista_tisztviselok et
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drezda: a II. Világháború legnagyobb tömeggyilkossága
  2012-03-03 18:10:44, szombat
 
  Drezda: a II. Világháború legnagyobb tömeggyilkossága

2012, március 3 - 17:55



Az elhallgatott történelem egyik legsötétebb fejezete, hogy a II. Világháború legborzalmasabb háborús bűntettét az angolszászok követték el egy majdnem ezeréves, gyönyörű német város, Drezda porig rombolása során.

A keletről Németországra támadó vörös hordák elől közel egymillió ember menekült Szászország fővárosába, amely semmiféle katonai potenciállal, hadianyaggyárral nem rendelkezett, sőt a németek az angolszászok terrorbombázásait elkerülendő kifejezetten nyílt várossá tették.

Ennek ellenére sok másik védtelen városhoz hasonlóan Drezda sem kerülhette el sorsát: az Angol Királyi Légierőnél 1943. januárjától parancsba volt adva a lakosság lehetőleg maximális mértékű elpusztítása, a német nép moráljának megtörésére. Borzalmas fintora a sorsnak, hogy 1945-ig nem sikerült megtörni a teutonokat, de megtette azt az elmúlt jó hatvan liberális agymosása: ma már halottaikat sem gyászolni, hőseikre sem megemlékezni nem mernek.

Megtette ezt helyettük is Lenhardt Balázs, a Jobbik képviselője napirend utáni felszólalásában az Országgyűlésben.

http://www.youtube.com/watch?v=YT4QE8iCI30&feature=player_embedded

barikad.hu


http://barikad.hu/drezda_a_ii_vilaghaboru_legnagyobb_toemeggyilkossaga-20120303



Ezek a jelenlegi "szövetségeseink" a NATO-ban.

Budapestet is szőnyegbombázták a drága angolszász szövetségeseink...

Semmi keresnivalónk a NATO-ban! Ők soha sem voltak a szövetségeseink mi is csak csatlósnak kellünk nekik a megszálló háborúikhoz (Afganisztán, Irak).

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy 14 éves Homo sapiens sapiens-t ért támadás a szolnoki 24
  2012-03-03 13:36:33, szombat
 
  Egy 14 éves Homo sapiens sapiens-t ért támadás a szolnoki 24-es buszon

Hunikum
2012-03-03 10:36:44



Az árutermelés és pénzgazdálkodás előtti idők gyakorlatának megfelelő módon próbáltak zsákmányhoz jutni azok, akik egy 14 éves tanulóra támadtak, hogy elvegyék a mobiltelefonját. Az elkövetők hovatartozásáról a hunikum.hu-nak semmiféle hivatalos információja nincsen, csak az áldozatról sikerült kideríteni, hogy ő a Homo sapiens sapiens alfajba tartozik.

Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy ezúttal nem a köpködő, verekedő agresszorokat, hanem kizárólag a megtámadottat mutatja be.

A Homo sapiens sapiens egyik jellegzetes tulajdonsága az egyenes testtartáson és a két lábon járáson kívül, hogy az állatokhoz képest nagy koponyatérfogattal (1300-1500 cm³) rendelkezik, és ennek megfelelően különösen fejlett az agyveleje.

Képes gondolkodni.

Alkalmas arra, hogy a biológiai késztetésein túllépve befolyást gyakoroljon a saját érzelemvilágára, de a tudatos szeretet kifejezésének a képességével és a közösen végzett munkával is kiemelkedik az állatvilágból.

A Homo sapiens sapiens legközelebbi, ma is élő rokona a csimpánz, amely nem csak az állatkertekben található.

A hunikum.hu szerkesztősége igyekszik mihamarabb kideríteni, hogy közelebbről kik is voltak a 14 éves iskolás fiú megtámadói. A dolog többesélyes, így gondoltunk afrikai vadkutyákra (ennek Szolnok városában nem túlzottan nagy a valószínűsége), falkában támadó oroszlánokra (dettó), netán víziantilopokra (ezek ráadásul nem is ragadozók, s e tényhez képest az afrikai illetőségük jelentősége smafu).

Kik voltak tehát a garázdák? Kedves olvasóink! Kérjük, segítsenek!

hunikum.hu

http://hunikum.hu/Egy_14_eves_Homo_sapiens_sapiens-t_ert_tamadas_a_szolnoki_24-es _buszon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A békemenetet is ellenőrzi a NAV?
  2012-03-03 13:29:14, szombat
 
  A békemenetet is ellenőrzi a NAV?




A mai napon az alábbi levelet juttattuk el a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

Tisztelt Adóhatóság!

A híradásokból értesültem, hogy kollégáik ellenőrizték az Egymillióan a Sajtószabadságért szerveződést nagydemonstrációjuk előtt. Ezzel nincs baj, dolgozzanak, az a dolguk, azonban mint a Magyar Köztársaság állampolgára, adófizető ember, elvárom a politikai felhangoktól mentes munkavégzést, így felszólítom önöket arra, hogy a híradások szerint több száz milliós kiadással járó január 21-i békemenetét is szíveskedjenek ellenőrizni. Ne csupán a fáklyaszámlákat bekérve, hanem nézzék meg azt is, hogy az eseményre vidéki emberek tömegeit szállító kistérségi társulási buszok adott napon mit kerestek a fővárosban, ki fizette az üzemanyag költséget. Az eseményén készült, az interneten fellelhető képek jó vizsgálati anyagot jelentenek.

Munkájukhoz további sok sikert kívánva!

Kalmár Szilárd
főszerkesztő
Munkások Újsága


http://www.muon.hu/on-line-tartalom/622-a-bekemenetet-is-ellenorzi-a-nav
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rés a pajzson, avagy mégis megkérdőjelezhető lesz a holokau
  2012-03-03 12:34:12, szombat
 
 
Rés a pajzson, avagy mégis megkérdőjelezhető lesz a holokauszt?

Azt természetesen nem mondom, pontosabban egyátalán nem gondolom, hogy a Jordán-partiak uralta Németország innentől majd elindul egy olyan úton, ami a mindent elöntő holokauszt-ipar megfékezésére irányul, és azt sem állítom, hogy a közeljövőben bármilyen változás is beállna a németek részről mutatott zsidó seggnyalás tekintetében. Azonban az biztos, hogy a napokban nyilvánosságra került hírek szerint, a német alkotmánybíróság a múlt év végén hozott egy olyan döntést, ami bárhogy is nézzük, mindenképpen keresztbe tesz a gátlástalan cionista nyomulásnak.

Az egész történet még hét évvel ezelőtt Türingiában kezdődött, amikor egy este, egy akkor még 82 éves férfi, a későbbi vádlott betért a helyi kocsmába. Éppen kikérte a sörét, amikor észrevette, hogy a pult felett elhelyezett tévében a II. világháborúról szóló dokumentumfilm megy. Az idős ember néhány keresetlen szóval rávilágított a filmben elhangzó képtelenségekre és csúsztatásokra, majd a kocsmárossal is vitába keveredve fennhangon kijelentette, hogy az egész holokauszt egy hatalmas nagy hazugság.

A komoly indulatokat kiváltó kocsmai nézeteltérés azonban akkor este nem ért véget, mivel az öregúr két nap múlva ismét visszatért, de ekkor már korabeli dokumentumokat is vitt magával, amivel a saját álláspontját akarta alátámasztani, de legfőképp azt, hogy a náci Németország nem alkalmazott a háború során emberek tömeges kiirtására gázkamrákat. A konfliktus végül odáig fajult, hogy a kocsmáros feljelentést tett az öreg ellen holokauszttagadás miatt.

A német hatóságok annak rendje és módja szerint lefolytatták az eljárást, és 2006 júniusában, első fokon ,,tiltott irodalom terjesztésért és a nemzetiszocialista bűntettek tagadásának vétsége" miatt 2.100 euró pénzbüntetésre ítélték a vétkest. A döntést az öregúr megfellebbezte, de az ítéletet 2007 áprilisában felsőfokon is jóváhagyták. Ezt követően fordult a vádlott az alkotmánybírósághoz mondván, hogy neki a német alaptörvény értelmében, a szólásszabadság jegyében jogában áll a véleményét kifejteni.

Az alkotmánybíróság tavaly novemberben tárgyalta kérdést és nem kis meglepetésre hatályon kívül helyezte a korábbi bírósági ítéleteket. A Karlsruhéban székelő testület a beadványt vizsgálva megállapította, hogy ugyan Németországban a holokauszt tagadása és a Harmadik Birodalom tevékenységének a helyeslése alapvetően bűncselekmény, de ennek ellenére nem büntethető az a személy, aki szűk környezetben tagadja a holokauszt dogmáit feltéve, ha ezt annak a tudatában teszi, hogy a hangoztatott nézetei nem merítik ki a bujtogatás és az izgatás tényállását.

Az indoklás szerint egy kisebb társaságban lezajló vita után nem áll fenn annak a veszélye, hogy a holokauszt tagadását továbbterjesztik. A korábbi vádlott ,,a háború kirobbantásának felelősségéről folyó összeszólalkozás során tért ki a zsidóüldözésre és a véleményszabadság lehetőségét kihasználva cáfolta a holokausztot", ezért az alkotmánybíróság szerint a vádlott ,,a korábbi bírósági eljárások során jogosan hivatkozott az alaptörvény garantálta szólásszabadságra." [az eredeti alkotmánybírósági döntésért katt IDE]

A hírt természetesen hatalmas ajvékolással fogadták mind a németországi, mind a nemzetközi zsidó szervezetek, akik azonnal a törvényhozás megcsúfolásáról beszéltek mondván, az ítélet megnyitja a kaput a holokauszttagadók előtt. Charlotte Knoblock, a Zsidó Világkongresszus elnökhelyettese szőrszálhasogatásnak nevezte az esetet és kijelentette, hogy ,,az ítélet útmutatás a holokauszt legális cáfolata felé". Ronald Lauder, a szervezet elnöke pedig egyenesen a hatmillió meggyilkolt zsidó és azok utódainak az arculcsapásáról beszélt és nyomatékosan felszólította a bíróságot, hogy vizsgálja felül döntését.

Azt hiszem talán nem túlzás azt mondani, hogy piciny guano került a nagy holokamu palacsintába, amit most a nagy okosok elkezdtek a kisujjukkal kikapirgálni. Szép mutatvány lesz ebből bármit is visszacsinálni, az nem kétséges. Annak pedig külön van valami finom bája, hogy a metéltek pont onnan kaptak egy jó nagy orrba gyűrést, ahonnan végképp nem számítottak rá, hisz Németország, a német vezetés manapság az Egyesült Államokkal karöltve a cionista törekvések legnagyobb szószólója és szekértolója.

De legyen majd bárhogy is, a németek akarva-akaratlanul, de kis rést ütöttek a pajzson. Így a kérdés most már az, hogy ez elég lesz-e arra, hogy szélesebb körben is értelmes és legfőképp kétoldali vita kezdődjön a ma még dogmaként kezelt kérdésekről.

Persze nagy illúziónk ez ügyben, azért ne legyenek.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2012/03/res-pajzson-avagy-megis.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÉÉJJENEK A FÜLKEFORRADALMÁROK,CSÖKKENTETT FIZETÉSEN,AKÁr 47
  2012-03-03 12:25:48, szombat
 
  ÉÉJJENEK A FÜLKEFORRADALMÁROK,CSÖKKENTETT FIZETÉSEN,AKÁR 47 EZERBŐL!


Bércsökkentés! - Magyarország ma és holnap

Postabontás

|

A békéscsabai Egyesített Szociális Intézményben, csökkenteni fogják a házi gondozók bérét. Évekkel ezelőtt, kikilincselték, kiharcolták maguknak, hogy a nehezített munkavégzésük miatt megkapják a bérük kiegészítéseként a 24 ezer forint ágymelletti pótlékot. Így a bérük havi nettó kb. 84-92 ezer forint között mozgott. Esőben, hóban, sárban, tűző napsütésben, szélben mennek nap mint nap gondozni, ápolni a rájuk bízott időseket. Most a szociális otthon felső vezetése, ezt a kiharcolt összeget igyekszik megvonni a házi gondozóktól, a kollektív szerződés felmondásával. Számos dolgozót érintő változás, óriási felháborodást keltett, ugyanis a bért, bruttó 108 ezer, azaz nettó kb. 71 ezer forintra csökkentik! Ha táppénzre megy, akkor ebből mi marad?

Pár, határozott időre szóló munkaszerződésest megzsaroltak azzal, ha nem írják alá a csökkentett bért, akkor mehetnek máshová. Nem számít ezeknek a férgeknek, ezeknek az álhumanista tetveknek, hogy sok családot tesznek tönkre ezzel a döntésükkel. Olyanok is asszisztáltak e gyalázat meghozatalában, akik pl. felesküdtek a szociális munka etikai kódexére. Valószínű, hogy a békéscsabai polgármestere, Vantara Gyula is beleegyezhetett ebbe, ugyanis, ez túl rázós ahhoz, hogy ezek a férgek, csak úgy maguktól így döntögessenek. Ez aztán megtakarítás! Gratulálunk! Így is lehet rombolni a szociális szférát!

Most már a letaposott ápolók a bíráitok! Megkapjátok ami jár!

Jövőnk.info megjegyzés: Az intézkedés nemcsak a dolgozókat, de az ápolt időseket is hátrányosan érintheti, ha az ápolók ennek következtében felmondanak. Munkásállamunkban nemcsak az aktív dolgozókat illeti meg a tisztességes illetmény, de a munkában megőszült volt munkásoknak is kijár a megbecsülés és ellátás.




2012. március 03.

http://www.jovonk.info/2012/03/03/bercsokkentes-magyarorszag-ma-es-holnap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.