Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Hintán
  2012-03-07 14:37:08, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Aninált GIF 5.  
A rák ősi ellenszere
  2012-03-07 14:37:05, szerda
 
  Egy fantasztikus anyag működik a szervezetünkben. Amerikai kutatók mester hormonnak nevezték el. Segít a vérnyomás, a csontsűrűség, a hangulat, a viselkedés, izomerő szabályozásában, serkenti a haj növekedését, az immunrendszer működését. Felelős a programozott sejthalálért, úgynevezett apoptózisért, melynek feladata a sérült vagy rákos sejtek szaporodásának megállítása.

Mi lehet ez? Növekedési hormon? Tesztoszteron? Inzulin?

Egyik sem! Az orvostudomány sokáig nem ismerte fel a fontosságát. Vitaminnak nevezték, mert egy minimális adag belőle, megszünteti az angolkórt. Beugrott már mi lehet ez?

Ez a D vitamin!!!

Néhány évvel ezelőtt a kutatók úgy gondolták, hogy ez a csodálatos vitamin, csak a csontok egészségére van pozitív hatással. Ma már tudjuk, hogy a D vitamin receptorok minden sejtünkben jelen vannak és felelősek egészséges működésükért.

Szervezetünkben a D vitamin az UVB fény hatására keletkezik, akár 50.000NE naponta, de átlagosan 20.000NE. Ahogy barnul a bőrünk, a termelt D vitamin mennyisége jelentősen csökken.

Összehasonlítva a testünk által termelt D vitamin mennyiséget és az élelmiszerekben találhatót, az élelmiszerek (máj, tojás, tej, stb.) minimális dózist tartalmaznak, mely éppen elég az angolkór elkerüléséhez.

Testünk elsődleges D vitamin gyára a bőrünk és a napfény lenne, ha életmódunk nem gátolná ezt jelentősen. A nyugati kultúrában elterjedt felfogás, hogy a napozás káros, rákkeltő, ráncosítja, öregíti a bőrt. Bőrünk védelmében magas faktorú test és arckrémeket használunk, sminkeljük magunkat ezzel akadályozva a D vitamin előállítását. Életformánknak köszönhetően, alig tartózkodunk szabad levegőn, sok időt töltünk zárt térben, ahol az ablaküveg kiszűri a D vitamin előállításához szükséges UVB fényt.

Bőrünk minél barnább annál több, akár 5ször 6szor hosszabb ideig kell a napon tartózkodnunk, azonos mennyiségű D vitamin előállításához, mint a világosabb bőrűeknek.

Az elhízás és a kor előrehaladtával tovább csökken a bőr D vitamin előállítási képessége.

A mediterrán területeken végzett kutatások megdöbbentő eredménnyel zárultak.

A kutatók azt várták, hogy ezeken a területeken a nagy mennyiségű napfény hatására az emberek D vitamin szintje a normál értéknél magasabb lesz, ám ez még a nyár végén sem következett be, az átlagosnak mondható értéket is csak ritkán érték el.

Akkor hogyan juthatunk megfelelő mennyiségű D vitaminhoz? Mi a megoldás?

Az iparosodott országokban különösen fontos a megfelelő D vitamin kiegészítés, leginkább a szervezet által jól hasznosítható D3 vitamin formájában.

A D3 vitamin, más néven kolekalciferol régebben megállapított maximális napi adagja 600NE egység csak ahhoz volt elegendő, hogy megakadályozza az angolkór kialakulását.

Napjainkban a kutatók sokkal magasabb D3 vitamin bevitelt ajánlanak, felnőtteknek 5000NE egységet is naponta, lehetőleg elosztva, nem egyszerre.

D vitamin a szuperhormon

A D vitamin valójában egy mesterhormon, mely szabályozza és összehangolja teljes hormonrendszerünk működését, ezáltal hatással van teljes egészségünkre, keringésünkre, lelki állapotunkra, fizikai erőnlétünkre, immunválaszainkra.

Magas vérnyomás esetén, számos tanulmány kimutatta a szervezet alacsony D vitamin szintjét. A D vitamint pótolva jelentős javulás állt be. Állatkísérletek azt mutatják, hogy a magas D vitamin szint nagymértékben csökkenti a szívroham kockázatát.

Az alacsony D-vitamin szintet összefüggésbe hozták 18 különböző típusú rákbetegséggel, beleértve a mell-, végbél-, vastagbél-, prosztata-, tüdő-, orális, nyelőcső-, gyomor-, hólyag-, petefészek-, vese-, méh-, méhnyak-, epehólyag-, gége-, hasnyálmirigy-, non-Hodgkin limfómával, és a Hodgkin limfómával.

Nagy stresszhatásnak kitett embereknél a D vitamin pótlás segíthet a stressz kezelésében, az adrenalin és noradrenalin szint működés szabályozásával. mely funkció megfelelő működésénél az agynak D-vitaminra van szüksége. Mivel a stresszhatás emeli az adrenalin szintet, a tartósan magas adrenalin szint miatt a szervezet 'vészreakcióban' működik, amíg nem kap elég nor-adrenalint ami a normális szint beállítását segíti. Köztudott, hogy a tartós stressz az egész szervezet működésének egyensúlyát felborítja, mely depresszión, különböző szívbetegségeken keresztül, szexuális problémákat és még sok más megbetegedést okozhat.

Amerikai orvosok autóimmun betegségek, mint rheumathoid arthritis, lupusz, 1-es tip. cukorbetegség kezelésében alkalmazzák jelentős eredményekkel. Nagymértékben növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni védekező képességét. A kutatások kimutatták, hogy azok, akik D vitamin kiegészítést kapnak kevésbé érzékenyek a tuberkulózisra.

Finnországban, csecsemőkön végzett kísérlet kimutatta, hogy 1 évig napi 2000NE D vitamin adagolásával 80%-al csökkent az I. típusú diabétesz kockázata, mely hatása további 30 évig érvényesült. Bár a D vitamin nem vakcina, mégis az eredmények azt mutatják, hogy legalább olyan hatásos.

Az északi területeken, ahol a napsütés nem elegendő a megfelelő D vitamin szint fenntartásához a menopauzás nők körében végzett 3 kontroll csoportos kutatás kimutatta: Az első csoport placebo-t kapott, a második 1000mg kalciumot, a harmadik 1000mg kalciumot és 1000NE D vitamint kapott. Az eredmény kimutatta, hogy a D vitamint kapó csoportban minden típusú rákbetegség kialakulása 60%-al csökkent.

A szakértők szerint idősebb korban a D vitamin pótlása kevesebb csonttörést és erősebb izomzatot eredményez. Még a már csontritkulásos betegeknél is kimutatható, hogy D3 vitaminpótlással kevesebb a csonttörés, ennek oka a D vitamin által erősebbé vált izomzat.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
Ha itt nem találsz
  2012-03-07 14:37:02, szerda
 
  Váci Mihály

Ha itt nem találsz, keress meg ott.
Újra kell kezdeni mindent,
minden szót újra kimondani.
Újra kezdeni minden ölelést,
minden szerelmet újra kibontani.
Újra kezdeni minden művet
és minden életet
kezünket mindenkinek
újra odanyújtani

Újra kezdeni mindent e világon,
megteremteni, ami nincs sehol,
de itt van mindnyájunkban
mégis,
belőlünk sürgetve dalol,
újra hiteti, hogy eljön
valami, valamikor, valahol.





 
 
0 komment , kategória:  Szomorúság   
Nem nélkülözhető
  2012-03-07 14:36:59, szerda
 
  A világtörténelemben egyetlen ember sem nélkülözhető.
Valóban mindenki egyszeri és megismételhetetlen és
sajátos feladattal jött a Földre, melyet csak és kizárólag
ő tud megoldani, rajta kívül senki más.

/Claude de Saint-Martin/





 
 
0 komment , kategória:  Lelkünk titkai 1.  
Koleszterinszint csökkentő ital
  2012-03-07 14:36:56, szerda
 
  Még az orvos is elkéri a receptet, ha megtudja milyen gyorsan csökkenti a
rossz koleszterint és a zsírpárnákat ez az ital!

Még a kezelőorvosunk is elkéri a receptet, amely ilyen mértékben képes
csökkenteni a rossz koleszterint és a zsírpárnákat!

A petrezselyem amellett, hogy nem hiányozhat az alap konyhai zöldségek
közül, két olyan hatóanyagot is tartalmaz, amelyek védik az egészségünket,
főként az túlsúlyos személyek számára lenne elengedhetetlen a petrezselyem
használata, mivel a zsírt is "leolvasztja" rólunk.

A gyökérzöldségben lévő olaj erős illata élénkít, a benne lévő flavonoidok
pedig méregtelenítik a szervezetet.

Ha citromlével keverjük össze a petrezselymet, az ital serkenti a keringést, és
csökkenti a káros koleszterint a testben. A keverék annyira gyorsan hat, hogy
sok orvos meglepetten tapasztalta páciensein, hogy azoknak milyen alacsony
szintre süllyedt a koleszterinjük.

Hozzávalók:

1,5 liter víz
3 közepes méretű petrezselyem
1 kg citrom
kevés szódabikarbóna

Elkészítés:

Szódabikarbónával mossuk meg alaposan a citromokat, és utána egy órára
hideg vízbe áztassuk a gyümölcsöket. Tegyük oda a másfél liter vizet egy
fazékba forrni, ha felfőtt, vegyük le, és hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént,
vágjuk fel kisebb kockákra a citromot és petrezselymet, és tegyük bele a vízbe.
Keverjük fel, majd egy napig tároljuk a hűtőbe. Másnap az egészet turmixoljuk
össze. Mindennap 10 ml kell meginni ebből a csodaszerből.

Forrás: http://filantropikum.com






 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Tejszínes zöldfűszeres csirkemell
  2012-03-07 14:36:53, szerda
 
  A csirkéhez

400 g csirkemell (filé)

fekete bors (őrölt)
2 evőkanál olívaolaj

A mártáshoz

3 szál hagyma - újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1.5 dl főzőtejszín (15-20%-os)
2 evőkanál mustár

fekete bors (őrölt)
0.5 csokor petrezselyemzöld
0.5 csokor bazsalikomlevél - friss
1 dl bor (fehér, száraz)

Elkészítés:

Megmossuk a csirkemellet, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kevés
olívaolajban 7-8 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből
és félretesszük.

Felaprítjuk a fokhagymát és felszeleteljük az újhagymát. A serpenyőbe,
amiben a csirke sült beledobáljuk a hagymakarikákat és pár perc után
a fokhagymát is. 1-2 percig pirítjuk.

Egy edénybe öntjük a tejszínt, mustárt, sót, borsot, a hagymakarikákat,
a petrezselymet, bazsalikomleveleket és botmixerrel pürésítjük.

Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, ráöntjük a mártást, hozzáöntjük a
fehérbort és pár percig forraljuk.

Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Waldorf saláta csirkével
  2012-03-07 14:36:51, szerda
 
  Hozzávalók:

1 csirkemell
1 csomag halványító zeller
2 marék mazsola
két marék dió
2 evőkanál joghurt
2 nagy, kemény alma
só, bors

Elkészítése:

A zellert vágd vékony szeletekre, az almát pedig ahhoz hasonló méretűre.
A mazsolát áztasd be, a diót törd durvára. A csirkemellet egy húslevesben
főzd puhára, majd ha kihűlt, szedd cafatokra. A joghurtot keverd el a sóval
és a borssal. Ezután forgasd össze a hozzávalókat, öntsd nyakon az
öntettel, és hűtsd be jó pár órára.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Esőben
  2012-03-07 14:36:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Festmények 1.  
Csirke brassói
  2012-03-07 14:36:21, szerda
 
  Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
só, bors, majoránna

A húst tisztítsuk meg és vágjuk fel kb. 1,5-2 cm-es kockákra.

Forrósítsuk fel a zsiradékot, tegyük bele a húst és pirítsuk kevergetve,
amíg a mindenhol kifehéredik.

Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, szórjuk meg sóval, borssal, majoránnával
és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt főzzük puhára. Ha elfő a leve, mindig csak annyival pótoljuk,
hogy éppen ellepje.

Tálalhatjuk párolt rizzsel, sült krumplival, pirított- vagy petrezselymes
burgonyával. Ha pirított burgonyával készítjük, akkor az előfőzött krumplit
a hússal összekeverve pirítsuk meg.

Bármilyen savanyúság illik mellé.

Gazdagíthatjuk zöldborsóval.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Szív dobozban
  2012-03-07 14:36:18, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 7.  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1330 db bejegyzés
e év: 3743 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 356
  • e Hét: 7927
  • e Hónap: 30194
  • e Év: 162748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.