Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Olajfa Zrt.
  2012-03-07 21:21:54, szerda
 
 




OLAJFA ZRT.


Itt a bizonyíték: Gyurcsány, Kóka és Oszkó együtt üzletel Bulgáriában
Olajfa Zrt.

B. A. - uzlet@hetivalasz.hu


A gazdasági olajfa-koalíció máris virágzik: Bulgáriában közös bizniszbe fogott Kóka János, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc és Oszkó Péter - írja a holnap utcára kerülő Heti Válasz. A vállalkozás magyarországi cége 2005 és 2008 között 720 millió forint közpénzhez jutott.
hirdetés

Kóka - a jelek szerint - a Cellum balkáni beágyazódását segítendő vette maga mellé a Gyurcsány-Dobrev családot

A 2008-as koalíciós szakítás liberális főalakja, Kóka János 2011 novemberében közös szófiai vállalkozást alapított Gyurcsány Ferenccel - Cellum Bulgaria AD néven. Korábban ugyan a Kóka által irányított, mobilfizetési megoldásokat fejlesztő Cellum Global Zrt. közleményben tudatta, hogy a bolgár Corpbankkal szövetkezve épp a Balkán meghódítására készül, arról azonban nem szólt a fáma, hogy a biznisznek Gyurcsány is részese lesz. Pontosabban: a magyar és az angol sajtóanyagokból szándékosan kihagyták azt a (bolgár nyelvű szövegekben szereplő) tényt, hogy a boltba a budapesti Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft. is beszáll. Utóbbi az egykori kormányfő híres-hírhedt Altus Befektetési Zrt.-jének leányvállalata. A lapunk birtokában lévő hiteles cégiratok szerint a Cellum Bulgaria AD felét bolgár érdekeltségek ellenőrzik; 38 százaléka van a Kóka-féle Cellum Globalnak, a maradék 12 százalék pedig az Altus-ConsAlté (lásd a dokumentumot).

A holnap utcára kerülő Heti Válaszból az is kiderül, hogy a bulgáriai részvénytársaság öttagú igazgatóságában két magyarnak jutott hely: Kókának és a szófiai születésű Dobrev Klárának. (Gyurcsány hitvese azért odakint látta meg a napvilágot, mert édesanyja, Apró Piroska 1970-74 között a bulgáriai magyar kereskedelmi kirendeltség titkára volt.) Az SZDSZ exelnökének tehát vélhetően nem azért volt szüksége az Altus-stábra, hogy újra együtt villoghasson a volt miniszterelnökkel - egyszerűen csak a Cellum balkáni beágyazódását segítendő vette maga mellé a Gyurcsány-Dobrev családot.

A vállalkozás szabadsága persze megilleti a korábbi kormányzati potentátokat, ám későbbi pályájuknak árthat, ha a politikusként megszerzett előnyöket, információkat - titokban - gazdasági befolyásszerzésre használják. A Bajnai-kabinet pénzügyminiszterére máris ráégni látszik a Wizz Air-történet (Oszkó Péter 2010-ig elvileg a Malévért dolgozott, tavaly azonban úgy landolt a fapados légikonkurens igazgatóságában, hogy erről hivatalosan senkit sem tájékoztatott), és a mostani Kóka-Gyurcsány-üzletelésnek is volt állami előjátéka. A mobilparkolást, a mobil-autópályamatricát és a mobillottót kifejlesztő (jelenleg már a bankkártyaként használható maroktelefonok világával kecsegtető) Cellum-csoport ugyanis 2005 és 2008 között 720 millió forintnyi uniós és magyar közpénzt nyert el kormányzati pályázatokon - például egy saját ,,Szilícium-völgy" kialakítására Siófokon.

S bár Kóka papíron csak 2011-től tisztségviselője a Cellumnak, minden adatunk arról árulkodik, hogy a volt liberális pártelnöktől már korábban sem állhatott távol a ,,cégiesült" mobilfejlesztés. Egyfelől a Cellum hollandiai anyavállalatának reprezentánsai között a 2000-es évek közepétől egymást érik azok a személyek, akiket a Heti Válasz anno a Kóka-exsógorként ismert Lepp Gyula strómanjaiként azonosított. Másrészt aligha véletlen, hogy a Kóka politikusi énjéhez köthető Garamhegyi Ábel (egykori gazdasági minisztériumi államtitkár) és Kaderják Dániel (az SZDSZ külügyi kabinetjének volt tagja) rögtön a 2010-es kormányváltás után a Cellum elöljárói körében találta magát. Nem mellékesen: ugyanez a Kaderják vezeti azt az Újkorcsoport nevű ificsapatot, amely tavaly nyilatkozatban állt ki Gyurcsány politikája mellett, hangsúlyozva, az Orbán-kormánnyal szemben fellépő civileknek nem kellene ,,magukra erőltetni a függetlenséget".

S hogy a kép még színesebb legyen, Oszkó Péternek is jutott szerep a Cellumot regionális multivá növesztő projektben. A volt miniszter ugyanis tavaly - nem saját jogon, hanem az OTP kockázati tőkealapját kezelő PortfoLion Zrt. vezéreként - 400 millió forintot fektetett be a cégbe, és ezzel igazgatósági tagsághoz jutott a vállalat budapesti egységében.
Oszkó Wizz Air-megbízatása, valamint a közös Gyurcsány-Kóka-biznisz apropóján lapunk felkutatta, milyen egyéb nyilvános és félnyilvános üzletekbe ,,menekült" a 2002-2010-es kormányelit. Listánk elérhető a holnapi Heti Válaszban, mely március 8-tól a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.


Forrás:

Link







 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Az indonéziai emberünk - Gyurcsányék Indonéziában!
  2012-03-07 20:02:00, szerda
 
 




AZ INDONÉZIAI EMBERÜNK - GYURCSÁNYÉK INDONÉZIÁBAN
* www.nemzetihirhalo.hu * - 2011. november 1.


Gyurcsányék Indonéziában!

Kérek mindenkit, küldjétek tovább, hogy minél több emberhez eljusson! Legalább tudjunk róla!

Gyurcsány Ferenc számol azzal, hogy ha a politikai hatalmát elveszíti, akkor a vagyonát is elkobozhatják, nehéz idők várhatnak rá.

Ezért a pénzét több, Európától távoli helyre menekíti.

Ezek közül az egyik legjelentősebb Indonézia, ahol a mögötte álló Apró-Dobrev család régi szocialista kapcsolatai vannak a segítségére.

Magyarország Indonéziában a legnagyobb befektetők között szerepel, megelőzve számos nagyobb európai államot.

Valójában nem Magyarország a befektető, hanem az Apró Piroska irányítása alatt álló bűnszövetkezet. Indonéziában a régi szocialista vezetőknek kijáró olajfestményes fogadtatásban részesül Gyurcsány, de nem őt üdvözli a szöveg, hanem a feleségét, Dobrev Klárát, rámutatva az ügy valódi gyökereire.

Itt a Dobrev-családot ismerik igazán.

Az üzlet évek óta épül Indonéziában, folyik a vagyonmenekítés.

Egy olyan államba, ahonnan semmilyen magyar kormány nem hozhatja vissza.

Ahol mindig lesznek régi barátok.

A Garvox Enterprises megvásárolt Dél-Szumátrán egy szénbánya vidéket Banyuasin térségében, 6 milliárd tonna szénkészlettel, a szenet vasúton, közúton eljuttatják az erőműbe, ahol áramot állítanak elő, amit eladnak Indonéziának, a maradék szenet a Bagan Siapi-Api-i kikötőig juttatják és eladják a szabadpiacon.

Az üzlet élvezi a Dél-Szumátrai katonai kormányzó támogatását is.
A befektetés nagysága 2006-ban 300 millió euró volt, az indonéz vezetőknek javasolt teljes tervezett befektetési érték 4 milliárd dollár. Az Apró banda eddigi indonáziai befektetéseinek az értéke 1 milliárd dollár.

A Garvox céget hivatalosan Kern József vezeti, aki egykori tulajdonosa a boldogtalan Hospinvest-csoportnak, amely kórházprivatizácioval foglalkozik. Számos magyar egészségügyi vállalkozás jelenlegi tulajdonosa - Diagon-csoport, 300 millió eurója sosem volt, a pénz Gyurcsányéktól származik.

Az egészségügyi privatizáció és a magánbiztosítók létrehozása révén gigantikus állami jövedelmeket lehetett volna törvényesen külföldön befektetni. Ezért nem engedett Gyurcsány Ferenc, és ezért kellett elszenvednie az MSZP-nek egy népszavazási vereséget.

Magyarországon minderről soha egy szó sem jelent meg a sajtóban. Indonéziában nem ennyire szégyenlősek. A legbefolyásosabb lapok büszkén számolnak be Apró elvtársnő és Gyurcsány elvtárs üzleteiről.

Remélem, most tisztább lett előtted a kép, országunk adósságáról. Ezt kifizetni, vagy lefékezni hogy ne zuhanjon még jobban a leejtőn, ...ez lehetetlen. Főleg most mikor minden ország azzal küszködik hogy ne essen bele a recesszióba!!!

Most, szomszédaink is jobb szituációba vannak mint mi, pedig hol álltak ők hozzánk képest évvel ezelőtt. Hogy miért süllyedt le ennyire az ország, ... mert olyanok irányították, akik a gazdasághoz abszolút nem értettek. Ráadásul loptak, ott ahol csak tudtak, és annyit amennyit csak nem szégyelltek!!!


Forrás:

Link



Kapcsolódó:

Megvan a Gyurcsány kormány által ellopott pénz?

Link



Gyurcsány "indonéziai" beszéde ismét bevetette az őszödi trükköt

Link



Frissítés: 2019.06.02
Bayer Zsolt: Levél jött
/Bayer Zsolt 2018.06.21-i blogbejegyzése teljes egészében azonos fenti bejegyzésemmel, annak szószerinti ismétlése/

Link












 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1248
  • e Hét: 9703
  • e Hónap: 49524
  • e Év: 227399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.