Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Magyar seggbe magyar lófaszt!
  2012-04-01 22:12:58, vasárnap
 
  Magyar seggbe magyar lófaszt!


Mikor fiatal titán káderünk ,,kizavarta" az oroszokat, akkor kizavarta velük együtt a magyar mezőgazdasági termékek szinte korlátlan felvevő piacát is!
Nem tanult belőle, de nem is szorult rá, hiszen a mezőgazdaságból élők is mindig igyekeztek az állam emlőin csüngeni, így mondhatott bármit, csak ígérnie kellett mellette a szép jövőt és megbocsátottak neki mindent.

Most is mi történt?
Kurucinfót olvas! Olvasson helyette mást! Akkor talán nem lesz szégyen magyarnak lenni Európában.
Mivel annyira szereti a háborús retorikát, merem ajánlani neki SZUN-CE gondolatait a A HADVISELÉS TÖRVÉNYEI-ről!

Ezért győzelmet aratni az a hadsereg fog, amelyik először győz és csak azután keresi a harcot; vereség pedig arra a hadseregre vár, amelyik először harcol és csak azután keresi a győzelmet.

Fenékig szalad a szemöldök, ha ezek kimondják, hogy valamit is meg akarnak védeni! Tudjuk, ez valami szabadrablás asszociációt okoz a hallgatóság soraiban. Úgy tűnik, a szemetet végre összefújta a keleti szél!

Máris háborút vív az ország földjeinek és vízbázisának védelmében.
Aha!
Akkor javaslom, vonjunk állami tulajdonba minden földet, elsőként is a nemzeti kincsnek számító Tokaj hegyalját! Utána természetesen jöhet a többi is, de íziben! Ha ez megvolt, kezdem elhinni, hogy nem új célpontot talált gőzös elménckedései közepette.

Szóval ha harc, akkor legyen harc! Igaz, kell hozzá némi vakhit, hogy ennyi elkúrt háború után még mindig véres kardot hordozzon körbe, de ha a környezete nem mer neki szólni, akkor mi is akadályozná meg abban, hogy megint hülyét csináljon magából, belőlünk!?
Azért nem kellene elfeledkeznie róla, hogy kicsit régebben volt már honunkban "parasztháború", de ott a vezér szomorú véget ért! (tudod, izzó trón, húsát megetették a követőivel, stb...)
A magyar földért folytatott új szent háború meghirdetője azzal lepne meg igazán, ha kiderülne, hogy életében már kapált meg legalább egy sor kukoricát. Egy ártatlan szőlőtőkét legalább!

ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe; ha azonban nem ismerjük az ellenséget, csak magunkat ismerjük, akkor egyszer győzünk, másszor vereséget szenvedünk; és ha sem az ellenséget, sem magunkat nem ismerjük, akkor minden egyes csatában feltétlenül végveszély fenyeget bennünket.

Ha legyőzte végre a sajtzabáló rókát, akkor kérlek benneteket, fogjunk össze! Fogjunk össze és a saját jól felfogott érdekünkben továbbra se engedjük országhatáron kívül! Ne engedjük ki, ne tudjon többet ártani nekünk és magának!
Úgy tűnik, hogy ebből valamit már ő is megsejtett, de attól, hogy nem mer Davosban megjelenni, ez még nem jelenti azt, hogy máshol nem égeti orcánkra a bőrt ismételten!

Térjünk vissza a kiindulópontunkhoz!
A mezőgazdaság megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;

Megvédi a magyar földet.

Igaza van, a magyar földet tényleg meg kell védeni!
Jól mondja! Tőle és a parlamentben ülő semmirekellő selejttől! (Kiflicsücsök Gabikától, Szijjártótól és nagyra nem becsült társaitól különösen. Izgalmasnak nem mondható kérdés, ki is lesz a ivóvíz és földvédelmi megbízott?)


Nem tudom, mennyi munkahelyet ad az átkozott ,,nagyáruház"?
Mindegy is! Pusztuljanak!
,,Ma a falusiak nagyáruházakban vesznek olyan termékeket, amelyeket a kertjükben is termelhetnének. Jól mutatja, hogy mekkora a baj, ha már a falusi ember sem eszik egészséges ételeket"
Pusztuljanak, mert 1990-től napjainkig mi, a magyar nemzet úgy átalakítottuk a magyar mezőgazdaságot, hogy már a konyhakertben sem éri meg zöldséget termelni.

Van persze ennek a beteg embernek a kijelentéseiben más gond is, mert ha ő tudja, hogy a nagyáruházak nem egészséges ételekkel látják el a termelni oly nagyon akaró falusiakat, akkor bűnpártolást követ el, ha erről nem tájékoztatja a hatóságokat!

,,Ott a föld szeretete a magyar ember génjeiben" - mondta a kormányfő, aki szerint sokáig tudatosan sorvasztották a vidéki életet. Az a cél, hogy a falusi élet épp olyan vonzó legyen, mint a nagyvárosi. A vidéki ősi hagyományok a nemzet erős kötelékei.

Kispajtás!

Segíts már nekem megérteni, miről hablatyolsz!
A falusi nem egyenlő a hülyével!
A falusinak is van víz, gáz, és olyan kurva sok féle számlája, hogy felsorolni sem tudom.
Hajára kenheti a génjeit, de attól még éhen fog dögleni, meg fog fagyni, nem fog tudni pénz nélkül a járás központokba beutazni, ügyeit intézni, hiszen a kiskertjében megtermelt 30 kiló krumplijának ellenértékéből nyugtatóra sem fogja futni, mikor téged hallgat!

Képzeld el te agyment!

A falusi nem egyenlő a földbirtokossal.
A legtöbb falusinak semmilye sincs, nemhogy mezőgazdasági lázálma, mint neked!

Tudod mit?

Felajánlok neked Darányikám egy átlagos nagyságú birtokot! Két teljes évig művelheted, húzhatod hasznát, termelj és tartsd el családod, termelj magyar élelmiszert, élj meg ebből, de csak ebből! Tegyél a magyar asztalodra magyar élelmiszert, de csak azt!

Ha nem sikerül, akkor még mindig áll a címben tett felajánlásom!


http://hangulatjelentes.blog.hu/2012/01/16/magyar_seggbe_magyar_lofaszt_2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pálgium - avagy megint előbújt a demokrácia álságossága
  2012-04-01 22:00:44, vasárnap
 
  Pálgium - avagy megint előbújt a demokrácia álságossága


2012. 03. 29. csütörtök. - 16:43

A kisdoktori körüli csetepaté csupán egy demokratikus bábszínházi előadás. A nép sorsát abszolút nem befolyásolja, sőt inkább eltereli a figyelmet a súlyos gondokról. Viszont több dologban ismét rámutat a demokrácia álságos, hazug voltára.

1. Nyilvánvaló, hogy azok, akik kirobbantották az ügyet, előbb is tudtak róla. Saját érdekeik miatt hozták éppen most nyilvánosságra. Nem elképzelhetetlen, hogy a Zsideszen belüli harc eredménye ez, hisz köztudott, Schmitt Orbán bábja. A párt több "fajsúlyos" embere finoman szólva sem szimpatizál vele.

2. Ha senki más nem is, Schmitt mindenképp tudott a saját plágiumáról. Mégis elvállalta az államfői megbízatást. Demokrata politikusra valló magatartás. Valószínűleg nem ismeri a mondást: A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Ezek szerint nemcsak nyelvtanóráról hiányzott...

3. A demokráciában összekacsintással minden összehozható. A formai hibákon, az egy hónap alatt elkészült doktorin túl figyelemreméltó, kik voltak azok, akik a doktori bírálatkor az eljárásban részt vettek:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2012/03/b%C3%ADr%C3%A1l%C3%B3_bizotts%C3%A1g3 .jpg

Azaz 1992-ben a doktori bírálatkor az eljárásban részt vevő hat emberből kettő közvetlen beosztottja volt Schmittnek, másik kettő pedig közvetetten.

Demokratikus bohózat, demokratikus bohócokkal.

(vastagbőr, hír24 nyomán - Cs. Vendel - Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/palgium-avagy-megint-elobujt-a-demokracia-a lsagossaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van hadseregünk?
  2012-04-01 21:56:46, vasárnap
 
  Van hadseregünk?


2012. 04. 1. vasárnap. - 11:22

Elgondolkodtató és érdekes kérdés a címnek szánt gondolat. A hadkötelesség egy megkérdőjelezhetetlen, létfontosságú tényezője egy erős országnak. Miközben izraeli ,,barátaink" folyamatosan a világ élvonalában vannak haditechnikai tényezőkben, és folyamatosan hadban állnak, velünk elhitették hogy a hadkötelességnek nincs fontossága, csak anyag illetve erőforrás pazarlása. Nyílt szemek számára nyilvánvaló itt is a valódi ,,haszon", ami a nemzet rombolása, leépítése. A liberálpropaganda elérte, hogy eltöröljék a hadkötelezettséget, hazaáruló politikus-bűnözőink pedig folyamatosan építik le a magyar honvédséget. Egy, az ország ellen irányuló támadás esetén gyakorlatilag tehetetlen lenne a leépített, megtizedelt, szétszedett honvédség, külföldi segítséget pedig már mind ismerjük, gondolok ezáltal az '56-os forradalomra.

Ha megvizsgáljuk a hadkötelezettség hiányának a hatásait, félelmetes állapotokat fedezünk fel. A katonaság hiányában a fiatalság szertelenül, komolyságot nem ismervén vág bele a felnőtt életbe, hiányzik az a pofon amit a katonaság adott. Jellemükbe nem ivódik bele az alázat, a tisztelet és a hűség, amit régebb a katonaságon tanultak meg igazán, nem is beszélve az erőnlétükről. Gyártottak nekünk rózsaszín, nőies férfiakat akik lássuk be, semmire sem jók. Régebb is voltak ilyen jellemek, de a seregben rendet tanultak! Itt látható a hadkötelezettség egyik legkiemelkedőbb szerepe, a jellemformálás. A katonaság nem egy modern nyugati szokás, a magyar nemzet meghatározó tényezője. Egy harcos nemzetről beszélünk, mely valaha Európa leginkább rettegett serege volt, nem is szólva a székelyekről, akik határőri feladatuktól fogva adómentesek voltak mindig. A sorkatonaság nem egy politikai kérdés, nem egy kampányfogás! Minden magyar embernek akinek telik erejéből kötelessége hazáját megvédeni bármilyen körülmények között! Azon által kis hazánkban számolni kell még egy erővel. Megfigyelhető hogy gyakorlatilag minden nemzeti mozgalomnak van legalább egy olyan altagozata, amely harcászati technikákat, jobb esetben félkatonai kiképzést ad tanulóinak. Ezeknek az egységeknek a tapasztaltabb tagjai már különböző lehetőségek által a fegyverek kezelését is megtanulták. Ezen csoportok tagjai alatt általában edzett, fegyelmezett és helyes felfogású embereket találunk. Ezzel ott van a probléma hogy négy magyar már egy szervezet. Oly sok különböző kis csapat van, hogy tehetetlenek külön külön, ha pedig összefogásról lenne szó, lehetetlennek tűnik a feladat. Ha minden ilyen kis csapat megkapná a végleges kiképzést és fegyvereket, egy nagyon komoly sereggel állnánk szemben. Mindenki tudása és tehetsége szerint részt tud venni a teendőkben, legyen akár szakácsról is szó.

Az egyetlen erő, amely össze tudja újra fogni a magyarságot, és egy akaratot tud adni az a hungarizmus! Testvéreim, nem szabad elfelejteni, hogy minden erőnkkel azon legyünk hogy összefogjuk a nemzetet, és újra egy erőteljes hatalommá változtassuk az országot. Rajtunk, hungaristákon van a sor hogy megmutassuk a világnak, mi mások, jobbak vagyunk!

Kitartás, fel a győzelemre!

Sagittarius - Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/van-hadseregunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Pártitkár és a fasiszta minden héten sakkoznak és mindig
  2012-04-01 21:52:38, vasárnap
 
  A Pártitkár és a fasiszta minden héten sakkoznak és mindig a Párttitkár nyer. A fasiszta egyik héten megkérdezi a Párttitkárt:



- Hogy csinálod, hogy mindig te nyersz ?



- A sakkozás elött mindig elmegyek a barátnőmhőz, és jól megdugom.



A fasiszta elkezd gondolkozni, hogy neki is ezt kéne tennie, de mivel nincs barátnője, úgy határoz jó lesz a felesége is. Kimegy a konyhába, és hátulról letámadja a főzőcskéző feleségét, egyszercsak megszólal az asszony:



- Mi van Élvtársam, mész sakkozni ?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Idén 530 milliárdot adunk vissza az IMF-nek
  2012-04-01 21:50:33, vasárnap
 
  Idén 530 milliárdot adunk vissza az IMF-nek
MTI
2012. március 21., szerda 17:05

A 2008-as IMF hitel második negyedévi törlesztő részletétől eltekintve a magyar államnak nincsenek jelentős devizatörlesztési kötelezettségei a következő hónapokban az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai és az IMF/EU hitel törlesztési ütemezése szerint.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays Capital szerdán Londonban ismertetett negyedéves átfogó elemzése szerint az év eddigi szakaszában az erőteljes globális kockázatvállalási készség a magyar piacoknak is segített, a magyar állampapírok iránti kereslet lehetővé tette, hogy a kormány későbbre halasszon hozzávetőleg 4 milliárd eurónyi globálkötvény-kibocsátást. Az elemzés szerint az idei első negyedévi forintadósság-kibocsátás valamivel a tervezett ütem előtt jár, május-júniusban azonban jelentős törlesztési kötelezettségek válnak esedékessé.

Magyarországnak a 2008-ban felvett IMF-EU hitelből korábbi adatok alapján az idén 2,904 milliárd SDR-t - jelenlegi árfolyamon mintegy 3,4 milliárd eurót - kell törlesztenie a Nemzetközi Valutaalapnak. Ebből az első negyedévi, mintegy 640 millió eurós törlesztés már februárban megtörtént, május-júniusban mintegy 924 millió euró, a harmadik negyedévben ugyanennyi, a negyedik negyedévben pedig további 924 millió euró válik esedékessé. Ez az összesen 1,848 milliárd eurónyi összeg a mostani 290 körüli árfolyamon 530-535 milliárd forintnak felel meg.

Az ÁKK honlapján közölt adatok szerint az év első felében devizakötvény nem jár le, júliusban egy 2005-ben kibocsátott 45 milliárd jen értékű jenkötvény, november elején pedig 1 milliárd euró értékű eurókötvény visszafizetése lesz esedékes.

Az ÁKK idei kibocsátási terve szerint teljes körű piaci finanszírozásra törekszik. Ezen belül devizából nem terveztek 2012-ben nettó forrásbevonást, a mintegy 4,8 milliárd eurós lejáró devizatartozást a tervek szerint 4 milliárd euró értékű piaci devizaforrás bevonás, illetve a 800 millió euró várható projektfinanszírozó hitelfelvétel refinanszírozza.

További tartalék az előző IMF/EU hitelből lehívott, de fel nem használt rendelkezésre álló összeg, amely 2011 végén meghaladta az egymilliárd eurót. Az ÁKK decemberi kibocsátási tervében azzal számolt, hogy ez az összeg 2012 végére - a bankoknak kikölcsönzött összeg visszatörlesztése után - 1,5 milliárd euróra nő.

A 2012-es kibocsátási terv decemberi ismertetésekor Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese az idei devizakibocsátások ütemezéséről annyit mondott, most is arra törekszenek, hogy ezekre minél nagyobb mértékben az első félévben kerüljön sor. Ez persze a piaci helyzet függvénye - tette hozzá.

Az idei harmadik negyedév előtt már nem valószínű a megállapodás a magyar kormány, az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között egy új finanszírozási csomagról, tekintettel a továbbra is fennálló nézetkülönbségekre, és bár a jelenlegi külső piaci kondíciók közepette biztosítható a finanszírozás, ennek középtávú fenntarthatósága érdekében Magyarországnak később szüksége lesz az IMF/EU-megállapodásra - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők. Az IMF/EU-megállapodás elérését immár más nagy londoni házak sem valószínűsítik a nyár előtt.

**************************

Bocsánat, nem vagyok ideológialilag elég képzett, melyik "banda" ellen is harcolunk ?


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami einstand
  2012-04-01 20:41:21, vasárnap
 
  Állami einstand


Tétényi Éva szerint amennyiben az állam által átvett esztergomi intézmények működését a városnak kell finanszírozni, akkor az összes településre ez várhat.

Esztergom kapcsán az összes magyarországi önkormányzatnak el kell gondolkoznia, hogy elinduljon egy olyan összefogás, amely a mindennapi életüket fogja meghatározni- hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Tétényi Éva, Esztergom polgármestere. Emlékeztetett: az állam átvette Esztergom alapfokú oktatási intézményeit, a gimnáziumokat, a szakközépiskolákat, a múzeumot, a szociális intézményeket. A polgármester közölte: ezután a város vezetése csodálkozva vette tudomásul, hogy a kormány azonnali inkasszóval 1/ 12 részben minden hónapban 80-90 millió forintot szeretne leemelni a város számlájáról. A második hónapban azonban kiderült, hogy nincs a város számláján annyi pénz. Tétényi Éva kiemelte: ez azt jelenti, hogy jelenleg az önkormányzatnak kellene finanszírozni a teljes működést.

Matolcsy György a költségvetéshez beadott egy módosító indítványt, amely az átütemezésről dönt, de az összeget meghagyja. A polgármester felhívta a figyelmet: amennyiben ma délután az Országgyűlés elfogadja ezt a javaslatot, gondolkozzon el minden önkormányzat, hogy a működtetéshez átvett ingatlan vagyont, a vezetők kinevezését és a teljes fenntartást a kormány és a kormánymegbízott által a megyei intézmény fenntartó központok vezetői végzik, de az összes működési költséget az önkormányzatoktól vonják le. Ez nem más, mint egy állami einstand- hangsúlyozta Tétényi Éva.


Barikád


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kuruc.info ajándéka antifáknak,
  2012-04-01 19:56:26, vasárnap
 
  A Kuruc.info ajándéka antifáknak,
őszirózsásoknak, szegfűsöknek és más közéleti múmiáknak



Rákosi elvtárs és a "köztársasági" Károlyi

Tulajdonosi hozzájárulását adta a fővárosi közgyűlés a Kossuth téri Károlyi-szobor elbontásához és Siófokon történő elhelyezéséhez az Országház előtti tér átépítése kapcsán. Megrögzött petíciózóink és aláírásgyűjtőink - talán mondanunk is felesleges - azonnal népfrontos akcióba léptek, és hosszan tartó, súlyos ,,aggódásba" kezdtek, kiállva az állítólagos első köztársasági elnök mellett.

Nos, a vörös gróf soha nem volt semmiféle köztársaság semmiféle elnöke, tekintettel arra, hogy egy kétes egzisztenciákból rekrutálódott, alkotmányjogi értelemben illegitim szervezet, az ún. Nemzeti Tanács tette őt meg ,,államfőnek". A baloldal által favorizált és politikai etalonnak tekintett Károlyi valójában mind emberi, mind politikusi képességeit tekintve a középszerűnél is szürkébb, jelentéktelen, kétbalkezes közéleti konjunktúralovag, pontosabban bohóc volt. Kortársai nagyon lesújtóan vélekedtek róla, s a történelmi tényeket, valamint az 1918-1919-es tragikus magyarországi fejleményeket tekintve nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük: teljes joggal.

Tormay Cecile írónő Bujdosó könyv - Feljegyzések 1918-1919-ből című könyvében így emlékezik meg november 16-i - ezen a napon kiáltották ki a puccsisták a ,,népköztársaságot" - bejegyzésében Károlyi Mihályról: ,,Olyan tragikus az óra és kínomban mégis nevetnem kellett. Ennél ostobábbat még nem mondott szánalmas emberi dadogás a földön és gonoszabbat is aligha, mert hiszen míg ő pacifizmust szaval, az állig felfegyverzett militarizmus özönlő áradásban tör be Magyarországba. Ostobaság-e ez a beszéd, vagy egy rettentő árulás utolsó szolgálattétele? Bármi legyen is, Károlyi tehetségeit ezután felesleges jellemezni".

A Horthy-korszak írófejedelme, Herczeg Ferenc véleménye ez volt a családját, nemzetét megtagadó hazaárulóról:

,,A nemzet méltósága egy degenerált hazardőr kezébe volt letéve. (...) Hogyan oldotta meg Károlyi a legsúlyosabb feladatot, amely valaha magyar államférfi lelkiismeretét terhelte? A kifordított eszű ember csalhatatlanságával pontosan megtette mindannak az ellenkezőjét, amit az ő helyében épelméjű ember megtehetett volna. Abban az órában, midőn nagyobb szükség volt a magyarság katonai erényeire, mint a honfoglalás óta bármikor, lefegyverezte Doberdo védőit (...), midőn a legnagyobb szükség volt a vonzó és összefogó erőre, amely a Szent István-koronából árad, kitördelte a koronát a nemzeti címerből. (...) Károlyi még akkor is elrettentő példaképe maradt az ész nélkül költekező kiskorú grófnak, midőn a feje már kopaszodott, és ő már régen nem a magáét, hanem az ország kincseit prédálta. (...) Midőn magához ragadta a legfőbb hatalmat, a nemzettel szemben azt a kötelességet vállalta, hogy meg fogja védeni az élet és a vagyon biztonságát. Ő azonban csak egy emberi életet és egy vagyont védett meg szomorú bátorsággal: a magáét. Mire már tüzelni kezdett talpa alatt a magyar föld és ő nem bízott már a vörös testőreiben, akiket az udvarias szovjet-kormány bocsátott rendelkezésére, egy csomó kék bankjeggyel a bőröndjében, a csehekhez szökött. Elmondhatjuk róla: nagyúrnak született, félbolond módjára élt és úgy tűnt le, mint egy kalandor. Ez az ember, aki ma is olyan ortográfiával (helyesírással - L. Zs.) ír, mint egy szerényebb polgári házban szolgáló szakácsnő, és aki vezérlő politikus létére sohasem tudott tisztába jönni a magyar közjog alapelveivel, kétségkívül a leggyengébb koponya mindazok közül, akik ezer esztendő óta vezérszerepet vittek a magyar közéletben. Erőssé a lelkiismeretlensége, rettenetessé a dúvad-önzése tette. (...) Tíz nemzedékre való keserűség van abban a gondolatban, hogy Magyarország életének legtragikusabb órájában, midőn szükség lett volna a nagy elődök minden hitére, hazaszeretetére, bölcsességére, bátorságára és ékesszólására, egy politikai szövetkezet cinizmusa ezt a démoni dilettánst taszította ki a világtörténelem színpadjára. Szereplésével kiszámíthatatlan kárt okozott az országnak és olyan mérhetetlen gyalázatot hozott a nemzetre, amit a vér és a könnyek óceánja tudna csak lemosni".

Károlyi portréját a korszak kiváló történésze, a középkor jeles szakértője, a ,,népi gondolat" egyik fő ideológusa, Mályusz Elemér a következő karaktervonásokkal árnyalja, nevezetes, A vörös emigráció című, 1931-ben írott munkájában: ,,...szellemileg erősen korlátolt, önállótlan ember, akinek élete dorbézolásokban és a kártyaasztal mellett zajlott le. Az ilyen embert könnyű orránál fogva vezetni, mert csekély szellemi képessége, és önhittsége egyaránt megakadályozza annak felismerésében, hogy csak eszköz mások kezében. A tömegek félrevezetése végett takargatják hibáit és minden lehetséges alkalommal igyekeznek nimbuszba burkolni".

Nos, Károlyi valójában egy egoista testi és szellemi nyomorék volt, aki holta napjáig nem tanulta meg a magyar helyesírást, a politika tudományát illetően pedig közönséges analfabéta volt, aki tivornyákra, hazárdjátékokra, fényűző, úri passziókra pazarolta el fékeveszett esztelenséggel hatalmas vagyonát. Ami az 1919. februári kápolnai földosztását illeti, fontos hangsúlyoznunk, hogy a később kommunistává züllött vörös gróf ekkor sem a saját birtokát parcellázta szét a szegénynép között, hiszen arra milliós kártyaadósságai miatt jelzálogjog volt bejegyeztetve hitelezői javára. Egyébként kényúri gőggel illetett ,,büdös" jelzővel parasztot és zsidót, s mindenkit lenézett: polgárt, nemest, katonát és papot egyaránt.

Miniszterelnökként egyik legelső rendelete az volt, amelynek értelmében 12 ezer koronáról 80 ezer koronára emelte, és - az inflációt kivédendő - előre felvette egész évi fizetését, továbbá a Vöröskereszt kormánybiztosává tette feleségét, Andrássy Katinka grófnőt - akinek emlékei és közlései alapján Kovács András elhíresült, A vörös grófnő című filmjét forgatta, ,,progresszív", nagy formátumú, felelős államférfiként mutatva be Károlyit -, és neki miniszteri fizetést utaltatott ki, ám a legsúlyosabb, megbocsáthatatlan, történelmi bűne a történelmi Magyarország államrendszerének lerombolása, a bolsevik terrorrezsim vérgőzös rendszerének és Trianonnak az előkészítése volt.

A vörös gróf az ún. őszirózsás forradalom által teremtett illegitim, ,,első köztársaságnak" nevezett pszeudo állami formáció feje lett, amelynek alkotmányjogi értelemben semmiféle törvényes alapja nem volt, Magyarországon 1918-1919-ben exlex állapot uralkodott. Hogy ez mennyire így volt, mi sem szemlélteti plasztikusabban, mint a későbbiekben irodalmi Nobel-díjra jelölt, Imre Kertészt írói kvalitásaiban és műveinek esztétikai értékét tekintve bolygóközi távolságokban felülmúló Tormay Cecile fentebb már említett memoárjának következő bejegyzése az ,,első köztársaság" kikiáltását közvetlenül követő percek utcai közvélekedéséről: ,,A vidékről véletlenül odavetődött néhány parasztgazda, kopogós csizmában, hallgatagon ment a Belváros felé. A városi néppel szemben ők képviselték egymagukban a nagy Magyarország népét. Aki elmondta nékem, hogyan volt, jó darabon követte őket. A parasztok sokáig mentek szótlanul. Aztán végre az egyik gazda meggondoltan, lassan odaszólt a többihez: - Hát szép dolog ez a köztársaság, de már most azt szeretném tudni, hogy ki lesz a király?" Ez a kis miniatűr életkép minden jogászi csűrés-csavarás és elvont szakmai okfejtés helyett közérthetően fejezi ki az őszirózsás puccs teremtette közjogi állapotok mibenlétét.

A magunk részéről meglehetősen baljós fejleménynek tartjuk ugyanakkor, hogy a jelenkori magyar állam ezen anarchikus és illegitim rezsim jogutódaként definiálja magát. Hiszen mindahhoz, ami hazánkban 1918-1919-ben lezajlott, tengerárnyi szenvedés, tragédiák sorozata és vérözön kapcsolódik. A Károlyi által teremtett októbrista, illetve az azt követő bolsevik politikai rendszer legtalálóbb, s egyben legtömörebb jellemzését Palatinus József adja A szabadkőművesség bűnei című, 1938-ban megjelent könyve bevezető soraiban: ,,Alig 17 éve múlt annak, hogy a budapesti gyűjtőfogházból kiszabadult szovjet csőcselék a szabadkőműves-radikális zsidóság vak eszközéül feltolt szerencsétlen gróf Károlyi Mihály és internacionalista desperádói által tervszerűen és céltudatosan előkészített őszirózsás forradalma talajából fakadt posványon kifeszítették a vörös téboly kalózhajóinak vitorláit, és 133 napon át Lombroso legtipikusabb gonosztevőit csimborasszói magasságban felülmúló bestialitással rabolva, gyilkolva, az osztálydespotizmusnak olyan hallatlan és gyalázatos terroruralmát oktrojálták (erőszakolták - L. Zs.) szerencsétlen hazánkra, amely örök szégyenfoltja marad a magyar históriának". No comment...
Lipusz Zsolt


http://www.kuruc.info/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bencsik János: Zsidómentes Európa elé nézünk?
  2012-04-01 19:55:29, vasárnap
 
 
Bencsik János: Zsidómentes Európa elé nézünk?


Vagy az európai antiszemitizmus hazugság vagy Irán Izrael elpusztítására szövögetett tervei. Esetleg mindkettő. Mert olyan nincs, hogy én az elviselhetetlenül antiszemita londoni Cityből az atomtámadással fenyegetett Haifában vegyek magamnak tengerre néző apartmant.

útlevélHaldoklik az európai zsidó közösség - idézi Adin Steinsaltz rabbit a ynetnews.com angol nyelvű izraeli honlap. A portál 2012. március 22-i számában arról értekezik, hogy az európai zsidóság egyre nagyobb ütemben vándorol ki Izraelbe, amelynek hosszú távon az lehet a következménye, hogy eltűnnek a zsidó kolóniák az öreg kontinensről.

A folyamat "természetesen" összefüggésben van az európai országokban erősödő antiszemitizmussal, ami viszont figyelemfelkeltő, hogy bár a cikk szerzője számos országot felsorol, ahol az elvándorlás következtében fogy a helyi zsidóság aránya, Magyarország nem szerepel ezek között.

Ez már csak azért is érdekes, mivel pont az izraeli cikk megjelenése előtti napon járta be a magyar sajtót a New York-i székhelyű Rágalmazásellenes Liga felmérése, amely szerint Magyarország listavezető a zsidóellenes országok között. A balliberális média szörnyülködve konstatálta, hogy a magyar adatok "kiütik a grafikon tetejét", vagyis nálunk Európában párját ritkító antiszemitizmus tombol.

Ehhez képest az izraeli elemzésben Magyarországot meg sem említik, ami arra enged következtetni, hogy a hazai zsidóság nem érzi fenyegetve magát, és nincs szándékában elhagyni Magyarországot.

Nem úgy Nagy-Britanniában és Franciaországban, ahol a cikk szerint az európai zsidóság mintegy 80 százaléka (kb. 800 ezer ember) él, és mindkét államban drasztikus mértékben olvadnak a zsidó diaszpórák. Franciaországban az utóbbi években megduplázódott a migráció üteme, egyesek az Új Exodus kifejezés használatától sem riadnak vissza.

A zsidóság nagy számban való visszaáramlása a Szent Földre (az Alija) nyilván Izraelt is komoly demográfiai és társadalmi kihívások elé állítja, és befolyásolhatja az arab tavasz óta átalakulóban lévő politikai status quot a Közel-Keleten. Érdekes kettősség, hogy miközben Izrael saját biztonságának rohamos csökkenésére hivatkozva tervez megelőző csapást mérni Iránra, a világ zsidósága ezzel együtt is biztonságosabbnak véli az arab tenger közepén úszó Izraelt, mint a közvetlen fenyegetettségnek jóval kevésbé kitett, fejlett nyugat-európai államokat.

Ha ezt továbbgondoljuk, akkor két dolog világossá válik. Vagy az európai antiszemitizmus hazugság vagy Irán Izrael elpusztítására szövögetett tervei. Esetleg mindkettő. Mert olyan nincs, hogy én az elviselhetetlenül antiszemita londoni Cityből az atomtámadással fenyegetett Haifában vegyek magamnak tengerre néző apartmant. Ha ugyanis az európai zsidóság egy valós fenyegetettség elől menekülne Európából, akkor minden valószínűség szerint nem a Közel-Keleten kötne ki, amely jelenleg a világ egyik legveszélyesebb háborús zónája. Az új Exodus mögött tehát (feltételezve, hogy valóban ilyen volumenű átrendeződésről van szó) más okok állnak, és erre a választ a nemzetközi zsidóságnak kell megtalálnia. Ha akarnak egyáltalán válaszokat találni, jelenleg ugyanis minden magyarázat kimerül az antiszemitizmussal való demagóg vádaskodásban és a manipulált közvélemény-kutatásokban.

És ez alól sajnos az idézett cikk sem kivétel. A ynetnews.com újságírója ugyanis szintén olyan érvekkel próbálja bizonyítani Európa zsidóellenességét, mint hogy például egy 2008-as felmérés szerint a spanyolok 46 százalékának "kedvezőtlen" képe van a zsidókról, a németek 47 százaléka pedig úgy gondolja (vagyis tudomása van az igazságról), hogy Izrael kiirtja a palesztinokat. Hasonló komolyságú volt ugye a Rágalmazásellenes Liga már idézett felmérése is, mely szerint aki úgy véli (vagyis tudja), hogy a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a pénzpiacokon és az üzleti világban, az antiszemita. Azt, hogy mindennek mi köze van az antiszemitizmushoz, még senki nem tudta megmagyarázni.

A ynetnews.com cikkéből egyébként az is kiderül, hogy Norvégia (!) ,,az antiszemitizmus bástyája", ugyanis Oslóban mintegy ezer zsidó él, mégsem lehet őket látni. Az újságíró azt is keseregve állapítja meg, hogy a zsidók menekülnek a svédországi Malmőből és az egykor "északi Jeruzsálemnek" hívott belgiumi Antwerpenből.

Igen, jól olvasta a kedves olvasó: Norvégia, Svédország és Belgium az antiszemitizmus bástyái. Idáig süllyedt Európa. Természetesen ha elfogadjuk, hogy az elvándorlási számok nem kamu adatok, és nem politikai-gazdasági körök által előre megrendelt, szponzorált ajvékolásról van szó. De az is lehet, hogy igen. Ez esetben Murphy törvénye, miszerint az antiszemitizmus egy adott országban soha sem csökken, mindig csak nő, új értelmet nyer.

Bencsik János

Barikád


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A holokauszt Izrael hazugsága"
  2012-04-01 19:54:16, vasárnap
 
 
"A holokauszt Izrael hazugsága"

- ezúttal egy német tévében csapott oda a perzsa elnök a zsidóknak



,,A holokauszt Izrael hazugsága, amely lehetővé teszi a zsidó állam számára a palesztinok elnyomását" - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök a ZDF német televíziós csatorna számára az elmúlt héten adott nyilatkozatában. A zsidók természetesen háborognak, de nem csak Ahmadinezsád kijelentései miatt, hanem azért is, mert az interjút készítő neves német újságíró nem “igazította helyre" az iráni elnök szavait.


Ahmadinezsád a ZDF-nél

Dieter Graumann, a 105 ezer főt számláló németországi zsidó közösség egyik vezetője (aki a napokban Auschwitzba küldte a német válogatottat) a Bild am Sonntag című lapnak nyilatkozva közölte: a ZDF televízió platformot biztosított az iráni elnök számára ahhoz, hogy szabadon terjessze a “mérget". “Nagyon csalódott vagyok, mert az ismert német újságíró semmiféle ellenvetést nem tett Ahmadinezsád felháborító kijelentéseivel kapcsolatban, és a közszolgálati televíziós csatorna részéről sem igazították helyre" - tette hozzá Graumann, aki nyilván teljesen természetesnek veszi, hogy meghatározza, miképpen kell gondolkodniuk és beszélniük az újságíróknak. (És persze mindenki másnak.)

A “bűnös" sztárújságíró, Claus Kleber a berlini Tagesspielnek adott interjújában azzal védekezett, hogy azért nem mondott ellent Ahmadinezsádnak az interjú közben, mert nem akart neki további lehetőséget biztosítani az “ostobaságainak" a terjesztésére.

2008-ban Mohamed Láridzsáni vezető iráni politikus a német külügyminisztérium egyik rendezvényén nyilvánosan is elmondta a véleményét az ún. holokausztról. (Melynek cáfolása, mint tudjuk, Németországban is bűncselekmény.) Egy évvel később testvére, az iráni parlament elnöke a müncheni biztonsági értekezleten közzétett nyilatkozatában szintén hangoztatni merészelte kétségeit, utalva arra, hogy Irán ,,másképpen közelíti meg a holokauszt kérdését", mint a nyugati államok. Mindkét iráni politikus bűncselekményt követett el a cionista uralom alatt álló német államnak a jogállamiságot megcsúfoló törvényei szerint.

Dr. Wahied Wahdat-Hagh Németországban élő iráni származású jogász a Bild című lapnak nyilatkozva egyengette karrierjét. ,,Ahmadinezsád képes volt az interjúban egy barátságos vezetőnek beállítani magát, Iránt pedig az izraeli hatalom áldozataként mutatta be. A perzsa államban az interjút nagy sikernek és Ahmadinezsád diadalának tartják, és mindezt a mi közpénzből fenntartott televíziónk tette lehetővé" - kesergett a cionistáknak megfelelni akaró Wahdat-Hagh, aki korábban számos cikket írt az állítólagos iráni emberi jogsértésekről és az iszlám vallás antiszemitizmusáról. A nyugati világ és Izrael felháborító jogsértéseiről és háborús bűncselekményeiről azonban valamiért nem szokott értekezni. Miképpen a revizionista történészek bebörtönzése sem keltette fel érzékeny lelkiismeretét.

A Teheránban született Omid Nouripour, a Zöld Párt egyik vezetője úgy vélekedett, hogy az Ahmadinezsáddal készített interjú Claus Kleber újságíró számára ,,erkölcsi bukás" azért is, mivel nem hozta szóba a perzsa államban lezajlott tüntetések ,,vérbe fojtását". "Hatalmas újságírói hiba, mert az emberi jogok kérdése nem választható el a nukleáris fegyverek ügyétől" - vélekedett a Zöld párti honatya, akinek érdekes módon soha nem jutott még eszébe, hogy a zsidó államnak a palesztinok ellen elkövetett jogsértéseit és az izraeli nukleáris fegyverek ügyét összekapcsolja.

Perge Ottó - JPost nyomán

http://www.kuruc.info/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zentai Károlyt nem adja ki Ausztrália
  2012-04-01 19:53:33, vasárnap
 
  Zentai Károlyt nem adja ki Ausztrália


Szalay László - Hunhír.info

zentai-karoly.jpgMai hír: az ausztrál legfelsőbb bíróság döntése értelmében Ausztrália nem adja ki Magyarországnak a háborús bűncselekménnyel vádolt Zentai Károlyt Az ABC News honlapján megjelent hír szerint a szövetségi kormány nem ért egyet a döntéssel.

Az ausztrál honlapon ma délelőtt 10 óra körül jelent meg a hír: Zentai Károlyt nem adják ki Magyarországnak. Zentai - akárcsak a tavaly elhunyt dr. Képíró Sándor - az Efraim Zuroff nácivadász nevéhez kötődő ,,Utolsó esély akció" során került az állítólagos ,,náci" háborús bűnösök listájára.





A most 90 éves Zentai Perth-ben él, s évek óta állítja: semmilyen bűncselekményt nem követett el. Zuroffék ugyanis azzal vádolják őt, hogy a magyar honvédség katonájaként 1944-ben megölt egy 18 éves zsidó fiút Budapesten. Zentai Károly azonban következetesen azt állítja: a gyilkosság idején ő már nem is tartózkodott a magyar fővárosban.



A magyar hatóságok Efraim Zuroff ösztökélésére 2008-ban kérték Zentai kiadatását. 2009. novemberében a bíróság döntött az idős férfi kiadatásáról, s ezt a döntést az akkori belügyminiszter, Brendan O'Connor is jóváhagyta.

Aztán fordult a kocka, fellebbezés nyomán újabb bírósági döntés született: eszerint azért nem adható ki Zentai, mert a ,,háborús bűntett" fogalma az állítólagos bűncselekmény elkövetése idején nem létezett az akkori magyar jogban, ezért ezzel a váddal nem adható ki az agg férfi Magyarországnak (a magyar hatóságok kérelmében ugyanis ez a vád szerepel).

A mostani bírósági döntésben az is olvasható, hogy a szövetségi miniszter nem járt el kellő körültekintéssel, amikor jóváhagyta Zentai kiadatását.

Az ABC News szerint a szövetségi kormány azt szeretné elérni, hogy a Legfelsőbb Bíróság változtassa meg döntését, s tegye lehetővé Zentai kiadatását a magyar hatóságoknak. A hírportál azt is megjegyzi: Zentai Károly ügyvédei szerint a szövetségi kormány túllépett hatáskörén, amikor elrendelte az idős ember kiadatását, s a magyar hatóságoknak kellene a kiadatási kérelemben bizonyítaniuk a Zentai elleni vádakat.


HunHír.info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.