Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hív a Vasút, vár a Máv!
  2012-04-10 21:17:29, kedd
 
  Hív a Vasút, vár a Máv!


Az alábbiakban látható, nyugodtan megdöbbentőnek nevezhető képsorok évtizedekkel a rendszerváltás előtt készültek. Azért megdöbbentő, mert az akkori és a mostani állapotok együtt egy olyan kontrasztos képet alkotnak, ami kihangsúlyozza a rendkívüli különbségeket, megmutatja, hogy hová sikerült a rendszerváltás után a zsidó aknamunkának lerombolnia az országot.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2e7hEP9oVOY#!

Többször hangsúlyoztuk, hogy a szocialista rendszer materializmusa, erkölcstelensége ellenére is magasan a mostani rendszer felett állt szellemileg is, erkölcsileg is. A mostani rendszer csak addig tudja magát jónak és szépnek bemutatni, amíg van olyan ember, aki ezt a hazug propagandát elhiszi. Ez a film viszont jól érzékelteti, hogy honnan jöttünk és hová jutottunk.

Lássuk csak mi van a filmben: vidáman dolgozó munkásemberek, újonnan épített épületek, vasútvonalak tucatjai, államilag fizetett álláshirdetés, munkabér-fizetés már a tanulóknak is. Az embereket azért keresték, hogy az akkor második virágkorát élő MÁV dolgozói legyenek. Kell ezen mit magyarázni? Akkor csillogó, új mozdonyok, új szerelvények, kiépülő, fejlett és egyre fejlődő vasúthálózat, ma kopott, rozsdás, negyvenéves járművek, beázó vagy kiégő vagonok, felszámolt vasútvonalak, ellehetetlenített, kisemmizett munkások. Ide vezetett a nyugati kapitalizmus! Az a kapitalizmus, amit ma már csak elmebeteg idióták és hazug gazemberek éltetnek és fogadnak el, vagyis a “demokrácia" pártpolitikusai, zsidó közgazdászok (pontosabban gazdaságpolitikusok, akik a gazdaság feletti cionista ellenőrzés propagandájának kidolgozásáért felelősek) és jól megfizetett cégigazgatók.

A szocializmus képtelen volt védekezni az amerikai zsidó ügynökök felforgató tevékenysége ellen, így a maffiaszerűen beépült, alaposan kidolgozott propagandájú cionisták elámították a szocialista pártvezetés tagjait, átverték őket, és a liberális erkölcstelenség reklámozása mellett teljesen kifosztották az előzőleg gazdaságilag önellátó és semmiféle anyagi, pénzügyi, vagy gazdasági problémával nem küszködő szocialista rendszert. Ezért létfontosságú, hogy a cionista-zsidó érdekköröknek a jövőben semmiféle beleszólása ne legyen az ország irányításába.



Ami volt, elmúlt, visszahozni nemigen lehet. Viszont ha a materialista-szocialista vezetés mindezt el tudta érni negyven éve, akkor mire lehetne képes egy erős és egészséges szellemiségű, erős hitű ország? A filmet nézve azt hinnénk, egy ilyen jövőt el sem tudunk képzelni. Márpedig sokkal szebb jövőt, sokkal szebb vasutat is fel tudunk építeni, hittel és erővel, renddel és becsülettel. A gazdasági csodák megismételhetőek, felül is múlhatóak, csak a megfelelő vezetés kell hozzá!

Tálas András - Jövőnk.info
2012. április 10.

http://jovonk.info/2012/04/10/hiv-vasut-var-mav
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan spórol a kormány? Április második felében kiderül
  2012-04-10 21:14:12, kedd
 
 
Hogyan spórol a kormány? Április második felében kiderül
2012. április 10., 16:32 Privátbankár, MTI

A kormány április 15. és 30. között nyújtja be az aktualizált konvergenciaprogramot az Európai Bizottságnak, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium holnapján lesz nyilvános - válaszolta a tárca kedden az MTI kérdésére.

Március közepén a tárca az MTI megkeresésére azt is közölte, hogy a költségvetés-politikai irányelvek és a konvergenciaprogram kapcsán március második felében és áprilisban több ízben tárgyalja a következő év, évek költségvetését, a hiánycél tartásához szükséges intézkedéseket a kormány. Ezek az április folyamán elfogadandó konvergenciaprogramban válnak nyilvánossá. Ebben több kiigazító lépést is ismertethet a kormányzat. Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára a Privátbankárnak adott interjújában azt mondta, hogy "drasztikusabb lépések" már nem várhatóak, de a Széll Kálmán Tervnek vannak elmaradásai, amiket pótolni kell.

A Széll Kálmán Terv alapján összeállított konvergenciaprogram eredetileg 3 százalékos növekedéssel számolt 2012-re és 3,2 százalékkal jövőre. A kormány azonban az idei költségvetés benyújtásakor már csak 0,5 százalékos bővüléssel számolt 2012-re. Az idén az államháztartási hiányt a GDP 2,5 százalékára, jövőre 2,2 százalékra tervezte a kormány a konvergenciaprogramban.

Az NGM korábban többször is leszögezte, hogy az idei hiánycélt a kormány minden körülmények között biztosítani kívánja.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy államosíthatja a babák pénzét
  2012-04-10 20:57:24, kedd
 
 
Matolcsy államosíthatja a babák pénzét
2012. április 10., kedd, 15:07 HVG

Komoly összegre, akár 15 milliárd forintra is ráteheti a kezét a kormány, ha államosítja a bankoknál vezetett babakötvényszámlákat. A szándéknak már látni a jeleit, de még nehéz felmérni, mennyire radikálisak a kabinet tervei.

Mégis államosíthatja a kormány a babakötvényt, legalábbis ez valószínűsíthető egy múlt heti kormányhatározatból, amelyben Matolcsy Györgyöt megbízták, hogy kezdeményezze a babakötvényről szóló törvény módosítását. A nemzetgazdasági miniszternek úgy kell átírnia a törvényt, hogy a babakötvényhez nyitható számlát (az úgynevezett Start-értékpapírszámlát) csak a Magyar Államkincstár (MÁK) vezethesse.

Szombaton a Magyar Nemzet már arról írt, hogy a bankok helyett az állam fogja kezelni a babakötvényeket. Ezt egyébként már januárban is megírta a napilap, de akkor a Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta a hírt.

Nem kis összeg

Amennyiben a bankoknál lévő babakötvényszámlák visszakerülnének az államhoz, komoly összegre tenné rá a kezét a kormány. Ezeken a bankszámlákon ugyanis jelenleg körülbelül 15 milliárd forint heverhet, amiből 2024-ig egy forintot sem kell kifizetni. Ez komoly érvágás lenne a bankoknak, mert ez egy kedvezően hosszú forrás számukra, amit a lejáratig használhatnak. A CIB Bank becslése szerint - a jelenlegi szabályozás fenntartása esetén - az első babakötvények lejártáig körülbelül 180 milliárd forintra futhatna fel a bankszektorban forgatott összeg - írta a HVG január elején.

A babakötvény

A Start-számlák alaptőkéje a babakötvény néven ismertté vált juttatás induló összege, mely most 42 500 forint. Ez 2006 óta minden magyar állampolgárságú, hazai lakóhellyel rendelkező újszülöttnek jár. Az induló juttatásra a kincstár az ötéves állampapír hozamával azonos mértékű kamatot ír jóvá évente, amihez a szülők évente legfeljebb 120 ezer forintot hozzátehetnek. Ezt a korlátot azonban lehet, hogy eltörlik, az említett kormányhatározat ugyanis erre utasítja a nemzetgazdasági minisztert. A szülők befizetéseihez az állam évente legfeljebb további 6 ezer forintot tesz hozzá.


A pénzt a 18. születésnapjuk után, tehát először 2024-ben vehetik fel az első jogosultak, de csak a törvényben meghatározott célokra: lakhatásra, tanulásra, pályakezdésre, gyermekvállalásra. Azt viszont most még a szülők dönthetik el, hogy e pénzt a kincstárban fialtatják, vagy valamelyik banknál Start-számlát nyitnak. Ilyenkor az állami támogatás és a további befizetések már a pénzintézeti számlára kerülnek.

Az állam az utóbbi hat évben 27,5 milliárd forintot fektetett a bébikötvényekbe, amelyeknek eddig még a harmadát sem vitték át a szülők a bankokhoz, igaz, egyre nagyobb arányban éltek a lehetőséggel. Eddig több mint 565 ezer gyermek kapott babakötvényt, s közülük 147 ezernek nyitottak Start-számlát a szülők, akik ezzel több mint hétmilliárd forintot vittek át a kereskedelmi bankokhoz - tájékoztatta a HVG-t január végén az államkincstár. Szakértői becslések szerint a Start-számlák 7 milliárdos összege nagyjából megduplázódhatott a hozzátartozók kiegészítései és a hozamok jóvoltából. Így jön ki az a 15 milliárd, ami egy államosítással valószínűleg az államhoz kerülne.

Még elkerülhető az államosítás

Az azenpenzem.hu pénzügyi tanácsadó portál szerint ezen a ponton a kormány még el tudná kerülni a babakötvény teljes államosítását, és egyelőre nehéz megítélni, mennyire mélyreható változásokat akar elindíani a kabinet. A MÁK kizárólagos kezelési joga jelentheti a babakötvény totális állami kezelését, de a bankok megtarthatnák a már megszerzett ügyfélkörüket (ugyanis a határozat megjegyzi, hogy a változás a törvénymódosítás hatálybalépését követően nyitott számlákra vonatkozna).


A babák pénzére fáj a foga? Fotó: AP / Virginia Mayo

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat emellett következetesen csak értékpapírszámlát emleget, amit az államkincstár kezelne. A "babakötvény" azonban nem csak ebből állhat. A törvény definíciója szerint a Start a számlavezető által a gyermek nevén vezetett értékpapírszámla, értékpapír-letéti számla, ügyfélszámla, illetőleg bankszámla.

Ebből a letéti számlát jelenleg is a kincstár vezeti, és ott bárki most is nyithat értékpapírszámlát. Az azenpenzem.hu tanácsadói szerint a kérdés ettől kezdve már csak az, hogy a bankszámla megmarad-e az átalakított rendszerben. Ha ugyanis megmarad, és továbbra is a pénzintézetek kezelhetik, akkor vélhetően az ott felhalmozott 15 milliárd forint körüli összeg sem kerül vissza az államhoz.

A kincstár jobban fizet

Eddig egyébként valószínűleg azok a gyermekek jártak jobban, akiknek a számláját a Magyar Államkincstárnál vezették a szülők és oda fizették a kiegészítéseiket. A kincstár ugyanis magasabb hozamot fizet ezekre a megtakarításokra, mint a bankok. A babakötvényre fizetett ötéves államkötvényhozam 2006 januárjában például évi 6,36 százalék volt, idén januárban viszont 8,38 százalék. A további befizetésekből további állampapírokat lehet vásárolni, ami az utóbbi időben 8 és 10 százalék közötti hozamot jelent.

A bankok ezzel szemben csak évi 4-8 százalékos kamatokat fizetnek. A HVG januári gyűjtése szerint a legtöbb, 60 ezer ilyen számlát vezető OTP Bank például a jelenleg 7 százalékos jegybanki rátához igazítja a kamatát: ha egy szülő minden hónapban befizet legalább ötezer forintot, 6 százalékot kap. A többi bank súlya ehhez képest csekély: a havonta legalább kétezer forinttal gyarapodó Start-számlákra 7,5 százalékos kamatot adó CIB 14 ezer ilyen számlát tart, az 5-5 százalékot ígérő MKB és UniCredit pedig öt-, illetve négyezret. Nagyvonalúbbak a takarékszövetkezetek, közülük is kiugró a Jászszentlászlói Fókusz Takarék, amely most 10 százalékot kínál, de fizetett már 14 százalékot is.

Az állam azoknak a gyerekeknek a számláját gyarapítja a legbőkezűbben, akiknek a hozzátartozói legalább évi 60 ezer forintot fizetnek be, illetve akik valamilyen szempontból hátrányos helyzetűek, például tartósan betegek vagy intézetben nevelkednek. A szülők maximum évi 120 ezer forinttal hizlalhatják a Start-számla összegét, amelyet az állam a kiegészítés 10 százalékával, de maximum hatezer forinttal megtold. Vagyis az évi hatvanezer forint feletti szülői hozzájárulást már nem honorálja. (A végeredmény egyébként nem valami sok: egy évi 60 ezer forintos szülői befizetés mellett még évi tízszázalékos hozammal is csak 3,3 millió forinthoz juthatna a 18. évét betöltő gyermek.)

A kiemelten támogatandó gyermekek évente ennek a dupláját, 12 ezer forintot kaphatnak. Ráadásul őket 7 és 14 éves korukban újabb összegekkel, a hatályos törvény szerint alkalmanként 44 600 forinttal is segíti az állam, amely a babakötvényekre költött pénznek csaknem a felét, 13 milliárd forintot az ő javukra fizetett ki. Mivel azonban nekik további befizetés nem érkezik a számlájukra, egymillió forintjuk sem gyűlik össze 18 éves korukra, még 10 százalékos éves hozam mellett sem.

Forgó Irén: Szigorított a kormány a jövedelemkiegészítő támogatás folyósítására vonatkozó szabályon. Az a szabály CSAK ERRE AZ ÉVRE teszi lehetővé az esetleges kiegészítést, amire azért van szükség, mert a nemzetinek mondott kormány az adójogszabályokat (is!) kiforgatta a sarkaiból. bevezette a nekik oly kedvező egykulcsos adót. Erről lemondani persze nem akarnak, hiszen a parlamenti képviselők ha...vi nettó 70 ...ezer, a kormánytagok, államtitkárok 200 ezer, a többgyermekes hatalmasságok 500 ezer forinttal jól járnak.
A kieső 600 milliárd adót a kicsiktől vonják el! Elképesztő igazságtalanság! A minimálbéres 12-15 ezer forinttal rosszul jár. Erre közölte az egyik miniszter, hogy havi 47 ezer forintból meg lehet élni. A beszóláshoz több arcátlan milliárdos is csatlakozott. Kedvesek ezek a mi napi 47 ezerből élősködő potentátjaink!
A kisemberek megszorítása már végzetes! Ezt sikerrel ráfogja pártunk és kormányunk hol az unióra, hol az IMF-re. Arról azonban nem beszél, hogy a megszorítások rájuk MIÉRT NEM VONATKOZNAK?
És jön a 30 százalékos áfa!!!


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.