2012-04-16 10:43:15, hétfő
|
|
|
8 szelet karaj.
3 tojás,2 ek.tejföl,4 ek.liszt,3 közepes nyers burgonya,1 kicsi vöröshagyma,3 gerezd tőrt fokhagyma, csipetnyi őrölt kömény, só, bors.
A húst besózzuk, borsozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, lisztet, sót, borsot, köményt, belereszeljük a hagymát, fokhagymát, és almareszelőn a krumplit. Sűrű masszának kell lenni. Ha nem elég sűrű még tehetünk bele lisztet.
A húst lisztbe forgatjuk, és a masszába mártva nem túl forró olajban kisütjük. A megsült húsokat lecsepegtetjük az olajtól, tálra rendezzük, tetejére tejfölt kenünk, és egy kevés olajban felszeletelt fokhagymát pirítunk, egy keveset teszünk a tejföl tetejére. Petrezselyemmel díszítjük. Köretnek bár mi illik hozzá. |
|
|
0 komment
, kategória: főételek |
|
|
|