Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
(most) Nem mi mondjuk, ők maguk dicsekszenek!
  2012-04-16 21:44:08, hétfő
 
  (most) Nem mi mondjuk, ők maguk dicsekszenek!

No mégegyszer, mert ismétlés a tudás anyja, de ha mi mondanánk rohadt antiszemiták lennénk!

• Oscar Levy, ‘The World Significance of the Russian Revolution' (Az orosz forradalom világra szóló jelentősége) című könyv előszavában írja:
“A modern Európában alig van olyan esemény, amelyet ne tudnánk visszavezetni a zsidókhoz. Mi zsidók manapság a világ pusztítói, hóhérai, lázítói és megtévesztői vagyunk."

• Mensdorf gróf (1918) osztrák követ Londonban:
“Az első világháborút Izrael készítette elő, amit meg is nyert. Sikeres volt, általa jobbra fordult a sorsunk és még hasznot is húztunk belőle. Így álltunk döntő bosszút a kereszténységen."

• The Jewish World, London, 1919. 01.16 - “A nemzetközi zsidóság Európára kényszerítette a háborút, hogy megszerezze az aranykészlet nagy részét, és azzal megalapozza a zsidó világot."

• Marcus Eli Ravage írja a Century Magazine 1928. januári számában:
“Mi zsidók minden háború mögött ott vagyunk. Nemcsak az oroszországi, hanem a történelem nagy forradalmai mögött is. Elképzeléseink, hangulatkeltéseink és szellemünk ellenállhatatlan nagyságának köszönhetjük a sikereket."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska Lajos számára nem jól indul ez a hét
  2012-04-16 19:55:27, hétfő
 
  Simicska Lajos számára nem jól indul ez a hét

- 2012.04.16. 09:15

“A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható." - Magyarország Alaptörvénye

"A 2012. január 1-jén fennálló szerződésekre és támogatási jogosultságokra, valamint a folyamatban lévő, szerződéskötésre vagy támogatás nyújtására irányuló eljárásokra az Alaptörvény 38. cikk (4) bekezdését és 39. cikk (1) bekezdését törvény erre irányuló rendelkezése esetén, a törvényben meghatározottak szerint kell alkalmazni." - Magyarország Alaptörvényének átmeneti rendelkezései

Pethő András az [Origo]-nál egy remek cikksorozatban szedte össze, hogy a Közgép "trükkök százaival" titkolja a tulajdonosi szerkezetét. Ami ugye azért érdekes, mert az elmúlt másfél évben a Közgép közel 200 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, a legnagyobb állami tenderektől a kisebb önkormányzati munkákig, egyszerűen mindent vittek, amit csak tudtak, és ezenkívül pedig van még egy friss, 34 milliárd forintos MFB-hitelük is.
Az NFM (ahol a politikai főtanácsadó Nyerges Attila állatorvos, Nyerges Zsolt testvére, aki éppen a Közgép elnök-vezérigazgatója) az Origo megkeresésére közölte, hogy az Alaptörvény átmeneti rendelkezése értelmében "a tulajdonosi szerkezet átláthatóságának követelménye nem vonatkozik azokra a szerződésekre, amelyeket még 2012. január 1. előtt kötöttek."

Úgyhogy nem maradt más hátra, mint lefőzni egy jó nagy adag kávét, és megvárni a Közgép első nyertes közbeszerzését 2012-ben, és bízni abban, hogy egyik állami cég sem lesz olyan botor, hogy nyíltan megszegje az Alaptörvényt.

2012. március 28-án jött a hír, hogy -micsoda meglepetés- a Közgép és a Magyar Aszfalt alkotta konzorcium nyerte meg a NIF Zrt. közbeszerzési eljárását Győr keleti iparterületének körüljárhatóságát biztosító közutak fejlesztésére, 3 milliárd értékben.

Szegény Németh Miklós, Közgép vezérigazgatója, nem tudott mit tenni, nehéz szívvel vetette papírra ezt a mondatot: "Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos.", amely a Népszabadság birtokába jutott.

A politikai korrupció ás átláthatóság felé vezető rögös út egy jelentős állomása, hiszen feketén-fehéren kiderül azt, amit csak sejtettünk, de bizonyítani senki sem tudta:
A Közgép Simicskáé.

Innentől kezdve nincs megállás, ha offshore vagy ismeretlen tulajdonosú cég nyer állami, önkormányzati közbeszerzését, már mehet is levél az Alaptörvényre hivatkozva, hogy kérjük szépen ki is a tulajdonos.

Ha a Főnök lebukott, akkor a kisebb halak számára sincs menekülés.

Különben is:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2012/04/18683179.jpg



http://vastagbor.blog.hu/2012/04/16/simicska_lajos_szamara_nem_jol_indul_ez_a_het #more4452734
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor lesz a köztársasági elnök is
  2012-04-16 18:43:10, hétfő
 
 
Orbán Viktor lesz a köztársasági elnök is

2012. április 14., szombat

,,Hétfőnként még van egy félórám és új kocsit sem kell venni"- kommentálta a frakció döntését a miniszterelnök.

,,A polgárok biztonságra, kiszámíthatóságra és konfliktusmentes együttműködésre számíthatnak. Ha szükséges, a jövő héten módosítjuk az Alaptörvényt, hogy ne legyen belőle hiszti" - folytatta gondolatmenetét Orbán.

A köztársasági elnöki fizetésből nagyon szegény gyerekeknek vennének lábszárvédőt, illetve támogatnák Schmitt Pál doktori címének megszerzését. Kövér László szerint jó döntés született, mint kivétel nélkül mindig. Ennek ellenére továbbra is ideiglenes köztársasági elnök marad, mivel belejött. Elképzelhető, hogy Áder János is lehet köztársasági elnök egy hétig, hogy ne legyen durcás, de erre valószínűleg nyáron kerülhet sor, amikor minden külföldi államfő nyaral.

A Fidesz-frakció valószínűleg elfogadja azt is, hogy a két év után távozó miniszterek helyét is Orbán vegye át.


http://hircsarda.blog.hu/2012/04/14/orban_viktor_lesz_a_koztarsasagi_elnok_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A forradalmi kormány újfent leszavazta a kommunista luxusnyu
  2012-04-16 18:26:14, hétfő
 
  2012-04-16. 17:37
A forradalmi kormány újfent leszavazta a kommunista luxusnyugdíjak ügyét - Novák nem hagyta szó nélkül


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YA_b32syR9k

További részletek: http://kuruc.info/r/34/94913/#ixzz1sDmoqUNf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Föld-akták: A Fidesz nagybirtokokat szervez
  2012-04-16 18:16:54, hétfő
 
 
Föld-akták: A Fidesz nagybirtokokat szervez



A kormány a közelmúltban érvénytelenítette a "zsebszerződéseket", mondván hogy nagyon sok földet vásároltak fel a külföldiek (németek, osztrákok). Ebben a Jobbik is közreműködött annak okán, hogy "vissza kell szerezni a földet a külföldiektől". Valójában egy olyan folyamat indult meg, amivel a kormány felkészül az elkerülhetetlenre - és ebből a szempontból lényegtelen, hogy melyik forgatókönyvről van szó.

A Fidesz ugyanis nem csak osztrákokkal és németekkel, hanem saját embereivel is leszámol a kezdődő földvásárlási hullámban, miközben a külföldiek közül valóban csak a németek és osztrákok földszerzése zavarja, más idegen állampolgároké nem. Ha az országosan zajló földvásárlási hullámot nézzük, azt láthatjuk, hogy a Fidesz megint csak eszköze egy nagyobb hálózatnak, amivel ha szembe mennek, saját embereiket is eltávolítja az útból. Orbán Viktor okkal mondta, hogy a Fidesz az izraeli Likud testvérpártja!

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára januári lemondását követően ezt nyilatkozta: "Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt 'maffiahálózat' mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk" Ángyán József szerint ez a hálózat "mint egy polip, úgy vonja karmaiba az országot", és belefáradt az ellene folytatott harcba, ezért mondott le. Az államtitkárt valójában lemondatták, és ennek a lemondásnak egy olyan maffiahálózat van a hátterében, ami már évekkel korábban megkaparintotta a víz- és földkincs nagy részét. Ami most zajlik, az már csak a nyitott kapun beáramló ellenérdekeltségek felszámolása.

A kormány által érvénytelenített zsebszerződések nyomában Fideszes strómanok járnak, akik felvásárolják a termőföldeket. Nem államosításról van szó, mert ezek a földek nem állami tulajdonba kerülnek - viszont kisebb földeket vásárolnak fel egy-egy térségben, és ezek a földek egyazon tulajdonos kezében olvadnak össze egyetlen nagybirtokká. Ezek a megbízott emberek nem saját pénzükből vásárolják fel a földeket, hanem erre a célra kapják, mondván hogy "vessék be". Olyan emberekről van itt szó, akik még csak nem is gazdák, azt sem tudják, mit kezdjenek a vásárolt földdel, csak a tulajdonjog számít.

Két év múlva lejár a földvásárlási moratórium. Mivel ezek a "megbízott személyek" nem veszik hasznát a földnek, a moratórium lejártát követően azonnal eladják. Az osztrákoktól, németektől veszik vissza a földeket, mert az osztrák, német tulajdon bezavarna a tulajdonviszonyokba, és jól láthatóan nagyobb összefüggő birtokok létrehozására törekednek. Ezek a strómanok kapnak néhány milliót, és csak annyi van megmondva nekik, hogy hol és mekkora területet kell venniük, illetve hogy vessék be, de hogy mivel, az már nem fontos a megrendelőnek.

Informátoraink közreműködésével kirajzolódott egy olyan kép, hogy a magyarországi földvásárlások a közelmúltban rekord sebességre pörögtek fel, országosan egy szervezett hálózat határozza meg, hol és mekkora egybefüggő területnek kell eladásra készen lennie. Ennek a sietségnek az oka a közeljövőben lejáró földvásárlási moratórium, ami után az így "előkészített" földek egyazon személy vagy szervezet tulajdonába fognak kerülni.

Korábban Palesztina területén kezdődtek meg ilyen folyamatok. Akkoriban egyre gyorsabbá vált az arab tulajdonosoktól a földek felvásárlása. Mint utólag kiderült, megbízott emberek a kisebb földbirtokokat egyazon szervezet számára értékesítették. Ezekre a földekre kiterjesztették a közigazgatási befolyást, majd elkezdtek önvédelmi közösségek szerveződni. Végeredményként a felvásárolt nagybirtokokon megszületett Izrael. Az arab lakosság máig nem ismeri el Izrael államot, de ettől függetlenül Izrael ott van, az izraeli lakosság is ott van, az izraeli fegyveresek is ott vannak, miközben a zsidó katonák és a telepesek kényükre-kedvükre ledózerolják az őslakosok otthonait, mondván hogy arra Izrael állam nem adott építési engedélyt. Rajtunk múlik, hogy Magyarországon ne ez történjen!

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. április 16.

http://jovonk.info/2012/04/16/fold-aktak-fidesz-nagybirtokokat-szervez

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A skót felhívja a szextelefont. Beleszól e
  2012-04-16 18:09:16, hétfő
 
  A skót felhívja a szextelefont. Beleszól egy szexi búgó női hang:
- Bármit megteszek, amit kívánsz...
- Oké, akkor hívj vissza...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Simicska a Közgép tulajdonosa
  2012-04-16 18:05:56, hétfő
 
  Simicska a Közgép tulajdonosa

2012, április 16 - 10:43


Egy közbeszerzési dokumentum szerint Simicska Lajos a Közgép Zrt. tulajdonosa - írja a Népszabadság. A sorban elnyert állami megbízásokról ismert cég évek óta rejtegeti tulajdonosi hátterét.

SimicskaA Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. "tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos" - olvasható a Népszabadság birtokába került, Nyilatkozat címet viselő közbeszerzési ajánlati dokumentumban, amelyet Németh Miklós vezérigazgató írt alá.

A lap szerint Németh Miklós vezérigazgató törvényi kötelezettségének tett eleget, amikor megnevezte cége tényleges tulajdonosát. Az új közbeszerzési törvény szerint ugyanis, ha részt akar venni vállalatával egy közbeszerzési eljáráson, nyilatkoznia kell a Közgép tulajdonosainak kilétéről is.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent kiírások alapján a Közgép több mint egytucatnyi pályázatkiírónak elküldhette ezt a nyilatkozatát. Ilyen például a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala, amely éppen kármentesítésre keres vállalkozókat, vagy a mélyépítőt kereső XVII. kerületi önkormányzat, az M5-ös autópályán építkező Állami Autópálya-kezelő, a rendezvénytér kialakítására készülő győri polgármesteri hivatal, vagy akár a Baross tér felszíni rendezéséhez kivitelezőt kereső BKV - írja az újság.

Mint ismeretes, a Közgép elnöki pozícióját a szoros kormányzati kapcsolatairól ismert Nyerges Zsolt tölti be, akinek volt egy Simicskával közös cége Svájcban, illetve jelenleg is közös érdekeltségükbe tartozik a magyar közterületi reklámpiac egyik legnagyobb szereplője, a Publimont plakátcég.

Nyerges Zsolt birodalma

Számba venni is nehéz, hány cégben rendelkezik vagy rendelkezett korábban közvetlen érdekeltséggel a Fidesz narancsbáróinak egyik legmeghatározóbb alakja. A Figyelő gazdasági hetilap korábbi válogatása és a barikad.hu információi alapján a következő fontosabb cégek sorolhatók ide.

Mezort Zrt. Mint említettük, ebben a nyugat-magyarországi mezőgazdasági holdingban igazgatósági tag 2004. április 30-tól Nyerges. A gazdasági társaságban volt vezérigazgató-helyettes Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jelenlegi elnöke, valamint korábban felügyelőbizottsági tag volt Tarlós István jelenlegi főpolgármester is.
Nyerges a Fidesz legfontosabb háttérembereként számon tartott nagyvállalkozó Simicska Lajos bizalmasa, egyben társa a Publimont nevű cégben is, korábban volt egy Svájcban működő, Basis Invest GmbH névre hallgató cégük is.
Nyerges annak a Közgép Zrt.-nek az elnök-vezérigazgatója, amely az elmúlt másfél évben 200 milliárd forintnyi állami, illetve önkormányzati megbízást kapott közbeszerzési eljárások útján. Emellett számos média és sportcégben teljes vagy többségi tulajdonos.
Advenio Műsorszolgáltató Zrt. Tulajdonosa a Class FM rádiót birtokló cégnek.
Arno '99 Zrt. A cég korábban az energetikai profilú E-OS Zrt. résztulajdonosa volt. 2002. november 6-a és 2005. május 30-a között Nyerges társtulajdonos volt Petykó Zoltán mellett.
Budai Malomipari Kft. A korábban malomipari, ma ingatlan profilú cégben tulajdonos volt a Mahir, Csintalan Sándor Rác-Ing cége és Töröcskei István Pro-Aurum nevű érdekeltsége. Ma a Közgép a tulajdonos. Nyerges 1999. december 6-tól felügyelőbizottsági tag a cégnél.
EMA Power Energiatermelő Kft. A Dunaferr energiaszolgáltatóját is tartalmazó dunaújvárosi energetikai cég, neve egy ideje ISD Powerre változott. 2001. május 2-a és 2002. október elseje között Nyerges Zsolt felügyelőbizottsági tag volt.
Garantor-96 Informatikai Kft. A cég (amely ma Garantor-96 Ingatlanforgalmazó Kft. néven fut) egy ideig a Közgép székhelyére volt bejegyezve. Itt 1998. április elseje és 2001. február elseje között volt fb-tag Nyerges.
Holland Colours Hungária Kft. Pigment-gyártással foglalkozó szolnoki vegyipari cég. Fb-tagság 2005. május 29-étől.
IKO Média Holding Zrt. Tulajdonos az RTL Klubot is birtokló cégben.
Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. A Heti Válasz, a Lánchíd Rádió és az IKO Média százszázalékos, illetve a Class FM Rádió kisebbségi tulajdonosa. Nyerges Zsolt ebben is vezérigazgató, valamint tulajdonos.
Lajta Bioenergia Kft. Budapesti székhelyű vállalkozás. Nyerges 2007. október 16-a óta résztulajdonos, a Közgép-Energia Kft. és egy magánszemély mellett.
Left&Left Befektetési Kft. A cég tulajdonosai az amerikai bejegyzésű Left & Left és az Andy Holding (Tóth Tamás egykori Axon-elnök családi cége). Nyerges Zsolt fb-tag volt 1999. november 22-e és 2001. május elseje között.
Med-flex Kft. Nyergesék családi vállalkozása, a cég rövid ideig a Közgépnek is tulajdonosa volt. Nyerges Zsolt cégjegyzésre jogosult tag volt 1996. január elsejétől 2003. február elsejéig.
Megaplast Műanyagfeldolgozó Zrt. Hőre lágyuló műanyagok fröccsöntésével foglalkozó törökszentmiklósi társaság, az adott időszakban a cég vezetői a szolnoki Kun-testvérek (Zoltán és Árpád) voltak. Nyerges vezető tisztségviselő (hol fb-tag, hol it-tag) volt 1997. február 4-e és 2001. május 7-e között.
ISD Dunaferr Zrt. Dunaújvárosi acélipari társaság. Igazgatósági tagság 2001. február 16-a és 2002. június 28-a között.
Platínum Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Magyar és román tevékenységű faktoring cég, érdekeltségei révén társtulajdonos benne Simicska Lajos, Töröcskei István és Deák Klára. Nyerges Zsolt felügyelőbizottsági tag és tulajdonos.
Szolnoki Olaj KK Kft. A szolnoki férfi kosárlabda csapatot üzemeltető cég tulajdonosa.
Szolnoki Tenisz Klub Kft. A cég tulajdonosa.
Telectron Információtechnológiai Zrt. Tóth Tamás Axon-elnök szegedi informatikai vállalata. Felügyelő-bizottsági tagság 1997. május 6-a és 1999. január 31-e között.
Törökszentmiklósi Mezőgazdaság Zrt. Növénytermesztő és állattenyésztő vállalkozás. Nyerges Zsolt igazgatósági tag volt 1999. május 26-a és 2002. március 21-e között.

Csupán érdekességként jegyezzük meg, hogy Nyerges Zsolt testvére, Nyerges Attila (végzettsége szerint állatorvos) jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban politikai főtanácsadó.


Nol.hu nyomán - barikad.hu összeállítás


http://www.barikad.hu/simicska_a_koezgep_tulajdonosa-20120416
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Posztkommunista cenzúra a Házban - elnémították a jobbikos k
  2012-04-16 18:03:03, hétfő
 
  Posztkommunista cenzúra a Házban - elnémították a jobbikos képviselőt

2012, április 16 - 14:00

A parlament mai ülésén döntenek arról a fideszes javaslatról, amely jelentősen korlátozná a választott képviselők szólásszabadságát, és a házszabályt sértő magatartást tanúsító honatyák megrendszabályozására Országgyűlési Őrséget vezetne be. Szintén ma korlátozhatják a politikusok álláshalmozását, vagyis hogy országgyűlési képviselő ne végezhessen más keresőfoglalkozást. Ezt korábban csak a Jobbik frakciója támogatta, a KDNP tiltakozott ellene. Percről percre tudósítás az Országgyűlés mai üléséről.

17:07 Tovább sarcolják az autósokat

Diktatórikus útisarcnak tatja a négynapos autópálya-matrica helyett bevezetett drágább, tíznapos matricát a jobbikos Korondi Miklós. A képviselő szerint az új rendszer logikátlan, ha azt vesszük, hogy valaki csak egy hétvégére akar elutazni a telkére.

17:01 Meddig harcolnak magyar katonák idegen érdekekért?

Ezt forszírozza a jobbikos Staudt Gábor, aki nem érti, miért folytatja a magyar hadsereg afganisztáni misszióját, mikor egymás után vonulnak ki a NATO-erők az országból. Megjegyzi, hogy a misszió költséges, és eddig hét magyar ember életét követelte. Kinek a háborúját vívjuk még? - teszi fel a kérdést a képviselő. Hende Csaba szerint az afganisztáni szerepvállalásunk a magyar nemzeti érdeket szolgálja, hozzájárul hazánk biztonságának garantálásához, illetve növeli Magyarország érdekérvényesítő érdekeltségét.

16:48 Exek egymást közt

Az Országház vörös társalgójában Varga Géza jobbikos honatya földkérdésről szóló felszólalása alatt Ángyán József és Bencsik János beszélget elmélyülten. Ángyán a földművelésügyi, Bencsik a nemzeti fejlesztési tárca államtitkára volt, mindketten önként távoztak pozíciójukbl.

16:42 Ellenzi a segélyek utalványban osztását az MSZP

Tóth József (MSZP) aggodalmát fejezi ki a juttatások Erzsébet-utalványban való kifizetése miatt. Mivel a lakhatási kiadások és a gyógyszerek nem vásárolhatók meg az utalványokkal, nehéz helyzetbe kerülhetnek azok a családok, akiknek tényleg 47 ezerből kell megélniük. Soltész Miklós államtitkár arra figyelmeztet, hogy az utalványról még nincs döntés, ez csak egy tervezet. Azt is elmondja, hogy a szociális konzultáció keretében több mint egymillióan támogatták azt, hogy a szociális támogatások egy részét nem árt, ha nem készpénzben kapják meg az arra jogosultak.

16:36 "Hatékonyság" miatt szűnt meg 412 vonatjárat

Az április 15-én megszűnt 412 vasúti járat súlyosan érinti azokat a teleüléseket, ahol nincs más közlekedés - hívja fel a figyelmet Bödecs Barna jobbikos képviselő. A politikus szerint a buszos közlekedés nem váltja ki a vasutat, ráadásul így csökken az Intercity vonatok kihasználtsága is. Fónagy János válaszában azzal érvel, hogy a "hatékony munkamegosztást" tartják elsődlegesenek a közösségi közlekedésben, ezért volt szükség erre a lépésere.

16:26 Navracsics bocsánatot kér a borsodiaktól

Nyakó István (MSZP) arra hívja fel a figyelmet, hogy Borsod megyében nem jutottak fizetésükhöz a közalkalmazottak, a pedagógusok pedig nem kapták meg a pótlékaikat. Navracsics Tibor miniszter bocsánatot kér az érintettektől, egyben jelzi, hogy ezeket az eseteket ki fogják vizsgálni.

16:21 Az LMP megtapsolta az MSZP-s cenzúrát

A Ház cenzorává előlépett Ujhelyi István a Házszabály betartásának látszatára sem ügyelő döntése a Jobbik frakcióban általános felháborodást kelt, de még a kormánypárti képviselők egy része is döbbenten tekint a saját ízlését a teremben törvénnyé emelő alelnök pulpitusára. Az MSZP, a DK, és az LMP viszont lelkes tapssal jutalmazza a levezető elnöki hatáskör kapitális túllépését.

16:20 A "cigánybűnözés" szó miatt vették el a jobbikos képviselőtől a szót

Két április eleji gyilkosságról és erőszakos cselekményekről számol be a jobbikos Endrésik Zsolt, amelynek során Hejőszalontán, illetve Berzéken brutálisan meggyilkoltak magyarokat. "El lehet rajta gondolkozni, hogy milyen etnikumú személyekről van szó" - tette hozzá Endrésik, aki arra kíváncsi, az ártatlanság vagy az ártatlanok védelme a fontosabb. A válaszadó Kontrát Károly a betanult szöveget ismétli: a rendőrség nemre, fajra, bőrszínre való tekintet nélkül mindenkit megvéd, az említett két esetben is megindult az eljárás. Az államtirkár együttérez az áldozatok családtagjaival, és gyors, eredményes intézkedést ígér.

Az államtitkárra reagáló Balla Gergő felszólalását az ülésvezető Ujhelyi István (MSZP) a "cigánybűnözés" szónál félbeszakítja, majd arról tájékoztat, hogy nem tűri (!) ennek a szónak a használatát, ha a Jobbik erről akar beszélni, keressenek (sic!) ehhez más ülésvezető elnököt maguknak. (Az ülésvezető elnöknek nincs joga értékelni, kommentálni az elhangzó felszólalásokat, kivéve, ha azok házszabályt sértenek - a szerk.) Balla nem érti, Ujhelyi miért nem a cselekményeken háborodik fel, megismétli, hogy a történtek a cigánybűnözés körébe sorolhatók, e ponton azonban Ujhelyi István kikapcsolja a jobbikos képviselő mikrofonját.

16:15 Megvadultak a szocik

A kora délutáni álmos hangulat egyre indulatosabbra fordul át. Hende Csabának egy kormánypárti öninterpellációra adott válaszába harmadik félként bekapcsolódik a DK-s Vadai Ágnes is, aki mind a miniszter, mind a kormánypárti kérdező szavait hangos "Nem igaz!" bekiabálásokkal kíséri. Budai Gyula MSZP-nek címzett válaszába Veres János szól bele hangosan: "Nem tud válaszolni!".

16:10 MSZP-LMP sortűz Budai Gyulára

Budai Gyulának egyszerre két fornton kell harcolnia. Először Szilágyi László LMP-s képviselő sérelmezi, hogy a múlt héten nem kapott szót a bizottsági ülésen, most kihasználva a lehetőséget a hulladékmegelőzésről kérdezi a vidékfejlesztési minisztert. Őt az MSZP-s Kovács Tibor követi, aki a Bükki Nemzeti Park területén található földek pályázatatásával kapcsolatban kerül vitába Budaival. Az államtitkár annyira felpaprikázta magát a szocialisták kérdésén, hogy szinte kiabálva emlegeti fel az MSZP földmutyait a kormányváltás előtti időkből.

16:05 Kerényi Imre összenőtt az Alaptörvénnyel

Kerényi Imre az Alaptörvény díszkiadásával a hóna alatt járőrözik az Országház folyosóján. Az ismert Fidesz-közeli rendezőt már pénteken, a Fidesz új államfő személyével foglalkozó frakcióülésének ideje alatt is látták a Parlamentben - akkor is az Alaptörvény volt nála.

16:01 Tovább csúszik a Kárpát-medencei jogsegély szolgálat megalakítása

A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás arra kíváncsi, mikor kezdi meg működését a tavalyi költségvetési törvénnyel felállítani rendelt Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat? A képviselő nem érti, mi a késlekedés oka, véleménye szerint fontos lenne, hogy a szomszédos országok számoljanak azzal, hogy azok a magyarok, akiket jogsértés ért, jogsegélyre számíthatnak. Navracsics Tibor elismeri, hogy eddig nem sok minden történt, de hozzáteszi, hogy már dolgoznak az ügy megoldásán, és a jogsegély szolgálat hamarosan megkezdheti munkáját.

15:42 Kórházleépítés Mátészalkán és Vásárosnaményban is

A kelet-magyarországi kórházbezárások kapcsán tesz fel kellemetlen kérdéseket a jobbikos Apáti István. Az egészségügy "átalakításával" a kormány szerinte életveszélyes helyzeteket idéz elő, lesz olyan falu, ahonnan súlyos állapotban lévő betegek csak három óra elteltével jutnak majd kórházba. Apáti István azt szeretné tudni, hogy megalapozottak-e az erről szóló információk, illetve hogy pontosan hány főt fognak elbocsátani az érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézményekből.

Réthelyi megerősíti, hogy valóban "átalakítják" a vásárosnaményi és mátészalkai kórházakat, mivel nem voltak megfelelően kihasználva. Nem lesz sok ágycsökkentés, inkább átcsoportosítások várhatóak, elbocsátások sem lesznek - ígéri. Apáti szerint aki Réthelyi válaszát írta, nincs tisztában a helyi viszonyokkal, az ágyszámcsökkentés igenis drasztikusan fogja érinteni az ott élőket - szögezi le a jobbikos politikus.

15:30 Zavar támadt az erőben

Némi zavar támad a parlamentben, amikor kiderült, hogy nem határozatképes az Országgyűlés, így nem tudnak szavazni az MSZP-s kérdésre adott államtitkári válaszról. Ujhelyi István ülésvezetpő elnök felszólítja a folyosón lézengő kormánypárti képviselőket, hogy szivárogjanak vissza az ülésterembe. A fideszes honatyák egy része méltatlankodik, hogy a T. Ház határozatképességét miért éppen nekik kellene biztosítani. A jobbikos padsorokból érkezik a logikus válasz: "Nektek van miből!" (Az Országgyűlés határozatképességéhez az összes képviselő 50 százalék plusz egynek a voksa kell. A Fidesz és a KDNP képviselői a parlament mandátumszámának 68 százalékát adják - a szerk.)

parlament

15:28 Hova vezetnek az erőmű bezárások?

Erre kíváncsi az MSZP-s Kovács Tibor, aki beszámol a kormányváltás óta az energetikai szektorban folytatott országos leépítésekről, elbocsátásokról. Az erőmű bezárások jelentős kockázatot jelentenek az energiaellátásban is, az erőművi kapacitás tíz százaléka esett ki a tiszaújvárosi Tisza 2 hőerőmű révén. A képviselő ismerteti, Kelet-Magyarországon nincs rendszerszabályozó erőmű, ez akár többszázmilliós bevételkiesést is jelenthet. Fónagy János államtitkár leszögezi, a kormány a lehetőségeihez képest mindent megtesz, hogy a megfelelően képzett emberek el tudjanak helyezkedni. Fónagy válaszából az derül ki, hogy a Széchenyi-terv mindenre megoldást nyújt.

15:18 "Nem csorbultak" a korkedvezményes nyugdíj veszteseinek jogai

A korhatár előtti nyugdíjazásról beszél az MSZP-s Harangozó Tamás. A szcialista honatya felsorolja, hogy a kormány ,,jóvoltából" kinek nincsen már korengedményes nyugdíja. Kivételt csak a táncművészek és a bányászok kaptak. Harangozó Kontur Pál fideszes képviselőt idézi, aki korengedményes nyugdíjat ígért a vegyiparban és a paksi atomerőműben lévő dolgozóknak, de eddig ez nem történt meg. Réthelyi Miklós miniszter sajátos értelmezése szerint korkedvezmény megszüntetésével a szerzett jogok "nem csorbultak". A rendszer régóta megérett a változásra, csak az MSZP nem merte meglépni, mivel kényes témáról van szó - summázza a hivatalos kormányzati kommunikációt Réthelyi.

15:09 Schiffer "megtrollkodta" a Fidesz-frakciót

Schiffer Andrásnak sikerült porszemet dobnia a kétharmados gépezetbe - tudósít mikroblogjában Vágó Gábor. Az LMP frakcióvezetője egy interpellációra adott válaszról szóló szavazás előtt a kormánypárti padsorok közelébe settenkedett, és bekiabálta, hogy: "NEM!" A fideszes képviselők zavartan tekintgettek körbe-körbe, majd néhány másodperc alatt azért sikerült eljuttatni mindannyiukhoz a hivatalos pártvonalat, amely természetesen ezúttal is az IGEN volt

14:54 Nem tudósítunk a kormányoldali alákérdezésről

Kulcsár József Ferenc (Fidesz) a katasztrófavédelem kapcsán méltatja a kormányt, az álkérdésre Tállai András államtitkár álválaszol. Az öninterpellációról nem tudósítunk.

14:44 A kormány kiszolgáltatja a termőföldet a spekulánsoknak

Egyed Zsolt jobbikos képviselő a vidékfejlesztési minisztertől az úgynevezett "részaránykiadásos" gyakorlatot kéri számon, melyet még az Antall-kormány idején dolgoztak ki, és azóta is problémát jelent. A földspekulációval szemben az előző kormányok nem tudtak hatékonyan fellépni, és nem szüntették meg a közös földhasználat jogot. A valóságban nem lehet tudni, hogy melyik földnek ki valójában a tulajdonosa, hiszen részarányban az osztatlan közösből adtak ki földeket - mutat rá Egyed, aki szerint annak a gazdálkodónak, aki jogszerűen akar gazdálkodni, "természetfeletti képességekkel kell rendelkeznie". A rendszer visszaélésekre ad lehetőséget, a spekulánsok olyan földek után is felvehetik a támogatásokat, amelyek nincsenek a tulajdonukban. Egyed arra kíváncsi, mit kíván tenni a kormány azért, hogy a föld ne válljon árucikké.

Budai Gyula államtitkár a forráshiánnyal magyarázza a problémát, de biztosítja Egyedet, hogy a problémát megoldják 2014-ig. Az állam elővásárlási joga megoldást jelenthet a zsebszerződésekre - véli. Egyed szerint azonban az állam eddig egyszer sem élt az elővásárlási jogával. A kormány idegenszívű spekulánsoknak akarja átjátszani a magyar földet - jelenti ki a jobbikos képviselő.

14:32 Egyeztetés nélkül államosítják a Komárom-Esztergom megyei kórházat

Lukács Zoltán MSZP-s képviselő meglátása szerint a kormány az oktatásügyi intézmények után az egészségügyi intézetekre is rá akarja tenni a kezét, az államosításban most leginkább a Komárom-Esztergom megyei Selye János Kórház érintett. Az egyeztetés az érintett önkormányzatokkal elmaradt, pedig azok milliókat költenek felújításokra, miközben állami kézbe adják az intézményeket. Réthelyi Miklós miniszter tagadja, hogy ne történt volna egyeztetés az önkormányzatokkal. Hangsúlyozza, hogy a kormány átveszi az intézmények adósságállományát is. Az átadás-átvétel, struktúraváltás célja, hogy az intézmények megfelelő ellátást tudjanak nyújtani.

14:23 22 éves államadósság az ügynöklisták ügye

Schiffer András (LMP) 22 éves "államadósságnak" nevezi az állambiztonsági szolgálat múlt feltárását, amelyet végre az Országgyűlésnek kéne lebontania. Az LMP azt is vizsgálná, hogy mindez milyen károkat okozott a magyar társadalomban. Szerinte szembenézésre van szükség, hogy eloszlassák azt a közkeletű véleményt, miszerint a magyar politikában semmi sem az, aminek látszik.

14:15 Parlamenti pillanatképek II.

poén

Fidesz-KDNP-LMP muri a Házban

14:13 Időkorlátok közé szorítják az ügynöklistákról szóló vitát

Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalaláról szóló parlamenti vitára olyan kevés időt hagyna a kormány, hogy arról a Fidesz-KDNP képviselői érdemben ki sem tudják fejteni álláspontjukat - sérelmezi Novák Előd. A jobbikos képviselő rémutat: az állambiztonsági múlt feltárásával kapcsolatos vitára egy kormánypárti képviselőnek átlagban 23 másodpercnyi idő jut. Novák szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesznek még mindig nincs hivatalos álláspontja a kérdésben, a Jobbik kommunista nyugdíjprivilégimmal kapcsolatos javaslatait pedig lassan egy éve nem engedik napirendre venni.

14:06 Antallra és Mádlra emlékeznek

Antall József ma lenne 80 éves, ha köztünk lenne, Mádl Józsefnek pedig egy hónap múlva lesz halála első évfordulója - emlékeztet napirend előtti felszólalásában Tarnai Richárd (KDNP). Idézi Antall "15 millió magyar ember miniszterelnöke akarok lenni" beszédét, és Mádl életútját magasztalja. Rétvári Bence államtitkár szerint Magyarország szerencsés, hogy ilyen nagy formátumú miniszterelnöke volt a rendszerváltás környékén, mint Antall József, akinek hitvallása volt az 1848-as nemzeti liberalizmus és 56 szellemisége. Megtudjuk, hogy Antall a keresztény értékközpontú Európához akarta csatolni Magyarországot, Mádlról azonban egy szót sem hallunk.

13:56 Csökkentenék a borászok adminisztrációs terheit

Az integrált szőlészeti és borászati nyilvántartó rendszer kialakításáról beszél a fideszes borász-politikus Tiffán Zsolt. A bor csodálatos kincs, mégis rengeteg bürokratikus adminisztráció állja útját a magyar borászoknak, ezért indokolt lenne egy átlátható rendszer kiépítése - érvel. Fazekas Sándor miniszter egyetért a fideszes képviselővel, egy fontos ágazatról van szó, és oda fognak figyelni, hogy gazdák minél kevesebb adminisztrációs teherrel szembesüljenek. Eközben a háttérben az MSZP-s képviselők traccspartit tartanak, többen a napilapok elemezgetésével van elfoglalva.

13:49 A paksi atomerőmű esete a Kisgömböccel

Jávor Benedek LMP-s képviselő az energiapolitika kapcsán ostorozza a Fideszt, melyet egy mindent elnyelő kisgömbőchöz hasonlít. Úgy véli, a paksi atomerőmű bővítésével a kormány egy múlt századi energiastruktúrába betonozza be az országot. Az LMP határozott álláspontja, hogy nincs szükség újabb atomerőművekre, ezzel csak a fideszes oligarchák zsebeit tömi meg a kormány, akinek csak az számít, hogy ,,a Kisgömböc reggel, este jóllakjon." A kormány nevében Kovács Pál államtitkár válaszol, aki az atomenergia mellett folglal állást. Az államtitkár szerint az atomenergia növeli az ellátásbiztonságot, a fenntartható fejlődés megtartását, a klímavédelmet és a környezetvédelmet. Visszautasítja, hogy a kormánynak ne lennének világos elképzelései a fenntarthatóságról.

13:42 Parlamenti pillantkép

kép

Fideszes fejvakarás

13:41 Nem csak kint borongós a hangulat

A hangulat az ülésteremben igazodik a kinti borongós, álmos időhöz. A felszólalásokat csendes duruzsolás követi, a szónokokat jóformán csak saját párttársaik figyelik - a Fidesz-frakcióban még ők sem igazán. Cséfalvay Zoltán Z. Kárpát Dánielnek adott válaszára még tapsolni is elfelejtettek a kormánypártiak, és csak jónnéhány másodperc után tértek magukhoz.

13:40 A lakosság nem bír el újabb adót

A kormányzat egy elszabadult buldózerre emlékeztet, amelyet egy részeg vezet - véli Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő, akit az ülésvezető elnök először tévedésből fideszesként konferált fel. A bevezetés előtt álló "tranzakciós adó" szinte kizárólag a fogasztókat terhelné, tovább sarcolva a már így is adósságban úszó lakosságot - állítja. A kiszivárgott tervezet szerint a polgár fizetni fog akkor is, ha pénzt kap, ha átutal vagy fizet. Z. Kárpát szerint az új adó "IMF szagú", és a magyar gazdaságpolitika helyett külföldi érdekeket szolgál. A Jobbik álláspontja szerint szociális bankszámlarendszert kellene bevezetni, ehelyett a kormány a multikat támogatja, amelyek kihúzzák magukat az adózásból. A képvielő kijelenti: a magyar adófizetők teherbíróképessége nem bírja el a bankok profitéhségét, "ha tovább sarcolják a lakosságot, önök felett fog ítéletet mondani a nép".

Z kárpát

"Ez nem spekulációs adó" - szögezi le válaszában Cséfalvay Zoltán államtitkár, aki arra hogatkozik, hogy az Unióban is intenzív gondolkodás van a tranzakciós adóról. Az EU és a globális pénzpiacok elemzéseiről következik hosszabb beszámoló Cséfalvay Tanár Úr előadásában, a tranzakciós adó lakosságot terhelő részéről azonban nem esik szó. Minden közgazdasági szakkönyv arról szól, hogy a fogyasztásra kell terhelni az adókat - szögezi le. Cséfalvay hangsúlyozza, hogy még nincs végleges kormány döntés, de az adó egy ezrelékes nagyságrendű, "tehát nagyon minimális" lenne.

13:31 A kormány fellép a rasszizmus ellen

Rétvári Bence államtitkár egyértelművé teszi: ,,A magyar kormány elutasítja a rasszizmus minden formáját." A holokauaszt nem pusztán csak a magyar zsidóság tragédiája, hanem az egész magyarságáé és az egész emberiségé - figyelmeztet Rétvári. Az új Alaptörvény hitvallására tartalmazza a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák elítélését - hangsúlyozza. Az államtitkár szerint sajnálatos hogy ilyen események történtek Magyarországon, a kormány viszont garantálja, hogy minden kisebbséget megvéd. (Rétvári a zsidóságot "kisebbségnek" nevezte, holott a zsidóság körein belül a '90-es évek elején lezajlott vita óta nagyjából közmegegyezés tárgya, hogy nem tartják magukat kisebbségnek, pusztán "zsidó vallású magyaroknak", ezért mondtak le kisebbségi önkormányzat alakításáról is - a szerk.)

13:25 Auschwitzba vinné a gyerkeket az MSZP

A holokausztról való megemlékezéssel kezdődik az Országgyűlés mai ülése. Lezsák Sándor ülésvezető elnök mély átéléssel, szokatlan hosszúságú beszédben emlékezik meg a második világégés zsidó áldozatairól. ,,Amikor a holokausztra emlékezünk, akkor a magunk és más népek fájdalmas veszteségére emlékezünk", a kormány ezért is nyilvánította 2012-t a zsidómentő svéd diplomata, Wallenberg emlékévének. A házelnök hozzáteszi ugyanakkor, hogy a holokausztért a ma nemzedéke nem ítélhető el, nem vonható felelősségre.

A sort Steiner Pál MSZP-s képviselő folytatja, aki hangsúlyozandó felszólalását, az Élet Menete logóját ábrázoló, tenyérni nagyságú kék Dávid-csillagot tűzött a zakójára. A szocialista politikus Kertész Imre-idézetekkel borzolja a kedélyeket, majd hozzáteszi: a magyar állam kirekesztette, kirabolta és megölte azokat a zsidókat, akiket meg kellett volna védenie. Steiner hangsúlyozza, minden magyar embernek emlékeznie kell a holokausztra, és "erkölcsi kötelezettségünk, hogy az ordas eszmék mai követelői ellen fellépjünk". Ennek jegyében jelzi, hogy pártja olyan indítványt nyújtott be a parlamentnek, amely minden magyar gyerekek számára lehetővé tenné, hogy iskolás évei alatt legalább egyszer meglátogassa az auschwitzi haláltábort.

steiner

Bencsik János - Nótin Tamás

barikad.hu

http://www.barikad.hu/egy_reszeg_vezeti_az_elszabadult_uthengert-20120416
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder államfőként a Fidesz pártérdekeit szolgálná
  2012-04-16 17:48:23, hétfő
 
  Áder államfőként a Fidesz pártérdekeit szolgálná

2012, április 16 - 16:01


A Jobbik szerint "nyílt titok", hogy Áder János lesz a Fidesz-KDNP köztársasági elnök-jelöltje és így az új államfő, azonban az ellenzéki párt szerint Áder "ízig-vérig pártember", így semmilyen garanciát nem látnak arra, hogy köztársasági elnökként ne a Fidesz pártérdekeit szolgálja - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán a Jobbik alelnöke.

Az utóbbi időben, olyan mértékben vesztette el hitelét a köztársasági elnöki intézmény, hogy ennek a helyreállítása az egyetlen lehetőség csak a nép által történő közvetlen államfőválasztás lenne - mondta Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke.

Az erre vonatkozó alaptörvény módosítást a Jobbik benyújtotta, de a kormánypárti többség ezt nem támogatta - emlékeztetett a honatya.

A radikális politikus szerint egy köztes megoldást jelentett volna az, ha a Fidesz-KDNP egy olyan jelöltet állít, aki szélesebb társadalmi támogatottsággal bír, adott esetben más parlamenti frakciók számra is elfogadható.

Áder János személyében egy "ízig-vérig pártember" lesz feltehetőleg a kormánypártok köztársasági elnökjelöltje, és így az új államfő, ezért semmi garanciát nem látnak arra, hogy ne a Fidesz pártérdekeit szolgálja - szögezte le Balczó.



barikad.hu


http://www.barikad.hu/ader_allamfokent_a_fidesz_parterdekeit_szolgalna-20120416#. T4wrAGpfTjx.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valóban egyetlen szuper-társaság irányítja a globális gazda
  2012-04-16 08:58:32, hétfő
 
 

Valóban egyetlen szuper-társaság irányítja a globális gazdaságot?


2012. április 16. 03:22:10

A Zürichi Egyetem által végzett kutatás ,,bebizonyította", hogy egy bizonyos cégekből, főleg bankokból álló csoport óriási hatalommal rendelkezik a világ gazdasága felett. A tanulmány a világ 43 060 transznacionális vállalatát és AZ azok közötti tulajdonosi hálózatot vizsgálta. Ennek alapján felállították a globális gazdaság magját alkotó 1318 vállalatot feltüntető ,,térképet".

1318 transznacionális társaság alkotja a globális gazdaság magját - a vonalak AZ egyes társaságok között a tulajdonrész meglétét jelzik
1318 transznacionális társaság alkotja a globális gazdaság magját - a vonalak AZ egyes társaságok között a tulajdonrész meglétét jelzik

A kutatás megállapította, hogy a csoporton belül 147 vállalat egy szuper-egységet alkot, ami a csoport vagyonának 40%-a felett rendelkezik. Valamennyien tulajdonosai egymás cégei egy részének vagy teljes egészének. Ezek közül a legtöbb bank, a legnagyobb 20 között a Barclays és a Goldman Sachs is szerepel. A szoros kapcsolat ugyanakkor azt jelenti, hogy ez a hálózat rendkívül sérülékeny is egyben.

,,Tulajdonképpen a cégek kevesebb, mint 1%-a irányítja AZ egész hálózat 40%-át," mondja James Glattfelder, a zürichi Svájci Állami Intézet komplex rendszerelméleti kutatója, a PLoS One folyóiratban hamarosan megjelenő tanulmány társszerzője.

A tanulmányban leírt egyes feltételezéseket kritika is érte, például, hogy a tulajdonrészt a csoport feletti hatalommal, irányítással teszi egyenlővé. A svájci kutatóknak azonban nincs miről vitatkozni, ők csupán a természetben megtalálható rendszerek modellezésére használt matematikai képleteket alkalmazták a világgazdaságra, a 37 millió társaság és befektető adatait tartalmazó Orbis 2007 adatbázisból származó információk felhasználásával.

John Driffil, a University of London közgazdásza, makrogazdasági szakértő, a New Scientist magazinnak elmondta, hogy a tanulmány értéke nem abban rejlik, hogy megállapítja, kik is uralják a világgazdaságot, hanem abban, hogy fényt derít a világ legnagyobb cégei között fennálló szoros kapcsolatokra.

A 2008-as gazdasági összeomlás megmutatta, hogy AZ ilyen szoros egybefonódott hálózatok rendkívül sérülékenyek lehetnek. ,,Ha egy cég bajban van, a probléma továbbterjed," mondja Glattfelder.

A kutatás még további elemzéseket igényel, de AZ eredmények rendkívül hasznosak lehetnek a globális vagyonhálózat gyenge pontjainak feltárásában és a jövőbeli katasztrófák megakadályozásában. A összekapcsolódások megvizsgálása arra is rámutathat, hogy AZ összeesküvés elméletekkel ellentétben, a cégek nem a világ feletti uralomért, hanem üzleti okból csatlakoznak a hálózathoz. [A piramis alján nem tudják MI történik a piramis tetején - Szerkesztő] A 147 cég túl sok egyéni érdeket képvisel ahhoz, hogy igazi politikai hatalommal bírjon, bár AZ is igaz, hogy közös érdekből képesek egyként cselekedni. A piaci reformok támogatói nagy sajnálatára AZ egyik ilyen közös érdek Pont a változások iránti ellenállás.

Daily Mail (ford.: idokjelei.hu)

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 98443&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 2294
  • e Hónap: 19087
  • e Év: 152004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.