Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
reméljük tovább dől a dominó
  2012-04-23 22:17:44, hétfő
 
 
2012-04-23. 17:16
A holland kormány belebukott a "megszorítósdiba"

A Mark Rutte vezette kisebbségi kabinet a hétfő délelőtti válságtanácskozáson döntött erről, miután nem sikerült megállapodnia az újabb megszorításokról.
Korábban csak sajtóértesülések szóltak arról, hogy a lemondásáról döntött a holland kormány hétfői válságtanácskozásán. Azt követően hívták össze, hogy a múlt hét végén eredménytelenül fejeződtek be a tárgyalások a kisebbségben lévő kormánypártok és eddigi külső támogatójuk, a "szélsőjobboldali" Szabadságpárt között a szükséges további költségvetési megtakarításokról.
Hivatalos forrásból nyomban a rendkívüli kormányülés befejeztével csak annyit közöltek, hogy Mark Rutte miniszterelnök délután találkozik Beatrix királynővel. A kormány lemondását minden bizonnyal előre hozott választások követik Hollandiában.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/95220/#ixzz1stcycUsU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb ajándékokat készít elő pártunk és kormányunk: E-útdíj
  2012-04-23 21:49:32, hétfő
 
  : 2012-04-23. 20:06
Újabb ajándékokat készít elő pártunk és kormányunk: E-útdíj és dugódíj

Legkésőbb 2013. július 1-jével bevezetné a kormány a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszert. A kormány támogatja a dugódíjat is.
Az E-útdíjból származó többletbevétel éves összege 150 milliárd forint lenne, tehát az intézkedés jövőre 75 milliárd forinttal javítaná a költségvetés egyenlegét.
A Széll Kálmán Terv 2.0 részeként hétfőn benyújtott konvergenciaprogram kiemeli: a közlekedésben érvényesülnie kell a használó fizet elvnek, hogy az úthasználóktól származó bevételekből finanszírozhatóvá váljanak a hazai úthálózat működtetési, karbantartási és felújítási feladatai, illetve fedezet képződjön további közlekedési célokra. Az ezekre a célokra szolgáló költségvetési támogatási kiadások kiváltásával javul a költségvetési egyensúly.
A dokumentumból kiderül: a kormány első olvasatban már megtárgyalta az előterjesztést, amely szerint a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó gépjárművek besorolása tengelyszám alapján történne, az E-útdíj bevezetésekor ezek a tehergépjárművek fizetnének a megtett úttal arányosan útdíjat.
A 3,5 tonna megengedett össztömeget el nem érő gépjárművek a jelenlegi D1 díjkategóriában maradnának, a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó buszok tengelyszámtól és vontatmánytól függetlenül további döntésig B2 díjkategóriába kerülnének. Esetükben továbbra is érvényben marad az időtartamhoz kötött gyorsforgalmi úthasználati díjfizetési rendszer, ezek a járművek fél év múlva önkéntesen csatlakozhatnának a megtett úttal arányos díj rendszerhez.
A rendszer induláskor a gyorsforgalmi utakon és az országos közúthálózat külterületi főúti szakaszain kellene a megtett úttal arányos rendszerben díjat fizetni.
A dokumentum kitér arra is: ha az új elektronikus útdíjfizetési rendszer a megadott határidőre nem épülne ki, az e-útdíj bevezetéséig a jelenlegi matricás rendszer érdemi kiterjesztésével is jelentős többletbevétel garantálható.
Az anyag emlékeztet arra: elkészült a budapesti közösségi közlekedés fenntartható finanszírozási modelljének koncepciója. Eszerint a jövőben a bevételtermelő fejlesztések elősegítése kerül a központba, például az e-jegyrendszer vagy a járműpark megújítása uniós támogatásokkal. A működés közvetlen központi költségvetési támogatása viszont 2013-tól csökken, távlatosan pedig megszűnik. A kormány már döntött arról, hogy a fővárosi közösségi közlekedés 2013. évi támogatását a 2012. évi előirányzathoz mérten is csökkenti 10 milliárd forinttal.
A közlekedés finanszírozását a tervek szerint új források segíthetik, például a személyforgalmi behajtási díj. A kormány támogatja a "dugódíj" infrastruktúrájának uniós forrásból történő teljes kiépítését. Ugyanakkor szükségesnek tartja megvizsgálni a rendszer szűkített, fővárosi forrásbevonásból való mielőbbi megvalósítását annak érdekében, hogy az országos elektronikus útdíjszedési rendszerrel együtt 2013. július 1-jétől üzemelhessen.
A dokumentum szerint a kormány által idén április 11-én elfogadott elvek alapján a fogyasztói árkiegészítést az állam továbbra is biztosítja a mindenkori szabályok szerint, illetve a kormány egyetért azzal, hogy a budapesti kerületek és agglomeráció is vállaljon érdemi szerepet a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásából.
Jelentős lépéseket tervez a kormány a MÁV belső átalakítása, költséghatékonyságának javítása érdekében. Emellett csökkenti a szükséges központi költségvetési támogatást a vasúti menetrend ésszerűsítése, a vasúti és az autóbuszos távolsági személyszállítás menetrendi összehangolása, a párhuzamosságok felszámolása is.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/95229/#ixzz1stXfUa27
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgárháború-Világháború
  2012-04-23 21:15:34, hétfő
 
  Polgárháború-Világháború


Arról gágognak megint, hogy a gyöngyöspatai polgármester magánbeszélgetésben egy esetleges polgárháború kimenetelét latolgatta. Miért ne tehetné? Foglalkozzanak inkább az alábbiakkal!

Érdekes interjú jelent meg Henry Kissinger-rel (Aki nem hallja a harci dobokat, az süket) a dailysquib.co.uk hasábjain november végén, amelyet azonban más antiglobalista honlapok csak e héten vettek át. Kissinger Nixon és Ford elnökök alatt volt külügyminiszter, akit akkoriban a fősodor média szinte istenített. Az interjú az eddig összeesküvés teóriának nevezett elméletek nyílt beismerése. Cikkünk Alfred Heinz írásának a fordítása.
Figyelemre méltó Henry Kissinger, Nixon egykori külügyminiszterének megnyilatkozása arról, hogy mi történik a világban, különösen Közel-Keleten.
Manhattani luxuslakásában a visszavonult államférfi, aki májusban 89 éves lesz, igen csak nyílt módon analizálta a világ jelenlegi helyzetét.
,,Az Egyesült Államok visszaszorítja Kínát és Oroszországot, és az utolsó szög koporsójukba Irán lesz, amely természetesen Izrael fő céltáblája. Kínának eddig megengedtük, hogy növelje katonai erejét és Oroszországnak, hogy magához térjen a kommunizmusból. Ezt azért tettük, hogy elbizakodjanak, így aztán annál nagyobbat fognak huppanni. Olyanok vagyunk, mint egy mesterlövész, aki megengedi a pancsernek, hogy puskája után nyúljon, és ha próbálkozik, akkor aztán bumm bumm. Az eljövendő háború olyan súlyos lesz, hogy csak egy szuperhatalom nyerheti meg, és az mi vagyunk barátaim. Ezért van az EU is oly nagy sietségben, hogy egy szuper-államot létrehozzon, mert tudják mi lesz, és hogy túléljék azt. Európának egy nagy állammá kell válnia. Sietségükből úgy látom, hogy tisztában vannak azzal, hogy a végső harc az, ami előttünk áll. Ó, mennyire vágytam erre a gyönyörű pillanatra,"
,,Ellenőrizd az olajt és ellenőrzöd az államokat; ellenőrizd az élelmiszert és ellenőrzöd a népeket."
Kissinger aztán hozzáfűzte: “Az átlagember úgy készülhet fel a háborúra, hogy vidékre költözik és létrehoz egy farmot. De vigyen magával puskát is, mert az éhezők hada fog kószálni mindenütt. Habár az elitnek meg lesznek a saját biztonságos kuckói és speciális menedékhelyei, nekik is vigyázniuk kell, mert a menedékhelyeik is veszélybe kerülhetnek." Néhány perc szünet után, míg gondolkodott, Kissinger így folytatta.
,,Megmondtuk a hadvezetésnek, hogy nyersanyagforrásaik miatt át kell vennünk hét Közel-Keleti országot, és már majdnem befejezték a munkát. Mindannyian tudjuk, hogy én mit gondolok a katonaságról, de meg kell mondanom, hogy ez úttal fölöslegesen engedelmeskedtek a parancsnak. Pont az utolsó akadály, Irán az, ami átbillenti a mérleget. Meddig nézheti Kína és Oroszország tétlenül az amerikai tisztogatást? A nagy orosz medve és a kínai kuli felébred félálmából, és akkor kell Izraelnek küzdenie minden erejével és fegyverével, hogy annyi arabot megöljön, amennyit csak tud. Remélhetőleg, ha minden jól megy, a fél Közel-Kelet Izraelé lesz. Katonáink az utolsó évtizedben remek kiképzést kaptak harci konzol játékokkal. Érdekes volt a Modern Hadviselés 3 nevű játék, amely pontosan tükrözi prognosztizáló programjával, hogy mi fog hamarosan bekövetkezni. Katonáink Amerikában és Nyugaton jól fel lettek készítve, mert jó katonáknak nevelték őket, ágyútölteléknek, és ha el kell indulniuk, hogy küzdjenek azokkal az őrült kínaiakkal és ruszkikkal, engedelmeskedni fognak a parancsnak. A hamuból egy új társadalmat fogunk felépíteni, s csak egy szuperhatalom marad, és aki nyer, az a globális kormány lesz. Ne felejtsük, hogy az Egyesült Államok rendelkezik a legjobb fegyverekkel, olyanokkal is, ami senki másnak nincs, és be fogjuk dobni azokat a fegyvereket, ha eljön a megfelelő idő."
Vége az interjúnak. Riporterünket Kissinger embere kitessékeli.

Fordította: Vajta Dénes

www.nemzetifront.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új adók: még mindig megértő a kétharmad?
  2012-04-23 21:10:56, hétfő
 
  Új adók: még mindig megértő a kétharmad?

Igaz a múlt heti hír: kivetik a tranzakciós adót. Még az idén távközlési szolgáltatási adót vezetnek be. Az e-útdíjat 2013 közepétől indítanák. Az energiaszolgáltatók jövedelemadója fennmarad, sőt az adóalap szélesedik. Bevezetnek egy új, egységes biztosítási adót.

Az adó már csak olyan, hogy eszébe jut annak, akinek az a dolga, vagyis a miniszternek. Tehát az adó adódik, majd az okosabbja, mármint a minisztereknek, megszűri, megvitatja ezzel-azzal, elveti a jelentős részét, végül, ami marad, azt osztja kettővel, és óvatosan bevezeti. Ezzel szemben...

Matolcsy miniszternek újabb agymenése támadt és úgy döntött, megadóztat még ezt meg azt, a lényeg az, hogy továbbra se nevezzük megszorításnak a megszorítást. Sokan felháborodnak persze, hogy adózott pénz kerül ismét adóprés alá, de hát mit tegyünk, ha ezt kívánja a megvívott forradalom és szabadságharc, melyet permanensen vív a nemzet kétharmada, miközben az egyharmad, mint potyautas és kibic csak hülyeségeket kiabál be a kártyaasztal mellől.

A kétharmad - gondolom - boldogan fizet újabb sarcot a már megsarcoltból, de legalábbis megértéssel fogadja a szervezeti átalakításokat helyettesítő újabb és újabb adókat. Kérdés persze az, meddig lesznek a fenti urak és hölgyek még együttműködők, hiszen mint azt annak idején a 300 - azaz háromszáz - forintos vizitdíjnál megmutatták, nem természetük a csendes megértés, most meg, több más mellett, még az eddig zömében ingyenes családi telefonálgatás is legalább egy bélásba (ifjabbak kedvéért: két forintba) kerül majd, még hozzá alighanem percenként. Gondolom, úgy magyarázzák maguknak a dolgot, hogy nincs ebben semmi különös, kell a píz és kész, punk és tum. Mondom én, mert jóhiszemű vagyok, így gondolom, de vajon gondolkodik-e az, aki ilyen következtetésre jut, aki egyvalakit vakon követ, és még önnön megnyugtatására sem tesz fel - legalább zárt körben - kérdéseket, mert állítom, nem tesz. Hiszen, ha mondjuk egymás között megkérdeznék, hová vezet ez az út, előbb-utóbb riadtan kiáltanának fel, hogy állj! - rossz felé megyünk! Na, ez a kiáltás kihallatszana még a legzártabb körből is.

Vannak persze nyáj-elhagyók, de ők leginkább "lilának minősíthető" értelmiségiek, akikre rögtön rá is sütik, hogy árulók. Márpedig egy árulóra, ki hallgatna? - becsületes pártkatona semmiképpen. Így azután, még mielőtt értelmes artikulációt nyerne a hír, hogy nagy a baj, már zárulnak is a fülek, és csak azok hallhatják a figyelmeztetést, akik maguk is régen tudják, hogy a hír nemcsak igaz, de drámaian fenyegető és jelenidejű is.

Kis túlzással a Tragédia londoni színe jut eszembe, ahol a szereplők önfeledt haláltánc után zuhannak bele abba a sírba, amit az egyetlen tisztán maradt szereplő: Éva lép csak át kecsesen, megcsillantva a mosoly birodalmának lehetőségét. Vajon ki lesz, és lesz-e egyáltalán nekünk is egy olyan Évánk, aki önmagában átmenti mindazt a szépet és jót, amit eddigi életünkben sikeresen felhalmoztunk, mi, nem a tömeg, á dehogy, az EGYES EMBEREK, és ami után még a legelszántabb miniszter sem vet ki adót ránk, mert létezésünk élménye csak a miénk.

http://www.stop.hu/velemeny/uj-adok-meg-mindig-megerto-a-ketharmad/1030047/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz-közeli birtokpolitikától féltik megélhetésüket a ga
  2012-04-23 19:48:00, hétfő
 
  A Fidesz-közeli birtokpolitikától féltik megélhetésüket a gazdák



Bükki Nemzeti Park - Újraosztották a vitatott borsodi mezőségi területeket

Nem hozott békességet a borsodi mezőségi ,,új földosztás": a gazdák szerint a Bükki Nemzeti Park tulajdonában lévő csaknem ötezer hektáros területet korábban potom pénzért bérlő olasz céget az államnak sikerült ugyan ,,parcellán kívül" helyezni, s felbontani vele a szerződést, ám az új bérlők egy részét politikai alapon s a Fideszhez való kötődésük révén választották ki.

A mezőségi földügybe bukott bele Duska József, a nemzeti park korábbi igazgatója, akit hivatalosan bizalomvesztés miatt állítottak fel székéből. Tizenöt évvel ezelőtt, a Dél-borsodi Állami Gazdaság felszámolásakor - mint arról korábban beszámoltunk - egy olasz vevő azzal a feltétellel vette meg az árverezett gazdaságot, hogy húsz évre rendkívül nyomott áron megkapja hozzá a korábban használt, természetvédelmi oltalom alatt álló nemzeti parki földterületeket. Ám mivel megszegte a természetvédelmi szabályokat, felmondták a szerződést. Majd egy évtizednyi pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság tavaly döntött: a külföldi bérlőnek mennie kell, s a földeket újra birtokba kell adni.

Ángyán József akkori vidékfejlesztési államtitkár és Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos aláírásával levelet kapott a Bükki Nemzeti Park igazgatója, amelyben arról tájékoztatják: olyan pályázati feltételeket kell kialakítani, hogy a helyi gazdák legyenek a lehetséges nyertesek. Ám aznap, amikor lejárt a földigénylő pályázatok beadási határideje, a vidékfejlesztési miniszter Duska Józsefet felmentette posztjáról, s váratlanul visszavonták a földigénylésre kiírt pályázati felhívást.

A gazdák nem értették az eljárást. Abban reménykedtek, talán csak azért vonták vissza a pályázatot, hogy egy sokkal jobbat írjanak ki, ami a kormányzat meghirdetett agrárstratégiájával összhangban még inkább garantálja a helyi parasztcsaládok megerősödését. Ám csalódtak.

Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület titkára hozzánk eljuttatott levelében ezt így foglalta össze: ,,Szembesültünk azzal, hogy a kistérségi gazdák reményei, elvárásai, szakmai-társadalmi elgondolásai nem teljesültek... Nem ezt ígérték!" Majd konkrét példán mutatta be, milyen körből jutottak földekhez a második, immár újraírt pályázaton a résztvevők.

Kanyok Attila cége és hektárjai

Az első, visszavont pályázatra igényt bejelentők között volt egy pedagógus végzettségű, közeli városban élő fiatalember is. Földigényét akkor 300 hektár gyepre és 100 hektár szántóra jelentette be. A helyi gazdák, tudva, hogy az illető a Fidesz színeiben küzdött lakóhelye polgármesteri székéért, nem akartak ujjat húzni az aktuális hatalommal, ezért azt javasolták, juttassanak ennek az illetőnek is 25-25 hektárt, hátha komolyan gondolja a gazdálkodást.

A második, újonnan kiírt pályázaton a fiatalember már egy 2003-as alapítású, nyolcvanezer forint tőkéjű, ,,közúti áruszállítás" főtevékenységű betéti társaság tulajdonosaként és ügyvezetőjeként indult, amely cég azonban 2012 januárjában jelentős átváltozáson ment keresztül: tőkét ugyan nem emelt, de székhelyét Oszlárról Mezőcsátra helyezte át. (Oszlár kívül esett volna azon a húsz kilométeres körzeten, amelyet a földbérléshez a törvény feltételül szab - a szerk.). Főtevékenysége pedig fuvarozásból egyéb szarvasmarha-tenyésztésére változott. Így jogosulttá vált a földbérleti pályázásra, és - miként Sárvári Attila írja - három versenyszámban kiáltották ki győztesnek, s három birtoktestben négy hektár híján ötszáz hektáros földterülethez jutott.

Kovács Tibor borsodi szocialista országgyűlési képviselő a napokban egy sajtótájékoztatón név szerint is megemlítette az ügy főszereplőjét, Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi képviselőt, a párt korábbi polgármesterjelöltjét. Ő lett ugyanis annak a hajdani fuvarozócégnek a vezetője, amely nemrégiben profilt váltott, majd csaknem ötszáz hektáros területet nyert el a mezőségi földekből.

A képviselőt nem sikerült elérnünk, telefonhívásainkra nem reagált. A gazdák már most félnek, mi lesz 2014-ben, amikor a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet többi területét, mind a 15 ezer hektárt újraosztják. Úgy vélik, akkor már a megélhetésük, a családjuk és a falujuk jövője lesz a tét.

A miniszteri biztos szerint mindig lesznek összeesküvés-elméletek

Szerettük volna megtudni a Bükki Nemzeti Park álláspontját az új földbérleti pályázatokról, ám onnét a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz irányítottak. ,,A földhaszonbérletre beadott pályázatok elbírálásánál szigorú szempontrendszer érvényesül, s a legtöbb pontot elérő jelentkező nyerheti el húsz esztendőre egy adott terület bérleti jogát" - mondta Szabó Csaba, a tárca állami tulajdonban lévő földekkel és földhasznosításokkal foglalkozó miniszteri biztosa. Szavai szerint, amikor egy mezőgazdasági terület hasznosítására tíz pályázat érkezik, mindig lesz kilenc csalódott ember, aki igazságtalanságot emleget, és összeesküvés-elméleteket gyárt, hisz egyedül a nyertesnek van oka örömre.

Közölte: nincs kőbe vésve, hogy egy-egy területet csak olyanok kaphatnak bérbe, akik már évek óta gazdálkodnak, sőt: a kormánynak épp az a célja, hogy újonnan induló vállalkozásokat is segítsen. ,,A felmérések szerint 2004-ben 208 ezer cég élt meg a mezőgazdaságból, mára ez a szám 178 ezerre csökkent, vagyis harmincezren eltűntek ebből a szektorból: jó lenne, ha ez a szám újból emelkedne" - mondta a miniszteri biztos.

Szavai szerint a Bükki Nemzeti Park vitatott, csaknem ötezer hektáros borsodi mezőségi területeit korábban egyetlen olasz cég bérelte fillérekért, most a bérbe adott 2800 hektáron tizenöt vállalkozás osztozik. Kilencszáz hektár terület még per alatt áll, a régi bérlővel eddig nem sikerült megegyezni az átadásról. Ha ez megtörténik, akkor ennek a kilencszáz hektárnak a bérleti jogát is meghirdetik, ezer hektáron pedig a nemzeti park fog gazdálkodni.

,,A legutóbb megpályáztatott földeket mezőcsáti, geleji, igrici, mezőkeresztesi és más környékbeli gazdálkodók művelik majd meg, hisz feltétel, hogy a bérlő székhelye húsz kilométeres körzeten belül legyen, mert így tudjuk támogatni a helyben élő gazdákat" - mondta Szabó Csaba. Hozzátette: az is elvárás, hogy a vállalkozók munkahelyeket teremtsenek, ezért előnyt élveznek azok, akik állattartást vagy kertészeti hasznosítást jelöltek meg a pályázatukban. A földbérleti szerződés megkötéséhez gazdálkodási tervet kellett benyújtani, s az abban foglaltak teljesítését egy éven belül ellenőrzik: ha valaki mulasztást követ el, azzal szerződést bontanak.

A gazdák félelmeiről, hogy 2014-ben, a korábbi földhaszonbérleti szerződések lejárta után sokan elveszíthetik jelenlegi jogosultságaikat a területekre, Szabó Csaba azt mondta: törvény rendelkezik arról, hogy az állami földeket csak pályázaton lehet bérbe adni, s a régi és az új jelentkezőknek egyenlő feltételeket biztosítanak. Mint megjegyezte, igazságos versenyt csak így lehet teremteni.

Népszabadság online
Kapcsolódó cikk:

Föld-akták: A Fidesz nagybirtokokat szervez

Jövőnk.info: Kis késéssel a baloldali média is elkezdett foglalkozni ezekkel az ügyekkel. A lassú reakcióidővel, ügyetlen Fidesz-kritikaként elővett egyes esetek nem egyedülállóak, hanem országos jelenségről van szó. A fideszes kezekben összpontosuló naggybirtokokról korábban már szót ejtettünk, és azt nem árt megemlíteni, hogy nem csak Borsod területén (nocsak, miért éppen Borsod?), hanem Baranyában és Somogyban is nagy számban vannak ilyen és ehhez hasonló esetek. Ezekről lehetőségeinkhez mérten nemsokára beszámolunk.

http://jovonk.info/2012/04/23/fidesz-kozeli-birtokpolitikatol-feltik-megelhetesuk et-gazdak-0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága mákvirágaink
  2012-04-23 19:43:36, hétfő
 
  Szőnyi Bartalos Mária: Drága mákvirágaink
Dátum: 2012. April 22. Sunday, 12:14

Jegyzet
avagy MELLÉKESEN MEGJEGYZEM

No, kedves drágáim! Drága mákvirágaim! Régen írtam, de most megteszem.
Csak úgy, mellékesen megjegyzem, hogy ha ti 2010-ben buktatok, és azt gondoljátok, hogy akkor bukjon az egész ország veletek együtt, bizony nagyot tévedtek!
Már 2004-ben megmondtam, hogy Gyurcsány szét fogja trancsírozni nem csak az MSZP-t, de az országot is. Nem hitték el azok, akiknek mondtam.
Úgy lett? Úgy lett!



Most pedig csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy Gyurcsány csak eszköz volt, mint ahogyan most is az, de a körülötte bimbóként tündöklő mákvirágok még ezt nem veszik észre.

Megjegyzem mellékesen azt is, hogy hiányolom Magyarországnak, mint köztársaságnak, az Alaptörvényéből a ,,hazaáruló" fogalmának ismertetését. Remélem, hogy legalább az új Btk.-ban szerepelni fog!

Nem mellékesen megjegyzem azt is, hogy a morálról az ne beszéljen ország-világ előtt, akinek olyan súlyos morális vétkei vannak Magyarország népével szemben, mint a hazaárulóknak.

Csak úgy mellékesen azt is megjegyzem: nem vagyok olyan naiv, hogy ne tudnám, ki volt és most is ki a környezetemben a besúgó. Elhihetik, hogy az emberek többsége tudta és tudja. Ezért aztán engem nem izgat annyira ez a dolog, mint egyes országgyűlési képviselőket.
Annál jobban izgat viszont az, hogy az EU bukik vagy sem? Ha bukik, az nem jelenti azt, hogy Magyarországnak is buknia kell az EU-val együtt.

Na! Ezen gondolkodjatok el mákvirágaim és ne hülyeségeken járjon az eszetek!

Azt is meg kell jegyeznem, hogy a Kádár-érában aki vihette valamire, annak KISZ-tagnak vagy párttagnak kellett lennie. Ez, köztudomású volt akkor is és most is. Sajnálom azokat, akik ezt a tényt még nem ismerték fel. Ezért aztán mutogathatnak nekem a sajtóban ilyen-olyan dokumentumokat erről-arról a személyről, nem fogok meglepődni, de felháborodni sem.

Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy az tud felháborítani, ha azt látom, hogy hazánkban a mákvirágaink virulnak, jól élnek, de a nép egyre rosszabbul él, nyomorog.
Tudjátok drága mákvirágaim, a ti virágaitok hamarosan elhervadnak és azután csak a száraz mákgubóitokat zörgethetitek a parlamenten kívül.

Nos, drága, csúszó-mászó, ide-oda röpdöső bogaraim! Drága mákvirágaim! Csak úgy, mellékesen megjegyzem, hogy nem ártana nagyon gyorsan megtanulnotok pártoktól függetlenül gondolkodni, és tisztelni, becsülni a Szent Korona országát, az egész Magyarország népét, mint önmagatokat; de fontos, hogy sürgősen megtanuljátok szeretni, megbecsülni magyarként a magyar szülőhazátokat, a külföldre szakadt magyarokkal együtt. Akinek ez nem megy, az, nagyon gyorsan mondjon le, mert annak sem a Magyar Országgyűlésben, sem az Európai Parlamentben nincs helye semmilyen státuszban!


Komárom-Szőny, 2012. április 21.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4700
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tabu Izrael bírálata a németek többsége szerint - de att
  2012-04-23 07:24:45, hétfő
 
  2012-04-22. 15:59
Nem tabu Izrael bírálata a németek többsége szerint - de attól még agymosottak

A németek többsége szerint Izrael bírálata nem tabu, csaknem minden második választásra jogosult német pedig úgy gondolja, hogy Irán sokkal inkább fenyegeti a békét, mint a zsidó állam - mutatta ki egy felmérés, amelyet a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap ismertetett Günter Grass Nobel-díjas német író Izraelt bíráló versével kapcsolatban.
Grass az Amit el kell mondani című versében arról írt, hogy az egyre nagyobb atomarzenállal rendelkező Izrael veszélyezteti a világbékét, és megelőző csapást fontolgat Irán ellen, ezt azonban nem lehet szóvá tenni anélkül, hogy az embert ne vádolják rögtön antiszemitizmussal.
A választásra jogosultak 75 százaléka szerint Németország ugyanúgy bírálhatja Izraelt és a zsidó állam politikáját, mint bármely más országét. Ugyanakkor 22 százalék egyetért azzal az állítással, hogy "bizonyos dolgokat nem szabad kimondani, ha Izraelről és a zsidókról van szó" - mutatta ki az Infratest-Dimap közvélemény-kutató intézet reprezentatív felmérése.
Az Izrael és Irán közti konfliktussal kapcsolatban 48 százalék úgy vélekedik, hogy Irán jelenti a nagyobb veszélyt a békére, s csupán 18 százalék gondolja, hogy Izrael veszélyezteti a békét nagyobb mértékben, míg 22 százalék szerint nincs különbség ebből a szempontból a két ország között.
A többség - 58 százalék - úgy vélekedik, hogy az iráni atomprogram igen komolyan fenyegeti Izrael létét. Harmincegy százalék szerint az iráni atomprogram kismértékben jelent, vagy egyáltalán nem jelent fenyegetést a zsidó államra nézve.
Benjámin Netanjahu izraeli terrorista a lapnak adott interjúban úgy vélte, Grass verse "totálisan botrányos", az pedig "még inkább felháborító", hogy a szöveg "nem valami tizenéves neonácitól, hanem egy Nobel-díjas némettől származik". Hazudta továbbá, hogy: a vers alapján ítélve a 84 éves szerző nincs erkölcsi ítélőképessége birtokában, hiszen az alkotásban "a támadóból lesz az áldozat és az áldozatból a támadó". Hangsúlyozta: kétségtelen, hogy az iráni rezsim Izrael megsemmisítésére törekszik, és "biztos, hogy minden lehetőt megtesz e cél elérése érdekében".
Az izraeli-német viszonyról szólva kifejtette: a két ország kapcsolata a második világháború óta "rendkívül erős", és vannak olyan oldalai is, amelyekről Németországban valószínűleg nem is igen tudnak. Ilyen terület a hírszerzés és a terrorizmus elleni harc - mondta Netanjahu, kiemelve, hogy az intenzív együttműködés az utóbbi években nem csak izraeli polgárok életét, hanem "nagyon-nagyon sok német állampolgár életét is megmentette".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/95168/#ixzz1sq23PS00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyiptom fölmondta az Izraellel kötött földgázszállítási sze
  2012-04-23 07:21:41, hétfő
 
 
2012-04-22. 21:09
Egyiptom fölmondta az Izraellel kötött földgázszállítási szerződést

Az EGAS egyiptomi társaság eddig mérsékelt áron szállította Izraelnek a földgázt, ám röviddel ezelőtt a kairói kormány bejelentette, hogy a szerződést azonnali hatállyal fölmondják. Az egyiptomi kormányzati döntést az is befolyásolta, hogy az elmúlt másfél esztendő folyamán a Sínai-félszigeten tizennégy alkalommal robbantották föl a gázvezetéket - jelenti a Palesztina.ma (Fálásztin el-Jom - فلسطين اليوم ) nevű hírportál.

Ben-Eliézer és Fáhmi az aláírók 2005-ben
Egyiptom egyoldalúan fölmondta a Izraellel még 2005-ben aláírt földgázszállítási szerződést. A szerződés fölmondását röviddel ezelőtt jelentette be Kairóban az egyiptomi kormány. Az EGAS egyiptomi földgáz-kereskedelmi társaság a szerződés fölmondását azzal indokolta, hogy az úgynevezett arab tavasz eseményei óta a Sínai-félszigeti El-Árís város környékén eddig tizennégy alkalommal hajtottak végre támadást az Izraelbe irányuló gázvezeték ellen.

A fölrobbantott gázvezeték El-Árís közelében
Az egyiptomi földgáz csővezetéken érkezett a Sínai-félszigetről az izraeli Áskelon városába, ám Huszni Mubárak elnök rendszerének megdöntése és a kairói központi hatalom meggyengülése óta az Izraellel aláírt békeszerződést és kereskedelmi kapcsolatokat ellenző, főleg iszlamista csoportok tizennégy alkalommal robbantották föl a zsidó államba vezető földgázvezetéket. Az egyiptomi-izraeli földgázszerződést Számeh Fáhmi egyiptomi olajügyi miniszter és Binjámin Ben-Eliézer (Fuád) izraeli nemzeti infrastruktúra miniszter írta alá Kairóban 2005 januárjában.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/4/95180/#ixzz1sq0VcSxT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Le Pen ünneprontó" - hiszti a francia sajtóba
  2012-04-23 07:17:39, hétfő
 
  2012-04-23. 07:07
"Le Pen ünneprontó" - hiszti a francia sajtóban

A "várt Hollande-Sarkozy párbaj" mellett a francia napilapok hétfőn Marine Le Pen, a Nemzeti Front (FN) jelöltje történelmi méretű támogatottságának "következményeivel" foglalkoztak.
A Le Figaro címlapján a második fordulóba jutott két jelölt, a jelenlegi konzervatív államfő, Nicolas Sarkozy és szocialista kihívójának, Francois Hollande-nak a fotója látható. A konzervatív lap szerint Le Pen előretörése nyitottá tette a második fordulót. Szerkesztőségi írásában a lap úgy vélte, hogy amennyiben a "szélsőjobboldali szavazók" nem támogatják Sarkozy-t a második fordulóban, nekik kell a felelősséget vállalniuk azért, hogy a baloldal ismét hatalomra kerül. "Ha az FN szavazói el akarják kerülni a politikák legrosszabbikát, akkor nem lesz más választásuk, mint az, hogy Sarkozy-re szavaznak annak érdekében, hogy megússzák Hollande-ot" - írta címlapján a Le Figaro.
A várt párbaj... és egy meglepetés - olvasható a Le Parisien címlapján az első három helyen végzett elnökjelölt fotója felett. A fővárosi napilap szerint az első fordulóban nem az volt a meglepetés, hogy Marine Le Pen végzett a harmadik helyen, hanem az, hogy rekordméretű, 18 százalékos támogatottságot kapott. Emiatt még nem lehet tudni, milyen szerep jut neki a két forduló közötti kampányban, illetve azt sem, hogy az eredmény milyen hatással lesz a második forduló kimenetelére.
A Les Échos címlapján is a második fordulóba jutott két jelölt fotója látható egymás mellett. A vezető gazdasági napilap szerint a "kiegyenlítés nehéznek" ígérkezik az államfő számára a "szélsőjobboldali Marine Le Pen", illetve a centrista Francois Bayrou szavazóinak elcsábításával.
A Libération az egyetlen újság, amelynek címlapján egyedül látható a mosolygó és integető szocialista jelölt, rajta az "Hollande az élen, Le Pen ünneprontó" felirattal. A baloldali lap szerint az első forduló egyik tanulsága az, hogy a franciák politikai változásra vágynak, s ezen vágy mögött a baloldalnak végre sikerült egységet felmutatnia már vasárnap este. A másik pedig az, hogy a "szélsőjobboldal" még nem volt soha olyan erős Franciaországban, mint most, ami a lap szerint Nicolas Sarkozy "kudarca". "Franciaország sem ússza meg más európai országok sorsát, ahol ezek a formájukban szalonképessé vált, de tartalmukban ugyanolyan kártékony new look populizmusok egyre nagyobb visszhangra találnak a választók körében. És magukkal rántják a konzervatív pártokat is" - írta a Libération.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/95184/#ixzz1sq0AvKch
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marine Le Pen 20 százalék körül - a francia radikálisok eddi
  2012-04-23 07:14:47, hétfő
 
  2012-04-22. 21:29
Marine Le Pen 20 százalék körül - a francia radikálisok eddigi legjobb eredménye

A szocialista Francois Hollande vezet a szavazatok 28,4-29,3 százalékával a franciaországi elnökválasztás első fordulójában, a második helyen Nicolas Sarkozy áll 25,5-27 százalékkal a közvélemény-kutató intézetek felmérései (exit poll) szerint, így ők ketten jutnak be a május 6-i második fordulóba - közölték a francia televíziós állomások vasárnap este az urnazárás után.
A harmadik helyen a "szélsőjobboldali" Marine Le Pen áll a szavazatok 18,2-20 százalékával, megelőzve a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchont (10,8-11,7 százalék). A centrista Francois Bayrou a szavazatok 8,5-9,1 százalékára számíthat.
Ilyen jó eredményt radikális jelölt még nem ért el elnökválasztáson.
A becslések szerint a részvételi arány eléri a 80 százalékot, amely 1981 óta a második legmagasabb. Ez azért meglepetés, mert a felmérések még az utolsó napokban is rekordmértékű távolmaradást jelezték, amit az elemzők az unalmas kampánnyal magyaráztak.
A vasárnapi előnyszerzéssel jelentősen megnőtt az esélye annak, hogy két hét múlva, 17 év után ismét baloldali államfője lesz Franciaországnak, miután a második fordulóra valamennyi felmérés a szocialista jelölt biztos, legalább 55 százalékos támogatottságú győzelmét prognosztizálja.
A jelenlegi államfőnek elsősorban szimbolikus győzelmet jelentett volna, ha megelőzi az első fordulóban Hollande-ot, mert elhitethette volna a táborával, hogy még nem dőlt el a választás kimenetele. "Ha a második helyen végez, akkor neki annyi" - idézte hétvégi számában az egyik elnöki tanácsadót a Le Monde.
Az első forduló eredményét Aurélie Filipetti, az egyik vezető szocialista politikus "nagyon jónak" minősítette. A baloldal tartalékai a második fordulóra egyértelműen jelentősebbek, mint a jobboldalé: Hollande biztosan számíthat Mélenchon táborának legalább 85 százalékára, és a 3 százalék körül végzett Eva Joly (Zöldek), valamint a néhány százalékot elért két trockista, Nathalie Arthaud és Philippe Poutou támogatóira. A közvélemény-kutatók szerint a "szélsőjobboldalról" is jóval nagyobb arányban szavazhatnak át a második fordulóban a szocialista jelöltre, mint a korábbi választásokon.
Marine Le Pen, a Nemzeti Front jelöltje ugyanakkor nagyon jó eredményt el a körülbelül 20 százalékkal. A pártalapító Jean-Marie Le Pen lánya először indult elnökválasztáson. Számára az volt a cél, hogy megismételje vagy pedig meghaladja apja 2002-es legjobb, 16,86 százalékos eredményét, amellyel akkor Jacques Chirac oldalán bejutott a második fordulóba. Apjával ellentétben, aki elsősorban provokálni szerette a francia politikai élet szereplőit, Marine Le Pen kormányzásra is képes politikusként igyekszik föltüntetni magát, s mostani eredményével elképzelhető, hogy pártját megkerülhetetlen erővé teszi a francia jobboldalon.
A hiperaktív Nicolas Sarkozy "abnormális elnökségével" szemben "normális elnökséget" ígérő Hollande az elmúlt fél évben bejárta egész Franciaországot, hogy személyesen szerezze meg az emberek támogatását. A gazdasági válság árnyékában elsősorban a gazdasági növekedés beindítására a fiatalok munkahelyteremtésére helyezte a hangsúlyt. A Szocialista Párt egykori főtitkárának (1997-2008) a kampányban sikerült elfeledtetnie tapasztalatlanságát, és az elnökválasztást valóságos Sarkozy-ellenes referendummá változtatta.
A minden idők legnépszerűtlenebb köztársasági elnökévé vált Sarkozy (36 százalékos tetszési mutató) pedig hiába kért elnézést mandátuma elején az elsősorban a személyiségéből fakadó hibákért, amelyek miatt ráragadt a "gazdagok elnöke" jelző, a franciák többsége már nem tartja sem hitelesnek, sem kompetensnek a gazdasági problémák kezelésében. Az államfő kampánya elején úgy vélte, a franciák értékelni fogják, hogy a negatív gazdasági mutatók ellenére sikerült az országot megvédeni a válság nagyobb hatásaitól. Később azonban stratégiát váltott, és a radikális szavazók meggyőzésére, a közbiztonsági és a bevándorlási kérdésekre összpontosította kampányát.
(MTI korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/95182/#ixzz1spzXLOCz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.