Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Úri hóborttá válhat a telefonbetyárkodás
  2012-04-25 21:52:03, szerda
 
  Úri hóborttá válhat a telefonbetyárkodás

2012. április 25., szerda

A telefonadó miatt csak a legtehetősebbek kiváltsága lehet mostantól a telefonbetyárkodás, amelynek népszerűsége máris rohamosan terjed a legfelsőbb körökben.

Míg korábban a gyémántfelnis luxusautó, a moszkvai swinger klub bérlet, vagy a polcon felejtett, szándékosan lejárt szavatosságú tíz literes Dom Perignon pezsgő birtoklása fejezte ki legjobban az elithez tartozást, mostantól a mértéktelen telefonhasználat, és ennek egyik speciális formája, a telefonbetyárkodás lesz a luxus új mérője.

A telefonadó bejelentése óta villámgyorsan söpört végig az országon ez az új hóbort, háttérbe szorítva több eddigi úri kedvtelést. A 100 leggazdagabb magyar című kiadványban szereplő üzletemberek az új adó bejelentése után például közösen égették el squashbérleteiket.

"Hányinger jött rám, kifordultam a yachtklubból, annyira fájt az az olcsó középszerűség. Inkább felhívtam gyorsan a pontos időt, négyszer" - osztotta meg tapasztalatait új szenvedélyével kapcsolatban Demján Sándor, aki mostantól interjút is csak telefonon ad, de elég megcsörgetni, bárkit szívesen visszahív, közben pedig másik telefonjáról tárcsázza az Ezo TV-t, és mellé rakja.


http://hircsarda.blog.hu/2012/04/25/uri_hobortta_valhat_a_telefonbetyarkodas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl nagy az arca a hazai nagytőkének
  2012-04-25 21:44:21, szerda
 
  Túl nagy az arca a hazai nagytőkének
2012. 03. 28. szerda. - 07:14

A rendszerváltás után kialakult magyar nagytőkés osztály politikai befolyása növelésében a legaktívabb, nagyon sokat ugyan nem tett a nemzet közös asztalára, de igyekszik arról a legtöbbet elvenni. Ennek érdekében törleszkedik a politikusokhoz és ott hajbókol a hatalom képviselői mellett. A legismertebb és legtehetősebb új "magyar nábobok" nem mérhetők össze külföldi tejtestvéreikkel, sem gazdasági teljesítményük, sem társadalmi érzékenységük tekintetében. Egyetlen területen verik a többieket, a politikához való erős kötődésben.

A leggazdagabb magyarok pályafutása vagy előbb, vagy utóbb de találkozik a politikával és érezhető a magyar milliárdosok törekvése arra, hogy minél kedvezőbb gazdasági környezetet lobbizzanak ki maguknak. Csányi Sándor és Demján Sándor véleménye néha egészen konkrétan köszön vissza a Fidesz-kormány szociális intézkedéseiben, adó- és oktatáspolitikájában. Mivel a magyar nagytőke jórészt hagyományos magyar sikeriparágakban igyekezett kezdettől pozíciókat szerezni, főleg privatizáció útján, ezért nem túl sok érzékenységet mutat a társadalmi, a technológiai haladás iránt.

A járműgyártást, a kereskedelmet, vagy az élelmiszeripart favorizáló magyar gazdasági elit főleg abban érdekelt, hogy olcsó, nem túl magasan képzett munkaerő álljon rendelkezésére. Ezért állítja Demján Sándor, hogy Magyarország nem elég szegény ahhoz, hogy a dolgozók kínai teljesítményt nyújtsanak, és ezért mondja a televíziónak nyilatkozva Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, hogy a hazai gazdaság sikeréhez le kell értékelni a magyar munkaerőt.

Demján kínai bért akar

Ingatlanbefektetéseiről és fejlesztéseiről ismert leginkább Demján Sándor, a Trigránit és az Arcadom cégcsoport tulajdonosa. A nagyvállalkozó több éven keresztül vezette a magyarországi leggazdagabbak százas listáját, a legfrissebb hírek szerint azonban gondokkal küszködik. Az Arcadom építőipari cége tavaly nem tudta kifizetni alvállalkozóit, a debreceni 2-es villamossal kapcsolatos beruházás kapcsán az elmaradások rendezéséről csak most sikerült megállapodni.

A kifizetés csúszását a nagyvállalkozó a válsággal, a bankok működésével és az építőipar mélyrepülésével magyarázta. Korábban megbuktak a Malév megszerzésére irányuló tervei is, ezen állítólag 600 millió forintot vesztett. Pénzintézetét, a Gránit Bankot pedig éppen felvásárolni készül az állam: megfigyelők szerint ezzel kárpótolnák a csődbe ment légitársaság értékesítésével összefüggő veszteségéért. Márpedig Demjánnak nagy szüksége lehet a pénzre, mert kénytelen volt kivonulni 5 milliárd eurós oroszországi beruházásaiból, szlovákiai elképzeléseiből egy sor nem valósult meg, és a Westend City kibővítésével kapcsolatos tervei is ácsorognak.

Mindemellett Demján Sándor bejelentette, hogy kiszáll a 2003-ban általa alapított Prima Primissima Díjak finanszírozásból, azt a jövő évtől a Csányi Sándor-vezette OTB Bank veszi át, Demján pedig a közönségdíjat fogja szponzorálni. Mindezért terjedhetett el, hogy összeomlóban van a Demján-birodalom. Ezeket az állításokat azonban a cég cáfolja.

Annyira azért nem kell félteni a nagyvállalkozót, hiszen bár vagyona az ingatlanpiac hanyatlása miatt az előző évihez képest 10 milliárd forinttal csökkent, még így is második helyre került tavaly a 100 leggazdagabb magyar toplistáján a maga 140 milliárd forintos vagyonával. Demján neve egyébként még 1973-ban vált ismertté, amikor megalakította a Skála Áruházláncot, később a Magyar Hitelbankot, 1996-tól pedig az általa létrehozott TriGránit Fejlesztési Zrt. elnöke lett. Ingatlanfejlesztései sorában megnyitotta a Bank Centert, a Gránit Pólus Rt.-t és a Pólus Centert, majd a WestEnd City Centert. Külföld felé is terjeszkedett: 2000-ben Pozsonyban a Pólus City Centert, majd 2005-ben a Silesia City Centert építtette a lengyelországi Katowicében.

Demján szintén azon nagyvállalkozók közé tartozik, akiktől nem idegen a politikai véleménnyilvánítás. Tavaly év elején még nagy reményeket fűzött az új kormányhoz, és szavai szerint nem is csalódott, az elkezdett irányt jónak nevezte. Május végén azonban már óvatosan beszélt. Azt mondta, hogy nem irigyli a kormány tagjait, mert a gazdasági növekedésben kitűzött célt nem lesz könnyű teljesíteni. Év végére pedig már nyíltan vállalta a kabinetről vallott lesújtó véleményét.

Mint mondta, kiszámítható volt, hogy Magyarország kénytelen lesz újra az IMF-hez fordulni. Növekedés nélkül az ország nem képes megbirkózni ekkora adósságteherrel, márpedig azt már a Széll Kálmán Terv tavaszi bejelentésekor tudni lehetett, hogy a program nem szolgálja a gazdaság bővülését. Ennek ellenére Orbán Viktor aligha feledkezhetett meg arról, hogy Demján a legutóbbi országgyűlési választások kampányában úgy nyilatkozott: "Minden magyarnak az az érdeke, hogy a fideszes csapat nyerjen. Ha ugyanis nem nyer, az mindenkinek rossz."

Ami pedig Demján további közéleti szerepvállalását illeti: alapítványt hozott létre, amely tanulmányi ösztöndíjjal segíti a szociálisan rászoruló gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, gépészmérnök, mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök szakos felsőfokú hallgatókat. Ám úgy tűnik, e szociális érzékenység csak magánemberként jellemzi, munkaadóként már a piac farkastörvényei alapján gondolkodik. Ezért fogalmazhatott úgy, hogy "Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát".

Csányinak nincs pénze bérkompenzációra

A közgazdász, bankár, üzletember Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója lett 2011-ben a leggazdagabb magyar. A lista élére négy év szünet után tért vissza a legutóbbi adatok szerint 155 milliárd forinttal rendelkező vállalkozó, aki évek óta Demján Sándorral váltva osztozik a ranglista első helyén. A bankár először a Pénzügyminisztériumban és a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztériumban dolgozott, majd a Magyar Hitelbank főosztályvezetője, később az Országos Kereskedelmi- és Hitelbank vezérigazgató helyettese lett. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatójává 1992-ben nevezték ki. A pénzintézet 1995-ös privatizációja után is a bank vezetője maradhatott, és jelentős tulajdonrészt szerzett a cégben.

Banktevékenysége mellett egy ideig a Malév felügyelő-bizottságának elnöke, később egyebek mellett a Tiszamenti Vegyiművek Rt., a Matáv Rt. igazgatótanácsának tagja, s több éven át a Mol Rt. igazgatóságának alelnöke volt. Emellett évekig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöki tisztségét töltötte be, 2002-ben pedig a Vállalkozók Országos Szövetsége társelnökévé választották. Az alapítástól kezdődően, 2003-tól a Prima Primissima-díj kuratóriumának elnöke, 2010-től a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Csányi magánérdekeltségeit tekintve igen széles a paletta: a borászattól kezdve az élelmiszeriparon át a telekommunikációs cégekig számos vállalatban van részesedése.

Tulajdonában van például a Sole-Mizo Zrt., a Délhús és más élelmiszer-ipari vállalatok is. Sajtóhírek szerint éppen egy csődközeli helyzetbe került élelmiszeripari cég, a gyulai és csabai kolbászt is gyártó húskombinát miatt különbözhetett össze Lázár Jánossal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével. Lázár egy rádióinterjúban - Csányi nevét ki nem mondva - arról beszélt, hogy a bankár vállalkozásai polip módjára hálózzák be az országot. A fideszes politikus nagy befolyással bíró gazdasági szereplőkről szólva úgy fogalmazott: "Egy-egy bankkonglomerátum születéséről az elmúlt húsz évben, hogy hogy jött létre egy magyarnak tűnő nagy bank, annak a vezetője milyen hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a magyar társadalomra, a magyar politikára. Polip módjára hogyan hálózza be az országot, erről kellene beszélni".

Csányi Sándor egyébként erős érdeklődést mutat a politika és a politikusok iránt: nyílt titok, hogy az Orbán-kormány szimpatizánsai közé tartozik. Legutóbb a miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel közösen nézte az NB1 rangadóját Székesfehérváron. Annak idején pedig szóba hozták a nagyvállalkozó nevét az UD Zrt. lehallgatási botránya kapcsán is.

A kormányzati szimpátia ellenére az üzletember jelentős, több mint 10 milliárd forintos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az OTP-ben, a kabinet végtörlesztésről szóló döntésének és a bankszektorra kivetett különadónak köszönhetően. Vélhetően ennek tudható be, hogy - miközben Csányi milliárdos magánemberként külön alapítvánnyal segít gyermekeket - tulajdonosként már nem futja arra, hogy cégeinél végrehajtsa a bérkompenzációt. Sajtóhírek szerint ugyanis a vállalkozó agrárérdekeltségébe tartozó Pick Szeged Zrt. is azon cégek sorába tartozik, amelyek - pénzhiányra hivatkozva - nem teljesítik idén a kormány elvárásait.

Feledésbe merült nagymenők

A rendszerváltás környékén felbukkant nagyvállalkozók közül mára nem sokan maradtak felszínen, az elmúlt években sokan vállalkozásaikkal együtt feledésbe merültek. Persze többen maguk zárkóznak el a nyilvánosságtól, ám az esetek zömében nem erről van szó, hanem arról, hogy a kezdetben sikeres nagyvállalkozások az idők folyamán megkoptak, kimúltak.

Keveset hallani manapság például a mindig csokornyakkendőt viselő Palotás Jánosról, akinek 1992 és 1994 közötti népszerűségét csak az államfő előzte meg. Az üzletember alakította annak idején a Köztársaság Pártot, tagja volt a rendszerváltás utáni első magyar parlamentnek, s csaknem tíz évig irányította a Vállalkozók Országos Szövetségét.

Avagy Dicső Gábor is üstökösként robbant be a piacra az 1987-ben alapított Kontrax-szal, azóta újrastartolt a Greenenergyvel, ám ennek vezetését is átadta, és azóta alig tudunk róla.

A vagyon együtt jár a befolyással

Érdekes, ám nem túl meglepő eredményt hoz a leggazdagabb, illetve a legbefolyásosabb magyarok listájának összevetése. Míg a leggazdagabbak listájának első két helyén évek óta Demján Sándor és Csányi Sándor osztozik - 2011-ben utóbbi lett a listavezető -, addig e két üzletember a Haszon magazin elsősorban politikusokat felvonultató legbefolyásosabb 25 magyar személyisége közül is az élbolyban végzett: Csányi a harmadik, Demján a negyedik. Az alapvető kérdés az: mire is használják befolyásukat.

Sikert hozhatnak a politikamentes új ötletek is

A sikeres vállalkozók egy része óvakodik attól, hogy nevüket bármilyen színezetű politikai irányzattal összefüggésben emlegessék, s adnak arra, hogy kizárólag szakértelmükkel bizonyítsanak a piacon. E sorba tartozik az adatmentéssel befutott Kürt Zrt., illetve Kürti Sándor, aki testvérével 1989-ben alapította meg azóta is prosperáló IT cégét. Bojár Gábor, az építészeti CAD-gyártó és fejlesztő cég , a Graphisoft társalapítója, elnök-vezérigazgatója szintén arra mutatott példát, hogyan lehet egy innovatív ötletet sikeresen és politikamentesen meglovagolni.

Várszegi otthonra lelt Luxemburgban

Várszegi Gábor nevét az 1984-ben általa alapított Fotex Első Magyar Fotószolgáltató Kft. sikerei tették ismerté. Az egykor az iparcikk-kiskereskedelem legnagyobb privatizátoraként - Keravill, Ofotért, Domus, Kontur Papír -, valamint az Ajka Kristály tulajdonosaként számon tartott társaság mára többször átalakult és főként vagyonkezelőként működik. A nagyvállalkozó, aki 120 milliárd forintjával tavaly a harmadik leggazdagabb magyar volt, s 2011-re egy év alatt 20 milliárd forinttal gyarapította vagyonát - sohasem kereste a nyilvánosságot, sem a politika társaságát.

Cégében pedig a részvények névértékét ma már euróban számolják, miután a Fotex március közepén bejelentette, hogy távozik a pesti tőzsdéről és a luxemburgi tőzsdére vonul. Az 1990-es években a leggazdagabb magyar üzletembernek számító Várszegi lépését azzal indokolta, hogy a Fotex "tőkebevonással szeretne tovább növekedni, amihez fel kell építeni egy korrekt környezetet a részvénytársaság körül".

Ám ami a nagyvállalkozó számára kedvező, az a kisbefektetőknek csapdahelyzet. Ők ugyanis csak hazai értékpapír-kereskedőkkel állnak kapcsolatban, a luxemburgi tőzsdén pedig olyan magas költséggel tudnának részvényeikkel kereskedni, ami aligha éri meg a számukra. Egy időben az MTK és a Fradi tulajdonosa is volt, de csalódott a focibizniszben és kiszállt mindkét egyesületből.

Fideszt támogató Széles

A tudásalapú nemzetgazdaság a társadalom hajtómotorja - hirdeti Széles Gábor mottóját honlapja. Az Ikarus és a Videoton korábbi, a Munkaadók és gyáriparosok Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Harvard Egyetemen végezte tanulmányait. Médiabirodalmának kiépítését 2005-ben kezdte, az Echo Hungária megalapításával, majd 2006-ban vette át a Magyar Hírlap vezetését.

Sajtóhírek szerint a vállalkozó mintegy 10 millió forinttal segítette a Fideszt 2009-ben, ezzel ő volt a párt legnagyobb magán támogatója. Vagyonát teljes egészében privatizáció útján szerezte. Nevéhez fűződik olyan nagy állami cégek magánosítása, mint az Ikarus, a Videoton.

(népszava)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/tul-nagy-az-arca-a-hazai-nagytokenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre gyarmat leszünk
  2012-04-25 21:32:29, szerda
 
  Végre gyarmat leszünk

2012.04.25., 16:06 Frissítve: ma, 16:09 3304 13

Rábólintott az Európai Bizottság az IMF-tárgyalások megkezdésére. Lezárult tehát a gazdasági szabadságharc, a szabadságharcainkra jellemző sikerrel.

Rendkívüli jóindulatról tanúskodik a bizottsági döntés, hiszen Magyarország egyelőre nem teljesítette a legalapvetőbb, a jegybankra vonatkozó feltételeket sem, csak megígérte. Az Európai Uniónak nincs még annyi tapasztalata a hozzánk hasonló államokkal, mint mondjuk a Nemzetközi Atomenergia Bizottságnak, így elhiszik bemondásra, hogy amit Orbán megígér, azt be is tartja. Ez mellesleg annak is bizonyítéka, hogy az EU egyáltalán nem a magyar ellenzéktől tájékozódik, hiszen bármely nonfideszes állampolgár megmondhatná nekik, hogy csak készpénzt szabad ezektől elfogadni, és azt is alaposan át kell világítani.

Az áttörés mindenesetre valóban megtörtént, csak már megint nem a mieink törtek át. Nem kell már fantáziálni egymillió munkahelyről meg interplanetáris fordítókorongról: meg lesz mondva, hogy melyik csavart hova kell tenni. Az IMF többet gondolkodott a kormányprogramon, mint a Fidesz nyolc év alatt, így megjelenhet az ország ügyeiben valami, ami eddig tabunak számított: a logika. Nem lesz sem pihepuha, sem édes, de hát várat nem unortodoxiából építünjk, hanem kőből.


Kényelmetlen következménye lehet a felügyeletnek, hogy innentől aligha tehet zsebre mindent Simicska Lajos és Nyerges Zsolt. Mármint kényelmetlen a Fidesznek, rajtuk kívül ezen mindannyian csak nyerhetünk. Lesznek nagy rácsodálkozások, amikor megnézi a nemzetközi nagybácsi a közbeszerzéseket. Reméljük, hogy nem hangszigetelt szobákban fogják felkérdezni a tolvajklánt, hanem a színpadon.

Hónapok óta folyt a siránkozás, hogy miért nincs még hitelmegállapodás. Most más sirámokra kell készülni: IMF-pórázon ez lehet a második olyan kormány, amely nem készít választási költségvetést. Rá lehet fogni majd a valutaalapra, persze, miattuk élünk rosszabbul, mint négy vagy nyolc éve; száz százalék, hogy ez lesz a duma. Akkor majd ne feledkezzünk meg arról, hogyan is került a nemzetközi komprádorszivattyú kezébe Magyarország irányítása. Úgy, hogy Orbán Viktor nem tudott jobbat kitalálni. Tetszettek volna nem csinálni forradalmat.


http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/25/Vegre_gyarmat_leszunk_P52178#utm_source=hirs zerzo&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-04-25
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra is csak a kiskeresetűek sanyargatása folyik!
  2012-04-25 20:29:06, szerda
 
  Továbbra is csak a kiskeresetűek sanyargatása folyik!

Nincs érdemi változás! Az egykulcsos adóval kieső adóbevétel 600 milliárd forint, amit áfa és egyéb adó formájában az alacsony jövedelműektől vonnak el. 150 milliárdba került a kormányzati vakablak, annak a vezetői általában álláshalmozó Fideszes politikusok. Fizetésük 1,6 millió forint+ a képviselői jövedelem. Most készülnek 40 milliárdért a járási hivatalok kialakítására, ami valószínűleg azt a célt szolgálja, hogy a parlamentből 2014-ben kieső Fidesz-moguloknak jól fizetésű állása legyen.
Rengeteg bírót végkielégítéssel lenyugdíjaznak. A nyugdíjuk fél millió forint körül lesz. Honnan lesz erre pénz? Hitelből?
Az adóötletelés folytatódik. Most már nem lehet megszorításnak nevezni a megszorítást. Széll Kálmán 2.0 név alatt sarcolják tovább a kisembert.
A magyar emberek átlagjövedelme az uniós átlag 22 százaléka. Erre vetik ki a rendszeres sarcot.
Addig lehet-e hiteles ez a kormány, amíg a saját jövedelme egy-kettő-három millió forint, és annak csökkentéséről szó sincs, sőt, egyre emelkedik. Vannak a hatalomban olyan emberek, akik nem vették észre, hogy jövedelmük meghaladja a két millió forintot... És vannak olyan honfitársaink, akik ellátatlanok maradtak! Bizony, egyre több kilakoltatásról lehet hallani. Meg arról, hogy a korrupció újabb dicsőségére mégis megépül az ócsai prérin a gettó.
Aki szerint jó irányban mennek a dolgaink, az valószínűleg jól járt a rettenetes egykulcsos adóval, és mehet békemenetelni a kormány mellett! Addig ez a kormány és holdudvara hiteltelen, amíg ekkora a saját hasznára fordított állami kiadás, és dívik a korrupció. A kisemberek meg egyre fogynak, mint a gyertyaszál.
Populista (népies) duma, ugye kedves kormány? Ettől azonban sajnos igaz!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Jogi lépéseket kell tenni az EU ellen
  2012-04-25 19:38:38, szerda
 
  Jogi lépéseket kell tenni az EU ellen


Az államadósság alapos kivizsgálása után nemzetközi jogászainknak fel kell jelenteni azokat, akik ezt az adósságot reánk erőltették a kommunizmus idején . Szinte csak fillérek jöttek be 1982-ben hazánkba, a kádári diktatúra idején . A felhalmozott dollár milliárdok abból keletkeztek később, hogy ez a rendszer nem fizette a kamatokat sem, hanem kamatos kamat formájában hozzácsatolták az eredeti összeghez . A felvett pénz pedig ment Moszkvába, és a belső hatalmi kör szétosztotta egymás közt . Neves közgazdászaink üljenek össze egy kerekasztal mellé, és vitassák meg lehetőségeinket alkotmányjogászok csoportjával .



Nem igaz, hogy ez a gerinctelen bankártörvényekből kicsikart Únió nem támadható ! Még ennél is fontosabb : Igazságot Magyarországnak ! Jogi kiskapukat kell keresni a 92 évvel ezelőtti trianoni békediktátum átvizsgálására is, amit az USA nem ratifikált ha jól tudom . Ez az összehangolt szabadkőműves támadás hazánk ellen, a világ újrafelosztásának egy fontos állomása volt . Álljanak neki most már teljes erővel a legjobb elmék ennek a felderítésére, mert e titokzatoság mögé bújó árnyékhatalom további intézkedésekre készül ellenünk .



Szóba sem akar állni velünk az EU vezetése . Az IMF-el karöltve szankcionálni próbálják hazánkat . Kit képvisel az EU ? Talán csak nem a tagországokat ? Miért nem segít bennünket hasonlóképpen a görögökhöz, írekhez, akik sokkal jobban élnek még mindig a megszorítások ellenére is mint mi . Mit akar az IMF ? Ahová ez az aljas szervezet betette a lábát, szociális juttatások látták a kárát . Magyarország szociális helyzete megegyezik a volt szocialista blokk tagállamaiéval a németeket kivéve, mert ők egyesülhettek a hidegháború elmúltával . A Kárpátmedence magyarjai szétszórva élnek őseik földjén, pedig sokan még a szülőfalujukat sem hagyták el soha . Még is, idegen nyelven tanulnak gyermekeik, miközben elcsatolásukkor igért jogaikat azóta is megtagadják az utódállamok .



1938-41 között helyreállt az etnikai arányok szerinti határmódosítások utáni magyar határ . Sokan így is magukra maradtak határainkon kívül, amit ez a mostani unió sem oldott meg teljesen . Megoldást jelentene az, ha Nagymagyarország elszakított területeit egy vegyeslakosságú állammá tennék Erdélyország néven . Ebben az új államban egyenlőséget élveznének svájci mintára : magyarok, székelyek, horvátok, rácok, tótok, oláhok s a szlovének . Miért nem hozták létre ezt 92 évvel ezelőtt ? Az Európa népeiből álló nemzetek Európája csak így működhet ! A Kárpátmedence népei az őslakossággal keveredtek, szinte mindannyian genetikailag egyező emberek . Megosztást csak vallási törésvonalak jelentenek .



A reformáció után a kereszténység különböző csoportjai a Szent Könyv eltérő értelmezése miatt egymásnak estek . Jézus Krisztus nevében halomra gyilkolták egymást a testvérek ! Azóta is folyik ez a gyűlölködés, amint hagymakupolás templomaival terjesztkedik az ortodoxia a katolikus egyház földjén . A reformátusok is összefogtak szabadkőművesekkel Róma gyengítése érdekében, akiknek egyébként a Vatikán elpusztítása volt a céljuk . XX-ik századtól a szabadkőművesség titkos hálózatát felhasználták céljaiknak a felvilágosulással kecsegtető illuminátusok, akik a század közepétől fogva Bilderbergeresekként működnek . A világ leggazdagabb 300 embere alkotja ezt a nemzetek felett álló ,,Elitet", az angol királynővel az élen .



Igazságszolgáltatásunknak meg kell találnia a módját annak, hogy hazánk megszabaduljon a már többszörösen visszafizetett kölcsöneink fizetésétől . Ha nem fogadják el álláspontjainkat, akkor sem leszünk képesek visszafizetni ezt az eszement összegű adósságot, amelyet az ellenünk dolgozó politikusaink szervezetten működő árulói vettek fel a mi nevünkben . Miként lehetséges az, hogy a kommunistákkal is üzletelő IMF semmiféle rizikót nem vállal ? Ki az az IMF ? Gazdagabb országok pénzét forgatja segély címén az átvert népek gazdaságában, de eredményeket képtelen felmutatni, mert csak a nyomor és szegénység járnak a nyomában .



Ahogyan zsidó holokausztozók beperelhetnek bárkit üres feltételezések alapján, akkor a magyar nemzet nevében miért ne lehetne törvényes útra terelni a dolgokat ? Trianon aljasságait is úgy erőltették reánk, hogy annak semmiféle történelmi alapja nem volt . Felelősségre kellene vonni az utódállamok nemzetgyilkos politikáját, ami az utóbbi 100 évben megfordította térségünk nemzetiségi arányait . Az utóbbi évszázad során felére csökkent a magyarság száma azokon a területeken, amelyek határainkon kívül rekedtek . Ezzel szemben megháromszorozódott, megnégyszereződött a megjutalmazott nemzetek tagjainak a száma .



Éva Maria Barki nevét sokan ismerik a világon, aki ennek az érdekében dolgozik már évtizedek óta, de mintha senki sem akarná megérteni, meghallani amit mond ! Ébredjetek már fel végre magyarok ! Aki nem akar ezekkel a dolgokkal érdemben foglalkozni az Magyarország ellensége, hazaáruló a szó legszorosabb értelmében . Miféle játszadozgatás folyik itt büntetlenül a nemzetünkkel ? Reánk fogták, hogy kiirtottuk a velünk együttélő zsidóságot, miután a német hadsereg megszállta hazánkat . Semmi bizonyíték sincs rá, de mégis, jótételek sorát fizeti azóta hazánk . Miért nem lettek magyarrá a hozzánk betelepedett zsidók ? Mi különbözteti meg őket tőlünk ? Egyedül a talmudi fasizmus, globális náci kijelentései azok, ami ezt a szerencsétlen emberi fajt elválasztja tőlünk, és az egész emberiségtől .



Eladósításunkat is ennek a megszálló, agresszív népnek köszönhetjük, akik statisztikáink szerint nem is léteznek Magyarországon, hiszen hivatalosan csak 19 ezer zsidó él nálunk . Ha még is elkülönülnek tőlünk, akkor a nevünkben ne itélkezzenek, ne akarjanak törvényeket alkotni nekünk . Nincs szükségünk belső árulókra, akik az első adandó alkalommal kiszolgáltatnak minket az ellenségeinknek, akiket egyébként is ők lázítottak fel ellenünk . Nemzetiségeinkkel évszázadokon át békében éltünk, menedéket nyujtottunk nekik baj esetén, együtt dolgoztunk ínség idején, keveredtünk annak a rendje s módja szerint, de a francia forradalom eszmeisége után elszabadult a pokol . Hiába végezték ki a magyar jakobinusokat a Vérmezőn még a XVIII-ik század végén a hazánk elleni munkálkodásuk miatt, az életbenmaradt Kazinci féle nyelvújító csoport hatalmas károkat okozott ezután ősi nyelvünk átalakításával .



Arany János, Berzsenyi Dániel, Nyírő József csodálatos sorai, Kölcsey, Vörösmarty nemzeti imádságainak nyelvezete egyenesen a szivünkbe nyilalnak . Világhírű népzenénk gyökerei nagyon messzire nyúlnak vissza . Rovásírásnak nevezett ősi írásunk emlékeit tudatosan semmisítette meg a kereszténység . Miért kell a múltat végképp eltörölni egyeseknek ? Talán azért, mert az ő múltjukkal szeretnék felcserélni a miénket ? Minden példa ezt mutatja nekünk, kik ezekkel a dolgokkal mélyebben foglalkozunk . Tudományos Akadémiánkat nem azért hozták létre a XIX-ik század első felében, hogy ellenünk tevékenykedjen, hanem igazolhassa tudományosan is a páratlan magyar múltat !



Talpra hát nemzetközi jogászaink, munkára fel ! MTA tagok ! Ideje lenne hazánk érdekében is tevékenykedni, mert hamarosan elvész a haza ! Alkotmányjogászaink, neves jogszakértőink, itt az ideje annak, hogy megmutassátok tehetségeteket, a magyar nyelvben rejtőzködő erőt . Miként jöhetett létre egy olyan pénzbirodalom, ami a jogi kiskapuk nyitogatásával szerezte meg törvénytelenül a pénznyomtatáshoz való jogát ? Kezdjétek el, s bizonyos ponton az amerikaiak is mellétek állnak a Reserve Bank eltörlése érdekében . Mások is bajban vannak, nagy bajban ! 1956-ban majdnem vörös lett a világ, akkor még megállították ezt a szörnyeteget, ami egy időre kékbe öltözött, majd lilanyakkendőt kötött hozzá az utóbbi időben . Voltak ők már bőrkabátos őszirózsás liberálisok is a múltban...


VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DEMOKRÁCIA NÉGYÉVENKÉNT CSAK EGY NAP, A SZAVAZÁS NAPJÁN LÉTe
  2012-04-25 19:31:10, szerda
 
 
DEMOKRÁCIA NÉGYÉVENKÉNT CSAK EGY NAP, A SZAVAZÁS NAPJÁN LÉTEZIK, A TÖBBI
DIKTATÚRA.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.