Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Jó éjszakát!
  2012-04-03 22:48:53, kedd
 
 

Jó éjszakát!

Szép álmokat!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fontos,hogy te szövegezd meg a szépet
  2012-04-03 22:39:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Csalódások nélkül
  2012-04-03 22:25:45, kedd
 
  “Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek... Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!" (Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Az ölelésnek...
  2012-04-03 22:09:38, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyermekvilág  
Heti útravaló Müller Pétertől
  2012-04-03 14:29:22, kedd
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 16. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolat magocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.
Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Hogy mennyire szeret valaki, azt onnan tudod egészen pontosan bemérni, hogy mennyire tudja a hibáidat megbocsátani."
Vigyázz! Ez nem egészen így van! Csak félig. Mások lelkébe belebújni azt jelenti, hogy az ember a bal szemével tisztán látja a másik hibáját, a jobb szemével megbocsát - és a szívével szeret, de az már nem biztos, hogy élni is tud vele!

Ennek a gondolatnak az igazsága ott dől el, hogyan állsz a saját hibáiddal. Ha jól élsz, az azt jelenti, hogy szüntelen harcban állsz a hibáiddal, mert több akarsz lenni, teljesebb, s előbb-utóbb magad is le akarod győzni a "nem szeretem" tulajdonságaidat.
Százszor elesel, százszor föltápászkodsz - így működünk. Amíg ez a küzdelem tart, nagy segítséget kapsz attól, aki szeret. Fölemel. Ha kell százszor is, de ha te már nem küzdesz tovább, ha jól érzed magad a padlón, vagy még inkább a bénult lefelé hullásban, akkor el kell engedni a kezedet, bárhogy szeretnek is.
A "szív szeretetének" valóban van egy mágikus hatása. Segíteni tud. Gyógyítani is, de csak akkor, ha valaki akarja ezt a segítséget. Ha nem akarja - el kell engedni. Az igazi szeretet ugyanis a szabadság jegyében áll. Vagyis hiányzik belőle minden erőszak és ráhatás, minden görcsös és kétségbeesett nevelő szándék.
Ha valaki nem akar, nem tudsz tenni érte semmit, mert az önakarata erősebb, mint a te szereteted. Ilyenkor fájó szívvel el kell engedni. Abban a pillanatban, amikor nem te emeled őt, hanem ő húz le téged - el kell engedni a kezét. Nem csak önvédelemből. Miatta is.

Az igazi szeretetben az a legnehezebb, hogy hagyja menni a másikat a maga útján. Segíteni lehet rajta, de megváltani nem, és ha a szakadék vonzza, nem tudod az útját állni. Sajnos. Attól még nagyon szereted. Fájdalmasan és reménytelenül.
Sokan éljük át ezt a tehetetlen szeretetet, nemcsak a párunkkal, de gyakran a gyerekünkkel is. Sajnos a bukásoknak, az elveszéseknek, a vétkeknek és zuhanásoknak fontos szerepe van a sorsunkban. Nem tudjuk kikerülni, és senki szeretete nem óv meg bennünket ezektől.
Ha ezt megérted: a szereteted bölccsé válik. Ez már nem emberi, hanem valódi, nagybetűs SZERETET
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Párkapcsolat
  2012-04-03 10:00:04, kedd
 
  Párkapcsolat


A termékenység ünnepére készülődve nem feledkezhetünk meg kedvesünkről sem! Ha engedünk női megújuló folyamataink hívásának, mindezt kedvesünk is élvezheti. Most kezdődik a tavasz, a rügyfakadás, virágba borul minden, a Nap fényével átmelegíti a földet. A föld felenged téli álmából és a Nap érlelő sugaraiban újjászületik. Virágok szöknek szárba, s színekbe burkolja magát a világ is. Ha értjük Földanyánk "szavát", megújíthatjuk párkapcsolatunk energiáit és előkészülhetünk több értő beszélgetésre, s akár szerelmi légyottra is. Felszabaduló, megújító energiáinkat transzformáljuk kreativitásunkba. Táncoljunk, sétáljunk, kerüljünk közelebb a Naphoz, hogy fényével a mi Belső Fényünket ébreszthesse! Énekeljünk, szépítkezzünk, tisztuljunk, öltöztessük testünket és lelkünket is a tavasz színeibe! Nevessünk úgy, ahogy egy madár dalol, illatozzunk, mint egy virág. Legyünk mi a tavasz és a hatás nem marad el!


Áldott megújulást kívánok!
 
 
1 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Nőiségünk megújítása tavasszal
  2012-04-03 09:53:28, kedd
 
  Nőiségünk megújítása


A mostani időszak kedvezően támogatja a női megújuló folyamatainkat is. Éppen ezért váljunk bátran nyitottabbá az önzetlenség, a figyelmesség és jószándék irányába, hogy mindezt mások is élvezhessék. Kerüljünk közelebb testünkhöz, lelkünkhöz, s ezáltal törekedjünk érteni női értékeinket, a termékenységgel kapcsolatos lehetőségeinket. Belső értékeink kibontása része megújuló folyamatunknak, tisztulásunknak. Adjunk több figyelmet magunknak, használjuk ki ezt a kedvező időszakot a tisztulásra. Ápoljuk, becsüljük meg lelkünk és testünk kívánságait.

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
De miért is a nyúl hozza az ajándékot?
  2012-04-03 09:49:55, kedd
 
  De miért is a nyúl hozza az ajándékot? E különös tulajdonságú állat hozzánk is német közvetítéssel került, de kialakulását homály fedi. Az is lehet, hogy tévedésről van szó, mert régen egyes német területeken húsvétkor szokás volt gyöngytyúkot ajándékozni tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve Haselhuhn, röviden Hasel. A félreértés abból is eredhet, hogy németül a nyúl neve Hase. Mindenesetre a tojáshozó nyúl igen népszerűvé vált, a múlt század végén a képes levelezőlapok elterjedésével igen sokfelé eljutott.
Nem sokkal később már hazánkban is a nyúl tojta a húsvéti tojást.

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT  
Tosások
  2012-04-03 09:45:07, kedd
 
  A lányok húsvét vasárnapján festették meg a tojásokat, melyet másnap a locsolók kaptak. A tojásokat először megtisztították, majd csalánnal, diólevéllel, vagy meggy levével színezték

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT  
Húsvét
  2012-04-03 09:42:31, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6830 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 994
  • e Hét: 3714
  • e Hónap: 22687
  • e Év: 251624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.