Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Kik irányítják a világot? – Megszólal a háttérhatalom
  2012-04-09 22:36:52, hétfő
 
  Kik irányítják a világot? - Megszólal a háttérhatalom embere

2012. április 08. 17:42
Kostás Roland - Hunhír.info

Érdekes interjút közölt a Hetek című magyarországi hiperliberális újság. A kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon elv kapcsán az interjúalany, a zsidó származású Josszi Melman, az amerikai Külkapcsolatok Tanácsának (Council of Foreign Relations - CFR) egyik prominense ködösít azon kérdés megválaszolásakor, hogy kik irányítják valójában a világot.

Mint a cikk szerzője, Morvay Péter írja, A CFR a globális elit része, professzorok, jogászok, ex-CIA-alkalmazottak vesznek részt a munkájában. Könyvek, cikkek ezrei állítják, hogy ez a szervezet a titkos globális árnyékhatalom egyik központja. Ennek a tanácsadója Josszi Melman. Morvay tőle kérdezte meg tehát, hogy kik irányítják a világot. Melman természetesen tagadja, hogy lennének összeesküvések, amelyek egy nagy titkos terv szerint zajlanak. Mint mondta, akik ebben hisznek, gyakran a Cion bölcseinek a jegyzőkönyvére hivatkoznak, és azt mondják, hogy persze, a zsidók irányítják a világot. Nem számít, hogy a hétmilliárd embernek csupán két tized százaléka, 14 millió a zsidó, mindenütt őket látják - próbált magyarázkodni Melman úr. Melman úr szerint tehát 14 millió zsidó él szerte a világban, ebből a hivatalos izraeli adatok szerint csak alig hat millió Izraelben. Nyolcmillió ember elvileg alkalmas lehet arra, hogy elszórva a világ országaiban, azokat irányítani tudja. Még akkor is, ha tudjuk, hogy a zsidók között is vannak erőteljes társadalmi különbségek, de legendás összetartozás érzetük abban a pillanatban mindent irányít, ha valós, vagy vélt támadás éri őket. Elég csak a jobbikos Baráth Zsolt felszólására gondolunk. A hazai és a nemzetközi zsidóság még sokszor az anyagiakon egymással is marakodó része (lásd Köves Slomo kontra Mazsihisz) egyből félretette egymással szembeni utálatát és együttesen zúdított össztüzet a Jobbikra vélt sérelme miatt. Éppen úgy, mint évszázadokkal ezelőtt, a tiszaeszlári per idején. De lépjünk tovább az interjú legfontosabb részéhez. Melman úr megemlíti a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét, mint szakirodalmat, amelyre hivatkoznak a szerinte összeesküvés-elméleteket gyártók. Viszont Melman úr nem azt harsogja, mint általában a zsidó körök, amelyek egyből antiszemita hamisítványról hadoválnak, ha előjön a szó a dokumentumról.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=52206
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erről terelnék el a figyelmet Orbánék
  2012-04-09 21:57:02, hétfő
 
  Romló gazdasági adatok

Erről terelnék el a figyelmet Orbánék


Miközben folytatódik az IMF-tárgyalások körüli ködösítés, a Matolcsy-féle minisztérium újabb és újabb fantáziadús dolgozatokkal igyekszik bizonyítani a tavalyi hiánycél teljesülését. Fantasy gyártásban maga a miniszter jár az élen, lásd az adórendszer újabb átalakításáról szóló eszmefuttatását. Mindez elvonni látszik a figyelmet arról, hogy az utóbbi hónapokban a makrogazdasági mutatóink vészesen romlanak.
Józan ésszel nehezen érthető, hogyan vihető még mindig tovább a nyilvánvaló tényeknek láthatóan ellentmondó fideszes kommunikáció. Változatlanul azt hangoztatják, hogy minden rendben, amikor pedig legtöbben a saját bőrünkön érezzük ennek az ellenkezőjét. Továbbra is tagadják, hogy lennének megszorítások, holott az adóterhek emelésétől kezdve a közszféra elbocsátásain át a szociális, kulturális és oktatási kiadások lefaragásáig és a közösségi közlekedés ritkításáig minden erről szól. Azt állítják, nem tudják, mit is vár tőlük az IMF, miközben már többször teljesen konkrétan megfogalmazták az elvárásokat. Matolcsyék a számokkal bűvészkedve bizonygatják, hogy az egyszeri hatások nélkül is teljesült a tavalyi hiánycél, miközben az összes szakértőn kívül a KSH is ennek az ellenkezőjét mutatja ki.

Orbánék azért merik és tudják ezt megtenni, mert politikájuk hosszú évek óta éppen erre épül: merjünk nagyot álmodni, ne a szemünknek, a valóságnak higgyünk, hanem annak, aki mindennek tudója, aki csupa szépet és jót ígér nekünk, aki elhiteti velünk, mi vagyunk a legjobbak, és ha valaki mindezt kétségbe vonja, az ellenségünk és hazánkra támad. Ez a fajta politizálás a hinni akarásra és az ösztönökre, nem pedig a józan észre épít, a racionális érvek éppen ezért egyszerűen leperegnek róla. Hogy miért lehet sikeres, miért nyerhet meg tömegeket, Toynbee szellemesen fogalmazta meg sok évtizeddel ezelőtt: ösztönei minden embernek vannak, esze viszont sajnos csak keveseknek.

Ha a valóság már túlzottan ellentmond a demagóg kijelentéseknek, ideje figyelem elterelő hadműveletekbe kezdeni. Érdemes megfigyelni, hogy a különböző botránytémák és gumicsontok többnyire akkor bukkannak fel, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogyan Orbánék szeretnék. Ilyenkor elárasztják a médiát a hangzatos szabadságharcos szólamok, jól odamondogatnak az EU-nak, csúcsra járatják az elmúltnyolcévezést és a gyurcsányozást. Bedobnak a köztudatba néhány oszlopos baromságot, hadd csámcsogjanak rajta az emberek, hogy aztán később cáfolják az egészet. Ez a taktika mindig bejön, a közbeszéd nem a lényeges dolgok, a valós problémák, hanem a bevetett témák körül forog.

Nézzük a jelenlegi helyzetet. A közvélemény figyelmét a Schmitt-ügy folyamodványai, az új államfő körüli találgatások kötik le, holott teljesen mindegy, kit ültet Orbán Viktor ebbe a pozícióba, mivel biztos, hogy csak olyat, akiben száz százalékig megbízik, ettől kezdve pedig semmi tétje nincs az ügynek. Téma még a médiában az IMF-szappanopera, amely egyébként a Fidesz kommunikációjának mesterműve: hónapok óta az orruknál fogva vezetik a Valutaalapot és az uniót csakúgy, mint a magyar lakosságot. A képlet ugyanis teljesen világos: Orbánék hatalma semmilyen kontrollt nem tűr, ezért minden erővel szabotálni igyekeznek a tárgyalási előfeltételek teljesítését. Ezt nyíltan azért nem tehetik, így ravaszkodva, ügyeskedve húzzák az időt, tesznek engedményeket meg nem is, abban bízva, hogy talán megúszhatják az egészet. Ezt csak az nem látja, akinek fogalma sincs a fideszes vezetők mentalitásáról és gondolkodásmódjáról.

A figyelemelterelés legvidámabb részét Matolcsy György megnyilatkozásai jelentik, az ő fanatikus önigazolási igyekezetén már csak nevetni lehet. Az NGM egymást követő közleményei szakmai körökben közröhej tárgyát képezik, jó példa erre a tavalyi hiánycél teljesítésével kapcsolatos magyarázgatások. Matolcsy legújabb elképzelései az ötkulcsos forgalmi adóról és a pénzforgalmi adóról ugyancsak az össznépi szórakoztatás részét képezik, nem azért, mert a tapasztalatok szerint a miniszter nem lenne képes unortodox kísérleteket végezni rajtunk, hanem mert ötletei uniós szabályokat írnának át, ahogy ezt ő is jól tudja.

Mindeközben alig esik szó arról, hogy az év nagyon rosszul indul, az első hónapok adatai kiábrándítóak szinte minden területen. A válság mélypontja óta először fordult elő, hogy a gazdaság húzóerejét adó ipari termelés két egymást követő hónapban éves összehasonlításban csökkent volna, ahogy ez január-februárban történt. Ebből eredően három év óta először az euróban számított kivitel is csökkent, ami a növekedési kilátásokat tekintve több mint aggasztó. Az államháztartási hiány március végére elérte az éves terv 90 százalékát: nem annyira a tény, hanem annak az okai kelthetnek aggodalmat. Világosan látszik a részletes adatokból, hogy ezúttal is túlbecsülték az adóbevételeket, a kiadások viszont magasabbak, mint tavaly voltak. Különösen látszik ez az adósságszolgálatnál, ahol a kamatkiadások - főleg a gyengébb forint miatt - 37 milliárddal haladták meg az előző évit.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy ismét erősödik a velünk szembeni befektetői bizalmatlanság, a forint gyengülő trendben van, ami az adóemelések mellett nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az infláció hat százalék közelébe emelkedett. Ennél sajnos jóval magasabb, 9 százalék feletti hozamon kelnek csak el a több éves állampapírjaink, ez pedig szakértők egybehangzó véleménye szerint hosszabb távon finanszírozhatatlan szint. Javulást csak akkor érhetnénk el, ha a Fidesz-kormány kiszámítható, a fenntartható növekedést célzó gazdaságpolitikát folytatna, és a stabilitás előzetes garanciájaként végre megállapodna az EU-val és az IMF-fel a hitelkeretről. Ezt viszont, mint fentebb írtuk, Orbánék el akarják kerülni, és így a kör, sajnos, bezárulni látszik.


http://www.168ora.hu/buxa/hianycel-ngm-imf-matolcsy-94140.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birodalmi helyzetjelentés
  2012-04-09 21:51:08, hétfő
 
  Birodalmi helyzetjelentés



Amikor egy ország nem maga állítja elő fizetőeszközét, akkor törvényszerűen bukásra van ítélve . Idővel minden felhalmozott tőke, ingó és ingatlan vagyon átszáll azokhoz, akik valutáját hitelezik neki . Európa pénzügyi rendszere reménytelen helyzetben van, már csak azért is, mert külső tényezők jelentős szerepet kapnak az EU gazdaságában, ezért a haszon kivándorol az euroövezetből . Ez az aránytalan kereskedelmi mérleg idővel eltünteti majd az eurot is Európából !



Amikor megalakították 1944-ben a Bretton-Woods-i intézményrendszert : az IMF, a Világbank és a WTO egy új világrend alapköveit tette le . Ez a NWO gúzsba köti az emberiséget, mert ha nem játszanak velük, akkor kivetett páriaként nézhetik csak a mellettük elszaladó világ színes buborékjait . Kilépni nem lehet ebből, mert akkor például szolgálna azoknak, akik képtelenek fizetni a felhalmozott adósságuk kamatait, nem hogy az eredendő tőkét . Eközben a rendszert működtető bankárdinasztiák családi vagyona trillió dollárokat tesz ki, sőt milliók százmillióiban számolják csak a vörös pajzsosokét egyedül .



Hogyan jutott ilyen mélyre a világ ? Háborúk idején ezek a bankárok kölcsönöznek mindkét oldalnak . Az egyik belerokkan a vereségébe, a másik mindenféle kárpótlást követel magának a bankárok kielégítésére . Pedig a szerencsétlenek még háborúzni sem akartak, de a zavarkeltés mesterei gyűlöletet gyújtottak a szívekben . Rengeteg halálos áldozat gyengíti génállományukat, miközben az elvesztett, stratégiailag fontos iparágak hiánya egyre nagyobb eladósodást jelent számukra . Ördögi kör ez a javából ! Miként lehetne a végére járni ennek az aljas összeesküvésnek ? Egyetlen módját látom csak, mégpedig a nyílt beszéd igazságtartalmát követelve, megszállni a médiát, ami a propaganda működtetésével segíti ezt a szörnyű birodalmat .



Göbbels propaganda minisztériuma nagyban elősegítette a III-ik birodalom növekedését, sőt Ilja Ehrenburg munkálkodása sem volt kevesebb a Szovjetúnióban . Két szocialista világnézet ütközött egymással : a nemzeti szocializmus és a nemzetközi szociáldemokrácia kommunista rendszere . Érdekes ahogyan az USA kiállt ideológiai ellenségei mellett, felhasználta a bolsevik szovjetet, az európai civilizáció ellenében . Mindannyian a nemzetek Európájának a hívei voltak . Szinte emberveszteség nélkül fogadták a németek megszállását . Az ellenállók ekkor a föld alá bújtak, ott szervezték tovább a későbbi rombolásukat .



A birodalmi márka elfogadott fizetőeszközzé vált, amit nem terhelt semmiféle kamat, a német munka elegendő fedezetet biztosított . Mindez nagyon felmérgesítette a pénznyomtatást kierőszakoló magánbankárokat, akik intézményeik bukását látták a feltörekvő nácizmusban, ami annyiban különbözött csak az ő birodalmuktól, hogy azok nyíltan képviselték hovatartozásukat . Bankáraink ma sem igyekeznek bevallani azt a tényt, hogy megkaparintották már maguknak a globális médiát, pénzrendszert, kereskedelmet és monopolizálták emellett az ipar szinte minden ágazatát . A kis halakat megeszik a nagy halak ! Lassan minden valódi, megfogható érték a kezükbe kerül, hiszen ma már jól láthatjuk, hogy e nemzetek feletti nagyvállalatok többségi részvényesei azok a bankárcsaládok, akik az összes bank részvényeit magukénak tudják .



Egyre gyarapodnak kárunkra, de adófizetési kötelezettségeiket áthárítják azzal, hogy újabb adósságokba vásárolják bele magukat, ami költségként lép fel, s így veszteségnek számolják el a milliárdos nagyságrendű értékgyarapodást is . Eközben az egyszeri embert egyre nagyobb adókötelezettségek terhelik . Új adónemeket vezetnek be a környezetvédelem nevében, miközben ők szennyezik legjobban a levegőt, s vizet egyaránt . Ki vonhatná felelősségre őket, amikor politikusainkat is elkötelezték már ennek a rendszernek, ami valójában a színfalak mögött szerveződik . Minden politikai pártot ők pénzelnek, reklámokkal segítik, támogatják őket, s ezzel fenntartják ennek a rendszernek a képtelenségeit .



Holliwood filmipara rázúdítja az emberiségre káros gondolatait, megrontva ezzel a fiatalokat, akiktől joggal elvárhatnánk, hogy a jövő társadalmának a vezetője legyen . Minden egyetemet megszállt ez a romboló erő . Ma már csak politikai korrektséget tanulnak a fiatalok egyetemes műveltség megszerzése helyett . Központi témája a bűnös nemzet hollómisztikuma, ami vallási szintre emelkedve, támadja a kétezer éves kereszténység jézusi tanait . Már a kétpólusú világhatalom működésében ott rejlett a fenyegetettség atombiztos erőpolitikája, az a bizonytalanság, ami mára sem lett kevesebb . Ez az egypólusú kétpártrendszer sem jelent biztonságot az emberiség számára, mert nélkülözi az igazságosságot .



Megszűnt kelet-nyugat szembefeszülése, mert kiderült, hogy mindkettőt ugyanaz a kéz eteti, hiába vicsorognak egymásra szüntelen . Már sokan látják a harmadik utat, a kivezető utat ebből az ingoványból . Mindenféle izmus jelképesen a pénzbirodalmat szolgálja . Minden nemzet egy kicsinyke színskálával szolgálná az emberiséget, micsoda szivárvány lenne ez ! Olyan színeket is láthatunk bennük, amiről halvány fogalmunk sem volt eddig, mert e médiabirodalom eltitkolta előlünk őket . Mindenről terrorizmus jut az eszükbe, miközben ők a legnagyobb terroristák, akik büntetlenül robbantgathatnak szuverén államok területén . Rengetegszer előfordult, hogy a békefenntartó erők katonáit fülelték le ezeknek a robbantásoknak az előkészítésénél .



Legnagyobb veszélyt mégis a MOSZAD jelenti az emberiségre, mert szenvedésük nevében bárhová eljuthatnak, és az ott élő egyedeiket mozgósíthatják észrevétlenül . Már országukat is e terror terjesztésével szerezték, amikor piacok szemétkosaraiban bombát rejtettek, sőt különféle dzsámik közelében robbantottak, így egymásra uszítva különböző felekezetek hívőit . Milliókat gyilkolnak le a békeharc nevében, ártatlanok sora válik statisztikává . Központosították az olajfüggőséget, ami nélkül már szinte élni sem vagyunk képesek . Mi lesz ha egyszer elfogynak az energiatartalékok a földről ? Egyszer biztosan elfogynak ! Semmi sem végtelen Isten szeretetén kívül .



Ez az istentelenség az oka annak, hogy ebbe a lehetetlen helyzetbe kerültünk szinte mindannyian, egyetlen népességet leszámítva, akiket kiválasztott magának ez a pénzbirodalom . Nem beszél erről a média, csak egyoldalúan látatja a világot velünk . Milliárdosokról szólnak, mint a világ leggazdagabb ötszáz emberéről, miközben a pénz urai trilliókban számolják jogtalanul szerzett vagyonukat . Mikor lesz ennek vége ? Amikor majd a többiek is észreveszik ennek a helyzetnek a tarthatatlanságát, és lelepleződik ez az épülő birodalom .


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
(Dr.) Schmitt Palkó pünkösdi királysága
  2012-04-09 21:48:35, hétfő
 
 

Siklósi András: (Dr.) Schmitt Palkó pünkösdi királysága



Különös ügy Schmitt Pál lemondatása. Olyasféle, mint az állatorvosi ló, melyen a magyar társadalom összes létező betegsége megtalálható.

Ha lett volna itt tisztességes, valódi rendszerváltás (mint ahogy sajnos nem volt!), akkor ilyen alpári figurák, mint Antall József, Boross Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon nemhogy miniszterelnökök, hanem egyszerű cégvezetők sem lehettek volna. Hasonlóképpen olyan ,,nagytiszteletű fehérjehalmazok", mint Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László és Schmitt Pál, a köztársasági elnöki rezidencia közelébe sem kerülhettek volna. E derék férfiak közt vannak partizánok, pufajkások, befolyásos kommunisták, besúgó ügynökök és szt-tisztek, csaló bankárok és ,,üzletemberek", a saját népükre lövető brigantik, közönséges libatolvajok, megszállott hatalommániások, megalkuvó szálláscsinálók, ócska plagizálók, pozícióhajhász dilettánsok, szolgalelkű férgek, idegenszívű árulók és önző, harácsoló, gátlástalan kalandorok stb. Nem állítom, hogy a felsorolt ,,közjogi méltóságok" egyforma gazemberek, de ha elfogulatlanul és őszintén (ideológiát, pártállást félretéve) vizsgáljuk őket, bizony a kiosztott jelzők közül egyik-másik valamennyiükre ráillik. Tehát legföljebb a bűnösség fokában, az elvetemültség mértékében tehetünk köztük különbséget; azonban becsületes, erkölcsös, bátor, rátermett (kiemelkedő képességű) és nemzetünknek elkötelezett személy egyetlenegy sincsen köztük. S ez a szemünk láttára lelepleződő és semmivé váló selejtes emberanyag csak az utóbbi 22 év terméke. (Olvasóimat most megkímélem attól, hogy az előző 45 esztendő hasonszőrű ,,csúcsvezetőit", pártfunkcionáriusait, véreskezű pribékjeit is felsoroljam.)

Nem mentem föl magunkat sem, mert abban, hogy lassan negyedszázada csak ilyen senkiháziak kerülhettek Magyarország élére (s persze a kevésbé fontos, de azért nem jelentéktelen tisztségekbe is!), mi, az ,,egyszerű nép", a ,,szürke tömeg" is súlyosan vétkesek vagyunk. Ehhez a nemzeti tragédiához a mi közönyünk, fásultságunk, gyáva bizonytalanságunk, hitetlenségünk, szeretetlenségünk, agymosottságunk, sunyiságunk, szolidaritás-hiányunk, romlottságunk, konclesésünk és tehetetlen csodavárásunk is vastagon hozzájárul. Egy valamirevaló, életerős, a saját sorsát irányítani tudó nép már régen szétszaggatta, vagy a pokol bugyraiba küldte volna vérszívó fosztogatóit és kegyetlen, alvilági eltipróit. Az a baj, hogy a nemzet roppant megosztott, s elszigetelt, magányos, vagy totálisan ellehetetlenített legjobbjain kívül még a tisztánlátásra, legbarbárabb ellenségei, gyilkosai fölismerésére sem képes, nemhogy a megfontolt összefogásra, ill. a hatékony cselekvésre. A magyarság minden téren a pusztulás szélén áll, külső és belső hóhérai a legcsekélyebb ellenállás nélkül, gyakorlatilag azt tesznek vele, amit csak akarnak. Lássuk be, hogy ebbe a gyalázatba semmiképpen sem nyughatunk bele, hiszen nemcsak önmagunkért, hanem elődeinktől kapott örökségünkért és utódaink jövőjéért is felelősek vagyunk! Fogalmam sincs, milyen katasztrófáknak, vérhullásoknak kell még bekövetkeznie, hogy a kómából végre fölébredjünk, öntudatunkhoz térjünk, és a sarkunkra álljunk. Fölösleges részleteznem azt a nyomorúságot, talajvesztettséget, amelyben tengődünk, hiszen vészjósló jeleivel és szörnyűségeivel naponta mindnyájan szembesülünk, s halálos villámai elől már nincs hova hátrálnunk.

Ehhez az ördögi drámához mérve a Schmitt-ügy (vagy bármelyik politikusunk bukása) csak könnyű epizód, kezeljük hát ennek megfelelően. Azt mondhatnám, hogy össznemzeti problémáinkhoz képest az ő csillagának fölrobbanása csupán egy jelentéktelen vihar a biliben. Megengedem, hogy a fönti ,,díszes társaságban" még Schmitt Pali a legrokonszenvesebb és legkevésbé kártékony egyéniség, ám azért korántsem makulátlan és hibátlan, tehát nincs okunk krokodilkönnyeket hullatni érte. Emberileg lehet őt sajnálni, hiszen különösebben nem ártott nekünk, bár szervilis megfelelési kényszerével, ,,kenyéradó gazdái" kiszolgálásával nem is sokat használt. Azt is leszögezhetjük, hogy semmiképpen sem alkalmas kimagasló szerepének betöltésére, noha el kell ismernünk, hogy nem érdemelt ilyen durva támadásokat sem (szinte minden oldalról!), hiszen nála sokkal sötétebb zsiványoknak a haja szála sem görbül kis hazánkban, Abszurdisztánban. Schmitt belesodródott egy olyan feneketlen örvénybe, ami szőröstül-bőröstül elnyelte, s melyet szerény képességeivel fölfogni sem bírt, nemhogy kimenekülni belőle. Nézzük meg immár, ki is ez a ,,doctor universitatis" címétől megfosztott, lemondatott ,,álamfő", egy tulajdonképpen nem is létező, csak jobb híján fungáló köztársaságban.

Schmitt Pál (sportoló, közgazdász, diplomata, politikus) Budapesten született 1942-ben, 1960-ban érettségizett, majd a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem belkereskedelmi szakán diplomázott 1965-ben. Kisdoktori disszertációját 1992-ben védte meg a Testnevelési Egyetemen, ugyanitt 1994-től címzetes egyetemi tanár. Nős (felesége Makray Katalin tornász), 3 lánygyermeke és 6 unokája van. A magyaron kívül állítólag még 5 nyelven (angol, német, francia, spanyol és orosz) beszél. Párbajtőrvívóként csapatban kétszeres olimpiai (1968 és 1972) és kétszeres világbajnok (1970 és 1971), ami példás siker. Először a Hungarhotels Vállalatnál kapott szállodai munkatársi állást, majd 1976-ban kinevezték az Astoria Szálló igazgatóhelyettesévé, 1981-ben pedig a Népstadion és Intézményei (NSI) főigazgatójává. 1983 és 1989 közt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, utána 2010-ig elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke. 1983-tól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, 1995 és 1999 között pedig alelnöke. 1993-97-ben madridi, majd 1998-2002-ben berni nagykövet. 2003-tól 2007-ig a Fidesz egyik alelnöke, 2004 és 2010 közt az Európai Parlament képviselője, 2009-10-ben egyik alelnöke, 2010-től 3 hónapig a hazai Országgyűlés elnöke, végül 2012-04-02-ig Magyarország köztársasági elnöke. Nem egy szokványos, hétköznapi életpálya, hanem egy fényesen fölfelé ívelő, magasan szárnyaló karrier, ahonnan jóval fájdalmasabb a zuhanás. Láthatjuk, hogy hősünk roppant simulékony, puhagerincű, együttműködő alkat (bármely rendszerben!), amolyan konfliktuskerülő, ,,sikerorientált világfi". Az athéni olimpián ugyan könnyedén megmenthette volna két ártatlan dobóatlétánk aranyérmét, akiket nevetséges ürüggyel fosztottak meg becsületesen kivívott helyezésüktől, de sajnos nem segített rajtuk, mert nem akart ellentétbe keveredni följebbvalóival. Köztársasági elnökként is maximálisan kedvezett Orbánéknak, azaz mindent készségesen aláírt (,,a nemzet golyóstolla"!), amit eléje tettek, s egyetlen törvényjavaslatot sem küldött vissza megfontolásra, vagy normakontrollra, noha erre ezernyi indoka lehetett volna. Programjának egyik kiemelt célja a magyar nyelv tisztaságának ápolása és megőrzése, aminek homlokegyenest ellentmond a hivatalából kikerülő közlemények kritikán aluli ,,hejesírási" és stiláris színvonala. Talán ezek miatt vált egyre súlytalanabbá, s ekkor kezdődött meg ,,ragyogó hírnevének" fokozatos eróziója.

A félreértések elkerülése végett szeretném pontosítani, hogy aki ezer Ft-ot lop, morálisan éppolyan bűnös, mint aki százmilliót sikkaszt, noha jogilag nyilván más megítélés alá esik. Egy anekdota szerint G. B. Shaw, a neves ír-angol drámaíró, egyszer fogadásból odament egy csinos, előkelő dámához, s csekély köntörfalazás után megkérdezte tőle, hogy hajlandó-e vele lefeküdni tízezer fontért. A hölgy némi habozás után beleegyezett az aktusba. Ezután az író csökkentette az árat, s csupán száz fontot ajánlott ugyanezért. A lady fölháborodva kelt ki magából, hogy minek nézi őt a művész úr. Mire Shaw gúnyosan megjegyezte: azt, hogy ön kicsoda, az imént tisztáztuk, most már csak a tarifáról alkudozunk. Hát így van ez valahogy Schmittünk pálgiumával (!) is, mert mások szellemi termékeinek eltulajdonítása is lopásnak minősül, függetlenül attól, hogy néhány passzusról, vagy egy komplett dolgozatról van-e szó; de az sem sokat nyom a latban, hogy az esemény 20 évvel ezelőtt történt, ill. napjainkban. A törvény persze ismeri az elévülési időt, de erkölcsileg egy ilyen cselekedet semmiképpen sem igazolható. Hiába voltak akkor mások a doktori disszertáció benyújtásának szabályai, mint most - azaz, ha nem is volt kötelező eredeti gondolatokkal vagy önálló kutatási eredményekkel előállni, még nem jelenti azt, hogy az értekezés saját szövegének megfogalmazását is mellőzhetjük -, lopni sohasem szabad; tehát akárki akármit mond, ez a magatartás kimagyarázhatatlan. Ostobaság az a vélekedés is, hogy rendben van, akkor fosszák meg őt a kisdoktori címétől, de tartsa meg az elnöki funkcióját. Ilyen hendikeppel állandó közröhej tárgya lenne, s a rácsimpaszkodó sakterlegények az őrületbe kergetnék. Persze, ha zsidó, vagy szabadkőműves lenne szegény, akkor kaphatna némi esélyt a túlélésre, de hátrányos pedigréjű, szerencsétlen gój magyarként megfojtanák egy kanál vízben. Higgyük el, sokkal jobb neki így! Ezzel az éhes, talmudista hiénacsordával még egy feddhetetlen, nála sokkal bölcsebb és karakánabb oroszlán-hazafi is nehezen küzdhetne meg, de Schmittet napok alatt fasírttá darálnák. Ezen a vívópáston ugyanis nem jámbor olimpikonok mérkőznek egymással; ez a vámpírbanda friss csapolású vért kíván, hogy kielégíthesse mohó vágyait! Jól tudom persze, hogy a játszma mögöttes célja itt Orbánnak és kormányának kinyírása, s még inkább Magyarország totális térdre kényszerítése volt; nem véletlenül folytatják több hónapja összehangolt rágalmazásaikat, ,,vizsgálataikat", ,,leminősítéseiket" ellenünk. Noha nincsenek illúzióink a ,,kiskanásszal" kapcsolatban sem, a leváltásának jogát mindenképpen fönntartjuk magunknak. Nehogy már Izraelből, az USA-ból vagy az EU-ból utasítsanak bennünket, hogy milyen vezetést válasszunk magunknak, s miféle módon próbáljunk élni a saját hazánkban!

Megbízható orvosi forrásokból hallottam, hogy Tulassay Tivadar, a SOTE rektora, a kétes hírű, álkonzervatív Professzorok Batthyány Körének tagja, ócska komédiát játszott akkor, amikor Schmittbe harapott, majd 10 évesre nyúló megbízatásának vége előtt 3 hónappal, teátrálisan lemondott. A főnöki hatalmával rendszeresen visszaélő, vakoló profnak ugyanis nem volt vesztenivalója, mert rektorságát kivéve gyermekklinikai igazgatói posztját, tanári és egyéb címeit is megtartotta. (Egy svédországi magyar főorvos barátom mondta a következőket: ,,Amit a farizeus Tulassay művel, az egy komoly nyugati egyetemen elő nem fordulhat, vagyis aki pozícióját kihasználva, ilyen business-jellegű árukapcsolással érdemtelenül kerül publikációkba, pláne, ha azokat futószalagon, százas nagyságrendben gyártják számára, az nagyon megégeti magát. Tudományetikai tanács elé citálják, megszégyenítik, s az egyetem a professzori címétől és minden rangjától megfosztja. Követeljük Tulassay Tivadar másokkal társszerzőségben 'írt' publikációinak átvilágítását, s azokban Tulassay aktív közreműködésének bizonyítását!") Nesze nektek megvezetett, balf@sz diákok, lehet tüntetni a bizalmat vesztett, ,,magára hagyott professzor úr" rehabilitálásáért! Megjegyzem még, hogy Schmitt irományának kivesézése után számos ,,foxi maxi" diplomamunkát és doktori disszertációt is melegen ajánlunk utólagos, beható vizsgálatra, mert nem kétséges, hogy a bolsevizmus alatt igen sokan jutottak még hasonló privilégiumokhoz. S ha a kettős mércét el akarjuk kerülni, akkor bizony senkivel sem tehetünk kivételt, bármilyen polcra helyezték később, jutalmul ,,hűségéért és megbízhatóságáért". Mellesleg szólva, színház az egész világ; azaz tervszerű forgatókönyv, megkonstruált dramaturgia szerint zajlik a nagy virtuális szemfényvesztés. Ha az elnöki sérthetetlenséget komolyan vesszük, akkor hivatali ideje alatt Schmitt semmilyen korábbi ügyéért nem támadható, legföljebb azért, ha ezekben az években valamilyen visszaélést, bűncselekményt követ el. (Tehát a doktorságát sem vehették volna el, legföljebb mandátumának lejárta után, és akkor is kizárólag bírói úton! Furcsa, hogy a környezetében levő jól fizetett ,,szakértők" közül erről senki se világosította fel.) Effélékről azonban nincs tudomásunk. Valószínű az is, hogy Orbán beáldozta egykori kegyeltjét, hogy a saját megtépázott nimbuszát menthesse. Legalábbis kapaszkodót, hatékony védelmet nem nyújtott számára, így Schmitt körül szépen lassan elfogyott a levegő. Elég különös a Magyar Nemzet (MNO) névtelen vezércikke, valamint a köpönyegforgató, hitvány Bayer Zsolt (Kurír, Kacsa Magazin, Népszabadság, Demokrata, Magyar Hírlap, Echo TV, Magyar Fórum?) időzítetten provokatív eszmefuttatása a Széles Hírlapban, mert normális esetben ritkán fordul elő, hogy valakit a saját táborából kapacitálnak távozásra. Gyorsan összeáll a kép: a HVG, Tulassay, Bayer, a szocik, a liberósok (LMP), a ,,polgári, urbánus keresztények" (Fidesz-KDNP) s a gyülevész zsidók fonták a hálót Palkó vitéz körül. Elég undorító cselszövés!

Hogyan tovább? Esetleges utódként Kövér László, Áder János, Martonyi János neve dobódott föl kormányoldalról, míg Iványi Gábor (a röhejes Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció futtatottja), Sólyom László, Morvai Krisztina, Ángyán József, Balczó András és Rácz Sándor az ellenzék, ill. a civilek jelöltjei. Az is szóba került, hogy a leendő elnököt válassza meg közvetlenül a nép (aki jelenleg legföljebb irányított ,,szavazásra" képes!). Afelől ne legyen kétségünk, hogy a legrosszabb változat érvényesül majd, mert arra méltó, tisztességes, hiteles vezetőt ilyen rothadó, bűzlő közéletben véletlenül sem ajándékoznak nekünk, nehogy még azt higgyük, hogy itt tényleg szabadság van, s mi magunk intézhetjük a sorsunkat. Szilárd meggyőződésem, hogy amíg ki nem harcoljuk a teljes rendszer- és államformaváltást (a királyságot vagy a kettős fejedelemséget), addig csak az eddigiekhez hasonló korcs és korrupt, dróton rángatott bábuk uralhatnak bennünket; vagyis tökmindegy, hogy miként döntenek a fejünk fölött, az biztosan nem válik a javunkra. Tehát tűrünk-e változatlanul mindent, barmok módjára, vagy föllázadunk elviselhetetlen rabságunk és kínjaink ellen? - ez itt a lényegi kérdés, a többi csak üres beszéd. Honfitársaim, válasszatok! Köztársasági elnök helyett, immár egy biztonságosabb jövőt s egy magyarokhoz illő, boldogabb életet!



Ajánlat: Megemlékezés a kommunizmus és a globalizmus áldozatairól a budapesti Szabadság téren, 2012. február 25-én; benne Siklósi András verseivel és vezérszónoklatának részleteivel. Érdemes megtekinteni! Elérhető az alábbi linkeken:

http://indavideo.hu/video/Budapest_20120225_A_kommunizmus_aldozataira_emlekezunk


http://indavideo.hu/video/Budapest_2012_februar_25Kommunizmus_aldozataira_emlekez ett_a_Konzervativ_56-os_Antibolsevista_Szovetseg



Forrás: Siklósi András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionista terrorizmus egyik hajmeresztő példája: a Deir Jás
  2012-04-09 17:39:28, hétfő
 
  2012-04-09. 16:54
A cionista terrorizmus egyik hajmeresztő példája: a Deir Jászin-i vérengzés

A mai nap kínos évforduló a cionisták számára. 64 évvel ezelőtt, 1948. április 9-én hajtották végre izraeli terrorcsoportok az egyik legvéresebb bűncselekményüket Deir Jászinban. Vajon ennek az eseménynek a felemlegetése is ,,gyűlöletbeszédnek" minősül a cionisták számára?

Azon a napon, a hajnali órákban, az Irgun és a Stern elnevezésű zsidó terrorcsoportok - élükön Menachem Beginnel és Jicak Samirral - megrohamozták a Jeruzsálem közelében található békés, mindössze 750 lelket számláló palesztin falut, Deir Jászint. A hozzávetőleg 120 cionista fegyveres eszeveszett öldöklésbe kezdett: a terroristák nőket, gyermekeket, férfiakat mészároltak le. A halálos áldozatok száma pontosan ma sem ismert, de hozzávetőleg 100-250 közé tehető.

Nem, ezek nem auschwitzi képek
A cionista bandák foglyokat is ejtettek, akiket láncra verve, teherautók platóján végighurcoltak Jeruzsálem zsidók lakta negyedében. Az ily módon is megalázott palesztinok közül 25 személyt brutálisan kivégeztek Givát Saul zsidó telep közelében. Másokat visszavittek a falujukba, és ott lőtték agyon őket.
A Deir Jászin elleni terrortámadás annál is inkább váratlan esemény volt, mivel a település kívül esett az 1947-es ENSZ felosztási terv során Izraelnek juttatott területek határain (ráadásul korábban megnemtámadási szerződést is aláírtak). Deir Jászinban nem voltak jelentősebb arab ellenálló csoportok sem, sőt a falu békés lakói korábban maguk tessékelték ki azokat a ,,radikálisokat", akik, sejtve, hogy mi következik, fegyveres ellenállásra biztatták a helyieket. Néhány palesztin megpróbált ellenállni, és négy izraeli terroristát sikerült is agyonlőniük. Azonban a kezdetleges fegyverekkel felszerelkezett kevés számú palesztinnak esélye sem volt a zsidó terroristák vérengzésének megakadályozására.
A településnek stratégiai jelentősége lehetett a cionisták számára: A falu Tel-Aviv és Jeruzsálem között, egy magaslaton feküdt. Minden jel arra utal, hogy az izraeli haderő felhatalmazta a Menachem Begin vezette Irgun, illetve a Jicak Shamir irányítása alatt álló Stern terrorcsoportokat Deir Jászin elfoglalására. Az öldöklés szükségtelen lett volna, ugyanis a helyieknek nem voltak jelentős számban fegyvereik. Csakhogy a cionisták meg kívánták félemlíteni Palesztina arab lakóit, arra kényszerítve őket, hogy hagyják el szülőföldjüket. A zsidók üzenete egyértelmű volt a palesztinok számára: vagy szedik a sátorfájukat, és eltűnnek Izraelből, mert ha maradnak, az a sors vár rájuk, mint Deir Jászin lakóira. 1947/48-ban 750-800 ezer palesztin menekült el szülőföldjéről.

Menachem Begin, a terrorista "honalapító"
Teljes mértékben jellemző, hogy az izraeli terrorcsoportok vezetői még aznap este sajtóértekezleten (!) jelentették be: azért volt szükség Deir Jászin elfoglalására, mert a faluban ,,arab fegyveresek" rendezkedtek be, akik meg akarták támadni Jeruzsálem ,,békés" zsidó lakóit. Mindebből természetesen egyetlen szó sem volt igaz. A születőben lévő izraeli kormányzat hivatalosan ,,elítélte" a vérengzést, annak ellenére, hogy a legfelsőbb szintű cionista körök jóváhagyása nélkül aligha kerülhetett volna sor erre a véres akcióra.
Deir Jászin életben maradt lakóinak többsége Jeruzsálem arab negyedeiben telepedett le. 1967-ben azonban - amikor a zsidó állam hadereje elfoglalta Kelet-Jeruzsálemet - ismét csak izraeli uralom alá kerültek. 1948 szeptemberében Lengyelországból, a Felvidékről és Erdélyből, valamint Romániából ortodox zsidó telepesek költöztek Deir Jászin üresen álló házaiba. A falut a zsidók átnevezték Givat Shaul Betnek, abban a reményben, hogy sikerül a példátlan gaztett megtörténtét kitörölni a palesztinok emlékezetéből. Később, ahogy Jeruzsálem terjeszkedett, az egykori Deir Jászin területe a város részévé vált.
1947/48-ban legalább 400 arab településről űzték el az őslakosokat. Helyükre zsidó telepesek érkeztek. Az egykori lakóházakat jórészt lebontották, a temetőket felszántották, a falvaknak, városoknak új neveket adtak. A cionista terrorcsoportok és a hadsereg nem csak Deir Jászinban követett el súlyos bűntetteket, hanem másutt is Palesztinában.

2012-04-09. 16:54
A cionista terrorizmus egyik hajmeresztő példája: a Deir Jászin-i vérengzés

A mai nap kínos évforduló a cionisták számára. 64 évvel ezelőtt, 1948. április 9-én hajtották végre izraeli terrorcsoportok az egyik legvéresebb bűncselekményüket Deir Jászinban. Vajon ennek az eseménynek a felemlegetése is ,,gyűlöletbeszédnek" minősül a cionisták számára?

Azon a napon, a hajnali órákban, az Irgun és a Stern elnevezésű zsidó terrorcsoportok - élükön Menachem Beginnel és Jicak Samirral - megrohamozták a Jeruzsálem közelében található békés, mindössze 750 lelket számláló palesztin falut, Deir Jászint. A hozzávetőleg 120 cionista fegyveres eszeveszett öldöklésbe kezdett: a terroristák nőket, gyermekeket, férfiakat mészároltak le. A halálos áldozatok száma pontosan ma sem ismert, de hozzávetőleg 100-250 közé tehető.

Nem, ezek nem auschwitzi képek
A cionista bandák foglyokat is ejtettek, akiket láncra verve, teherautók platóján végighurcoltak Jeruzsálem zsidók lakta negyedében. Az ily módon is megalázott palesztinok közül 25 személyt brutálisan kivégeztek Givát Saul zsidó telep közelében. Másokat visszavittek a falujukba, és ott lőtték agyon őket.
A Deir Jászin elleni terrortámadás annál is inkább váratlan esemény volt, mivel a település kívül esett az 1947-es ENSZ felosztási terv során Izraelnek juttatott területek határain (ráadásul korábban megnemtámadási szerződést is aláírtak). Deir Jászinban nem voltak jelentősebb arab ellenálló csoportok sem, sőt a falu békés lakói korábban maguk tessékelték ki azokat a ,,radikálisokat", akik, sejtve, hogy mi következik, fegyveres ellenállásra biztatták a helyieket. Néhány palesztin megpróbált ellenállni, és négy izraeli terroristát sikerült is agyonlőniük. Azonban a kezdetleges fegyverekkel felszerelkezett kevés számú palesztinnak esélye sem volt a zsidó terroristák vérengzésének megakadályozására.
A településnek stratégiai jelentősége lehetett a cionisták számára: A falu Tel-Aviv és Jeruzsálem között, egy magaslaton feküdt. Minden jel arra utal, hogy az izraeli haderő felhatalmazta a Menachem Begin vezette Irgun, illetve a Jicak Shamir irányítása alatt álló Stern terrorcsoportokat Deir Jászin elfoglalására. Az öldöklés szükségtelen lett volna, ugyanis a helyieknek nem voltak jelentős számban fegyvereik. Csakhogy a cionisták meg kívánták félemlíteni Palesztina arab lakóit, arra kényszerítve őket, hogy hagyják el szülőföldjüket. A zsidók üzenete egyértelmű volt a palesztinok számára: vagy szedik a sátorfájukat, és eltűnnek Izraelből, mert ha maradnak, az a sors vár rájuk, mint Deir Jászin lakóira. 1947/48-ban 750-800 ezer palesztin menekült el szülőföldjéről.

Menachem Begin, a terrorista "honalapító"
Teljes mértékben jellemző, hogy az izraeli terrorcsoportok vezetői még aznap este sajtóértekezleten (!) jelentették be: azért volt szükség Deir Jászin elfoglalására, mert a faluban ,,arab fegyveresek" rendezkedtek be, akik meg akarták támadni Jeruzsálem ,,békés" zsidó lakóit. Mindebből természetesen egyetlen szó sem volt igaz. A születőben lévő izraeli kormányzat hivatalosan ,,elítélte" a vérengzést, annak ellenére, hogy a legfelsőbb szintű cionista körök jóváhagyása nélkül aligha kerülhetett volna sor erre a véres akcióra.
Deir Jászin életben maradt lakóinak többsége Jeruzsálem arab negyedeiben telepedett le. 1967-ben azonban - amikor a zsidó állam hadereje elfoglalta Kelet-Jeruzsálemet - ismét csak izraeli uralom alá kerültek. 1948 szeptemberében Lengyelországból, a Felvidékről és Erdélyből, valamint Romániából ortodox zsidó telepesek költöztek Deir Jászin üresen álló házaiba. A falut a zsidók átnevezték Givat Shaul Betnek, abban a reményben, hogy sikerül a példátlan gaztett megtörténtét kitörölni a palesztinok emlékezetéből. Később, ahogy Jeruzsálem terjeszkedett, az egykori Deir Jászin területe a város részévé vált.
1947/48-ban legalább 400 arab településről űzték el az őslakosokat. Helyükre zsidó telepesek érkeztek. Az egykori lakóházakat jórészt lebontották, a temetőket felszántották, a falvaknak, városoknak új neveket adtak. A cionista terrorcsoportok és a hadsereg nem csak Deir Jászinban követett el súlyos bűntetteket, hanem másutt is Palesztinában.
Perge Ottó

További részletek: http://kuruc.info/r/39/94611/#ixzz1rYfBucII



Perge Ottó





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó gyerek
  2012-04-09 17:25:42, hétfő
 
  Zsidó gyerek


A zsidó gyerek rugdossa a templom falának a labdát. Kijön a pap, így szól:
- Fiam, ha tovább rugdosod a falnak azt a labdát, megkeresztellek.
Zsidó gyerek tovább rugdossa, kijön a pap, hóna alá csapja, megkereszteli.
A gyerek szomorúan kullog hazafelé, otthon anyjának elmondja a hírt, erre
az jól megveri. Hazajön az apja a munkából, ő is megtudja, majd jól elveri.
A gyerek kirohan az utcára, és így szól:
- Még csak fél órája vagyok keresztény, de már utálom a zsidókat.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
álmok álmodói
  2012-04-09 17:24:53, hétfő
 
  álmok álmodói

hvg.hu/gazdasag/20120403_gepjarmu_szocpol_ngm


Orbán már ráfordult a 2014-es kampány hajrájára.

Szinte hallom a gyújtó hangú beszédét a Pázmány Katolikus Egyetemen ...
Vagy a navracsics háziegyetemen...

- Barátaim, nincs hova hátrálnunk - védjük meg vívmányainkat !

... az autószocpolt a gyermekeinknek,

... mert jön a bankárkormány és elveszi a kisbusz-szocpolt a 6 gyerekesektől.

... mert ki akarnak minket véreztetni.

... nemzetesek, szaporák ! - Nem hagyhatjuk !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt vannak a márciusi adatok: az éves hiányterv 90 százaléká
  2012-04-09 17:09:40, hétfő
 
  Itt vannak a márciusi adatok: az éves hiányterv 90 százalékánál tartunk
2012. 4. 5. 16:05|


2012. március hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 230,9 milliárd forintban alakult. Ezen belül a központi költségvetés mintegy 235,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 3,6 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 8,2 milliárd forintos szufficittel zártak. 2011. március hónapjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 182,4 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)
Mik ezek?

Az államháztartás központi alrendszerének 2012. március végi hiánya így 517,5 milliárd forintra teljesült, 2011. március végén e deficit 742,1 milliárd forint volt.



A központi költségvetés egyenlege március végére ezzel elérte az éves hiányterv 93,4 százalékát, az egész központi alrendszer (elkülönített állami pénzalapokkal és a TB-vel) 89,8 százaléknál jár. Az NGM által számított korrigált egyenleg - egyszeri tételek kiszűrésével - 61,9 százaléknál tart. (A korrekciós tételekről lásd felsorolásunkat a cikk végén.)

A tárca tájékoztatása szerint ezek az indexek tavaly márciusban sorrendben 40, 42,8 illetve 55,3 százalék voltak. Banai Péter Benő, a minisztérium helyettes államtitkára korábban azt közölte, számításaik szerint a korábbi évek trendjeinek megfelelően év közepére meglehet az éves hiány 100 százaléka, de onnantól tartani tudják a tervezett számokat, vagyis év végére is tartható lehet a 100 százalékos cél.

Az NGM tájékoztatása szerint a központi költségvetés március havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest közel 47 milliárd forinttal alacsonyabb összegben alakultak. A bevételek közül elsősorban a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok bevételei maradtak el a tavalyi összegtől, melynek oka főként az uniós előirányzatokon belül egyes operatív programok alacsonyabb teljesülése.
A tavalyi évben a maradványátvételek jelentősen növelték a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok esetén a bevételeket és kiadásokat egyaránt.

A központi költségvetés március havi kiadásai 31,3 milliárd forinttal magasabb összegben teljesültek mint az elmúlt év azonos hónapjában. A kiadások esetében elsősorban a kamatkiadások alakultak nagyobb összegben a tavalyi év azonos hónapjánál. Ezen felül az egyedi és normatív támogatások, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap kiadásai (a korhatár előtti ellátások átkerülése miatt) és az EU-hoz történő hozzájárulások lettek magasabbak a tavalyi értéknél.

A kamatkiadások 2012 márciusában 90,2 milliárd forintot tettek ki, 36,7 milliárd forinttal többet mint az előző év megfelelő időszakában, a kamatbevételek pedig 11,2 milliárd forintos szintet értek el, 6,3 milliárddal többet az előző évinél. A nettó kamatkiadások (79 milliárd forint) összességében 30,4 milliárd forinttal lettek magasabbak mint az előző évben.

A társadalombiztosítási alapok 2012. március havi 3,6 milliárd forintos hiánya a Nyugdíjbiztosítási Alap 7,1 milliárd forintos deficitjéből, valamint az Egészségbiztosítási Alap 3,5 milliárd forintos többletéből tevődik össze - áll a tárca tájékoztatásában. 2011. március hónapjában az Alapok együttes hiánya 23,0 milliárd forintot tett ki. A tavalyi évnél alacsonyabb hiány alakulásában kiemelt szerepet játszanak az Egészségbiztosítási Alap magasabb szociális hozzájárulási adó- és járulékbevételei, mely összefügg az egyéni egészségbiztosítási járulék, valamint az egészségügyi szolgáltatási járulék mértékének emelkedésével. Növelte a bevételeket az a tény is, hogy az Egészségbiztosítási Alap egyéb bevételei között kerültek elszámolásra a baleseti adóból és a népegészségügyi termékadóból származó bevételek is. A két év összehasonlításánál meg kell még említeni, hogy idén március hónapban a Nyugdíjbiztosítási Alap közel 8,5 milliárd forintos költségvetési támogatásban részesült, míg 2011-ben nem kapott támogatást. A kieső költségvetési támogatást a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó bevétel pótolta 2011 második félévében - magyarázza a közlemény.

Az elkülönített állami pénzalapok március havi 8,2 milliárd forintos egyenlege az előző év azonos hónapjához képest kedvezőbb lett. Az alapok összes bevételei 8,8 milliárd forinttal magasabb, kiadásai pedig 1,5 milliárd forinttal alacsonyabb összegben alakultak. A bevételek esetében a többlet főként a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési hozzájárulás jogcímsorán jelentkezett.
A kiadások közül a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap kiadásai teljesültek alacsonyabb összegben az előző év azonos hónapjához képest - áll az NGM tájékoztatójában.

A korrekciós tételek a következők a tárca közlése szerint: A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó 2011. évi bevétel (459,0 milliárd forint), a pénzügyi szerveztek és egyes ágazatok különadói (2011. évben együttesen 358,0 milliárd forint, 2012. évben 342,0 milliárd forint), az Európai Bíróság döntése miatti ÁFA visszatérítések 2011-ben (a bírósági ítélet időpontjában fennálló görgetési álomány visszafizetésének és a visszaigénylési szabályok megváltozásának együttes hatásaként pénzforgalomban közel 250,0 milliád forint, az uniós módszertan szerint 198,3 milliárd forint), továbbá a megyei önkormányzatok és a MÁV Zrt. adósságainak átvállalása 2011-ben (együttesen 246,0 milliárd forint), az MBF Zrt. eredeti terven felüli tőkeemelése 2011-ben (120,0 milliárd forint), valamint a MOL Nyrt. részvényeinek megvásárlása 2011. évben (498,6 milliárd forint).

Szerző: VG

http://vg.hu/itt-vannak-a-marciusi-adatok-az-eves-hianyterv-90-szazalekanal-tartu nk-372496
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog pészahot kívántak a szocionisták is
  2012-04-09 16:56:15, hétfő
 
 
2012-04-08. 19:34
Boldog pészahot kívántak a szocionisták is


Nemcsak az idióta "Szarházy" kívánt boldog pészahot a kereszténység húsvéti ünnepén, hanem az MSZP nevű zsidóbérenc csürhe is.
Ez az egész pészah körüli felhajtás annál is inkább nevetséges, mivel a cionista politikusok és bértollnokaik gyakran érvelnek azzal, hogy az ,,antiszemiták" azért is ,,őrültek", mivel Magyarországon nincsen túlságosan sok zsidó. Miért is kellene hát őket utálni - teszik föl nagy ártatlanul a félrevezető kérdést? (Eleve hamis kérdés, hiszen egy gyarmatot irányíthatnak a birodalmi központból is, nem kell ahhoz a hódítóknak helyben megtelepedniük.) De ha nincsen túlságosan sok zsidó, akkor miért köszöntgetik őket az ünnepükön? A Magyarországon élő kínaiaknak vagy muzulmánoknak is kifejezik a jókívánságaikat az ünnepeiken ezek a szélhámosok?
Jó, tudom, a kérdéseim költőiek, hiszen a magyar politikai elit hatalomra jutása és hatalmon maradása érdekében kénytelen rendszeresen megalázkodni a hazánkat teljes mértékben leigázó cionisták előtt. Sajnos azonban itt már többről is szó van: szép lassan ugyanis kezdik a zsidó ünnepekkel teljes mértékben összekeverni a keresztény ünnepeket, hiszen immár a karácsonyt is a hanukával együtt szokás emlegetni. Nem beszélve a folyamatos holokauszt megemlékezésekről, melyek révén sikerült elhomályosítani a magyarság nemzeti ünnepeit is.
A holokausztozás, a pészahozás, a hanukázás, a hitgyüli nyomulása, a döbbenetes mértékű cionista agymosás, földjeink, ingatlanaink felvásárlása, a gazdasági térfoglalás egyértelműen jelzi: a zsidóság valóban hazánk teljes meghódítására törekszik. Az persze régóta egyértelmű, hogy a cionista világbirodalom jogfosztott és kizsákmányolt gyarmata vagyunk. Lehetséges azonban, hogy nem elégednek meg ennyivel, hanem a globális birodalom uralkodó népe eljövendő szállásterületeként is tekint Magyarországra.
Az MSZP ünnepi üdvözletének az ,,Elkerülés és feltámadás" címet adták. Aki az ,,elkerülés" szót az MSZP- nyilatkozat címébe illesztette, egy komplett idióta, mert a jelek szerint fogalma sincs arról, hogy magyarul a ,,kivonulás" szóval fejezik ki a zsidók Egyiptomból történő menekülését. De kit érdekel itt már a magyar nyelv? Ahhoz azonban volt esze az MSZP-üdvözlet ostoba megszövegezőjének, hogy az ,,elkerülés" szót a ,,feltámadás" elé helyezze. A szövegből azután az is kiderül, hogy a zsidók is a ,,keresztény kultúrkörhöz" tartoznak. De ne örüljünk ennek a kifejezésnek sem, mert az üdvözlet azt sugallja, hogy a ,,keresztény kultúrkörhöz tartozók" egyszerre ünneplik ,,Jézus feltámadását" és a ,,zsidók menekülését a szolgaságból". A keresztényeknek és a gój ateistáknak is illendő tehát megemlékezniük a pészahról. Kötelezővé vajon mikor teszik a zsidó ünnepek megülését?
A nagy kérdés azonban immár a következő: mi, magyarok mikor szabadulunk ki a szolgaságból?
Perge Ottó
Íme, az MSZP üdvözlete pészah (és mellesleg egyelőre még húsvét) alkalmából:

Elkerülés és feltámadás
Ezen a hétvégén a világban mindenfelé megünneplik a keresztény kultúrkörhöz tartozók Jézus feltámadását és a zsidók a menekülést a szolgaságból. Mindkét esemény arra tanít minket, hogy bízzunk az igazságban, a jó győzelmében, a szabadságban még a legvészterhesebb időkben is.
Az MSZP ennek szellemében kíván minden magyar polgárnak határon innen és túl kellemes és békés húsvéti ünnepeket és pészahot.

Kapcsolódó: A vörös csürhe jelenlegi vezére boldog pészahot kívánt az országnak

További részletek: http://kuruc.info/r/7/94583/#ixzz1rYUPBwZJ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán mellélőtt az ügynökügyben
  2012-04-09 16:52:10, hétfő
 
 
Orbán mellélőtt az ügynökügyben
2012. április 8., vasárnap, 17:25


Bár Orbán Viktor és felesége is az egykori állambiztonság célkeresztjében állt, a miniszterelnök ma nagyon óvatosan bánna az iratokkal, amelyekből kiderülhetne, hogy ki volt "Szalkai" ügynök, aki a feleségét figyelte, és melyik munkatársa volt kapcsolatban a III/III-as ügyosztállyal. Orbán arra hivatkozik, hogy meg kell védeni az áldozatokat, pedig azt a nyilvánosságot pártolók is garantálnák, hogy a személyes ügyek ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.


"Dr. Orbánt 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 osztálya, de beszervezésétől el álltak (...) 1983-ban a Battyányi örökmécsesnél március 15-én rendzavarás címén intézkedést foganatosítottak vele szemben" - írta egy 1987 késő nyarán kelt, helyesírási hibáktól hemzsegő jelentésben Fenyvesi József hadnagy, a Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztályának munkatársa.

A jelentést maga Orbán Viktor miniszterelnök tette fel a honlapjára a héten, de már évekkel ezelőtt is nyilvánosságra hozta. Most ahhoz a levélhez csatolta a róla szóló állambiztonsági iratokat, amelyben Vadai Ágnes független (a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokrata Koalícióhoz tartozó) képviselő kérdésére válaszolt. A levélben Orbán kijelentette, hogy támogatja a rendszerváltás előtt, a kommunista állambiztonság iratainak nyilvánosságát, de csak ha megvédik "a diktatúra ártatlan áldozatait" attól, hogy "újra áldozatokká váljanak". Ennek érdekében Orbán szerint nem szabad megengedni, hogy "érzelmi kapcsolatokat, betegségeket, családi problémákat" is rögzítő iratok kerüljenek nyilvánosságra az érintettek hozzájárulása nélkül.

Egy leszavazott törvényjavaslat

A kommunista állambiztonsági szolgálatok, illetve az azok által előállított dokumentumok sorsa az után került ismét a figyelem középpontjába, hogy a kormánypártok leszavazták az LMP-s Schiffer András törvényjavaslatát, amely kísérletet tett volna arra, hogy a mainál szélesebb körben lehessen megismerni a pártállami múltat. A Fidesz végül azzal hátrált ki a vitából, hogy az újonnan felálló Nemzeti Emlékezet Bizottságára bízná a szabályozás kidolgozását.


Orbán Viktor, Lázár János és Schiffer András a parlamentben

A kormánypárti magyarázat szerint az ügynökügyként emlegetett kérdés sokkal bonyolultabb annál, hogy azt egy mozdulattal meg lehetne oldani, ráadásul - Lázár János fideszes frakcióvezető szóhasználatával - "különbséget kell tenni bűnös és áldozat között". Ezt a gondolatmenetet követte Orbán is, amikor Vadai kérdésére azt írta: az állambiztonsági iratok nemcsak politikai információkat tartalmaznak, hanem olyan személyes, érzékeny adatokat is, amelyeket az érintettek nem akarnak mások orrára kötni.

Bár a kommunista állambiztonságot valóban kevéssé érdekelték a személyiségi jogok, és nem haboztak kihasználni az emberek gyengéit, Orbán nyilatkozata azt jelzi: a miniszterelnök nem ismeri pontosan a jelenlegi szabályokat, és nem olvasta el elég alaposan Schiffer András törvényjavaslatát. Ugyanis egyik sem engedi vagy engedné meg, hogy mindenféle kontroll nélkül, például az interneten közzétegyenek személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat.

Elővenni a titkos iratokat

Schiffer törvényjavaslata mindenekelőtt arról rendelkezett volna, hogy 2013. december 31-ig, majd ezt követően háromévente ismét felül kell vizsgálni a rendszerváltás előtt keletkezett, még mindig a nemzetbiztonsági szolgálatoknál őrzött iratokat, köztük a mágnesszalagokon tárolt adatokat, és csak azok minősítését lehetne fenntartani, amelyek megfelelnek a titkosítás szűkre szabott szempontjainak. Azokat a dokumentumokat, amelyeknek nem tartják fenn a titkosítását, 30 napon belül át kellene adni az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL).


Katalóguscédulák az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában

Ezen túl a javaslat kimondta volna, hogy a rendszerváltás előtt az állambiztonság által megfigyelt személy "teljes terjedelmében megismerheti a vele kapcsolatban adatot szolgáltató hálózati személy beszervezésére és foglalkoztatására vonatkozó adatokat tartalmazó iratot, továbbá a vele kapcsolatos tevékenységet végző hivatásos alkalmazott személyzeti anyagát." Ez komoly előrelépést jelentett volna a jelenlegi törvényhez képest, amely jelentős korlátozásokkal enged hozzáférést az iratokhoz.

Felfedni Szalkai ügynököt

Az Orbán által nyilvánosságra hozott dokumentumok konkrét példákkal szolgálnak a rendszer működésére. A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó ellen folyó "Bojtár" fedőnevű bizalmas nyomozás során 1987 januárjában Fenyvesi hadnagy többek közt azt írta: a "Szalkai" fedőnevű titkos megbízottat (magasabb beosztású ügynököt) "eligazítjuk a célszeméllyel kapcsolatban követendő magatartási vonalra és mivel ismerik egymást, bevezetjük a célszemély mellé mélységi információk megszerzése érdekében".

Lévai Anikónak a jelenlegi törvény szerint joga van megismerni a "Szalkai" fedőnevű személy "azonosításához szükséges adatokat", viszont nem nevezheti nyíltan ügynöknek a besúgót, csak akkor, ha a levéltárban fellelhető a beszervezési nyilatkozata (az úgynevezett 6-os karton), az általa adott jelentés, illetve arra is van bizonyíték, hogy tevékenységért előnyben részesült. Schiffer ezzel szemben arra tett javaslatot, hogy az tekinthető "hálózati személynek", aki az állambiztonsági szervek "nyilvántartásában hálózati személyként szerepel", tehát "Szalkait" ez alapján nyugodtan nevezhetnék ügynöknek.

Ha elfogadták volna Schiffer törvényjavaslatát, Lévai Anikó az ÁBTL-ben "teljes terjedelmében" megismerhetné a róla és férjéről súgó hálózati személy, jelen esetben "Szalkai" beszervezésére és foglalkoztatására vonatkozó iratokat, így - ha megvan a 6-os kartonja - megtudhatná azt is, hogy milyen alapon lett besúgó. Az állambiztonságnak ugyanis alapvetően három okból jelentett valaki: meggyőződésből, anyagi ellenszolgáltatás reményében, illetve ha valamivel megzsarolták.

"Erkölcsi érdekeit súlyosan veszélyezteti"

"Terhelő vagy kompromittáló adat" - így nevezte egy 1972-es belügyminiszteri parancs azokat az információkat, amelyekkel rá lehetett venni a rendszerrel egyébként nem szimpatizáló embereket is, hogy jelentéseket adjanak. A terhelő adat olyasmi, amivel börtönbe lehetett volna juttatni az ügynökjelöltet, a kompromittáló pedig olyan információ, amely "a jelölt anyagi, erkölcsi érdekeit más módon súlyosan veszélyeztetheti."

Épp az állambiztonság által - és nemcsak az ügynökökről, hanem a megfigyeltekről is - gyűjtött és felhasznált kompromittáló, például szexuális szokásokra vonatkozó adatok miatt merülhet fel a Fidesz vezetésében, hogy az iratok nyilvánosságra hozatala súlyosan sérthet olyanokat is, akik az előző rendszer áldozatai voltak. Ennek elkerülésére viszont mind a jelenlegi törvényben, mind Schiffer tervezetében megvannak a garanciák.

Az érintett halála után 60 évig, vagy az irat keletkezésétől számított 90 évig még anonimizáltan sem ismerhetőek meg a származásra, vallásra, egészségi állapotra, kóros szenvedélyre és szexuális életre vonatkozó adatok. A megfigyeltek, illetve az iratokban "harmadik személyként", vagyis kívülállóként megemlített személyek pedig a keletkezéstől számított 90 évre kifejezetten megtilthatják, hogy bárki megismerje az adataikat.

Nem csak közszereplők

Ha Lévai nyilvánosságra akarná hozni a megismert adatokat, csak akkor tehetné, ha "Szalkai" ma is aktív közszereplő, például politikus. A jelenlegi törvény szerint viszont magának az ügynöknek kell nyilatkoznia arról, hogy ő közszereplőnek tekinti magát. Ha nem, akkor pert lehet indítani ellene a Fővárosi Törvényszéken, ahogyan korábban az [origo] egyik akkori munkatársa is kérte az egyházi vezetők, püspökök közszereplővé nyilvánítását, hogy megismerhető legyen esetleges állambiztonsági múltjuk.

Schiffer javaslata ezzel szemben azt mondta volna ki, hogy amit nem kell anonimizálni, vagyis kitakarni, azt nyilvánosságra is lehet hozni. Márpedig a javaslat szerint nem kellett volna kitakarni az ügynökök, a hivatásos tisztek és az úgynevezett operatív kapcsolatok nevét és alapvető adatait, fedőnevét vagy rendfokozatát, minősítését, illetve az állományba vétel alapját, foglalkoztatása vonalát, és ez nem csak a közszereplőkre vonatkozott volna.

Főnökök és párttitkárok

A Fidesz által szorgalmazott, az igazi bűnösök utáni kutakodásban a korábbinál nagyobb figyelmet érdemelnének az állambiztonság operatív kapcsolatai, akik közül a hivatalos kapcsolatok, vagyis a munkahelyi vezetők és párttitkárok voltak a legfontosabbak. Lévai esetében is megemlíti az 1987-es intézkedési terv, hogy "tájékoztatjuk Dr. S.I. hivatalos kapcsolatukat a célszeméllyel kapcsolatban és hasonlóan a korábbi ügyekben tanúsított pozitív hozzáállásához, igényeljük segítségét jelen esetben is a konspirációs szabályok betartása mellett".

A hivatalos kapcsolatoknak munkakörükből adódóan együtt kellett működniük az állambiztonság tisztjeivel, de nem voltak nekik alárendelve. Nyilvántartást nem vezettek róluk, legfeljebb az egyes tisztek saját, személyes füzetébe volt felírva a nevük. A vonatkozó BM-parancs szerint a jelentésekben is csak megfordított kezdőbetűkkel szerepelhettek, tehát az S.I. monogram helyesen I.S. lenne, és valószínűleg Lévai egyik munkahelyi főnökét takarja.

A hivatalos kapcsolatokat két irányban is használták: egyrészt maguk is adtak tippeket az állambiztonság tisztjeinek, hogy kire vagy mire érdemes odafigyelniük, másrészt rájuk hárult a feladat, hogy szankciókat alkalmazzanak a pártállam által veszélyesnek ítélt személyekkel szemben, például kirúgják őket az állásukból. Fenyvesi intézkedési terve is utal arra, hogy a hivatalos kapcsolatok biztosították az állambiztonság munkájának feltételeit is, például betekintést engedtek a személyi aktákba.

Mit olvasott Szűrös Mátyás?

Az úgynevezett megrendelők, vagyis a rendszer haszonélvezői utáni kutatás a jelenleg érvényes szabályok szerint sem lehetetlen. Tabajdi Gábor és Ungváry Krisztián történészek Elhallgatott múlt - A pártállam és a belügy című könyve már korábban bemutatta, hogy az állambiztonság 1956 után szorosan az MSZMP irányítása alatt működött. A szolgálatok működésének fő irányait például mindig párthatározatok szabták meg, párttagokat tilos volt beszervezni ügynöknek, és az összegyűjtött, rendszerezett információ végül a pártvezetés asztalán kötött ki.

Az Orbán által nyilvánosságra hozott iratok is konkrét példát szolgáltatnak arra, hogy kikhez jutott el az állambiztonság által begyűjtött információ: a Fidesz egyik korai, 1988. április 10-én a budai Kisrabló étteremben tartott összejöveteléről részletes, szigorúan titkos jelentés készült. A jelentés alján gondosan felsorolták, hogy kik kapnak belőle egy-egy példányt: a 17 címzett között volt Lázár György, az MSZMP főtitkárhelyettese, Grósz Károly, a Minisztertanács elnöke, Aczél György, a Politikai Bizottság tagja vagy épp Szűrös Mátyás a Központi Bizottság titkára, aki az utóbbi években rendszeres vendége a Fidesz rendezvényeinek.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20120406-allambiztonsagi-jelentesek-orban-viktor-es-a-fide sz.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.