Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Simicska a Strabaggal karöltve mindent visz - ma épp 9,3 mil
  2012-05-11 22:10:58, péntek
 
  2012-05-11. 16:22
Simicska a Strabaggal karöltve mindent visz - ma épp 9,3 milliárd üti a markukat


A Strabagnak, miután sikerült teletömnie a zsebét az összes "rendszerváltó" magyarországi pártnak, igazán nem kell aggódnia, hogy éppen milyen színű bábok bohóckodnak a gyarmat élén. Ma potom 9,3 milliárdnyi közpénz vándorol a vállalthoz - persze nem hagyják ki a buliból a Fidesz haveri cégét sem. A Strabag 90, a Közgép 10 százalékos részt kap a koncból.
(Vona Gábor közleményével frissítve.)
Az osztrák Strabag és vélhetően a Fidesz korábbi gazdasági igazgatója, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. vitt mindent eddig a nettó 16,8 milliárdos nagy, régiós hulladékgazdálkodási program, a Mecsek-Dráva magyarországi pályázati kiírásain - írja a Dunántúli Napló. A megbízás legnagyobb részéről pénteken írhatják alá a szerződést.
A legnagyobb falatot jelentő nettó 9,3 milliárdos megbízási szerződést pénteken írhatják alá a 313 baranyai, somogyi és tolnai várost és községet tömörítő Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás ülésén - írja a Dunántúli Napló. Az elnyert munka három helyszínen (Kökény, Barcs, Marcali) hulladékkezelő központ kialakítását célozza.
A Mecsek-Dráva 9 milliárdos fejezetére 2010 tavaszán a Strabag-Közgép társulás egyedüliként pályázott. Hogy az uniós nyílt közbeszerzési eljárásban miért nem akadt ellenfelük, nem tudni, de 2010 nyarán emiatt eredménytelenné kellett nyilvánítani a közbeszerzési eljárást - idézi fel a lap.
Nem sokkal később a parlament módosította az erről szóló jogszabályt és eltörölte azt a rendelkezést, hogy egyedüli pályázó nem nyerhet. Így sem volt egyszerű a helyzet, mert túl drágán dolgozott volna a Strabag-Közgép páros - ezt még időben orvosolták.
Papp Gábor, az önkormányzati társulás intézményvezetője a lapnak azt mondta, hogy a Strabag-Közgép 10,3 milliárdos ajánlatát sikerült 9,35 milliárdra mérsékelniük, igaz, akkor már meghívásos tárgyalások útján egyezkedtek. Papp Gábor sem tagadta, hogy az utolsó pillanatban köthetik meg a szerződést e programelemre, és ha nem fogadják el a kivitelezőt, elveszhetne a még 2008-ban megnyert nagy uniós program. Egyébként a Strabag 90, a Közgép 10 százalékos részt vállal a munkából.
A Mecsek-Dráva Programban már csak egy nagy pályázati elem van hátra, egy ötmilliárdos eszközbeszerzés, amelyre ősszel írnak ki közbeszerzést.
Markáns része a programnak a hulladéklerakók rekultivációja, ez lassan be is fejeződik. A pályázaton a Strabag MML Kft., a Közgép Zrt. és a Geohidroterv Kft. konzorciuma lett a befutó, nettó 3,2 milliárdos megbízással. E program kommunikációs feladataiból a Prestige Média Kft. is kiveheti a részét, e cég ügyvezetője a Fidesz volt párt és kampányigazgatója, Várhegyi Attila. A Strabag-Közgép az átrakóállomások nettó 2,3 milliárdos kialakítására is sikerrel pályázott.
(HVG - Dunántúli Napló nyomán)
Frissítés: A Jobbik ötpárti egyeztetést javasol az oligarcha-bizottság ügyében
A Fideszhez közel álló oligarchák a Jobbik vizsgálóbizottsági kezdeményezése óta is számos, többmilliárdos volumenű állami megbízással gyarapodtak. A 313 baranyai, somogyi és tolnai települést érintő hulladékgazdálkodási program megvalósítására a Strabag-Közgép-társulás csak a mai napon több mint 9 milliárd forintos szerződés aláírására szerzett jogot.
Az elmúlt évek gyakorlata és a jelenlegi közbeszerzési tapasztalatok alapján a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendelései jogszerűségének kivizsgálása nem tűr halasztást. Éppen ezért hétfőn 12 óra 30 percre ötpárti egyeztetésre hívom a parlamenti frakciók vezetőit Balczó Zoltánnak, az Országgyűlés alelnökének irodájába.
A testület feladata lenne az építőipar, informatika, energetika, turizmus, média, reklámtevékenység, agrárium és az állami földek területén tapasztalható gyanús ügyek kivizsgálása, illetve annak megakadályozása, hogy azok a kormányzás második két évében is folytatódjanak. Az ország érdeke, hogy a kormányzatot közösen kiemeljük az oligarchák csapdájából.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

További részletek: http://kuruc.info/r/2/95955/#ixzz1uascHImJ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egri Fidesz fényesre nyalja a himnuszgyalázó zsidó alfelé
  2012-05-11 22:07:32, péntek
 
  Az egri Fidesz fényesre nyalja a himnuszgyalázó zsidó alfelét

2012. május 11. 17:16
Hunhír.info

A Fidesz egri szervezete arra kéri a város vezetését, hogy mindazokat, akik a Székhelyi-ügyben nyilvánosságra került hangfelvétel tanúbizonysága szerint méltatlanná váltak betöltött tisztségükre, haladéktalanul hívják vissza megbízatásukból - tartalmazza a pártszervezet elnökségének eljuttatott közleménye.

A Martonné Adler Ildikó városi elnök által szignált kommünikében az olvasható, hogy az egri Fidesz elnöksége megdöbbenéssel értesült a nyilvánosságra hozott hangfelvételek és jegyzőkönyvek mondatairól. Eger nem az a város, ahol ilyesmi elhangozhat, Eger nem az a hely, ahol az ilyen beszéd megtűrt lenne - áll a közleményben.

A stop.hu hétfőn hozta nyilvánosságra az említett a hangfelvételt, amely az egri önkormányzat kulturális bizottságának tavaly szeptember 21-i ülésén készült. A hírportál beszámolója szerint a bizottsági ülésen a városi fellépéseken nemkívánatos művészek nevét tartalmazó lista elkészítése is szóba került. Egyikük Székhelyi József színész, akit az ülésen "SZDSZ-es, büdös zsidónak" neveztek.

Hunhír.info kommentár:
Azt viszont elfelejti ez az Adler Ildikó, hogy miért. Azért, mert ez az SZDSZ-es büdös zsidó a bukott gyűlöletpárt kongresszusán a sárba taposta, és vérlázító módon meggyalázta a Magyar Himnuszt.


http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=53523
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan szeresse a magyar diák hazáját?
  2012-05-11 22:03:40, péntek
 
  Hogyan szeresse a magyar diák hazáját?


2012-05-06 05:54:06, vasárnap

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=53268



Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Erre a kérdésre korántsem csupán költő és író eleink adtak könyvtárnyi útmutatást diákjainknak, hanem tömegeket megmozgató, nevelési tanácsadásban élenjáró, gyakorta pszichológusokat megszégyenítő empátiával megáldott papjaink is, mint az 1939. május 5-én Budapesten elhunyt Tóth Tihamér veszprémi püspök.

Bár önmagukat nemzetinek és kereszténynek tartó könyvkiadókból nincsen hiány hazánkban, sajnálatosan azonban úgy tűnik, valahogy egyiküknek sem igazán szívügyük az ifjúságot nemzeti és keresztény szellemiségre nevelő művek kiadása, pedig tanulhatnának a két világháború közötti könyvkiadásunkból, ugyanis akkor sorra jelentek meg közérthetően, sőt irodalmi nyelven megírt önnevelési útmutatók olyan népszerű (rovatunkban már eddig is többször tárgyalt) pap-pedagógusoktól, mint Koszterszitz József, Lantos-Kiss Antal, Marczell Mihály, Szívós Donát, Tower Vilmos és Tóth Tihamér, s ha már azóta sincsenek műveiknél jobbak, kiadhatnák őket és taníthatnának belőlük legalább egyházi iskoláinkban.

A felsoroltak közül ezúttal az utóbbi tanácsainak időszerűségére hívjuk fel olvasóink figyelmét, előtte azonban röviden életéről. 1889. január 14-én született Szolnokon. Kitűnő érettségi után 1906-ban a budapesti Központi Papnevelde hallgatója lett. Elöljárói már ekkor így nyilatkoztak róla: 'Optimi clerici exemplum, Ecclesiae utilissimus fore speratur', vagyis 'a legjobb pap példaképe, az Egyház számára igen áldásos élet reménye van benne'. Felszentelését követően rövid ideig tábori pap az első világháborúban, majd Egerben a papnövendékek tanára. Prohászka Ottokárhoz hasonlóan úgy látta, hogy az első világháború Isten büntetése volt, amiért elhagytuk Őt és engedtük, hogy nemzetünket a liberalizmus megmételyezze. Felismerte, hogy a további romlás egyedüli ellenszere a tiszta, művelt, jellemes, vallásos, egyszóval: krisztusi ifjúság kinevelése. Ennek jegyében kezdte meg a 'Levelek diákjaimhoz' című könyvsorozat írását, amely rövidesen Európa-szerte hatalmas közönségsikert eredményezett. Ezzel párhuzamosan 1918-tól a budapesti Egyetemi Templom szószékéről rendszeresen elhangzó prédikációival felrázta elalélt nemzetét. Hamarosan a kongregációk és cserkészcsapatok eszményképe, 1924-től egyetemi magántanár: 1925-től a szónoklattan, a hitoktatástan és a nevelés professzora. 1926-tól szentbeszédeit állandóan közvetítette a rádió: ő ismerte fel leghamarabb a rádió fontosságát a lelkipásztorkodásban. 1931-től a Budapesti Központi Papnevelő Intézet vezetője. 1938-ban, a budapesti Eucharisztikus Kongresszus évében XI. Piusz pápa Magyarország egyik legnagyobb egyházmegyéje, a veszprémi püspökévé nevezte ki. Súlyos szenvedések utáni, 1939. május 5-én bekövetkezett halálával űrt hagyott maga után. Életművét - hasonlóan Prohászka Ottokáréhoz vagy Bangha Béláéhoz - a Szent István Társulat jelentőségéhez mérten sorozatban jelentette meg, huszonhárom kötetben. Belőle nevelési szempontból a legértékesebbek A tiszta férfiúság, A művelt ifjú és A jellemes ifjú című, idegen nyelveken is kiadott könyvei.

Hazaszeretetre buzdító tanácsait 'A művelt ifjú' című kötetében fogalmazta meg, lényegében a gróf Klebelsberg Kunó-i kultuszminiszteri hitvallásból kiindulva, miszerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy Trianon által kivéreztetett nemzet az egykor hazát szerző kard helyett most a szellem és a lélek erejével tudja helyét elfoglalni a világban, hangsúlyozva, 'nem az a jó hazafi, aki mellét döngeti minden március 15-én s teli torokkal szavalja a 'Talpra magyar'-t, hanem az, aki azon a helyen, ahová őt hivatása éppen a jelen helyzetben állította, mindent elkövet, hogy az ott rá váró feladatot a legapróbb részletekig tökéletesen teljesítse: a diák tehát akkor legjobb magyar hazafi, mikor jellemének kialakításán dolgozik és sokat tanul, mert ezzel növeli nemzetének kultúráját s értékét'.

Mintha egyenesen a ma liberális szellemtől megfertőződött diákoknak szólna atyai szigora, amikor arra figyelmeztet, hogy 'az az ifjú, aki idejét lopja, hazaáruló, mert nemcsak önmagát hagyja kiműveletlenül, hanem ezáltal hazáját is szegényebbé s gyengébbé teszi' (holott, amint Vörösmarty Mihály is int, 'Szűkökben legyen a haza és ha kimondani szükség, / Tetteitek zengjék nagy diadalmi nevét.'), elvégre 'egy ország nagysága nem természeti kincseitől, nem régi történelmének dicsőségétől függ elsősorban, hanem polgárainak derekasságától, munkakedvétől s becsületes jellemétől'.

Azt is nyomatékosítja, hogy bár sokan mást mondanak, valójában azonban a kereszténység nem nyomja el a nemzeti érzést, hanem egyenesen 'megnemesíti' azt, hiszen 'szent vallásunk nem hirdet internacionalizmust oly értelemben, hogy le kell rombolni a nemzetek közt a különbségeket és sajátosságokat (mert hiszen ez a természet rendjének megbontása volna), hanem ellenkezőleg, a leghangosabban tiltakozik minden nemzeti elnyomás ellen: maga az Úr Jézus adott legszebb példát a hazaszeretetre, amikor földi hazájának, Jeruzsálemnek pusztulását előre látva könnyekre fakadt'.

Hasonlóan Reményik Sándorhoz, ő is csak azt óhajtja, hogy lássák bármennyire is megalázottnak hazájukat, mégse hagyják el azt soha: 'Valaha, mikor dicső volt országunk története, talán nem is kellett ezt külön mondani, de ragaszkodjál most is ehhez a hazához s ne készülj arra, amire hallom, sok fiú készül! 'Mihelyt diplomám lesz, kivándorlok.' Ubi bene, ibi patria! Ott a hazám, ahol jól megy a dolgom? Lesz-e itt valaha magyar feltámadás, ha a legderekabb magyar ifjak vándorbotot vesznek kezükbe, de itt maradnak éppen azok, akiket szívesen küldenénk Palesztinába!?'

Ma, amikor csak vágyálomnak tűnik a könyveiben oly ideálisan bemutatott művelt, jellemes magyar ifjúság, talán soha nem volt annyira ijesztően időszerű nyolcvannyolc évvel ezelőtti, Friedrich Nietzsche-i és Arthur Schopenhauer-i akaratedzettségre buzdító intelme: 'Húsz millióan voltunk, nyolc millióan maradtunk, s amit országunk fizikai erőben vesztett, szellemi erőben kell azt megnyernie', mindhalálig önmagunk tökéletesítésén fáradozva, szemünk előtt tartva a könyveiben nem véletlenül olyan sokszor idézett Vörösmarty Mihály alábbi sorait (Jóslat):

A gyűlöletnél jobb a tett,
Kezdjünk egy újabb életet.
Legyen minden magyar utód
Különb ember, mint apja volt.
Ily áldozat
Mindig szabad,
Mert még neked virulnod kell, ó hon,
Vagy - szégyen rögzik minden fiadon!

Kié e hon, ha nem miénk?
Ha érte mindent megtevénk,
Ha tiszta kézzel áldozánk,
S lettünk, mi eddig nem valánk:
Nincs hatalom,
Mely visszanyom!
És még neked virulnod kell, ó hon,
Mert Isten, ember virraszt pártodon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nesze neked orvosi ellátás és nyugdíj!
  2012-05-11 22:02:01, péntek
 
  Nesze neked orvosi ellátás és nyugdíj!



"Döbbenetes megnézni az ATV egyik műsorát. Ezt bizony nem elég látni, de
terjeszteni kell, hogy tudják az emberek, mire számíthatnak! A műsor a honlapról
megnézhető:


http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz


A kijelző 10. percétől érdemes nézni a műsort! (a számláló hátralévő időt
mutat, tehát az utolsó 10 percet kell keresni!)

MEGDÖBBENTŐ

Ha meghallgatják Juszt műsorát, abból világosan kiderül, hogy MINDÖSSZE 10-15 ember tudta, amikor megszavazta az új alkotmány-tákolmányt, hogy

KIVETTÉK BELŐLE A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS JOGÁT!!!!

Ez azt jelenti, hogy bármikor csökkenthetik, tetszés szerint a nyugdíjadat, és az egészségügyi ellátáshoz sincs alkotmányos jogunk. Ezért van az, hogy életmentő ultrahangos és egyéb vizsgálatokra IS hónapos előjegyzések vannak. Addig szenvedjen, és haljon meg a beteg, legalább kevesebb az éhes száj. Vagy, mehetsz a méregdrága magánszektorba gyógyulni.

A lényeg TEHÁT, hogy az új Alaptörvényből kivették az alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót, de ezért cserébe NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás.

A kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja és simán megvonhatja bármikor és hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány, hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot. Ergo, a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az állampolgárok, különösen a 3,5 millió nyugdíjas, vagy leendő nyugdíjas!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katonai puccs lehet Görögországban
  2012-05-11 21:59:34, péntek
 
  Katonai puccs lehet Görögországban


Nem tudott létrejönni baloldali koalíció Görögországban, így valószínűleg újabb választásokat fognak kiírni június közepére. Az országban egyre nagyobb a politikai káosz, a baloldali pártok azzal vádolják Alexisz Cipraszt, a Syriza párt vezetőjét, hogy valójában nem is akart semmiféle koalícióban részt venni, a két napig nála lévő kormányalakítási jogot pedig kampányra használta fel. Ezt a felmérések igazolják is, a legújabb adatok szerint ha újabb választások lennének, már nem az Új Demokrácia, hanem a Radikális Baloldal (Syriza) lenne az első helyen. Ezt a népszerűség-ugrást a pártvezető azzal érte el, hogy a választásokat követően sem volt hajlandó tárgyalni az IMF szerződésről, ehelyett bejelentette, hogy azt semmisnek nyilvánítja. A bankok államosításáról tett kijelentések is csak növelték a párt népszerűségét.

Egyelőre Venizelosznál, a szocialisták vezetőjénél van a kormányalakítási jog, de hacsak nem tudják a Syriza vezetőjét megfogni valamivel, nem tud kormánykoalíció létrejönni, mert nem lenne meg a szükséges 151 mandátum.

Látható, hogy Görögország demokratikus berendezkedéssel már nem jut sehova. Viszont az emberek már azt is elkezdték felismerni, hogy a demokratikus berendezkedés juttatta őket ide. A görög média lehetséges katonai puccsról beszél, ami nagyon gyorsan elterjedt szinte minden tagállamban, mivel minden feltétel adott egy rendszerváltásra Görögországban.

Mikor alig egy éve Görögországban katonai és rendőrségi vezetőket váltottak le, már akkor megírtuk, hogy ez a helyzet fog kialakulni. Az uniós vezetés már akkor erre a helyzetre készült, ezért lettek a meg nem félemlíthető vezetők egyik pillanatról a másikra eltávolítva. Túl nagy veszélyt jelentettek a "trojkára". Erről az esetről akkor az európai média mélyen hallgatott, mert már nagyon jól tudták, hogy merre haladnak az események. A görög katonai vezetés "veszélyesebbik" részét egyszerűen eltávolították, és alig néhány hónapja, mikor több mint 40 görög politikust zártak ki saját pártjából, már látható volt, hogy demokratikus keretek közt nem tudják mederben tartani a dolgokat.

Ha most katonai puccs történik Görögországban, azt nem a hazafias görög vezetés fogja megtenni, hanem az EU/IMF érdekeltségekkel összejátszó katonai vezetők. Egyszerűen azért, mert a hazafiakat már korábban eltávolították, hogy ne okozzanak gondot. A katonai puccsnak nem most van még itt az ideje, hanem akkor fog megugrani a valószínűsége, ha az IMF-párti politikusok a következő választásokat követően sem tudnak majd kormányt alakítani. Enélkül ugyanis búcsút mondhatnak Görögország javainak, amit az elmúlt évtizedekben még nem sikerült teljesen szétrabolni.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. május 11.

http://jovonk.info/2012/05/11/katonai-puccs-lehet-gorogorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF már a pénzét félti
  2012-05-11 21:58:15, péntek
 
  Az IMF már a pénzét félti


Christine Legarde, az IMF kampósorrú nagyasszonya nemrég aggódva bejelentette, hogy félti a pénzét.

A kijelentései elszólás-szerűek. Ugyanis miközben az uniós vezetők nem győzik mantrázni, hogy akkor sincs semmi gond, ha a görögök kilépnek az eurozónából, az IMF háza táján már attól tartanak, hogy ha a görögök nem fizetnek, mások sem fognak. Márpedig a görögök nem fognak fizetni.

"Görögországnak, Portugáliának és Írországnak teljesítenie kell a nemzetközi hitelezőkkel szerződésben rögzített feltételeket. Csak magamat tudom ismételni: "Végrehajtás, végrehajtás, végrehajtás. Ezeknek az országoknak nincs más lehetősége." Legarde Törökországból reagált az egyre gyorsabban zajló történésekre.



Ez már összességében érthetővé teszi, miért akarják annyira folyósítani a hiteleket Görögországnak, és miért engedik el a tartozásaik nagy részét: hogy fenn tartsák annak a látszatát, hogy a görögök fizetnek. Mert ha a görögök nem fizetnek, beindul a láncreakció. Persze, ha a görögök nem fizetnek, majd jönnek az "egy fecske nem csinál nyarat" típusú megnyilatkozások.

Szerintünk az "elég egy szikra" kezdetűek találóbbak lennének.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2012/05/11/az-imf-mar-penzet-felti
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbukott a BKK, megbukott Vitézy Dávid
  2012-05-11 21:54:46, péntek
 
  Megbukott a BKK, megbukott Vitézy Dávid

2012, május 11 - 13:37


A fővárosi buszközlekedés az összeomlás határán van, mivel a BKK buszüzemeltetési koncepciójának szerves részét képező szolgáltatás-kiszervezés gyakorlatilag úgy akadt el, hogy soha nem is indult el. Bödecs Barnabást, a Jobbik országgyűlési képviselőjét kérdeztük a BKK-BKV körüli anomáliákról, buszkiszervezésről, és a lehetséges megoldásokról.

BödecsAz elhibázott tenderek miatt a BKK kétségbeesésében már az utolsó kohóérett Ikarusokat is forgalomba állítja, csak hogy biztosítsa a fővárosi tömegközlekedést. Hogyan jutottunk el idáig?

Nemrég került nyilvánosságra, hogy a BKK hiába hirdetett eredményt a VT Transman javára, 74 autóbusz továbbüzemeltetésére Budapesten áprilisban, a súlyos tartalmi hiba - megfelelő pénzügyi garancia hiánya - miatt kizárt másik pályázó, az Orangeways a Közbeszerzési Döntőbizottságnál megtámadta a döntést, így a VT Transmannal a BKK nem kötheti meg a szerződést. Az Orangeways City ráadásul nemcsak e kiírást támadta meg, hanem az összeset, köztük azokat is, melyek 150 új autóbusz üzemeltetésére vonatkoznak és folyamatban lévő státuszúak.

Ez a magyar közbeszerzési környezetet ismerve egyáltalán nem meglepő. Felkészületlen volt a BKK?

A Budapesti Közlekedési Központ előtt annak megalakulása óta ismert tény, hogy a Nógrád Volánnal 24 darab, valamint a VT Transmannal 74 darab autóbusz vonatkozásában fennállt üzemeltetési szerződések 2012. április 30-án lejárnak. A BKK vezetője, Vitézy Dávid e tény tudta ellenére magához vonta a szerződések megszűnése miatt kiírandó közbeszerzési eljárás alá eső pályázatok kiírásának jogát, noha a BKK joga erre csak 2012. január 1-től nyílt meg. A pályázatokat így rövid idő alatt, erőltetett ütemben bonyolították le majd hirdettek eredményt, hogy május 1-én ne maradjon alvállalkozói buszok nélkül a Főváros. A BKK vezetője nyilvánvalóan nem számolt annak időszükségletével, hogy a vesztes pályázók rendre fellebbeznek a döntés ellen.

Orangeways

Narancsköves út...


Ráadásul a Nógrád Volán - tisztázatlan okokból - nem is nyújtott be pályázatot, így 24 autóbusz eleve kiesett. Egyes vélemények szerint az állami vállalat, illetőleg az Orangeways City hátterében álló üzleti körök abban gondolkodtak, hogy nyertes pályázat esetén az Orangeways Citynek játszhatják át a Nógrád Volánnál szükségtelenné váló buszokat. Más vélemények szerint a kiemelkedő rombolási szintet felmutató Nógrád megyei áprilisi vonatirtás áll ezzel összefüggésben, hogy a Nógrád Volán a Budapestről kiszoruló buszokat helyben üzemeltethesse tovább a vonatok helyett.

A szerződéskötési jogát elvesztő BKV az utolsó pillanatban, április 30-án, közbeszerzési eljáráson kívül, a lehetséges értékhatárig ugyan 10 nappal meghosszabbította a VT Transmannal a szerződést, a kiesett Nógrád Volán buszok helyére pedig beállította a működésképtelen klímájú, részben nyitható ablakokkal sem rendelkező, nem honosított 12 darab Mercedes Citarot, de a szolgáltatási színvonal máris jelentősen romlott.

Felfüggesztették a menetrend alacsonypadlós kocsik közlekedtetésére vonatkozó járműbeosztását, tömegesek a hegyvidéki útvonalakon az öreg Ikarusok meghibásodásai, melyek a VT Transman kocsijai helyett közlekednek, és elkövesedett hűtőrendszerük miatt nem bírják a terhelést. A Citarok guruló szaunaként közlekednek, de az is előfordult, hogy szűk hegyvidéki útvonalra (141-es járat) IK 280-as csuklóst adtak ki egyéb hadra fogható jármű hiányában.

szauna

Kedvezményes, 320 forintos szauna


Mit tehet ebben a helyzetben a BKK?

Hírek szerint a Központ újabb 10 napos szerződéshosszabbítást kísérel meg a VT Transmannal az összeomlás elodázására, de ezzel sem húzza ki az iskolai szünet kezdetéig, mert további jogszerű hosszabbításra nem lesz módja, a KDB döntésére pedig - hiszen egy bonyolult ügyről van szó - minden bizonnyal hiába vár.

Mivel a BKV járműállománya a VT Transmann 74 darab busza kiváltására már nem rendelkezik tartalékkal, borítékolható, hogy május 20-tól járatritkításokra, összevonásokra kerülhet sor.

Miközben a hazai cégek a megrendelések hiányától szenvedve a csőd szélén egyensúlyoznak, a gyártókapacitások szabadok, használt nyugati buszokra a mégis van pénze a fővárosnak.

Nincs két hete, hogy a Jobbik az új autóbusz üzemeltetési tenderek kiírásának tartalma miatt tiltakozott, hiszen azok feltételrendszere nyilvánvalóan import autóbuszokra íródott, a potenciális pályázók ilyenekkel versenyezhetnek, a magyar gyártó(k) indulását a feltételrendszer megakadályozta. Történt ez akkor, amikor a legnagyobb, még működő magyar gyártó, a Kravtex győri és mosonmagyaróvári telepén mintegy 90 darab, elsősorban helyközi forgalomra alkalmas autóbusz áll eladatlanul azért, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a közösségi közlekedés átalakítására hivatkozva a Volánok számára járműbeszerzési céllal megnyitott hitelkeret lehívását hónapokkal ezelőtt megtiltotta.

Magyar busz

Magyar busz senkinek sem kell?

Németh Lászlóné miniszter, a Kravtex lehetséges csődjét bemutató kormánypárti képviselői kérdésre megerősítette, hogy ősz előtt nem is fogja megváltoztatni döntését. Jellemző, hogy a Fidesz képviselője hálásan megköszönte a miniszterasszony válaszát, pedig bőven lehetséges, hogy a Kravtex nem lesz képes ezt a legalább fél évet kivárni, csődbe megy, dolgozói, mérnökei elveszítik állásukat, a legyártott buszokat pedig a felszámoló kótyavetyélheti el. Így támogatja a kormány a magyar járműipar megerősítését, a munkahelyteremtést.

Mi a megoldás? Vissza kell vonni ezt a buszüzemeltetési modellt?

A Jobbik álláspontja szerint a korábban is kétséges eredménnyel kecsegtető, mostanra azonban látványosan megbukott ,,új autóbusz-üzemeltetési modellt" vissza kell vonni, a BKK szakmailag megbukott vezetőjét, Vitézy Dávidot le kell váltani. A Vitézy-modell ugyanis nem szól másról, mint a buszágazat meghatározó részének magánkézbe történő átjátszásáról oly módon, hogy e magánkéz mögött még tőke sincs, csak a közpénz után való intenzív ácsingózás. Menne az autóbuszvonalak mellett egy buszgarázs is, épp úgy, és nyilván hasonló ,,eredménnyel", mint amit a Fidesz a Volánbusz reorganizációs programját felülvizsgáló országgyűlési bizottságban jelenleg nagy vehemenciával az ,,elmúlt 8 év bűnei" részeként vizsgál.

Mi a baj a pályázó cégekkel? Valóban alkalmatlanok a buszok üzemeltetésére?

A megalapozó tanulmányban maga a BKK ismeri el, hogy végeredményben olcsóbb vagy drágább lesz -e a szolgáltatás fajlagos értéke, a verseny intenzitásától is függ." Az ,,intenzív" versenyben a kivéreztetett VT Transmann mellett a ,,tőkementes" Orangeways City és Color Tours küzdenek vállvetve.

Tőkéjük ugyan nincs, üzemeltetési gyakorlata az előbbinek csak egy 2 milliárdos köztartozást felhalmozó, épp NAV adóregisztrációs eljárás alá vont szétváló cégben van, de sebaj. Ha drága lesz, legyen drága, fő, hogy az nyerjen, akit szeretünk. A közösségi tulajdonban álló cég meg romoljon tovább.

A megoldás új autóbuszok bérlése a magyar gyártóktól, vagy azok konzorciumban történő működtetése. A BKK tanulmányában ugyan elutasítja ezt a megoldást, de érvei rendkívül gyengék, hiteltelenek. Így fogalmaz: ,,Mivel ilyen nagyságrendű járműbérlésről az autóbusz-ágazatban nem állnak rendelkezésre információk (ismereteink szerint egyedül a légitársaságok alkalmazzák általánosan ezt a megoldást repülőgépek bérlésére), így ez a megoldás számos kockázata miatt nem javasolt, csak átmeneti megoldásként jöhet szóba." A légitársaság példa igen jó. Csúcságazat, tartósan működni képes ilyen feltételek között. Az eladósodott Malév csődjét és szomorú végét sem a lízingelt gépek okozták, hanem az MSZP-SZDSZ és a Fidesz kormányok politikai, gazdasági dilettantizmusa, és önös érdekei.

buszkiállitas


A BKK szerint ,,üzemeltetési szempontból kritikus több száz jármű egyszerre történő állományba vétele".

Kiszervezés esetén az újdonsült üzemeltető - amelynek működésére, gazdálkodására még befolyása sincs a megrendelőnek - nem szintén egyszerre veszi állományba több száz járművet? Bizton kijelenthetjük: A buszok és buszgarázs tőkehiányos magánvállalkozónak történő kiszervezése ilyen volumenben (300 járműről van szó, csak az új buszok tekintetében) jóval nagyobb kockázattal jár, mint a bérlés vagy a gyártókkal való konzorcium. A magánvállalkozó bármikor csődbe mehet, viszi a bank a lízingelt buszait. És Budapest közlekedés nélkül marad. Nem lesz Budapesten, sőt egész Magyarországon sem másik bevethető 300 busz, és nem lesz másik buszgarázs. Nem lesz BKV-s autóbusz vezető sem.

Mik lehetnek akkor a kitörési pontok ebből a helyzetből?

A Jobbik ezért felszólítja a Fővárosi Önkormányzatot, és a BKK - remélhetőleg új - vezetését, haladéktalanul kezdjék meg a tárgyalásokat a hazai, működő autóbuszgyártókkal, hogy a BKV tőlük kellő számban és időben, azaz az őszi iskolakezdéstől folyamatosan növekvő számban bérelhessen újonnan gyártott magyar autóbuszokat, avagy alkothasson olyan - a debreceni modellhez hasonló - konzorciumot velük, amely biztosítja a tőlük származó autóbuszok akadálytalan, és EU-bürokráciától mentes beszerzését. Felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul nyissa meg a Volán vállalatok autóbusz beszerzéseit támogató hitelkeret lehívásának lehetőségét annak érdekében, hogy a Kravtex Kft telephelyén felhalmozott 90 db új autóbusz forgalomba állhasson. Felkérjük a Volán vállalatok vezetőit, hogy az újonnan beszerzett Credo autóbuszokkal azonos számban bocsássanak a főváros rendelkezésére a városi forgalomra is alkalmas régi autóbuszokat, hogy Budapest autóbusz-közlekedése az új autóbuszok fokozatos forgalomba állásáig fenntartható maradjon.

BB - barikad.hu


http://barikad.hu/megbukott_a_bkk_megbukott_vitezy_david-20120511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellentétes nyilatkozatok - az uniós döntéshozás akadozni lát
  2012-05-11 21:53:30, péntek
 
  Ellentétes nyilatkozatok - az uniós döntéshozás akadozni látszik



A Görögországban kialakult helyzet kapcsán arra lehetünk figyelmesek, hogy az uniós politika és a tagállamok politikája közt kezd felborulni a rend, egymással ellentétes nyilatkozatok születnek.

Barosso délelőtt bejelentette, hogy ha a görögök nem törlesztik a tartozásaikat, azonnal kizárják őket az eurozónából. Ezt követően több uniós vezető is pozitív kijelentéseket tett, hogy megnyugtassa a befektetőket (hogy ne gyengüljön tovább az euró), majd a német pénzügyminiszter homlokegyenest az ellenkezőjét mondta. Wolfgang Schaeuble már arról beszélt, mi fog történni, miután a görögök elhagyták az eurozónát. Ő azt bizonygatta, hogy az eurozóna akkor is működőképes marad, ha a görögök kilépnek. Nem lehetett eldönteni, hogy inkább magát hitegeti, vagy inkább a befektetőket. Ezzel párhuzamosan az osztrák pénzügyminiszter bejelentette, hogy az európai bankrendszernek fel kell készülnie a sokkra, amit a görög kilépés okozni fog.

Ez a harmadik nap, mikor ilyen előfordul, így arra következtetünk, hogy senkinek fogalma sincs, hogyan reagáljanak a görög fejleményekre. A döntéspozícióban nem lévő politikusok hitegetik a befektetőiket, hogy minimalizálják a veszteséget, de nemcsak ezen a téren van szó hitegetésről, ugyanis a pozitív kijelentések hulláma akkor bombázta a nemzetközi médiát, mikor Venizelosz sorban tárgyalt a pártok vezetőivel - ami enyhén szólva kimeríti a manipuláció fogalmát, ugyanis ezzel akartak nyomást gyakorolni a tárgyalópartnerekre. Olyan nyilatkozat is elhangzott, miszerint Görögország minden szükséges pénzt megkap, ameddig nem sikerül kormányt alakítani, hogy így elkerüljék az államcsődöt. Az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank, és a Nemzetközi Valutaalap konferenciáján végül a szóvivő kénytelen volt bejelenteni, hogy az ő engedélyük nélkül senki nem kap semmilyen pénzt. Az is elhangzott, hogy a hitel második, négymilliárdos részletét is csak akkor kapják meg, ha "pozitív fejlemények" történnek a tárgyalások során.

Csakhogy Evangelosz Venizelosznak, a szocialista párt vezetőjének nemrég adta be a teljes pártvezetés a lemondását. Egy rövid nyilatkozatban annyit mondott, hogy "nem a párt újjászerveződéséről beszélt az imént, hanem az újjászületéséről". A görög média információ híján már a Pasok felbomlásáról beszél. Mivel ez a helyzet állt elő, aligha jelentik már be a nap folyamán, hogy Venizelosz vezetésével kormány alakulna. Lukász Papadémosz bejelentette, hogy ha második választások elébe néznek, lemond az elnöki pozícióról - ezzel is nyilván a tárgyaló felekre akart nyomást gyakorolni, mivel jelenleg az elnök tisztsége az ország stabilizáló ereje, a pártok között teljes a káosz.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. május 11.

http://jovonk.info/2012/05/11/ellentetes-nyilatkozatok-az-unios-donteshozas-akado zni-latszik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A személyi változások helyett gazdasági fordulatot!
  2012-05-11 21:46:40, péntek
 
  A személyi változások helyett gazdasági fordulatot!

2012, május 11 - 15:37



Az IMF dönti el, hogy Magyarországon kit és hogyan kell megsarcolni.

Mint azt korábban megírtuk, Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Lázár Jánost a frakcióvezetői székben Rogán Antal váltja, az IMF-főtárgyalói poszton pedig Varga Mihály követi Fellegi Tamást.

Újabb és újabb, az átlagember számára lassan már követhetetlen pozíciókba ülnek ugyanazok az emberek, ez pedig lényegi változás felé nem mutat - hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Z.Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik szerint nem személyi változásokra van szükség, hanem alapvető gazdasági fordulatra. Ezen átalakítástól a jelenlegi sarcolásra, megszorításokra alapuló politika folytatása várható- közölte a nemzeti radikális képviselő. Olyan egészségtelen gazdaságpolitika alakult ki, amely az építő kritikákra sem akar reagálni.

,,A kotta finomra hangolását Brüsszelben és New Yorkban végzik el"- hangsúlyozta Z.Kárpát Dániel. Az IMF dönti el, hogy Magyarországon kit és milyen formában sarcoljanak meg - tette hozzá.

barikad.hu

http://barikad.hu/a_szemelyi_valtozasok_helyett_gazdasagi_fordulatot-20120511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán: a pályázati rendszer a spekulánsoknak kedvez
  2012-05-11 21:43:44, péntek
 
  Ángyán: a pályázati rendszer a spekulánsoknak kedvez
2012, május 10 - 19:59


A Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára szerint a jelenlegi földpályázati rendszer nem kedvez a helyieknek. Ángyán József fideszes képviselő a csütörtöki mezőcsáti gazdafórum előtt újságíróknak azt mondta: a mostani rendszert módosítani kell, mert nem a családokat erősíti, hanem a spekuláns tőkét.

Ángyán József szerint a visszavont földpályázati rendszer a helyi gazdálkodókat, családokat, közösségeket akarta helyzetbe hozni. Hozzátette, hogy a jelenlegi pályázati rendszert módosítani kell, mert nem föltétlenül a helyben lakó gazdákhoz jut a föld, nem a családokat erősíti, hanem a spekuláns tőkét.

A korábban alkalmazott rendszer sokkal inkább megfelelt a meghirdetett elvnek, vagyis a helyi gazdálkodó családok helyzetbe hozásának. Lényegében ez a kormány stratégiája, ez a kormány programja - mondta a volt államtitkár.

Emlékeztetett arra, hogy Fejér megyében "nem mintát vett", hanem valamennyi pályázatot átnézte. Az eredmény "eléggé világos képet rajzol fel" arról, hogy a helyben lakó gazdálkodó családoknak, a fiataloknak, illetve a gazdálkodás mellett gyermekeket vállaló fiatal pároknak esélyt sem ad a rendszer a földhöz jutáshoz. Ángyán József azt mondta, hogy most a borsodi Mezőség adatait dolgozza fel, és ezeket is közzéteszi.

A politikus közölte: lelkiismereti okokból is fontosnak tartotta, hogy aggályait először a saját politikai oldalával ossza meg, így azokat minden vezető megismerte.

Ángyán József elmondta: továbbra is kormánypárti képviselő marad, mert "nem szétverni szeretném a saját szekeremet, hanem azt, hogy a szekér álljon újra abba az irányba, amelyen elindult, mert az a jó irány".

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/angyan_a_palyazati_rendszer_a_spekulansoknak_kedvez-20120510
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.