Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
1. Magyarország 9 arany 10 ezüst 7 bronz
  2012-05-27 22:51:12, vasárnap
 
  ........



......



1. Magyarország 9 arany 10 ezüst 7 bronz - összesen:26 érem az eddigi versenyeken gyűjtött érmek szma most az EB-én a legtöbb.
Akikre büszkék lehetünk, ÉRMESEINK az úszó EB.- én.

.....


 
 
1 komment , kategória:  vízi sport  
Neves személyiségek az úszó EB-ÉN
  2012-05-27 22:45:20, vasárnap
 
  Kiss László az úszószövetség kapitánya
...... .........




Orbán Viktor miniszterelnök Úr adta át az ARANYÉRMET Cseh Lászlónak.
A 400 m vegyes fináléja után Orbán Viktor akasztotta az aranyérmet Cseh László, illetve az ezüstöt Verrasztó Dávid nyakába.

...... ......


Orbán Viktor miniszterelnök szerint történelmet írt a magyar úszósport Kiss László szövetségi kapitány, a fiúk és a lányok egyaránt a debreceni Európa-bajnokságon.
"Az egész ország megemeli a kalapját úszóink előtt, önbizalmat és tartást ad az ilyen siker, amilyet elértek ezen az Európa-bajnokságon. Németországot bármilyen sportágban megverni mindig nagy dolog, s Európa élén végezni az éremtáblázaton, ahogyan az most történt, hallatlan dicsőség. Ilyen történelmi sikerek kellenek Magyarországnak" - nyilatkozott a kormányfő az MTI tudósítójának a vasárnapi döntőket követően.

....



Rekedtre szurkolta magát a miniszterelnök - interjú Orbán Viktorral
MTV videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Teca barátnőm a rózsa kertben
  2012-05-27 21:34:47, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szimné, Évitől kaptam pünkösdi kép
  2012-05-27 21:33:39, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Aranyos kép - Marykától kaptam
  2012-05-27 21:22:13, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Pápai Etelka: Gyermeknapi köszöntő
  2012-05-27 21:12:43, vasárnap
 
  Pápai Etelka: Gyermeknapi köszöntő /Jaskó Miklósné, Marykától kaptam

Május végső hetének
szép vasárnapjára
írom én versemet
a gyermekek napjára.

Mivel nekem is van,
két jó gyermekem.
Köszöntöm őket
anyai szívemmel.

A Jóisten áldása
szálljon le Reájuk.
Hogy mindig szeretetben
éljen a családjuk.

Pár szép virággal
meg is emlékezek.
Amit kertemben
majd én összeszedek.

Három unokámat
külön is köszöntöm.
Legyenek boldogok
most ezen a földön.

Nekik is jut majd
egy-egy szép virág.
Amit sok szeretettel
én nyújtok nekik át.
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Pünkösdi képek
  2012-05-27 20:50:05, vasárnap
 
  ....



...

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Pünkösd, a lélek ünnep
  2012-05-27 10:06:45, vasárnap
 
  Pünkösd a kereszténység legfontosabb ünnepei közé tartozik, ám világi formája nem alakult ki, mint a karácsonynak vagy a húsvétnak. A kereszténység a Szentlélek eljövetelének emlékét ünnepli ezen a nyárelői napon. Pünkösd vasárnapja mindig május 10.-e és június 13.-a közé esik, a húsvéttól számított 50. napon köszönt ránk (innen a görög elnevezése is Pentecostes) melyre az idén május 11.-én emlékezünk.Pünkösd eredetileg a zsidó nép ünnepe volt, előbb az első gyümölcsöt, a befejezett aratást, később pedig a Sínai-hegyi törvényhozást (ekkor kapta meg Mózes a kőtáblákat) ünnepelték pészah szombatját követő 50. napon Sabauthkor.A zsidó nép pünkösdi ünnepéből alakult ki tehát ez a keresztény ünnepünk, amelyen a Szentlélek eljövetelét ünnepli a keresztény ember, vallási felekezetétől függetlenül. Pünkösdöt a keresztény világ a Krisztus utáni 2. századtól tartja számon.
A keresztény egyházi ünnep története a következő: Krisztus mennybemenetele után, az ötvenedik napon az apostolok összegyűltek, hirtelen hatalmas zúgás, szélvihar támadt, majd lángnyelvek jelentek meg, s a Szentlélek lángnyelvek alakjában leszállt a tanítványokra. Ezután különféle nyelveken kezdtek el beszélni, ahogy a lélek adta nekik, hogy szóljanak. A Jeruzsálemben tartózkodók meglepve tapasztalták, hogy amit az apostolok mondanak ki-ki a maga nyelvén megérti.
És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egy akarattal együtt valának. És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, ahol ülnek vala. És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek, és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Szellemmel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Szellem adta nékik szólniuk. (Csel 2:1-4)
...... ..........



Előállott Péter apostol prédikálni kezdett, beszédére sokan figyeltek, követték, megalakultak az első keresztény gyülekezetek. Ez az a -történelmi pillanat-, amikor az idegen népek közé téríteni induló apostolok lépteivel a keresztény vallás világhódító útjára indult. Az Írás értelmében pünkösd vasárnapját már az ősegyház is a Szentlélek eljövetelének emlékezetére ülte meg, de a pünkösdi esemény értelem szerint az egyetemes egyház születésnapja volt kezdettől fogva. Piros pünkösd napját ezer éve virággal köszöntik Európa több országában.Régen a templomokban évről évre megemlékeztek erről a napról, ahol a lángnyelveket pünkösdi rózsa szirmaival helyettesítették, a Szentlélek jelképeként pedig fehér galambot repítettek szabadon.A római egyház papjai pünkösdkor piros miseruhát öltenek magukra, amely a Szentlélek színe. Az ünnepről május hónapot pünkösd havának is nevezik

Pünkösdi rózsa
.........


A pünkösdi rózsát az antik világ gyógynövényként ismerte, és babonás erőt tulajdonított neki. Latin neve a görög paeonia szóból származik. Paeonia nemcsak a virág neve, belőle képezték többek között a kórház és a gyógyító szavakat is. Róla kapta nevét a homéroszi istenek orvosa, Paieón, aki e virággal Hádészt, az alvilág urát gyógyította ki Héraklésztől kapott sebéből. A virágot régi nevén bazsarózsaként is ismerik. Mint keresztény jelkép, a tövis nélküli pünkösdi rózsa Venus örökösének, a szeplőtelen Szűzanyának lett a virága. Délen néhol a pünkösdöt ma is a Crózsák húsvétjának nevezik, hiszen a tavasz végének jelképeként a pünkösdi rózsát kötik csokorba az ünnep napján. A virág szimbolizálja, hogy pünkösd napján minden felébred, a világ abbahagyja a lusta nyújtózást, az ember és az állat párt választ magának. A nagy nyári munkák előtt pünkösd ünnepével köszöntjük az új életet, imádkozunk a bő termésért, gyermekáldásért.A pünkösdi rózsát szoktak a mosdóvízbe szórni, hogy egészségesek legyenek. A legények pünkösdi rózsát tettek annak a lánynak az ablakába, akinek udvarolni akartak. Pünkösdvasárnap mindig május 10-e és június 13-a közé esik, a húsvét utáni 50. napra. A római egyház papjai pünkösdkor piros miseruhát öltenek magukra, amely a Szentlélek színe.

 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Pünkösdvasárnap
  2012-05-27 09:55:15, vasárnap
 
  Amikor a hét első napján (Húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett és így szólt hozzájuk: ,,Békesség nektek!"
Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úrláttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: ,,Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket." E szavak után rájuk lehelt, és így folytatta: ,,Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot."
Jn 20,19-23

Imádság
Jöjj el, Szentlélek Isten! Jöjj el, az Atya és Jézus Krisztus Lelke! Jöjj el, Szentlélek, az apostolok és az Egyház Lelke! Jöjj, és segítsd az
Egyház minden tagját a tanúságtételben és az evangélium hirdetésében! Jöjjel, megbocsátás Lelke és egységet adó Lélek! Jöjj el, megszentelő
Szentlélek! Jöjj el, hét ajándék Lelke! Jöjj el, tanúságtevő Lélek! Jöjj el, maradj az Egyházzal és maradj bennünk! Jöjj el, és segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 230 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.