Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A demokrácia annak művészete, hogy a cirkuszt a majomketrecb
  2012-05-28 21:57:34, hétfő
 
  "A demokrácia annak művészete, hogy a cirkuszt a majomketrecből irányítsuk. "

Henry Louis Mencken
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánista lettem
  2012-05-28 21:49:03, hétfő
 
  Orbánista lettem



Mert igaza van a Kedves Vezetőnek! Ne kapjanak a pártok állami pénzeket! Most amikor vészhelyzet van, minden fillér számít. Bár halkan megjegyzem, Kusza Szem győzelmi mámorban úszik és dicshimnuszokat zeng a költségvetésről, de mindenki tudja, hogy az unortodoxia felkent papja tudatmódosítókon él (vagy születési hibás, nem tudom). A válság kialakulása is megérne egy misét, de most, hogy orbánista lettem nem mondhatom, hogy a Kedves Vezető a hibás, vagy Kusza Szem, esetleg Lézerblokkolós Jani, netán Szájjárató Peti. Nem simicskázhatok, nem hivatkozhatok a Közgépre vagy a CBA-ra. Így nem marad más, mint az, hogy kijelentsem Gyurcsány a hibás, meg az emútnyócév, meg Koppány, meg az elmúlt ezerszáz év!

De lépjünk túl a bűnbakkeresésen. Válság van akárki okozta is, és most ki kell kecmeregnünk a kátyúból. A pártok támogatásának megvonása ugyan egy kicsit demokráciaellenesnek tűnik, (az is, de válság van vagy mi a szösz) de tegyük félre most a demokráciát, miért pont a válságban lennénk demokraták, hisz eddig sem voltunk azok.

Az állami támogatások elvonása alig 2,5 milliárd forintot jelent évente. Bár kezdetnek ez is megteszi, de javasolni fogom (mint új orbánista tag) a Kedves Vezetőnek, hogy itt ne álljunk meg. Merjünk nagyot álmodni és megvonni. Nézzünk körül, hogy hova megy még el feleslegesen a közpénz és kemény kézzel csapjunk oda, vonjuk meg azokat a pénzeket is.

Mindjárt három javaslatom is van:

1. Javaslom, hogy vonjuk el az országgyűlési képviselők javadalmazását. Az a néhány képviselő, aki valóban érdemi munkát végez a Parlamentben, tudtommal elég tehetős, tehát őket nem érinti fájdalmasan az elvonás, a többieknek meg fölöslegesen fizetünk. Az [origo] szerint: ,,Az Országgyűlés Hivatala ma - a parlamenti honlapon közzétett adatok alapján - havonta összesen bruttó 333 millió forintot fizet ki a képviselőknek tiszteletdíjként és lakhatási támogatásként." Ha ezt megszorozzuk 12-vel és adunk hozzá még egy kis járulékot, az nagyjából 5 milliárd forint évente. Pont a duplája a pártok támogatásának.

2. Javaslom, hogy szüntessük meg a közbeszerzési eljárásokat. Teljesen értelmetlenül működtetjük, hiszen úgyis mindent a Közgép nyer. Fölöslegesen működtetjük ezt a drága rendszert, fölösleges kiadni a Közbeszerzési Értesítőt, és nagyon drága a sok szakértő is, akiket csak azért kell foglalkoztatnunk, hogy megtalálják azokat a paragrafusokat, amik miatt ki lehet zárni a Közgép összes ellenfelét a pályázatokból. Ezzel is nyernénk nagyjából évi 5 milliárd forintot.

3. Javaslom, hogy a pályázat nélkül nyerő Közgép minden egyes projekt árából fizessen be azonnal (sőt, ha lehet előre) 25%-ot. Legutóbb, a Szigetköz vízügyi projektjéből azért zártak ki egy pályázót, mert 25%-kal olcsóbb lett volna, mint a Közgép, tehát valójában ennyivel olcsóbban kivitelezhető egy-egy projekt. Ezzel a kötelező befizetéssel nem rendítjük meg a Közgépet (maximum a Fideszt, a Kedves Vezetőt és az oligarchákat, de hát válság van vagy mi a manó). Persze ez az arány a későbbiekben változhat, ha mélyül a válság, csak annyit kell tennünk, hogy pofátlannak minősítjük a Közgép árait és máris (akár visszamenőlegesen is) 98%-ra emelhetjük a befizetéseit. Ezzel a javaslattal, ha csak a 25%-os mértékkel számolunk is, nagyjából 50 milliárd forintot takaríthat meg a büdzsé.

Mindent összevetve a pártok 2,5 milliárd forintján felül a javaslataim alapján további 60 milliárd forint takarítható meg. Természetesen, ha Kusza Szem még sokáig a minisztérium élén marad ez nem lesz elég, de rám, mint új és jó orbánistára továbbra is számíthat a Nemzeti Közgép Kormánya, élén a Kedves Vezetővel.

Hajrá unortodoxia, hajrá egypártrendszer, hajrá Kedves Vezető!


http://okos-tojas.blog.hu/2012/05/19/orbanista_lettem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új szelek fújnak: Párizs is unja már az IMF arroganciáját
  2012-05-28 21:36:29, hétfő
 
 

Új szelek fújnak: Párizs is unja már az IMF arroganciáját

2012, május 27 - 17:37

Kissé karikatúraszerűnek és sematikusnak minősítette a francia kormány vasárnap Christine Lagarde-nak, a Nemzetközi Valutaalap főigazgatójának görögökkel kapcsolatos kijelentését, azt, hogy felszólította őket arra, fizessék be "az összes adójukat".

LagardeLagarde a The Guardian című brit lap szombati számának nyilatkozva azt mondta, hogy a görögöknek el kell kezdeniük egymást segíteni az adók befizetésével, és azt is kijelentette, hogy kevésbé nyugtalanítja a görögök sorsa, mint az afrikai gyerekeké.

Najat Vallaud-Belkacem francia kormányszóvivő, amikor megkérdezték Lagarde szavairól, némiképp karikatúraszerűnek és sematikusnak nevezte a nyilatkozatot, és hozzátette: "Úgy gondolom, hogy ma nincs miért kioktatni" Görögországot.

Ha a görögök - mondta a szóvivő - úgy döntenének, hogy a június 17-ei választások után kiválnak az euróövezetből, "ez rossz jelzés lenne, rossz dolog lenne az összes európai partner, és egyébként az egész világ számára".

Ezt megelezően Jean-Luc Mélenchon, a francia radikális baloldal volt elnökjelöltje ítélte el Lagarde szavait, mondván, hogy azok "méltatlanok" voltak, és felszólította a Nemzetközi Valutaalap főigazgatóját, hogy mondjon le.

Mélenchon kedden Párizsban fogadta Alexisz Cipraszt, a görög radikális baloldal pártja, a Sziriza vezetőjét. Ciprasz a maga részéről azzal válaszolt Lagarde-nak, hogy a görögök nem vágynak a "rokonszenvére", továbbá hogy "a görög dolgozók megfizetik az adójukat", amelyek igen súlyosak, sőt "elviselhetetlenek". A Sziriza, amely az új parlament második legerősebb pártja, a legújabb közvélemény-kutatások szerint második helyen fog végezni a június 17-ei választásokon. A párt az EU és az IMF által a kölcsönök fejében követelt gazdasági szigorító intézkedések megszüntetését szorgalmazza.

Evangelosz Venizelosz, a görög szocialisták pártja, a PASZOK vezetője úgy értékelte, hogy az IMF vezetője "megalázta", "megsértette" a görögöket.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/uj_szelek_fujnak_parizs_is_unja_mar_az_imf_arroganciajat-201205 27
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Faj faj mellett?
  2012-05-28 21:30:10, hétfő
 
  Faj faj mellett?

2012, május 28 - 13:53


Lesz-e valaha Alföldi Róbertből az index.hu-n ,,zsidó származású homoszexuális rendező"? Nem? De akkor hogyan lett Tormay Cecile ,,német származású leszbikus írónő"?

alföldi róbertAz index.hu portáltól megszokhattuk már a nemzeti érzést mocskoló, a vinnyogó liberális gondolkodás felsőbbrendű ethoszát altesti ízlésességgel megfogalmazó írásokat. Előfordul nagyritkán, hogy a sorok között kell olvasnunk, de a már-már betegesen egyoldalú gondolkodás a legtöbb esetben inkább kiüvölt felénk a képernyőről. Az index.hu Tormay Cecile-lel, az egyik legnagyobb magyar írónővel foglalkozó cikke már az első pár sorban igyekszik leszögezni, hogy akiről szó van, akit akkora magyar írónőnek tartanak a nemzeti oldalon, az igazából: német és leszbikus... Há-há! Nagy pofon ez, ti magyarkodó szerencsétlenek! Jól megkaptátok.

Várom már a felháborodott cikkeket a Népszabadságban, a Népszavában, a Magyar Narancsban, az elhatárolódó felhorkanásokat, a megélhetési aláírók egymás lábát taposó tülekedését, torzonborz szociológusok reggeli beszélgetős műsorokban sugárzott elemzését a hazai intolerancia és idegengyűlület terjedéséről, na és persze a rettegő betelefonálókat, akik az összecsomagolt bőröndjeik tetején ülve nem tudnak mit kezdeni azzal a szörnyűséggel, hogy Magyarországon 2012-ben Tormay Cecile írónő származását és szexuális orientációját firtatják.

De ez nem fog megtörténni. Úgy tűnik, semmi baj nincs vele, hogy ennek a nemzeti ikonnak, a Tanácsköztársaság állatias kommunista rémtetteit, a zselégerincű Károlyi hazaárulását hűen dokumentáló írónőnek az üzenetét azzal próbálja hitelteleníteni az index.hu, hogy megírja, Tormay igazából szerinte német volt, ráadásul leszbikus. De akkor miért vartyog a baloldali-liberális értelmiség, ha Alföldi Róbert extravagáns zsidó homoszexualitását sokan összefüggésbe hozzák azzal, hogy a Magyar ünnep c. darab hazatérő bakái a történelmi Magyarország térképének látványára végeznek önkielégítést?

,,Alpári", ,,gusztustalan", ,,balkáni", ha vannak olyanok, akiket mélyen és őszintén felháborítanak Alföldinek a nemzeti érzést gyalázó ,,művészeti" elképzelései, és ebben a rendező származását és vonzalmait látják megtestesülni? És ugyanez az eljárás miért nem kap ugyanilyen jelzőket, ha egy olyan írónő üzenetetét kell megróbálni hiteltelenné tenni, aki szépírói tevékenysége és szerteágazó közéleti tevékenysége révén fáradhatatlanul hazáját szolgálta, és nem azzal volt elfoglalva, hogy vaskos falloszokat ábrázoló plakátokkal ,,népszerűsítse" külföldön a kortárs magyar színházművészetet?

Erre tessék válaszolni. Nem háborogni, nem kalimpálózni, nem nácizni, egyéb módon idétlenkedni, hanem egyszer már végre: becsületesen válaszolni.

Próféta

barikad.hu

http://barikad.hu/faj_faj_mellett-20120528
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nép adja, az istenadta nép
  2012-05-28 21:25:00, hétfő
 
  A nép adja, az istenadta nép

2012, május 28 - 17:51


megszoritIdén 155, jövőre 655 milliárdos megtakarítást kell produkálnia a kormánynak. A tárcáknál bevezetett megszorítások csak töredékét jelentik az unió és az IMF által elvárt kiigazításoknak, a többit a lakossági adóterhek növelésével teljesítené a kormány.

Lövöldözés a Nyugatinál, robbantás a Dob utcában. Nagy a felfordulás Budapesten. Bruce Willis nekilátott a Die Hard akciófilm újabb, ötödik darabjának forgatásához a magyar fővárosban. A Drágán add az életed!, a Még drágább az életed, Az élet mindig drága és a Legdrágább az életed után jövő tavasszal talán láthatjuk majd Willis legújabb parádés nyomozói tevékenységét a mozikban. A forgalmazónak iparkodni kell, hogy levédje az ötödik rész magyar címét, amely lehetne: Legeslegdrágább az életed vagy Továbbdrágul az életed, mert komoly vetélytárs tűnt fel a láthatáron. Az Orbán-kormány legyártotta a Széll Kálmán terv folytatását 2.0 jelzéssel. Brutális megszorítások, újabb és újabb adónemek lapulnak az intézkedéscsomagban.

A miniszter félrelép

Az adóemelések többet ártanak, mint használnak. Európában drámaian megugrott az öngyilkosságok aránya a fiatal, harmincas éveit taposó vállalkozó férfiak körében. Lapunk 10. oldalán kezdődő összeállításunkban részletesen foglalkozunk a problémával. Az elhúzódó gazdasági válság, a szociális ellátás leépítése, a növekvő adóterhek az eddig a nemzetgazdaság motorjának számító családi kis- és középvállalkozásokat érintik a legsúlyosabban. A csődhullámmal ellehetetlenülő családfenntartó férfiak a növekvő adóterhekre utolsó megtakarításaikat fordítják, amikor ezek a tartalékok kimerülnek és nem tudják biztosítani a megélhetést, a halálba menekülnek. A magyar kormány ugyanazokhoz az eszközökhöz nyúl, mint a görögök, a spanyolok, az olaszok. Új adók, folyamatos adóemelések, a szociális ellátórendszer leépítése. Annak ellenére teszik azt, hogy ismert, mi a következő lépés ezeknek az intézkedéseknek a bevezetése után. Még ijesztőbb, hogy a Széll Kálmán terv 2.0 alcíme is ennyi: A következő lépés...

Az Orbán-kormány biztosaként ténykedik az ismert filmproducer, Andy Wajna. Ő biztosan, tudja, hogy milyen következményekkel jár, ha A miniszter félrelép. És intésként jelezhetné a kormánynak, hogy Az élet mindig drága, hiszen a két filmes produkció megszületésénél producerként bábáskodott. Görögország és Olaszország példája mutatja, hogy téves elgondolás az adóterhek esztelen növelése.

A kormányzati kommunikáció persze azonnal maximális fordulatszámra pörgött, miután a kormány még a fideszes honatyákat is meglepte az új adók bevezetésével. Orbán Viktor a közrádióban azt bizonygatta, hogy ezeknek az adóknak a ,,célzottjai" továbbra is a nagy cégek, a multik és a bankok maradnak. Hozzátette, a munkát terhelő adók helyett a fogyasztás és a forgalom felé viszi a kormány az adórendszer súlypontját. Az más kérdés, hogy kik az adók célzottjai, és kik lesznek azok, akiket a gellert kapott intézkedések találtként elérnek. A válasz viszonylag kézenfekvő: az átlag adófizető magyar állampolgárok. Orbán szerint a bevezetendő sárgacsekk-adóra, a telekommunikációs adókra azért van szükség, mert az Európai Unió nem engedi a válságadó fenntartását, és a kormány amúgy is megígérte, hogy ezeket kivezeti a rendszerből. Felmerül a kérdés, miért engedné az unió, hogy most más formákban adóztassa a kormány a multikat? Talán a kormányfő is érzi kommunikációjának ellentmondásosságát. Rádióinterjújában megjegyezte: ,,Azt mindenki érzi, hogy a magyar emberekkel szemben nem méltányos, nem arányos módon járnak el, illetve bánnak Brüsszelben." Magyarán, borítékolható, hogy a kormányzat által kivetett új adóterheket a lakossággal fizettetik meg.

Zárlat az ellenség-barát felismerő rendszerben

Kísérletet tesz a kormányzati kommunikációs csapat arra is, hogy ezeknek az új adónemeknek a bevezetését uniós elvárásként próbálja meg elfogadtatni. Szakértők rávilágítottak arra, hogy a kormánynak igazolnia kell az IMF felé, hogy az új adók kivetésével tartósan bevételhez jut.

Ez annyit tesz, hogy az újabb népnyúzó intézkedések előfeltételei annak, hogy a Valutaalappal kötendő megállapodás létrejöjjön, hazánk még inkább eladósodjon, és végleg kiadja a gazdaságpolitikai irányítást a kezéből. Orbán Viktor szerint ,,rosszindulatú értelmezés" az, hogy az IMF a Magyarországnak adott pénzért cserébe beleszólást akar a hazai döntésekbe. A kormányfő a közrádióban azt mondta: ,,Az IMF a mi barátunk." Hozzátette: ,,Az IMF olyan bank, amely az államoknak ad pénzt, és ezért cserébe elvárja azokat az intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy visszakapja a pénzét."

Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak?!

Elvonás a rendőrségtől, a vidéktől

Jelentős elvonásokról döntött a kormány a tárcáknál. Az idei 155 milliárdos megszorítások első fejezetében 44,7 milliárdos zárolást kell végrehajtania a minisztériumoknak. Az intézkedés legnagyobb vesztese a Vidékfejlesztési Minisztérium, amelynek 7,8 milliárdtól kell lemondania. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, ahová többek között az oktatást is integrálták, 6,7 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat. Az adóhivataltól 1,9 milliárdot vesz el a kormány. Az önkormányzatokat és a rendőrséget is koordináló Belügyminisztériumnak 5,9 milliárdot kell zárolnia. Az intézkedéscsomag legnagyobb vesztese egyértelműen a vidék és az önkormányzatok lesznek. Utóbbiak támogatását további 4 milliárd forinttal rövidíti meg a kabinet. Amit a kormány egyik kezével elvon, azt a másikkal szétosztja. Legalábbis a zárolásokkal egyidejűleg jelentették be, hogy az általános tartalék terhére elköltenek 11,3 milliárdot. A rendőrség ebből az összegből 7,8 milliárdot kap. A Terrorelhárítási Központ személyi juttatásokra (!) 230 milliót költhet, a Bevándorlási Hivatal 170 millió forinttal növelheti kiadásait. A keretből a Magyar Állami Operaház 1,4 milliárdot használhat fel.

Fordítva a lovon

A Széll Kálmán terv a jövő évig 100 milliárdos megszorításokkal számol az önkormányzati szektorban. 15 milliárdos megtakarítással számol a kormány abból, hogy a kétezer lelkesnél kisebb településeken megszünteti a polgármesteri hivatalokat. További 20 milliárdos elvonást szenved el az egészségügyi ellátórendszer. Az állami fenntartásba kerülő intézmények működtetésére az idei évben a korábbi 120 helyett már csak 100 milliárd áll rendelkezésre. Az elvont összeget átszervezéssel, összevonásokkal, leépítésekkel kell kigazdálkodni. A Széll Kálmán terv szerint az előírt 100 milliárdos elvonásból 73 milliárdot megszorításokkal lehet előteremteni, a további 27 milliárdot a fejlesztések felülvizsgálatával, a szociális ellátások ,,célzottá tételével", valamint ,,a közoktatáshoz kapcsolódó szolgáltatások esetében az igénybevevő nagyobb tehervállalásának előírása biztosítja". Az idei évtől a bölcsődékben az étkezés után a foglalkozásért is lehet pénzt kérni a szülőktől. Az állam a tervek szerint kivonul az innováció támogatásából. A terület jövőre 25,2, míg 2013-ban 48 milliárd forinttól esik el. Az Európai Unió tagállamai a magyar gyakorlattól eltérően éppen arra törekednek, hogy a nagy szellemi befektetést, kevés nyersanyagot igénylő iparágakat fejlessze. Az így kifejlesztett műszereket, technológiákat elsősorban az olcsón, nagy mennyiségű mezőgazdasági terméket előállító dél-amerikai piacokra akarja eljuttatni. Ezzel próbálja meg csökkenteni a nagy kiadásokkal járó agrárkiadásait, ugyanakkor jó áron biztosítani országa élelmiszerellátását. A magyar kormány azt a területet szorítja meg, amely egyik kitörési pont lehetne a válságból.

Drágul a vagyonunk, az életünk védelme

A 155 milliárdos megszorítás egy részét a minisztériumoktól vonta el a kormány. Mi lesz a fennmaradó tetemes összeggel? Itt jönnek a képbe az új adónemek. Júliustól bevezetik a távközlési szolgáltatási adót. A kabinet úgy számol, 30 milliárdot szedhet be a lakosságtól. A tervek szerint minden megkezdett perc telefonbeszélgetés, az elküldött SMS- és MMS-üzenetek után két forint adót kell fizetni. Tízmilliárd forinttal kurtítják meg a gyógyszertámogatásokat.

A jövő év elejétől megadóztatják a pénzügyi tranzakciókat. A kivetett közteherből 130-228 milliárd forint bevételt remél a kormány.

Az energiaellátók jövedelemadójának megtartásából 55 milliárdos bevétellel számol a kormány. 15 milliárdot kaszálhat a költségvetés a tervek szerint az új, egységes biztosítási adó bevezetésével. A vagyon- és balesetbiztosításokat tíz, a cascót 15 százalékos adóval terhelné meg a kormány. A kötelező felelősségbiztosítás esetén a baleseti adóval együtt 30 százalékos kulcsot vezetnek be. Az elektronikus útdíjból 75 milliárdot szedne be az állam. Az új rendszer szerint az autópályát és gyorsforgalmi utakat használóknak a megtett út arányában kellene úthasználati díjat fizetniük.

A Széll Kálmán terv készítői a lakosság megsarcolásával párhuzamosan megint a gazdagoknak kedveznek a 98 százalékos különadó eltörlésével. Ezt az adót az állami cégektől távozó vezetők pofátlanul magas végkielégítésének megkurtítására vezették be.

Az idei megszorítások 155 milliárdra rúgnak. Mi lesz a következő lépés? A tervek szerint 2013-ban a 665 milliárdos megtakarítás...

Sándor Csilla

Megjelent a Bar!kád hetilap 2012. május 3-i számában.

barikad.hu


http://barikad.hu/a_nep_adja_az_istenadta_nep-20120528
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bertha Szilvia: Konzultáció
  2012-05-28 21:21:33, hétfő
 
  Bertha Szilvia: Konzultáció


2012, május 28 - 20:41

bszÚj nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki az emberek véleményét a kormány - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Nagyszerű gondolat, csak éppen azt nem értjük, hogy akkor mi szükség van a júniustól működő Nemzeti Tervezési Hivatalra, amelynek legfőbb célja, hogy az állástalan tömegeket munkához juttassák.

A milliárdokba kerülő ,,agytrösztnek" ilyen közvetlen szellemi támogatásra van szüksége a munka megkezdéséhez? A konzultáció témakörét tekintve fontos szerepe lehetne a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának is - legalábbis, ha tényleg értelmes célokra és nem az ott helyet foglaló érdekképviseletek megvásárlására fordítódik a kormány által megszavazott 600 millió forintnyi támogatás. Bár a kérdéseket nem ismerjük, de már maga a konzultáció ötlete is egyfajta beismerése a kormányzat munkaerő-piaci kudarcának

Úgy tűnik, hogy a kormány 2 év után lassan felismerte, hogy a Jobbik politikusai nem a sárga irigység miatt bírálták és bírálják a kormányzati munkát ezen a területen is. Ugyanis hiába a statisztikai adatokra való hivatkozás, még a kormányzat sikerpropagandájától zúgó fejjel is látható, hogy szemernyit sem javult a helyzet. Az emberek egy részét ugyanis sikerült - szinte szó szerint- visszazavarni a munkaerőpiacra, ott azonban csak a reménytelenséggel találkozhatnak. Egyszerűen nincs elég álláslehetőség, ami van, az többnyire csak átmeneti, kevés jövedelmet biztosító, sok esetben megalázó rabszolgamunkának tekinthető. A közmunkáról már ne is beszéljünk, az ott megszerezhető jövedelem pedig inkább le-, mint felértékeli a munka becsületét. S ugyan üdvözlendő, hogy segély helyett közmunkára próbálják rávenni az embereket, de az már nem, ha ennek csak és kizárólag a statisztikai adatok tupírozása legfőbb célja.

Tudomásul kellene venni végre, hogy a külföldi cégeket kiszolgáló, központi támogatási rendszer felülvizsgálata nélkül, az adó-és járulék szabályok átalakítása nélkül, a"teszkós" jogászok által sugallt munkajogi szabályzások felülvizsgálata nélkül, a magyar kis -és közepes vállalkozások rovására monopolhelyzetet kierőszakoló multik befolyásának csökkentése nélkül nincs és nem is lesz dinamikusan bővülő munkaerőpiac Magyarországon. Ehelyett meg kellene fogadni a Jobbik javaslatait - s ehhez se nemzeti konzultáció, se Tervhivatal, se Konzultációs Fórum nem szükséges.



Bertha Szilvia

országgyűlési képviselő

http://barikad.hu/bertha_szilvia_konzultacio-20120528
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így mentik a görögöket
  2012-05-28 21:18:25, hétfő
 
  Így mentik a görögöket


A közelmúltban a nemzetközi média sokat foglalkozott Görögországgal, a görögökkel. Egy főre vetítve médiafelületben a világon talán csak Izrael kap tartósan nagyobb figyelmet. Görögország az államadóssága miatt került az érdeklődés középpontjába.


Tekintettel arra, hogy súlyos problémák merültek fel annak visszafizethetőségével kapcsolatban, azonnal lustának kezdték híresztelni a görögöket a felkent aggódó bértollnokok. A lustaságnak alaposan ellentmond az Eurostat felmérése, amely szerint 2001-2006 között hazánk mellett éppen Görögország volt az a hely az unióban, ahol a munka termelékenysége rohamosan nőtt, míg a közösség más országaiban csökkent. Görögjeink többet és jobban dolgoztak, hasonlóan hozzánk, és mégis rakétaként emelkedett az államadósságuk, hasonlóan a miénkhez.

A logika szerint éppen csökkennie kellett volna az adósságnak, hiszen a több és jobb munka eredményéből jutna az adósságok visszafizetésére is. Azt végképp nem lehet mondani, hogy a görögök a hatékonyabb munkájuk eredményét is felélték, és ezen- felül még hitelből is fogyasztottak. Az ország fizetési mérlege ennek éppen az ellenkezőjéről tanúskodik, arról, hogy a többletből sokat fordítottak, a külföld felé, kamatokra. Megéri tehát a dolgok végére járni és kibogozni az ellentmondást.

A baj az eurózónába való belépéssel kezdődött. Ma már a napnál is világosabb, hogy ez csalással történt. Azok ,,segítettek", akik most a görögmentő kúrákról döntenek. Nagy árat fizet most mindenki azért, hogy akkor a segítségükkel több milliárd dollárnyi görög adósságot egyszerűen eltüntettek, mert az eltüntetett adósságok egy évtized múlva megsokszorozódtak. (Mire nem jók a híres-nevezetes derivatív pénzügyi üzletek?) A görög sztorinak ez a részlete ugyanúgy szigorú államtitok, mint ahogy az is, hogy miért kellett Olaszországnak a ,,szakértői" kormány által beszedett adótöbblet több mint felét egy összegben átutalnia egy amerikai adósságeltüntető bankvarázslónak. A titkot is ugyanazok őrzik, akik egy évtizede az önbecsapó, de rendkívül költséges svindliket csinálták. Ők ma a görögmentő csapatok kapitányai.

De miként is folyik a mentés? Nagyon jó hírnek tűnik, hogy az adósság egy részét elengedték, és a korábbi nagyon magas kamatozású papírokat kisebb összegű, hosszabb futamidejű és alacsonyabb kamatozású papírokra cserélték a hitelezők, akik éppen azokat birtokolták, főként bankok. Bizony ezen vesztettek, kár tagadni. De miért is van az Európai Központi Bank? Pontosan azért, hogy kompenzálja a veszteségeket. Meg is tette.

A bankok korlátlan mennyiségben vehettek fel hároméves hitelt egy százalékért, amikor az unióban az átlagos infláció két és fél, három százalék körül van. Ez nagyvonalú ajándéknak számít.

A teljes összeg mintegy ezermilliárd euró. Ami veszett a görög réven, az megjön a vámon - a mondás szerint. Az egyszázalékos pénzből lehet nyolc-kilenc százalékos pénzt csinálni másutt, ahol még nincs bedőlés, jól áll a fizetési mérleg, de zsarol a ,,piac".

Ilyen ország egyebek mellett hazánk. A nyugdíjalapok, amelyek korábban vettek görög papírokat, nem kaptak kompenzációt, tényleg nagyot buktak. Mindenekelőtt a görög nyugdíjalapok, mert a hazai papírt elsősorban a hazai alapok veszik. Kevesebb lesz a nyugdíj, nemcsak az állami, hanem a magánnyugdíj is. Meg a bérek is. Szóval mentik a görögöket, a bérből élőt és a nyugdíjast! Ők teszik ki a társadalom kilencvennyolc százalékát, de őket nem mentik, hanem sanyargatják, a hatékonyabb munkájukért kevesebbet adnak. A német polgár, meg a francia is a görögök kilencvennyolc százalékára haragszik, mert szerinte lusta, mert az ő pénzét akarja, ahelyett, hogy dolgozna rendesen.

Valóban az ő pénzüket akarják, csak éppen nem a görögök kilencvennyolc százaléka, hanem a nemzetközi bankok. Az egyszázalékos ajándék pénzek miatt romlik az Európai Központi Bank eredménye, amelynek az eurózóna országai a részvényesei, tehát ők járnak rosszabbul, amiért valóban a német, a francia, a holland polgár fizet majd.

Azzal, hogy a görög mentőcsomag miatti felelősséget sikerült a lakájmédia segítségével a ,,lusta" görögök nyakába varrni, vettek egy mély lélegzetet, és a közeljövőben várható veszteségeiket is az európai népekkel, az adófizetőkkel akarják megfizettetni. Erről szól a pénzügyi tűzfal a maga nyolcszázmilliárd eurós összegével. Szükség esetén ezt az államok veszik fel, és a bajba jutott államoknak kölcsönzik. Ezek az államok azonnal továbbítják az összegeket a hitelező bankokhoz. A bankok ismét kint lesznek a bajból. A ,,megsegített" államokban meg jöhet a megszorítás. Ha nem megy a megszorítás, és beáll a fizetésképtelenség, akkor a tűzfalat összegründoló uniós polgárok is veszítenek. A kérdés már csak az, hogy az Európai Bizottság és a parlament, valamint a tagországok kormányfőiből álló tanács az unió polgárainak vagy a bankoknak az érdekeit képviseli-e.

Választ már a közelgő görög parlamenti választások után kapunk.

Boros Imre
Magyar Hírlap


http://lokalitas.blogspot.com/2012/04/igy-mentik-gorogoket.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csődbe viszik a görögök az Európai Központi Bankot is
  2012-05-28 21:11:05, hétfő
 
  Csődbe viszik a görögök az Európai Központi Bankot is
ecoline.hu

ecoline.hu

2012.05.25., 22:50 2012.05.25., 22:45 8271 2

Kapásból fizetésképtelenné válik az Európai Központi Bank is abban a pillanatban, ha a görögök kilépnek az eurózónából - nyilatkozta ma Charles Dallara, a bankok érdekvédelmi szervezetének tekinthető Institute of International Finance ügyvezető igazgatója.

E szerint Európának mindenekelőtt központi bankját kellene feltőkésítenie - véli Dallara. Az EKB görögökkel kapcsolatos kötelezettségei ugyanis kétszer akkorák, mint tőkéje, s ez komoly figyelmeztető jel.
hirdetés

Dallara korábban azt jósolta, hogy a görögök kilépésének költsége nagyjából ezer milliárd euró lenne, ma azonban azt mondja, hogy ezt jócskán meghaladhatja, s inkább "kezelhetetlen" kifejezés illik rá.

Persze Dallara esetében is jó tudni, hogy poziból beszél, a bankok hatalmasat buknának a görög csődön, alapvető érdekük, hogy megmeneküljenek - lehetőleg állampénzen, s nem a bankokén, akik már a menedzselt csőddel tekintélyes veszteségleírást vállaltak.

ECB

Hozzászólok

Hozzászólások (2)


Farago Figi Andras 2012. 05 28., 20:20
1 -

Az EU rossz döntése okozta ezt az egész problémát! A görögök évekig becsapták Őket,hamis adatokat közöltek Velük,nem feleltek meg a felvételi feltételeknek,ennek ellenére,mivel a "civilizáció bölcsőjéről" volt szó - mégis csak tagok lettek ....a második baki az volt,amikor elengedték az adósságuk felét,ami így is magasabb,mint a mienk egésze,néhány százalékkal .Népességünk majdnem egyforma velük,olyan tízmillió körüli ....a harmadik baki is közeleg,a bankok természetesen féltik a pénzüket,a özöm van a szomszédhozpolitikusok is elég tanácstalanok,ha a szélsőséges párt kerül hatalomra - oda a lóvé,és a mi forintunk is ráfarag alaposan! - Ezért kezdem megutálni ezt az egész EU-t,mi a franc közöm van ahhoz,hogy a szomszéd "elkúrja" a pénzét,többet költ mint amennyit normálisan lehetne,él mint "Marci Hevesen"mások pénzéből,a mi meg húzzuk egyre összébb a nadrágszíjat ....ez az EU idióta ,barom politikájának köszönhető!!! - Büszke vagyok arra,most utólag,hogy azon 7 százalék között voltam akik ellenezték a belépést! - A jövőt úgy képzelem el,hogy hamarosan bedől ez az elfuserált rendszer,és akkor minden ország a saját maga ügyességének,okosságának,gazdasági kapcsolatának megfelelően részesül a javakból ....nem kell ilyen szomszéd,pedig még van egy pár ....és nem kell az EU sem,ahol még mindig másodosztályú állampolgárok vagyunk!!! -


Herc 2012. 05 28., 13:47
- 1

Nagyon helyes. Meg kell b@szni az összes bankot, minél jobban összeomlik a bankrendszer, annál jobb lesz a világnak.

http://ecoline.hu/makro/2012/5/25/Csodbe_viszik_a_gorogok_az_Europai_Kozponti_VED A3E
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbikkal cimborált Hódmezővásárhelyen a Magyar Szolidarit
  2012-05-28 20:42:55, hétfő
 
  A Jobbikkal cimborált Hódmezővásárhelyen a Magyar Szolidaritás Mozgalom - áll a Fidesz közleményében

Bértüntetői artikulálatlanul és trágárul szitkozódtak, eszetlen és ocsmány előadást adtak elő, amit a sajtó képviselőinek szántak - olvasható a Fidesz MTI közleményében. A 70-es évek kádárista stílusában fogalmazott bugyuta press releasefogalmazásában nyilván a milliárdokért közpénzből tartott kommunikációs tanácsadók segítettek.

*

Kiemeltem az MTI hír eredeti szövegében a legviccesebb részeket:

*

“Pártok-Fidesz-demonstráció - A hódmezővásárhelyi Fidesz elítéli a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Jobbik demonstrációján történteket

Hódmezővásárhely, 2012. május 25., péntek (MTI) - A hódmezővásárhelyi Fidesz elítéli a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Jobbik pénteki demonstrációján történteket - áll a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Szolidaritás mozgalom és a Jobbik tüntetői fogadták Orbán Viktor miniszterelnököt pénteken Hódmezővásárhelyen; a kormányfő Lázár János fideszes polgármester meghívására érkezett a helyi közgyűlés rendkívüli ülésére. A két szervezet demonstrációja számára a Kossuth tér egy a városházától távolabbi részét jelölték ki, de mintegy harminc tüntető a kormányfőt váró újságírók mögé állt, és onnan bekiabálásokkal, füttyökkel igyekezett megzavarni a miniszterelnök érkezését, valamint az őt fogadó polgármestert.

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete a leghatározottabban visszautasítja azt a városhoz, és annak minden jóérzésű polgárához méltatlan magatartást, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök hódmezővásárhelyi látogatása kapcsán a városháza épülete előtt megjelent mintegy harminc tüntető tanúsított - olvasható a közleményben.

A “Magyar Szolidaritás Mozgalom Budapestről buszokkal Hódmezővásárhelyre hozott bértüntetőinek és jobbikos cimboráiknak artikulálatlan, trágár és a legrosszabb vásárhelyi kocsmába sem illő szitkozódása, és jól láthatóan a sajtó képviselőinek szánt eszetlen, ocsmány előadása minden hódmezővásárhelyi polgárt megdöbbentett, és mélységesen felháborított" - fogalmaznak.

Hódmezővásárhelyen véleménynyilvánítási szabadság van, a nézeteltéréseket megbeszélik, a vitákat lefolytatják az emberi méltóság, tisztelet és tisztesség határain belül. Józan, kulturált magyar emberek között ez így szokás. “A Magyar Szolidaritás Mozgalom és jobbikos cimboráik nem mást, mint saját mgukat minősítették" - áll a közleményben.

MTI 2012. május 25., péntek 19:39″

*

A képen a Jobbikkal cimboráló, artikulálatlanul és trágárul szitkozódó, eszetlen és ocsmány előadást tartó bértüntetők láthatók:


https://mariablogja.files.wordpress.com/2012/05/0526_szolidaritas_tuntetes_hodmez ovasarhely.jpg?w=595

Kép innen.

*http://mariablogja.wordpress.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vadbarom ne szavazzon
  2012-05-28 20:34:05, hétfő
 
  A vadbarom ne szavazzon

bastya | 2012-05-23 21:07:32


Úgy látszik, már a Fideszen belül sem mindenki olyan biztos abban, hogy 2014-ben újra választásokat nyernek, hiába a gazdasági fellendülés, a helyes irány, és az, hogy lassan már mindenki a magyar unortodox gazdasági rendszer másolja. Ezért aztán először az lesz, hogy elvonják a pártok állami támogatásait 2014-ig, aztán ha ez sem jár majd sikerrel, akkor esetleg jöhet a cenzus.

http://m.blog.hu/ha/hazaeshaladas/image/eredmeny2010_final.jpg

Forrás: hazaeshaladas.blog.hu

A kormány ezt úgy gondolja, hogy előzetes regisztráció kell majd, hogy olyanok mehessenek csak el szavazni, akik jól megfontolták, megrágták, átgondolták döntéseik súlyát, mert azért mégsem lenne jó, ha csak úgy az utcáról beesett barom ikszelgetne mindenféle hülyeségeket. Meg hát jó lenne azt a barmok is kizárni, akit a különböző aktivista-csoportok megtévesztettek, és hecceltek a kormány ellen, miközben fogalma sincs az ország működéséről, állapotáról, és egyébként is csak a Való Világig jut el az érdeklődése (már majdnem focit írtam, de rájöttem, hogy az mostanában már az intellektuális érdeklődési kör része).

Persze az ember szíve repdes, hiszen hányszor hallottuk már, hogy azt a sok buta, primitív parasztot ki kell zárni a választásból, aki nem olvas újságot, nem követi interneten a napi politikai eseményeket, és egyáltalán nincs semmi véleménye, csak az, hogy minden szar. Az ilyen emberek meg minek is szavazzanak, hiszen nekik mindig, minden szar.

Igazából remegve várom a továbbfejlesztett változatát ennek az ötletnek, amely diplomához, havi 500 ezer bruttóhoz és még egyéb ínyencségekhez köti a szavazati jogot, mert hiszen a kispénzű szaki (vagy az éhbéren tengődő diplomás közalkalmazott) ne pofázzon bele, mert az meg mindig azt akarja, hogy neki több pénze legyen, aztán ha a gazdaságélénkítés miatt különböző adókat vetnek ki rá, akkor elfordul a választottjától, és megy át radikálisba. Mert a kispénzűeknek meg csak a pénz a fontos, meg hogy el tudják tartani a családjukat (ja, egyébként be lehetne vezetni, hogy gyereket is csak bizonyos anyagi szint felett lehet vállalni), és nem érnek fel a nemzet és a haza jövőjének magasztos céljaihoz, csak a mával foglalkoznak. Úgyhogy hitvány egy népség ez is.

Úgyhogy tényleg jó lenne úriemberek sportjává tenni a választásokat is, hogy csak az mehessen szavazni, aki egy 10 oldalas értekezést ír arról, hogy miért is kíván a szavazás napján az urnához járulni, és mindemellett diplomás, havi félmillát keres, és nem az államtól várja, hogy az egzisztenciális gondjai megoldódjanak, mert megoldotta már okosba', egyedül.

Csak a játék kedvéért elképzeltem, az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció 2008-ban benyújtja ezt a javaslatot. Megvan Szijjártó méregtől izzó, lángvörös feje, aki a demokrácia halálát jósolja, és a kommunizmus visszajövetelét? Mert lehet, ha már akkor van ilyen, akkor a Fidesz propagandagépezetétől megtévesztett, a templomokban kiadott iránytűt követő sok barom lehet, hogy el sem jut odáig, hogy a szavazófülkékben leadja a szavazatát, aztán akkor lehet, hogy ma nincs kétharmad, matolcsyzmus, meg viktoriánus Magyarország. Persze, tudom, az más volt, akkor még meg kellett szerezni a hatalmat, most meg már meg is kellene tartani. Ahhoz meg egy kicsit többet kell tenni, mint hogy naponta elmondják, hogy jó úton járunk, és hogy minden rendben van.




http://magyarcitrom.postr.hu/a-vadbarom-ne-szavazzon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 861
  • e Hónap: 4606
  • e Év: 158102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.