Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Peónia - BAZSARÓZSA - Pünkösdi Rózsa
  2012-05-03 17:17:37, csütörtök
 
 









 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Isten azokat használja, akik leegyszerűsítették az életüket
  2012-05-03 12:34:54, csütörtök
 
  Isten azokat használja, akik leegyszerűsítették az életüket

"... Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsidók 12:1b)




Hogyha Isten fel fog használni minket az Ő céljaira, összpontosítanunk kell az életünket. A Biblia az életet a maratonhoz hasonlítja, és ez azt jelenti, hogy egyszerűsítenünk kell az életünket.

A Biblia mondja, "... Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsidók 12:1b)

Ez azt jelenti, hogy minden olyan dolgot el kell távolítanunk az életünkből, ami az utunkba állhat és visszatarthat. Ha az ördög nem tudja elérni, hogy rossz légy, elfoglalttá tesz. Olyan elfoglalttá tud tenni jó dolgokkal, hogy nem lesz időd a legjobb dolgokra.

Ezért mondja neked a Biblia, hogy egyszerűsítsd az életed. Meg kell szabadulnod az életedet terhelő szükségtelen csomagoktól. Ne próbáld mindet fenntartani. Tedd azt, ami a legfontosabb. Egy komoly futó a versenyre összpontosít.

Hallottam már másoktól, hogy "Úgy szeretném Isten célja alapján élni az életem, de egyszerűen nincs időm." Annak, hogy nincs idejük, az az oka, hogy nem szántak időt arra, hogy egyszerűsítsék az életüket.

Beszéljünk róla

Mindenféle dolog van, ami megakadályoz minket abban, hogy egyszerűsítsük az életünket. Az alábbi dolgok hogyan térítenek el téged és akadályozzák meg, hogy egyszerűsítsd az életed?


Próbálsz olyan lenni, mint mások, ahelyett, hogy az lennél, akivé Isten alkotott
Próbálsz mindenkit boldoggá tenni
Próbálsz megfelelni mások önkényes elvárásainak
Túl sok hobbi vagy túl sok időt felemésztő hobbi
Tömegmédia, filmek vagy televízió
Rossz fajta kapcsolatok
A múltad botlásai



(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.26.)


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten azokat használja, akik odafigyelnek
  2012-05-03 12:27:32, csütörtök
 
  Isten azokat használja, akik odafigyelnek az egészségügyi alapelvekre

"Nem tudjátok, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma, aki bennetek lakik és akit Istentől kaptatok? Többé már nem a magatok urai vagytok, hanem Istené. Isten nagyon drága váltságdíjat fizetett értetek! Használjátok hát a testeteket is az Isten dicsőségére!" (1. Kor. 6:19-20, TEV fordítás)




Megszentelni valamit azt jeleni, hogy odaszánunk valamit Isten személyes használatára. Veheted a házadat és mondhatod: "Istenem, odaszánom neked ezt a házat." Vagy mondhatod: "Istenem, itt ez az autó, odaszánom ezt neked." Ezt azt jelenti, hogy veszel bármit, ami tiéd, és odaadod Istennek, hogy Ő használja.

A Biblia ezt mondja: "Nem tudjátok, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma, aki bennetek lakik és akit Istentől kaptatok? Többé már nem a magatok urai vagytok, hanem Istené. Isten nagyon drága váltságdíjat fizetett értetek! Használjátok hát a testeteket is az Isten dicsőségére!" (1. Kor. 6:19-20, TEV fordítás)

Isten minden fajta cserépedényt használ, de azt akarja, hogy az edény tiszta legyen és egészséges. Ha azt akarod, hogy Isten használjon téged, formába kell jönnöd. Amikor a testedet - a te cserépedényedet - odaszánod Isten szolgálatára, a lehető legjobb formában kell lennie, hogy képes legyél megtenni azokat a dolgokat, amire Isten elhívott. A Biblia azt mondja: "Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!" (Zsolt. 119:73)

Isten lefektette az egészséges élet alapelveit. Egyensúlyban kell tartani az evést, a mozgást és az alvást. Mindháromra szükséged van a jó egészséghez.

Isten azt akarja, hogy ugyanolyan egészséges légy fizikailag, mint amilyen egészséges vagy lelkileg, hogy nagyszerűen munkálkodhasson rajtad keresztül.

Beszéljétek meg -

Milyenek az alvási szokásaid? Néha a leginkább lelki dolog, amit tenned kell, az, hogy elmész lefeküdni.

Azért eszel, hogy élj, vagy azért élsz, hogy egyél? Mit gondolsz, az evési szokásaid milyen hatással vannak a lelki egészségedre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.25.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 934
  • e Hét: 3094
  • e Hónap: 14147
  • e Év: 75448
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.