Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Közeleg a nyár, a nyaralás ideje
  2012-05-08 22:12:23, kedd
 
  .......



......


 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Fürdés_ nyarat idéző kép
  2012-05-08 22:11:00, kedd
 
  ........



........


 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
egy kis orgona a kertünkből_Ditke
  2012-05-08 13:59:15, kedd
 
  .........


Köszönöm a szép orgonát
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Lavina temette maga alá a magyar hegymászót
  2012-05-08 13:11:36, kedd
 
  Meghalt Horváth Tibor, az Annapurna-expedíció egyik hegymászója, akit jéglavina sodort el ereszkedés közben

Horváth Tibor


......


A Magyar Annapurna Expedíció - Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Mécs László és Horváth Tibor - március 28-án indult el Budapestről, hogy megmássza a Himalája egyik legveszélyesebb hegyét, az Annapurnát.
-Vincze Szabolcs sajtófőnök közölte: a 34 éves Horváth Tibor szombat délelőtt indult vissza a 6800 méter magasan található III-as táborból az alaptábor felé.
........


Délután négykor rádión bejelentkezett, és elmondta, hogy rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban halad a kettes tábor felé. "Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A jelzett területek átvizsgálása ma reggelre megtörtént, és egyértelműen megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva Tibort elsodorhatta, és maga alá temette" - írta közleményében az expedíció sajtófőnöke.
- Horváth Tibor Ausztriában élt és Erőss Zsolt inspirálására, tanítványaként kezdett hegyet mászni. A harmadik expedícióját töltötte a "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű sorozat csapatával. Eredetileg nem volt tagja az expedíciónak, de létszámproblémák miatt végül ő is a csapattal tartott. Vincze Szabolcs, az expedíció sajtófőnöke állítása szerint esély sincs a megtalálására, ezért nem indul mentőcsapat Horváth Tibor keresésére. A hegymászó szülei az internetről kapták a hírt, de nem tudják egyelőre elhinni a történteket.

A magyarok által még nem meghódított három nyolcezer méternél magasabb hegy - az Annapurna (8091 méter), a K2 (8611 méter) és a Kancsendzönga (8586 méter) - közül esett a választás idén az Annapurnára.
A 8091 méteres Annapurna, a világ 10. legmagasabb és az egyik legveszélyesebb hegye
.....


 
 
1 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Telefonadó
  2012-05-08 12:57:18, kedd
 
  A percalapú megoldás továbbra is érvényben marad, viszont az első 10 percnyi beszélgetés adómentes lesz. Hatalmas hullámokat vert pár héttel ezelőtt a Nemzetgazdasági Minisztérium által tervezett telefonadó, ami minden belföldi vezetékes és mobilhívást terhelne. A korábbi híresztelésekkel szemben az internetforgalmat nem sújtják ezek a terhek, a telefonadót pedig perc alapon kellene fizetnünk. Az MTI tegnapi információi szerint a kormány ragaszkodik az új adó július elsejei bevezetéséhez, bár a szolgáltatók vehemensen ellenkeznek az intézkedés ellen. Tegnap közös közleményben fejtette ki a három hazai operátor, hogy a perc alapú adó nem hozná azt a bevételt a költségvetésnek, amit várnak tőle, mert az emberek változtatni fognak telefonálási szokásaikon. A vállalatok szerint az adó nagy terhet róna az előfizetőkre, és a vállalatokra egyaránt. Természetesen a szolgáltatóknak is nőni fog a költségük, mivel az adót nekik kell beszedniük, amihez fejlesztéseket kell eszközölniük a számlázási és informatikai rendszerükben.
A telefonadóról eddig annyit lehet tudni, hogy továbbra is percalapú lesz (2 Ft/perc), az első 10 percnyi beszélgetés pedig mentesülne a teher alól. Kiderült, hogy maximalizálják az egy hónapban, telefonadóként beszedhető összeget, ami magánszemélyeknél 700, vállalkozásoknál 2500 forint lenne. A kritikák szerint ez sem lesz igazságos megoldás, hiszen ugyanannyit fizet, aki havonta keveset és az is, aki rengeteget telefonál egy hónapban.
Számításaink szerint a kezdeti adómentes 10 percet is figyelembe véve 360 percet kell egy hónapban telefonálni ahhoz egy hónapban, hogy elérjük a 700 forintos maximumot. Ez egy átlagembernél meglehetősen nehezen érhető el, de még egy céges mobilon is ritkán beszélhetnek ennyit. Egyedül a kifejezetten telefonálásból élő (call centerek, tele marketinggel és piackutatással foglalkozó) cégek örülhetnek az adó mértékének maximalizálása miatt

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Matek érettségi 2012
  2012-05-08 12:43:25, kedd
 
  A matematika középszintű érettségi tesztekben több olyan feladat is van, amit általános iskolások is meg tudnának oldani. Szaktanárok szerint a kettest különösebb tudás nélkül el lehet érni.
- A matematika tárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldja meg. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja.
- Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. Információnk szerint idén többek között egyszerű sorozatokkal, százalékszámítással, trigonometrikus függvényekkel kapcsolatos feladatok voltak az első részében. Ezen a tesztrészen már akár 30 pontot is elérhet a vizsgázó - a kettes érdemjegyhez 20 is elég

- A II. feladatlap két részre oszlik, három-három feladattal. Az első részben egy olimpiával kapcsolatos ,,szöveges feladatot", egy háromszög-geometriai példát és egyenleteket kell megoldaniuk a diákoknak. A második részben van egy halmazelméleti, egy logikai-átlagszámításos és egy térgeometriai feladat, ezek egyenként 17 pontot érnek, és csak kettőt kell megoldania a vizsgázónak. A teszt ezen része is könnyebbenek tűnik, mint a korábbi években, de itt már komolyabban oda kell figyelni a számolásoknál, könnyen becsúszhat egy-két hiba. Két feladatnál pedig értelmezési problémák lehetnek: az egyiknél az ábra nem a megfelelő helyen van, a másiknál pedig a kérdés a feladat egy korábbi részére vonatkozik. Sokaknak lehetett meglepetés, hogy a statisztikai feladatban szórást is kellett számolni, noha ez korábban nemigen szerepelt a tesztekben. Összességében a középszintű matekérettségin a kettest könnyedén elérheti minden vizsgázó, talán a hármas sem gond, de jobb jegyeket már nehezebb lesz elérni.

- Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is lesz vizsgázó.
- Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. Két részből áll, és a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja. Az I. részfeladatsor négy feladatból áll. A feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.
- A diákok közép- és emelt szinten függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt használhatnak, ezekről a vizsgázónak kell gondoskodnia. Ezeket az eszközöket a vizsgázók a vizsga során egymás között nem cserélhetik.
Matekból középszinten 1281 helyszínen 86 386 diák, emelt szinten 78 helyszínen 3720 vizsgázó tesz érettségit.

Megoldás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 230 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1306
  • e Hét: 4896
  • e Hónap: 25579
  • e Év: 228492
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.