Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Áder János választása
  2012-05-09 22:43:23, szerda
 
  2012.05.09. 18:25
Áder János választása



Magyarország új köztársasági elnöke, Áder János, május 10-én foglalja el hivatalát. Sokak számára meglepetés volt, hogy egy kegyvesztett pártkatona kapta a feladatot, így nem csoda, hogy már az első, "kiszivárgott" hírek hallatán azonmód megkezdődtek a találgatások arról, vajon mi lehet a Nagy Kombinátor célja Áderral az elnöki székben. A hvg publicistája a minap, meglehetősen provokatív cikkével érdekes összefüggésbe állította az új elnököt - ám ezzel talán mindjárt el is küldte neki a politikai selyemzsinórt...

Fotó: Túry Gergely/hvg.hu

Különös módon sem a blogszféra, sem a politikai sajtó ingerküszöbét nem lépte át Tóta W. Árpád publicisztikája. Az egyébként kiváló cikk a hvg online-on jelent meg május 7-én, és a szerzőtől megszokott, keresetlen hangnemben, mintegy személyes hangú levélben hívja fel Áder János figyelmét arra, hogy az elnöki kinevezéssel elnökké választással milyen lehetőségek nyílnak meg előtte a revansra. Most ugyanis, ebben a pozícióban végre visszavághat a megaláztatásokért, a brüsszeli száműzetésért, azért, hogy az egykori harcostárs, Magyarország teljhatalmú diktátora miniszterelnöke tíz hosszú éven át levegőnek nézte őt. A cikk nem kevesebbet állít, mint hogy Áder lehet a magyar demokrácia megmentője: ha elnökként a sarkára áll, akár el is söpörheti ezt a bagázst, és a magyar demokrácia apostolaként vonulhat be a történelembe. Mindehhez pedig azt kell tennie, hogy nem hajtja le a fejét, s nem süllyed le a smittpálos aláíróember szintjére, hanem karakán, tökös magyar legény módjára szembeszáll a "gonosz erővel", és felszabadítja sokat szenvedett népét.

Ne felejtsük el ezt az írást: minden jel arra vall, hogy ez a cikk lesz az első szeg Áder János "politikai koporsójába". Áder Jánosnak nincs választása immár, de nem úgy, hogy csak egyetlen út áll előtte. Áder János nem tud jól dönteni. Az elnök politikai sorsa megpecsételődött, három nappal a beiktatási ceremóniája előtt.

Azt csak kevesen tudják, hogy mi volt az oka Áder száműzésének, hogy miért vált kegyvesztetté Orbán szemében, s miért kellett brüsszeli száműzetésbe vonulnia. Itt, ezen a helyen ne találgassunk erről, mert most nem ez a lényeg. Töprengjünk el inkább azon, hogy vajon miért eshetett Orbán választása éppen rá. Miért emelte ki, ilyen magasra a Főnök az eladdig leplezetlenül ignorált, megannyi alkalommal nyilvánosan megalázott egykori kollégiumi barátot?

Ne legyenek illúzióink! Orbán Viktor senkit nem emel fel magas pozícióba anélkül, hogy biztos lenne benne: egyetlen mozdulattal, egyetlen szempillantás alatt le is tudja taszítani onnét. És Orbán Viktornak nem szokása címeket - pláne a magáéhoz mérhető méltóságokat - osztogatni, pusztán az érdemek elismeréseként. Nem, a Nagy Magyar Kondukátor csak és kizárólag olyan embereket tűr meg döntéshozó pozícióban, akik pontosan tudják, hogy életük és vérük az ő kezében van, a felkérés maga pedig nem kérdés, hanem egy visszautasíthatatlan ajánlat képében köszönt az életükbe.

Áder János is kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és ha rápillantunk a parlamenti szavazási és eskütételi ceremónia délutánján róla készült képre, akkor az újdonsült megválasztott elnök arcán nem örömet, boldogságot, s nem is büszkeséget látunk, hanem rémületet. Talán akkor vált egyértelművé számára, hogy ebből a szerepből nem lehet jól kijönni. És talán arra is, hogy Orbán választása miért éppen rá esett.

Áder Jánosnak nincs választása. Ha beáll a sorba, s hű pártkatonaként látja el elnöki tisztét, akkor az ország szemében nevetségessé válik, ugyanolyan pojácává, mint az elődje volt. És ezen az sem fog segíteni, ha amúgy, klasszikus fideszes színjátékok keretében néhanap riszál egy kicsit, sőt, netalán még műbalhékat is szít a pártvezetéssel. A szitán ma már átlát a köz, ennyi disznóság, hazugság és kevéssé leplezett sumákolás után nem egyszerű megvezetni a választókat. És egyre nehezebb!

Hanem, ha a sarkára áll, és valóban szembeszáll a Vezénylő Tábornokkal, s visszavág a sok megaláztatásért, akkor egy pillanat alatt bevégeztetett a pályafutása. Mert valahol biztosan van egy fiók, ami jobb, ha zárva marad. S talán épp e titkokkal teli fiók állhatott ama ajánlat visszautasíthatatlansága mögött is. Mert ezen a szinten mindenkinek van egy kínos tényekkel teli fiókja Orbán keze ügyében.

Abban az országban, ahol maffiamódszerekkel kormányoz a Párt, ahol a Keresztapából ellesett megoldásokkal választják ki a vezetőket, s ahol egyetlen ember kezében összpontosul minden hatalom, ott egy pártkatonának nincs választása. Éppúgy a feje fölött döntenek a sorsáról, mint a többi tízmillió alattvalónak. Hacsak, nincs neki is egy fiókja valahol... Vagy valaki másnak...


http://napizeje.blog.hu/2012/05/09/ader_dilemmaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három új adóról döntött a kormány
  2012-05-09 22:38:17, szerda
 
  Három új adóról döntött a kormány

Index

2012. május 9., szerda 16:04

A kabinet szerdai ülésén döntöttek a telefonadóról, a pénzügyi tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról. A telefonadó már júliusban jön, de ténylegesen augusztustól fizetjük, a 2013-tól élő tranzakciós adóból 130 milliárdot várnak, az adó a bankokat terheli. A cégeknek 5 millió forint fölött kötelező lesz utalniuk, az energia- és közműcégek társasági adója 30 százalékra nő - ez utóbbi hírre 4 százalékos mínuszba esett a Mol-árfolyam a tőzsdén.

A társadalmi igazságosság, a méltányosság és a közteherviselés lebegett a kormány szeme előtt, és nem a munkát kívánták adóteherrel sújtani, hanem a fogyasztást, amikor szerdán döntöttek az új adónemekről, mondta Giró-Szász András kormányszóvivő.
A válságnak nincs vége

Matolcsy György visszautalt a 2010-es úgynevezett krízisadókra, amelyek szerint arra voltak jók, hogy a magyar gazdaság lélegzetvételhez jusson. 2010 nyarán úgy vélték, hogy ezek az eseti adók három év múlva kivezethetők, mert ,,erőre kap a globális gazdaság". Ám nem ez történt, ,,a válságnak azonban korántsincs vége, még a legnehezebb szakaszán sem vagyunk túl" - mondta Matolcsy.
Megdicsérte az IMF-vezért

Matolcsy György szerint a Nemzetközi Valutaalap legutóbbi közlései nagyon biztatóak, legutóbb az IMF-vezetője is arra hívta fel a figyelmet, hogy a növekedést nem szabad megszorításokkal agyonütni. ,,Christine Lagarde egy nagyon okos közgazdász" - mondta a miniszter. Szerinte Magyarország kikerült a válság legnehezebb szakaszából, azzal, hogy sikerült fenntartható pályára helyezni a költségvetést. Újságírói kérdésre elmondta, a tárgyalások előfeltételét a kötelezettségszegési eljárásba tartozó kérdések képezik, más ügyek nem. ,,Amint a parlament pontot tett ezeknek a kérdéseknek a végére, kezdődhetnek a tárgyalások. Ez a mi logikánk" - tette hozzá Matolcsy, aki szerint a tárgyaláson a többi kérdés is felmerülhet.

Ennek ellenére ígéretüknek megfelelően megszűnnek 2013-től a váságadók, míg a bankadó 2013-ban lefeleződik, majd jelenlegi formájában 2014-től megszűnik (de ha az unióban bevezetnek valamilyen banki adóztatást, annak hazai bevezetése elképzelhető).

A Bankszövetséggel kötött tavalyi megállapodás értelmében ha egy bank bővíti a hitelezést, azt leírhatja a bankadóból. Matolcsy arra számít, hogy a bankok ennek az ösztönzőnek a hatására szinte teljesen leírhatják jövőre a 60 milliárdos adót. A kormány azt szeretné, hogy ez az adó tűnjön el, ez ugyanis azt jelentené, hogy ez a hitelforrás mind bement a gazdaságba, mondta a miniszter.

A krízisadók kivezetése miatt, mivel a válság nem ért véget, új forrásokat kell találni a költségvetésbe. A Széll-terv 2.0 arról is szól, milyen lesz az államháztartás a krízisadók nélkül, a bankadó megfelezésével, majd a bankadó nélkül, milyen lesz a költségvetés, amikor ezekre az egyszeri forrásokra már nem számíthat az ország. Sokan kételkedtek, hogy sikerül tartható hiánycsökkentést megvalósítani, mondta Matolcsy. Megjegyezte azt is: ,,sokan kritizálnak bennünket, hogy nem kiszámítható a gazdaságpolitika, különösen az adórendszerbeli oldala, de csendesen azt mondjuk ilyenkor: mi kiszámítható ebben a világban?"
A kétségek vége

A kétségeket a mai kormányülés szertefoszlatta. Meghozták azokat a döntéseket, amelyek ,,összességében az állam és az államháztartás teljes újjászervezését jelentik". Ezek eredményeként ,,a következő években Magyarországon mindig és stabilan 3 százalék alatt lesz a GDP-arányos deficit". A kormány ennek érdekében ma három új adóról, valamint a társasági adó harmadik adókulcsának bevezetéséről döntött.

A három új adónem részleteire került ma pont, ,,ami nem jelenti azt, hogy minden kőbe lenne vésve". A kormány javaslata kész, de a parlament dönt, és a parlamenti vita idején is lesznek még egyeztetések az érintett cégekkel, ,,például a pénzügyi tranzakciós illeték esetében".
Háromkulcsos társasági adó

A miniszter bejelentése szerint háromkulcsossá válik a társasági adózás, a normál 16 százalékos és a kis cégek 10 százalékos adókulcsa mellett lesz egy 30 százalékos adókulcs az energiaszektornak és közműszolgáltatóknak.

Ez a bejelentés nem teljesen világos, mivel a Széll-tervben még az szerepelt, hogy megszűnik az energetikai szektor különadója, de ,,a jelenlegi 8 százalékosnál magasabb, 16 százalékos kulccsal továbbra is fennmarad ugyanakkor az energiaellátók 2009-ben bevezetett jövedelemadója, ami a társasági adóétól csak kismértékben eltérő alapra került kivetésre" (ez a Robin Hood-adó). Az nem egyértelmű, hogy a normál 16 százalékos társasági adókulcshoz jön még 16 százalék Robin Hood-adó, és akkor valójában 32 százalékot fizetnek az érintett szektorban működő vállalatok, vagy a társasági adó és a megduplázott Robin Hood-adó összevonásából lesz-e egy 30 százalékos adó.

Ami biztos: Matolcsynak erre a bejelentésére 5 százalékos mínuszba esett a Mol árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén, ami azt jelenti, hogy az állam 24,61 százalékos részvénycsomagja nagyjából 20 milliárd forinttal értékelődött le a keddi záróárhoz képest.

Matolcsy arra is ígéretet tett, hogy lesz egyszerűsített kisválllakozói adó. Részleteket erről nem árult el, de feltehetően az eva-kivezetésére és egy azt felváltó új, szavai szerint a kisvállalkozóknak kedvezőbb adónem bevezetésére utalt a miniszter.
Telefonadó júliustól

A telefonadóként ismertté vált távközlési forgalmi adóról azt mondta: minden hír igaz, amit korábban tudni lehetett. Havonta első tíz perc ingyenes, afölött 2 forint percenként, magánszemélyek maximum 700 forintot adózhatnak havonta, az üzleti előfizetőknél 2500 forint lesz a korlát. A telefonadót a kormány eredeti terveinek megfelelően, júliustól bevezetik, azt ténylegesen augusztustól fizetjük. A nemzetgazdasági tárca úgy tervez, hogy a költségvetésbe idén 30 milliárd folyik be az új adóból. A miniszter szerint az adó a távközlési cégeket terheli - az nem egészen világos a jelen helyzetben, hogy ez csak beszedési kötelezettséget jelent-e (mint a biztosítási adó a biztosítóknak), vagy azt, hogy valóban a cégeknek, és nem az előfizetőknek kell adózniuk.

Matolcsy György a héten egy parlamenti képviselői kérdésre adott válaszban elismerte: lehetséges, hogy a telefonadó bevezetése a kezdeti időszakban a beszélgetések időtartamának némi csökkenésével jár. Erre vélhetően rövid időn belül díjcsökkentéssel reagálnak majd a távközlési szolgáltatók, erősítve egyébként azt a tendenciát, hogy a telefonszolgáltatások költsége évről évre csökkenő. Ezért az esetleges fogyasztáscsökkenés nem lesz tartós, a korábbi évekhez hasonlóan a beszélgetések időtartama növekvő pályán marad, vélte a miniszter.

Az Invitel, a kisebb telekomszolgáltatók egyike egyébként szintén kedden közölte: szemben a nagy szolgáltatókkal (Telenor, Magyar Telekom és Vodafone) a percalapú telefonadót támogatja. A cég szerint a percalapú telefonadó érinti ugyanis a legkevésbé hátrányosan a nehéz helyzetben élő, szociálisan rászoruló embereket. Az Invitellel szemben a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone szerint a jelenlegi tervezet aránytalanul magas, nehezen kiszámítható távközlési költségnövekedést okozna a magyar vállalatok számára. Ezáltal a percalapú adó veszélyeztetné Magyarország és a magyar vállalatok versenyképességét.
Tranzakciós illeték: 1 ezrelék, ötmilliós limit

A lehető legszélesebb bázisra a lehető legalacsonyabb kulcsot alkalmazták, mondta a pénzügyi tranzakciós illetékről, amilyen adót az Európai Unióban is terveznek, megjegyezve: ,,mi hasonló irányba megyünk, de mást csinálunk". Évente 600 000 milliárd forintos pénzügyi tranzakció van évente, ebből egy 130 000 milliárd forintos körre terjed ki az 1 ezrelékes illeték.

A tranzakciós adó alanya az átutalást végző pénzintézet lesz. Egy 100 000 forintos átutalás a pénzintézetnek 100 forintjába kerül majd - mondta a miniszter, megjegyezve: az adó alól lehetnek kivételek, így mentesül például a Magyar Nemzeti Bank és az Államkincstár, valamint mentesülnek a magánszemélyek is, ha egyik számlájukról a másikra utalnak. Az adónak a Széll-terv szerint 30 000 forint lett volna a felső határa, végül azonban ezt az elképzelést elvetették.

A kormány döntött arról is: a vállalatok egymás közötti pénzügyi tranzakciói ötmillió forint fölött csak átutalással történhetnek, készpénzes ügyleteket csak ennél kisebb összegekkel lehet végezni. Elvetették viszont azt az ötletet, hogy magánszemélyekre is terjesszék ki valamilyen összeghatárral a kötelező utalást.
Biztosítási adó: háromból egy

,,Három adónemet vezetünk ki, a szektorális adót, a baleseti adót és a tűzvédelmi hozzájárulást, ezek helyébe jön a biztosítási adó. A biztosítási adóból a korábbi adóknál 15 milliárddal több bevételre számít a kormány" - mondta Matolcsy.

A pénzintézetek és a biztosítók megpróbálják majd átterhelni az új adókat az ügyfelekre, de mint ahogy a bankadónál sem sikerült, úgy most sem fog, ezt elsősorban a verseny nem teszi majd lehetővé. ,,Nagyon sok részletről folynak még a tárgyalások" - tette hozzá Matolcsy.
A konszolidáció vége

A miniszter szerint ,,ezekkel a lépésekkel befejezhetjük az államháztartás konszolidációját". További adóemelések jövedelmi típusú adóknál már semmiképpen nem várhatók. Végigszámolta azt is, hogy ,,az 58 kisadót tavaly 48-ra csökkentettük, majd az év végén ismét 54-re emelkedett az adók száma. Most hét adónemet megszüntetünk és három új adót bevezetünk, így 51 adó lesz, héttel kevesebb, mint 2010-ben volt".

,,Erre nagyon kevés ország lesz képes az Európai Unióban. Már most érdeklődnek más uniós tagországokból. Megszorítás helyett növekedésközpontú a magyar gazdaságpolitika. Miközben mások engedtek a kísértésnek és megszorításokat vezettek be, addig a kormány nem engedett ennek és inkább a gazdaságot élénkítette. Ennek köszönhető, hogy nőtt a magyar gazdaság és a foglalkoztatás. Ezt várjuk 2012-ben is. Ha sikerül jövő évben a növekedési trendfordulót létrehozni, akkor 2014-ben egy fogyasztási trendforduló is jöhet" - mondta.

Az április 23-án bemutatott Széll-terv 2.0 névre keresztelt konvergenciaprogram szerint a pénzügyi tranzakciós illetékből 130-228 milliárd forintot, a távközlési szolgáltatási adóból már idén 30 milliárd forintot, jövőre 52 milliárd forintot vár a kormány. Az energiaszektort terhelő Robin-hood adó megtartásából és az adókulcs emeléséből évente 55 milliárd forintot várnak - ez az adóemelés jelenti lényegében a harmadik, 30 százalékos társaságiadó-kulcsot -, míg az egységes biztosítási adóból 15 milliárd forint, a mezőgazdaságban bevezetett fordított áfától már 2012-ben 10 milliárd, 2013-ban 15 milliárd folyhat a költségvetésbe.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/09/matolcsy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány! Forgalommal szemben hajtott luxusautójával a fidesz
  2012-05-09 22:35:12, szerda
 
  Botrány! Forgalommal szemben hajtott luxusautójával a fideszes alkotmánybíró (+Fotó)

2012. május 09., szerda 17:43

Alig 24 órával azután, hogy Pintér Sándor belügyminiszter mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt, Balsai István ma még durvább közlekedési szabálysértésre vetemedett. A Demokratikus Koalíció aktivistái az Alkotmánybíróság előtt tartott ,,blokádjuk" közben fényképezték le, hogy a korábban Fidesz képviselő Balsai a sofőrjével együtt a szabálytalan irányba távozott az egyirányú utcában.

http://m.blog.hu/eg/egyenlito/image/12_05/Balsai_Istvan_alkotmanybiro_Volvo_forga lommal_szemben_szabalytalan_hajtas.jpg

Ez a szabálysértés 300 ezer forintot ér. Kíváncsiak vagyunk, hogy a lebukott Balsai kifizeti-e. Milliós fizetéséből egyébként futná rá (a fizetés mellé jár a szolgálati Volvo is). Balsai fiát egyébként Schmitt Pál elnöki hivatala pályáztatás nélkül alkalmazta havi 300 ezer forintért.

http://egyenlito.blog.hu/2012/05/09/botrany_forgalommal_szemben_haladt_a_fideszes _alkotmanybiro_luxusautoja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap képe: Elkésett köszöntő
  2012-05-09 22:26:40, szerda
 
  A nap képe: Elkésett köszöntő


2012. május 9., szerda

,,Jobb későn, mint soha" - kezdte rendkívüli sajtótájékoztatóját a Parlamentben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/201205/201205_matolcsy.jpg

,,Anyák napján téged virággal köszöntlek, és csak annyit mondok: bevezetek egy új adónemet" - köszöntötte az ország anyukáit a miniszter. Újságírói kérdésre Matolcsy azt is elmondta: szeretné, ha mindenki érezné, hogy gondol anyai ági felmenőire, így visszaadva azt a bizsergető érzést, hogy ennyien gondolnak az ő anyjára is.


http://hircsarda.blog.hu/2012/05/09/a_nap_kepe_elkesett_koszonto
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A borsodi földek leosztása: 'Gratulálunk a kormányzatnak'
  2012-05-09 22:21:48, szerda
 
  A borsodi földek leosztása: 'Gratulálunk a kormányzatnak'

http://nol.hu/belfold/20120509-_gratulalunk_a_kormanyzatnak_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még semmit nem tettek le az asztalra a 3,1 milliárdért
  2012-05-09 22:16:36, szerda
 
  Szerda, 2012. május 9. 21:05
168 Óra Online írása

Még semmit nem tettek le az asztalra a 3,1 milliárdért

A kormány az év elején duplázta meg a Századvéggel kötött tanácsadási szerződés összegét, a hárommilliárdosra emelt keret azóta is kihasználatlan. Egyelőre csak az egyes minisztériumok tanácsadási igényeit mérték fel. A megrendelések azonban döntés előkészítő anyagnak számítanak, ezért tíz évig nem nyilvánosak.

A Századvég-csoportnak a szerződéses kötelezettsége alapján a hónap végéig több tanulmányt kell letennie a szaktárcák asztalára, a kormány azonban még csak azt méri fel, milyen területen van szükség a külsős tanácsadók segítségére - írja az Index.

A kormányzati tanácsadásról szóló szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kötötte meg a Századvég-csoporttal. Az NFM decemberben először egy 1,3 milliárd forint összegű szerződést kötött, februárban ezt kibővítették, az eredeti keretösszeg így több mint duplájára, 3,1 milliárd forintra nőtt.

A szerződés szerint a tanácsokat az összes kormányzati intézmény igénybe veheti. A kormány ugyanis a tanácsadási költségeket elvonta az egyes minisztériumoktól, és központosítva dönt az erre a célra szánt forrásokról. A közbeszerzést pedig azért az NFM bonyolította le, mert a minisztérium feladata az egész kormányzatot érintő közbeszerzések lebonyolítása. A Németh Lászlóné vezette minisztériumnak kell felmérnie azt is, hogy milyen szakértői anyagokra, tanulmányokra tartanak igényt a minisztériumok.

Az NFM az Indexnek arra a kérdésére, milyen megrendeléseket adtak le az egyes minisztériumok, azt írta: a tárcák megrendelései döntés előkészítő anyagnak számítanak, ezért tíz évig nem nyilvánosak. A tárca szerint a megrendelések csak most indultak, a Századvég ezért írásos anyagokat, tanulmányokat egyelőre nem készített a kormány számára. Így ezek után kifizetés sem történt a cégcsoport számára.

A cégcsoportnak azonban hamarosan teljesíteni kell. A szerződés ugyanis több olyan konkrét feladatot is megnevez, amelyeket a Századvégnek május 31-ig kell ellátnia. Például elemzéseket, mélyinterjúkat, közvélemény-kutatásokat kell készítenie többek között a Budapest fejlesztési stratégiához, a szerencsejáték stratégiához, a határon túli magyarokkal kapcsolatos kérdésekben. A portál kíváncsi volt arra, hogy állnak ezek a munkák, fizettek-e már ezért a Századvégnek,de kérdéseikre egyelőre nem kaptak választ.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég ügyvezetője az Indexnek azt mondta, a szerződés köti a céget is, így a munkákról ő sem árulhat el részleteket.

http://www.168ora.hu/itthon/meg-semmit-nem-tettek-le-az-asztalra-a-31-milliardert -95825.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hollande felmondja a Berlin-Párizs tengelyt?
  2012-05-09 22:09:53, szerda
 
  Hollande felmondja a Berlin-Párizs tengelyt?
2012. május 9. 02:17:35

Berlin-PárizsA sérülékenyebb országoknak - amelyeknek eddig az lehetett a benyomása, hogy diktálnak nekik - a korábbiaknál aktívabb bevonásával képzeli el az európai együttműködés jövőjét a megválasztott új francia elnök.

Francois Hollande Franciaország új diplomáciai irányvonaláról a slate.fr hírportálon kedden közzétett interjúban beszélt.

A május 15-én hivatalba lépő új francia elnök továbbra is hisz a "francia-német motorban", de nem fogadja el, hogy Európa két vezető országa egyedül döntse el az unió sorsát. "Legalább annyira hiszek a francia-német motorban, mint amennyire vitatom a kétpólusú Európa gondolatát" - fogalmazott Hollande.

Forrás: MTI

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=99494
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbent a vakoló Martonyi: A szélsőséges pártok meghódíto
  2012-05-09 22:05:40, szerda
 
  Megdöbbent a vakoló Martonyi: A szélsőséges pártok meghódították a fiatalokat
2012. május 9. 06:51:44


Európa népei nem akarnak
hálózatok uralma alatt gürcölni

A külügyminiszter döbbenetesnek nevezte a görög választások eredményét, ahol a kommunista és a neonáci pártok szerezték meg a voksok 15 százalékát. Most ez a vakoló vagy annyira hülye, vagy annyira a sok évezredes tévhitükben él, hogy képtelen felfogni: ha nem olyan lenne a multukulti, birodalmista világ, mint amilyen, nem tiltakoznának ellene.

Az Alpbach Nyári Egyetem beharangozó rendezvényén Martonyi János megjegyezte, bár 1945 és 2012 nehezen hasonlítható össze, de jelenleg is sorsfordító időket élünk. "Újabb következő 50-60 éve kezdődik most Európában, egy új korszak" - mondta a külügyminiszter, aki végig halkan és visszafogottan beszélt.

Az egyik legfontosabb kérdésnek a külügyminiszter azt nevezte, miért vannak a fiatalok túlképviselve a szélsőséges politikai pártokban és miért keresik a rendszerből kivezető utakat. Hozátette, szerinte annyiból érthető a fiatalokra vonatkozó új tendencia, hogy nincsen amiért fontos lehetne számukra a jelenlegi pártpolitika, hiszen okoskodó szakértők és politikusok között kell választaniuk - mondta a politikus.

Kifejtette ugyanakkor, hogy Európának ma eszmékre van szüksége, itt pedig XVI. Benedek pápát idézte: "Európa mintha búcsút mondana a történelmének, mintha kivonulnánk az eszmék világából". Martonyi különösen fontosnak nevezte, hogy nem ellenségképre és ellenségekre van ma szükség, hanem a visszatérésre az eszmékhez és az indentitáshoz, "ez pedig a fiatalok nélkül nem fog menni".

Hunhír.info kommentár:

Na, ettől rettegnek a Martonyi-fajták, hogy a világnak elege van a kettős mércéből, a kivételezettekből és felsőbbrendűekből, csak a saját siralmaikat harsogókból. Azt meg már eljátszották sokszor, hogy meg kell békülnünk, meg be kell forrasztani a sebeket, mert pont ők azok, akik mindig feltépik ezeket. Az ellenséggel először végérvényesen le kell számolni, aztán jöhet csak az új világ.

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=99498
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Elmérgesedik" a görög helyzet - nem kapják meg a következő
  2012-05-09 22:02:19, szerda
 
  "Elmérgesedik" a görög helyzet - nem kapják meg a következő részletet



A görög Net Televízió információi szerint Evangelosz Venizelosz, a szocialisták vezetője bejelentette, hogy aláírja a Ciprasz által Brüsszelnek megküldött nyilatkozatot az IMF hitelszerződés semmissé nyilvánításáról. Ciprasz korábban bejelentette, hogy csak akkor hajlandó tárgyalni koalíció létrehozásáról, ha a Pasok visszavonja a korábban Brüsszelnek írásba adott nyilatkozatot, miszerint elkötelezett az IMF által szabott feltételek teljesítése mellett.

A hír hallatán Guido Westerwelle, a német külügyminiszter utasítására elhalasztják az IMF-hitel következő részletének kiutalását. (Görögország holnap kapott volna 5,2 millió eurót a Valutaalaptól.)

Alexisz Ciprasz az ügy kapcsán korábban találkozót akart Angela Merkel német kancellárral és a frissen megválasztott francia elnökkel, Francois Hollande-val. Az uniós vezetők körében most egyre inkább a düh uralkodik, és a találkozót mindkét ország vezetői visszautasították. Görögország elszigetelődni látszik. Közben a görög miniszter bejelentette, hogy felkészülnek a hazai bankok feltőkésítésére. Hogy milyen pénznemmel, az a közeljövőben kiderül.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. május 09.

http://jovonk.info/2012/05/09/elmergesedik-gorog-helyzet-nem-kapjak-meg-kovetkezo -reszletet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már mentik a spanyol bankokat
  2012-05-09 21:58:13, szerda
 
  Már mentik a spanyol bankokat



A spanyol bankokat korábban arra kötelezte a kormány, hogy a pénzügyi válság továbbterjedésével nagy valószínűséggel bedőlő ingatlanhiteleik miatt 54 milliárd euró céltartalékot képezzenek. Kiszivárgott információk szerint azonban pénteken bejelentenek egy bankreform programot, amiben a kormány ezt az összeget közel megduplázza, és készenlétben van egy újabb hitel a bankok feltőkésítésére.

A spanyol bankok kitettségeinek ugyanis több mint egyharmada olyan építőipari cégeknél és ingatlanfejlesztőknél van - hitel formájában -, amelyek Görögországban rendelkeznek érdekeltségekkel. Ha ezek a cégek becsődölnek - márpedig a görög helyzet miatt be fognak csődölni -, akkor a hitelek bedőlése miatt a spanyol bankok által elérhető készpénz harmadával csökken.

A spanyol bankok tartalékainak csökkenése pedig a kamatok emelésére ösztönzi a bankokat - hogy így pótolják a kieső bevételeket -, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy rengeteg spanyol vállalkozás azonnal csődbe megy. Még kevesebb állás, még nagyobb munkanélküliség, és ha az embereknek kevesebb a pénze, az állam bevételei is csökkenni fognak. A spanyol kormány intézkedésével gyakorlatilag importálják a pénzhiányt és a hitelek bedőlését Görögországból.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem valamiféle "polgári engedetlenség", hanem az uniós vezetés kétbalkezessége fogja megkezdeni az eurozóna lebontását. Nekünk itt Magyarországon pedig alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez. Készülnünk kell arra, hogy mire ez a hullám kiteljesedik, a magyar nemzetnek ismét megadatik egy történelmi lehetőség. Abban a pillanatban majd csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele!

Molnár István - Jövőnk.info
2012. május 09.

http://jovonk.info/2012/05/09/mar-mentik-spanyol-bankokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.