Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Fidger Ildikó szerkesztése
  2012-06-10 23:50:50, vasárnap
 
  ........

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Templomok éjszakája c. bemutató
  2012-06-10 23:44:42, vasárnap
 
  M.Ilonka barátnőmtől kaptam

Link
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Kézilabda: Magyar - Norvég 27 - 21
  2012-06-10 20:50:56, vasárnap
 
  Nagy Lászlóék lehajrázták a norvégokat
A Nagy Lászlóval felálló magyar férfi kézilabda-válogatott a vb-selejtező veszprémi odavágóján 27-21-re győzött Norvégia ellen.
A számára kétszeresen is fontos veszprémi mérkőzés előtt érezhetően feszült volt a kaotikus közelmúltú klasszis, Nagy László, aki a magyar himnuszt is némán izgulta végig. A három év után először megint magyar címeres mezben játszó Nagy László nehezen lendült bele, helyette a magyar csapat ,,problémamegoldója", Császár Gábor tartotta három góljával a norvégokat, illetve a korai bravúrokkal operáló Fazekas Nándor. Aztán a 10. percben Nagy Laci kilőtte az alsó sarkot, a közönség megünnepelte, úgyhogy gyorsan dobott még egyet, ezzel a magyar csapat először vezetett a meccsen (5-4).
Nagy László
.......



A Fazekas-védésekből lerohanó támadásokat vezető magyarok átvették a kezdeményezést, és tartotta előnyét (9-7). A félidő előtt kétszer is emberelőnybe került a Mocsai-csapat, de ennek és a változatlanul remeklő Fazekas védéseinek ellenére nem tudtuk növelni az előnyt, a szünetre 12-10-es magyar vezetésnél vonultak a játékosok. A fordulás után a norvégok kaptak hamarabb lábra, és kiegyenlítettek (12-12). Nagy László újra villant, a balos bomba a fejen talált norvég kapust is belökte a kapuba. A folytatásban a magyarok kezdtek elhúzni (16-13).
Azonban a szívós norvégok kapaszkodtak, és nem hagyták a mieinket még jobban ellépni., sőt, elkezdtek felzárkózni (19-18). A Fazekast váltó Mikler Roland bravúrral kezdett, majd néhány bekapott gól után szép védésekkel segítette a csapatot. A társak próbálkozásai azonban elhaltak a kemény norvég védelemben, csak a hajrára jött meg a magyar lendület (24-20). 1 perc 20-al a vége előtt Mocsai Lajos időt kért, keresztmozgásokat és centerezést kérve, illetve felhívva a figyelmet: ,,Minden gól számít!" A csapat szót fogadott, így végül Harsányi időntúli hetesével a magyar válogatott 27-21-re legyőzte a norvégokat, és bizakodhat a jövő heti, oslói visszavágó előtt.

Gólszerzők: Nagy 6, Császár 6/2, Harsányi 4/2, Gulyás 3, Zubai 2, Lékai 2, Mocsai 1, Perez 1, Vadkerti 1, Schuch 1,
illetve Tvedten 6/3, Kjelling 5, Myrhol 3, Samdahl 2, Björnsen 2, Mamelund 2, Rambo 1

MTV videó megnézhető a teljes mérkőzést.
Link

Képek Link


Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
.........


"Nagyszerűen játszott mindkét csapat. Részben Nagy László megérkezése, részben Perez négyhetes kihagyása, és több sérülés (Ilyés Ferenc, Iváncsik Tamás) miatt kevésbé voltunk összeszokottak. Szervezett, komoly csapat a norvég, változatlanul keményen kell készülnünk, hogy előnyünkből valamennyit megőrizzünk. Az első 15 percben többet kell nyújtanunk Oslóban, és tanulni kell a hibáinkból. A közönségünk fantasztikus volt. Nem csak Nagy László visszatérése miatt izgultam. A csapatunk integráló, jó morálú, és az átlövő edzésmunkája, hozzáállása példaértékű. Ez a hat gólos előny pont arra jó, hogy kint is 0-0-ról induljunk, és ötven-ötven százalék esélye legyen mindkét csapatnak a vb-kijutásra. Igazi harc volt ez a mai mérkőzés."


Mikler Roland, a magyar válogatott kapusa
...... .....


"Szerettünk volna minél kevesebb gólt kapni, és minél többet lőni, ez nagyrészt sikerült, de voltak hibáink is. Nagyon várom a visszavágót, és bízom a továbbjutásban."


Fazekas Nándor, a magyar válogatott kapusa
.......


"Nem csak én, az egész csapat remek bravúrokat mutatott be, és a közönség is egészen fantasztikus volt. A hat gólos különbség elég is lehet, meg kevés is lehet, de az biztos, hogy kint, Norvégiában is jól kell játszani. Az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk, de ma nagyon jól és nagyon fegyelmezetten kézilabdáztunk. Bár nem erre számítottunk, de végig lassították a játékot a norvégok, hogy tartsák a szoros eredményt - ez az utolós tíz percig sikerült nekik, addig bírták. Utána lerohantuk őket."


Császár Gábor, a magyar válogatott irányítója
.........


"A csapat nagyszerű volt, a közönség pedig még jobb. Régen volt Veszprémben ekkora hangulat válogatot mérkőzésen, ennek nagyon örülök. Pont jó ez a hat gólos előny, mert nem tudunk megnyugodni, viszont azért kicsi fórunk van a visszavágóra. Új felállásban próbálkoztunk ma, ez még nem mindenkinek fekszik."

A mérkőzést vezető birók (Geipel, Helbig (németek) külön dicséretet érdemel. Fantaszitkusan jól és igazságosan vezették a meccset. Nem volt részre hajló.
 
 
1 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Színek játéka - M.Ilonkától
  2012-06-10 13:04:31, vasárnap
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Áldott vasárnapot
  2012-06-10 13:01:23, vasárnap
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Nézelődünk
  2012-06-10 12:27:56, vasárnap
 
  ...... .......

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Valakinek utjában volt a szobor
  2012-06-10 12:23:48, vasárnap
 
  Amikor még Osztapenkó vigyázta az M7-est
A képen az M7-es autópálya első méterei láthatók a hatvanas évek közepén. Kőhajításnyira vagyunk a ,,régi", az Érden át vezető balatoni 7-es úttól. Legendás helye ez a magyar autózásnak, és mint ilyen, nevet is kapott: ez itt ,,az Oszt(y)apenkónál". Az útnak ez a pontja maga volt a kezdet és a vég.
...... ........... .......




Éppolyan nevezetes helye a már autóval utazó kiváltságosoknak, mint a szerelmeseknek a Nemzeti órája. Mert ha úgy kezdődött a pesti család története: ,,Még csak az Osztapenkónál jártunk, amikor rájöttünk, hogy az autoszifon patront elfelejtettük", máris világos volt, hogy a felismerés pillanatában a kocsi orra a Balaton irányába mutatott. Ha viszont azt hallottuk: ,,Már az Osztapenkónál voltunk...", ennyiből is kiderült, hogy szinte már csak otthon jöttek rá: a családfő elfelejtette kikapcsolni az nyaralóban a villanybojlert, amely így egy héten át zabálta az akkor még bagóért mért áramot.
Más szempontból is nevezetes ez az útszakasz: ez a hazai autóstop szent pontja. Aki a hatvanas évektől Pestről indult az ország nyugati felébe, az itt állt ki az út szélére. Előbb csak magasra emelt tenyérrel, majd az úti cél felé mutató hüvelykujjal, később a melle előtt tartott vagy a lábához támasztott kartonlappal, pozdorjalemezzel, lobogóként kifeszített törülközővel, szóval bármivel, amire a céltelepülés neve felfért. Akik Wien felirattal a kezükben reménykedtek ezen a helyen sorsuk jobbra fordulásában, azokról jó eséllyel volt feltételezhető, hogy hazafelé tartó külföldi diákok. Hiszen akiknek ezekben az években kiváltságuk volt Bécsbe utazgatni - pláne kocsival -, ezt jellemzően szolgálati útlevéllel tették. Ahhoz pedig kevéssé illett az utazásnak ez a nem épp legális módja
...... ..............


...... ........... ........


Voltak bizonyos hallgatólagos megállapodáson alapuló és a KRESZ-ben is rögzített szabályai a stoppolásnak. Az új, autóútszerű pályatorzó forgalomba helyezésével tilos lett például autópályán kocsikat leinteni, így hát maradt előbb a törvényszegő próbálkozás, majd a rendőri igazoltatás és feddés, végül pedig a ballagás vagy buszozás a kertek alatt a budaörsi benzinkúthoz. Ott egyébként is könnyebben vette fel az embert az éppen tankoló kocsik valamelyike; ráadásul külföldre utazó honfitársaink is itt végezték el a vámosok elől elrejtendő cucc végső átcsoportosítását.
És persze voltak az állampolgári éberség karbantartását célzó szentenciák is. Főként eltávozásra induló honvédjeinket intették így a szolgálatvezetők a szabadságos papír átadását megelőző eligazításokon: Legyetek éberek, mert a külföldi autós mind kém, aki információkat gyűjt fecsegő utasaitól kicsinyke hazánkról...

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Jóslatok az EB kupa győztesére
  2012-06-10 12:01:59, vasárnap
 
  ...... ........... ......


Közel sem biztos, hogy a Spanyolok nyerik meg. Az eddigi mérkőzések alapján, bőven lehet meglepetés. Olyan Ország is megnyerheti, akire nem is számítanak, Pl: Lengyelország
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Büntető_11es védése
  2012-06-10 11:29:23, vasárnap
 
  Büntetőt nem lehet védeni, csak rosszúl rúgni
........



A képen a csereként beállt lengyel kapus látható.
A labdához az Eb-győztes Jorgosz Karagunisz állt oda, de a csereként beállt Przemyslaw Tyton kiütötte a bal sarok felé megküldött labdát!
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Gyönyörű tavirózsa
  2012-06-10 11:07:54, vasárnap
 
  ...

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 2308
  • e Hónap: 14984
  • e Év: 248731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.