Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A horvát válogatott nem megy Auschwitzba, inkább Katyńra eml
  2012-06-11 20:54:03, hétfő
 
  A horvát válogatott nem megy Auschwitzba, inkább Katyńra emlékeznek



A Horvát Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy válogatottjuk nem látogatja meg Auschwitzot. Mint ismert, az egykori munkatábornál egymásnak adják a kilincset a holokausztipar által agymosott nyugati válogatottak (Hollandia, Olaszország, Németország, Anglia).

Horvát válogatottAuschwitz 300 km-re van Warkától, a horvát csapat szállásától, ezért sem zarándokolnak el az egykori munkatáborba. A német, olasz és a holland válogatott példáját nem követik a horvátok. Ehelyett megnéznek majd egy emlékművet és Katyn áldozatai előtt fognak tisztelegni.

Vlatko Markovic, a horvát futballszövetség első embere kijelentette: "Mindenkinek joga van kifejezni a saját véleményét. Én már egyszer részt vettem a Jugoszláv válogatottal egy auschwitzi zarándoklaton. Nem megyünk Auschwitzba. Majdnem biztos, hogy meglátogatunk egy lengyel emlékművet, és tisztelegni fogunk a katyńi erdőben meggyilkolt lengyel tisztek előtt."

A katyni tragédia szinte minden lengyel családot érint. A legszerényebb becslések szerint is 22 ezer lengyel tisztet, rendőrt, határőrt, tanárt és vagyonosabb embert lőttek tarkón a szovjetek 1940-ben. A szörnyű népirtás mégis attól döbbenetes igazán, hogy a szovjetek több mint ötven éven keresztül hazudtak róla s a nácik nyakába varrták a mészárlást.

A horvát válogatott szövetségi kapitánya, Slaven Bilić egyébként korábban is a legnagyobb természetességgel nyilatkozott a sajtónak például arról, hogy a korábbi világversenyeken tanítványait, a horvát labdarúgókat az öltözőben nem mással motiválta, mint a népszerű, nacionalista Thompson zenekar számainak meccs előtti hallgatásával. Bilić játékosai tűzbe hozására minden meccs előtt többek közt ezt, ezt és ezt a számot hallgattatta a népszerű horvát együttestől.

A horvát válogatott egyébként hamis bűntudattól mentesen ma este 20.45-kor lép pályára Írország ellen.

Németországban sem tetszett mindenkinek

A Nationalelf kötelező "auschwitzi zarándoklata" Németországban is komoly vitákat váltott ki. Az ötletetet eredetileg a szélsőséges kijelentéseiről elhíresült Ditere Graumann, a a Németországi zsidók Központi Tanácsának elnöke vetette fel, aki szerint a német játékosoknak is "vállukra kell venniük egy darabot a felelőssőégből a holokausztért".

A labdarúgószövetség elsőként nem fogadta el Graumann követelését, azzal érvelve, hogy a látogatás egy teljes napot vesz igénybe, s ez felborítanáa csapat amúgy is szoros időbeosztását. A focistákra erőltetett "bűnbánó" látogatás megosztotta a németországi zsidóságot is. Henryk Broder, lengyelországi születésű német zsidó újságíró azt nehezményezte, hogy a látogatás rossz hatással lenne a csapat játékára. "Gondolt arra valaki, hogy mit történne, ha a német játékosokon (...) annyira eluralkodnának érzéseik, hogy elvesztenék a bajnokságot?" - írta a Der Spiegel című lapban.

H.Á.

Barikád


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionista média, mint propagandafegyver - avagy a Nyugat t
  2012-06-11 20:53:08, hétfő
 
 


A cionista média, mint propagandafegyver - avagy a Nyugat torkán akadt a szíriai falat



A Szíriában történt borzalmas vérengzésekért a felelősséget a magát ,,nemzetközi közösségnek" nevező nyugati világ minden meggondolás és vizsgálódás nélkül Asszad elnök nyakába varrta. Miután a május 25-én, a nyugat-szíriai Houlában történt mészárlás ténye nyilvánosságra került, a vezető nyugati politikusok egymás után ítélték el kemény szavakkal a damaszkuszi rendszert. Számos nyugati állam visszarendelte a szíriai fővárosba akkreditált nagykövetét. Csakhogy a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap információi szerint a több mint 90 emberéletet követelő öldöklés tettesei az Asszad-rendszer ellen küzdő lázadó szunnita fegyveresek soraiból kerültek ki.


Asszad elnök

Teljesen értelmetlen lenne, ha a minden oldalról szorongatott Asszad elnök azzal teremtene ürügyet az országa elleni még erőteljesebb nyugati katonai fellépéshez - netán a líbiaihoz hasonló katonai beavatkozáshoz -, hogy tömeggyilkosságok elkövetésére adna utasítást. Csakis a lázadóknak lehet érdeke, hogy a civil lakosság elleni terror fokozásával még inkább a fennálló rendszer ellen hangolja a világ közvéleményét, hogy azután majd a NATO újabb agressziója elől is elháruljanak az akadályok. Hiszen az USA, Izrael és csatlósaik mindenképpen szeretnék megdönteni a cionistákkal időnként tengelyt akasztó Asszad elnök hatalmát.

Csakhogy a nyugati világ gazdasági-politikai elitjének hangját közvetítő Frankfurter Allgemeine Zeitung most azzal állt elő, hogy a houlai mészárlást az Asszad rezsimjével szemben álló lázadók követték el. Az áldozatok döntő többsége az iszlám alavita, illetve síita ágához tartozó polgári személy volt, ami már eleve valószínűtlenné teszi, hogy a kormányerők lennének felelősek a tömeggyilkosságért. (A szíriai rezsim vezetői között jelentős számban vannak alaviták és síiták, ezen kívül pedig a damaszkuszi rendszer egyik legfontosabb szövetségese a síita Iráni Iszlám Köztársaság.)

A cionista német lap - szemtanúk beszámolójára hivatkozó - tudósítása szerint az öldöklés azután kezdődött, hogy a lázadók Houla városa mellett a kormányhadsereg által felállított útellenőrző pontokat támadták. A hadsereg néhány kisebb egysége pedig éppen azért vonult fel Houla közelében, hogy a környéken található falvak alavita és síita lakosságát megvédje a szunnita fegyveresek támadásaitól. A kormánykatonaság elleni akció nyomán erősítés érkezett, majd legalább 90 percen át tartó heves harc vette kezdetét. Miközben zajlott a küzdelem, szunnita lázadók a rezsimhez hű alavita és síita személyeket (továbbá néhány árulónak minősített szunnitát) gyilkoltak le - nem kímélve a családjaikat sem.


Az elnök mellett tüntető szíriaiak

Egyre több olyan információ lát napvilágot a nyugati sajtóban, melyek arra utalnak, hogy az Asszad-rezsim hadseregének számlájára írt kegyetlenkedések legalábbis egy részét a nyugati hatalmak támogatását élvező felkelők követték el. A cél pedig az, hogy ürügyet teremtsenek a beavatkozáshoz, illetve legyűrjék a nyugati intervencióval szemben táplált orosz és kínai ellenállást.

Igen ám, de ha így van, miért kerülnek napvilágra most az elkövetők valódi kilétét bemutató információk a cionista nyugati sajtóban? Nos, szó sincs arról, hogy a dróton rángatott és propagandát folytató ,,fősodratú" média egyszeriben csak be akarná mutatni az igazságot. Érdekli is őket az igazság! A cenzorok figyelme sem lankad. Arról van szó, hogy a nyugati döntéshozó körökben régóta vita folyik arról, célszerű-e hatalmas anyagi és emberi áldozatokat nem sajnálva, megbuktatni Asszad elnök rendszerét, amikor attól lehet tartani, hogy a ,,forradalom" nyomán teljes belső káosz alakul ki, sőt az sem kizárt, hogy radikális iszlamista erők jutnak hatalomra? Asszad elnök rezsimje nem hódolt be a cionista birodalom előtt (támogatta a palesztin és libanoni ellenállási mozgalmakat, szoros kapcsolatot ápolt Iránnal stb.), ugyanakkor azért a szíriai elnök mégis mindig tudta, hol a határ, vagyis afféle ,,óvatos duhaj" volt, aki országában fenntartotta a rendet, és visszaszorította a radikális iszlamista csoportok befolyását is. Állítólag éppen az izraeli kormány nem lelkesedik túlzottan Asszad bukásáért, mivel a következményeket veszedelmesebbnek látja a zsidó államra nézve, mint a mostani rendszer fennmaradását.

A ,,mértékadónak" minősített, vagyis a cionista oligarcha érdekeit szolgáló nyugati média óvatos fordulata azt sejteti, hogy a legfelső szinten is erőteljes a szíriai beavatkozás ellenzőinek a hangja. Mondhatnám úgy is, a ,,döntéshozó köröknek" fogalmuk sincsen, mitévők legyenek: megindítottak egy folyamatot, melynek kibontakozását is jelentős mértékben segítették, de most látva a következményeket, legszívesebben megállnának félúton. Csakhogy a már eddig is óriási összegekkel és fegyverekkel is támogatott szíriai felkelőket már aligha lehet magukra hagyni, azonban győzelmük zűrzavarba taszíthatja az Izrael közvetlen közelében található államot, a káosz átterjedhet Libanonra is, sőt más országokra is, és megerősödhet a radikális iszlamisták befolyása. A Nyugatnak - ostoba és mohó vezetőinek köszönhetően - torkán akadt a szíriai falat, és se lenyelni, se kiköpni nem tudja.

Perge Ottó

http://www.kuruc.info/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leépítések a vasútnál és az IMF
  2012-06-11 19:30:35, hétfő
 
  Leépítések a vasútnál és az IMF

2012, június 11 - 16:38



Tovább gyűrűzik a botrány annak a videófelvételnek a következményeként, amelyet szombaton hozott nyilvánosságra az index.hu online hírportál. A felvételen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői tárgyaltak a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetőivel és az új menetrendek, valamint a vasúti szolgáltatás is téma volt.

A videó kapcsán Bödecs Barna, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, a beszélgetés egyértelműen bizonyítja, hogy a kormány semmit sem csinál másképpen, mint balliberális elődei. A politikus felidézte a tárgyalás egyik kulcsmondatát, amikor a minisztérium egyébként nem látható, de jól hallható tisztviselője elmondja, hogy majd a ,,mocskos, büdös IMF-re kennék a vasútbezárásokat". Bödecs felidézte, hogy a kormány idén áprilisban 400 vonatjáratot állított le, minimálisra csökkentve ezzel a kisebb szárnyvonalak vonatforgalmát, s most ugyanez a kormányzat további járatcsökkentéseket tervez.

A radikális képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy szakközgazdászok kimutatták, a járatritkítás érdemben nem tudja befolyásolni a közösségi közlekedésre fordított költségeket, tehát a szaktárcának egészen máshol kellene keresnie a felszabadítható forrásokat.

Ugyanakkor a Magyar Államvasutak meglehetősen gálánsan viselkedik a rendelkezésére álló pénzösszegekkel: ott végeztet el méregdrága és indokolatlan felújításokat, ahol erre semmi szükség nincs. A parlamenti képviselő itt a Budapest-Székesfehérvár vonalat említette példaként, ahol a munkálatok több, mint 100 milliárd forintot emésztettek fel. A pénz pedig ismét láthatatlan és nehezen követhető módon tűnt el, miközben több beruházás is áll, illetve elmarad ott, ahol nagy szükség lenne rá és jóval kisebb forrásokat igényelne - mutatott rá Bödecs Barna.

Állam az államban

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese képviselőtársai szavaira reagálva hozzátette, a MÁV úgy viselkedik, mintha állam lenne az államban. Az állami vállalat vezetése rendre figyelmen kívül hagyja a kormány vagy a szakminisztérium rendelkezéseit, s alaposabb vizsgálat nélkül is jól látható, hogy a vállalat pazarlóan, követhetetlen módon bánik a forrásaival. Gyöngyösi emlékeztetett, a Jobbik hetekkel ezelőtt kezdeményezte, hogy a parlament állítson fel egy ,,oligarcha-bizottságot", mely azt vizsgálná meg, hogy a kormányhoz közel álló szakemberek milyen módon és mértékben részesültek az elmúlt években a nagy összegű, közbeszerzési eljárásokból. A nemzeti honatya itt konkrétan utalt a Simicska Lajos tulajdonába tartozó Közgép Zrt. csillagászati összegű megrendeléseiről.

A nemzeti honatya szintén aláhúzta azt a Bödecs Barna által ismertetett tényt, hogy a MÁV indokolatlan és drága fejlesztéseket hajt végre, a jobbikos indítványt a két másik ellenzéki frakció is támogatta. Gyöngyösi hangsúlyozta, hogy ha hetvennyolc képviselő egy bizottság felállítását kezdeményezi, akkor az Országgyűlésnek kötelező a bizottságot felállítania, ám a nyolcvan aláírás ellenére az indítványt Kövér László az Alkotmányügyi bizottság hatáskörébe utalta, s noha a bizottságnak ma délelőtt erről határoznia kellett volna, azt a kormánypárti képviselők voksai miatt visszautalta a parlamentnek.

A döntés kapcsán a politikus feltette a kérdést, elképzelhető-e, hogy a Fidesz-KDNP koalíciónak súlyos érdeke, hogy a háttérfolyamatokra, illetve a beruházások mikéntjére még véletlenül se derülhessen fény, és hozzátette, a Jobbik abban érdekelt, hogy a korrupció a lehető legnagyobb mértékben visszaszoruljon Magyarországon, továbbá a vizsgálatok lefolytatása után a honi közvélemény levonhassa a következtetést és megakadályozza, hogy kormányközeli nagyvállalkozók fölözzék le a fejlesztési pénzek nagy részét.

Cs.G.

barikad.hu

http://barikad.hu/leepitesek_a_vasutnal_es_az_imf-20120611
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.