Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ugyanazt írta, mint rutinosabb ellenfele, mégis nyert a fide
  2012-06-02 22:11:44, szombat
 
 
Ugyanazt írta, mint rutinosabb ellenfele, mégis nyert a fideszes pályázó
2012. június 1., péntek, 10:13


Két azonos szövegű pályázat benyújtója közül a fideszes kötődésűt hozta ki győztesként egy 130 hektáros dél-borsodi birtok haszonbérleti pályázatán a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. Az [origo] birtokába jutott dokumentumok tanúsága szerint a két pályázatban még a helyesírási- és a vesszőhibák is azonosak, az egyik mégis minimális pontot kapott ugyanarra, amire a másik a dupláját. A bírálat szempontjai nem jelentek meg az értékelésben, és a furcsaságra az érintett szervezet sem adott magyarázatot.


"Az őshonos állatok lassúbb növekedésűek és ma még a piac sem ismeri el az árakban húsuk jobb beltartalmi értékét (élősúly kilogrammra számítva az intenzív húsmarhák kb. 2,5x-es áron értékesíthetőek). Ezt úgy tervezzük kompenzálni, hogy egyrészről turisztikai tevékenységgel is kívánunk foglalkozni, másrészről előbb Szomor Dezső bioterméket előállító húsüzemében, majd a családi gazdaság felfutása után saját magunk fel kívánjuk dolgozni a vágómarhát töltelék, és füstölt hús árunak. A marhahúst különböző hagyományos ételek formájában is kínálni tervezzük a vendégek számára a "vendégasztalon", csakúgy mint a tanyában nevelt sertések húsát és szalonnáját illetve az "aprójószágból" készített ételeket" - ilyen részletességgel számolt be marhatenyésztéssel kapcsolatos elképzeléseiről a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságához (BNPI) beadott földhaszonbérleti pályázata gazdasági tervében annak a bt.-nek a vezetője, amely márciusban végül el is nyerte a 715-ös számú, mezőnagymihályi birtok bérletét.

A mezőcsáti székhelyű Start 2003 Bt tulajdonosa az [origo] birtokába került pályázat tanúsága szerint részletesen írt emellett arról is, hogy "a vidéki gazdaság létalapjának biztosítása, illetve a vidéki foglalkoztatottság növelése érdekében" miként tudná "több lábon állva az állattenyésztés és a tanyasi turizmus egységét megteremteni", vagy más gazdákkal szövetkezve a növénytermesztés gépi munkáit elvégezni.

A győztes pályázat gazdasági tervére a birtokunkba jutott értékelőlap szerint a maximális 150-ből 120 pontot adott az ismeretlen összetételű bíráló bizottság. Bár a kiíró a BNPI volt, a pályázatot a Nemzeti Földalap (NFA) általános bírálati szempontjaival hirdette meg a szervezet, abban pedig nincsenek konkrét szempontjai a gazdasági terv mérlegelésének, a bírálók szubjektív alapon döntenek arról, hogy az adott pályázat megítélésük szerint mennyire felel meg a kormány birtokpolitikai elveinek.

Azonos szövegre eltérő pontok?

A gazdasági tervre adott 120 illetve azon belül a szakmai és gazdasági megalapozottságra adott 75 pont ennek megfelelően arra utalna, hogy a bírálók szerint a benyújtó elképzelései többé-kevésbé megfelelnek az elvárásoknak. Az azonban nehezen magyarázható, hogy miért adott a testület egy másik cég - a mezőnagymihályi Ardea Bt - ezzel szóról-szóra megegyező, az [origo] birtokába jutott anyag szerint még a helyesírási és vesszőhibákban is azonos gazdasági tervére csak feleannyi pontot, 60-at, a szövegazonos terv szakmai és gazdasági megalapozottságára pedig az adható minimumot, 15 pontot.

A vesztes bt. pályázata két másik - nem szubjektív - szempont szerint ráadásul még jobb is volt a győztesénél: a gazdasági gyakorlatra az Ardea a maximális 10, a Start 2003 viszont nulla pontot kapott, a meglévő állatállomány kategóriájában az Ardea 3 pontot ért el, a Start azonban szintén nullát. A többi szempontra mindkét pályázat azonos pontszámot kapott, vagyis ha a bírálók nem értékelik a vesztesé duplájára a győztes ugyanolyan gazdasági tervét, akkor egyértelműen az Ardea nyerte volna a kiírt 128 hektáros területet.

Az [origo] helyi gazdálkodóktól származó információi, illetve a Népszabadság korábbi értesülései szerint az Ardea győzelmét valószínűsítette volna az is, hogy a Start 2003 Bt.-t vezető szociálpedagógus végzettségű Kanyok Attila korábban nem foglalkozott gazdálkodással, sőt vállalkozása főtevékenységét is csak januárban, a földpályázat lezárulta előtt változtatta árufuvarozásról állattenyésztésre. Ugyanekkor helyeztette át a cég székhelyét is Tiszaújvárosból egy lakatlan, romos mezőcsáti családi házba, hogy megfeleljen a kiírásnak, az ugyanis előírja, hogy a pályázók lakhelye, vagy cég esetén a székhelye az elnyerni kívánt birtok 20 kilométeres vonzáskörzetén belül legyen. (Tiszaújváros 37, Mezőcsát viszont csak 13 km-re van Mezőnagymihálytól). Kanyokkal szemben az Ardea Bt.-t vezető agárvégzettségű Bodnár Mihály ugyanakkor évek óta gazdálkodik, állattartó telepe van például Tiszabábolnán.

A győztes fideszes, a vesztes nem

Bár egyértelmű bizonyíték nincs rá, a pályázatot és a pályázókat ismerő források az [origo]-nak egyetlen magyarázatot találtak a bírálat furcsa eredményére: Kanyok Attila a megye fideszes közgyűlési elnöke, Mengyi Roland munkatársa, a 2010-es önkormányzati választáson pedig a Fidesz tiszaújvárosi polgármester-jelöltje volt.

A döntéssel kapcsolatban megkerestük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát, az ügyben illetékes Molnár Tibor vagyongazdálkodási igazgatóhelyettest, azonban nem nem válaszolt kérdéseinkre, így nem tudtuk meg, hogy mi alapján kapott az azonos szövegű gazdasági tervre az egyik pályázó minimális, a másik pedig dupla annyi pontszámot. Az igazgatóhelyettes mindössze annyit reagált megkeresésünkre, hogy a pályázat elbírálási szempontjai titkosak, ezért nem adhat róla felvilágosítást. Arra a felvetésünkre pedig, hogy az eset visszaélés gyanúját veti fel, Molnár Tibor azt mondta, hogy a visszaélések kiderítésére megvannak a megfelelő szervek, és ha gyanúsat észleltünk, forduljunk a rendőrséghez vagy az ügyészséghez.

A pályázatok elbírálási szempontjai egyébként az érintett pályázók előtt is titokban maradnak, csak a győztesek nevét teszik közzé egy rövid közleményben a kiíró szervezet honlapján. A vesztesek - ahogy egy borsodi gazda az [origo]-nak fogalmazott - csak "egy kaparós sorsjegyszerű értesítést kapnak, hogy Ön nem nyert", amelyben még indoklás sincs arról, hogy milyen érvek vagy megfontolások alapján vitték el előlük mások az adott földterületet.

A győztes Start 2003 pályázatát az [origo] több forrásból származó, egybehangzó információi szerint egyébként maga a vesztes, az Ardea Bt.-t vezető Bodnár Mihály készítette el. A két pályázó motivációjáról megerősített információt nem tudtunk szerezni, annyit tudunk, hogy Bodnár információink szerint szakmai tanácsokkal látja el Kanyokot az elnyert terület művelésében. Azt, hogy a két férfi korábban is kapcsolatban állt, egy birtokunka jutott szerződés is igazolja, amely szerint a térségben működő Tiszatáj Közalapítvány, amelynek Bodnár a titkára, tavaly szeptemberben egy 28 birtoktestből álló,120 hektáros földterületet adott bérbe 5 évre Kanyok Attilának, illetve az is, hogy értesüléseink szerint időközben Kanyok is tagja lett a közalapítvány kuratóriumának.

A pályázatok egyezésével kapcsolatban megkerestük az érintetteket is: Bodnár Mihály az [origo]-nak nem akart nyilatkozni az ügyről, csak annyit mondott, ha valaki bűncselekményt gyanít, akkor tegyen feljelentést az ügyészségen és akkor - akár tanúként, akár vádlottként lesz az ügy érintettje - úgyis kiderül majd az igazság. Bodnár Mihály a múlt héten, amikor a még csak gyanítható hasonlóság miatt a Népszabadság megkereste, a lapnak annyit mondott, hogy "vannak furcsa véletlenek", illetve hogy a nemzeti parktól való menesztése után (2010-es menesztéséig a BNP dél-borsodi tájegységvezetője volt - a szerk.) "jövő nélküli emberként" úgy gondolta, hogy a gazdálkodásból el tudja majd tartani a családját, de eleve nem sok esélyt adott, hogy nyerni tud a pályázaton.

Nem volt bőbeszédűbb Kanyok Attila sem. A Start 2003 ügyvezetője Bodnár Mihályhoz irányított bennünket magyarázatért, azzal kapcsolatban pedig, hogy az azonos gazdasági tervű pályázatok közül miért nyerhetett épp az övé, azt mondta, hogy erről nincs információja, és sem a bírálati szempontokkal sincs tisztában, sem azzal, hogy a beadott pályázatokról ki hozta meg a döntéseket. Arra a felvetésre, hogy politikai kötődése és kapcsolatai sejtése szerint szerepet játszhattak-e a birtok elnyerésében, a férfi azt mondta: "ezeket a találgatásokat meghagyom önöknek".

Nem az első furcsa eset

A Borsod megyei földbérleti pályázatokkal kapcsolatban a múlt héten Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár is azt mondta egy mezőcsáti fórumon, hogy "mélyfúrást végzett a borsodi pályázatok körül, és döbbenetes eredményre jutott", tapasztalatait, illetve az üggyel kapcsolatos összegzését bevallása szerint már elküldte a kormánypártok szakpolitikusainak, illetve vezetőinek, és hamarosan nyilvánosságra is hozza.

A földbérleti pályázatok gyakorlatát az utóbbi időben többször is "védhetetlennek és elfogadhatatlannak" nevező volt államtitkár korábban az [origo] által is feltárt Fejér megyei földügyekről is kiadta információit, megerősítve feldolgozásunk következtetéseit, miszerint a megyében meghirdetett állami földek közel 90 százalékát nyolc nagyobb érdekcsoport söpörte be a helyi kisgazdálkodók elől. A nyertesek volt például az Orbán Viktor alapította futballakadémiát irányító felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és családja, a felcsúti Fidesz-elnök és családtagjai, valamint a vidékfejlesztési tárca földügyekért felelős államtitkárának szomszédja, illetve a pályázatokat kiíró földalap vagyongazdálkodásért felelős elnökhelyettesének unokaöccse is, akik közül többen a pályázati kiírás szabályait megszegve jutottak a területekhez.

A Professzorok Batthyány Köre május elején a miniszterelnökhöz írt nyílt levélben hívta fel a figyelmet a szerinte aggályos és a kormányprogramban vállaltakkal ellentétes földpályázati gyakorlatra, válaszában Orbán Viktor azonban azzal utasította vissza a konzervatív értelmiségiek aggályait, hogy a pályázatokat kivizsgáltatva "megállapítható, hogy a földterületek helyben lakó gazdáknak, elsősorban kis- és középbirtokosoknak jutottak." Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az aggályokat több alkalommal szintén azzal utasította vissza, hogy a pályázatok körül rend van, csak viták vannak, visszaélések nincsenek.

A földbérleti pályázatokkal kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatja el.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20120531-visszaelesgyanus-foldhaszonbeleti-palyazatok-delb orsodban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán: Védhetetlen a földbérleti pályáztatás rendszere, po
  2012-06-02 21:57:19, szombat
 
  2012-06-02. 18:09
Ángyán: Védhetetlen a földbérleti pályáztatás rendszere, politikai alapon osztogatnak

Védhetetlennek nevezte a földbérleti pályáztatás rendszerét a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára abban a levélben, amelyet a Borsodi Mezőségben lezajlott pályázat eredményeit értékelő összeállításához mellékelt. Az összegzés keltezése június 1.
A fideszes képviselő szerint a földbérleti pályáztatás rendszere elfogadhatatlan és védhetetlen, mert nem ad esélyt a földhöz jutáshoz a helyben lakó gazdálkodó családoknak, fiataloknak, illetve a gazdálkodás mellett gyermekeket is vállaló fiatal pároknak.
Ángyán József emlékeztet arra, hogy a Bükki Nemzeti Park vagyonkezelésében lévő földterületeket 2011-ig egy olasz tulajdonú kft. használta, bérleti jogviszonyát viszont bírósági határozattal megszüntették.
Az így szabaddá vált 4200 hektár földterület pályázati úton történő bérbe adását a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetésének ösztönzésére és utasításainak megfelelően a nemzeti park igazgatósága (BNPI) a helyi gazdálkodók és gazdaszervezetek bevonásával még azon a nyáron előkészítette. A közösen kialakított pályázati feltételrendszer szerint a pályázók összesen maximum 200 hektárt és maximum három birtoktestet kaphattak, feltéve, hogy az egyéb feltételeknek is megfeleltek.
A pályázati kiírást azonban miniszteri döntés alapján a BNPI visszavonta, majd új pályázatot írt ki. Ángyán József szerint ezzel a korábbi szigorú feltételeket felpuhították.
A politikus felrótta, hogy a titkosítás miatt nincs lehetőség arra, hogy a pályázatokba és a bírálatokba akár a pályázók, akár mások betekintsenek.
Ángyán József feltűnőnek nevezte, hogy a kisebb területeket elnyertek a földalap és a nemzeti park feltételrendszereinek is megfelelnek, míg az egyre nagyobb területeket elnyerő pályázók felé haladva "egyre több az eltérés, és egyre érdekesebbek a nyertesek".
A volt államtitkár elemzése szerint a nagy területek nyertesei között újonnan alakult cégek, frissen odaköltözött "helyiek", mezőgazdasági végzettséggel, szakmai gyakorlattal nem rendelkezők, távoli szakmákat művelő magánemberek vannak, akiknek közismertek a politikai kapcsolataik.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96907/#ixzz1wfSUXe6g
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Trianon-rendezvényt betiltó Babák Mihályt már KISZ-elnökké
  2012-06-02 21:53:13, szombat
 
  2012-06-02. 14:58
A Trianon-rendezvényt betiltó Babák Mihályt már KISZ-elnökként is a lenini elvek alkalmazása foglalkoztatta

Megpróbálta ellehetetleníteni a szarvasi Jobbik vasárnapi Trianon-megemlékezését a fideszes Babák Mihály, aki nemcsak a város polgármestere, hanem álláshalmozóként parlamenti képviselő is. A képen látható, mennyire tudja ellátni egyszerre a két feladatot. Neki köszönhető, hogy a Jobbik és más nemzeti szervezetek nem emlékezhetnek a Magyarország mértani középpontjánál található emlékműnél.

Babák szerint a rendezvény, a színpadépítés és a koncertek "megszentségtelenítik" a helyszínt. A jelenleg áljobboldali és sokszor még nemzeti színekben is tetszelgő Babák azonban nem mindig volt ilyen érzékeny a nemzeti emlékek iránt. Életrajzában sem titkolja, hogy a rendszerváltás előtt tanácstag volt. Azt azonban már kihagyja, hogy a KISZ városi elnökeként is tevékenykedett, és akkor bizony eléggé más hangon nyilatkozott bizonyos kérdésekről, mint mostanában.
Érdemes fellapozni a KISZ X. kongresszusának jegyzőkönyvét. A szervezet értekezletén maga Kádár János is beszédet mondott. Az írásban benyújtott felszólalók között megtaláljuk Babák Mihály nevét is. A KISZ Békés megyei küldötte arról tájékoztatta a kommunista fiatalokat, hogy modern eszközökkel, de kommunista, politikai és mozgalmi jelleggel kell a fiatalok tudatára hatni, hogy az elszürkült KISZ-t megújítsák. Babák Mihály a szöveg végén így fogalmaz: "Döntéseinket a lenini kollektív vezetés elvének alkalmazásával hozzuk".
Nyilván így tett akkor is, amikor megtiltotta a nemzetiek Trianon-megemlékezését, és ezért a vasárnapi rendezvényt 2-3 nap alatt kellett új helyre költöztetni.



(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/96897/#ixzz1wfQ0ywsf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megirigyelték a cigók a zsidóktól: európai "roma holokauszt-
  2012-06-02 21:43:14, szombat
 
  :: 2012-06-02. 20:34
Megirigyelték a cigók a zsidóktól: európai "roma holokauszt-emléknapot akarnak" - budapesti támogatással

Az Európai Parlamentnek (EP) határozatban kell kimondani, hogy "a nácik a holokauszt részeként törekedtek a romák és szintik kiirtására", és a testületnek fel kell szólítani az uniós tagállamokat és az érintett, EU-val szomszédos országokat, hogy vezessék be a roma holokauszt emléknapját - áll a "legtekintélyesebb európai roma polgárjogi aktivisták" Roma Bölcsek elnevezésű testületének szombaton Berlinben bemutatott petíciójában.
A "Roma Bölcsek" a Reichstag - a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag épületének - tőszomszédságában 2004 óta befejezetlenül álló emlékműnél tartott demonstráción ismertették a kezdeményezést. A német fővárosban működő "magyar" kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) támogatásával (!) megrendezett tüntetés részvevői felszólították a döntéshozókat, hogy tegyenek meg mindent "a nácizmus roma és szinti áldozatainak" emléke előtti tisztelgésre hivatott alkotás befejezése érdekében. Hangsúlyozták: a legnagyobb európai etnikai kisebbségnek "a náci uralom bukása óta is az üldöztetés a sorsa, e helyzet megváltoztatásához pedig az EP kiállására is szükség van".
Hans Caldaras svédországi "roma zenész, író és aktivista", a testület egyik tagja a félkész emlékműnél elmondott beszédében egyebek között hangsúlyozta: a "roma holokauszt" fogalma a kilencvenes évekig szinte teljesen ismeretlen volt, és még mindig nem tudni pontosan, hogy hány "romát és szintit" gyilkoltak meg származásuk miatt a "nácik", mert már azelőtt is kitaszított, az állampolgárságtól megfosztott és a nyilvántartásokból "örökre kitörölt" népcsoport voltak, hogy deportálták őket. Egyes becslések 500 ezer körülire teszik az áldozatok számát, de "az is meglehet", hogy kétmillió "roma és szinti pusztult el a haláltáborokban".

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96914/#ixzz1wfOOJMBJ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán új világrendre készülne
  2012-06-02 21:33:43, szombat
 
 
Orbán új világrendre készülne


Egyórás beszédében a miniszterelnök kiemelte: sikeres két esztendőt tudhatunk maguk mögött, mert Magyarország képes volt arra, hogy stabilizálódjon, hogy "a lovakat visszarántsa a szakadék széléről". A valóságban ezek a lovak már zuhannak bele a szakadékba, nagyot fognak esni. Meg is fognak dögleni.

Közel 300 vendég előtt Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az államháztartási hiány jövőre is három százalék alatt lesz. Értsd; még több sarcot fog kivetni az emberekre.

A következő évek feladatairól szólva azt mondta: fel kell készülni a válság utáni világrendre úgy, hogy közben Magyarország továbbra is a transzatlanti katonai biztonsági rendszerhez, a közép-európai együttműködéshez és az európai gazdasági övezethez tartozzon.

Kijelentette ugyanakkor, hogy az Európai Unió által javasolt válságkezelést Magyarországnak érdemes elutasítania, a brüsszeli bürokraták által indítványozott lépések végrehajtása ugyanis csak ártana. A kormányfő szerint ehhez egy "bonyolult taktikai akciósorra" van szükség: "a saját utunkat kell járni", és ellen kell állni azoknak a nyomásoknak, amelyek a magyaroknak hátrányos intézkedéseket akarnak bevezetni az országban. Példaként említette az ingatlanadó bevezetésére tett javaslatot, valamint az energiaár-maximalizálás megszüntetésére érkezett kezdeményezést. Szép szavak, milyen kár, hogy a kormány retorikailag képes ellenállni Brüsszelnek. Senki ne gondoljon arra, hogy nem fognak bármit aláírni, amit a gyarmattartók eléjük tesznek.

Hangsúlyozta azonban, hogy a diplomácia "táncrendje" miatt az elutasítást úgy kell előadni, "mintha egyébként barátkozni szeretnénk". "Ezek azok a politika művészetéhez tartozó mozdulatok, hogy majd a hét javaslatból kettőre-háromra - úgyis megcsináltuk már, csak ők nem vették részre - rábólintunk, a maradék kettőt pedig, amit nem akarunk, úgy utasítjuk el, hogy a többségét tulajdonképpen elfogadjuk" - fejtette ki, megjegyezve, hogy ez egy bonyolult játék.

Nem borul fel a társadalmi béke

A miniszterelnök szerint az európai demokráciák is veszélybe fognak kerülni, mégpedig azért, mert kitört egy válság, amely olyan lépéseket követel meg, amelyeket az emberek nem akarnak elfogadni. Magyarországon azonban nem fog felborulni a társadalmi béke a kétharmados politikai többségnek köszönhetően - hangsúlyozta, majd ismét köszönetet mondott a januári Békemenet résztvevőinek.

A méltányos közteherviselésnek és a fegyelmezett pénzügyi gazdálkodásnak - vagyis a hiány és az államadósság csökkentésének - a fenntartása, megállapodás a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel - úgy, hogy közben Magyarország a pénzpiacokon marad -, és nyitás a keleti pénzpiacok felé is - ezek a válság utáni időszakra felkészülés lépései a miniszterelnök szerint.

Orbán Viktor azt is mondta: nem szabad visszarettenni - a kritikák ellenére sem - a családi és az arányos adórendszer kombinálásától. A szükséges minimálbér-emeléssel párhuzamosan pedig csökkenteni kell a tb-járulékokat - jelezte.

Munkaalapú állam

Az előttünk álló két évben befejezzük azt a munkát, hogy a jóléti állam helyett munkaalapú állam alakuljon ki - közölte a kormányfő, aki szavai végén felsorolta a versenyelőnyhöz szerinte szükséges lépéseket: a költségvetést "pozitívba kell fordítani", 50 százalék alá kell csökkenteni az államadósság szintjét - négyévente szerinte legalább 10-14 százalékkal lehet lefaragni belőle -, újra kell iparosítani az országot, meg kell teremteni az ország energiafüggetlenségét, fejleszteni kell az atomenergia-termelést, célként kell meghatározni a teljes foglalkoztatottságot, meg kell fordítani a demográfiai trendet, és "haza kell hívni a tehetségeinket".

Beszédét azzal zárta, hogy a Magyarországra jellemző, civilizációs értelemben vett kulturális homogenitás nagy érték lesz a jövőben, vagyis az a tény, hogy Magyarországon nem fenyeget különböző világértelmezésű embercsoportok közötti összeütközés. Ezért minden bevándorlással, befogadással összefüggő kérdést nagy körültekintéssel kell kezelni - hangsúlyozta. Az, hogy a közel egymilliós, beilleszkedni képtelen cigánysággal mi lesz, azt nagyvonalúan kifelejtette.

Összességében a fő konklúzió ami levonható a fentiekből, hogy Orbánnak egy szavát se higgyük, régi emberekkel nem lehet új világrendet építeni! Profitkapitalista elvek mentén szocializálódott, a nemzetközi finánczsidóságot világéletükben kiszolgáló patkányoknak a szépen hangzó ígéretei annyit érnek, mint a pelyva. Viszont érzik ők is, hogy a világ átalakulóban van, de, hogy ez az új világrend milyen lesz, rajtunk is múlik. Mindenekelőtt legyünk résen, s ne hagyjuk, hogy megvezessenek minket. Ha az elkövetkező években azt látjuk, hogy megengednek az elmúlt 20 évtől eltérő irányvonalakat is érvényesülni, feltételeznünk kell, hogy ez a rendszer mentőöve és porhintése csupán. Ezekkel az alakokkal nekünk semmi dolgunk. Nemhogy új világrendet nem akarunk velük építeni, de az országban sem akarjuk látni őket soha többé. A magyarság számára a túlélés záloga, a valódi munkaalapú társadalom csak egy nemzeti és egyben szociális állam felépítésével valósulhat meg!
(Inforádió nyomán - Botka János


Kitartás mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is annyira kedvence Kazinczy közismert kirekesztőink
  2012-06-02 21:30:42, szombat
 
 


Miért is annyira kedvence Kazinczy közismert kirekesztőinknek?


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Kazinczy-Ferenc.jpgAmíg a ,,széphalmi mester"-t kortársai közül sokan inkább nyelvrontónak, mintsem nyelvújítónak tartották, amiért szolgai fordításokkal akarta szavainkat gazdagítani, lebecsülve a parasztság ,,pórias" nyelvét, addig közismert kirekesztőink egyenesen kedvencüknek tekintik azóta is, ugyanis iskolai felügyelőként saját vallomása szerint gyönyörűségét lelte abban, hogy hét iskolát harcolt ki nekik Kárpátalján.

A kassai tankerület iskolai felügyelőjeként a II. József Türelmi Rendelete kibocsátása után Galíciából érkezők számára saját költségükön magyar állami tanerővel alapítandó iskolák nyitását sürgette leveleiben, így abban, amelyet 1790. november 7-én írt ,,a' Fő Méltóságú, Nagyságos, Fő Tisztelendő Tekintetes Nemzetes és Vitézlő Uraknak, Tekintetes Ungvár-Vármegye Karjainak 's Rendeinek, nagy tiszteletű 's bizodalmú Uraimnak" (amelyből az Izraelita Tanügyi Értesítő 1913/2. számában Horovitz Mór csak (ráadásul pontatlan) részleteket közölt, a teljes pedig csak néhány évvel ezelőtt került elő néhai Karádi László beregszászi középiskolai magyartanár hagyatékából): egyértelműen kiderül belőle, mennyire kívánta, hogy az addigi húsz kárpátaljai iskolájuk mellé egy újabb nyílhasson, ezúttal Ungváron, kérve a címzetteket, hogy ,,olly hathatós rendeléseket tenni méltóztassanak, hogy az ezen oskola fentartását magára vállaltt Zsidóság gyermekeiknek tanítások végett valamelly alkalmatos személyt állítson, azt a' kiszabott bér szerint fizesse, és az oskolai szobákat, 's Tanító lakását, ha talám ezek valamelly más tzélra fordítattak vólna, ismét ki-bérlelje".

Kérése teljesült, két év múlva meg is nyílt ungvári iskolájuk, amely rövid megszakítással 1846-ig állt fenn, páholytestvérei örömére, akik ebben egyenesen humanizmusa kiteljesedését látták, mondván, így polgárt és munkást nevel belőlük (hiszen a ,,Pályám emlékezeté"-ben keserűen felelte arra a felvetésre, ők is emberek, hogy bár dolgosakká lennének), akik majd ,,honi nyelvünk"-et fogják ápolni, ami viszont olyannyira váratott magára, hogy első magyar nyelvű kiadványuk csak 1818-ban jelent meg (Krakauer Salamon nagykőrösi rabbi zsinagógaavató beszéde), azt aztán már nem is részletezve, miért, hogy 1827-ben a ,,Tudományos Gyűjtemény" egyik szerzője íróikat csupán ,,Mózes tudományának habartnyelvű követői"-ként jellemezte, vagy hogy 1841-ben Toldy Ferenc arról panaszkodott, a ,,héber-magyar irodalmat" valahogy továbbra is csak Bloch Móric munkái jelentik.

Hét iskolát kiharcolt nekik, így ikonjuknak tekintik, olyannyira, hogy Haraszti György a budapesti Zsidó Múzeum ,,Erec Izrael" című kiállításán 2003. március 26-án egyenesen kijelentette: a cionizmus erőfeszítésében, hogy ,,modern nemzeti nyelvet, gazdaságot és demokratikus nemzeti hazá"-juk legyen, nem lehetnek eléggé hálásak neki, hiszen ezt álmodta meg Batsányi Jánossal, Széchenyi Istvánnal és Kossuth Lajossal egyetemben.


http://www.hunhir.hu/



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1652
  • e Hét: 4754
  • e Hónap: 15865
  • e Év: 169361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.