Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A BORSODI GYÓGY-ÁSVÁNYVÍZ hatásai:
  2012-06-28 09:48:55, csütörtök
 
  SAJNOS EGYRE RITKÁBBAN KAPHATÓ A KERESKEDELMI FORGALOMBAN

KEDVEZŐ ÉLETTANI HATÁSA BIZONYÍTOTT, KIVÁLÓAN ALKALMAS SAVTÚLTENGÉS, EMÉSZTÉSI ZAVAROK, HURUTOS BETEGSÉGEK, ALLERGIA, ÉS CSONTRITKULÁS ESETÉN IS.







Képtáramban nagyobb a kép : Link

A vízben oldott szénsav a száj nyálkahártyájára és a gyomorfal hajszálereire való hatással a gyomormirigyek elválasztó tevékenységét serkenti, amivel hozzájárul az étvágy fokozásához.
Elősegíti a gyomor ,,motorikus" tevékenységét, az emésztést. Jelentős alkáli-hidrogénkarbonát tartalma emeli a gyomornedv mennyiségét, elősegíti a vizelettel ürülő méreganyagok kiválasztását.
A hajszálerek fokozott áteresztőképességét a magas kalcium-ion tartalom csökkenti, ami kedvező hatású az allergiás betegségeknél.
A bór a D3 vitamin képzésével, valamint a kalcium és a magnézium hatásos kiegészítőjeként a csontritkulás kezelésben előnyös. A kálium kifejezetten gyulladáscsökkentő hatású.



Kellemes közérzetet biztosít minden fogyasztójának.
1998-ban gyógyhatása miatt a Népjóléti Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 3/Gyf/1998. számú határozatával e közkedvelt vizet gyógyvízzé minősítette.
A víz védett vízadó rétegből származik, kémiai jellege: igen nagy ásványi anyagtartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos, szulfátos, metabórsavas, lítiumos, jódos természetes szénsavas ásványvíz, amelynek orvosilag tesztelt, bizonyított gyógyhatása van!

A borsodi víz összetétele és jelentősége :

Hidrogénkarbonát:
Emeli a gyomornedv mennyiségét,elősegíti a vizelettel ürülő méreganyagok kiválasztását, megakadájozza a savtúltengést.
Jód:
Fontos szerepet játszik az anyagcsere folyamatok fenntartásában, a pajzsmirigy működésében. Nélkülözhetetlen a magzat méhen belüli fejlődéséhez.
Szulfát:
Elősegíti az emésztést.
Bór:
A D3 vitamin képzésével a kalcium beépülését elősegítve a csontritkulás kezelésében előnyös.
Kalcium:
A hajszálerek fokozott áteresztőképességét csökkenti, ami kedvező hatású az allergiás betegségeknél, hiánya a csontképződésben zavarokat okoz.
Kálium:
Gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő.
Lítium:
Hiánya hatással van a szívrendszeri megbetegedések kialakulására. Jelenléte pozitívan befolyásolja a pszichés állapotot.


Forrás : http://www.borsodaqua.hu/
 
 
6 komment , kategória:  Fűben fában....  
Árulkodó köröm :
  2012-06-28 07:30:00, csütörtök
 
  Mutasd a körmöd, és megmondom mi a bajod! A köröm ugyanis a hajhoz és a bőrhöz hasonlóan árulkodik az egészségről.

A különböző körömhibákból nem csak a betegségekre, hanem a vitaminhiányra, fáradságra és a helytelen táplálkozásra is lehet következtetni. A köröm keratinból áll, amely ként, szelént, kalciumot, káliumot és egyéb nyomelemeket tartalmaz. Ha egészséges, akkor: erős, rugalmas, rózsaszín és folt nélküli.

A fehéres köröm vérkeringési problémát, vérszegénységet jelez.
A vöröses-bíborszínhátterében túlzott cukor-, tea-, illetve kávéfogyasztás állhat.
A sötét vöröses köröm megemelkedett koleszterinszintet jelenthet.
A kékes-feketés elszíneződés gyakori, és általában sérülésre vezethető vissza.
A sárga köröm lehet keringési rendellenesség jele, de gyakran a cigaretta színezi el.
Ha vékony, repedezett rendszerint valamilyen ásványi anyag, vagy a D-vitamin hiányát jelzi.
A kemény, megvastagodott köröm túlzott fehérjefogyasztásra vagy zsíros táplálkozásra utal. Ha repedezettek, egyenetlenek a körömvégek - kénhiány állhat a háttérben. Ilyenkor sok babot, tojást, fokhagymát és vöröshagymát kell enni.
A fakó köröm vashiánnyal vagy vérszegénységgel magyarázható.
A fehér foltokkal, pöttyökkel tarkított köröm cink vagy a B6-vitamin hiányáról árulkodik. De túlzott cukor- és alkoholfogyasztás is állhat a háttérben.
Gyakran foltosodik a köröm a menstruáció előtt. A szervezet réz koncentrációja emelkedik, amelytől viszont a cink mennyisége csökken. Ilyenkor együnk cinkben gazdag ételeket és szedjünk B6-vitamint.
A hosszanti halvány csíkok nem jelentenek betegséget, de ha mélyülnek, az a helytelen táplálkozásra utal. Főleg a cink-, a vas- és a B-vitamin hiányára. A fehérje anyagcsere-zavara, vagy esszenciális zsírsavak csökkenése is állhat az ilyen elváltozások mögött.

A köröm tövénél lévő félhold nem lehet nagyobb a köröm negyedénél. Idősebb korban ez a rész egyre kisebb lesz, végül el is tűnik. A túl nagy félhold a fizikai gyengeség jele. De okozhatja a túlzott cukorfogyasztás is. Felnőttnél a félhold teljes hiánya fehérje-szegénységet jelenthet.

A megfelelő étrend kialakítása általában gyógyulást hoz. Kevés kávét, teát és alkoholt igyunk, ugyanis ezek akadályozzák meg a tápanyagok felszívódását. A multivitamin tabletták is jó szolgálatot tesznek. Az esszenciális zsírsavak pedig (például a napraforgóolajban találhatók) szintén egészségesek. Mivel a mezei zsurlófű gazdag kalciumban és kovasavban, forrázatából ajánlatos naponta kétszer is inni, de helyettesíthetjük uborkalével.

A törékeny körmöt külsőleg is kezelni kell. Kenjünk néhány evőkanálnyi olívaolajból, almaecetből és egy tojássárgájából készített pakolást a körmünkre és hagyjuk 20 percig hatni. E mellett naponta tornásztassuk az ujjainkat, mert így javul a körmök oxigénellátása.
Forrás: napidoktor
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A szédülés meglepő és mindennapos okai:
  2012-06-28 07:03:38, csütörtök
 
  Legtöbbünkkel már valószínűleg előfordult, hogy megszédültünk, például amikor túl hirtelen álltunk fel, aminek következtében pillanatnyi vér- és oxigénhiány állt be agyunkban. A felnőtt lakosság nagyjából egyharmada azonban ennél komolyabb mértékű szédüléstől szenved, melynek leggyakoribb okait foglaljuk össze az alábbiakban.

Igen gyakori okai lehetnek a szédülésnek bizonyos orvosságok, például a vérnyomáscsökkentők vagy egyes nyugtatók, ezért nagyon fontos, hogy ezeknek a dózisát a kezelőorvos állítsa be. Szintén szédülést okozhat a vashiány, melynek következtében lecsökken a vörösvérsejtek száma, és így nem jut elég oxigén az agyba. Aki migrénes, az is számíthat rá, hogy gyakran szédül, mivel a vérerek beszűkülnek és így kevesebb vér jut az agyba.

A John Hopkins Egyetem munkatársai arra a felismerésre jutottak, hogy MRI-felvételt követően is gyakori lehet a szédülés, de egy ennél sokkal hétköznapibb ok lehet a kiszáradás, ezért fontos, hogy napközben mindenki elég folyadékot vegyen magához

A szédülés okai között meg kell említeni az úszást is, mivel eközben igen gyakran megy víz az ember fülébe, ami megzavarhatja a belső fül egyensúlyrendszerét. Mindezt füldugó viselésével megelőzhetjük.

Meglepő módon egyes allergiák is állhatnak a szédülés hátterében, ilyen a mogyoró-, macska-, por-, vagy a pollenallergia, melyek során váladék termelődik a homloküregben és a középfülben, ami szintén hatással van az egyensúlyra.
Meg kell említeni a Meniere-betegséget is, mint a szédülés egyik okát, mely csak Angliában nagyjából 40 000 embert érint. Ennek az ismeretlen eredetű betegségnek során a belső fül élettani folyadékegyensúlya felborul, és ez a néhány percestől kezdve akár egy egész napon át tartó szédülést is okozhat.

Egy másik szédüléssel járó betegség a benignus paroxizmális pozicionális vertigo (jóindulatú helyzeti szédülés azaz BPPV), melynek hátterében az áll, hogy a három félkörös ívjáratban amúgy egyenletesen eloszló kalciumszemcsék besűrűsödnek s rögöt képeznek. Egészségeseknél a fej elmozdulásakor a kalciumszemcsék az ívjáratokban lévő idegi receptorokat ingerlik, és a fej elmozdulásának az irányáról tudósítják az agyat. A rögképződés miatt azonban az inger felerősödik, és az agyhoz érkező információ szerint a fej elmozdulása nagyobb mértékű, mint amekkora valójában, mindez pedig rövid szédülésrohamot eredményez.

Utolsónak maradt egy igen gyakori jelenség, mely szintén szédülést válthat ki, ez pedig a szén-monoxid mérgezés. A gázkészülékek rendszeres karbantartása ezért is rendkívül fontos, hiszen a szén-monoxid hatására a véráram nem képes felvenni az oxigént, így az agy sem képes megfelelően dolgozni, ezért a szédülés mellett gyakran fejfájás, kimerültség, émelygés vagy mellkasi fájdalom is jelentkezhet.
Forrás: betegszoba.hu
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2009
  • e Hét: 12123
  • e Hónap: 25872
  • e Év: 230573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.