Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Túl a felén
  2012-06-05 21:44:47, kedd
 
  Túl a felén

2012. június 04., hétfő 07:00 | kohalmiadam |

A fele már eltelt. Kicsit gyorsabban, mint ahogy számítottam, de nem sokkal könnyebben. Amiben könnyebbnek bizonyult, az az, hogy a Fidesz diktatórikus törekvéseinek valamennyire gátat vetett az EU és a hazai közvélemény. Nagyon nem tudott, de valamelyest keresztbe tett Orbán Viktor kormányának. Persze azért nagyjából az történt, amit ők akartak. Ehhez megvan a kétharmaduk, amit - ha tetszik, ha nem - megszavaztak nekik a választópolgárok.

http://m.blog.hu/eg/egyenlito/image/12_05/toitoi.jpg

A fülkeforradalom maradványai?


Azok a választópolgárok, akik közül egyre többen nyilatkoznak úgy a közvélemény-kutatóknak, hogy nem mennek el szavazni. Azok a választópolgárok, akik körében már Mesterházy Attila a legnépszerűbb pártelnök, és nem Orbán Viktor. Azok a választópolgárok, akik közül már csak egyetlen százaléknyival szeretné több a Fideszt látni az ország élén, mint a szocialistákat. Mindezt két év alatt sikerült összehozni a kormányoldalnak, kétharmados többséggel. Pedig valóban felhatalmazást kaptak arra, hogy bármit elérhessenek az ország érdekében.


Mit tettek ehelyett? Tömködték a haverjaik zsebét a kiskeresetűek - mondjuk ki bátran: mára reménytelenül elszegényedettek - rovására. Azoknak, akiket nyomorba taszítottak, azt tanácsolták, hogy a.) tartsanak kecskét, b.) menjenek cselédnek külföldre, c.) éljenek meg 47 ezer forintból. Megnyirbálták a munkavállalók jogait, gyakorlatilag megszüntették az érdekegyeztetést. Elhappolták, majd elverték a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokat, szabadságharcuk közben mini-háborút indítottak a rokkantnyugdíjasok és a korkedvezménnyel nyugdíjba vonulók ellen.


A szegényebb rétegektől elvették a felsőoktatásban való részvétel reményét, úgy csökkentik a tankötelesség korhatárát, hogy lehetőleg minél több képzetlen fiatal kerüljön gyerekfejjel a munkaerőpiacra. A szakképzésben minimálisra csökkentették a közismereti tárgyak és a nyelvek tanulásának lehetőségét. Ez kvázi rabszolgagyártáshoz vezet, ahogy ők fogalmaztak: termelik az adófizetőket.


Ezek a fiatalok persze munkanélküliek - pardon: álláskeresők - lesznek, három hónapig segélyezve, mert utána mehetnek közmunkára (ha lesz, de nem lesz) 47 ezerért. Erről jut eszembe: megígérték, hogy egymillió új munkahelyet teremtenek tíz év alatt. Eddig az erre tett kísérletnek nyoma sincs. Persze csodálkoznak, hogy Orbánt és Kósát kifütyülik a debreceni stadionban. Naná, hogy kifütyülik, hiszen a szavazatokért cserébe, új stadiont ígértek (és nem csak Debrecennek) - az hol is van? Ja, persze, Felcsúton épül. Akkora, hogy a nézőtéren kétszer is elfér a falu lakossága.


De vissza a nyugdíjakhoz: azt ígérik, annak lesz majd magasabb (de nem magas!) az öregkori ellátása, aki fiatalon sok gyereket szül. Csakhogy, kedves kormány, azt mind fel is kell nevelni. Nem nyomorban, hanem tisztességben. És erre önök két év alatt nem teremtették meg a feltételeket, és nem kell jóstehetségnek lenni, hogy megmondjam: a következő két évben sem fogják. Viszont több adót vezettek be, mint eddig bárki a magyar történelemben - királyokat, kormányzókat, miniszterelnököket egyaránt beleértve.


Biztosan kihagytam pár dolgot, de már ennyi is elég lenne ahhoz, hogy önöket - egy tisztességesen működő országban - lemondásra kényszeríthesse az ellenzék. Sajnos, ez itt, Magyarországon nem így működik. És ne áltassa magát senki: ha az előző kormány, a 2006-ban megkezdett, és gyakran mesterségesen fűtött közhangulat ellenére - ha miniszterelnök-váltással is - végigbírta a ciklust, akkor a Kedves Vezető és cinkostársai is végigcsinálják. Sőt, próbálják előkészíteni maguknak a terepet az újabb négy éves kormányzásra. De vagy egy bökkenő. Akárhogy is rajzolják át a választókerületek határait, a győzelemhez az is kell, hogy rájuk szavazzanak az emberek. Kellenek a választópolgárok ikszei. Az legutóbbi két év eredményei azt mutatják, hogy kevés lesz az "elmúltnyolcévezés", a szabadságharc, a kommunistázás.
Meg az iksz.


http://egyenlito.blog.hu/2012/06/04/tul_a_felen_8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A professzor egy röntgenfelvételt mutat a medikusoknak:
  2012-06-05 21:25:34, kedd
 
  A professzor egy röntgenfelvételt mutat a medikusoknak:
- Nézzék uraim. A beteg nagyon sántít, mert a bal lába kétszáz
milliméterrel rövidebb, mint a másik. -Nos, kolléga - fordul az egyik
hallgatóhoz -, ön mit tenne ilyen esetben?
- Hát, én is sántítanék...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Földpályázatok: műkörmös csaj lett nagybirtokos
  2012-06-05 21:14:56, kedd
 
  Földpályázatok: műkörmös csaj lett nagybirtokos





A Blikk megtalálta a műkörmösből lett nagybirtokost! Noha Pásztorné Jánosi Katalin közösségi oldalán traktoros és szántó-vetős kép még nincs, annál több mutatós műkörmös fotó, a lapnak azt állította, hogy ért a gazdálkodáshoz.
- Jelenleg műkörömépítésből élek, de aranykalászos gazdatanfolyamot is végeztem - mondta a gyesen levő kismama, aki két külön pályázaton, összesen két és fél margitszigetnyi földterület bérleti jogát nyerte el Borsodban a helyi gazdák előtt. - Miért ne gazdálkodhatnék én is? - kérdezett vissza, amikor arról faggattuk, hogy milyen ötlettől vezérelve pályázott ilyen hatalmas földterületre. - A férjem régóta gazdálkodik, az elnyert területet kukoricával vetettük be. Mivel a földet rossz állapotban kaptuk meg, az első évben valószínűleg veszteséges lesz a termelés - mondta az újdonsült földbirtokos, aki nem tudta megmagyarázni, hogy miért nem a férje pályázott a területre, ugyanakkor tagadta, hogy bármiféle gazdasági-politikai érdekcsoport lenne a hátuk mögött.

A helyiek közül sokan másképp látják. - A férj mezőgazdasági vállalkozása csődbe ment, a gépeit elárverezték. Idegen traktorok művelhetik a földjeiket, ahogy a többi nagy nyertesek is - mondta egy neve elhallgatását kérő mezőcsáti gazdálkodó.

Mint arról tegnapi számunkban beszámoltunk, Ángyán János januárban lemondott vidékfejlesztési államtitkár szerint helyi gazdák helyett korábban semmiféle gazdálkodást nem folytató strómanok nyerték a zsíros földbérleti pályázatokat Borsodban. Az Ángyán-jelentés szerint a legnagyobb nyertes egy pedagógus végzettségű tiszaújvárosi fideszes képviselő volt, akinek cége 496 hektárt kapott meg 20 évre.

- Az a falu, amelynek földjei lehetséges jövedelmének nagyobb része idegen kézbe vagy néhány ember birtokába kerül, halálra van ítélve - mondta a Blikknek Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesületének titkára, aki hozzátette: 100 hektárnyi területből már urasan meg lehet élni, az a fölötti terület pedig már jóformán nagybirtoknak számít. Az itteni földek után átlagosan 80-120 ezer forint állami támogatás jár hektáronként.

A földterületeket átlagosan15-20 ezer forint hektáronkénti áron bérelhetik a nyertesek a pályázati hirdetmények szerint, vagyis ha hozzáadjuk a föld rendben tartásához szükséges ráfordításokat, akkor 65-90 ezer forint nyereségük lehet minden hektár után a földbérlőknek mindenféle termelőtevékenység nélkül is. Ez pedig több tízmilliós nyereséget jelenthet.

Az Ángyán-jelentést olvasták a Vidékfejlesztési Minisztériumban is.- Nincs miért visszavonni a pályázatot, folytatjuk az állami földek hasznosítását, és újabb földterületeket hirdetünk meg pályázatok formájában - mondta el a Blikknek Ángyán utódja, Budai Gyula államtitkár.


http://www.168ora.hu/buxa/foldpalyazatok-mukormos-csaj-lett-nagybirtokos-97327.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb összeesküvés Európa népei ellen
  2012-06-05 21:02:25, kedd
 
  Újabb összeesküvés Európa népei ellen

2012. júniuss 5. 10:59:56

A legnagyobb baj az, hogy a sorsunkat irányítók nem az összeesküvési elméleteknek, hanem az összeesküvéseknek hívei.

Két példa: mint a Magyar Nemzet mai száma tudósít róla, az Európai Bizottság szóvivője tegnap azt hazudta a lap brüsszeli tudósítója kérdésére, hogy nem is tudott róla, miszerint a bizottság több tagja részt vett a világ sorsának intézéséről évente rendezett, szupertitkos Bilderberg konferencián az Egyesült Államokban.

A konferencia vasárnap ért véget a Virginia szövetségi államban lévő Chantilly-ben. Azon részt vett az Európai Bizottság három biztosa (Neelie Kroes, Joaquín Almunia és Karel de Gucht volt belga külügyminiszter). Mit kerestek ott? Miről beszéltek? És miért nem ír erről a sajtó, a brit Guardian üdvös kivételével?

Milyen ,,demokrácia" az, amelyben a nyugati világ legbefolyásosabb szereplői titokban döntenek arról, hogy merre menjen a nyugati világ? És milyen sajtó az, amely erről még egyetlen mondatot sem mer mondani, holott naponta sürgeti a demokrácia értékeinek betartását?

Most pedig az derült ki (lásd mai nemzetközi sajtószemlénket ITT), hogy Európa sorsát akarják egy ,,mesterterv" alapján átalakítani. Egy ,,új Európát" teremteni.

Az ,,új" jelzőbe mindig beleborzonghatunk, ha azt céljukként a döntéshozók tűzik ki. George W. Bush volt amerikai elnök ,,Új Világrendet" hirdetett meg. Hogy mi lett belőle, megláttuk. Kivéve például az a több mint egymillió irakit, akinek ezen új ,,rend" megteremetési kísérlete miatt kellett meghalnia.

Most Európában akarnak új rendet.

Hány embert fognak megölni? Fegyverrel? Kiéheztetéssel?

Orbán Viktor magyar miniszterelnök részt vett azon a május 23-i informális brüsszeli csúcson, amelyen ezt a projektet megindították. Miért hallgat ő is, amikor ő a nép gyermekének festi le magát?

Talán érthető, hogy műhelyünk a döntéshozókkal együtt nem az összeesküvési elméletekben hisz, hanem az összeesküvésekben.

Egyik feladatunk az ilyen összeesküvések leleplezése. Mert valódi demokraták vagyunk.

Másik feladatunk, hogy kerékkötőkké váljunk. Amit megígérünk, Európa többi radikális mozgalmaival együtt.



Ordosz műhely

barikad.hu


http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=1005 72
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harangzúgás és Trianon
  2012-06-05 21:00:37, kedd
 
  Harangzúgás és Trianon

2012. júniuss 5. 10:16:30

Meghökkentő levelet olvashattunk minap a három keresztény egyház honlapján. Az evangélikus, a református és katolikus egyház hazai vezetői közölték: templomaikban nem fognak harangozni a trianoni diktátum aláírásának az évfordulóján. Történt ugyanis, hogy Kovács Zoltán államtitkár arra kérte az említett egyházakat: egy perces harangzúgással vegyenek ők is részt a megemlékezésben. Az egyházi vezetők visszautasító levele sok emberben megdöbbenést keltett. Végül - az utolsó pillanatban - az egyik egyház vezetője visszakozott. Köszönet érte.

A gyászos évforduló előtt az alábbi közlemény jelent meg a három keresztény egyház honlapján:

,,Tisztelt Államtitkár Úr!

Köszönettel vettük május 25-i megkeresését, amelyben arra kér bennünket, hogy június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján délután 1 perces harangzúgással kapcsolódjunk be a megemlékezésekbe. Kérésének sajnos nem áll módunkban eleget tenni, mert templomi harangjaink istentiszteleti alkalmakkor, illetve az egyház liturgikus rendjéhez kapcsolódva szólnak.

Ezúton is megerősítjük ugyanakkor, hogy mindennapi szolgálatunkban is megjelenő módon egyházaink szívükön viselik a nemzeti összetartozás ügyét hazánkban, a Kárpát-medencében és a világban élő magyarság között.

Budapest, 2012. május 29.

Válaszunk elfogadását kérve, az ünnep előkészítéséhez sok erőt kívánva,

Üdvözlettel:

Erdő Péter, bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

Bölcskei Gusztáv, püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke."

A levél legmeghökkentőbb állítása: a harangok csak ,,az egyház liturgikus rendjéhez kapcsolódva szólnak". Ez nem igaz: például a 90. évfordulón is megszólaltak a harangok, akkor ezt szintén közleményben tudatták a magyar polgárokkal a keresztény egyházak. Pontosabban: az evangélikus és a református egyház. Erdő Péter bíboros akkor sem akart harangozni. Hogy miért? Nem tudom. Talán jobban szereti a csöndet.

Katolikusként persze szégyellem magam. Nem a hazai klérus miatt, mert - tudom jól - általánosítani nem szabad. Az egyház is emberekből áll, Isten esendő, bűnös teremtményeiből (én is közéjük tartozom, természetesen). Az egyház hajója is sok kacattal, lommal halad célja felé. 1919-ben írta Hock János katolikus papra és társaira utalva Prohászka Ottokár püspök az elhíresült mondatot: ,,Istenem, ilyen szemétzsákokkal megterhelve úszik az egyház hajója!" S szemétzsák - kisebb-nagyobb mennyiségben - minden korban akad. Jelenkorunk sem kivétel.

Tegnap, a trianoni diktátum aláírásának évfordulóján, a hazai evangélikus egyház püspöke közleményt adott ki. A közlemény 15 óra 58 perckor jelent meg az evangélikus egyház hivatalos honlapján. A pontos időt azért tüntettem fel, mert a hagyomány szerint fél ötkor szólalnak meg a harangok - emlékeztetve arra, hogy 1920. június 4-én, 16 óra 32 perckor írták alá a trianoni diktátumot. Gáncs Péter evangélikus püspök tehát az utolsó pillanatban külön útra lépett, s ezt a gesztust illendő megköszönni. Íme, a püspöki közlemény:

"Gáncs Péter elnök-püspök közleménye a trianoni emlékharangozással kapcsolatban

Tekintettel arra, hogy a trianoni emlékharangozással kapcsolatos egyházi állásfoglalás félreérthetően jelent meg a sajtóban, a Magyarországi Evangélikus Egyház fontosnak tartja leszögezni a következőket:

Hála Istennek, vallásszabadság van hazánkban, ahol gyülekezeteink szabadon használhatják templomaikat és harangjaikat.

Így a nemzeti összetartozás napja alkalmából is sok evangélikus egyházközség tartott megemlékezéseket imádsággal és harangszóval, amit senki nem korlátozott.
Ennek központi elrendelése szükségtelen és idegen a reformáció egyházainak jó rendjétől.
A történelmi egyházak az esztendő minden napján szívükön viselik a nemzeti összetartozás ügyét.

Isten áldja meg a magyarságot és az egész világot!

Gáncs Péter
elnök-püspök"

Ez világos beszéd: az elnök-püspök - beszéljünk őszintén - szembefordult a korábban általa is aláírt közleménnyel. Helyesen tette.

Ma, egy nappal a gyászos évforduló után, nézegetem a három keresztény egyház honlapját. A reformátusoknál a vezető anyagnak ez a címe: ,,Trianon: nekik öröm, nekünk bánat". Ezzel a címmel olvashatunk beszélgetést Szegedi László kőhalmi lelkipásztorral.

Az evangélikus egyház honlapján a vezető hírek között szerepelnek a tegnapi megemlékezésekről szóló képes beszámolók. Az egyikben arról olvasunk, hogy a dunaújvárosi evangélikus templom kertjében tartottak megemlékezést.

Végül megnéztem a hazai katolikus egyház hivatalos honlapját. Hiába keresgéltem - semmilyen, Trianonra utaló hírt nem leltem. Ez a hallgatás nagyon beszédes. És elszomorító.

Amikor az Élet Menete nevet viselő ,,holocaust"-ipari műsoron a keresztény egyházi vezetők közül egyedüliként Erdő Péter bíboros fellépett, a ,,liturgikus rendhez" illeszkedő rövid szónoklatát a katolikus honlap vezető anyagként hozta. A nemzeti gyásznapon az egyházfő hallgat, sőt a harangokat is ,,némaságra" kárhoztatja.

Ne legyen félreértés: nem akarom bántani egyházam hazai vezetőjét. Nem, nem akarok ítélkezni. Inkább Prohászka Ottokár naplóját, cikkeit lapozgatom. Mert a nagy püspököt értem.



Szalay László

Forrás: Szalay László

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=100568
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányság és stratégia: Tragédia!
  2012-06-05 20:50:35, kedd
 
  Cigányság és stratégia: Tragédia!

2012, június 5 - 16:06


Lassan már nem telik el hét, hogy ne hallanánk a különböző médiumokban roma integrációról, újabb és újabb támogatási formákról, konferenciákról cigányokkal vagy éppen nélkülük, de az integráció még el sem kezdődött, pedig arra már óriási az igény.

A kérdés kiemelt fontosságát jól jelzi, hogy 2011-ben, amikor Magyarország fél évig töltötte be az Európai Unió soros elnöki tisztségét, Orbán Viktor miniszterelnök az elnökség legnagyobb sikerének éppen azt tartotta, hogy az uniós romastratégia alapjait sikerült megvetni.

Ma a stratégiai terv jelentését vitatták meg a parlamentben, kevés konkrétummal, ám annál több közhellyel. A kormányzat részéről Halász János államtitkár tartotta a frontot. A vitában természetesen az ellenzéki frakciók vitték a szót. Az érdeklődést jól mutatta, hogy a kormánypárti képviselők közül talán egytucatnyian tartózkodtak az ülésteremben.

Nem a romákkal van baj, hanem a diszkriminációval

A szocialista Gúr Nándor megható lágysággal beszélt az elmúlt huszonkét évről, meg arról, hogy a rendszerváltás legnagyobb vesztesei a szegény cigányok, mivel sok-sok munkahely szűnt meg, és azóta sem tudtak munkát találni. Gúr számára az most lényegtelen volt, hogy e huszonkét évből tizennégy évig éppen az ő pártja kormányzott, a képviselő mindössze arra koncentrált, hogy a cigányok akarnak dolgozni, csak nem tudnak, mert ahol lenne munka, ott meg sokszor a diszkrimináció miatt nem dolgozhatnak. Az épületes együttérzelgés végén a politikus beérte annyival, hogy a romák felemelkedésének kulcsa a minőségi oktatásban gyökerezik.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik vezérszónoka természetesen nem volt ennyire megértő, és a jelentés mentén egyértelműen a hiányosságokra mutatott rá. A képviselő a probléma alapjának azt minősítette, hogy azt sem lehet tudni, pontosan hány cigány is él Magyarországon, így hogyan dönthet bárki arról, hogy mekkora forrásokat költsünk a rendszerre, illetve az milyen mértékben oszoljon meg az oktatási vagy a szociális területek között. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt évek támogatásairól a cigány önkormányzatok gyakran egyáltalán nem tudtak elszámolni, és felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat egykori országos elnökére, Kolompár Orbánra éppen tegnap kért a vádhatóság letöltendő szabadságvesztést, továbbá a közelmúltban számos cigány vezetőt ítéltek el gazdasági bűncselekmények miatt. Mirkóczki leszögezte, bármekkora összeget fordíthat a kormányzat integrációra, amennyiben nincs mögötte megfelelő monitoring rendszer és következetes elszámoltatás, a támogatás csak ablakon kidobott pénz lesz. A radikális honatya egyben kifejtette, hogy az erőltetett integrált oktatás is teljes csőd, a felzárkóztatás érdekében szegregált oktatásra van szükség.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy nem elég munkát és iskolát biztosítani a cigányságnak, gyakorlatilag be kellene ,,taszigálni" a romákat a rendszerbe, mert közben felnőtt egy olyan generáció, amelynek már fogalma sincs a munka világáról.

Ez a mélyszegénységben élő cigány fiatal is a romaintegráció többmilliárdos támogatási keretére vár

Szabó Tímea (LMP) a kormányt okolta az integráció kudarcáért, mivel évek óta forráskivonás zajlik mind az oktatásból, mind más szóciális területekről. A liberális képviselő természetesen most is rettegett egyet az ,,ordas eszméktől" és a félkatonai szervezetektől, akik természetesen félelemben tartják a szegény cigányokat és gátolják az integrációs folyamatokat.

,,A magyarok ellopják a cigányok pénzét"

A legelképesztőbb kijelentést a vitában kétségtelenül a Fidesz képviselője, Berényi László tette, aki maga is cigány. A roma integráció kudarcát azzal magyarázta, hogy ,,a magyarok idézőjelben ellopják a cigányok pénzét", mivel az intézményi rendszer és a bürokrácia a támogatások kilencven százalékát elnyeli. Berényi egyben visszautasította Mirkóczki Ádám azon kijelentését is, hogy a cigányság legnagyobb ellensége a saját elitje. Bár, ha jobban körbenézett volna az ülésteremben, láthatta volna, hogy Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, aki egyben kormánypárti képviselő is, ott sem volt.

Szabó Tímea még megpróbálta rendreutasítani Mrikóczki Ádámot, mivel a nemzeti honatya korábban utalt arra, hogy a büntetés-végrehajtási intézményekben a cigányok erősen felülprezentáltak. Szabó kijelentette, hogy az utóbbi évtizedekben ilyen típusú statisztikák nem készültek, tehát a jobbikosok nem tudhatják (!), hogy az elítéltek körében mekkora a romák aránya.

A vita önmagában nem volt egyéb léggömbhámozásnál, mint említettük, Farkas Flórián arra sem vette a fáradtságot, hogy részt vegyen saját a saját népéről szóló parlamenti vitában. Kolompár Orbán politikai karrierje pedig már leáldozott, így ma délután még egy Martin Luther King idézet sem hangzott el a magyarországi romák jövőjéért.

Csanádi Gábor Ferenc

barikad.hu


http://www.barikad.hu/ciganysag_es_strategia_tragedia-20120605


************************

Szerény véleményem hogy a cigányságot tudatosan hergelték fel (sikeresen) a hollókoszosok akik mindenáron bizonyítani akarták hogy nem ők az egyetlen "kisebbség" akik "szenvednek" odahaza. Az antiszemita-fasiszta stb.stb. ordibálások mellé remekül jön nekik mikor "vérző szívvel" terjeszthetik a világ cion sajtójában hogy mi átkozott magyarok a szegény-szerencsétlen cigányokkal milyen rondán bánunk, mert ugyebár közismert hogy a cigány gyilkolja a magyart de ezt a szokásos cion módon fordított előjellel lehet csak hirdetni.
A kormány annyiban ludas hogy miután teljes mértékben átadta a kormányzásnak még látszatát is a zsidóknak, azok parancsára agybajos cigány integrációról ugat reggeltől estig és dobja ki az adófizetők pénzét az ingyenélő bitangoknak.
Érdemes végigböngészni Viktorka "működését" EU elnöksége alatt. Az egyetlen amit "tett" hogy nyomta a cigány integrációt ad nauseam emellett csak földig hajlongott zsidó főnökei előtt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Novák: Nem a gyászt kell szégyellni, hanem azokat a politiku
  2012-06-05 20:45:00, kedd
 
  2012-06-05. 14:14
Novák: Nem a gyászt kell szégyellni, hanem azokat a politikusokat, akik arról beszélnek, hogy a sebek begyógyultak

Bár hivatalosan tavaly óta a Nemzeti Összetartozás Napja június 4-e, a Jobbik szerint nem ünnepelni, hanem gyászolni kell a trianoni diktátum 92. évfordulóját. A párt ennek szellemében emlékezett Szegeden, a Klauzál téren, ahol mintegy 150-200 érdeklődő előtt Novák Előd, a párt alelnöke is felszólalt. A megmozdulást - hagyományoknak megfelelően - a román konzulátus előtti demonstráció zárta.

A Jobbik szegedi rendezvényének egyik alaptétele, hogy június 4-e nem ünnep, hanem gyásznap. A Klauzál téri felszólalók azt vetették politikai ellenfeleik szemére, hogy vagy ünnepnapot csinálnak az évfordulóból, vagy kinevetik őket, mert megemlékeznek. A párt másik alaptétele, hogy hazánknak ki kellene lépnie az Európai Unióból, mert az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
“Szeged városából, az ország közepéből külföldi hatalmak diktátuma által határmenti város lett, Bácska és Torontál elveszítette nyersanyagának felvásárlóját, Szeged pedig elveszítette feldolgozóiparának számító hátországát" - mondta Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnöke, majd hangsúlyozta: mélyen egyetért azzal az 1920-as években elfogadottnak számító alapelvvel, miszerint “a régi határok lehetőség szerinti teljes visszaállítása a magyar társadalom legszentebb célja". Hozzátette: “nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás. Ha belenyugszunk hazánk sorsába, akkor vagyunk vesztesek". Rácz Tibor élesen bírálta a Fideszt és az MSZP-t, közöttük Botka László szegedi polgármestert.
"Mi sem úsztuk volna meg Szegeden"
Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke rövid történelemórával kezdte beszédét, felvázolva a 20. század legeleje, az első világháború és a párizsi "békekötés", a Horthy-korszak, valamint a második világháború korszakának összefüggéseit. Az antant hatalmak 1916-ban már odaígérték Erdélyt Romániának, egészen a Tisza vonaláig. Ha ez bekövetkezik, “mi sem úsztuk volna meg Szegeden" - monda Tóth Péter, majd a Tanácsköztársaság korszakára áttérve Sigmud Freudot idézte Károlyi Mihállyal kapcsolatban: “A magyaroknak sok okos grófjuk van, de pont a legbutábbat kellett elnökké választaniuk". Tóth hozzátette: ezt a hibát az ország már többször is elkövette az elmúlt 22 évben. A Jobbik szegedi elnöke Botka Lászlót és az MSZP-t “műveletlen bunkónak" nevezte a Nyirő József-üggyel kapcsolatos nyilatkozatai miatt. Tóth bejelentette: a Jobbik szegedi szervezete támogatná, ha Nyirő József - Wass Alberthez hasonlóan - szobrot kapna Szegeden.
Nem kérdezik, zavarnak-e a holokauszt-megemlékezések
Novák Előd, a Jobbik alelnöke egy szónoki tréfával kezdte beszédét: “Trianon fájó seb nemzetünk történelmében, és bizony a sebeket nem jó feltépni, talán jobb is volna elfedni, a múltat eltemetni. Gondolnunk kell bizony e kényes sebek feszegetésekor a szomszédos nemzetek érzékenységére" - mondta, sietve hozzátéve: reméli, hogy senki nem gondolta, hogy ezek az ő gondolatai lennének, mert ezek “a fősodratú médiából ránk ömlő, a hazaáruló, kettős mércét alkalmazó politikusok gondolatai". Novák Előd szerint azt senki sem kérdezi meg, hogy a többségi magyar társadalmat zavarják-e a holokauszt-megemlékezések.

A Jobbik országos alelnöke szerint a magyarság legnagyobb tragédiájának gyásznapját narancssárgára festették. Novák Előd élesen bírálta Orbán Viktort és a Fideszt, valamint a baloldalt is. Szerinte nem igaz, hogy a Trianon okozta sebek begyógyultak, akárhogy is állítják egyesek. “Nem kell szégyellnünk becsülettel gyászolni, szégyellnünk kell viszont azokat a politikusokat, akik arról beszélnek, hogy a sebek begyógyultak" - mondta Novák Előd, aki a Fidesznek azt is felrótta, hogy 2005-ben miért fogadták el feltétel nélkül Románia uniós csatlakozását.

A beszédek után a megemlékezők együtt átvonultak a román konzulátus épülete előtt, ahol “Erdély nem Románia, Délvidék nem Szerbia, Felvidék nem Szlovákia!" és “Vesszen Trianon!" kiáltások után elénekelték a Székely himnuszt.
(Szegedcafé.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/97030/#ixzz1wwi8Xh7h
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti összetartozás Fidesz módra!!!!
  2012-06-05 20:43:03, kedd
 
  2012-06-04. 22:32
Veszprém: "eltakaríttatta" a Fidesz a Jobbik koszorúit

A Fidesznek már a Jobbik koszorúja sem szent: tegnap délután Veszprémben a Mozaik Érdekvédelmi Egyesület Trianon-megemlékezést tartott az I. világháborús emlékműnél a Vörösmarty téren. A rendezvény végén koszorúzott az egyesület, a Horthy Miklóst Tisztelők Baráti Köre és a Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezete. Ma délután értesítettek, hogy az egyesület, a baráti kör és a Jobbik által letett koszorúk eltűntek - írja szerkesztőségünknek írt levelében a párt veszprémi elnöke, alább a folytatás.
Képviselő asszonyunk nyomozása alapján kiderült, hogy a város által üzemeltetett VKSZ Zrt. emberei vitték el a koszorúkat a szobortól a veszprémi városvezetés parancsára. Ma este 18 órakor a Fidesz tartott megemlékezést ugyanott, ezért utasították a VKSZ Zrt. munkatársait, hogy tisztítsák meg a szobor környékét. Számomra az is felfoghatatlan, hogy a cég emberei miért vitték el a tegnap letett koszorúkat, azok teljesen jó állapotban voltak, semmi ok nem volt a ,,takarításra".
Némedi Lajos alpolgármesterrel lefolytatott telefonbeszélgetés után visszahozták a koszorúkat, azonban szinte teljesen tönkretették a Jobbik koszorúját, ahogy a mellékelt képek is bizonyítják.

Emlékezni mentünk a szoborhoz tegnap, emlékeztünk a 92 évvel ezelőtt hazánkkal szemben elkövetett gyalázatra, és másnap ilyen embertelen tett fogadott bennünket. Kicsinyes, szánalmas és szégyenteljes bosszúnak tartom a fideszes városvezetés lépését, mert a csütörtöki testületi ülésen transzparenssel tiltakoztunk a város teljes kiárusítása ellen. Ezzel a tettel próbált visszavágni a városvezetés a veszprémi Jobbiknak.

Úgy vélem, hogy erre nincs elfogadható magyarázat, csakis a politikai megrendelés. Bocsánatkérést várunk a város vezetésétől, mert nemcsak a Jobbik által letett koszorút gyalázták meg, hanem azokat is, akikre emlékeztünk - írja Kovács Rajmund.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/97008/#ixzz1wwgoPaPc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány szerint "nemzeti ügy" a jenki megszállók afganiszt
  2012-06-05 20:34:20, kedd
 
  2012-06-05. 15:04
A kormány szerint "nemzeti ügy" a jenki megszállók afganisztáni segítése

A Jobbik továbbra sem támogatja azt, hogy Magyarország részt vegyen az amerikai érdekekből indított afganisztáni háborúban - jelentette Németh Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő ki a parlament ülésén annak kapcsán, hogy a Fidesz-kormány újabb négy hónappal hosszabbította meg a magyar helikopter-kiképzők afganisztáni jelenlétét.
Az előterjesztői expozéban a kormány képviselője azt hazudta, hogy magyar nemzeti ügy részt vennünk a katonai megszállásban. Ezzel a kijelentéssel a Jobbik Magyarországért Mozgalom kivételével az Országgyűlés valamennyi pártja egyetértett, köztük az önmagát zöldpártként meghatározó LMP is. Ez azért furcsa, mert Európa hozzájuk hasonló pártjai közül több elutasítja az iraki mellett az afganisztáni háborút is.
A jobbikos képviselő említést tett még arról is, hogy miközben a Honvédség rekordalacsony költségvetéssel kénytelen működni, addig amerikai kérésre, rengeteg pénzért, azonnal meghosszabbítjuk a katonai jelenlétünket. Azért elfogadhatatlan ez, mert eközben a honi helikopterflotta kritikus állapotban van. Az pedig különösen arcpirító, hogy mindezért a magyar áldozatvállasért az amerikai fél ,,ajándékként", 100 milliárd forintért ajánl fel ,,ingyen" 30-40 éves, kiszuperált helikoptereket.
A Jobbik szerint az atlantista, amerikai érdekeket feltétlenül követő magatartásnak és kormányzati hozzáállásnak véget kell vetni, és a magyar katonákat azonnal haza kell hozni Afganisztánból.
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/97033/#ixzz1wwfPrSjX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2-0-ra megverték Izraelt, másnap már Auschwitzban vezekelt a
  2012-06-05 20:30:49, kedd
 
  2012-06-01. 21:37
2-0-ra megverték Izraelt, másnap már Auschwitzban vezekelt a német válogatott küldöttsége

No nem a lipcsei focigyőzelem miatt kértek bocsánatot - bár ha így megy tovább, hamarosan már az sem lesz elképzelhetetlen - mindössze véletlen egybeesésről van szó. A látogatók egy márciusi zsidó követelésnek tettek eleget: akkor ugyanis a "túlélők" megparancsolták nekik, hogy gondoskodjanak arról, hogy még az Európa-bajnokság is a holokausztról szóljon, ennek érdekében pedig annak ideje alatt fáradjanak el Auschwitzba ecsetelni, hogy mekkora a német nép és az egész Európa bűne a zsidókkal szemben (akiknek ezért "cserébe" most ugye mindent szabad). (Azóta egyébként már az olimpiára is rátelepedtek: követelik, hogy holoakausztozással induljon már a megnyitó is.)
Nos, Adolf Hitler népének mai fiai meg sem várták, hogy elkezdődjön az Eb, máris küldöttséget menesztettek az egykori munkatáborba, nehogy még egyszer fel kelljen szólítani őket erre.

Az egy hét múlva kezdődő, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő együttes képviseletében Philipp Lahm csapatkapitány és Joachim Löw szakvezető mellett a két lengyel származású csatár, Miroslav Klose és Lukas Podolski tett látogatást a dél-lengyelországi emlékhelyen. Wolfgang Niersbach, a német szövetség elnöke szerint a látogatással fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy a társadalomban nincs helye az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak. A német együttes kedden utazik lengyelországi állomáshelyére - áll az MTI szűkszavú hírében.

A The Local című, német hírekkel foglalkozó angol nyelvű híroldal azonban ennél részletesebben bemutatja, hova vezet több évtizednyi cionista agymosás. Idézik például Oliver Bierhoffot, a csapat menedzserét (akit az MTI még csak nem is említ): "Auschwitzi látogatásunkkal meg akartuk mutatni, hogy soha nem feledjük Németország e sötét fejezetét, melynek soha többé nem szabad megismétlődnie."

A küldöttség elszorult szívvel sétált át az Arbeit macht frei felirat alatt, majd meglátogatták a barakkokat, a falat, ahol "agyonlőtték a foglyokat", majd a krematóriumot, ahol elégették a holttesteiket. Aztán elsétáltak a három kilométerrel odébb lévő Birkenauba, ahol - mint tudjuk - a sok milliárd zsidó elgázosítása zajlott.

Niersbach itt a német történelem "embertelen fejezetének" nevezte a nemzetiszocialista időszakot, majd Richard von Weizsaecker korábbi német elnököt idézte, akinek sikerült azt a klisét megfogalmaznia, hogy aki nem tekint a múltra, nem fogja látni a jövőt sem. A szövetség elnöke hozzátette: "A mi felelősségünk és egyben kötelességünk közölni a klubjaink fiataljaival, hogy antiszemitizmusnak, rasszizmusnak és intoleranciának nincs helye."

Bierhoff közben visszavette a szót, hogy bebizonyítsa, milyen jól megy nekik a bűnös nép-szerep: "Auschwitz és a holokauszt témája rendszeresen foglalkoztat bennünket, és szoktunk beszélgetni róla a játékosokkal" - mondta. Sőt az is kiderült: a csapatnak "történelemórákat" is tartottak erről...
Közben Anglia és Olaszország is bejelentette, hogy ők is elzarándokolnak Auschwitzba az Eb idején.
A Spiegel TV összeállításán is szörnyülködnek egy sort a "németek":
(Kuruc.info, képek: merkur-online.de, videó: Spiegel.de)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/96878/#ixzz1wweYODu5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.