2012-06-07 13:22:33, csütörtök
|
|
|
Becsei sajtos kifli
1 kg liszt
0,5 l tej
5 dkg élesztő
2 dkg cukor
2 dl joghurt
30 dkg margarin
32 dkg Pannónia sajt
10 dkg köményes reszelt Pannónia sajt
1 db tojás
só
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x8 részre osztjuk és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra teszünk, közben a margarint egyenletesen a lapok közé kenjük. Folyamatosan addig nyújtjuk, amíg kb. 4 mm-es tésztákat kapunk. 16-16 részre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket szokás. Mindegyik szelet tetejére egy-egy csík Pannónia sajtot teszünk és feltekerjük. A tésztákat egy tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, meghintjük sóval és szezámmaggal. Előmelegített sütőben, takaréklángon aranysárgára sütjük, s még forrón megszórjuk köményes reszelt Pannónia sajttal. |
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|