Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A modern világ legnagyobb hazugságainak leleplezése
  2012-06-08 21:29:24, péntek
 
  A modern világ legnagyobb hazugságainak leleplezése

Ebben a gyűjteményben olyan dokumentumfilmeket találsz amit a hivatalos médiák sosem vetítenek le. Jogodban áll megismerni az igazságot!

Európai Egyezmény 10. cikkhelye:

"Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás, tudósítások, eszmék megismerésének és átadásának szabadságát, országhatárokra való tekintet nélkül, és anélkül, hogy ebbe hatósági szervnek joga lenne beavatkozni. ..."

Tartalom: David Cole: Auschwitzi utazás 9 11 Fájdalmas megtévesztés

A Nagy Globális Felmelegedés Csalás Amerika: szabadságból fasizmussá

Bennfentesek - Inside Job Bilderberg Háttérhatalom New World Order

Eltérített Katasztrófa (Hijacking Catastrophe) Hogy miért van antiszemitizmus?

Obama átverés (The Obama Deception Töri korrepetáció


Amennyiben érdekesnek találtátok a filmeket osszátok meg ismerőseitekkel!


http://www.jzfoto.eoldal.hu/cikkek/a-modern-vilag-legnagyobb-hazugsagainak-lelepl ezese/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy miért van antiszemitizmus?
  2012-06-08 21:21:52, péntek
 
  Hogy miért van antiszemitizmus?
2012.05.31

Sokszor teszik fel e kérdést. Nem, nem más népek irigysége és rosszindulatúsága miatt. A választ egészen máshol kell keresni, s ebben a keresésben segít ez a gyüjtemény is.
Hogy miért van antiszemitizmus? (videó)

Kis karácsonyi meglepetés-provokáció. Erotikus szentek, trágár Jézus, rózsafüzér dobókockából. Liberális művészek vallási toleranciája. Célpontban egy kiállítás tárgyai, a szentségtörők, és a túlfeszített húr.


http://www.jzfoto.eoldal.hu/cikkek/a-modern-vilag-legnagyobb-hazugsagainak-lelepl ezese/hogy-miert-van-antiszemitizmus-.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az antiszemitizmus valódi okairól
  2012-06-08 21:02:49, péntek
 
  Az antiszemitizmus valódi okairól




Korunk egyik leghatásosabb tömegpusztító fegyvere a zsidóság kezében az antiszemitizmus vádja. Ez egy olyan halálos furkósbot, amit mindenki ellen bevetnek, aki valami oknál fogva nem hajlandó elfogadni az általuk egyedül üdvözítőnek előírt szabályokat. Szemükben már maga a kérdés felvetése is antiszemitizmusnak számít, ha valaki annak valódi okai iránt érdeklődik.

Mi most mégis megpróbáljuk körbejárni ezt a számunkra, nem zsidók számára életfontosságú témát, bár régóta tudjuk, hogy nem az antiszemita, aki gyűlöli a zsidókat, hanem az, akit a zsidók gyűlölnek.

Ugorjunk egy kicsit vissza az időben.

A Biblia ószövetségi része beszámol arról, hogy Noé legidősebb fiát Sémnek hívták. Sém leszármazottait Mózes könyve szemitáknak nevezi. Az idők folyamán ez úgy alakult, hogy az összes arabokhoz tartozó népcsoportot, vagy a velük rokon embereket Elő-Ázsiában, Észak- és Kelet-Afrikában szintén szemitáknak nevezték.

Az arab népeknek semmi kifogásuk ellene, hogy rájuk még ma is a szemita gyűjtőfogalmat használják. Az ellen azonban erélyesen tiltakoznak, hogy a vér- és nyelvrokonaik közé a zsidókat is odaszámolják. Az arabok és zsidók lakóhelyük tekintetében közös területeken éltek Elő-Ázsiában és Afrikában, de ez nem vonatkozik származásuk rokon voltára. A tényt, hogy az arabokat a zsidókhoz származásilag nem köti semmi, az az ősi és kiolthatatlan gyűlölet is bizonyítja, amivel ez a két népcsoport mindig szemben állt egymással.

Ha tehát a zsidók iránti ellenszenvet vagy gyűlöletet ,,antiszemitizmusnak“ nevezzük, akkor ez az elnevezés téves. Valójában az antiszemitizmus kifejezés nem fedi azt, amit kifejezni akar. Ha antiszemitizmusról beszélünk, akkor semmi esetre sem az arab népek elleni hangulatkeltés nyer kifejezést. Az antiszemitizmus megjelölés már régóta csak azon ösztönszerű elutasítás gyűjtőfogalma lett, amivel a világ nem zsidó népei és fajai a zsidókkal szembenállnak. A zsidók iránti ellenszenvet kifejező ,,antiszemitizmus“ szó a kortársai által sokáig szintén zsidónak tartott, de valójában német Wilhelm Marr ,,alkotása“. Marr 1879-ben írt egy tanulmányt a szemitizmus ellen, amelyben megpróbálja megindokolni a nem zsidók elutasító magatartásának okait a zsidókkal szemben. Az ő szóhasználatában jelenik meg először az ,,anti-szemita“ kifejezés, ami aztán az idők folyamán teljesen átment a köztudatba.

Marr eképpen foglalta össze az antiszemitizmus kialakulásának okait:

,,Az antiszemitizmus (értsd: a zsidók iránti ellenszenv vagy gyűlölet) nem egy véletlenül kialakult, vagy mesterségesen létrehozott dolog. Az antiszemitizmus abban a pillanatban született, amikor a zsidó először megjelent a nem zsidók látószögében. Már maga a zsidók testi megjelenésének csúnyasága is ellenszenvet váltott ki a nem zsidókban, de még sokkal jobban azok a lényegét tükröző negatív tulajdonságok, amelyek a zsidókat a nem zsidók számára gyűlöletre méltónak ítélték. A zsidó minden cselekedetében megnyilvánult, hogy a rossz, az aljas, az ördögi megtestesítője. Ha azonban a nem zsidó azt hiszi, hogy az ösztöne szavának elutasításával a zsidóval megegyezésre juthat, akkor ennek a vége mindig a felismerés: aki a zsidóval paktál, tönkremegy általa. Ezt tapasztalták egyes emberek, de egész népek is. Az ókor nagy kultúrnépeinek sírkövén ott áll a figyelmeztetés: Kihaltak, mert életüket összekötötték a sátánnal az örök zsidóban!“

Hogy az antiszemitizmus, a zsidókkal szembeni ellenszenv nem tegnap vagy ma alakult ki, azt korábban még maguk a zsidók is elismerték. A zsidó J. Kreppel az 1925-ben Bécsben megjelet ,,Juden und Judentum von heute“ (Zsidók és zsidóság ma) című dolgozatában így ír:

,,A zsidógyűlölet olyan régi, mint maga a zsidó nép. Már népisége bölcsőjénél, a világtörténelembe való belépésénél találkoztak Ábrahám fiai szomszédjaik és környezetük gyűlöletével."

Dr. Felix Goldmann rabbi is kénytelen volt beismerni, hogy az antiszemitizmus mindig is létezett. Az 1920-ban Berlinben megjelent ,,Vom Wesen des Antisemitismus“ (Az antiszemitizmus természetéről) c. könyvében ezt mondja:

,,A régi római időktől kezdve mind a mai napig, minden országban, ahol a zsidókról és a zsidóságról egyáltalán tudomást szereztek, az antiszemitizmus létezése bizonyítható.“

A zsidó Dr. J. Fromer (Elias Jacob) szintén úgy jelölte meg az antiszemitizmust 1905-ben Berlinben kiadott könyvében (,,Das Wesen des Judentums“ - A zsidóság természete), mint már mindig is létező jelenséget:

,,A zsidógyűlölet olyan régi, mint a zsidóság maga. Úgy követi, mint egy árnyék, tehát az emberek természetéből fakad.“

Azok a nem zsidók, akik hagyják maguknak bebeszélni, hogy az antiszemitizmus csak valami pillanatnyi jelensége bizonyos koroknak, jobban tennék, ha a szintén zsidó Ben Chaim 1938-ban Zürich-ben megjelent ,,Juda erwache! Proklamation an das jüdische Volk“ (Ébredj, Juda! Kiáltvány a zsidó néphez) című könyvében leírtakra figyelnének:

,,Az antiszemitizmus semmi áron nem kortünet. Valóban olyan idős, mint Matuzsálem. Sem időhöz, sem helyhez, sem pedig valamely országhoz nem köthető, hanem ezektől függetlenül ott alakul ki, ahol a zsidók más népekkel érintkezésbe lépnek, és fejlődése vagy kiterjedése egyenes kapcsolatban áll a zsidó diaszpóra nagyságával az illető országban.“

A zsidók vezető személyisége, Theodor Herzl írja az 1896-ban Lipcsében megjelent ,,Der Judenstaat“ (A zsidó állam) című alapvető művében:

,,A zsidókérdés létezik. Balgaság lenne tagadni. A zsidókérdés mindenhol létezik, ahol a zsidók érzékelhető számban élnek. Ahol nincs, oda bevándorló zsidók becipelik. Természetesen oda költözünk, ahol nem üldöznek bennünket. Megjelenésünk által kialakul az üldözés. Megjelenésünk váltja ki az üldözést.“

Azoknak, akik hagyták maguknak bebeszélni, hogy a zsidókat csak az ún. vallásuk miatt gyűlölik, a már említett Wilhelm Marr az 1879-ben Bernben kiadott ,,Der Sieg des Judentums über das Germanentum“ (A zsidóság győzelme a germánság fölött) című nagy feltűnést keltett tanulmányában megmondja az igazat:

,,Nem a vallásuk miatt gyűlölték a zsidókat minden időkben. A zsidókkal szembeni haragnak más okai voltak. Mégpedig a zsidók irtózása az igazi munkától és a számukra törvényileg előírt ellenségesség minden nem zsidóval szemben.“

Hogy az antiszemitizmus okai magában a zsidóban keresendőek, ezt elismerte a zsidó Bernard Lazare is az 1894-ben Párizsban megjelent ,,L' Antisemitisme“ (Antiszemitizmus) c. könyvében. Így ír:

,,Ha a zsidók iránti harag és ellenszenv csak egy bizonyos országban és egy bizonyos időben létezett volna, könnyű lenne ennek a haragnak az okait megindokolni. Azonban pont az ellenkezőjéről van szó. Ez a faj a kezdetek óta az összes népek gyűlöletének a célpontja volt, amelyek között élt. Mivel a zsidók ellenségei a legkülönbözőbb fajokhoz tartoztak, egymástól nagyon távoli területeken laktak, különböző törvénykezéssel rendelkeztek, egymástól teljesen eltérő elveket vallottak, sem ugyanazon hagyományaik, sem pedig ugyanazon szokásaik nem voltak és nem hasonlatos szellem vezérelte őket, így muszáj az antiszemitizmus általános okait mindig magában Izrael népében keresni, és nem azokban, akik szembeszálltak vele.“

A zsidó dr. Leo Pinsker írja az 1882-ben Berlinben megjelent könyvében (,,Autoemanzipation“):

,,A zsidók azon népek medrében, amelyek között élnek, valóban egy heterogén elemet képeznek, amely semmilyen nemzethez nem akar asszimilálódni, ennek megfelelően szintén semelyik nemzettel nem tud jól kijönni.“

A már idézett zsidó Ben Chaim írja továbbá említett könyvében:

,,Amikor népünk az örök hűségesküt letette Jehovának, az volt a születési órája a legnagyobb és legszerencsétlenebb hazugságnak, amit a világtörténelem ismer. Mégpedig népünk kiválasztottságának a hazugsága. Ez volt egyúttal szintén annak a különös emberi gyűlöletnek a születési órája is, antiszemitizmusnak nevezve, amit a világ valaha is átélt...“

Hogy az antiszemitizmust nem mesterségesen hozták a nem zsidó emberiség közé, és hogy sokkal inkább az ösztönnek egy megnyilvánulását fejezi ki, a legmélyebb belső érzést, azt beismeri a zsidó Samuel Roth az 1934-ben New Yorkban megjelent ,,Jews must live“ (A zsidóknak élnie kell) című munkájában. Ezt írja:

,,Itt csak tényeket szeretnék igazolni, hogy az antiszemitizmus olyan ösztönszerű, hogy egyszerűen az emberek egyik ősi ösztönének nevezhetjük, a legfontosabb ösztönök egyike, amelyen keresztül egy faj önmagát a teljes kiirtástól védi. Nem tudom elég erősen kihangsúlyozni: az antiszemitizmus nem az, amit a zsidók a világgal elhitetni próbálnak, egy előítélet, hanem egy mélyen ülő ösztön, amely minden emberrel veleszületik. Mint a létfenntartás minden más ösztöne, mindaddig ismeretlen marad, míg végül történik valami, aminek következtében felébred. Nem létezik egyetlen eset sem, ahol a zsidók az üldözőik haragjának keserű gyümölcsét nem érdemelték volna meg.“

Azt, hogy az antiszemitizmus nem valami átmeneti dolgot jelent, hanem sokkal inkább addig tart, ameddig zsidók a nem zsidók között élnek, alátámasztotta az ismert zsidó, Arthur Schnitzler is, aki a New Yorkban megjelent ,,The Literary Digest“ c. lap 1930. október 18. számában a következőket írja:

,,Az antiszemitizmus addig fog tartani, ameddig a zsidók zsidók maradnak, mivel az antiszemitizmus okait nem lehet soha megszüntetni. A zsidók mindig mások fognak maradni, és ezen okból elkerülhetetlenül mindig gyűlölve lesznek.“

A nagy zsidó gyűlöletről

Talán nem járunk messze az igazságtól, ha megállapítjuk, hogy a zsidók saját maguk hajtották végre a teljes önkizárásukat minden népközösségből. Mert lehetne-e ez az önkizárás teljesebb és tökéletesebb, mint ezt a zsidó Cheskel Zwi Klötzel a Berliner Tageblatt és a Jüdischen Rundschau kivételezett munkatársa gátlástalan nyíltsággal már az első világháború előtt Németországban megfogalmazott (,,Das große jüdischen Hassen“ - A nagy zsidó gyűlölet) a Münchenben kiadott ,,Janus“ című havilap 1912/13. évfolyamának 2. füzetében:

,,Semmitől sem félnek annyira a zsidóság oldalán, mint a nyílt és őszinte hitvallástól: az antiszemitizmussal, a zsidógyűlölettel zsidó oldalon egy minden nem zsidóval szembeni nagy gyűlölet áll szemben. Ahogy mi zsidók minden nem zsidóról tudjuk, hogy valahol a szívének egy szegletében antiszemita, és annak kell lennie, úgy minden zsidó létezésének legmélyebb alapja, hogy gyűlölője minden nem zsidónak. (...) Úgy hiszem, be lehet bizonyítani, hogy a zsidóságban létezik egy mozgás, ami az antiszemitizmus hű tükörképe, és hiszem, hogy ez a kép olyan tökéletes, amilyen csak lehet. És ezt én a ‘nagy zsidó gyűlöletnek' nevezem. Talán a kifejezés túl kemény, vagy jobban mondva nem pontos. Azonban fontos számomra, hogy az igazságot semmi áron ne halványítsam el. Ha beismerném, hogy ez nem gyűlölet, akkor a gyűlölethez legközelebb álló érzésről beszélhetnék, így had nevezzem mégis gyűlöletnek. Ha közöttünk valaki nem lelki vagy szellemi kasztrált, aki nem impotens gyűlölni, az részt vesz ebben a gyűlöletben. (...) A valóságban semmi sem élőbb bennem, mint a meggyőződés, hogy ha valami létezik, ami a világ összes zsidóját egyesíti, akkor ez a nagy, mindenek fölött álló gyűlölet.“

Ezen a helyen nem árt emlékeztetni az olvasót, hogy a zsidó Kornis Mihály néhány évvel ezelőtt miképpen fogalmazta meg ezt a mindmáig érvényes “nagy zsidó gyűlöletet“:

,,Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.“

Ezeket a zsidó írástudóktól származó vallomásokat, amelyekben elismerik, hogy az antiszemitizmus okait magukban a zsidókban kell keresni, újra és újra azon nem zsidók szeme elé kell tartani, akik még ma is azt hiszik, hogy a zsidókkal szembeni ellenszenv indokolatlan és igazságtalan. Annak, hogy a zsidók az elmúlt évtizedekben, sőt évszázadokban az emberi együttérzésnek köszönhetően világszerte számtalan nem zsidó követőnek örvendezhettek, nem utolsósorban egyik fő oka, hogy mindig is értették a módját magukat ,,ok nélkül üldözött szegény zsidónak“ feltüntetni, és közben a keresztény érzelmekre hivatkozni: szeresd felebarátod, mint önmagad! Hogy ebbe a felebaráti szeretetbe a nem zsidó emberiség halálos ellensége, a zsidó is be lett vonva, az csak a zsidók előnyét és a nem zsidók szerencsétlenségét vonta magával. És most sokan csodálkoznak, hogy egy közismerten magyargyűlölő zsidó - név szerint Kertész Ákos - őszinteségi rohamában azt vetette papírra a magyarságról, amit úgy általában a zsidók rólunk gondolnak. Köszönet illeti érte. Végül idézzük Liszt Ferenc prófétai meglátását 1881-ből:

,,Valamennyi keresztény nemzetnél, amellyel együtt ma zsidók élnek, eljön a pillanat, amikor felismerik, hogy számukra a zsidók megtűrése vagy kitaszítása az élet vagy a halál kérdéséhez hasonlóvá válik: egészség vagy örökös betegség kérdésévé, szociális béke vagy örökös levertség és láz kérdésévé."

A kérdés most már csak az, hogy a magyarság számára ez a pillanat mikor fog elérkezni.

Dobszay Károly

http://hu.metapedia.org/wiki/Az_antiszemitizmus_val%C3%B3di_okair%C3%B3l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az abszurditás szimfóniája, avagy meddig tarthat még a globá
  2012-06-08 20:55:26, péntek
 
  Az abszurditás szimfóniája, avagy meddig tarthat még a globális piramisjáték


Dátum: 2012. June 08. Friday, 10:51


Korunkat, a 21. század világát vizsgálgatva az elemzőknek nagyon gyakran jut eszükbe az “abszurd", “abszurditás", a jelzők és kifejezések között. És valóban, ez a kor olyan jelenségek sorozatát produkálja, amikre régebben még a legrosszabb álmaikban sem gondoltak az emberek.



A demográfiai krízis, a deviancia és eltévelyedések tobzódása, a fogyasztói idiotizmus, az erőszak kultusza, a média általi tudatbefolyásolás és még sorolhatnánk a mindenki által ismert jelenségeket, melyeknek árnyékában egy új igencsak ijesztő jövőkép látszik kirajzolódni. A pénz fétise, és az emberi test és szellem megvásárolhatóságának és lealázásának megvalósulása soha nem látott mélységekbe lökte a nyugati civilizációt. Pedig napjaink technikai fejlettségi szintje mellett (ami az egyedüli pozitív hozam) nem szabadna gondot okoznia a populáció emberhez méltó eltartásának, sem Európában, sem a világ más részein.

Ezen (sajnos kissé naív) idilli cél megvalósulása helyett mit láthatunk a világban körbepillantva? A parciális érdekek tobzódását, a maffia-szellem érvényesülését a legfelsőbb szintektől kezdve a legalsókig.

Néhány bankárdinasztia a világ erőforrásainak majdnem felét felhasználva, ellenőrzése alatt akarja tartani a földgolyó egészének történéseit. Ezen irdatlan összegek kiszivattyúzása, és a politikába, valamint háborúkba történő visszaforgatása mára már nagyon jól bejáratott forgatókönyvek szerint történik. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy enélkül a néhány családra “optimalizált világrend"

nélkül az egész világ népessége sokkal magasabb szinten, emberibb módon élhetne. És biztos, hogy sokkal nagyobb nyugalomban és békében. És ha valamelyik rendszerhű mameluk szokás szerint egy újabb összeesküvés-elméleti agyrémnek kívánja titulálni az ilyen beszédet, megkérem ne fáradjon. Ehhez már nagyon késő van. Ez olyan, mint amikor a 8. hónapban levő menyasszonyra fehér ruhát próbálnak ráadni és oltár elé akarják vezetni. Meg lehet ezt tenni, csak már nem nagyon van ruha, ami elfedi a valóságot. És ha a demokrácia csodáiról akarnának mesélni, akkor megkérem őket, hogy menjenek el vidékre, és az ott lakó nyolcmillióból ötnek feltétlenül meséljék el a demokrácia vívmányait.

Nevezetesen, hogy igenis meg lehet élni 30 ezerből. És hogy a villany csak átmenetileg van kikapcsolva. És ha tegnap betörtek, akkor mindjárt itt lesz a rendőrség. És nem igaz, hogy a határból ellopnak minden termést. És hogy gondolni kellett volna rá, hogy fel fog menni a devizahitel kamata. De valahol ezen a ponton ideje elindulni haza Pest felé, mert ha a vasvillát még nem lopták el a szorgos fémgyűjtők, akkor heves lehet a házigazda reakciója...

A valóság és a szép, de idióta eszmék küzdelméből tudjuk, hogy végül mindig a makacs tények szoktak felülkerekedni. Néhány év múlva ezen a “polgári demokráciásdin" éppen olyan nagyokat fogunk hahotázni, mint régebben a “népi demokráciásdin".

De térjünk vissza a globális események színterére. A bankár-keresztapák által felépített torz gazdasági és politikai rend mára már túlságosan is kemény szorításban tartja a világ nemzeteinek a többségét. A pénzbehajtás dimenzióit elméretezték és már nem lehet visszacsinálni a dolgot, pedig nyilván a kivitelezők is látják már, hogy túllőttek a célon. Az adósságok világméretű elengedése éppúgy nem segítene már, mint ahogy újabb megakölcsönök kihelyezése sem oldana meg semmit. A rendszer ezen állapotában bármit is tesznek, minden rosszul sül el. Mint egy rossz házasságban a válást megelőzően. A görcsös jószándék újabb és újabb kudarcot produkál.

A MAI VILÁGGAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI RENDET SEMMI SEM TUDJA MÁR MEGMENTENI A PUSZTULÁSTÓL!!

De nem tudjuk mi, mikor és hogyan fogja kiváltani a láncreakciót. Olyasfajta érzés ez, az erre érzékenyeknek, mint a II. világháború előtti hangulat lehetett. Akkor is az emberek nagy része már 1938 közepétől sejtette, hogy itt háború lesz. Voltak hitetlenek, gúnyolódók és nihilisták is, de a többség érezte mi következik.

Akkor is tippelgettek, különböző kombinációkat találtak ki, amire a később kibontakozó események természetesen még csak nem is hasonlítottak. De a lényeget érezték. MI EGYET KÍVÁNJUNK NAGYON! AKÁRHOGY IS FOGNAK TÖRTÉNNI AZ ESEMÉNYEK, MINDENKÉPPEN LEGYENEK BÉKÉSEK, ÉS NE TÖRTÉNJEN HELYREHOZHATATLAN OSTOBASÁG!

Az egész globális pénzügyi rendszer összedőlésére vonatkozó előrejelzések ma már valóságos sportággá váltak világszerte. A Nobel-díjas közgazdászoktól kezdve a kocsmapulton könyöklőkig szinte mindenki megtette már tétjeit, mindenki tudja, hogy jön az elkerülhetetlen. Vannak türelmetlenek és szkeptikusak, vannak érdektelenek és hisztérikusak. De valószínűleg majd minden politikusabb ember tudatának hátsó szegletében ott rejtőzik a gondolat, hogy vajon hogy fog elkezdődni? Görögország indítja el a pánikreakciót? Vagy Spanyolország fogja? Esetleg egy európai szintű bankpánik viszi el az eurót és az rántja magával az USA-t? Vagy az olajállamok és Kina dobják piacra egyszerre a dollárkészleteiket, és így Amerika dől rá Európára? Netán földrésznyi éhség-tüntetések döntik be a központi bankokon át láncra vert nemzetállamokat? Valószínűleg egyik sem, vagy talán mindegyik egy kicsit.

A mai világgazdaság a vihar előtti állapotában egészen extrém jelenségeket produkál. Olyasmi ez, mint amikor a cunami előtt az óceán egyik felén visszahúzódik a víz egy fél órára. Kezdjük a birodalom központjánál, a bankárdinasztiák által totálisan ellenőrzött USA-nál. A világpénz és a bankárdinasztiák gazdaállamában az USA-ban egy hihetetlen eltorzult gazdasági szerkezet jött létre. Minden valamire való termelés elhagyta már az országot. Egyedül a belső szolgáltatások és az agrárium működik még valahogy (no meg a tudomány és computer-ipar) Az ország GDP-jének 37-39%-a származik csak saját tevékenységből. Az összes többi, tőkebefektetések hozama, pénzügyi szolgáltatás illetve a dollár világpénz szerepének lefölözése. Ezt egészíti ki a saját jegybankjától(vagy inkább a bankárcsaládoktól), vagy kötvénykibocsátás által felvett hitel. Amikor a Wikileaks iratokon felbosszantott Putyin elnök Obama képébe vágta, hogy az USA nem más mint egy világon élősködő parazita, akkor az amerikai elnök nem válaszolt semmit, csak nyelt egy nagyot. Nemigen lehetett erre semmit mondani!

És most képzeljük el, amint egy ilyen gazdaság a világméretű pénzügyi krízisben elveszti legfőbb támaszát: a világpénzt. Milyen hatása lehet egy lezüllött jóléti országra, ha GDP-je az egyharmadára zuhan? Na, de ne vízionáljunk Amerikának ilyen dolgokat, pedig nagyon is reális (sőt valószínű) a felvázolt elképzelés. Ez az ország a II. világháború utáni években az egész világ GDP-jének 40%-át adta. Ma naturáliában a 8 %-át adja, de a pénzügyi jövedelmekből a 24,5 %-át teszi zsebre. De ebből a világnak is kezd elege lenni.

A figyelmes szemlélő láthatja, amint a világ különböző régióiban TUDATOSAN kezdik kiszorítani a dollár használatát. A dél-amerikai országok közös valutát vezettek be az egymás közötti elszámolásokra, kétoldalú megállapodást kötött Kína és Oroszország a dollár kizárására az egymás közötti kereskedelemből. Ugyanilyen egyezmény lépett életbe pár hete Kína és Japán között. Irán már egyáltalán nem fogad el dollárt az olajért, de más olajországok is tervezik a dollár egyedüliségének megszüntetését. Ezek, bár nem tűnnek látványos dolognak, valójában a ma gazdasági háborúinak fő eseményeit jelentik. Minden ilyen esemény elég érzékeny ütést jelent Amerikának, de egyelőre (bár már eléggé visszaszorult) még mindig a nemzetközi fizetések 65%-át dollárban bonyolítják. (20 éve ez még 83% volt) Amerikában járva azért érzékelhető az életviszonyok nehezedése, de a jóléti vívmányokból még csak alig-alig kopott le valamennyi. Nagyon sok helyen már 10 éve nem volt béremelés, a benzin ára soha nem látott magasságba (4$/gallon- kb 215 Ft/l) emelkedett. Az átlag kisember munkamorálja hasonló a mi rendszerváltás körüli munkatempónkhoz.

Kicsit dolgozgatnak, de nem teszik nagyon oda magukat. Szinte mindennap járnak étterembe, egy cseppet sem kételkednek a média-ipar agymosás szólamaiban és vastagon át vannak itatva felsőbbrendűség-tudattal. Fogalmuk sincs arról, hogy a világ más részein sokkal többet dolgoznak az emberek kevesebb pénzért, és még kevésbé vannak tisztában az őket fenyegető globális veszélyekkel. 2011-ben egy igazi nemzeti mű-drámát játszottak, amikor a hitelplafon-felemelésről kellett dönteniük, nevezetesen, hogy a saját maguk által nyomott pénzből felvegyenek e még egy hiteladagot (amit természetesen más fizet igazából).

Végül megszavazták, de előtte Obama drámai beszédet mondott a kongresszus előtt. Azt fejtegette , hogy ha nem szavazzák meg, akkor vagy a tudományfinanszírozásból vesz el 200 milliárdot, vagy az űrkutatásból. Látni kellett volna azt az irtózatos megdöbbenést, amikor ez felvetődött. Óriási pofáraesés lesz számukra, amikor igazi - és nem általuk létrehozott - pénzért kell gürizniük, és igazi teljesítményt kell letenni az asztalra.... És nincsen tovább évi 1100 milliárdos fizetési-mérleg hiány, és az egész földgolyóra kiterjedő online katonásdi, drónokról pufogtatás, és repülőgép-anyahajó vonulgatások... De ez legyen az ő problémájuk.

A világgazdaság problémáit és a általában a világ lezüllesztésének legfőbb tényezőit is ezek a jeles bankárdinasztiák alapozták meg. A végsőkig liberalizálva a pénz és értékpapír rendszereket, egy egész világot átfogó “szerencsejáték" ipart hoztak létre, ahol az árfolyammozgások szeszélyeinek van alárendelve az igazi emberi teljesítmény és erőfeszítés. A mai világban már szinte mindenki természetesnek fogadja el, hogy néhány spekuláns tevékenysége miatt világszerte veszítik el vagyonuk tetemes részét hatalmas nyugdijalapok, melyek emberek százezreinek egész életen át félretett pénzét kezelték. A régi, konzervatív világban ezeket azonnal falhoz állították volna, ma azonban ünnepelt hősöknek számítanak (Soros, Goldberg stb..) akik fineszesek és talpraesettek voltak. Csak érintőlegesen említhetjük meg az ugyanezen pénzügyi körökből kiinduló világméretű agymosásokat, a deviancia finanszírozását, a vallás elleni támadásokat, az abortusz világra-erőltetését és a liberális idiotizmus többi gyöngyszemét, ami nyilván saját uralmuk érdekében történik. Célja nyilván egy csökkent számú, agyatlan, erkölcseitől, családjától és mindenféle védekezőkészségétől és kötődésétől megfosztott szó nélkül robotoló ember-állat réteg létrehozása, amely biztosíthatná a hosszú távú uralmon maradást. (ó micsoda borzalmas összeesküvés-elmélet!)

Jól mutatja a világgazdaság mai működését az egyszerűsített pénzforgalmi statisztika: Míg 25-30 éve a napi nemzetközi banki átutalások összege nem haladta meg a 70-80 milliárd dollárt, addig ma ez a szám 1500-1600 milliárd $ körül van. A reálgazdasági mozgások közvetítésére 170-190 milliárd is elég lenne. A TÖBBI SPEKULÁCIÓS PÉNZMOZGÁS!! Ez az erkölcsi és motivációs háttere annak a megérzésnek, hogy itt a tőke már csak a könnyű megtérülést keresi. A macerás reálgazdasági befektetésekhez, az értékteremtéshez sem motivációja, sem igazi hozzáértése nincs.

Valójában ez az igazi oka az egyre mélyülő reálgazdasági válságnak is. A pénz fölébe kerekedett a józanésznek, a munkakedvnek és a kreativitásnak. Mindent bedarált és maga alá rendelt, és amíg ez így marad, addig esély sincs semmiféle kibontakozásra!

A világnak tulajdonképpen szüksége van erre a “tisztító viharra", de nagy kockázatot is hordoz magában, mert pusztító vihar is lehet belőle. A pénzt tulajdonképpen le kell csupaszítani, csak az értékközvetítő funkcióját szabad meghagyni. Vissza kell adni a munka becsületét és a világ erkölcseit. “Mindössze" ennyi a feladat.

Kocsis Márk

Nemzeti Internetfigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4763
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
84 ezer forint kell a létminimumhoz
  2012-06-08 20:53:22, péntek
 
  84 ezer forint kell a létminimumhoz


Dátum: 2012. June 06. Wednesday, 20:20

Belföld

A KSH kiszámította, hogy 2011-ben havi 83.941 forint volt az egy főre számított létminimum átlagos értéke. Ferge Zsuzsa világhírű szociológus szerint nagyjából négymillió magyar élhet a létminimum alatt.

Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83.941 forint volt Magyarországon, 6,6 százalékkal magasabb, mint 2010-ben - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.




Háztartásonként átlagosan havi 154 ezer kell

Egy két aktív korú felnőttből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 243.429 forint volt havonta, ami több mint 15 ezerrel haladta meg a 2010-es értéket. Egy ilyen háztartásban az egy főre jutó átlagos létminimumérték 60.857 forint volt, szemben a 2010-es 57.084 forinttal. Az egytagú nyugdíjas háztartások létminimuma a KSH adatai szerint 75.547 forint volt tavaly, míg 2010-ben 70.862 forint.

A létminimumértékek 2011-es meghatározásához, 1.720 háztartást felölelő mintát alkalmazott a hivatal, amely a KSH szerint 501 ezer háztartást, ezekben 1 millió 140 ezer embert reprezentál, akik havi átlagban összesen 77 milliárd 329 millió forintot költenek a fogyasztásukra. Mindezek alapján az egy hónapra vonatkozó átlagos létminimumérték 154 ezer forint volt háztartásonként.

A jövedelem 60 százaléka ételre és lakhatásra megy

A háztartások személyes kiadásaik körülbelül 31 százalékát költik élelmiszerre, s csaknem ugyanennyit fordítanak lakásfenntartási kiadásokra; utóbbinak közel 60 százalékát háztartási energia vásárlására. Az egyéb fogyasztásból a kiadások 8 százalékát közlekedésre, 7,1 százalékot egészségügyre, testápolásra, 5,9 százalékot telefonálásra, 2,6 százalékot ruházkodásra, oktatásra, 3,6 százalékot művelődésre költenek.

Ezek az arányok észrevehetően csökkentek az egy évvel korábbi, szintén igen szerény részesedéshez képest is - állapította meg a KSH. A szervezet szerint miközben a háztartások élelmiszerfogyasztása nem változott, az élelmiszeren kívüli dolgokra ugyanakkor kevesebbet költöttek, így a kettő hányadosa alapján 2010 és 2011 között valamennyi háztartástípusban csökkent az életszínvonal.

Négymillióan élnek létminimum alatt

A közelmúltban Ferge Zsuzsa szociológus közölt a létminimummal kapcsolatosan egy sokkoló becslést: a Magyar Újságírók Országos Szövetségének felkérésére írt cikkében arról számol be, hogy közel négymillióan élnek a létminimum alatt Magyarországon.

Ferge Zsuzsa rámutat: a létminimum alatt a 2000-es évek elején hárommillióan, az évtized közepén pedig már 3,2 millióan éltek. Vagyis az elmúlt néhány évben hétszázezer emberrel bővült a relatív nélkülözők aránya. Nagyon fontos tisztázni ugyanis: a létminimum nem jelent minden esetben szegénységet.

Egyre lejjebb csúszik a középosztály

A KSH a létminimum összegét úgy határozza meg, hogy ,,az biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését", azaz valamivel a léthatár fölött van. E számítás azonban arra mindenképpen alkalmas, hogy világosan jelezze: egyre lejjebb csúsznak a középosztályhoz tartozó családok, a szegénység mélyül. Ferge Zsuzsa szerint a számok azt is mutatják, ,,hogy a középosztálynak is mind nagyobb része küzd elemi megélhetési gondokkal".

600 ezren élnek havi 20 ezer forintból

,,Kivezették a gáz- és közműtámogatások jelentős részét. Legalább egymillió ember a 16 százalékos egységes adókulcs, az adójóváírás megszüntetése és a reálbérek csökkenése miatt ténylegesen kevesebbet visz haza, mint egy éve. Ezek között az alacsony jövedelmű emberek között vannak pedagógusok, portások, ápolónők, vagyis olyan emberek, akik korábban még valahogy meg tudtak kapaszkodni" - állítja a szociológus, aki cikkében azt is leírja, a havi húszezer forint alatt élők száma 600 ezer körüli. Megállapítja, hogy ,,a mélyszegénység és a nyomor nagyobb, mint amit az ország forrásai indokolnának".

Az önkormányzat szerint is elég 22 ezer havonta

A havi 20 ezer forintos jövedelem az ország egyes helyein még az önkormányzat szerint is elegendő a megélhetésre. Ahogy beszámoltunk róla, Mezőfalván azért nem kapott Olvasónk segélyt a várostól, mert úgy ítélték meg, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatás, melynek összege 22.800 forint, rendszeres jövedelemnek minősül, amely ,,a mindennapi megélhetését, ha szűkösen is, de fedezi".

A Fidesz és a havi 47 ezer forint

Fideszes politikusok ennél nagyvonalúbbak voltak. Év elején komoly visszhangot kapott a sajtóban, amikor Matolcsy György egy bizottsági ülésen azt mondta, hogy a közmunkáért átlagosan járó 47 ezer forint egy kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28 ezerből, rejtélyes módon, de meg tudtak élni. Pár nappal később - az egyébként havi több, mint másfél milliót kereső - Zsiga Marcell fideszes képviselő még egyértelműbben fogalmazott, amikor kijelentette, hogy ,,biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból". Igaz, Miskolc alpolgármestere később közölte, hogy értelemzavaróan idézték szavait. Pintér Sándor is azon a véleményen van, hogy meg lehet élni havi 47 ezerből, erről a nagy botrányt kavart, Vona Gáborral való vitája során beszélt. A belügyminiszter szerint, "ha az ember megtermeli a saját településén azokat a javakat, amelyek az élelmezéséhez szükségesek" és kap hozzá megfelelő nevelt állatot, akkor meg lehet élni ennyi pénzből.

Pintér Sándor tavaly még 1,6 milliárd forintot keresett egy év alatt, idén be kellett érnie egy milliárddal kevesebből, igaz, 600 milliós bevételével is messze ő a legjobban kereső politikus Magyarországon.

atv.hu / MTI

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4758
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megérkeztünk, ez a legalja
  2012-06-08 20:35:00, péntek
 
  Megérkeztünk, ez a legalja


"A Magyarországot elöntő rasszista gyűlölethullám újabb megnyilvánulásaként ma a nyílt utcán inzultálták Professzor Dr. Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit, a világhírű tudóst. Lakásához közeledve Budapesten, a Károly körúton, a mindenki által tisztelt 90 éves idős emberhez odalépő személy szidalmazni kezdte, és azt mondta: ,,utálok minden zsidót". A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetése és a Rabbitestület, az egész magyar zsidóság nevében felháborodással ítéli el ezt az újabb brutális köztéri támadást. Felkérünk mindenkit, hogy fejezze ki szolidaritását a mindenki által szeretett és tisztelt Széchenyi-díjas tudóssal, és felhívjuk a döntéshozókat, hogy tegyenek meg mindent, hogy az ilyen, és ehhez hasonló antiszemita inzultusok ne ismétlődhessenek meg." - üvöltötte világgá a szörnyű hírt a Mazsihisz honlapja.

Mint látható, a helyzet fokozódik. A cigány önfenyegetések után most a zsidók léptek a színpadra, hogy előadják a Nagy Rettegés színjáték legújabb epizódját, bizonyítva országnak-világnak, hogy itt, Magyarországon bizony tombol az antiszemitizmus. Zoltai elvtársék a történteket jó zsidó módjára kissé feltupírozva már ,,brutális köztéri támadás"-ról ajvékolnak, miközben mindössze csak annyi történt, hogy valaki beszólt az utcán egy kipás zsidónak, hogy különösképpen nem nagyon szívleli a fajtáját. Ennyi. Ez a brutális támadás.

Az egészben a legszebb pedig az, hogy az esetet igazából senki nem látta, vagy legalábbis eddig senki nem jelentkezett, hogy látta volna. És az is könnyen elképzelhető, hogy a beszólónak fogalma sem volt arról, hogy ki az, akinek elmondta a véleményét. Azaz mindössze az egész történetben annyi a biztos, hogy egy 90 éves zsidó ember, azt mesélte később a fajtársainak, hogy valaki az utcán közölte vele, hogy ,,utálok minden zsidót". Nem őt személy szerint, hanem úgy általánosságban. És ebből a történetből sikerült a Mazsihisznek azt kihoznia, hogy Magyarországot elöntötte a rasszista gyűlölethullám.

Ha az ügy itt befejeződött volna, igazából mindenki magasról tenne az egészre, hisz lényegében nem történt semmi olyan dolog, ami még mással ne esett volna meg. Beszóltak. Na és? Azonban ez itt Abszurdisztán. Ebből adódóan pedig a dolgok olyan fordulatot vettek, ami már csak egy ZS-kategóriás tragikomédia keretei között értelmezhető.

Az eset hírére, néhány órán belül a keresztény történelmi egyházak vezetői közleményt adtak ki:

Megütközéssel értesültünk arról, hogy a köztiszteletben álló Dr. Schweitzer József nyugalmazott főrabbit, testvérünket, Budapesten, a nyílt utcán zaklatták és megalázták vallása miatt. A gyáva támadást a leghatározottabban elítéljük, egyben kifejezzük együttérzésünket és szolidaritásunkat világhírű honfitársunkkal és az egész zsidó közösséggel.

Budapest, 2012. június 5.

Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke
Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke

Ismételten szeretném jelezni, hogy a történetből még mindig csak annyi a biztos, hogy valaki beszólt egy öreg zsidónak az utcán. Azonban ez az apróság eddigre már senkit nem érdekelt. Legfőképp a magyar kormányt nem. Így aztán a Kormányszóvivői Irodának az alábbi állásfoglalást sikerült kiadnia:

A magyar kormány a leghatározottabban elítéli, hogy inzultálták Schweitzer József világhírű tudóst, nyugalmazott országos főrabbit, a magyar értelmiség egyik legmegbecsültebb tagját. A kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa.

Csak egész halkan jegyezném meg, hogy a kormány által használt inzultál kifejezés jelentése az értelmező szótár szerint, bántalmaz, megtámad. Holott erről szó nem volt. Schweitzert elmondása szerint senki nem bántotta. Hozzá sem értek, és nem is akadályozták a szabad mozgásában. Mindössze egyetlen egy mondat hangzott el az utcán: ,,utálok minden zsidót".

A gyanútlan szemlélődő a kormány megszólalása után már-már kezdte azt hinni, hogy ezzel most már eléggé meg lett ünnepelve a történet, hogy az erre a hétre szóló aktuális zsidó seggnyalási igény minden tekintetben kielégítésre került. Azonban ezt hinni nagy tévedés volt. A java ugyanis még csak ezután jött. A narancsos vezetés valószínűleg úgy érezte, hogy ha már így rácuppant a nyelve a cionisták seggére, kár lenne ilyen gyorsan befejezni az aktust. Ezért aztán szóltak Áder Janinak, hogy ott a Sándor-palotában ő is tegyen még valamit hozzá a képhez. És Áder jött, és Áder tett:

,,Ez az inzultus bár Schweitzer professzor urat érte, mégis önbecsülésünkben támadott meg minket, magyarokat. Az elkövető hiába magányos és ismeretlen, az ilyen és ehhez hasonló, nemzetünk bármely tagját, értékét támadó tettek szégyenével nekünk, mindannyiunknak kell szembenéznünk" - mondta, majd hozzátette: ,,nincs más választásunk: mások mocskát most nekünk kell eltakarítanunk."

Most gondolom, sokan azt hiszik, hogy ezt a csontig nyalást már tovább, egész egyszerűen képtelenség fokozni. Sajnos azt kell, mondjam, hogy lehet. Természetesen nem az emeszpés, degenerált koalíciós és a többi cionista szervezet ajvékolására gondolok, mert abban nincs semmi meglepő. A történelmi egyházak, a magyar kormány és a köztársasági elnök után ugyanis nyílt levelet tett közzé Martonyi János külügyminiszter is.

Tisztelt Professzor Úr!

Mélységes fájdalommal értesültem a tegnapi nap folyamán Téged ért felháborító támadásról. Kérlek, engedd meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte együttérzésemet. A történtekre nincs és nem is lehet magyarázat.

Személyedben a magyar tudomány és közélet egyik legmegbecsültebb tagját tiszteljük. A magyar-zsidó együttélés, valamint a zsidó-keresztény párbeszéd ügyét alázattal szolgáló munkásságod mindannyiunk számára követendő példa, tartozzunk bármely közösséghez.

Életműved épp arra tanít bennünket, hogy az egymás felé fordulás, a közeledés, a megértés, valamint az emberi méltóság és a tisztelet mind-mind közös értékeink. Ezek az értékek számomra személyesen is fontosak.

Bízom benne, hogy e nemtelen támadás nem tántorít el munkád folytatásától, melyre a magyar társadalomnak továbbra is szüksége van.

Budapest, 2012. június 6.

Üdvözlettel:

Martonyi János

Megérkeztünk. Ez a legalja. Tudom, leírtam már vagy ötször, de ezt nem lehet elégszer kihangsúlyozni. Mindössze annyi történt, hogy valaki beszólt az utcán egy öreg zsidónak. Nem verte meg, nem gáncsolta el, nem akadályozta semmiben, nem csinált vele semmit. Csak odavetett egy félmondatot. Ennyi történt.

Emiatt lett most megint rasszista gyűlölethullám, ezért szólalt meg a kormány, a köztársasági elnök, azért ajvékoltak a történelmi egyházak vezetői és a külügyminiszter. Még jó hogy valami parlamenti vizsgálóbizottságot nem hívtak össze, vagy az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli összehívását nem kezdeményezték. Mondjuk ezek után, ebben sem lett volna semmi meglepő.

Arról már nem is beszélve, hogy akik most a legjobban üvöltöznek, máskor pont ők azok, akik a szólás szabadságának a korlátozását rettegik. Most elhangzott egy vélemény. Ennyi. Persze tudom, a vélemény csak akkor szabad, amikor a zsidók fejtik ki az álláspontjukat. Amikor mások teszik ezt, az súlyos antiszemitizmus.

És mi jöhet még ezután? Innentől már elég lesz az, ha Zoltai vagy valamelyik hülye gyerek a Dohány utcából, amelyik éppen bal lábbal kel fel, rámutat valakire, hogy az csúnyán nézett, aztán azonnal kivonul a terrorelhárítás?

Az egyházak, a narancsos politikusok megnyilvánulása pedig finoman szólva is felháborító és gusztustalan. Amikor magyarokat támadnak meg itthon vagy határainkon túl, amikor magyar nemzeti jelképeket gyaláznak, amikor minket mocskolnak a magyarságunk miatt, akkor a magyar politikai elit soha nem érzi kötelességének, hogy tiltakozzon, hogy kiálljon értünk. De ha egy zsidó a semmiből előugrik és előad egy ha akarom elhiszem, ha akarom nem történet, akkor egymás sarkát taposva vonyít az egész kib@szott sakálkórus.


Radical Puzzle


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkezdődött a cukorbetegek felülvizsgálata
  2012-06-08 11:27:19, péntek
 
  Megkezdődött a cukorbetegek felülvizsgálata

2012, június 7 - 08:13


Megkezdődött a cukorbetegek negyedévenkénti felülvizsgálata: akinek a vércukorszintje a két utolsó mérésnél meghaladja a 8-as értéket, annak októbertől 100 helyett csak 50 százalékos tb-támogatással jár a korszerűbbnek tartott analóg inzulin - írja a Magyar Nemzet.

Zajlanak a vizsgálatok, de adatok egyelőre nincsenek arról, hogy a 2-es típusú diabéteszesek hány százaléka lépi túl a 8-as vércukorszintet - számolt be a lap csütörtöki számában Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője. Annyit jeleztek csak az orvosok, hogy a legtöbb betegnél 7 és 8 közötti értéket mérnek.

A lap emlékeztet arra: egy jogszabály-módosítás értelmében a cukorbetegek egyes drága gyógyszereinek tb-támogatását a terápia eredményessége alapján határozzák meg. Az érintetteknek negyedévente ellenőriztetniük kell vércukorszintjüket, amelynek során egy teszt segítségével megbecsülik, hogy megelőző hét-tíz hétben betartották-e diétájukat, illetve megfelelően használták-e inzulinjukat. Aki nem éri el a meghatározott célértéket, az nem kaphat kiemelt tb-támogatással a korszerűbbnek tartott analóg inzulinból.

MTI - barikad.hu


http://www.barikad.hu/megkezdodoett_a_cukorbetegek_feluelvizsgalata-20120607
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezermilliárdokat bukunk a nemzetközi szerződéseken
  2012-06-08 11:25:03, péntek
 
  Ezermilliárdokat bukunk a nemzetközi szerződéseken

2012, június 8 - 11:14

A rosszul megkötött nemzetközi szerződések, például a kettős adóztatási egyezmények miatt ezermilliárdoktól esik el a magyar állam. Megtörténhet, hogy egy külföldi vállalat úgy épít autópályát Magyarországon, hogy a kapott pénz után nem itt, hanem saját hazájában adózik. Ez fordítva viszont nem működhet - mondta Herich György, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének (Moklasz) elnöke a Magyar Hírlapnak.

Herich György a lap pénteki számában ismertette: az elmúlt évtizedekben mintegy hetven ilyen szerződés született, és valamennyi hátrányosan érinti az országot. Ha például egy osztrák cég magyarországi telephelyet működtet, és nálunk épít autópályát, akkor huszonnégy hónapig nem kell adót fizetnie. Ezzel szemben, ha egy magyar cég kapna így megrendelést például Lettországban, akkor annak rövid idő elteltével ott már adóznia kellene a bevétele után.

A Moklasz kidolgozott egy koncepciót a nemzetközi adózási deficit csökkentésére. Ennek lényege az adódiplomácia erősítése, és az ország költségvetési érdekeinek képviselete. Többek között fel kell térképezni a már megkötött nemzetközi egyezményeket, és szükség esetén újakat kell kötni. Erősíteni kell az ellenőrzési rendszert is, amelynek hangsúlyosabban ki kell térnie a nemzetközi jövedelemáramlás nyomon követésére.

,,Az természetes, hogy a német adóhatóság a német érdekeket képviseli. A magyar hatóságnak Magyarország érdekeit kell szem előtt tartania. Ehhez nemcsak jogszabályi háttérre, hanem szakmai felkészültségre és nyelvtudásra is szükség van" - mondta Herich György.

MTI - barikad.hu


http://www.barikad.hu/ezermilliardokat_bukunk_a_nemzetkoezi_szerzodeseken-2012060 8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi csőd
  2012-06-08 11:17:40, péntek
 
  Az igazi csőd

2012, június 7 - 17:19



A múlt héten csődbe ment Soltvadkert-és Vidéke Takarékszövetkezet teljes mértékben magyar tulajdonban állt és magyar kisbefektetők, kis-és középvállalkozók, valamint helyi önkormányzatok pénzét kezelte - mondta el ma délután Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A probléma mindenki számára ismert, több tízezer ember lassan egy hete nem fér hozzá a saját pénzéhez és az is hatalmas fejtörést okoz, hogy mi lesz a sorsa azoknak az önkormányzatoknak, akik a Takarékszövetkezeteknél vezették a számlájukat. A honanya elmondta, Soltvadkert, Bócsa és Kaskantyú egyáltalán nem tudja sem a folyó kiadásait fedezni, sem a vállalt kötelezettségeiket nem tudják teljesíteni. További érintett települések is vannak, mint Kiskőrös, Kecel, Baja, Császártöltés, Kiskunhalas és Tázlár. A Jobbik emiatt azonnali vizsgálatot követel, mivel több jel is utal arra, hogy több rosszhiszemű intézkedés is történt az intézet gazdálkodásában és lehetséges, hogy felelős vezetők érintettek lehetnek. Az adatgyűjtés után a nemzeti párt megteszi a szükséges lépéseket és ha szükséges, büntető-feljelentést tesz az ügyben - szögezte le Hegedűsné.

Az 1996. évi CXII., vagyis a Hitelintézetekről szóló törvény elvben előírja, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap 30 millió forintig kártalanítja a betéteseket, illetve a gazdasági társaságokat, a probléma azonban az, hogy a törvény kivételként kezeli többek között az önkormányzatokat, valamint az egyházakat is. A fent említett három önkormányzat több százmilliós veszteségét tehát nem téríti meg senki - mutatott rá a képviselő asszony és hozzátette, ez a hiba három település csődjét is előrevetíti, ezért a Jobbik azonnal kezdeményezi a szükséges módosító javaslatok benyújtását, hiszen itt tucatnyi oktatási, egészségügyi és szociális intézményről van szó. Tovább tetézi a bajt, hogy a pályázatokat is le kell állítani, mivel a pályázati önrészek is mind a Takarékszövetkezetnél voltak lekötve.

Hegedűs Lórántné hangsúlyozta, hogy kezdeményezik az önkormányzati bizottság azonnali összehívását és a radikális párt indítványozza, hogy a költségvetésben található önkormányzati fejlesztésekre szánt keretből szabadítsák fel a szükséges összeget, hogy a bajba került önkormányzatok működőképesek maradjanak és tudják fizetni a közalkalmazottak béreit. A szakpolitikus hozzátette, elkeserítő, hogy míg az elmúlt két évtizedben a magyar kormányok három alkalommal is konszolidálták a külföldi tulajdonú nagy bankokat, az Orbán-kormány mindeddig teljes közönnyel figyeli egy egész kistérség agóniáját.

Suhajda Krisztián, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője elmondta, Soltvadkerten és környékén kaotikus állapotok uralkodnak, mivel az ott élők többsége egyáltalán nem jut pénzhez. A mai közbiztonsági viszonyok miatt az idősebb korosztály is bankkártyával fizet a boltban és nem tart otthon pénzt, ezért gyakorlatilag sokan a mindennapi élelmet sem tudják megvásárolni. A politikus kifejtette, borzasztó látvány, ahogy a helyi emberek véget nem érő sorokban várakoznak más bankok előtt, hogy lakossági folyószámlát, vagy vállalati számlát nyissanak.

A képviselő rámutatott, a helyi gazdák is nagy bajban vannak, mivel ők is hagyományosan számlán tartják a pénzüket, de nem tudják fizetni az idénymunkásokat, képtelenek megvásárolni a szükséges növényvédő szereket, ez folyamat tehát katasztrofális következményekkel járhat a térségre és az ott élőkre nézve. Suhajda egyébként arról is beszámolt, hogy az önkormányzatok mellett az Evangélikus Egyház is nagyon rosszul járt, mivel Soltvadkerten egy óvodát kívánt építeni. A pályázati önrészt az egyház szintén elveszítette, s az önkormányzatokhoz hasonlóan az egyház sem részesülhet kártalanításban.

Portálunk érdeklődésére, miszerint mi lehet a csőd hátterében, Suhajda Krisztián úgy nyilatkozott, hogy még gyűjtik az adatokat, de nem kizárt, hogy egy nagyobb hitel kihelyezés után fedezetelvonás történhetett. Ennek részleteit azonban még tisztázni kell, semmi biztosat nem tudunk - tette hozzá.

Cs.G.

barikad.hu

http://www.barikad.hu/az_igazi_csod-20120607
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schengennel kezdődik? Mi marad?
  2012-06-08 11:14:48, péntek
 
 

Schengennel kezdődik? Mi marad?

2012, június 8 - 11:05


kepTegnap az uniós bel- és igazságügyi miniszterek Luxemburgban tartott találkozójukon elhatározták, hogy akár két évre is ,,ideiglenesen" helyreállíthatják a Schengen előtti állapotokat. Vagyis azt, hogy az uniós tagországok közötti határokon ismét megjelennek az őrök és ellenőrzik az úti okmányokat.

Erre akkor kerülhet sor, ha valamelyik ország külső határa (tehát az, amelyik nem Schengen-övezeti országgal köti össze) védhetetlenné válik az illegálisan beérkező menekültek miatt.

Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke élesen elítélte a döntést, amiért az kizárja az EP-t az ellenőrzés visszaállításánál. Daul azt sérelmezte, hogy ezzel romlik az uniós intézmények közötti munkakapcsolat.

A baj ennél sokkal nagyobb. Mégpedig az, hogy az EU ismét ott keresi a megoldást, ahol nem kellene és ott nem keresi, ahol kellene.

Az unió 500 milliós közösségének elsöprő többsége a schengeni szabad utazási rendszert tartja az EU legnagyobb vívmányának. Ha azt arra hivatkozással függesztik fel, hogy a görög-török határon túl sok harmadik világbeli menekült érkezik az unió területére, akkor erre minden józan politikusnak azt kellene javasolnia, hogy erősítsék meg a görög-török határ védelmét és ne nyúljanak a schengeni rendszerhez.

Miért nem ezt tették? Erre nincs racionális válasz. Hacsak az nem, hogy életünket egyre inkább ellenőrizni akarják és a bennünket figyelőknek elegük van abból, hogy kocsiba ülve átvágjunk határokon anélkül, hogy regisztrálnánk magunkat, mint ahogyan azt tesszük, ha repülünk.

Nyilvánvaló, hogy a tagországok határait átlépő kocsik rendszámát rögzíteni tudják, de azt nem, hogy kik utaznak a kocsikban. Lehet, hogy ez a szabad mozgási lehetőség az, amit meg akarnak szüntetni.

Az, amivel nem számolnak: Schengen felfüggesztése után az uniós polgárok még kevesebb értéket látnak majd az EU egyben tartására. Ez pedig annak szétesését gyorsíthatja.

Ordosz műhely

barikad.hu

http://www.barikad.hu/schengennel_kezdodik_mi_marad-20120608
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 2185
  • e Hónap: 5930
  • e Év: 159426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.