Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Nem büntetnének a vöröscsillag viseléséért, a holokauszttag
  2012-07-10 22:19:36, kedd
 
 
Nem büntetnének a vöröscsillag viseléséért, a holokauszttagadásért igen
2012, július 10 - 12:58 MTI - barikad.hu

Felmentést kért az ügyész és a védő bűncselekmény hiányában Fratanolo János ügyében. A férfi ötágú vöröscsillaggal vonult fel.

A vád és védelem egyaránt az ügyben született strasbourgi döntésre hivatkozva kérte a felmentő ítéletet, utalva arra, hogy Fratanolo János elmarasztalása nemzetközi szerződésbe ütközik.

Az ügy előzménye, hogy Fratanolo János egy 2004. május 1-jei pécsi szakszervezeti rendezvényen a zakója hajtókáján egy ötágú vöröscsillaggal vonult fel, majd ezért a Pécsi Ítélőtábla megrovásban részesítette. Eközben Fratanolo János a strasbourgi bírósághoz fordult, amelynek ítélete szerint Magyarország megsértette a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökének szabad véleménynyilvánításhoz való jogát, ezért kártérítésre kötelezte a magyar államot.

Amíg Fratanoló Jánost felmentené az ügyészség, addig a bíróság néhány héttel ezelőtt Nagy Györgyöt holokauszttagadás vétsége miatt elsőfokon elmarasztalva egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, annak végrehajtását három év időtartamra felfüggesztve. Egyúttal elrendelte pártfogói felügyelet alá rendelését, s mellékbüntetésként külön magatartási szabályként előírta, miszerint a vádlott három évig nem vehet részt politikai rendezvényeken, továbbá legalább három alkalommal el kell látogatnia a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, vagy egyszer megtekintenie az auschwitzi emlékhelyet, majd erről beszámolót is kell írnia.

Dr. Dénes Veronika az ítélet indoklásában súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott ellen "garázdaság" miatt már jogerős ítélet született (a vád szerint tojással dobálta meg Demszkyt), és miután az elmúlt hetekben "megerősödött a zsidó emlékművek elleni rongálássorozat", valamint a közelmúltban egy volt zsidó rabbit állítólag verbális támadás ért, ezért hozott precedensértékű, elrettentő ítéletet.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatmillió születése: egy csehországi zsidó 1993-ban tudta
  2012-07-10 08:13:43, kedd
 
  2012-07-09. 21:17
A hatmillió születése: egy csehországi zsidó 1993-ban tudta meg, hogy őt is "elgázosították" Auschwitzban

Jozef Kleinmann a háború után Amerikába vándorolt ki, de 1993-ban visszatért Csehországba, hogy felkutassa a családját. Akkor tudta meg, hogy mindnyájan a "holokauszt áldozatai", vele együtt: az egész család úgy volt feltüntetve, hogy a különböző "haláltáborokban" haláloztak el. (Ráadásul ő 1940-ben született, mégsem dobták égetőgödörbe, gázkamrába stb.) Vajon hány esetben alkalmazták e trükkök százait, miközben Amerika, Izrael és Európa tele van zsidóval, nekünk pedig jogszabály írja elő, hogy el kell hinnünk a hatmilliót?...

http://www.youtube.com/watch?v=EddVeWgQf4o&feature=player_embedded

További részletek: http://kuruc.info/r/34/98499/#ixzz20CJGYIfj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZÉGYEn
  2012-07-10 08:11:50, kedd
 
  2012-07-09. 21:35
A kneszetben alázkodott a "német" nagykövet a körülmetélésre vonatkozó kölni ítélet miatt

A kölni "körülmetélési ítélet" egyedi esetre vonatkozik, amely nem kötelez más bíróságot - hangsúlyozta Németország izraeli nagykövete hétfőn az izraeli parlamentben.
Andreas Michaelis részt vett a kneszet egyik bizottságának az ülésén, és Reuven Rivlinnek, a kneszet elnökének egy levelet is átadott, amelyben a német kormány álláspontját fejtette ki.
A kölni tartományi bíróság múlt hónapban, egy konkrét ügyben olyan ítéletet hozott, hogy a fiúgyermekek körülmetélésének zsidó és muzulmán vallásúak körében gyakorolt szokása sérti az egyén önrendelkezési jogát, amely előbbre való a vallásszabadságnál. A bíróság egy muzulmán orvos ügyében ítélkezett. Az illető egy négyéves fiún végzett rituális körülmetélést. A beavatkozás komplikációkkal járt, a gyerek kórházba került, az illetékes ügyészség pedig értesült az esetről, és perbe fogta az orvost testi sértés miatt. Az orvost később felmentették.
"Az ítélet egyedi esetre vonatkozik, amely nem kötelez más bíróságot" - szögezte le Michaelis. A német kormány - folytatta - természetesen tiszteletben tartja a bíróságok függetlenségét. Ugyanakkor - húzta alá - a vallásszabadság gyakorlása alkotmányos alapelv Németországban. Ez egyaránt vonatkozik a zsidóságra, az iszlámra és más vallási közösségekre.
Zsidó és muzulmán szervezetek, valamint keresztény egyházak is bírálták a kölni ítéletet, amely szerintük sérti a vallásszabadságot. Az ítélet Izraelben is értetlenséget és megütközést váltott ki, "különös tekintettel a történelmi múltra, a nácizmus által meggyilkolt 6 millió zsidóra" - teszi hozzá az MTI, melynek metéltjei semmiképpen sem akarták kihagyni ezt a kiváló lehetőséget.
A nagykövet levelében felhívta a figyelmet, hogy az ítélet eltér a körülmetélésre vonatkozó német jogértelmezéstől. A körülmetélést "társadalmilag és jogilag 60 esztendeje elfogadott gyógyászati beavatkozásnak tekintik" - hangsúlyozta.
Danny Danon, a szóban forgó parlamenti bizottság elnöke, aki az ülésre a német nagykövetet meghívta, hangsúlyozta, hogy a körülmetélés a judaizmus egyik pillére, és "Izrael nem tűri el a zsidó vallás korlátozását sehol a világon".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/98500/#ixzz20CIqt06Z
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köves Slomó hitközsége és a Mazsihisz is Amerikában kilincse
  2012-07-10 08:06:26, kedd
 
  2012-07-09. 12:55


Az antiszemitizmus visszaszorításáról tárgyaltak az Egyesült Államok kormánytisztviselőivel a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) civil vezetőségi tagjai.

Bodnár Dániel (EMIH) és Heisler András (Mazsihisz)
Mint írták, a Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija által meghirdetett konzultáció keretében szervezett június 26. és július 2. közötti látogatás célja a zsidó önszerveződés új programjának bemutatása és az ezzel kapcsolatos nemzetközi egyeztetés megkezdése volt.
Közvetlen együttműködést akarnak
A magyarországi zsidó közösség két legnagyobb szervezetének delegációja kezdeményezte a közvetlen együttműködést az amerikai kormányzati szervekkel, és a zsidó érdekképviseleti szervekkel a magyarországi antiszemitizmus elleni fellépés ügyében - tették hozzá.
Szuverén önvédelmi intézmény kell nekik
A közlemény szerint a tárgyalásokon Bodnár Dániel (EMIH) és Heisler András (Mazsihisz) a konzultációs program három fő témáját ismertette. E szerint elengedhetetlenül szükséges az önszerveződő zsidó közélet megteremtéséhez a jogvédelmi és a szuverén önvédelmi intézmények megteremtése.
Clintonné embereivel építenének zsidóellenes megnyilvánulásokat vizsgáló rendszert
Beszámoltak arról, hogy a New York-i székhelyű Rágalmazás Elleni Liga vezetőivel az aktív együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak, Washingtonban pedig Hillary Clinton külügyminiszter kabinetjének vezető tisztviselői fogadták a küldöttséget. Ennek során a magyar fél konkrét tanácsot és szakmai segítséget kért a zsidóellenes megnyilvánulásokat vizsgáló rendszer felállításához.
Kuruc.info és Jobbik
Heisler András és Bodnár Dániel a tárgyalásokon emlékeztette a jelenlévőket, hogy az antiszemitizmus elsősorban verbális szinten, illetve a politikai közbeszéd szintjén van jelen Magyarországon. Mint írták, a megbeszéléseken felmerült az amerikai szerverről üzemelő Kuruc.info kérdése, továbbá szó esett a Jobbik politikai térnyeréséről a fiatalok körében.
Budapestre jönnek
Hanna Rosenthal, az amerikai kormány antiszemitizmus elleni küzdelem ügyéért felelős különmegbízottja bejelentette, hogy hamarosan Budapestre látogat, ahol folytatják az eszmecserét.
"Aggódnak"
A küldöttséget fogadta Marie Yovanovitch, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára is, aki aggodalmának adott hangot a magyarországi helyzet alakulásával kapcsolatban. A vezető diplomata külön kitért a Nemzeti alaptantervbe bekerült antiszemita szerzők és Nyírő József újratemetésének ügyére.
Szapáry is kinyalta nekik
A küldötteket ugyancsak fogadta Magyarország washingtoni nagykövete, Szapáry György, aki a zsidó közösség képviselőivel az antiszemita jelenségeknek Magyarország nemzetközi megítélésére gyakorolt hatásáról egyeztetett.
A Zsigeten is ott lesznek
A nyár folyamán az EMIH által kezdeményezett konzultáció keretében tartanak a hatékony jogvédelemmel foglalkozó nemzetközi workshopot, egyeztetnek a demokratikus parlamenti pártokkal, és számos civil programot rendeznek, egyebek mellett a Sziget fesztiválon.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/98478/#ixzz20CHSglGL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.