Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
B o CS á SS M e G !
  2012-07-11 23:58:51, szerda
 
 


A szeretet. nem sértődékeny vagy ingerlékeny, nem haragtartó; nem tartja számon az ellene elkövetett gonoszságot; nem veszi figyelembe az ellene elkövetett gonoszságot.
- 1 Korinthus 13:5

Előfordult már veled, hogy próbáltál valakinek megbocsátani,de úgy érezted,egyszerűen képtelen vagy rá? Sírtál, imádkoztál és kérted Isten segítségét, de az elutasításból fakadó régi érzelmek csak nem akartak elmenni.

Vess véget az ilyen kudarcoknak azáltal, hogy hitből - nem pedig az érzéseid alapján - bocsátasz meg! Az igazi megbocsátásnak semmi köze nincs ahhoz, hogy mit érzel. Ez egy akaratlagos cselekedet, melynek alapja az Isten iránti engedelmességünk és az Őbenne való hitünk.

Ez azt jelenti, hogy ha egyszer megbocsátottál valakinek, akkor úgy kell tekintened, hogy örökre megbocsátottál neki! Amikor a régi érzések előtörnek benned, és a sátán arról próbál meggyőzni, hogy igazából nem is bocsátottál meg, állj ellen neki. Mondd ezt: "Nem, én már megbocsátottam az illetőnek hitből. Nem fogok ezekben a régi
érzésekben élni."

Majd az 1 János 1:9 alapján hidd el, hogy Isten megbocsátott,megtisztított a meg nem bocsátás bűnétől és minden ezzel kapcsolatos hamisságtól, és nem is emlékszik az elkövetett gonoszra!

Hallottál már ilyet: "lehet, hogy megbocsátok, de soha nem felejtek"? Ez egy másodosztályú megbocsátás, amivel te mint hívő soha nem lehetsz megelégedve. Neked természetfölötti módon kell megbocsátanod,"miképpen az Isten is megbocsátott néktek a Krisztusban" (Efézus
4:32).

Úgy kell megbocsátanod, ahogy Isten teszi. Örökre és feltétel nélkül el kell feledkezned arról a vétekről, és úgy kell cselekedned, mintha soha nem történt volna közöttetek semmi rossz. Nem csak meg kell bocsátanod, de szándékosan el is kell felejtened az ellened elkövetett gonoszságot.

Ahogy ezt megteszed, valami természetfölötti dolog fog benned történni. A fájdalom, amit egykor az incidens okozott, eltűnik. Isten ereje elmossa a hatását, és magad mögött tudod hagyni egyszer és mindenkorra.

Ne legyél "érzelmi könyvelő", aki gondosan feljegyez minden rosszat,amit elkövettek ellene. Tanulj meg megbocsátani és elfelejteni!
Egy teljesen új, áldással teljes világ fog kitárulni számodra!

HATÁROK NÉLKÜL
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne akarj mindenkinek megfelelni!
  2012-07-11 08:11:23, szerda
 
  "Veszélyes azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad." (Példabeszédek 29:25, GNT fordítás)





Sok időt és energiát pazarolunk el az életünkben arra, hogy kitaláljuk, milyennek akarnak minket látni mások, és aztán megpróbáljunk olyanná válni - ahelyett, hogy olyanok lennénk, amilyennek Isten teremtett minket.

Ez azért nagyon veszélyes, mert ha állandóan amiatt aggódsz, hogy mások mit gondolnak, teljesen el fogsz veszni a sok kritika között. Nem mindig azt teszed, amit kell. Azt csinálod, amit mindenki elvár tőled. Így valószínűleg elmulasztod a legjobbat, amit Isten szán neked, mert nincs időd megállni, és végiggondolni, Isten mit szeretné, hogy mit tegyél.

1. tény: Nem tudsz mindenkinek megfelelni. Még Isten sem tud. Az egyik ember esőért imádkozik, a másik napsütésért. Kinek az imájára válaszol Isten? Bolond az, aki olyat próbál tenni, amire még Isten sem képes.

2. tény: Nem is kell, hogy mindenkinek megfelelj. Az csak mítosz, hogy ha boldog akarsz lenni, mindenkinek szeretnie kell és el kell ismernie téged. Ez egyszerűen nem igaz. Nem kell mindenkinek tetszened ahhoz, hogy boldog legyél az életed során.

3. tény: A visszautasítás nem fogja tönkretenni az életedet. Fáj, persze, és nem éppen vidám érzés. Kényelmetlen is. De a visszautasítás csak akkor teheti tönkre az életedet, ha te engeded neki.

Ne akarj mindenkinek megfelelni. Jusson eszedbe, hogy senki sem okozhat neked rossz érzést, csak akkor, ha te engedélyt adsz rá. "Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" (Róma 8:31) Ha Isten szeret téged, kit érdekel, hogy nem mindenki hagy jóvá mindent, amit teszel?

Semmi olyat nem tudsz tenni, amitől Isten kevésbé szeretne, viszont olyat se, amitől jobban. Tökéletesen szeret ebben a pillanatban is, úgy, ahogy vagy.

Beszéljünk róla!

Ki az az ember az életedben, akinek a tetszését túlságosan szeretted volna elnyerni?

Ez a törekvés hogyan akadályozott meg abban, hogy olyan legyél, amilyennek Isten akar látni?



(Daily Hope by Rick Warren, 2012.06.04.)


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 4149
  • e Hónap: 7950
  • e Év: 69251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.