Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A struc meg a kis zsiráf :-) ( mozgó)
  2012-07-19 13:37:25, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
A doboz és a kutyusok(mozgó)
  2012-07-19 13:35:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Nők a ringben(mozgó)
  2012-07-19 13:35:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Vörös pandamacika(mozgó)
  2012-07-19 13:34:09, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ügyi :-) (mozgó)
  2012-07-19 13:32:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Sietős pingvinek(mozgó)
  2012-07-19 13:30:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Sárgadinnye mint gyógynövény
  2012-07-19 13:03:16, csütörtök
 
 


Az ázsiai eredetű sárgadinnye gyümölcs és gyógynövény is egyben. Szülőhazája India, ahol már 4000 évvel korábban is termesztették. A sárgadinnye a görög társánál kevésbé kedvelt, ám tápanyagtartalma jelentősebb.

Többféle fajtáját ismerjük. Héja lehet rücskös, sima, hálós és barázdás is, húsa pedig narancsszínű és zöldes árnyalatú. Ebből kifolyólag nemcsak nevük, hanem színük és tápanyagtartalmuk is megkülönbözteti őket egymástól. Bizonyos fajtái már június végén érnek, és a tenyészidő egészen szeptemberig elhúzódhat. Az érett sárgadinnyét kivilágosodott héjáról, a bibepont felöli végének puhaságáról, és ehhez kapcsolódó jellegzetes illatáról ismerhetjük meg.

Tápértéke a következő tápanyagokban rejlik: kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, magnézium, réz, cink és króm, A-vitamin, tiamin, folsav és C-vitamin.

Gyógyhatását béta-karotin tartalmának köszönheti, ebből kifolyólag minden gyulladásos és lázas betegségre kiváló gyógyír. Ez utóbbi idején kellemesen hűsít, és javítja a közérzetet. Jó hatást vált ki továbbá vékony- és vastagbélgyulladáskor, illetve a vékonybél végénél lévő zár gyulladásakor.
A bél e szakaszának megbetegedése főleg azoknál a vegetáriánusoknál jelentkezhet, akik táplálékuk legnagyobb részét nyersen fogyasztják.Női problémák kezelésére kiválóan alkalmas a sárgadinnye, főleg akkor, ha menstruációjuk rendszertelen vagy erős. A gyümölcs hatékonyságának a sora még mindig nem ért véget: élénkíti a veseműködést és ezen kívül a köszvény, az epekő és a reuma egyik legjobb ellenszere.
Kimagaslóan jó hatással van az immunrendszerre, tisztít, eltávolítja a fájdalommal járó lerakódásokat a test minden részéből így a bokából és a csuklóból is. Magas szénhidráttartalma miatt főétkezésként is az étrendbe illeszthető, bár nagyon magas cukortartalma miatt a sárgadinnyét cukorbetegek csak kis mennyiségben fogyaszthatják.
Ameddig képesek vagyunk ellenállni ennek az ínycsiklandó gyümölcsnek, akkor tartsuk 7-10°-os hőmérsékleten, így garantáltan eláll három vagy akár öt napig is ezt persze nagyban befolyásolja a gyümölcs érettségi szintje. Ha hűtőben tároljuk, figyeljünk arra, hogy más ételek könnyen átvehetik zamatos illatát.

Forrás: napidoktor

Sárgadinnye: a bőrbetegségek doktora:
Amellett, hogy igen ízletes és folyadékban gazdag gyümölcs, gyógyászati hatása sem mellékes. Kitűnő gyógyszer mindenféle lázas és gyulladásos betegségre. Gyógyhatását a béta-karotin tartalmának köszönheti, de sikerét növeli a benne lévő nagymennyiségű C-vitamin és ásványi anyagok. Sárgadinnye-kúrát tartva az immunrendszer erőre kap, növekszik a szervezet ellenálló képessége. Egyes bőrbetegségek (melyek általában gyulladásos elváltozások következményei) sárgadinnye fogyasztásával elmúlnak. A sárgadinnye alaposan hozzájárulhat ahhoz, hogy a meghűléses megbetegedésen gyorsan, zökkenőmentesen túltegyük magunkat.
Forrás : astronet
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mangosztan - az istenek gyümölcse
  2012-07-19 12:40:45, csütörtök
 
 


Mangosztan - az istenek gyümölcse

Gazdag poliszacharidokban, amelyek baktérium és gombaölő hatást fejtenek ki, valamint tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, B1-, B2-, B6- és C-vitamint is.

A mangosztánban található hatóanyagok sora azonban ezzel nem zárul le! Az igazi értékét az adja, hogy különösen nagy mennyiségű xantont tartalmaz. A xantonok, a flavonoidok családjába tartozó rendkívül erős antioxidáns vegyületek, melyek egyes vizsgálatok szerint ötször hatékonyabbak a C- és E-vitaminnál.
Több mint 200 féle létezik a természetben, és minden xanton más és más hatást fejt ki a szervezetre. Mindennek megvan a maga sajátos hatás profilja, egymással kombinálva pedig hatásaik felerősödnek, és így az egész szervezet egészséges működését elősegítik.
Az etnobotanikus, dr. James Duke számos táplálék-kiegészítőként alkalmazott természetes készítmény kémiai összetételét vizsgálta meg. A kémiai alkotóelemek alapján felsorolta az összetevők ismert hatásait. Dr. Duke megadja a feltételezett napi adagokat és a várható kedvező hatásokat (a magnosztán gyümölcs alkotórészeivel kapcsolatban elvégzett saját és egyéb szakértők általi vizsgálatok alapján). A kedvező hatások teljes listája embert próbáló hosszúságú, 138 különböző tulajdonságot tartalmaz.

Az alábbiakban felsoroljuk azt a néhány kedvező hatást, amelyeket a magnosztánt fogyasztó emberek nagy többségénél megfigyelhetők voltak.
- Vérzsírszint csökkentő hatás - csökkenti az LDL-szintet,- Antihipertenzív hatás - csökkenti a vérnyomást,
- Megelőzi az érelmeszesedést - az artériák elzáródását és megkeményedését,
- Kardioprotektor hatás - védi a szívizmot,
- Hipoglikémiás hatás - csökkenti a vércukorszintet,
- Parkinson-kór és Alzheimer-kór elleni hatás, illetve kedvezően hat az elbutulás egyéb formáira is,
- Immunstimuláns - serkenti az immunválaszt,
- Gombaölő hatás,
- Antibakteriális hatás,
- Antivirális hatás, dermatitis, sebfertőzések, tinea és akne kezelésére alkalmazható,
- Gyulladáscsökkentő hatás,
- Antipiretikus hatás - lázcsillapító,
- Zöldhályog és szürkehályog ellenes hatás,
- Csökkenti a pikkelysömör keltette viszketést,
- Ínybetegséget megelőző hatás, erősíti a fogágy kötőszöveteit,
- Hasmenést csökkentő hatás,
- Rost- és gyümölcssav tartalma segíti az emésztést és bélműködést,
- Elhízás elleni hatás - természetes fogyás,
- Kimerültséget csökkentő hatás,- Antidepresszív és szorongásoldó hatás,
- Öregedés gátló hatás.

A tudomány számára még nem teljes mértékben ismeretes, hogy a mangosztán miért hatékony ennyi különböző betegség kezelésében, de feltehetően gazdag xanton tartalmában keresendő a megoldás.

Mangosztánnal az allergia ellen
Gyümölcsének héjában a kutatók egy olyan anyagot találtak, amely kiegyensúlyozza a prosztaglandin E szintézisét és a hisztamin felszabadulását. Ez a két folyamat többek között az allergiás reakciók velejárója is. Laboratóriumi tesztekben a növény kivonata hatékonyan enyhítette az allergiás tüneteket.A prosztaglandinok fontos szerepet játszanak a központi idegrendszer fájdalomingerének közvetítésében. Így azok a gyógyszerek, amelyek meggátolják a prosztaglandinok képződését, fájdalomcsillapító hatást fejtenek ki.

Forrás napidoktor
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A zsírégető ananász-villámdiétával
  2012-07-19 12:31:52, csütörtök
 
 


Az ananász a legrostosabb egzotikus gyümölcs, ami elősegíti az emésztést, vitaminjaival, ásványi anyagaival és nyomelemeivel táplálja a szervezetet. Zsírégető hatása mellett jobb közérzetet biztosít, és édesség iránti vágyadat is csökkenti. Könnyű és ízletes táplálék, 10 dkg csak 30 kalóriát tartalmaz, persze csak a friss gyümölcs.
Konzervben is kapható, de ebben a formában cukrozzák, ráadásul a feldolgozott ananászban jóval kevesebb az értékes anyag, mint a frissben. Minél nagyobb a friss ananász, annál több értékes gyümölcshúshoz jutsz! Az érettebbeket válaszd vásárlásnál, és azonnal fogyaszd!

Az érettebbeket válaszd vásárlásnál, és azonnal fogyaszd!
Speciális diétánkkal öt nap alatt, minimum három kilótól szabadulhatsz meg. Az ananász gyorsítja az emésztést, a rostban gazdag táplálkozás jót tesz a bőrnek, vitalizál és segíti a méreganyagok kiürülését. Az étrend pontos betartásával a testedben pangó víztől is megszabadulhatsz.
Ahhoz, hogy a diéta sikeres legyen, naponta két liter szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet fogyassz el, reggel éhgyomorra, este pedig lefekvés előtt igyál meg két deciliter zöld teát, egy kiskanál mézzel és fél citrom levével elkeverve! Kerüld az édesítőszerrel és cukorral készült üdítőket! Kávét ihatsz, de kizárólag keserűen vagy egy kevés tejjel! Próbáld ki te is a mintaétrendet!

1 nap
Reggeli: 1 szelet rozskenyér, light margarin, 2 karika ananász, 2 dl ananászlé.
Tízórai: 2 db mandarin, 2 db korpás keksz.
Ebéd: vegyes zöldsaláta, öntet és kruton nélkül.
Uzsonna: 1 db narancs.
Vacsora: kivi-ananász saláta, 2 db puffasztott búzaszelet.
2. nap
Reggeli: 1 szelet rozskenyér, light margarin, 2 karika ananász, 2 dl ananászlé.
Tízórai: 1 db alma, 2 db puffasztott búzaszelet.
Ebéd: 30 dkg párolt zöldség, light majonézzel.
Uzsonna: 2 db mandarin.
Vacsora: 2 karika ananász, 1 szelet natúr csirkemellfilé.
3. nap
Reggeli: 1 szelet rozskenyér, light margarin, 2 karika ananász, 2 dl ananászlé.
Tízórai: 1 db grapefruit.
Ebéd: 30 dkg párolt zöldség, 1 szelet tengeri halfilé zsír nélkül.
Uzsonna: 2 dl ananászos joghurt.
Vacsora: 2 karika ananász, 2 db korpás keksz.
4. nap
Reggeli: 2 db kivi, 1 szelet magvas kenyér, 1 pohár ananászlé.
Tízórai: 1 db kivi, 2 db korpás keksz, 1 pohár ananászlé.
Ebéd: 10 dkg csirkemellfilé két karika ananásszal, 5 dkg barnarizs.
Uzsonna: 1 db banán.
Vacsora: 1 db kivi, 1 db banán, 1 pohár ananászlé.
5. nap
Reggeli: 2 db kivi, 5 dkg gyümölcsös müzli, 1 pohár zsírszegény tej.
Tízórai: 1 db banán, 1 pohár ananászlé.
Ebéd: 15 dkg tengeri halfilé, 5 dkg barnarizs.
Uzsonna: 2 karika ananász.
Vacsora: 1 db kivi, 1 db banán, 1 pohár ananászlé.
Forrás: napidoktor
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Természetes zsírégetők
  2012-07-19 12:19:20, csütörtök
 
 


Acai Berry:Az Acai az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételében a legjobb antioxidáns.
- Az Acai Berry értékes mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet.
- Természetes úton csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja a kalóriák égetését.
- Serkenti az anyagcserét, növeli az energiaszintet.




Citrom: A természetes zsírégetők között a citrom benne van az első tízben! A citrom serkenti az anyagcserét, az emésztést és a zsírok lebontását.
-A citrom serkenti az anyagcserét és az emésztést.
- Segíti a szervezet méregtelenítését, a salakanyagok kiürítését.
- Fogyasztása gyorsítóan hat a zsírégetésre.

CLA: A CLA az egyik legfontosabb omega-6 zsírnak - a linolénsav - egyik formája. A CLA az egyik legkeresettebb testsúlycsökkentő táplálékkiegészítő, melyet valaha behoztak a piacra. A húsok és sajtok jelentős mértékű feldolgozását megelőzően, az átlagos étrend jóval több CLA-t tartalmazott, mint napjainkban. Mára többnyire a kiegészítők szedésével érhető el e fontos zsírsav ideális szintje.
A CLA beindítja a szervezet zsírégetését.
Szabályozza a zsír és fehérje anyagcserét.
Növeli egy adott mennyiségű táplálék hatékonyságát.
Szálkásítja az izmokat, és jelentősen csökkenti a testzsírt.


C-Vitamin: A C vitamin napjaink csodavitaminjának számít, hiszen mind az egészség megőrzésében, mind a már kialakult betegségek kezelésében a C vitamin valóban csodákat produkál!
- Fogyás szempontból hangsúlyos, hogy a C vitamin hozzájárul az édesség utáni vágy és a szénhidrát-éhség csökkentéséhez.
- Elősegíti a többi vitamin hatékonyságát, serkenti a méregtelenítést.
- Az egyik legerősebb antioxidáns, csodavitaminnak is hívják...




Guarana: A guarana Dél-Amerikában honos gyógynövény. Hatása hasonló a kávéhoz, azzal a különbséggel, hogy hosszan, akár 6-8 órán át tartó frissességet okoz, és nincs semmilyen ismert káros mellékhatása. Javítja a testi és szellemi teljesítőképességet, így sportolóknak, illetve szellemi foglalkozásúaknak egyaránt ajánlható.
- A guarana egy élénkítő hatású gyógynövény.
- Javítja a testi és szellemi teljesítőképességet.
- Csökkenti az étvágyat és serkenti a zsírégetést.


Króm: A króm számos életfolyamatunkban létfontosságú szerepet tölt be; gyorsítja az anyagcserét és rendben tartja a cukorháztartást. Azt is mondhatjuk, hogy a króm egy szénhidrátfaló elem. 35 év felett a króm különösen fontossá válik. Ahogy idősödünk, szervezetünk egyre rosszabbul kezeli a vércukrot, mivel a sejtek nehezebben tudják azt felvenni és elégetni. Ennél fogva a króm által nyújtott segítség létfontosságúvá válik.
-A króm serkenti a szénhidrát- és cukoranyagcserét.
- Erősíti az inzulinhatást, hogy a szénhidrát anyagcsere megfelelő legyen. Szabályozza a vércukorszintet, és stabilizálja az energia-háztartást.
- Sportolásnál csökkenti a testzsírt, növeli az izomtömeget és szálkásít.
- Gyorsítja a fehérjék beépülését, növeli a teljesítőképességet.

L-karnitin: Az L-karnitin (L-Carnitine) egy aminosav származék, amely természetes biokémiai úton is képződik a szervezetünkben. Az L-karnitin feladata, hogy megkösse a zsírsavakat, és átszállítsa azokat a sejtek energiaközpontjába, hogy ott üzemanyagként felhasználásra kerüljenek. Ez lesz az izmok egyik fő energia forrása. Az L-karnitin megnöveli a zsírok energiaforrásként való felhasználását (zsírt éget), és megakadályozza a zsír lerakódását.
- Az L-karnitin megakadályozza a zsírok lerakódását.
- Energiává alakítja a testben tárolt zsírokat = növeli az energiaszintet.
- Javítja a szervezet teljesítőképességét, csökkenti a kimerültséget.
- Csökkenti a testtömegindexet (BMI), s segíti a sovány izomzat kiépítését.
- Megköti az anyagcsere során létrejövő savakat.
(hiány esetén a savakat a zsírszövet elraktározza, ami nehezíti a fogyást)
- Csökkenti a szervezet tápanyagigényét.
(alacsony L-karnitin szintnél nő a szervezet tápanyagigénye)


Omega 3-6-9: A zsírok eddig a fogyókúrázók ellenségei voltak, s csak arról lehetett hallani, hogy a fogyás egyik kulcsa a zsírszegény étrend. A legújabb kutatások azonban bebizonyították, hogy a zsíroknak csak bizonyos fajtája nemkívánatos, s a jó zsírok fogyasztása egyenesen létfontosságú ahhoz, hogy véglegesen megszabaduljunk a felesleges kilóktól! Az Omega 3-6-9 is a jó és nélkülözhetetlen zsírok közé tartozik!
Jó zsírok nélkül nagyon nehéz tartósan és egészségesen fogyni!
- A telítetlen zsírsavak javítják a zsíranyagcserét.
- Lekötik a savakat, hozzájárulnak a szervezet lúgosításához.
- Az omega zsírsavak segítik a vérkeringést, növelik a teljesítményt.
- Csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet.

Szójalecitin: A lecitin szinte minden életfunkciónkban részt vesz, nélkülözhetetlen alkotóeleme a sejteknek, különösen a sejthártyának és az idegszövetnek. A lecitin az egyik összetevője azon fehérjéknek, melyek a vérben a zsírok szállítását végzik. Mivel a lecitin aktívan részt vesz a zsírsejtek lebontásában, kiemelkedő szerepet kap a testsúlykontrollban, fogyókúrákban vagy fogyasztó étrend-kiegészítőkben.
- A lecitin fő alkotórészei (kolin, inozitol) zsírbontó, zsírégető hatásúak.
- Javítja a máj működését, csökkenti a koleszterinszintet.
- Csökkenti az ízületi fájdalmakat (ezért szokták sportolók is szedni).

Zöld tea: A zöld tea egészségre kiható ereje legnagyobb mértékben a benne található nagy mennyiségű antioxidáns anyagok (polifenolok, s annak egyik csoportja, a katekin vegyületek) jótékony hatásának köszönhető. Egészségmegőrző tulajdonságai mellett, a zöld tea hatása a zsírégetés felgyorsításában is megnyilvánul.
- A zöld tea méregtelenít, serkenti az anyagcserét, gyorsítja a zsírégetést.
Javítja az emésztést, segíti az emésztőrendszerbe került zsírok lebontását.
Növeli a bőr rugalmasságát, csökkenti a narancsbőrt (cellulitot).
A zöld tea antioxidáns hatású, segíti a pusztító szabad gyökök lebontását.
- Koffein tartalma élénkítő hatású, serkenti a szellemi teljesítőképességet.
Forrás:fogyás.info
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 253 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 6357
  • e Hónap: 37843
  • e Év: 242544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.