Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Cionista érdekek szolgálatában a Külügyminisztérium
  2012-07-22 23:58:08, vasárnap
 
  Cionista érdekek szolgálatában a Külügyminisztérium

2012. július 22. 03:50:38

Teljesen egyértelmű, hogy a Külügyminisztérium nem tudja vagy nem akarja megérteni a sajtótájékoztatón elhangzottak tartalmát, amely éppen a francia külügyminisztérium és a Wiesenthal központ magyar igazságszolgáltatásba való durva beavatkozásának elutasítását kérte számon a Bem rakparttól - mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke a barikad.hu-nak.

Hozzátette: bár szánalmas, de érthető a Külügyminisztérium izgatott reakciója, hiszen nehéz feladat lehet összeegyeztetni a nemzeti szuverenitás látszatának fenntartását a cionista érdekek elvtelen kiszolgálásával.

A politikus a magyar külügyminisztérium korábbi nyilatkozatára utalt, amelyben az áll, hogy a Csatáry László ügyében azért nem szólalt és szólal meg a nyilvánosság előtt, mert büntetőügyről van szó, így az eljárás lefolytatása nem a Külügyminisztérium hatásköre. Hozzáteszik: a magyar állam működése a hatalmi ágak elválasztásának elvén alapszik, vagyis az igazságszolgáltatás mind működésében, mind intézményrendszerében elkülönül a végrehajtó hatalomtól.

A külügy közleményében azt írta, a jobbikos politikusnak a tárcára vonatkozó kritikai megjegyzésének sem formáját, sem tartalmát nem tartja elfogadhatónak és azt a leghatározottabban visszautasítja.

Fontosnak tartották az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásának rendelkezését is idézni: "tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését". Hozzáteszik: e bűncselekmények nem évülnek el, a független magyar igazságszolgáltatás feladata, hogy ezeket a cselekményeket még ennyi év elteltével is feltárja, és a felelősségre vonást senki ne kerülhesse el.

Gyöngyösi Márton szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy a Jobbik felháborítónak tartja azt a fajta magatartást, ami Magyarország ellen külföldi segédlettel bontakozik ki a vélt és mesterséges antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében. ,,Mint jól tudjuk, ezen a héten megszólalt Zuroff után Bernard Valéro, Franciaország külügyminisztériumának szóvivője is ebben a kérdésben és kifejtette, hogy a magyar igazságszolgáltatás előtt kell Csatáry Lászlónak felelnie" - hangsúlyozta akkor a politikus.

Reményét fejezte ki: azt, hogy a magyar külügyminisztérium miért késlekedik megszólalni az ügyben, a nyári szabadságolások számlájára írhatjuk, nem a szokásos szolgalelkűségnek és visszafogottságnak, amit a külügyminisztérium szokott képviselni. Bebizonyosodott, hogy ez utóbbiról van szó, hiszen Gyöngyösi szavaira tudtak reagálni.

KZ - barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=102375
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köztes megoldás – gyilkosságért halál!
  2012-07-22 23:34:40, vasárnap
 
  Köztes megoldás - gyilkosságért halál!
2012. július 22. 10:01:44

A tények:

A lány egy szép születésnapos este után gyalog indult hazafelé. Nem gondolt arra, hogy baja eshetnék. A társaságbeli fiúk, férfiak egyike sem volt annyira lovagias, hogy felajánlotta volna kíséretét - ahogyan ez még az én fiatalkoromban is kötelező volt... de ezt (is) tette az elmúlt két évtized liberális nevelése. A lány mögött ott ment a szexuális éhségében és primitív mivoltában egyre inkább állattá váló drogos cigány. Majd a lányt egy elhagyott helyen lemeztelenítetten találták meg holtan. A részletekről nem érdemes beszéli, mert nem tudunk semmi biztosat. Egyedült volt-e a gyilkos, volt-e tettestársa, megerőszakolta-e a lányt, kocsival vagy gyalog volt-e... az információk teljesen bizonytalanok, mert ez függ a társadalom hangulatának befolyásolásától, a nem létező cenzúrától, a politikai pártok hisztériájától stb... Tehát, csupán két dolog igaz Bándy Kata 25 éves pszichológust megölte a már letartóztatott cigány.



Reakciók:

A társadalom rettenetesen felháborodott, mert ismét öltek Magyarországon, s ez ellentmond a hivatalosa közléseknek, amelyek szerint a bűnözés csökken. Alig telt el néhány nap, három cigány megvert és megerőszakolt egy német házaspárt saját tanyáján. Ebben az esetben az őket ellátó magyar orvos kért bocsánatot a sértettektől. (Másnak nem jutott eszébe!) A cigányszervezetek és a jogvédők nem szólalnak meg, a kormány hallgat, mert kellemetlen ismét azt mondani, hogy nincs etnikai jellemzőkkel elkövetett tipikus bűnözés, amit régebben a kriminológia számon tartott és tanították a jellemzőit.) Egyedül a egy ellenzéki párt vette fel a labdát, azaz a lehetőséget. Nekik jól jött a gyilkosság ténye, mert mint a szörfösök, ismét meglovagolhatják - ostobán és meggondolatlanul - a halálbüntetés visszaállításának kérdését, és a cigánybűnözésre épülő hecckampányt. A társadalomban izzik tehát a tehetetlen düh, a cigánybűnözők röhögnek a markukban, és egyre több magyarellenes megnyilvánulás olvasható a közösségi oldalakon, mert ők tudják, hogy a liberális Európa - saját halálos ítéletét aláírva! - támogatja őket, ha ölnek, ha nem... a bíróságon pedig a föld alól is előkerítenek számukra olyan mentségeket, amelyek a büntetési tételt (lásd Cozma-ügy ítélete) minimálisra csökkenti.



A halálbüntetés visszaállítása:

Néhány párt vezetői kitörő örömmel fogadták a gyilkosság hírét, és azonnal beindult a gépezet. Mintha a magyar igazságszolgáltatást, a móri ítéletet nem ismernék, azonnal a halálos ítélet visszaállítását kezdték el követelni. Első nekifutásra persze jogosnak és indokoltnak vélheti az ember e szigorú büntetési tételt. Azonban belegondolva jobb, ha efféle nincsen ma Magyarországot. Ugyanis egy erkölcsileg a nulláig lezüllött, politikai befolyás alatt álló közigazgatásban, igazságszolgáltatásban nincs helye a halálbüntetésnek. A bírói függetlenség ,,magyar verziója" nem teszi lehetővé sokszor még a tisztességes eljáráshoz való jogot sem, nemhogy egy ilyen súlyú ítélet elleni fellebbezést. Ha egy bíró rossz ítéletet hoz, azt a bírót Magyarországon felfelé buktatják, felelősségre vonás nincsen, és minden aljas, emberellenes ítéletet a bírói függetlenségre és a bírói mérlegelésre lehet fogni. Igazságkeresés még akkor sincsen, ha erre a törvény felhívja a figyelmet a büntetőpereket illetően. Tehát, ha ma Magyarországon visszaállítanák a halálbüntetést, akkor egy olyan lehetőséget adnának a maffia, az állam, a magánember kezébe, amely lehetőség minden ellenség eltakarítására alkalmas volna. A mai magyar közerkölcs és bűnözői dörzsöltség alapján nem volna elképzelhetetlen, hogy egyes emberek megszervezzék és megrendezzék a gyilkosságot, amelyben a halálra ítélésre szánt ellenséget állítanák be bűnösnek. A rossz ítéletek sorát nem tudnánk egyetlen lapszámban közölni terjedelmi okokból.



Indokok a halálbüntetés ellen:

1./ Kaiser Ede ma már nem élne, pedig nem volt Mór közelében sem, amikor a banki alkalmazottakat és ügyfeleket megölték... a bíró feljebb bukott... noha, azóta is a Bosnyák téri piacon kellene söprögetnie a kofák által otthagyott szemetet.

2./ A vak asszony villanyóráját cserélték le, s arról egy plomba hiányzott - mondták a szerelők. Az Elektromos Művel a vak öreg hölgyet 200.000 Ft-ra megbüntették. Egy ügyvéd vállalta a pereskedést, s a hölgy első fokon nyert is, mert a bíró emberséges és normális volt, nem tudta megvenni őt a szolgáltató. Másodfokon azonban a vak öreghölgy bukta a pert, s máig vonják 40.000 Ft-os nyugdíjából az ELMŰ által kiszabott és másodfokú bíróság által helyben hagyott büntetést...

3./ A panzióst zsarolták, családja kiirtásával fenyegették meg. A panziósnak egy verés után egyetlen lehetősége volt. Hivatalosan magánál tartott fegyverével lőtt, megvédve ezzel magát és családját. A bírói ,,tévedést" mutatja, hogy a panzióst 7 év börtön után felmentették és kiengedték. Mert a panziós jogosan védekezett a bűnözők ellen...

Nem sorolom tovább a bizonyítékokat arra, hogy a magyar bíróság korántsem áll tudása magaslatán. Drámai helyzet ez, hiszen azt a bírót, aki ekkorákat téved, vagy megvásárolható, azonnal el kellene bocsátani a bírói székből és az igazságszolgáltatás minden területéről - egy életre. Aki emberek sorsa, gazdasági helyzete, olykor - közvetve - élete fölött rendelkezik, az NEM TÉVEDHET! Ha pedig téved, akkor annak a tévedésnek legyen(!) ódiuma. Az egyszerű kerékpártolvajt három nap alatt ítéli el a bíróság...



Köztes megoldás

Emellett persze ott van a Római Egyezmény, ami nem engedi meg a halálbüntetés újbóli bevezetését az egyezmény aláírói számára. Azonban köztes megoldás van. A halálbüntetést ki kellene mondani a Bándy Kata meggyilkolásához hasonló esetekben is, de a végrehajtást egy másik törvénnyel kellene tiltani. Így az elítélt haláláig vagy a nemzetközi politika megváltozásáig - és a halálbüntetés végrehajtásának újbóli bevezetéséig - börtönben kellene, hogy maradjon, saját ellátásának árát nehéz fizikai munkával előteremtve. Bizonyos vagyok abban, hogy ez a lépés visszatartó erőt jelentene a súlyos bűncselekmények elkövetőivel szemben, és a társadalom, valamint a gyűlöletkeltésből élő, feltehetően parancsot teljesítő ellenzéki párt méregfogának kihúzása is megtörténnék az új törvény bevezetésével. Így pedig nemzetközi szerződéseket sem rúgna fel Magyarország, hiszen a törvény úgy működne, mint a banki széf. Csak két kulccsal lehetne kinyitni.



Következtetés

Az a párt pedig, amelyik nem gondolja át és nem gondolja végig a hisztériakeltés következményeit, annak nincs helye a Parlamentben, mint annak sem, amelyik a bűnöst védi és jogvédőként hazát árulva rohangál és hecceli EU-s képviselőit Magyarország ellen. A lényeg az, hogy ami ma Magyarországon történik/van, az kizárja a jogállamiság létét, a polgárok jogi-, erkölcsi-, gazdasági-és köz biztonságát. És ez nem csupán az Uniós tagságunknak, a kormánynak, a pártoknak róható fel, hanem a lebutított magyar társadalomnak is, amely - akár tetszik, akár nem -, nem képes már önálló gondolkodásra, még kevésbé cselekvésre. A politikai aljasság és embertelenség pedig abban nyilvánul meg, hogy akiknek a józan ítélőképességük működik, és a nép választotta őket szolgául... azok vezetik félre a társadalmat, azok hagyják, hogy a társadalom állandó veszélyben, szegénységben, kiszolgáltatottságban és félelemben éljen... noha az ellenkezője volna számukra kötelező, hiszen arra esküdtek... Jó volna tehát kerülni az esküszegést, mert az történelmi büntetést von maga után... A történelem pedig súlyosabban ítél, s ítélete soha nem téves ítélet.



Közzéteszi: Istvánffy Árpád

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=102381
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország válaszút előtt
  2012-07-22 23:15:27, vasárnap
 
 

Mondd, te mit választanál?

Oroszország válaszút előtt

Az elsőszámu közelkeleti szövetséges Szíria várható kikap csolása újból felveti az "orosz kérdést". [Sziriáról nemrég írtam.] Az orosz egyházat, ill. az államot, nemrég olyan súlyos, pontosabban vérlázitó, provokáció érte, amely páratlan a maga nemében. A punci lázadásról [pussy riot] van szó, egy újfajta "bársonyos forradalomról", amelynek célja az orosz társadalom megosztása, az egyházi és állami intézmények dezorganizálása.

Az első "punci lázadó" a bibliai Éva volt, aki a kígyó biztatására letépett egy almát a tudás fájáról, belefalt és megétette az urát Ádámot is. Az eredmény közismert. Csakhogy Éva egy buta punci volt, nem tudta mit csinál. A Pussy Riot hölgyek ezzel szemben jól képzett provokátorok, akik pontosan tudják mit miért cselekszenek.

Egy társadalmi válságnak hirdetett zűrzavart mindenesetre sikerült előidézniük a CIA által pénzelt és irányított ötödik hadoszlop segítségével, amelynek tagjai az "orosz értelmiségiek és művészek" fedőnevet viselik. Első nyilvános fellépésük a legutóbbi oroszországi választásokhoz, ill. elnökválasztáshoz kapcsolódik, amelynek során - az ismert recept szerint - a választások tisztaságát és Putyin tisztességét vonták kétségbe. A harcedzett kágébés azonban nem jött zavarba, felderitette és felgöngyölte ezt az akciót. Csakhogy a CIA nem egy húron muzsikál, itt az újabb akció. Ez veszélyesebbnek látszik az előzőnél és pusztán adminisztratív eszközökkel még egyházi áldás mellett sem vezethet eredményre.

A kérdés az, hogy az orosz állam fejének milyen asszociációi támadnak a pussy riot jelenség kapcsán. Eszébe jut e az 1989 júníus harmadikán a Tienanmen téren a kínai hadsereg által megkezdett rendteremtés? Eszébe jut e Irán küzdel me az "ellenzékkel" szemben. Iránban az örök Éva nem homi puncuska, hanem egy nagyon képzett, világi irányult ságú fiatal hölgy, akinek igazán szerény és logikus hitvallása a következő. "A legfontosabb, hogy a társadalom meg tudjon békülni önmagával és a világ többi részével. Ez azt jelenti, hogy a jövőben Iránnak egy igazán szabad, nem vallási alapon szervezett és demokratikus országgá kell válnia, ahol számít az emberek szavazata. Törvényességet, a férfiak és nők közötti egyenlőséget akarunk, mert erre is szükség van egy boldogabb jövőhöz." Eszébe jut e, hogy a Baszidzs milicia [az ajatollah miliciája] hogyan kezeli az ellenzéki akciókat? Eszébe jutnak e az iráni nindzsák, akik a vallási alapon szerveződött Irán védelmére esküdtek? Vagy csak vicc lenne az egész? Ez vélhatően akkor fog kiderülni, amikor Európának már annyi lesz...
Eszébe jut e Izrael és az izraeli hadsereg katonalányai, köztük a bájos Éden Abardzsil, egy teokratikus (!) állam obsitos katonája, aki a palesztin foglyok kinzásáról így vélekedik. ,,A cionista és zsidó állam híve vagyok!! Én csak azt védelmezem, ami mindig is az enyém volt!! Büszke zsidónak vallom magam, s büszke zsidóként pedig kötelességem harcolni azért, ami az enyém. Nem csak magamról beszélek, hanem az összes katonáról, akik védenek bennünket, vigyáznak ránk!!! A háborúban nincsenek törvények!! Gyűlölöm az arabokat, s kívánok nekik minden elképzelhető rosszat. Szíves örömest megölném őket, sőt lemészárolnám őket. Mert nem lehet elfelejteni azt, amit művelnek velünk. Teljesen mindegy, hogy tettüknek mi az oka. Nagyon egyszerű, én a zsidó nép oldalán állok!!! A kedves hölgy persze feltételes jövő időben beszél. Kérdés, hogy a befejezett mult igeidejében hány palesztin fogoly élete szárad a lelkén? Megint más kérdés, hogy a demokratikus "polgári" Izrael ortodoxai szót emelnek az ellen, hogy a női katonák egy táborban lakjanak, egy buszon utazzanak, sőt egy úton járjanak a férfiakkal. Persze efelől a hölgyek még lehetnek lelkes palesztin pusztítók...

De Putyin találgatott gondolatairól térjünk vissza az oroszországi helyzetre. A nyugati hírforrások véleménye a Pussy Riot tagjainak "kálváriájáról" egyöntetü és voltaképp természetes is. Van azonban egy látszólag orosz oldal az "Oroszvilág.ru", amely a legkényesebb nyugati (cionista) ízlésnek megfelelően tálalja az eseményeket. "A szemünk láttára mosódik el a határvonal Oroszországban a világi és az egyházi törvénykezés között ... A moszkvai ügyészség a Pussy Riot együttes elleni vádiratban erkölcsi és kimondottan egyházi jellegű érvelést használt fel. Az ügyészség szerint a vádlottak a keresztény szentségek értékrendjét sértették meg viselkedésükkel, az egyházi szakralitást támadták, és alávaló módon megsérették az Orosz Pravoszláv Egyház (RPC) évszázados hagyományait. ... Napjainkban elmélyül a konfliktus az egyház és a világi társadalom között. Az egyház egyre nagyobb szerepet kíván vállalni a társadalom életében, a társadalom pedig azt szeretné, hogy az egyház is tartsa tiszteletben a világi élet normáit, ám az RPC erre valamiért nem hajlandó. Tetszenek figyelni? A cikk egyenlőségjelet tesz a CIA ihletésü értelmiségi csoportosulás és a világi társadalom közé. Ebből az következnék, hogy Oroszországban nincsenek vallásos milliók, csak egy vaskalapos, kapzsi ortodox egyház és az ezzel szembenálló "világi társadalom". Az ügyészség pedig az egyház szolgája.

Dehát miért is vannak kóterben a bájos puncimókusok? Többek között azért, mert "... Az együttes tagjai február 21-én punk-imát tartottak a moszkvai Megváltó Krisztus Ortodox Templom oltára előtt. A rikító színű ruhába öltözött lányok az arcukat eltakaró színes sapkákban felszaladtak az ambóra és szidalmazták az ország és az egyház vezetőségét. Íme a három grácia, civilben, a sitten. Ami cselekményük jogi minősítését illeti, úgy tünik, hogy Oroszországban nincsenek törvények, pl. a csoportos garázdaságra, vagy a gyűlöletkeltésre, ezért kell az ügyészségnek "egyházi jellegü érveléssel" operálni... Játsszunk el a gondolattal, mi lenne, ha három jobbikos a Dohány utcai zsinagógában rendezne hasonló műsort? Hány paragrafusba ütköztetnék az elvetemült cselekedetet? Hány helyre rohanna Áder a köztársasági elnök laufot kérni a történtekért?

Túlozna bárki is, ha azt állítaná: a történtek egy nemzetközi összeesküvés részét képezik? A vélemény szabad, de lássuk a következőket.

Minden ami ebben az ügyben történik százmilliók "közkincsévé" válik mint annakidején a tiszaeszlári per, vagy a Dreyfus per eseményei, csak most "live" üzemmódban. Ha egy orosz "művész", vagy "író" kapar valamit, vagy akár csak böffent egyet, nyomban elterjed a földgolyón.

Viágméretü a "nemzetközi szolidaritás" is. Csak gondoljanak bele, mi történt nemrég az "antiszemita terror" alatt görnyedő kicsiny hazánkban. Nemzeti kormányunk természetesen engedélyezte a buzifesztivált. Hát má' mért' is ne? Ettől szaporodik a nemzet, nemde? Hát persze, hogy a rendezőknek és a résztvevőknek eszébe jutottak a Pussy-sok! A felemelő rendezvényt megtisztelte magas jelenlétével Eleni Tsakopoulos Kounalakis izraeli nagykövet is. Szemmelláthatóan örülnek egymásnak, ill. büszkék egymásra. [Elgondolkodtató, hogyan viselkedne Eleni asszony, ha Magyarország jeruzsálemi nagykövete lenne? Szerintem nem járna buzifesztiválra bájologni, többek között azért, mert ilyen fesztiválok ott nincsenek. A Népszabadság fanyalogva számol be arról hogy Izraelben egyre nő az ultraortodoxok befolyása és ezzel párhuzamosan növekszik a homoszexuálisokkal szembeni ellenszenv. Ott már az is megesett, hogy "A Tel Aviv-i melegbár előtt ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak: két fiatal meghalt, több mint egy tucat megsebesült." Micsoda különbség. Elment volna Eleni asszony gyertyát tartani? Aligha.

Visszatérve a budapesti hivatalos, emelkedett hangulatú, rendőrileg kellően bizto sitott, melegfesztiválra említendő, hogy voltak "spontán" megnyilatkozások is. Nézzenek csak a fiatal arcokra. Méghogy a magyar ne lenne büszke nép? Dehogy nem, melegbüszke... Aztán meg milyen fennséges ötlet és kiváló hecc egy olyan óriásállam vezetőit kifigurázni a puncimókusok miatt, amelynek esetleg növekvő befolyása lesz Európában és meleg kishazánkban is.

Egy szó mint száz: Oroszországnak méltó választ kell adni a "Nyugat" számára abban az élethalálharcban amelyet rákényszerítenek az izraeli és amerikai imperializmus által folytatott "harmadik viágháború" külső és belső frontjain. Mert - kedves olvasóim - vakok vagyunk, ha még ma sem vesszük észre, mi folyik az orrunk előtt. Amerika a Japánra ledobott atombombákkal már elkezdte a harmadik világháborút, formális hadüzenet nélkül a föld minden országa, minden népe ellen. Érdekes módon nagyon kevés tudományos kutató törekszik a világháború fogalmának meghatározására. Egy hozzáférhető definíció így szól. "Akkor beszélhetünk világháborúról, ha egy összefüggő háborúsorozat legalább három kontinensen és két óceánon folyik, valamint a részt vevő országok száma meghaladja az érintett kontinensek és óceánok országainak felét. E kritériumoknak tökéletesen megfelel, amit Amerika művel 1945 óta! Vegyük észre, a világháborúnak - a harmadik világháborúnak - nem kötelező kritériuma, hogy azt atomfegyverekkel vívják. Épp itt a kényeg! Amerika sokszoros tulgyilkoló (owekill) potenciált fejlesztett ki és tart fent. Támadó fegyvereit (néha védelmi fegyvereknek hazudva) a világ minden pontjára telepíti, külonös előszeretettel olyan helyekre ahonnan Oroszország minden kényes pontja percek alatt elérhető. Ilyen fegyvereket hordoz a légiflotta, a tengeralattjáró és a felszíni hadihajó flotta.

Amerika ezzel fegyverkezési versenyre kényszeríti és gazdaságilag tönkreteszi magánál egyenként és összességük ben is gyengébb ellenfeleit. Ennek tipikus esete, ahogy a Szovjetunió belerokkant a "csillagháborús" fegyverkezési versenybe. Csakhogy valami közben megváltozott és nem is észrevétlenül. A fegyverkezés csillagászati költségei tönkretették Amerika gazdaságát is. Az agresszív haderő üresjáratban zakatol, mert a területfoglaló háborúkat Amerika nem képes megnyerni [Irak, Afganisztán, stb.] Részben kiszorult - kiszorul "hagyományos" gyarmatairól is [Argentína, Bolivia, Venezuela, Brazilia, stb.].

Elképzelhetetlen, hogy Oroszország ebben a stratégiai helyzetben a gyáva behódolást választaná. Az orosz emlékezet vélhetőleg megőrzi azt a tengernyi szenvedést, amit a "gyűlölet népe" rótt a "szenvedések népére". Ebben a helyzet ben viszont a kéz nem remeghet és főleg nem lehet rajta kesztyü!

2012.07.21

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Oroszorszag%20valaszut/Orosz%20valaszut .htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krokodilkönnyek: "jogvédő" és cigány szervezetek emlékeztek
  2012-07-22 23:09:24, vasárnap
 
  2012-07-22. 12:26
Krokodilkönnyek: "jogvédő" és cigány szervezetek emlékeztek Bándy Katára - cigánymosdatás liberális módra

Az "antirasszista megemlékezést" a cigány Jónás Marianna és Karsay "Nemtetszikarendszer" Dorottya szervezte, többek között a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület), a Helsinki Bizottság, az X Kommunikációs Központ, a Patent (jogvédő egyesület), a Romaversitas, a Romani Design és a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom közreműködésével.
A szervezők elmondása szerint Kata szülei is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és támogatásukról nyilatkozatot adtak ki, bár a virrasztáson nem vettek részt.
Sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy a lányukat elvesztő szülők a gyermeküket halálra ítélő ideológia hamis szavainak engedelmeskedtek ezekben a szomorú napokban.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/99034/#ixzz21O7Amapm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Asszád kiengedte a szellemet a palackból
  2012-07-22 22:54:29, vasárnap
 
  Asszád kiengedte a szellemet a palackból



A SABAH török újság hírei szerint Mardin városán keresztül szünetel az olajszállítás, mivel péntek este felrobbantották a kőolajvezetékeket. A robbantást a Kurd Munkáspárt hajtotta végre, és ezzel bekövetkezett, amire korábban felhívtuk a figyelmet - hogy Törökországnak nem tanácsos belefolynia a Szíria elleni háborúba, mert az ország területi egysége meg fog bomlani.

A szír elnök nem véletlen nem mondott le az elmúlt egy év során. Nagyon jól tudja, hogy ha a törökök támadnak, neki csak a megfelelő embereket kell megtalálnia, hogy Törökország elveszítse a területei egy részét és egy évtizedre polgárháborús helyzet alakuljon ki. A szír vezetés a megfelelő pillanatban fel fogja használni a kurdokat az ellenségessé váló ország destabilizálására. Törökországban ugyanis megközelítőleg 15 milliós kurd kisebbség él, és a kurd lakosság egy összpontosult tömbben található meg négy ország területén: Törökországban, Szíriában, Iránban és Irakban. Egy 37,5 milliós nemzet ország nélkül, négy ország kormányai közé zárva. Olyan ez a terület, mint egy puskaporos hordó. Senki nem akarja igazán támogatni a kurdok törekvéseit, mert azzal a teljes térséget (a másik három országot is) felborítaná. Viszont az Asszád-rendszer megteszi, ha már egyébként is veszélyben az ország területi egysége.

Úgy tűnik, Asszád megtalálta azt a pontot, amivel bebiztosíthatja, hogy a NATO ellenes török ellenzék felerősödjön. A kurdok támogatást kapnak - fegyvert, logisztikát, információkat, és egyelőre csak merényleteket hajtanak végre. Ez intő jel arra, mi lesz akkor, ha a török haderő átlép a szír határon. Akkor ugyanis Kurdisztán Asszád támogatásával ki fog szakadni a környező államokból, ami nem csak Szíriának ad egy frissen született protektorátust, hanem Törökország területi egységének felbomlását jelenti. A kurdok pedig azonnal az országot megszálló NATO ellen fordulnak, mert Törökország NATO tagállam - és egy NATO tagállam felbomlásakor hemzsegni fog az ország a ,,békefenntartóktól", akiknek minden erejét le fogja kötni az éledező kurd felkelés.

Ez fog történni, ha a törökök támadnak. De úgy tűnik, már az is elég indok, hogy Törökország kiképzést és ellátmányt biztosít a Szíriát destabilizáló terroristáknak, mert a kurdok aktivizálódni kezdtek. Asszád azonban csak a végső pillanatban fogja meglépni a kurdok szabadon eresztését, mert ezzel egyben Irán támogatását is elveszítheti. Irán területén is többmilliós kurd kisebbség él, így nem támogatják egy önálló Kurdisztán létrehozását, mert az Irántól is területeket szakítana el.

Akárhogy is, Törökország a polgárháború felé sodorja magát. Asszád idő előtt vette elő a kurd-kártyát, de még ha Szíria nem is támogatná a kurdokat, a NATO aktívan támogatná Kurdisztán létrehozását - abban az esetben, ha Szíria elbukik. Ugyanis ez Irán destabilizálásához is megfelelő feltételeket teremtene. Mostmár késő, mert az Asszád-rendszer kiengedte a szellemet a palackból. Kurdisztán ki fog szakadni a környező államokból, és ez egy öngerjesztő folyamat - mert amelyik ország nem ad elég támogatást a kurd kisebbségnek, az könnyen elveszítheti a kisebbség lakta területeinek egy részét.

Ezért robbannak a kőolajvezetékek Törökországban és Irakban. A többi már csak idő kérdése.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. július 22.

http://jovonk.info/2012/07/22/asszad-kiengedte-szellemet-palackbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fürdőben erőszakolták meg Sabinát
  2012-07-22 22:45:00, vasárnap
 
  A fürdőben erőszakolták meg Sabinát


Rémálommá vált a nyaralás a Jánoshalmára Németországból érkezett Sabinának és Volkernek. Három "férfi" támadta meg őket.

A 48 esztendős Sabina és élettársa, az 57 éves Volker hat éve vásároltak Jánoshalma közelében házat. Évente három-négy alkalommal szoktak ide utazni egy-két hétre, most a múlt hét végén érkeztek. Álmukban sem gondolták volna azonban, hogy életük legborzalmasabb éjszakája vár rájuk csütörtökre virradóra

- Arra figyeltem fel 23 óra körül, hogy kétségbeesetten üvöltözött a német férfi. Policáj, hilfe, policáj, így könyörgött segítségért - mondta a szomszéd tanyán lakó Koszorús Zoltán. Elborzadt, amikor meglátta Volkert: a férfit kíméletlenül összeverték. A nő csak a rendőrök érkezését követően jött ki zokogva, sokkos állapotban a házukból. Kerülte az emberek tekintetét, Zoltánra sem nézett rá.

- Nagy erőkkel érkeztek kollégáim a helyszínre - mondta Nyíkos Tamás, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője. Kiderült, a német férfit hárman állították meg a kapujában azzal, hogy adjon cigit. Volker törtmagyarsággal mondta, hogy nem dohányzik, mire a három férfi már pénzt követelt, és szó nélkül ütni kezdte. Volker az udvarra menekült, de oda is utána mentek. Élettársa a kiabálására figyelt fel. Sabina odaszaladt, mire őt is megverték. A nő a fürdőszobába menekült, de az egyik támadó utánament és megerőszakolta. A rablók a tanyáról eurót, mobiltelefont, és egy laptopot vittek el, összesen félmillió forint értékben.

Bilincsben viszik el a brutális fiút, a 21 éves ifjabb K. Ferencet (balra) és apját, a 37 éves K. Ferencet

- Segítette a nyomozást a szomszéd által tett gyors bejelentés - folytatta Nyíkos Tamás. - Kiderítettük, hogy a támadás időpontjában egy Volkswagen közlekedett arrafelé. Az autót még éjszaka megtaláltuk üresen. Az ott rögzített lábnyomok azonosak voltak a támadás helyszínén rögzítettekkel.

Reggelre már tudták a rendőrök, hogy ki használta a kocsit. A 37 esztendős K. Ferencet és 21 éves fiát, ifjú K. Ferencet előállították. A fiatalabb férfi beismerő vallomást tett, és megnevezte harmadik, akkor még szökésben lévő tettestársukat. Ő később feladta magát.

Tegnap délben erős rendőri kísérettel apát és fiát a kiskunhalasi nyomozási bíró elé vitték, hogy előzetes letartóztatásba kerüljenek.

- A csoportosan elkövetett rablás, és az erőszakos közösülés gyanúja is megalapozott - mondta Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője.

A Bors információi szerint az apát tavaly ősszel helyezték feltételesen szabadlábra egy korábbi büntetéséből. Emberölés kísérlete miatt ítélték el Somogyban. Sabina élete eszerint hajszálon múlt. Idős K. Ferenc volt ugyanis, aki megerőszakolta.

A két németet ápoló kiskunhalasi kórház igazgatója személyesen kért bocsánatot Sabinától és Volkertől Magyarország nevében a borzalmakért. De a német pár már soha többé nem akar Magyarországra jönni. Nyilatkozni sem kívántak, és még a kórházban is rettegnek támadóiktól. Hétfőn nyomozási bíró előtt hallgatják meg őket, ami lehetővé teszi, hogy már a bíróságon sem kell majd megjelenniük. (Bors)

Red-Help komm: Volker és Sabina-miután hazautaznak Németországba-igazán felkereshetnék a berlini amerikai nagykövetséget. Elő is adhatnák megtámadásuk történetét!

Azt is elmesélhetnék az amerikai diplomatáknak, hogy Clintonné asszonynak hozzák már tudomására, miszerint ők már kezdik-talán-érteni a magyarországi "rasszizmus" okát!

Csak nehogy ők is "rászistáfászistá fággyűlölőkké" változzanak!

MERT AZ KÖNNYEN ELŐFORDULHAT!

red-help.net
2012. július 22.

http://jovonk.info/2012/07/22/furdoben-eroszakoltak-meg-sabinat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Turistákra támadtak – Magyarország veszélyes hellyé vá
  2012-07-22 22:16:20, vasárnap
 
  Turistákra támadtak - Magyarország veszélyes hellyé válik


A pécsi gyilkosság után nem sokkal Jánoshalmán támadtak meg egy német házaspárt cigányok. Persze korántsem csak ez a két eset történt mostanában, de ezek kaptak sajtónyilvánosságot.

Az itt nyaraló házaspárt saját házukban támadták meg, a nőt megerőszakolták, és kirabolták őket. A rendőrség ennek ellenére egyelőre csak csoportosan elkövetett rablás miatt nyomoz. Az elkövetőket elfogták.

A házaspárt ápoló kiskunhalasi kórház igazgatója Magyarország nevében kért bocsánatot. Sokra nem mennek vele, ők sem, és az ország sem. Még ha a köztársasági elnök vagy a miniszterelnök kérné bocsánatot, kaftánszaggatás és izraeli vezeklés helyett, azzal sem. A német házaspár kijelentette, hogy soha többé nem jönnek Magyarországra. ,,Jó hírünket" nyilvánvalóan tovább viszik a világban. Magyarország veszélyes hellyé vált! Persze az ország megítélését nem az rontja, hogy utcán és otthonaikban támadnak itt lakókra és turistákra, hanem az, hogy beszólnak a rabbinak... A német házaspártól aligha fognak kicsikarni ,,ne uszítsunk" rigmusú nyilatkozatokat!

A másik tanulság: kamatozik a liberalizmus. Ahogy arra felhívtuk a figyelmet, az ilyen esetek csak szaporodni fognak, még ha a hírszűrőn csak a legfelháborítóbb esetek is fognak átmenni.

Mert uszítani nem szép dolog, és nekünk nem kell halálbüntetés! Újabb és újabb áldozatok lesznek, egészen addig, míg nem nézünk szembe a tényekkel: Magyarországon szabadon tombol a bűnözés, cigánykérdés van, mindez egy beteg rendszernek köszönhetően, mely a felelősség vállalása nélkül bűnrészes az itt élők és idelátogatók elleni támadásokban, és az ország megítélésének romlásában!

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2012. július 21.

http://jovonk.info/2012/07/21/turistakra-tamadtak-magyarorszag-veszelyes-hellye-v alik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország sorskérdései napjainkban
  2012-07-22 22:05:09, vasárnap
 
  Magyarország sorskérdései napjainkban

Dátum: 2012. July 22. Sunday, 18:26

Publicisztika
A mai magyarországi politikai frontvonalak nem a hagyományos baloldali és jobboldali kérdések körül alakultak ki, hanem már régóta a globalizmushoz, a fináncoligarchia világhatalmához való viszony jelenti a törésvonalak alapkérdését. A hagyományos, régimódi attitűdök közül talán már csak a balliberálisok egyházellenessége maradt meg mutatóba, ami nem sokat változott az idők folyamán. *




Az ország helyzete kicsit hasonlít a 2. világháború utáni úgynevezett ‘koalíciós időszak' korára, amikor a Kisgazdapárt ugyan abszolút többséget szerzett az 1945. novemberi választásokon, de ennek ellenére kénytelen volt koalícióban kormányozni, a legfontosabb posztokat a kommunistáknak átengedve. A kormány mindvégig alá volt rendelve a szovjet világhatalomnak (hivatalosan, az általa vezérelt Szövetséges Ellenőrző Bizottságnak), és ebben a présben hamarosan felmorzsolódott. **

A Fidesz egy hasonlóan langyos képződmény, mint az akkori Kisgazdapárt, tele kollaboránsokkal, kripto-liberálisokkal és nemzetidegen elemekkel. Elég, ha csak a közvetlen vezetésből megemlítjük Pokorni Zoltán, Németh Zsolt, Martonyi János nevét, akik Európa egyik országában sem mehetnének a nemzeti pártoknak még a közelébe sem, a lábukat sem tehetnék át a küszöbön.

A Fidesz ugyanúgy a jelenlegi világhatalom szorításában vergődik, ugyanúgy kénytelen átengedni a hazai döntési kulcspozíciókat, és ugyanúgy le lesz darálva hamarosan. A kormánypárt ügyeskedő “hintapolitikája" számos előzménnyel bír a magyar történelemben. Fráter Györgytől Bethlen Gáborig, Thököly Imrétől Kállay Miklósig, jelentős hagyománya van a túlsúlyban levő külső hatalmakkal szembeni nehezen értelmezhető, bujkálós stratégiának.

Ezek a politikák azonban végül elbuktak, hatásukat gyorsan felszámolták, annak ellenére, hogy sokszor nem kis politikai és diplomáciai teljesítmény állt mögöttük. De az őszinteség hiánya messziről sugárzott róluk, és felemásságuk miatt hamarosan elvesztették minden támogatójukat, barátjukat. (A tömör népi bölcsesség erre mondja, hogy aki egy seggel két lovat akar megülni, az beesik két szék között a pad alá.)

És a Fideszre is már gyanakvással tekint mindenki. A magyar közvélemény sem hiszi már el sem a szabadságharcot, sem az elszámoltatást, sem a rendteremtést és a többi ígéretet. Nagyon nagy ellenszenvet váltanak ki a liberális fosztogatók helyére lépő magyar kiskirályok is. De a bankároligarchia is rosszindulatúvá vált, hiszen a Fidesz jókora lyukakat ütött az ő pénzszivattyúikon is. (bank-adó, telekom-adó, végtörlesztés stb.) És mind erősebbé válik a radikálisok befolyása, amit szintén az ő számlájukra írnak. Már csak a saját, egyre jobban olvadó, egyre hitevesztettebb tábora maradt mögötte. A kormánypárt mostani állapotában talán még képes egy-egy nagyobb Békemenetet produkálni, de ez már a hattyúdala is lesz egyben. A fokozatos népszerűségvesztés, és az erősödő külföldi és belföldi támadások kereszttüzében hamarosan el fog érkezni a kritikus ponthoz.

Ezen a ponton döntenie kell: vagy kihasználva az utolsó pillanatot őszintén a társadalom elé tárja dilemmáit, vagy pedig ezen a ponton túllendülve megértetlenül és visszavonhatatlanul pörögve zuhan a mélybe, káoszt hagyva maga után. A Fidesz lehetséges választási lehetőségei jelen pillanatban természetesen egybeesnek az ország választási lehetőségeivel, esélyeivel.

1./ NYÍLT SZAKÍTÁS, SZEMBEFORDULÁS A NEMZETKÖZI FINÁNCOLIGARCHIÁVAL

Nézzük először a nyílt szembeszállás, a lázadás, az ‘új kelet-európai forradalom' alternatíváját.

Ez az, amitől a kormánypárt mindig is a legjobban irtózott. Az összes fideszes szerint ezt kell leginkább elkerülni. A teljes összeomlást, sőt néha a nemzethalált vizionálják, amikor ez szóba kerül (például, amikor a Jobbik az adósságok átütemezéséről beszél). Persze ez erős túlzás, de ennek kifejtése előtt érintőlegesen vessünk egy pillantást a pénzügyi piacokra, amelynek segítségével a nemzetközi bankárhatalom el tudná érni az ország összeomlását.

Az úgynevezett “pénzügyi piacok"-nak semmi közük egy valódi piaci alapon működő pénzügyi rendszerhez. A ‘piacon' megjelenő tényleges piaci szereplők (nyugdíj, egészségügyi, biztosítási, értékpapír és befektető alapok) mellett az igazi erőt és szabályozási képességet, a bankároligarchia által létrehozott (és strómanok által működtetett) különböző befektetési alapok jelentik. Ezek tőkeereje messze meghaladja a ‘piacon' jelenlévő valódi szereplőkét, hiszen a bankszámla-pénz létrehozásához semmiféle erőfeszítés nem szükséges, míg olyan pénzeket összegyűjteni, ami mögött tényleges teljesítmény áll, sokkal nagyobb erőfeszítés kell, és ennek komoly korlátai is vannak. A bankár-befektetési alapok segítségével bármikor alapvetően befolyásolni tudnak értékpapír, vagy valutaárfolyamokat, keresleti, vagy kínálati tényezőket. Ezeket a hedge found-okat nem gazdasági, hanem politikai célzattal hozták létre, és működtetik.

Egy nem megfelelően viselkedő ország megrendszabályozásához is - nagyságrendjétől függően - pár tízmilliárdtól akár ezermilliárd dolláros méretig képesek pénzeszközöket koncentrálni.

Ugye ismerjük azokat a jelenségeket, amikor “megfelelő viselkedés" esetén percek alatt javult a forint árfolyama, “renitens viselkedés" esetén pedig ugyanígy percek alatt romlott. Nos, egy igazán kiegyensúlyozott, “amorf" piacon az ilyen jelenségek egyszerűen nem lehetségesek. Egy valódi piacon senkinek sincs akkora túlereje, hogy ezt megtegye. És ha netán mégis lenne, egy valódi pénzzel gazdálkodó, valódi piaci szereplő nem szokott felvállalni ekkora kockázatot egy kis kelet-európai állam papírjaival. Ez csak egy hamisított piacon lehetséges, ahol az igazi szabályok csak a szereplők, és a tőke kis részére vonatkoznak. A tőke nagy részét birtokló behemótok egészen más szabályok szerint játszanak, ők a pénzügyi mellett a politikai érdekérvényesítő szerepét is eljátsszák. És mivel virtuális pénzzel ‘játszanak', igazi kockázatuk nincs is.

Természetesen ez, az egész nyugati világot átfogó, politikai-pénzügyi háló pillanatok alatt monetáris szakadékba tudná lökni Magyarországot. Ez nem lehet vita tárgya. Mik lehetnének ennek a következményei, illetve milyen korlátai lehetnek ennek?

Nos, 2-3 elég komoly korlátot lehet megemlíteni, ami valószínűleg legalábbis elgondolkodtatná a “bedönteni" vágyókat:

- az egyik, a Magyarországra behozott működő tőke teljes leértékelődése, a multinacionális beruházások devalválódása. A transznacionális bankárvilág itt jókorát harapna a saját kezébe, hiszen ezek nagyságrendje 140-170 milliárd $ körüli érték, ami ha nem is grandiózus összeg, de érzékeny veszteség lenne a nemzetközi pénzvilágnak. Itt ráadásul tárgyiasult valódi értékekről van szó, nem pedig virtuális pénzekről.

- a másik visszatartó erő pedig a térség destabilizálódása lehet. Az Európai Uniónak semmiképpen sem érdeke, hogy a lágy déli részek akut válsága közepette Európa egy újabb régiójában váljon bizonytalanná a helyzet. Ráadásul ennek a régiónak az egyik központi fekvésű kulcs-országában, amelynek mindig komoly kisugárzása van a szomszédos államokra.

- a nemzetközi bankár-kasztnak elemi érdeke a jelenlegi nemzetközi pénzügyi rendszer fennmaradása, hiszen ez adja hatalmának alapját. Ha egy országot bedönt, akkor saját magából semmisít meg egy darabot, ami ha kis rész is, de akkor sem lehet érdeke.

Jó példa volt erre, amikor a 90-es évek második felében a brazil miniszterelnök többször is nagy hangon nyilatkozta, hogy a végletekig eladósodott országát nem lehet a szakadékba taszítani, mert ők nagyobbak, mint a szakadék. És valóban, az ő bedöntésük óriási pénzügyi földrengést idézett volna elő, amit nem mert felvállalni a nemzetközi pénzvilág. Több ízben is teljes médiacsönd mellett törölték több száz milliárdos adósságukat. (természetesen Magyarország nagyságrendjére mindez nem vonatkozik.)

Tehát tegyük fel, hogy a Gonosz Bankár-hatalom ennek ellenére úgy dönt, hogy példát kell statuálni, nehogy esetleg más országoknak is eszébe jusson a lázadás. Régi birodalmi gondolkodásmód ez. És tegyük fel, hogy végrehajtják a pénzügyi bedöntést...

A következmények végiggondolásához egy kicsit szükség lesz a képzeletünkre, másrészt segítségül hívhatjuk egy olyan ország esetét, amelyik következetesen végigcsinálta ezt a procedúrát. Argentínáról van szó. Más lázadó országok is voltak már (elsősorban a dél-amerikai régióban) de csak ebben az országban csinálták végig, és tartanak ki ma is következetesen elveik mellett. (Az 1999-es orosz csőd csak részleges volt.)

Nos, nemzethalál nem lenne, de egy pár hónapos komoly káosz az igen. És utána egy 4-6 évig tartó nehéz kilábalási periódus. És rámenne a Fidesz hatalma, az biztos. És az MSZP is eltűnne a süllyesztőben. Egészen másfajta erők kerülnének a társadalom élére, mint a mostani periódusban. Valószínűleg keménykezű, igazi nacionalisták. De a kilábalási periódus végére helyreállna a rend az országban.

Nézzük át tehát dióhéjban az argentin történéseket, véssük eszünkbe, hogy egy velünk hasonló fejlettségű, de négyszer nagyobb népről van szó, amelyik más környezeti feltételek között él.

A 90-es években, a Carlos Menem elnök által bevezetett liberális gazdaságpolitika gyors eladósodáshoz, a belső gazdaság leépüléséhez, majd a pénzügyi gondok növekedésével a külföldi tőke meneküléséhez vezetett. A fizetésképtelenség 2001 végén, de la Rua elnök hivatali idejében érte el az országot. Az adósságtörlesztés megtagadása, bankbetétek befagyasztása, a teljes importstop együtt járt a peso drasztikus devalválódásával, a megtakarítások értékvesztésével és véres utcai zavargásokkal. Egy ideig hetente-havonta váltogatták egymást az ország elnökei.

A munkanélküliség először 25%-ra, később 40%-ra emelkedett, azután egy ideig nem is mérték. A teljes gazdaságot újraszervezték. Az import leállítása miatt vadonatúj iparágakat kellett létrehozni. Ez a mai kor technológiája mellett már közel sem akkora feladat, mint például 40 éve volt. De azért komoly erőfeszítéseket követelt. És az argentinok nem siránkoztak, végigcsinálták. Helyi pénzeket vezettek be és hierarchizált többszintű árucserét.

Nem vettek fel többé külföldi hiteleket, és nem fogadtak el politikai feltételekhez kötött segítséget. És közben elátkozták az IMF-et, a Világbankot, és a többi gyarmatosító pénzügyi intézményt.(kiemelés: szerk.) Az adósságaik kétharmadát szanálták, a többit visszafizeti az ország, de a nemzetközi bankárkaszt tisztviselőiből és intézményeiből soha többé nem kérnek. Nyilván emiatt a nemzetközi sajtójuk igen rossz (de hát azt tudjuk, kinek a kezében van).

De nézzük a tényeket: 2011-re az ország egy főre jutó GDP-je 5.485 $, vásárlóerő paritással korrigálva 15.937 $. Irtózatos különbség! Ebből következtethetünk a rajtuk levő pénzügyi nyomásra. Nálunk jelenleg ez a számpár 14.050 $ és 19.829 $, de tudjuk, hogy ennek a felét a multik és a bankok hazaviszik, a maradék harmadát pedig politikusaink és oligarcháink teszik zsebre. Marad nekünk a harmada(ez természetesen az abszolút GDP-re vonatkozik, de áttételesen egy főre vonatkozóan is igaz). Argentína 2007-re kilábalt a válságból. A kezdeti primitív bilaterális alapú nemzetközi áruforgalma kiszélesedett, az ország jelenleg már nagymértékű exportra képes, főleg mezőgazdasági termékekből. A munkanélküliség 2011-re 6,7 %-ra esett vissza! Természetesen szó sincs arról, hogy Argentína az “édes élet" földje lenne, de ne higgyük el a nemzetközi bankársajtó gyalázkodó írásait sem. Főleg az számít óriási hazugságnak, amikor a világ második legkockázatosabb országának kiáltják ki. Az ő rablógazdálkodásuk szempontjából talán igaz ez, hiszen őket látni sem akarják többé az országban. A Kirchner házaspár elnöksége idején legalábbis ez így volt, és így lesz. De valószínűleg azután is.

Folytassuk tovább a magyarság lehetőségeinek számbavételét: jöjjön a második lehetőség:

2./ A JELENLEGI “DEMOKRATIKUS" RABSZOLGASORS FOLYTATÁSA, A LASSÚ KÍNHALÁL...

Amennyiben tovább folytatódik a jelenlegi perspektívátlan gazdasági és politikai vergődés, akkor az ország folytatni fogja mélyrepülését. Mindenki ki tudja számolni - nem kell hozzá felsőfokú matematika - hogy a jelenlegi adósságcsapdából nincs kiút!

Ilyen mértékű külföldi és belföldi pénzelszívás esetén esélye sincs semmiféle növekedési pályának, amiről manapság oly divatos beszélni. Szó sem lehet semmiféle bővülésről, vagy előrelépésről. Csak az állandó, és kilátástalan megszorítások, a jóléti és szociális objektumaink (egészségügy, oktatás stb.) folyamatos leépítése van vissza. Más egyszerűen nem lehetséges. Gazdasági miniszterünk elmebajt sejtető kijelentéseit ne vegyük komolyan, nem is tudom elképzelni, hogy ő valóban érti-e, hogy miről beszél. Mintha egy bedrogozott pékmunkást vezényeltek volna át a sütőiparból, mint a Rákosi rendszerben. A realitás az, amiről a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke beszélt. Nevezetesen, hogy hamarosan le kell csökkenteni a nyugdíjakat, mégpedig drasztikusan...

Hová vezethet mindez hosszabb távon? Ez bizony még középtávig sem vezethet! Ez a rendszer pár év alatt (2-4) fejre áll, ha esetleg pénzügyileg nem is dől be, akkor a szociális feszültségek állítják fejre. Mert a pénzügyi nehézségek mellett ez is egyre fenyegetőbben bontakozik ki az előttünk levő sűrű ködből. Nagyon feszült a helyzet már jelenleg is az országban, hatalmas tömegek kerültek reménytelen helyzetbe. És itt nem is a kilakoltatásra várókról, és a többi teljesen ellehetetlenültről beszélek, hanem arról a 3 millió emberről, akik az utóbbi pár évben a középrétegekből csúsztak vissza a masszív szegénységbe. Sajnos 1-2 éven belül itt is robbanásveszélyessé válhat a helyzet.

Tehát megállapíthatjuk, hogy az ország második választási lehetősége (a jelenlegi folyamatok folytatása) gyakorlatilag ugyanoda vezet, mint az első. A teljes bedőléshez, a káoszhoz, a politikai destabilizálódáshoz, és az ellehetetlenüléshez. Ehhez azonban még pár év kell, de nem sok. Ez lassabb, kínokkal teli folyamat lenne, ami után valószínűleg - a jobban elfertőződött társadalmi sérülések miatt - a kilábalás is hosszabb ideig tartana...

És végül nézzünk meg egy harmadik lehetőséget is, ami ugyan nem tartozik a választási lehetőségeink közé, de felülírhatja az előzőekben felvázolt folyamatokat:

3./ A NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI RENDSZER, ÉS A BANKÁRHATALOM ÖSSZEDŐLÉS

Egy ilyen fejlemény - ami szintén teljesen reálisnak tűnik a közeljövőben - biztos, hogy azonnali radikális magyarországi politikai átrendeződésekhez vezetne. De nyilván nem csak nálunk, hanem világszerte. Ennek a következményei felmérhetetlenek, a címszavak szintjénél mélyebbre ne is merüljünk a találgatásokban.

Az USA visszaszorulása, új szuperhatalmi status quo, a világ-erőforrások elosztásának drasztikus változása, az Európai Unió azonnali szétesése és nacionalista fordulat Európában, a 2. világháború által létrehozott eszme és dogmarendszerek megszűnése, és végül, de nem utolsósorban: a monetáris kapitalizmus azonnali bukása. Vége lenne a tőzsdéknek, a csaló, szerencsejáték értékpapír rendszereknek, a pénzügyi derivátumoknak.

Nem lennének többé off-shore cégek, és láthatatlan tulajdonosi hátterű óriás vállalat-birodalmak. És persze fosztogató pénzügyi háttérhatalom sem. De ne álmodozzunk tovább, hanem kívánjuk erősen, hogy ez az egész világméretű fordulat békésen történjen meg. Mert sajnos az ellenkezője is lehetséges...

Emlékszünk rá, az előző rendszer is így bukott meg Magyarországon. Nem belső folyamatok eredményeként, hanem a Szovjetunió nemzetközi hatalmának leáldozása következtében.

Mik lehetnek ennek a pénzügyi-világgazdasági fordulatnak a közvetlen kiváltó okai?

Nagyon sok minden, ugyanis ez a rendszer is a közvetlen szétesés határán áll. Gyakorlatilag bármi kiválthatja, ami hirtelen drasztikusan meggyengíti az alappillért, a dollárt, vagy a nemzetközi hitelrendszert. Csak egy-két példa a lehetséges forgatókönyvekből:

- a dollár nemzetközi használatának visszaszorulása

- Kína és az olaj-országok egyszerre akarnak szabadulni dollártartalékaiktól

- egyszerre válik fizetésképtelenné Spanyolország és Olaszország (ez nemcsak az eurót kaszálná el, hanem az egész nemzetközi hitelrendszert is)

- olajat csak jenért és jüanért adnak el az olaj-országok

- felbomlik az Európai Unió, megszűnik az euró (az Európából kiszivattyúzott pénzek elmaradása, az amerikai költségvetést azonnal, drasztikusan felborítaná)

- az is lehet, hogy egy drasztikus olajár-robbanás is elég lenne hozzá, ami például egy izraeli-iráni konfliktus következménye lehet. Ez alapvetően átrendezné a nemzetközi termelési és kereskedelmi folyamatokat.

És a sort még hosszan lehetne folytatni tovább...

Összefoglalóan megállapíthatjuk, hogy sorsunk alakulására - csakúgy, mint az utóbbi pár száz évben mindig - a nemzetközi folyamatok döntő hatással lesznek.

Az előttünk felsejlő utak szinte mind ugyanabba az irányba vezetnek, csak a megtisztulás időtartama, és módja tűnik különbözőnek, valamint az áldozathozatal mértéke.

Az eljövendő események egyelőre az idő méhében pihennek.

Csak rajtunk múlik, hogy bevárjuk e a megváltoztathatatlan bekövetkeztét, vagy elébe megyünk az eseményeknek, és megpróbáljuk a magunk érdekében formálni őket.

———————& ;#8212;——————&#82 12;———-

* Annyiban azonban ez is változott, hogy még az MSZP-nek is lett vallásos tagozata, ahol - mint tudjuk - rendszeresen bérmálkoznak egyes túlbuzgó “hívők".

Ha valaki képes lenne rá, és el tudná magyarázni az MSZP szegény vallásos nyugdíjasainak, hogy a szocialista egyenlősdinek semmi köze a Biblia természetes

egyenlőségéhez, mint ahogyan a baloldal is halálos ellensége bármiféle istenhitnek, nos az szerintem százezrekkel tudná csökkenteni a balliberális oldal híveinek számát.(Tudom-tudom, hogy a Gyurcsány szimpatikusabb nekik, mint az utált Orbán, de kedvencük már nincs az MSZP-ben.)

** A helyzet - hangsúlyozom - csak kicsit hasonlít arra a korra, nagyon sok mindenben más.

Kocsis Márk

Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4804
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nálunk csak a görögök dolgoznak többet Európában
  2012-07-22 21:32:41, vasárnap
 
 
Nálunk csak a görögök dolgoznak többet Európában

2012, július 22 - 12:21

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) felmérése szerint a tagországok munkavállalói tavaly 20 órával kevesebbet dolgoztak, mint 2010-ben. Magyarország azonban kivétel: nekünk 18 órával nőtt a munkaidőnk, ezzel Európában ezüstérmesek vagyunk a ledolgozott munkaórák tekintetében - derül ki a Blikk összeállításából.

illusztrációAz átlag magyar munkavállaló által ledolgozott 1980 óra az OECD-államok átlagát tekintve kifejezetten magasnak számít: az összes ország átlaga 1776 óra, ami bő 10 százalékkal kevesebb, mint hazánké. Ezzel a mutatóval Európában a második helyen állunk, nálunk többet csak a görögök robotolnak (2032 óra), míg a nagyvilágon Chile (2047 óra) és Mexikó (2250 óra) előz meg minket.

2000-ben még átlag 1844 órát dolgoztak az OECD-országokban, ez az időtartam viszont jelentősen csökkent 11 év alatt. Magyarországon ezzel szemben 2033 óra csak 53-mal, vagyis 2,6 százalékkal apadt.

A környező országokban is összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet. Ausztriában, Csehországban, Lengyelországon és Szlovákiában magasabbak a bérek, mégis kevesebb időt kell dolgozniuk. Csehországban 1774 órát is elég volt robotolni, és 2000 óta a munkaidő is 130 órával csökkent. A lengyel munkaerőtől 1937 órát követeltek, a szlovákiai dolgozóktól pedig 1793-at. Ausztriában elég volt 1600 órát húzni az igát.

Nyugat-Európában még ennél is könnyebb dolguk van a munkavállalóknak. Egy német munkavállaló 1413 órát, egy holland mindössze 1379 órát töltött 2011-ben a munkahelyén.

blikk.hu - barikad.hu


http://barikad.hu/nalunk_csak_a_gorogok_dolgoznak_tobbet_europaban-20120722
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
UGYAN MI ESIK EGYBE , TE SZERENCSÉTLeN?
  2012-07-22 21:15:52, vasárnap
 
  Szijjártó Péter: több magyar külpolitikai érdek egybeesik az amerikaival
2012-07-19 09:50
Szerkesztette:
MTI7

Több magyar és amerikai külpolitikai törekvés is egybeesik, így ezek erősíthetik egymást - jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva csütörtökön Washingtonban Szijjártó Péter, a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.

Az államtitkár amerikai tudományos intézetek irányítóival találkozott szerdán háromnapos washingtoni látogatása keretében.

Mint mondta, a politikával foglalkozó tudományos intézetek vezetőivel folyatatott tanácskozásain megállapították, hogy a magyar és az amerikai külpolitika között "több közös pont is van", például egyértelmű, hogy mindkét ország érdeke az erős NATO. További hasonlóság, hogy az utóbbi időben az Egyesült Államok külpolitikájának középpontjába egyre inkább az ázsiai térség kerül, és Magyarország is arra törekszik, hogy "a szövetségkötések versenyének keretében" Kínával stratégiai szövetségesi kapcsolatot alakítson ki.

Arról is beszélt, hogy Magyarország támogatja a nyugat-balkáni régió euroatlanti integrációs törekvéseit, ugyanakkor a térség stabilitása az Egyesült Államoknak is kulcsfontosságú.

Szijjártó találkozott több véleményformáló értelmiségivel, újságírókkal és volt diplomatákkal, akiknek beszámolt a kormány elmúlt két évi teljesítményéről, továbbá arról, milyen intézkedéseket hoztak, hogy az országot sikeresen talpra állítsák. "Ők alapvetően az ország megújításával kapcsolatos döntésekről kérdeztek" - mondta.

További Képek

Az államtitkár közölte: a továbbiakban a washingtoni külügyminisztérium magyar ügyekkel foglalkozó tisztségviselőivel és meghatározó zsidó szervezetek képviselőivel fog tárgyalni.

Szijjártó Péter kedden utazott Washingtonba. Az új külügyi államtitkár látogatásának fő célja, hogy bemutassa az ország megújítása során hozott kormányzati döntéseket, tájékoztasson azok eredményeiről, és erősítse a szövetségesi együttműködést a két ország között.

http://www.arcatlan.com/post/szijjarto-peter-tobb-magyar-kulpolitikai-erdek-egybe esik-az-amerikaival-21754.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.