Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ön is "fél-ázsiai származéknak" tartja magát?
  2012-07-27 21:40:52, péntek
 
  2012.07.26. 14:50

Ön is "fél-ázsiai származéknak" tartja magát?


"Az én filozófiám szerint az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Ha van erő, van összefogás, ha nincs erő, nincs összefogás. Ez nem minden országban van így, de ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk, ez így működik" - válaszolt Demján Sándornak a kormány gazdaságpolitikájával szemben megfogalmazott kritikáira Orbán Viktor miniszterelnök a VOSZ csütörtöki konferenciáján.

orban10.jpgVajon kikre gondolhatott a Kedves Vezető, amidőn "minket" fél-ázsiai származékoknak titulált. Mert ha a honfoglaló magyarokra gondolt, akkor vaskosat tévedett: azok ugyanis nem fél-ázsiai származékok - teljesen ázsiaiak voltak. A honfoglalás előtt a Kárpát-medencét uraló avarok is azok voltak, meg a hunok is.

Hanem viszont, a Kárpát-medencében a honfoglalás, mármint a magyarok bejövetele idején javarészt szláv és germán törzsek éltek, az egyébként a fénykorukban is kis számú avar és hun nép szétszórt maradékai mellett. Szóval, a jelzett időben az ázsiai népekkel szemben messze túlsúlyban, nagyságrendekkel többen voltak itt szlávok és germánok, akikbe a magyarok valójában az évszázadok alatt genetikailag szépen lassan beolvadtak, s ahogyan az általában a hódító népeknél történni szokott, etnikailag asszimilálódtak. Ezek a szláv és germán népek viszont sem fél- sem egészen ázsiainak nem nevezhetők: akkoriban már rég európaiak voltak.

Genetikai szempontból tehát valóban félázsiaiak vagyunk, mert a hun, az avar és a magyar "vér" ezer év alatt jócskán keveredett az itt élő európai többség genomjával.

Az a baj, hogy a Demjánnak szóló gyors válaszában vélhetően nem pont erre gondolt a Bölcs Vezér. De akkor mire? Kikre? Kik lehetnek azok a "mi", és egyáltalán: mi az, hogy "fél-ázsiai származék"? Vagy talán újfent a világhódító magyarok képe ködlött fel a szokatlanul éles kritikától összezavart agyában? És "ránk", mint a történelmi magyarokra gondolt, akiknek a nyilaitól kellett anno a Nyugatot megmentenie istennek? Ez esetben viszont a föntebb elmondottak lépnek érvénybe...

Egyébiránt pedig, talán itt az ideje annak, hogy Orbán Viktor és falkája a ködös történelmi romantika helyett visszatérjen a jelenbe! Európában élünk ugyanis, és egészen néhány évvel ezelőttig a világ is egy európai országként tekintett ránk. S ha már mindenáron a történelemből szeretne erőt meríteni, akkor jusson eszébe, hogy a korábban itt regnáló uralkodók - szemben a mostanival - éppen azzal vívták ki a világ tiszteletét, hogy a koruk legfejlettebb és legerősebb európai országai közé emelték Magyarországot...

Én mindenesetre kikérem magamnak, hogy a saját miniszterelnököm nyilvánosan "fél-ázsiai" származéknak nevezzen, ráadásul mindezt olyan lekicsinylő szövegkörnyezetben, amelyből csak az derül ki, hogy szarba se nézi azt a nemzetet, amely szolgálatára fölesküdött.

http://napizeje.blog.hu/2012/07/26/on_is_fel-azsiai_szarmazeknak_tartja_magat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A félázsiai vadmarha magyarok összefogdosásáról
  2012-07-27 21:02:21, péntek
 
  A félázsiai vadmarha magyarok összefogdosásáról

2012.07.26. 17:20 | maroz | 154 komment


Ez egy ilyen csürhe, félázsiai vadbarmok, nyereg alatt puhított demokrácia se való ezeknek, nem hogy az a másik, a polgári. Most arra kérem a kedves olvasót, hogy hunyja be egy pillanatra a szemét, olvassa el az alábbi rövidke kivonatot egy kórlapról és tippelje meg, hogy mi történt volna úgy 6-8 éve, ha ezt nem a kormánykerék mögött apránként bucira hülyült szánalmas kis akarnok mondta volna, hanem teszem azt egy liberális.

,,Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható".

Ilyesmire emlékeim szerint még a legvadabb vérliberálisok sem ragadtatták magukat. Félázsiai. Aki csak abból ért, ha jól pofánbasszák. Akit erővel kell összefogdosni, mint a vadkecskéket Tádzsikisztánban.

Kedves fideszre szavazó polgártársaim, erre számítottatok? Mi kell még történjen, mi szégyent, megalázást, ocsmányságot kell még megélni ahhoz, hogy elzavarjátok végre a francba ezt a nagypofájú lúzert? Nem esik rosszul, hogy a kormányzásra való totális alkalmatlansága miatt immáron már benneteket is kecskebaszó félázsiai népeknek tekint?

Amit erről az erő alapú összefogásról mond, az egyrészt hülyeség, másrészt pedig iszonyatosan veszélyes hülyeség. Összefogni ugyanis polgárok tudnak, már csak fogalmilag is, hiszen az összefogás feltételezi azt a meglévő szabadságot, aminek egy részéről a polgár egy, általa is óhajtott cél érdekében lemond. Az összefogás a polgár szuverén döntése, azt kikényszeríteni nem lehet, mert a kikényszerített összefogás az már csak idézőjeles összefogás, Sztálin, Hitler és néhány kortársunk is valósított már meg ilyen összefogást, a környékünkön legutóbb a Ceausescu-féle összefogás volt a leglátványosabb, amelynek keretein belül az az ország is megpróbálta a valamilyen súlyosan beteg módon értelmezett függetlenségét kivívni azzal, hogy igyekezett a teljes államadósságát visszafizetni. Évtizedek, életek milliói mentek rá, de azt meg kell adni, hogy volt ott akkora látszata az összefogásnak, amekkorától Orbán vélhetőleg gyönyörűségében bokáig fosná össze azt a csodálatosan szép félázsiai lába szárát.

Amikor egy felső hatalom ,,fogja össze" az immáron expressis verbis is csürhének tekintett népet azt bárhogyan is cizellálják, a végén úgyis úgy fog bevonulni a történelembe, mint diktatúra. Orbán diktatúrát javasol bevezetni az ő félázsiai népe fölött, és meglepne, ha történetesen ne lenne arra valamiféle ötlete, hogy ki is kéne adja ezt az erőt, ki lenne itt a legalkalmasabb diktátornak. A vakok között a félázsiai is király. Vagy mi.

Amúgy meg a tényleges összefogáshoz pont az kellene, amit ez a szerencsétlen beteg ember oly sok év oly sok kemény munkájával szétbaszott, és ezt nem tudom szebben mondani, csak így, félázsiaiul, sebaj, így majd Orbán is érteni fogja. Az összefogáshoz ugyanis kell egy csomó olyan tulajdonság, olyan attitűd, ami elég nehezen alakul ki, de ezzel szemben pillanatok alatt szétbaszható.

Kell hozzá a szabadság. Annak az elgondolása, hogy én egy szabad polgár vagyok, aki szabadon választ magának életcélokat és azok megvalósításához kreatívan kutatgathat az eszközök után. Nálunk a szabadság, hála Orbánnak, félázsiai. Ma már egy fiatal, ha tényleg polgárként szeretne saját maga számára célokat kitűzni akkor ehhez az esetek nagy többségében legelőször is elkezd egy idegen nyelvet tanulni. Olyan rendszerben nem bízunk, ahol helyettünk egy Orbán dönti el, ráadásul az utolsó utáni pillanatban, hogy belőlem lehet-e jogász, vagy inkább basszam meg vidéken a portakocámat.

Kell hozzá a bizalom és a kiszámíthatóság. Eszem ágában sincs még olyan emberekkel sem összefogni, akikben amúgy megbíznék, mert nem bízok a hatalomban. Nem bízok ebben a silánynál is silányabb félázsiai államban. Mi a bánatnak fognék össze bárkivel is, bármi célból? Azért, hogy jöjjön egy ki a faszom az a Rogán és péntekről hétfőre szarjon egy törvényt, amitől én húzhatom le az összefogásomat a budin? Ilyen viszonyok közepette vállalkozzak, kezdjek bele bármibe is? Ebben az országban a kakaskukorékolástól a tízóraiig nem lehet tervezni, mert ezek a félázsiai nomádok délre szétzúznak mindent, ha rájuk jön a bagzódüh, és tessék már utánaszámolni, hogy eddig hányszor jött rájuk! És ha a bizalom nem működne, ha lennének konfliktusok, akkor kihez fordulhatok, ki fog nekem abban segíteni, hogy igazság szolgáltassék nekem? A Handó-hivatal? Kiszámíthatóan?

Kellene hozzá némi szolidaritás is. Legalább azon a minimális nemfélázsiai szinten, hogy legalább nem pusztítom el azt, akivel elvileg össze kéne fogjak. Ha ma A-val vagyok összefogva és B-vel versenyzek, akkor ne akarjam B-t egyszer, de nagyon legyőzni, értsd: levágni, mint félázsiai a kecskéjét, mert alakulhat úgy, hogy bizonyos dolgokban jobban járnék, ha B-vel fognék össze, vagy történetesen A-val és B-vel együtt, mondjuk C ellenében. Nekem egy, a bunkósbotját ingerülten rázó és rikácsoló félázsiai törzsfőnök ne beszéljen összefogásról, mert akkorát röhögök rá, hogy menten kecskévé változik.

Kellenének készségek is az összefogáshoz. Kooperációs készségek. Ezeket egy jó közoktatási rendszerben viszonylag kitartó munka során el lehet sajátítani. De ehhez olyan oktatási rendszer kell, amelyik legalább a hangsúlyt ezekre helyezi, és nem a délibábos akármikre. Kellene még ehhez az emberi beszéd is, mert artikulálatlanul, fogalmatlanul makogó féllények tényleg képtelenek az összefogásra. És pont ez az, amit talán a legdurvábban cseszett szét ez a bolond ember, hadd ne soroljam most az unortodox fülkeforradalomtól az ellenforradalomig terjedő összes értelmetlen zagyvaságát. Hogy a viharba tudjanak ott összefogni az emberek, ahol azért nem értik egymás szavát, mert a vezető félbolondjuk önös érdekből a legtöbb fogalmunkat a használhatatlanságig szétbarmolta?

És még sorolhatnám hosszan, hogy mi minden feltétel szükséges a tényleges összefogáshoz, de minek. Akit érdekel, az úgyis tudja, Orbán meg úgysem olvassa a Vincentet.

Szóval ha Orbán nem diktatúrát akarna, hanem tényleg összefogást, akkor arra lennének ötleteim, de erős a gyanúm, hogy mégiscsak diktatúrát akar ő, nem lesz itt félázsiai kutyából kumisz. Tisztelt fideszes szavazók, kedves félázsiai vadbarom sorstársaim, ideje lenne felébredni. A bolond már ilyeneket kérdez:

"A fő kérdés, hogy mi a fészkes fene történt Magyarországon."

A válasz pedig egyszerű: Orbán történt Magyarországon. Shit happens. Egy egészen apró kicsi hiba, voltunk mi már ennél nagyobb szarban is. Ideje lenne kijavítani ezt a hibát, még mielőtt egészen ázsiaiakká züllesztődnénk.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/07/26/a_felazsiai_vadmarha_magyarok_osszefogdo sasarol#c17417294
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormánybiztos kitiltotta az Operaházból Tokody Ilonát
  2012-07-27 19:59:50, péntek
 
  A kormánybiztos kitiltotta az Operaházból Tokody Ilonát
2012. július 26. 22:58:01

Emlékszünk jól: az Operaház évadzáró ülésén az előzetes forgatókönyvtől eltérően szót kért Tokody Ilona Kossuth- és egyéb díjas operaénekesnő (szoprán), az Operaház örökös tagja, s elmondta véleményét az intézményben lezajlott változásokról. Tokody Ilona nem akárki a magyar zenei életben: az ő nevét már akkor megtanulta a világ, amikor a budapesti Operaház jelenlegi irányítója még azt sem tudta, mi fán terem az opera.

A Blikk című bulvárlap azt írta: Ókovács Szilveszter kitiltotta az Operaházból Tokody Ilonát. A világhírű művésszel mintegy negyedórás beszélgetést szeretett volna felvenni az egykori fideszes miniszter, Rockenbauer Zoltán és stábja, de a kormánybiztos megtiltotta, hogy Tokodyval a patinás intézményben forgassanak. Amely intézménynek egyébként örökös tagja a művésznő. Ókovács a különös döntést azzal indokolta, hogy ,,a világhírű művésznőhöz kapcsolódó sajtómegjelenések valótlanságot is tartalmaztak, s ez hátrányosan befolyásolta az operaház megítélését".

Augusztusban nyílik meg a Műcsarnokban a Mi a magyar? Most! című kiállítás, s ennek ürügyén a művészeti élet jelesei is megszólalnak. A beszámoló szerint Tokody Ilonával az operaház színpadán vagy a Székely Bertalan teremben akartak forgatni. Tokody elmondta, a nemsokára nyíló kiállítás nagyon közel áll a szívéhez, hiszen az ,,a magyarságról, a hűségről és a hazaszeretetről szól".

A forgatásra tehát nem adott engedélyt az Operaház jelenlegi kiskirálya, aki mellesleg végzettsége szerint szintén operaénekes (lenne). Tokody a tiltásra azt válaszolta: ez pont ,,olyan, mintha egy miniszterelnöknek megtiltanák, hogy a parlamentben nyilatkozzon". S abban is igaza van a művésznőnek, hogy Ókovács döntése bizony nemzetellenes, mert megtiltotta, hogy egy örökös taggal a házban felvegyenek egy nemzeti műsort.

A forgatásra végül egy cukrászdában került sor. A Blikk kérdésére az Operaház sajtóosztálya azt válaszolta, hogy az ókovácsi vezetés ,,továbbra is fenntartja magának a jogot, hogy védve a Ház érdekét, eldöntse: az intézmény területén kik, miért forgathatnak, végezhetnek sajtótevékenységet". Brávó!

Nézzük meg, kicsoda-micsoda ez az Operaházban grasszáló Szilveszter. Íme, a rövid életrajz: hol, mikor és mit tanult.

1969-ben született, Veszprémben érettségizett, majd a győri Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát (,,zeneiskolai magánének-tanár, kamaraművész"). Ezt követően - 1993-ban - a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója lett, tanulmányait 1997-ben fejezte be. Önéletrajzában ez áll: ,,operaénekes, énekművész, magánének-művésztanár".

S most nézzük Szilveszterünk ,,szakmai" életútját.

1992-től egy évig az egyik budapesti általános iskolában ,,hangképző tanár". 1995 és 1999 között a váci konzervatóriumban oktat: ,,magánének- és operatörténet-tanár". 1999-ben kezdődik az igazi ókovácsi karrier, de ennek a karriernek semmi köze a művészethez. Politikai karrier a Szilveszteré.

Az első Orbán-kormány idején sűrűn váltogatja a helyét: hol itt, hol ott bukkan fel ez a kiváló képességű ember. 1999-től egy évig az Oktatási Minisztérium EU-főosztályán ,,fejlesztési tanácsadó", aztán 2001-ig a miniszterelnöki kabinet ,,parlamenti tanácsadója". Hogy milyen tanácsokat adott itt és ott, arról nincs közelebbi adat - a ,,szakmai" életút korábbi állomásainak ismeretében azonban erős a gyanúm, hogy ,,hangképzési" tanácsokkal láthatta el az arra rászorulókat.

Szilveszterünk 2001-ben került közel álmai intézményéhez: ekkor lett az Erkel Színház ,,ügyvezetője", majd 2002-től 2005-ig a Magyar Állami Operaház ,,kommunikációs igazgatójaként" gyakorolta a korábban már elsajátított és okított ,,hangképzést".

2005-ben Szilveszter távozott az Operaházból: hogy önként ment el, avagy kirúgták a nagy ,,hangképzőt" - nem tudom. Az viszont biztos, hogy 2005 és 2010 között a Hír Televízió műsorvezetője volt, illetve önéletrajza megfogalmazása szerint: ,,főmunkatársa". Ez utóbbi titulus tényleg jobban cseng (a kukásembert is megtisztelik ugye a ,,köztisztasági dolgozó" címmel).

A 2010-es kormányváltás után a nagy ,,hangképző" karrierje meglódul. 2011-ben a Duna Televízió vezérigazgatójának nevezik ki, ugyanebben az évben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (korábbi nevén: Zeneakadémia) gazdasági tanácsának az elnöke lesz, majd a Magyar Állami Operaház kormánybiztosának nevezik ki. Még meg sem melegszik egyik helyen, jön az újabb bársonyszék. Szilveszter nélkülözhetetlen ember - csak úgy kapkodnak utána.

Egy valami hiányzik ebből a ,,szakmai" életútból: a ,,művészi" pályafutás. Elvégre Ókovács mégiscsak ,,operaénekes, énekművész" lenne - erről van pecsétes papírja. Ő mégis más területen kódorog: műsorvezető, majd hivatalnok, igazi bürokrata lett belőle. S most ez a pártos ,,hangképző" az ország egyik legpatinásabb intézményében rontja a levegőt. Itt valami nagyon nincs rendjén: a tévé és az opera műfaja igencsak távol áll egymástól. Ezt sajnos mintha nem tudnák odafönn.

Én persze könnyen beszélek: mióta a nagy ,,hangképző" rátelepedett az Operaházra, nem tettem be a lábamat az épületbe. Megvárom, amíg Szilveszterünk távozik. Türelmes ember vagyok, kiböjtölöm a ,,hangképző" eltűnését. Mellesleg egyik zeneértő - s amúgy a ,,hangképzésben" is jártas -, konzervatív beállítottságú barátom tavasszal megnézte (volna) a Parsifal egyik előadását, de annyira botrányosnak ítélte a színpadi teljesítményt, hogy ,,menet közben" távozott. Ő ugyanis Richard Wagner nagy tisztelője, s nem szereti, ha a bayreuthi Mester műveit meggyalázzák.

Az olvasó az előbbiekben megismerkedhetett Szilveszterünk életútjával. Most Tokody Ilona pályáját kellene fölvázolnom, de van ennek értelme? Tessék elővenni egy lexikont, vagy a ,,gugliba" bepötyögni a nevét. Tokody az elmúlt évtizedekben szinte a világ valamennyi jelentős operaházában fellépett, s leginkább Verdi- és Puccini-szerepeivel aratott sikereket. Ráadásul olyan partnerek társaságában, mint például Plácido Domingo.

Volt idő, amikor a Magyar Állami Operaházban még világhírű énekesek is felléptek. Az alábbi felvétel 1987-ben készült. Emlékszünk, akkor is válság volt az országban, de még mekkora! Az ország eladósodott, a gazdaság nem működött, a Kádár-rendszer éppen recsegve-ropogva készült összedőlni. S mégis: az Operaházban olyan Aida-előadást láthatott a közönség, amilyenre azóta sem volt idehaza példa. Radamest Domingo, Aidát Tokody alakította, Amneris szerepében pedig a szintén világhírű Jelena Obrazcova lépett föl.

Tokody Ilona már letette a magáét arra a bizonyos asztalra. Ha ő bemegy a világ bármelyik nagy operaházába, Szilveszterünkkel ellentétben nem kell bemutatkoznia. Ezért is visszataszító Ókovács mostani lépése. Egy tehetségtelen, akarnok ember kisstílű bosszúja.

De felejtsük is el ezt a zselézett hajú ,,szépfiút". Inkább nézzük-hallgassuk meg az 1987-es Aida záró jelenetét - a felejthetetlen Domingo-Tokody párossal.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SSDsIu6syeM

Szalay László

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=102538
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erőből értő félázsiai ellenforradalmi származékoknak fel
  2012-07-27 19:36:48, péntek
 
  Az erőből értő félázsiai ellenforradalmi származékoknak fel kell iratkozniuk
2012. július 27. 10:06:39

Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg "Tündérmese" Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot Viktor.)

Megtudtuk, hogy 88 után ismét ellenforradalmi kísérletek zajlanak, a NER-ben ezek szerint ha valaki nem ért egyet, akkor az ellenforradalmár. Jó tudni. A 89-es Orbán azért most biztos köpött volna egyet a földre.

Megtudtuk, hogy olyan nagy a válság, vagyis a támadás az ország ellen, hogy az is lehet, hogy nem sikerül a demokráciaként közismert rendszer keretén belül elhárítani, de semmi gond, az okos, előrelátó Vezetőnk több lépéssel előrébb jár, és keresi, kutatja, mire lehetne lecserélni a demokráciát, ha az IMF-EU bombázói megjelennek a Kossuth tér felett.

Hála istennek, azt is elárulta a Miniszterelnök úr, hogy "az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható". (Videó a beszédről 1:15-től az ominózus rész) .


Persze szívesebben lennénk Skandinávia, de ezek szerint Észak nem cél, sokkal inkább Ázsia.

Gyurcsány hasonló megszólalásokért külön-külön is lógott volna, legalább is Selmeczi Gabi fennakadt szemmel ájult volna el, hát hogy lehet Mária és Szent István népét lefélázsiázni?!

Amúgy minden a tervek szerint halad, egyre szarabbak a közvélemény-kutatások eredményei, a héten először olvashattuk, hogy elképzelhető, hogy egyik párt sem lesz képes egyedül megszerezni az 50%-ot 2014-ben, így igazán meg sem lepődhetünk, hogy elértünk a következő fázisig: valóban bedobták az előzetes regisztrációt.

"A várakozásokkal ellentétben nem az előzetes regisztráció lenne a választáson való részvétel feltétele, hanem a feliratkozás. Ez abban különbözik a regisztrációtól, hogy aktívabb részvételt igényel a választótól. A feliratkozásra az elképzelés szerint a teljes választási ciklus alatt lehetőség lenne, egy adott időpontig, például februárig.

Egy másik elnökségi tag elismerte, hogy magyaros elnevezésre törekedtek, a feliratkozással ugyanakkor az a cél, hogy ne a bizonytalanok, hanem a biztos pártválasztók döntsék majd el a választást.

Arra felvetésre, hogy ezen a módon sokan kiszorulhatnak a két hónappal későbbi voksolásból a Fidesz ügyvezető elnöke úgy reagált: az életben is vannak fontos határidők, amiket minden körülmények között be kell tartani. Több európai országban is hasonló rendszer működik."

Köszönjük hogy magyaros nevet adtak neki, igazán rendesek. A határidők, és a tervezés pedig valóban fontos dolgok, hiszen ha ők is évekig tervezték a kormányzást, a kormányprogramot, akkor annyi igazán elvárható cserébe az állampolgároktól, hogy betervezzék a szavazást. Nehogy esetleg hirtelen felindulásból döntsék el, hogy akarnak-e egyáltalán szavazni.

Orbán még annyit tett hozzá Kósa szavaihoz, hogy "csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson."

Természetes a következő, még szarabb közvéleménykutatás után a Fidesz egyre inkább hajlani fog a kötelezővé tétel felé, azután már csak azon lesz vita, hogy milyen büntetés érdemeljen az, aki nem megy el a kötelező szavazásra.

És még csak 2012 van ... hol van még 2014?

Kérdés: ha már nagyon-nagyon rossz eredményekről értesül Viktor, akkor vajon megfontolják, hogy csak egy pártra lehessen kötelezően szavazni? Félázsiában nem szokatlan, és szép magyar hagyományokat is fel lehet mutatni, lehetne mondjuk a kidolgozást Pozsgay "Hazafias Népfront" Imrére bízni.

Amúgy Kósa szokás szerint ordasat hazudik, mert Európában kurvára nem szokás feliratkozni. Az USA-ban valóban van egy hasonló rendszer, de ott 1, nincs központi nyilvántartás, és 2, akár a választás napján is fel lehet iratkozni a névjegyzékbe, és 3, ez sem minden államban van. (Részletesen hogy hol milyen előzetes regisztrációk vannak itt olvashattok.)

Egy kis nosztalgia:

http://nemenyi.net/lib/gall/egyeb/schmit_szavaz.jpg

Szerző: zero

Forrás: vastagbor.blog

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=102548
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A keresztény Európa vége
  2012-07-27 19:15:01, péntek
 
  A keresztény Európa vége



Némán szemléljük mi európaiak, hogy szemünk előtt megszűnt Európa istenasszonya . Ezek a kaukázusi népek egyek a nyugati kereszténység lelkületében, ezeréves együttélés alakította ezt a térséget, elhatárolta a keleten gyökeret vert ótestamentumos alapokon épülő ortodox világtól . Iszlám térnyerése is tájidegen ebben a régióban, ahová a korai keresztények menekültek, az őket üldöző Róma, és a bosszúálló zsidók elől . Róma magába fordult, s a romjaiból megszületett a kereszténység központja, amely egészen 1054-ig, összhangban Bizánccal az egyetemes kereszténységet jelentette .



Nyugat elhatárolódott kelettől, kultúrális határai a skandináv államoktól lefelé húzódtak, magukba foglalva Finnországot, a Balti államokat, Lengyelországot, és a Kárpátok vonulatával lezárt Nagymagyarországot, ami Horvátországgal nyolcszáz évig közösen alkotta ezeréves királyságát . A Duna és a Száva folyó határolta délen Európát, ami erkölcsiségében megegyezett, bár sokszínűsége folytán különböző magasságokat értek el . Kisebb nemzetállamok jól megfértek nagyobb keresztény testvéreik mellett, mindannyian azonos értéket vallottak maguknak .



624-ben Mohammed új vallást alapított, ami merőben eltért a kereszténységtől, ezért riválisává lett, sőt a júdaizmust elfogadó, azok vallását felvevő kazárság a zsidók megújulását jelentette a hétszázas évek közepén, amikor Bizánc és Róma hatalomért versenyezve gyengítették egymást . A Magyar Szent Korona jelentősége sokkal nagyobb mint gondolnánk . Apostoli királyaink Jeruzsálem királyai is voltak egyben, ami Jézushoz legközelebbi megközelítést hordozta magában, eltért az elkülönülő zsidóság önmaga messianizmusában vetett hitétől . Jézus az összes emberre kiterjesztette azokat a kiváltságokat, amelyeket a zsidók kisajátítottak maguknak . Mindannyian Isten gyermekei vagyunk, egyedi, megismételhetetlen formában, akik bármikor isteni magasságokat érhetnek el általa . De csak általa !



Isten nélkül semmire sem megy az emberiség ! Hamis tanok ezrével jelennek meg földünkön, kihasználva az emberi gyarlóság, hiszékenység határtalanságát . Nem a papokban kell hinni, nem is a templomokban amiket építünk lehetőségeink szerint, egyes korok gazdagságát követveve, hanem Isten igazságában, hiszen minden, amit látunk igaz, azért van mert szükségünk van rá, tehát Istentől való . A folyók, kis patakok, gyöngyöző források mind azért vannak, hogy Isten teremtményei szomjukat olthassák belőlük . Ezért vigyáznunk kell rájuk, meg kell védeni őket, ezért kapott az ember több intelligenciát teremtőjétől, hogy elvégezhesse ezt a munkát . Minden egyes állat, növény a saját rendeltetését éli . Nincsen semmi ami fölösleges volna ezen a világon .



Alakulunk, fejlődünk, civilizálódunk, de körülöttünk a természet változatlan marad . Egyedüli változásokat mi magunk idézünk elő településeinkkel, városainkkal, sőt az egyre nagyobbra duzzadó metropoliszokkal, amelyek elveszik termőföldjeinket, a vadon élő állatok életterét csökkentik, felmelegítik környezetünket, és szennyeződést termelnek . Az embernek ezt jobban kellene kezelnie . Vannak törvények, amelyek nem változnak bármilyen korban is él az ember . Ezek íratlan törvények . Reánk maradtak őseinktől . Ha ezeket nem tartjuk be, kihalás veszélyezteti az emberiséget . Minden állatfaj akkor szaporodik, ha számára kedvezőek az életfeltételek . Ennek értelmében növekedik számuk, egészen addig, amíg a táplálék elfogy körülöttük, s lecsökken fajuk létszáma .



Egyedül az ember szaporodik gátlástalanul, bár őket is megtizedeli az időjárási viszonyok káros hatása, a víz hiánya, erdőtűz, betegségek, amelyek ellen képtelen védekezni . Sajnos napjaink tudósai között vannak olyanok, akik ezeket a betegségeket szándékosan terjesztik, hogy csökkenthessék vele az emberiség létszámát . Visszájára sülhet el ez is, nem szabad játszani olyan dolgokkal, amihez közünk sincsen . Az ember gyógyítson, éljen békében embertársaival, de semmi esetre se tekintsen egy másik embert nála alacsonyabbrendűnek . Mindannyian emberek vagyunk, több-kevesebb ajándékot kaptunk a teremtőtől induláskor . Van aki ebben jobb mint a társa, a másik meg abban ügyesebb . Nem szabad mindenkit egyenlő szemüveggel mérni, mert eltévesztjük helyesen értékelni egymást vakságunk miatt .



Vannak akik állatokat tartanak, belőlük élnek, együtt élnek velük . Mégis, mindennek megvan a helye . Állatainkat etetjük, itatjuk, óvjuk őket hidegtől, ragadozóktól, s ezért önszántukból velünk maradnak saját biztonságuk érdekében . Olyan szeretetféle is kialakul közöttünk, ami gondoskodásból fakad . Mint egy nagy család élnek együtt emberek, állatok, szántóföld, és az erdő vadjai . Mindannyian Isten teremtményei vagyunk, hiába igyekeznek szűklátókürű, tudálékos akadémikusok mást erőltetni reánk téves téziseikben . Az anyagi tudás adott, már az ősember is rendelkezett vele . Nem is létezett volna, ha nem lett volna rá szükség . Az egymásmellettélés szabályai is kialakultak még jóval a mózesi kőtáblák előtt, mielőtt kőbevésték volna azokat . Azért vésték kőbe, mert adottak voltak, nélkülük elképzelhetetlen az emberi élet .



Nagy hibát követnek el azok, kik embertársaikat barmokként kezelik, akik a másik fölé helyezik magukat, embereket fejnek, népeket terelgetnek kerítések mögé, netán gazdasági eszközeikkel kizsákmányolják őket . Az ember nem állat, hanem értelmes lény ! Ennek alapján kell érintkeznünk egymással, mert ha más nyelven beszél is az istenadta, akkor is ember . Az állatokat faji elhatárolódás választja ki egyes cselekedete végrehajtására . A zsiráfnak hosszú a nyaka, hogy elérje a fák lombozatát, a vaddisznó orrával túrja a földet, a kutya fogaival morzsolja szét eledelét, a gepárd nagyon gyorsan szalad zsákmánya után, míg az oroszlán ügyesen vadászik .



Európa népeit is megfelelő külső jelekkel látta el a Jóisten . Skandináviában élők magasabbak, szőkék, kékszeműek, beleillenek a havas tájba, míg a sötétebb bőrű latinok jobban állják a nap sugárzását, a szabadban eltöltött időt . Mi magyarok a kettő között helyezkedünk el . Rengeteg hatással volt ránk a török, majd az osztrák fennhatóság, amit legutóbb orosz jellegek befolyásoltak . Már maga a Kárpátmedence embergyüjtője is többfajta embertipust különböztet meg . A székelyek alacsonyabbak, erősebbek, mint a jászok, akik vékonyabb testalkatúak, különböznek a hegyekből hozzánk menekülő rácok, tótok és egyéb szláv jellegű csoportoktól . Az oláhok elkeveredtek Erdélyben annyira, hogy szinte észre sem venni őket külsőleg, hacsak dús fekete hajuk el nem árulja őket . A lengyelek genetikusan megegyeznek velünk magyarokkal, nem véletlenül szeretjük őket legjobban a körülöttünk élő népek közül .



A cigányok 500 éve élnek mellettünk, de egyedei jól megőrizték jellegzetességeiket, keveredni sem tudtak, mert kivetette őket magából a társadalom mihaszna életvitelük különbözősége miatt . Nagyon szapora faj, ma már több millióan élnek mellettünk a Kárpátmedencében, de lassan Európa is megismeri őket . A zsidóság jellemzőiről rengeteget publikáltak a háború előtti német lapok, könyvek . Tájidegen szokásaik miatt, hasonlóan a cigányokhoz, nem tudtak beillesztkedni egyetlen társadalomba sem, még is elérték Európában, hogy pénzügyeinket rajtuk keresztül intézzük . Ez a privilégium emészti fel a korábban virágzó Európát, ami erkölcsével példát mutatott az egész világnak, de mára egy eladósodott koldus benyomását kelti .



Mi történt Európával az utóbbi néhány évszázad leforgása során ? Forradalom forradalmat követ, amivel felszámolják a kereszténység intézményeit . Európa megszünt keresztény kontinens lenni ! Még alaptörvényében sem esik szó ezeréves múltjáról, ami valójában meghatározta Európa arculatát, megannyi jellegzetességét .



Európa újságjait, televízió csatornáit, internetszolgáltatóját, telefon központjait idegen érdekek képviseletében működtetik Európa ellen ! Amíg ezt egységesen meg nem ismerik, addig ez a rontás megállíthatatlan marad . Ébresztő Európa, ébresztő világ ! Egy globális méretű összeesküvő embercsoport veszélyezteti az emberiség jövőjét, ami ráerőlteti intézményeit, kisajátítja pénzrendszerét, megvásárolja politikusait, egyetemeit, oktatási, egészségügyi rendszereit, nemzetközi nagyvállalatait tőzsdei hadműveletek folytán . Mindent felvásárolnak játékpénzen azok, akik azt gondolják barmokként terelgethetik embertársaikat amíg világ a világ .



VGB




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Steiner és az antiszemitizmus
  2012-07-27 19:11:26, péntek
 
  Steiner és az antiszemitizmus


Steiner Pál, hivatásos cionista érdekvédő és provokátor, a megsemmisülésre ítélt MSzP országgyűlési képviselője, egykori adatrögzítő (tipikus női foglalkozás). Nagyon rossz lehet a cionisták emberanyaga, hogy egy ilyen rossz kiállású, felkészületlen, önmagát és az általa képviselteket lépten-nyomon lejárató személyre bízták érdekeik érvényesítését. Ez a szerencsétlenség az ATV televízió péntek reggeli adásában kikelt a szélsőjobboldal ellen, mindenkit antiszemitának nyilvánított, aki nem filoszemita. Kiközösítésről, a politikai életből való száműzésről beszélt, mindenekelőtt a Jobbik vonatkozásában. Ez egy totálisan lekoptatott lemez, már senkit sem érdekel.

Viszont óriási felháborodással mutatta de azokat a szörnyű fényképeket, melyeken a zsidó nyári fesztivál reklám plakátjaira MNA-s plakátokat ragasztottak. Azt leszámítva, hogy ez a plakátok sorsa - mindig felülragasztják őket -, nem igen kellet volna ezen felháborodnia. A fesztivál plakátjait addig senki meg nem nézte, amíg felül nem lett ragasztva. Így most sokkal többen tudják, hogy lesz egy fesztivál-féleség, még ha zsidó is. Mert a zsidó kultúrával nincs különösebb gondja senkinek, a propagandájával sem, de viszont az erőszakos nyomulásával annál több.

Az ortodox cionbolsevistából reform cionbolsevistává vedlett Steinernek vajon akkor, amikor ilyen kirohanásokra ragadtatja magát, legalább egy pillanatra eszébe jut-e az ÁVH, és annak majd egy évtizeden keresztül elkövetett rémtetteinek a sokasága. A teljes zsidó vezetés alatt álló gyilkológépezet a zsidó bosszú eszköze volt, idegen szuronyok árnyékában válogatás nélkül gyilkolta a magyart. Volt ellenségeiket épp úgy, mint a becsületes kommunistákat. Elképzelhető, hogy eszébe jut és óriási jóérzés, végtelen nosztalgia önti el a régi szép időkre emlékezve. De mert 1953-ban született, részese nem lehetett ennek a nagy kalandnak, most viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy újra eljöjjenek ezek a szép idők.

A levitézlett és lassan megsemmisülő MSzP nem az a tömörülés, amelyik bármit is meg tudna a jövőben valósítani. Rossz hajóra szált fel Steiner hitsorsos. A háttérerők is már csak olyanok, mint a színházi díszletek. Ha vége az előadásnak, kidobják, vagy egy raktár mélyére teszik őket. A holokauszt-vallású nyugati társadalmaknak végük. Már vergődnek, terrorizálják a polgáraikat, gazdaságilag Kelet legázolja őket. Háborúikat mindenhol elveszítik, az egész világ az ellenségük. Németországban évente tizenötezer ember ellen indítanak az ilyen steiner-félék politikai büntetőeljárást, és döntő többségüket be is börtönözik. Ennek ellenére minden évben többen és többen állnak ellen a cionista terrornak. Steiner ilyen terrorállamot szeretne látni nálunk is, és sem ő, sem cinkosai nem veszik tudomásul, hogy az ő idejük lejárt, vége a pünkösdi királyságuknak.

Még egy ideig vergődnek, csapkodnak, gyűlölködnek, de ez már nem segít rajtuk. Semmibe veszi őket már mindenki, mert azt az erkölcsi és gazdasági rombolást, amit végrehajtottak, nem lehet semmi mással magyarázni, mint tudatossággal és hülyeséggel. Ez ma már nyilvánvaló a magyarság többsége előtt és ezt rendbe hozni már csak úgy lehet, ha minden kiváltságuktól megfosztja őket a nép. Mert azért senki nem fog áldozatokat hozni, hogy az ilyen steiner-félék tovább szívják a nemzet vérét, önző céljaik elérése érdekében elvonják a közösség energiáit.

Az antiszemitizmus, mint súlyos vád, szintén idejét múlta. Egyrészt azért, mert a magyarság történelme során legtöbbet a zsidóktól szenvedett, és ezért a zsidóellenességet általában pozitívan kezelik, másrészt viszont mindenki tudja, hogy ez nem más, mint egy érdekérvényesítő fegyver a zsidóság kezében. Ezért ma az antiszemitizmus hangoztatása a zsidóságot összefogásra kényszerítő, a félelmeiket felkeltő és a végsőkig fokozó, emberellenes ideológiai merénylet. Elsősorban a beilleszkedésre vágyó, a magyarsággal békében együtt élni akaró zsidóság ellen. A reform cionbolsevista Steiner az antiszemitizmus felkorbácsolásának élharcosa, a zsidóság legnagyobb ellensége. Ennek tudatában az MNA-ellenes kirohanása az ATV-ben lényegében önleleplezésnek is nevezhető, ha lett volna bármilyen értelme az egésznek.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2012. július 27.

http://jovonk.info/2012/07/27/steiner-es-az-antiszemitizmus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Imre: Empátiából elégtelen
  2012-07-27 18:54:58, péntek
 
  Varga Imre: Empátiából elégtelen

2012. július 26. 12:48
Varga Imre - Hunhír.info

orban_fidesz.jpgA miniszterelnök és csapata álomvilágban él, és képtelen a segítő együttérzésre, annak felismerésére, hogy a társadalom vesztes többségét sújtó, létfeltételeiben veszélyeztető gondok további megszorításokkal, és hangzatos jelszavakkal nem orvosolhatók.
Kétévnyi hatalomgyakorlást követően napjainkra sajnos bebizonyosodott, hogy a Fidesz nem sokkal különb az MSZP-nél. Az Orbánéktól alapvető változásokat váró szavazópolgárok csalódottsága óriási, és csupán a kormány képes alternatíva hiányában nem csökken drasztikusan a legnagyobb parlamenti párt támogatottsága. A miniszterelnök és csapata álomvilágban él, és képtelen a segítő együttérzésre, annak felismerésére, hogy a társadalom vesztes többségét sújtó, létfeltételeiben veszélyeztető gondok további megszorításokkal, és hangzatos jelszavakkal nem orvosolhatók.

A tisztességes életvitelű, ám szerényebb anyagi körülmények között élő emberek számára a kormány elképesztő érzéketlenségről tanúságot tevő szociális és munkaügyi döntései okoztak keserű csalódást. Különösen az tekinthető felháborítónak, hogy Orbánék a csupán keveseket érintő súlyos visszaélésekre hivatkozva hoznak meg az átlagembert sújtó drasztikus lépéseket.

Például valóban tűrhetetlen, hogy életerős, makkegészséges rendőrök mehettek nyugdíjba 40 évesen, de a nyugállományba vonulás területén történt változások százezreket hoztak előnytelen helyzetbe. A nők egy részének biztosítottak ugyan kedvezményeket, ám a korengedményes nyugdíj lehetőségének visszavonása a nehéz, veszélyes, stresszes és egészségre ártalmas munkát végző dolgozóktól elképesztően antihumánus intézkedés volt. Továbbá az sem tekinthető emberbaráti lépésnek, hogy még a hatvan év feletti, az elhelyezkedésre teljesen esélytelen munkanélküliektől is megvonták a nyugdíjba vonulás lehetőségét. Pedig többségük mögött egy egész élet munkája áll. Most mégis nyomoroghatnak, amíg elérik, ha megélik az egyre emelkedő nyugdíjkorhatárt.

Felháborítóak a BKV-nál kifizetett jutalmak, végkielégítések is. Ám a retorzió ostora a teljesen vétlen, éhbérért dolgoztatott járművezetőkön csattant. Csökkentették pótlékaikat, juttatásaikat, jutalmaikat és pihenőidejüket, elvesztették a nyugdíj korkedvezményeiket. Bár fizetésük formálisan nem csökkent, a hazavihető pénzük súlyos ezresekkel lett kevesebb. E közben volt és jelenlegi vezetőik háborítatlanul élvezhetik a birtokukba került közvagyon által biztosított luxus körülményeket.
Komoly aggodalmakra adhat okot a rokkantnyugdíjasok egészségi állapotának általános felülvizsgálata is. Ezt a kormány szerint az indokolja, hogy nagyon sokan pénzért, az orvost lefizetve szerezték a jogosultságot. A felülvizsgálat pedig csakis a valódi rokkantak érdekeit védi.

Csakhogy a rokkantság ténye és foka az esetek többségében megítélés és mérlegelés kérdése. Megengedő kormányzati hozzáállás esetén az orvosok is engedékenyebbek, míg a rokkantak számának mindenáron való csökkentését szorgalmazó hivatalos álláspontnál sokkal szigorúbb a döntéshozatal. Végül is csupán mérlegelés kérdése, hogy például egy félszemű vagy féllábú ember alkalmas-e a munkavégzésre avagy sem. Mindenesetre az eddigi tapasztalatok alapján jó néhány olyan rokkant kerülhet vissza a munkaerőpiacra, akit korábban csalás és megvesztegetés nélkül nyilvánítottak nyugdíjasnak.

Ugyanakkor az új álláskeresőknek gyakorlatilag semmi esélyük nincs az elhelyezkedésre. A kormány, és személy szerint Orbán is, szinte már a kommunistákat megszégyenítő harsogja a munka dicséretét, az új álláshelyek létrehozásában azonban egyáltalán nem jeleskednek. A munkaerőpiacon nagyjából változatlan a helyzet. A létrejövő és megszűnő álláshelyek száma körülbelül egyensúlyban van.

Gyakorlatilag csupán a közmunkaprogram keretében jöttek létre új munkahelyek, mégpedig zömmel olyan területeken, amik semmiféle képzettséget nem igényelnek. Ezek bizonyára megteremtik a képességeiknek megfelelő munkavégzés feltételeit a segélyekből való megélhetésre berendezkedett cigányoknak, de semmiképpen nem jelenthetik az állástalanság alternatíváját az iskolázott és szakképzett munkanélküliek számára.

Szégyen, de az Orbán-kormány áldatlan tevékenységének a következményeként a munkaügyi központok állástalan diplomások, értelmiségiek számára is felajánlják, hogy 47.500 forintért - fél analfabéta és börtönviselt cigányok társaságában - elmehetnek utcaseprőnek, vagy megvonják nyomorúságos segélyüket.

Közben a puszta létfenntartás költségeit sem biztosító közmunkás bérekkel és a tartós munkanélküliek által igényelhető segélyekkel is tisztességtelenül trükközik a kormány. Orbántól Giró-Szászig számos kormánytisztviselőtől halhattuk, hogy a közmunkásoknak fizetett 47.500 forint gyalázatosan kevés, ám a kormány mégis hatalmas jótéteményt hajtott végre, amikor ezt az összeget a korábbi 28.500 forintról felemelte.

Csakhogy ez nem igaz. Amit a kormány ebben a tekintetben hangoztat: elképesztő csúsztatás, durva hazugság. A valóságban az történt, hogy mind a közmunkásoknak járó fizetést, mind pedig a tartós munkanélküliek által igényelgető segély összegét drasztikusan csökkentették. A 28.500 forint ugyanis a három hónapra szűkített munkanélküli ellátásból kiesett emberek által igényelhető segély összege volt. Ezt a kormány idén január 1-től 22.800 forintra csökkentette, míg a közmunkások keresete 60.000 forintról süllyedt a jelenlegi, 47.500 forintos szintre.

A korábbi segély és a jelenlegi közmunkás bér mértékének összevetése, és emelésként való bemutatása elképesztően pimasz kommunikációs csalás, igazi bolsevik stílus a kormány részéről.
Bizony, az Orbán-kabinet teljesítménye a tisztességes munkára vágyó, ám napi megélhetési gondokkal küszködő emberek szemszögéből elégtelennek értékelhető. Érdemben csupán - az egykulcsos adó következményeként - a társadalom felső 20 százalékának az életkörülményeiben következett be kedvező változás. (És persze a cigányság érdemtelenül agyontámogatott, munkakerülő része sem járt rosszabbul.) Ám a felső réteg életszínvonalának emelkedése semmilyen mértékben nem javította a magyar társadalom elsöprő többségének nyomorúságos létfeltételeit. Elmaradt a kormány által remélt kedvező hatás.

Még kérdés, hogy a közügyekkel kapcsolatos egyre növekvő érdektelenséget, a politikából való kiábrándultságot mikor váltja fel - ha felváltja egyáltalán - a kormányzati tehetetlenkedésért felelős jelenlegi elitet elsöprő népharag, a valódi radikális változások iránti össztársadalmi igény. De szép is lenne elnézni, amint Gyurcsány és Orbán közmunkások együtt gyűjtik - 47.500 forintért - az árokparti szemetet kreolbőrű védenceik társaságában



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány gondolat a pártok feletti politikáról
  2012-07-27 18:37:39, péntek
 
  Néhány gondolat a pártok feletti politikáról

Dátum: 2012. July 27. Friday, 08:35



A jelenlegi hatalmi berendezkedés melegágya a globalizáció, pontosabban neoliberális piacdiktatúra. A jelenlegi gazdasági depresszió bizonyítja, hogy a pénzpiac által létrehozott hatalmi felépítmény nem azért fog összeomlani, mert erejét veszíti, hanem azért mert elembertelenedik. Miután a rendszert a haszonszerzés filozófiája élteti, nem közvetlenül a népek vagy társadalmi osztályok kiirtására törekszik, - mint 20. századi szocialista diktatúrák, - hanem a kultúrák összemosására, a meghódítandó terület hagyományos értékrendjének lerombolására és érdekei szerinti újrarendezésnek. A globális diktatúra a tudat diktatúrája, de a globalizmus nem csak a tudatot, hanem a földi élet erőforrásainak teljes egészét is birtokolni akarja, átalakítja, majd az önfenntartó struktúrák lerombolásával impotensé teszi a természetes közéletiséget. A globális piacdiktatúra - miután radikálisan beavatkozik a társadalom természetes működésébe - éppen olyan, ha nem rosszabb diktatúra, mint történelmi elődei, azzal tetézve, hogy nem közvetlenül, hanem közvetítőkön (pártpoltikai rendszereken) keresztül gyakorolja az államhatalmat.




Az állam által felügyelt hivatalok - bár igyekeznek azt sugallni - nem dönthetnek önállóan a nép által fontosnak tartott kérdésekben, még akkor sem, ha látszólagos pártpolitikai legitimizációra hivatkozva intézkednek! Az állami intézményrendszer ellenőrzése a civil társadalom feladata. A nép közvetlen hatalomgyakorlásához ugyanis nem kell az elithatalom államigazgatásának jóváhagyása, mint ahogy az állam civil felügyeletének intézményét nem hozhatja létre a parlament, illetve államigazgatás. Más kérdés az, hogy a mai magyar valóságban a civil érdekérvényesítés gyerekcipőben jár, tele gyanakvással, félelemmel, bizonytalansággal. Ennek ellenére a modern népképviseletet a ma megszokott rendszerektől teljesen függetlenül, a legteljesebb mértékben alulról építkezve képzelhető csak el, amely rendszernek az állam demokratikus működésének ellenőrzése a legfőbb feladata. Mivel a hagyományos hatalmi ágak összefonódását is civil ellenőrzés kell hogy meggátolja, ezért a civil ellenőrző rendszert nem elég csupán a három klasszikus hatalmi ágtól függetlenül bevezetni, hanem rendkívül stabil intézményi garanciákkal kell biztosítani működését. Az újszerűnek ható, valójában évezredes civil ellenőrzést már 2000 évvel ezelőtt is a plebejusok közül kikerülő néptribunok gyakorolták, személyüket a legnagyobb törvényi védelem illette meg, tevékenységük "szent és sérthetetlen" (sacrosancti) volt. Ennek a rendszernek a létrehozása a jelenlegi hatalmi rendszerben kimondottan forradalminak tűnik, de elengedhetetlenül szükséges. A civileken, vagyis rajtunk a sor, hogy a megoldjuk a közvetlenül a pártrendszer válságát, közvetve parlamentáris válságot.

A civil forradalom lényege, hogy nem általában vagy elméletben kívánja ,,megdönteni" a globális piacdiktatúrát, hanem gyakorlati lépésekkel ott, abban az országban, régióban vagy településen, ahol élünk. A forradalom lényege a területre jellemző természetes társadalmi, gazdasági ökológia megőrzése, felélesztése, alkalmazása, megvédése, helyi termeléssel, helyi értékméréssel, helyi energetikai fejlesztésekkel, helyi oktatással, és helyi önvédelemmel. Az alrendszerek összekapcsolódása szükségszerűen alakít ki olyan természetes egymásrautaltságot, amelyben radikálisan csökkeni fog a mesterséges érdekképviseletek befolyása.

A globális pénzdiktatúra elleni legalapvetőbb lépés az önfenntartó rendszer létrehozása.
Az önfenntartó rendszerek létrehozását természetesen a globalizmust szolgáló hatalmi ágak mindaddig akadályozzák ameddig nem lép színre az a bizonyos kritikus tömeg. Radikális eszköznek minősül ebben a küzdelemben néha még a kósza gondolat is, de nem csak joga, alkotmányos kötelessége a magyar demokrácia minden egyes polgárának a több fokozatú ellenállás, a liberális alapelvek szerinti ránk kényszerített neoglobalizmus és annak mindenkori politikai képviselete ellen. A civil intézményi háttér kialakítása csak alulról építkezve lehetséges, megszervezése nem történhet a pártpolitikai elkötelezettséggel átitatott államigazgatási szervek és funkcionáriusok közreműködésével.

A civil megbízottak bármikor, bármilyen témában kezdeményezhetnek parlamenti vizsgálatot, melyben a kormánypártokkal és az ellenzékkel egyenjogú félként vesznek részt, jogosítványuk alapján vétójoggal és különleges mentelmi joggal rendelkeznek.
Természetesen ez csak cél, remélhetőleg közeli cél, de addig még nagyon sok grádicson keresztül kell lépnünk.


Tatár József

MAREVOSZ
Rendszerváltó Fórum


Illusztráció:
http://m.blog.hu/ne/negymadar/image/120523.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zárjátok börtönbe az ötven leggazdagabb bankárt, és nem lesz
  2012-07-27 18:33:36, péntek
 
 
A várva várt casus belli

A szarajevói merénylet után a Monarchia egy hónapig várt a hadüzenet elküldésével, de a nemzetközi pénzhatalom háborút akart

Az első világháború 98 éve kezdődött, amelynek látszólag az osztrák-magyar trónörökös szarajevói meggyilkolása volt a kiindulópontja. Valójában, kik provokálták ki a világégést, és kiknek állt az érdekükben a három monarchikus birodalom meggyengítése, szétverése?


1914 júniusában hadgyakorlatra készült az Osztrák-Magyar Monarchia hadserege Bosznia-Hercegovinában, a szerb határon. Ferenc Ferdinánd trónörökös 1909 óta helyettesítette az uralkodót minden ilyen katonai parádén, most sem volt másképp. Feleségével, Hohenberg Zsófia hercegnővel a hadgyakorlat megtekintése után Szarajevóba is ellátogatott, hogy a Monarchia megtépázott tekintélyét emelje az alárendelt tartományban. Az utazás nem volt veszélytelen, hiszen a trónörökös ellen korábban már háromszor kíséreltek meg merényletet: 1902-ben, 1906-ban és 1910-ben. Ezen sikertelen támadások mögött - akárcsak 1914 nyarán - a Grand Orient szabadkőműves szervezet állt, a titkos páholyt viszont a nemzetközi bankárkaszt vezényelte, amelynek 1914-re égetően sürgőssé vált egy világméretű háború kiprovokálása...

A szerb különítmény: Gavrilo Princip, Nedjelko Cabrinovic, Trifko Grabez, Vasa Cubrilovic, Cvetko Popovic, Danilo Ilic és Mehmed Mehmedbasic hetek óta várakoztak Szarajevó közelében, majd amikorra biztossá vált Ferdinánd látogatása, elkezdték az akció megszervezését. A trónörökös tervezett programját leközölték a napilapok, így nem volt nehéz dolguk.

Lövések Szarajevóban

A főhercegi pár június 28-án reggel érkezett meg a szarajevói pályaudvarra. Megtekintették a kaszárnyát, majd a hat autóból álló konvoj a Miljacka folyó mentén, az Appel rakparton haladt a városházához. A rakparton felsorakozott tömegben elvegyültek a merénylők is arra készülve, hogy robbanószerkezetekkel, vagy pisztolyokkal hajtják végre brutális gyilkosságukat. Cabrinovic 10 óra 26 perckor hajította a gránátot Ferdinánd nyitott autójára, azonban az a kocsi lehajtott tetejéről lepottyanva a mögöttük haladó autó alatt robbant, Erik Merizzi alezredest és vagy húsz nézelődőt is megsebesült. A trónörökös a városházára érkezve inkább dühös volt, mint ijedt. Amint a polgármester elkezdte ünnepi beszédét, közbeszólt: "Ez aztán igazán szép! Idejön az ember meglátogatni ezt a várost, és bombákkal fogadják!" Majd lecsillapodott, és elhatározták, megváltoztatják tervezett programját. A konvoj ismét az Appel rakparton haladt, csak most az ellenkező irányba, mivel Ferdinánd meg akarta látogatni a sérült Merizzi alezredest a kórházban. Az első két sofőrt azonban elfelejtették tájékoztatni arról, hogy megváltozott az útvonal, így azok befordultak az Appel rakpart sarkán. A trónörökös autója követte őket, de Potiorek rákiáltott a gépkocsivezetőre, hogy egyenesen haladjon, így az a járda mellé hajtott, hogy vissza tudjon fordulni. A nagy kavarodást Princip kihasználta, és egyből, célzás nélkül tüzelt. Az első lövés Zsófia hercegnő hasi aortáját találta el a kocsin keresztül, a második golyó Ferenc Ferdinánd nyakába fúródott. A trónörökös és felesége azonnal eszméletüket vesztették, s a kórházban haltak meg.

Joseph Redlich osztrák publicista írta naplójában, hogy a trónörökös halála semmiféle érzelmi megnyilvánulást nem okozott a Monarchiában.

A Práterben, a bécsiek kedvelt pihenőhelyén és a Grinzingben 29-én egész nap szólt a zene, folyt a bor, a sör, zajlott a mulatozás, mintha mi sem történt volna... A merénylet csak egy helyi konfliktusra lett volna elegendő ürügy, "casus belli" - a nemzetközi pénzoligarchiának azonban más tervei voltak...

A "júliusi válság"

A merénylet és a Szerbiának küldött osztrák-magyar hadüzenet közötti sorsdöntő időszakot nevezi így a történetírás, melyhez a nagyhatalmak hadba lépéséig eltelt időszakot is hozzászámítják. Ez az egy hónap állt rendelkezésére a szabadkőműves hálózatnak, hogy a "bolhából elefántot" kreáljon.
A szarajevói mészárlás után a Monarchia habozott a hadüzenet elküldésével, s az osztrák-magyar vezetők a minisztertanácsi értekezleteken hosszasan vitáztak és elemezték a szerb provokációra adandó lehetséges válaszlépéseket. A merénylet arra sarkallta Bécset, hogy a gyilkosságért közvetlenül Szerbiát vonja felelősségre, a balkáni hódító tervek pedig arra késztették Ferenc József környezetét, hogy háborúval vegyenek elégtételt a Monarchia déli szomszédján. A közös kormány és a vezérkar háborúpárti volt, különösen az utóbbi vezetője: Franz Conrad von Hötzendorf.

A hivatalos magyar álláspont ennek éppen az ellenkezője volt. Ezt gróf Tisza István magyar miniszterelnök két, az uralkodóhoz intézett memorandumában, illetve 1914. július 7-én Bécsben tartott közös minisztertanácsi ülésen ismertette az uralkodóval. Egyedül ő látott tisztán, s véleménye az volt, hogy a dualista állam nem készült fel eléggé egy fegyveres konfliktusra, és az idő sem kedvező. Hangsúlyozta, taktikai okokból várni kell, hogy a Balkánon a Monarchia szempontjából kedvezőbb nagyhatalmi erőviszonyok adódjanak. Továbbá végzetes hibának vélte, ha a Monarchia a szarajevói merényletet használja fel - amint azt a közös külügyminisztérium javasolta - Szerbia felelősségre vonására, hiszen a délszláv állam bűnrészességére nincs elegendő bizonyíték. Tisza úgy látta, a diplomáciai helyzet nem kedvező a Szerbia elleni katonai fellépésre, mely mögött a századfordulótól patrónusként ott tornyosult a hatalmas Orosz Birodalom, mely 1907 óta Franciaországgal és Angliával is szorosra fűzte szövetségesi szálait.

A balkáni háborúkban kimerült, gyenge Bulgáriát tartotta a térségben az egyetlen baráti államnak, amellyel diplomáciai-katonai társulást lehetne kötni, mert talán sakkban tarthatná Romániát, azt a "szövetségest", amely árulóvá vált és amelyről már ekkor feltételezte, hogy a jövőbeni háborús konfliktust az első adandó alkalommal Erdély megszállására fogja felhasználni. Tisza mindezek alapján azt javasolta, Szerbiának egy szigorú, de teljesíthető jegyzéket küldjenek, s csak ennek elutasítása esetén tartotta elfogadhatónak az ultimátumot. A hadüzenetet, melyben az Oroszországgal való fegyveres konfliktus és a háború kiszélesedésének veszélyét látta, ellenezte. Ezek alapján jelentette ki 1914. július 8-án Ferenc Józsefnek: "a kizárólagos és agresszív háborús megoldásért való felelősségvállalásban osztozni nem tudnék".

Tisza István egyedül marad

Tisza István az egyetlen befolyásos politikus volt, aki ellenezte a hadüzenetet, mivel tisztában volt azzal, hogy hazánk számára ebből semmiféle előny nem származhat: egy esetleges vereség nyomán minden bizonnyal feldarabolnák Magyarországot, a győzelem, és ezzel a Monarchia területi növekedése viszont csökkentené a magyarság arányát és ezzel befolyását is.

Miután sikertelenül próbálta megóvni a békét, júliusban már csak arra törekedett, hogy megakadályozza az általános háború kirobbanását, illetve, hogy rábírja a császárt egy deklaráció kiadására, miszerint a Monarchiának nincsenek hódító szándékai.

A Monarchia részéről mutatkozó, heteken át tartó hezitálást végül a németek unták meg. Nem is akárki: Theobald Bethman-Hollweg lépett. A német kancellár egy kiszélesedő fegyveres konfliktus esetén országa egyértelmű támogatásáról biztosította Szögyény-Marich Lászlót, a Monarchia berlini nagykövetét. A Conrad von Hötzendorf vezérkari főnök által irányított "háborús párt" befolyására, valamint immár a Német Császárság feltétlen támogatását is élvezve, Ferenc József ultimátumot intézett a szerb kormányhoz. A jegyzéket a belgrádi követ 1914. július 23-án este adta át. A tíz pontból álló jegyzékben a Monarchia elleni propaganda betiltását, a terrorista szervezet, a "Fekete Kéz" feloszlatását, a szarajevói merényletben érintett személyek elleni vizsgálat lefolytatását és abban az osztrák-magyar hivatalos szervek (rendőrség) részvételének engedélyezését, továbbá a dunai államba irányuló fegyvercsempészet megakadályozását követelték. A teljesítésre 48 órás határidőt szabtak...

Színre lép a német kancellár

A mozgósítást a szabadkőműves szerb kormány rendelte el július 25-én. Németország - az Osztrák-Magyar Monarchia szövetségese - valójában el akarta kerülni a háborút. II. Vilmos német császár csak kancellárja nyomására járult hozzá a mozgósításhoz. Ki volt valójában Theobald Bethmann-Hollweg? Kinek az érdekeit képviselte? A bankárkaszt németországi fő képviselője volt, magas rangú beavatott szabadkőműves. Édesanyja a londoni Rothschildokhoz tartozott, feltétlen bizalmukat élvezte. Azért, hogy Németország biztosan hadat üzenjen, rávette II. Vilmost, hogy a háború kitörését megelőző napokban Norvégiába utazzon. A cél az volt, hogy az uralkodó távollé-tében Bethmann-Hollweg szabad kezet kapjon a hadüzenetek idő előtti elküldéséhez.

Az első lövéseket 1914. július 27-én a szerb csapatok adták le. Két napra rá az orosz cár is mozgósítást rendelt el annak ellenére, hogy a német császár táviratban próbálta lebeszélni őt a háborúról. Ekkor a pénzügyi oligarchia egyik berlini ügynökét, Von Kupfert a Berliner Lokalanzeiger című lap főszerkesztőjét utasították cselekvésre. A befolyásos újságíró külön számot adott ki azzal a megtévesztő hírrel, hogy II. Vilmos elrendelte a német hadsereg és hadiflotta mozgósítását. Most az orosz külügyminiszteren, a szintén magas rangú szabadkőműves Szasszanovon volt a sor. Ugyan tisztában volt vele, hogy a Berliner Lokalanzeiger híre hamis, rohant vele a cárhoz, hogy lebeszélje azt a II. Vilmossal való egyezkedésről. Sikerült. (Az orosz cár és kormányzat befolyásolása kulcskérdés volt, hiszen Oroszország állt Szerbia mögött.) Július 31-én a cár elrendelte az orosz hadsereg általános mozgósítását. Franciaország - itt Poincaré dolgozott - is védelmi készültséget rendelt el július 30-án, majd pedig augusztus 1-jén, hajnali négy órakor már mozgósították az egész francia hadsereget. A német mozgósítására azonban csak délután 5-kor adta ki a parancsot II. Vilmos. A birodalmi kancellár azonban mindenáron biztosítani kívánta Németország részvételét a háborúban. Ezért augusztus 1-jén délután 6 órakor hadat üzent Oroszországnak, Franciaországnak pedig két nap múlva, augusztus 3-án délután 6 órakor küldte el a hadüzenetet. Ezek a Bethmann-Hollweg által indokolatlanul elküldött hadüzenetek képezték az alapját később annak a vádnak, hogy egyedül Németország volt felelős a háború kirobbantásáért.

Qui prodest?

A kontinens feletti uralom megszerzéséért vívott küzdelmét a nemzetközi pénzhatalomnak két világhatalmi erő és egy kisebb tényező akadályozta: a Német Császárság, a Romanovok által vezetett földrésznyi Oroszország és a kelet-közép-európai térséget szinte teljesen felölelő Osztrák-Magyar Monarchia. Fő törekvésük az első világháború előtt, alatt és után, ennek a három erős monarchikus birodalomnak a meggyengítése és ellenőrzés alá vétele, a teljes európai hegemónia megszerzése volt. Az 1880-as évektől kezdve a színfalak mögül azon mesterkedtek, hogy ezt a három hatalmat egymásnak ugrasszák, és kiprovokáljanak egy világméretű konfliktust. 1894 és 1907 között tucatnyi államközi szerződést köttettek, hogy együttes fellépésre kötelezzék Oroszországot, Franciaországot, Angliát és más európai országokat, ha háborúra kerülne sor Németország ellen. Tudatosan és sikeresen szították a militarizmust.

1887 és 1914 között a pénzügyileg csaknem fizetésképtelen európai országok soha nem látott fegyverkezésbe kezdtek. A hatalmas hadseregek felállításához szükséges tőkét, az irányításuk alatt álló európai országokban működő központi bankok adták... A világháború előestéjére Oroszország, Anglia, Franciaország és a Monarchia teljesen eladósodtak, pénzügyileg kimerültek, nem bírták tovább finanszírozni a fegyverkezést. Szükséghelyzet állt elő, a világméretű konfliktust ki kellett robbantani. A terv óramű pontossággal bevált. Az első világháborúban igazi okok és célok nélkül Németország, Oroszország és a Monarchia vívta halálos küzdelmét.
Csurka Dóra

Forrás: Magyar Hírlap online

Emlékeztető: "Zárjátok börtönbe az ötven leggazdagabb bankárt, és nem lesz háború többet a földön." (Henry Ford)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ pénzügyi pöcegödre
  2012-07-27 18:28:10, péntek
 
  A világ pénzügyi pöcegödre

A világ pénzügyi pöcegödreNéhány nappal ezelőtt a Down Jones Newswire lehozott egy jelentést amely maghatározó az új évezred "eddigi" legnagyobb pénzügyi csalásával kapcsolatban. Nem azért tettem idézőjelbe az eddigit, mert még nincs vége az évezrednek, hanem azért mert még kiderülhet egy nagyobb csalás is a közeljövőben, bár azt már nem igazán lehet túlszárnyalni. Ez utóbbi pedig az illuminátusok évezreden túl nyúló csalássorozatának "teljes számlája", ami szinte számokban kifejezhetetlen, de most nézzünk Murdoch szerepét, és az általa kiadott információk tartalmát. A Rupert Murdoch média leleplezi a múlt pénteki bankbotrány szereplőinek egy részét(?), valószínűleg nem véletlenül, de nézzük, ki is ez a Rupert Murdoch?

Murdoch médiamágnás jelentős szerepet játszott az utolsó három amerikai elnökálasztásban. Fontos szerep jutott számára a közigazgatásban lezajló változások terén, beleértve a 9/11-es USA-Izrael koprodukcióban előadott "önmerénylet" méda szintű tálalásában, és szolídan fogalmazva az iraki és afganisztáni gazdasági visszaesésnek nevezett megszállás és népirtás le ill. félre kommunikálásában.

Murdoch, Ausztráliában született, bár izraeli állampolgár és zsidó. Miért fontos ez? Murdoch beismerte, hogy ellenőrzik a politikai rendszert Nagy-Britanniában és Amerikában két évtizede. Ő volt a terelgető médiahatalom, hogy megválasszák azokat a "nemzeti vezetőket" akik meghatározzák a szakpolitikát és a jogszabályok bevezetését tetszésük, vagyis a Bilderberg Group érdekei szerint. Honnan jön ez az erő?
Mint már tudjuk, hatalmát kémkedés, megvesztegetés és propaganda alapozta meg . Mi célból?

Egyszerű a válasz:

Murdoch esetében nem elsődleges motiváció, hogy "Izrael számára" teremt meg mindent. Murdoch talán a legbefolyásosabb izraeli tábornok, erősebb, mint Netanjahu. Az igazi probléma az, hogy a hitét az úgynevezett "ultra-nacionalisták" köré építi. Az ultra-nacionalisták ismert háborús uszítók. Azt tervezik, és sajnos nem csak tervezik, hogy terrortámadásokkal manipulálják az embereket, mint hogy ezekben a konfliktusokban a rasszizmust láttatják a félelem és a pánik eszközeivel, és egyúttal erre hivatkozva pénzügyileg tönkretesznek mindenkit.
Ha valaki nem teljesen hülye, akkor rájön, de leírom, hogy a Sean Hannity, Bill O'Reilly, Glenn Beck, Rush Limbaugh "gazdája" és a Fox News Murdoch tulajdonában van. Egy hosszú listát lehet összeállítani tulajdonában lévő médiacégekről.
Ami nem az övé, "az nem ért egyet vele". A Fox egy média csoport, és Murdoch aki bár oly sok újság tulajdonosa az Egyesült Államokban, ettől függetlenül egy idegen ott. Reagan adott neki amerikai állampolgárságot. Murdoch ígéretet tett, hogy segíti a Fox News -al a republikánusokat. Nem számít mennyire rossz, ostoba, vagy - mint láttuk az elmúlt évtizedekben - az ügy milyen mélységesen gonosz. Ami igazából fontos, az az volt, hogy a Fox News cégét használta az izraeli kémkedési műveletekhez. És ezt tette is kétféle módon: Izrael először kapott egy csomó haditechnikai -és katonai titkot, melyekkel meg tudott szabadulni az ellenségeitől Amerikában. Mint látható, Murdoch jó üzleti érzékkel rendelkezik, "hogyan állítsa meg a napot".

Másrészt Murdoch segített Izraelnek, hogy a kongresszust ellenőrzésük alatt tudják tartani. Így az izraeliek vezetik a szenátust az USA-ban.

Ez mit is jelent?

Nagy-Britanniában vesztegetés és zsarolás segítségével a rendőrséget, a katonaságot és a kongresszust is a kezében tartja. Murdoch írt az elmúlt 20 évben az amerikai történelemről is. A politikusok elé tette a választási lehetőséget a hatalom felé. Ő tervezte meg a politika elképzeléseiket. Ha azt gondolnánk, hogy ezek a döntések csak a saját elképzeléseit tükrözik, tévedünk. Elsősorban a pénzügyi oligarchák jelentik a környezetét. Ilyen a Rothschild család is, akik a Federal Reserve és a szervezett bűnözés urai. A Mossad és CIA, valamint a CSIS látja el naprakész információkkal, és stratégiai elemzésekkel.

Van egy izraeli vagy zsidó aspektusa is az ügynek, de nem az antiszemitizmus értelemében. A Murdoch birodalom, a "nem zsidók számára engedélyezett" - áll a Republikánus Párt bajnokságában meghirdetve. Egész egyszerűen saját, igen erős hatással van a jó öreg "Új Világrendre", az általuk vezette kábítószer-üzletre, fegyver-és emberkereskedelemre, manipulált valuták és az adósság bevezetésére, az amerikai és európai gazdasági összeomlás összeesküvésében, az olajtársaságok ármanipulációjában.
Mindez tökéletes Murdoch és barátai számára, megmutatva Oszama bin Laden és a gonosz liberálisok "hosszú kezét". Az Egyesült Királyságban először mint "konzervatívok" kezdtek, és aztán "liberálisok" lettek. Ők ássák alá a legális kormányzást. Elpusztították a nemzet és a közvélemény bizalmát a kormányban. Nem számít, hogy ki volt kormányon! Blair és Cameron, Murdoch utasításai alapján döntött és dönt, mint az ellenőrzése alá tartozó többi bábú, és mint ahogy tette, ezt Bush elnökökkel és barátaival is annó.

Az módszer egyszerű. Végletekig kifacsarja az országot, egészen az utolsó centig, és egy részét arra használja fel, hogy megvesztegeti a politikusokat. Vesz nekik rendőrséget, és részt kapnak az országtól kizsarolt pénzből. Közben helyettük, és velük hazudik a népnek. Ellenségei gyűlölik őt, mert megrendezi a háborúkat, amelyekben részt is vesz uszítóként.
De nem mindenki útálja. Társai a Fox News banda, az úgynevezett "neokonok" az izraeli lobbi, az ADL, az AIPAC és a Likud. Netanjahu szerint a Knesszet is.
Ezek az emberek gyűlölik az Egyesült Államokat. Egy hasonló Murdoch csoport gyűlöli az Egyesült Királyságot. Ausztráliában is megvan a gyűlölők ezen csoportja, akik kezelik és működteti az országot, hogy teljesen a földbe döngöljék. Szabályozza Németországot, Kanadát, és általában minden korábbi "szabad országot".

A kérdés most az, hogy miért teszi ki ezt a cikket? Az akar bosszút állni, fújni a rendőrsípot, aki saját machinációival idézte elő ezt a helyzetet?
(A választ a cikk végén megadom!)

A Murdoch-média összefoglaló jelentésében leleplez egy 8000 milliárd dolláros csalást, a közelmúltban benyújtott 69 jelentés alapján. A SEC (Securities and Exchange Commission - Étékpapírok és Csere Jutalék) pénzügyi kimutatásai, amelyek már eltűntek, egy Johnny Earl Satterwhite nevű texasi által jelezte, hogy több mint 8000 milliárd dollár értékben részvények jelentek meg a nyilvánosan működő társaságoknál, mint a Microsoft, az Exxon Mobil, a City National Bank, és más cégek. Jones dokumentumokat, kapott amelyek bizonyítják, hogy csalárd módon - Satterwhite, akiért kezeskedtek a részvények tulajdonosai - több mint 1000 milliárd dollárt jutatott a Microsoftnak.

Ez teljességgel lehetetlen Jones magyarázata szerint:

"Ezek 1500-szor nagyobb értékű részvények, mint a Microsoft társ-alapítójának, Bill Gates-nél, és összességében amennyi a Microsoft 36 éves történetében valaha is felötlött. Csak részvényekben a megjelent összeg 8.400 milliárd dollár volt. A pénzügyi kimutatások tekintetében az Exxon Mobil, a City National Bank és más befektetési cégek hasonló számokkal jelentek meg, amelyek messze meghaladják az összes forgalomban levő részvényeik számát és értékét összesen."
Ez egy sokkal nagyobb botrány, mint Bernie Madoff-féle. Nyilvánosságra került, de ez csak az egyik eleme, egy sokkal nagyobbnak.
Satterwhite Jones-nak elmondta, hogy ő nyújtotta be a pénzügyi kimutatásait "személyek csoportja" nevében, akik meg akarják őrizni anonimitásukat. Satterwhite állítása szerint senkit sem zavartak a SEC-nél a fantasztikus számok. Ezen események fényében, nem annyira hihetetlen, hogy CMKM Diamonds beperelte a SEC fejét és más magas rangú tisztviselőket "potom" 3870 milliárd dollárra.

Egy pont a vádirat szerint:

"2004. Június 1-től 2005 októberéig a CMKM Diamonds Inc. 2.250 milliárd dollár értékű "fantom" részvényeinek eladása a piacon ... A részvények többsége nyilvános értékesítését jelentette be a SEC" Ez a (!) legnagyobb csalási ügy a történelemben. A feljelentést 2012. január 8-án, az US District Court, a Kaliforniai Központi Kerületi ügyészségen lett benyújtva. Az ügyész Al Hodges Pasadena volt.
Nyers szavakkal, a SEC a cinkosságával, csalárdul értéktelen billiónyi részvényt/értékpapírokat adtak el szerte a világon. Gratulálunk minden értékpapír-befektetőnek! Az érintettek nézzék meg, lehet, hogy annyit sem érnek a részvényeik, mint a papír, amire nyomtatták őket.

Kik lehetnek ezek az emberek, akik névtelenek akarnak maradni? Nem kell keresni, a népirtásban érdekelt bankmaffiát, meg a barátaikat.
De lesz még jobb is. A Jones jelentés rámutat egy homályos történetre, amelyben a SEC is részt vesz. Az incidens 2005-ig nyúlik vissza, és kapcsolódik az egykori kormányfő és a FED elnökéhez:

Egy kanadai cég nevében egy kérés az IPO-hoz 3600, milliárd dollár értékben. "Empire Earth" néven akartak létrehozni egy nyelvet, egy kultúrát és egy pénznemet. A cég testülete elutasította az all-star cast, köztük egy korábbi kanadai miniszterelnököt, több amerikai elnököt és Al Greenspant. Később, a SEC állítása szerint az Apollo közzétette a félrevezetett befektetők névsorát...

Elképesztő, hogy ezek a kinyilatkoztatások Murdoch birodalmától származnak. Ezért ismertettem "dióhéjban" Rupert Murdoch eddigi tevékenységét.

Mint a korábbi hírekből tudhatjuk, a brit pénzügyminiszter George Osborne, múlt héten csütörtökön, a londoni alsóházban tartott tájékoztatóján zaklatottan és dühösen felfedve a visszaéléseket. Vizsgálat folyik a HSBC, a Royal Bank of Scotland, a Citigroup és a UBS ellen. A Libor és az Euribor a globális nagybani likviditáspiac két legfontosabb irányadó kamatlába. Ha manipulálják, az közvetlenül befolyásolhatja a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók közötti több ezer milliárd dollár értékű pénzügyi tranzakciók értékét, közvetve pedig a lakossági jelzálogkamatokat és a hitelkártya-használati díjakat is.
Pénzügyi szolgáltatói adatok szerint a Libor 360 ezer milliárd dollár összértékű globális pénzügyi tranzakcióhoz szolgál referenciakamatként. A csalás mértékét a világgazdaság teljes évi hazai össztermékének (GDP) több mint ötszörösére becsülik.

A brit pénzügyminiszter csütörtökön, felfedte, hogy már ez is vizsgálat alatt áll az ügyben. Osborne szerint az FSA feltáró vizsgálata "sokkoló vádirat" a bankoknál a pénzügyi válság kirobbanása előtt eluralkodott magatartási kultúráról.
Jellemzően a világméretű csalásban a pénzmosás szálai bontakoznak ki, de mást is mutat a helyzet.

A bankmaffián belül megkezdődött a harc egymás ellen. Már korábban is jeleztem, hogy az NWO-s felállásban "csak egy maradhat" az utolsó menetben, de ez még nem az, de már nincs szükség a talpnyalók hihetelenül nagy tömegére. Nincs szükség átmeneti újgazdagokra, kisebb bankokra, akik korrupciós lehetőségeiken keresztül, árulásukkal még nagyobb vagyonra tehetnek szert, hisz ezt a vagyont a Bilderberg Group elől lopják el, legalábbis az "ötök" így gondolják !
A bankszféra hamarosan még rohamosabban fog összeomlani, mert megkezdődött a második menet a hatalomért, és ebben nincs helye már a "kisebb rablóhalaknak" sem.
Kíváncsian várom, hogy mikor kongatják meg a vészharangot gazdagjaink a tőlünk ellopott vagyonuk védelmében...
A hülyébbjeik még azt hiszik, el lehet bújni valahol a világon, de tévednek! Vagy a Bilderberg Group, vagy mi találjuk meg őket... és akkor már nem a vészharang, hanem a lélekharang fog megszólalni...
/Tulok/
http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=267

Kapcsolódó videó: Anonymous: a bankárok jelentik a problémát!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.