Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Cigány székházbotrány Józsefvárosban
  2012-07-04 21:48:12, szerda
 
  Cigány székházbotrány Józsefvárosban

2012, július 4 - 16:41


Egy nyolcadik kerületi több százmilliós ingatlant próbálnak sunyi módszerrel átjátszani a Lungo Dromnak ingyen - mondta el mai sajtótájékoztatóján Zagyva György Gyula és Gaudi-Nagy Tamás.

Zagyva-GaudiAz egyik magyarországi cigányszervezet, a Lungo Drom kap egy székházat - önmagában is vitás kérdés, hogy az államnak feladata-e egy civil szervezet számára téritésmentesen székházat biztosítani, de a fő gond az, hogy ezt sunyi módon, a sajtó és a nyilvánosság megkerülésével, a háttérben akarták végrehajtani - mondta el Zagyva György Gyula mai sajtótájékoztatóján. Ráadásul mindezt úgy, hogy a költségvetési törvényhez benyújtott módosító javaslatot szinte elrejtették - tette hozzá.

Az emberi jogi bizottságnak hatszáz módosító javaslattal kellett foglalkozni, köztük ezzel is. Ebben a módosítóban olyan egyházi ingatlanok visszaadása szerepelt, amelyet az elmúlt húsz évben nem sikerült visszaadni az egykori tulajdonosoknak. A több órás vita közben szinte csak véletlenül akadtak rá a sorok közt elrejtett lényegre. Zagyva György Gyula elmondta: ő is azért olvasta el ezt a módosítót, hogy a Hit Gyülekezete hátha kap valamilyen ingatlant, ám a meglepetés még nagyobb volt, amikor meglátta, hogy a Lungo Drom kap ingyen székházat.

Zagyva megkérdezte Berényi Lászlót, az emberi jogi bizottság fideszes képviselőjét és a Lungo Drom egyik vezetőjét, aki nem tudta megmondani mekkora értéke van az ingatlannak, mekkora az alapterülete, és mi alapján kapják ezt meg. Annyit tudott mondani, hogy a céljaiknak megfelel. A jobbikos képviselő elmondta, hogy több száz milliós ingatlanról beszélünk, amelyet ingyen, bérmentesen, sunyi módon játsszanak át a Lungo Dromnak.

Ha hagyjuk - teszi hozzá Gaudi-Nagy Tamás, aki szerint nyugodt szívvel lehet mondani, hogy ez a cigányszékház botrány ügy. Itt közvagyonyról van szól, az állami vagyonra vonatkozó nagyon szigorú szabályok vonatkoznak rá.

Mit keres ez a módosító a költségvetési törvényben?

Itt a főszabály az, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hozhat róla döntéseket, meg kell óvnia, működtetnie kell, hasznosítás szempontjából pedig a lehető legnagyobb bérleti díjért adhatja ki. Egyet nem tehet: hogy ingyen odaadja valakinek. Ezt nyilván tudták Lukács Tamásék is, de az már abszolút nincs rendben - és ezt Nyikos László, a Költségvetési Bizottság jobbikos elnöke is megerősíti velünk együtt - hogy ennek a módosításnak semmi keresnivalója nincs a költségvetési törvényben.

Ráadásul úgy, hogy 2012-es költségvetéshez a fideszes Bókai István által benyújtott módosító szerint az önkormányzatok részére járó juttatások változzon. Ebben 12 ingatlan átadásáról van szó, úgy, hogy 5-től 18.ig bekezdési szabályozzák ezeket az ingatlanokat, a 15-ikben pedig mintegy belerejtve szerepel a Lungo Drom-nak nyújtandó támogatás. Ezt az ingatlant ingyen kapja meg a Lungo Drom.Ezzel az a probléma, hogy a költségvetési törvényben nem lehet ilyet tenni. A költségvetési törvény területére az a feladat tartozik, hogy eldöntse az országgyűlés eldönte, milyen kiadások és bevételek lesznek az országban egy adott évben. Ez szigorúan és durván megsérti nem csak az állami vagyonnal kapcsolatos gazdálkodást, a költségvetési törvénnyel kapcsolatos rendelkezéseket, és megsérti a házszabályt.

Az emberi jogi bizottság tegnap - tiltakozásunk ellenére is - előterjesztette ezt a költségvetési bizottságnak is - amely megállapította, hogy házszabály-ellenes ez a javaslat, ám ennek ellenére lényegében változatlan tartalommal elfogadta azt, és így kerül most a Ház elé.

Tegnap én ezt megpróbáltam plenáris ülésen is szóba is, ám ott jelezték, hogy erről nem lehet vitázni, mert ez nem kerül a Ház elé, mert ez már csak a zárószavazás előtti vitában vitatható meg - tette hozzá Gaudi-Nagy, erről csak akkor lehet azonban vitázni, ha van zárószavazás előtti módosító javaslat.

Magyarul el van dugva, nem lehet megvitatni, hogy miért egy közel 300 milliós vagyont miért pont a Lungo Drom kapja, tudjuk, hogy korábban óvoda volt itt, miért zárták be azt az intézményt, talán azért, hogy éppen ez a cigányszervezet kapja meg - teszi fel a kérdést a képviselő.

Gaudi-Nagy feltette a kérdést, miért hozzák ilyen helyzetve a magyarországi cigányságot, miért hoznak olyan döntést, amely renkdívül méltatlan, miért kell olyan döntést hozni, amely rendkívüli mértékben növeli a velük szembeni ellenérzést. Mi van az olyan szervezetekkel, mint például a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, amely magyar ügyben dolgozik hosszú évek óta, ám székház helyett csak üldöztetést kap.

Felmerül a kérdés, mi van azokkal az úgynevezett rendszerváltó pártok ingatlanjaival, mint az SZDSZ, FKGP vagy MDF.

A Jobbik követeli, hogy vonják vissza ezt a javaslatot, vizsgáltassák ki, hogy kerülhetett erre sor, és biztosítsák a valóban hasznos társadalmi célokat szolgáló szervezetek részére azt, hogy ingatlanhoz, székházhoz jussanak - zárta sajtótájékoztatóját Gaudi-Nagy Tamás.

BB

barikad.hu


http://barikad.hu/cigany_szekhazbotrany_jozsefvarosban-20120704
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohlhaas Mihály a lovát ugratja
  2012-07-04 12:57:31, szerda
 
  Kohlhaas Mihály a lovát ugratja

2012.06.30. 09:08


Ja, és még Kafka is eszembe jutott, Coetzee-n keresztül, Michael K élete és kora, de címbe ennyi manapság már nem zsúfolható bele, bezzeg néhány száz évvel ezelőtt! Szóval egy kis irodalmibb kurvaanyázás jönne, de előtte fohászkodjunk egyet Balog tiszteletessel:

,,A kormány célja egy olyan ütőképes állam megteremtése, amely sokkal kevesebbe kerül, sokkal hatékonyabb, sokkal átláthatóbb és sokkal polgárközelibb a korábbinál."

Tudott, hogy Orbán csodaországában minden fogalom képlékeny, nem, még csak az sincs, hogy pont az ellenkezőjét jelentené annak, amit boldogabb sorsú országokban jelenteni szokott, hiszen ha így lenne, az végső soron kiszámítható, élhető országot is eredményezhetne: nőtt, mondja Orbán (vagy valamelyik csinovnyikja), és mindenki érti, hogy: csökkent. Nem, itt a kafkai víziót tökéletesen implementálták, ha azt mondja Balog atyámfia, hogy ,,polgárközelibb" az nem azt jelenti, hogy, és még csak az ellenkezőjét sem jelenti, hanem bármit jelent és semmit, egyszerre. Nem nagyon lehet viszonyulni hozzá, hiszen ha valamiről nem tudom, hogy mi, nem is tudok vele mit kezdeni.

Lehetne arra építeni valamiféle megélési, túlélési, kibírási stratégiát, hogy magamat, mint polgárt kívül helyezem ezen az egészen, megpróbálni valamiféle kívülállóként létezni ebben az egész börleszkben, már persze ha lehetne, de nem lehet. Ugyanúgy járunk, ahogyan Coetzee hőse, Michael K, akármennyire is keressük a kerülőutakat óhatatlanul időről-időre beszippant minket ez a begombázott hazai valóság, és abból veszteség nélkül kijönni igen nehéz.

Fogyasztóvédelmi nemsorozatom előző darabja is valami ilyesmiről szólt, arról, hogy az államot a kurvaannyába küldő polgár ezt a balogi értelemben vett ,,polgárközeliséget" nem mindig tudja elkerülni, van az úgy néha, hogy az állam szó szerint jobbról belejön, teljesen szabálytalanul, és ilyenkor sajnos a polgár ha akarja, ha nem kénytelen megtapasztalni a hatalom polgárközeliségét. Kis, mondhatni pitiáner ügyek ezek, de ha jobban belegondolunk ilyen apró-cseprő ügyek teszik ki az életünket, és igazán ezek a bosszantóak, nem az, hogy Gyurcsány most átalbaszta a Bajnait, vagy sem, vagy hogy Kövérnek megengedi-e végre a román jogállam, hogy újratemesse Székelyudvarhelyen Vértesszőlősi Sámuelt. Lenne az embernek, a polgárnak valamiféle igazságérzete, és ez nem csak azért fontos, mert az ilyesmiből remek irodalmi és egyéb alkotások születnek, hanem azért is, mert a migrációs statisztikák alapján erősen gyaníthatjuk, hogy a modern kori népvándorlás iránya egyértelműen az igazságtalan rendszerű országok felől az igazságosabb államok felé mutat. Jobb ott élni, ahol a polgár igazságérzetébe nem brunyálnak bele trambulinról, ez van.

És akkor a lényeg. Van ez az aprócska probléma, jelesül, hogy akármennyire is fogyunk még mindig túl sokan vagyunk. Vagy csak bután oldjuk meg a Bokréta belakását, tudja a franc, a lényeg, hogy Budapesten nincs annyi közterület, mint amennyit a polgárok az autóikkal elfoglalni szeretnének. Ki kell tehát találni valamiféle rendszert, ami valamilyen szinten kezelni próbálja ezt a problémát, és a budapesti kerületek időről-időre ki is találnak, például a Centrum Kft.-t, ami olyan remek megoldásnak bizonyult, hogy ember nincs az országban, aki úgy gondolná, hogy Fürst György, a szóban forgó káefté korábbi vezetője és nem mellékesen ex-alpolgármester érdemtelenül lenne boldog Rolls Royce-tulajdonos.beast.jpg

Szóval a köz területeit a közösség választott elöljárói hatékonyan, átláthatóan, és nem utolsó sorban Rolls Royce-közelien polgráközelien kezelik. Persze időnként felmerül a polgárban a gyanú, hogy az eredeti cél, tehát a köz területének valamiféle igazságosabb allokálása az arra igényt formáló polgárok részére hogy is mondjam csak finoman, háttérbe szorul, mint szempont, és előtérbe kerül a pénzbehajtás, mint másik szempont, és a polgár tán még ezt is megérti, mert olvassa, hogy milyen kibaszottul drága tud lenni egy ilyen rojszrojsz, még használt állapotban is. De polgár nem retten el, ilyen a világ, mindenhol szedik a vámot, időnként igazságtalanul is, sebaj, majd ha polgár is így jár majd megkeresi jól az igazságát és a kizökkent akármik legalább egy picit a helyére kerülnek. Kohlhaas Mihály is erről híresült el: rendes, becsületes átlagpolgár, megadta mindenkinek, amit meg kellett adni, élte az átlagos polgárok életét, ám egy szép napon egy kisebb igazságtalanság érte őt, ami még nem lett volna akkora baj, a nagyobb abból lett, hogy ezt a szívére vette és elkezdte keresni az igazságát.

Van így időnként. Meggyőződésem szerint nem az a jó rendszer, amelyik soha nem hibázik, hanem az, amelyikben az esetleges hibák kezelésére korrekt, igazságos, hatékony, átlátható és lehetőleg olcsó alrendszer működik. Ha például a polgár Budapest főváros Ferencváros nevű kerületében a köz területének a használata során némi igazságtalan vámmal megbaszattatik, és úgy érzi, hogy neki ebben az ügyben kábé ezer százalékig igaza van kihez fordulhat, ha ezt az igazságát meg szeretné keresni?

Az AllSys Management Kft.-hez.

Ők válaszolnak az igazságát kereső polgárnak, pecsét, aláírás, aszongyahogy: Ferencvárosi Parkolás Ügyfélszolgálat közreműködő partnere. No, ha ennél a cégnél kell keresni azt a bizonyos igazságot, legalább nézzük már meg, hogy kik is ők, vajon miért pont hozzájuk szervezték ki ezt a számomra nem annyira kiszervezhetőnek tűnő feladatot?

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az AllSys Management Kft. egyik tulajdonosa Dr. Fonyó Károly. Hoppá, de ismerős a neve! Ja, igen, ő az, aki Simicska Mahir Cityposter káeftéjének vezető tisztségviselője volt, és ugyancsak ő az, aki közel nyolcmillió közgéppénzt kapott ,,lakossági tájékoztatásra a Szociális Konzultáció 2011. keretében". Tehát ennél a cégnél kellene a polgrának keresnie az igazságát, van-e még valakinek kérdése?

Mert nekem már nincs. Lenyúltak, csúnyán és igazságtalanul átalbasztak, de nekem semmi kedvem elindulni a Kohlhaas Mihály-i úton. Kihez fordulhatnék? Simicska Lajos bizalmasához? Szájernéhez? Alkalomadtán Polthoz, vagy a rendőrséghez? És ha az utóbbi Vizoviczki cégéhez szervezi ki az ügyemet? Ja, nem, ő most nem ér rá, akkor az utódjához. Menjek végig egy úton, egy olyan úton, amelyiknek az első állomásán Simicska spanja zavar el, majd a végén, ha Strasbourgban nyernék akkor meg a hazai igazság felkent legfőbb őre, Navracsics ,,tanár úr" hajt el a vérbe, hogy járni jár nekem az igazság, de jutni nem jut, mert csak. Lám, Franatolónak is járna, de neki se jut. Navracsics Viviane Redingnek ilyesmiket képes írni egy másik ügy, az ír gázoló ki nem adatása kapcsán:

"Navracsics Tibor a Viviane Redingnek küldött levelében kiemelte: "több mint sajnálatos" és "teljes mértékben összeegyeztethetetlen" az európai elfogatóparancsról szóló 2002-es tanácsi kerethatározat szellemével, hogy bár a szabályozást egy tagállam elfogadta, bűncselekményt okozó állampolgára mégis mentesülhet a büntetőjogi következményektől.

Ugye a Magyar Állam is elfogadta azt a bizonyos másik szabályozást és azzal azt is elfogadta, hogy a strasbourgi ítélet rá nézve kötelező, de azt ívesen leszarni Navracsics szerint már összeegyeztethető a mivel is. Vagy forduljak egyenesen Kövérhez, a törvénygyár üzemvezetőjéhez, aki a román államot figyelmeztetgeti a jogállamiságra, valami újratemetési bumáska kapcsán, miközben elfelejti, hogy az ő utóbbi két évük kábé arról szólt, hogy ha valami egészen aprócska akadály került az orbáni úthenger útjába péntek estéről hétfő reggelre szartak egy lexet? A románok miért is lennének ennél hülyébbek, tessék megnézni Pontát ahogyan szétszórta a plágiumbizottságot, mit képzel Kövér, csak ő az egyedüli farkát ingerülten lóbáló primitív törzsfőnök a közeli legelőkön?

Nincs mit tenni, be kell látni, hogy ez a nép csak így tud közösségként működni. El kell felejteni az ilyen posztmodern blablákat, mint jogállam, igazságosság, el kell felejteni, azt is, hogy bizalom, mert bízni csak akkor lehet, ha tudom, hogy probléma esetén van reális, hatékony, átlátható és polgárbarát módja az igazság keresésének. Tudomásul kell venni, hogy ez egy törzsi társadalom, igyekezni kell jóban lenni azzal, aki éppen a leghitelesebben rázza a lándzsáját, vagy ha nem akar az ember jóban lenni vele, mert akkora egy utálatos baromnak tartja, akkor igyekeznie kell őt elkerülni, valamint ahol és amikor lehetősége adódik viszontátalbaszni, viszontmeglopni és viszontigazságtalannak lenni vele. Hogy ettől még szarabbul fog működni az ország? Ja, így van, és? Baj? Nem úgy tűnik, hogy ez komolyabban zavarna bárkit is.

Jó lenne hinni tudni abban, hogy mégiscsak van Isten, mert akkor legalább ez a Balog, legalább ez megkapná a magáét idővel. Már ha tényleg úgy működik a dolog, ahogyan arról mesélnek, és nem úgy, hogy teszem azt a Kaporszakállú is kiszervezi az utolsó ítéletet mondjuk valami melegtűrőbbnek elgondolt lénynek, és akkor még ez a kibaszott Balog is megússza.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/06/30/kolhaas_mihaly_a_lovat_ugratja#c17125434
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mitől retteg Orbán Viktor?
  2012-07-04 12:47:17, szerda
 
  Mitől retteg Orbán Viktor?

2012, július 4 - 10:29


illusztrációPortálunk információi szerint jövőre háromezer-ötszáz főre bővítené a kormány a Terrorelhárítási Központ állományát. A jövő évi költségvetés tervezete szerint a szervezet az idei évhez képest hárommilliárd forinttal többet kapna. Retteg a népharagtól a Fidesz?

Ismét közröhej tárgyává vált a sajtóban a Terrorelhárítási Központ (TEK). Kövér László Kecskeméten egy emlékművet avatott, az ünnepség forgatókönyve szerint huszárok álltak volna sorfalat az Országgyűlés gyakran morcos elnökének. Kövér testőrsége veszélyesnek ítélte a díszőrség életlen kardjait, ezért felszólította a hagyományőrzőket, hogy tegyék le a fegyvert. A Kiskun Huszár- és Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai a megalázó utasítás hatására elhagyták a helyszínt. A huszárok vezetője megemlítette, hogy tavaly a szolnoki csata évfordulóján még nem jelentettek veszélyt Kövér Lászlóra. Nem a kecskeméti az első eset, amikor a TEK-nek gondja akad a látványelemként használt fegyverekkel. Brad Pitt budapesti filmforgatásán is közbe kellett lépni a szervezetnek a nem szabályszerűen hatástalanított harci eszközök miatt.

Rossz ajtón kopogtattak

Még saját magukra sem tudnak vigyázni - fitymálta a köznyelv a 2010-ben az Orbán-kormány által létrehozott TEK-et a köznyelv. A fővárosban ellopták egy személyautóból azt az aktatáskát, amelyben a Terrorelhárítási Központ tervrajzai voltak. Nem javított a szervezet megítélésén az sem, hogy tavaly júliusban rossz ajtón ,,kopogtattak" a ,,tekesek", amikor egy emberkereskedő-hálózatot akartak felszámolni. Szekszárdon lánykereskedők begyűjtésére indultak. Rárúgták az ajtót az alvó családra, leteperték és megbilincselték őket. A kommandósok az akció után rájöttek, hogy tévedtek, a célszemély a szomszédos lakásban tartózkodik.

Havi 450 ezer fixszel

A TEK többek között a kormány- és az államfő védelmét is ellátja. Ferenczi Gábor jobbikos képviselő írásbeli kérdése alapján derült ki, hogy például a köztársasági elnök őrzése havonta 541 ezer forintba kerül. Ugyancsak képviselői kérdések nyomán vált nyilvánossá, hogy a Terrorelhárítási Központ állományában a bruttó bérek 200 és 966 ezer forint közöttiek. Az átlagos juttatása a szervezet tagjainak 450 ezer forint.

A rettegés foka

Tény, hogy a szervezet hatékonyan lépett fel drogkereskedőkkel szemben. Bekapcsolódtak a Szíriában elrabolt magyarok felkutatásába. Ugyanakkor nem tudja lemosni magáról, hogy Orbán Viktor magánhadserege. A bélyeg talán annak is köszönhető, hogy a szervezetet a kormányfő volt testőre irányítja. A barikad.hu információi szerint jövőre jelentős létszámbővítést hajtanak végre a szervezetnél. Ezt alátámasztja, hogy az ideihez képest három milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat a TEK a költségvetés tervezete szerint. Mitől fél Orbán Viktor? A nép haragjáról?

barikad.hu

http://www.barikad.hu/mitol_retteg_orban_viktor-20120704
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb megszorítás és bércsökkentés az állami szektorban
  2012-07-04 12:45:44, szerda
 
 
Újabb megszorítás és bércsökkentés az állami szektorban
2012, július 4 - 11:51


BerthaAz új Munka Törvénykönyve előírásai szerint az alkalmazottaknak ezentúl az ebédidőt is le kell dolgozniuk, ellenkező esetben a kieső részt levonják a fizetésükből - hívja fel a figyelmet lapunkhoz eljuttatott közleményében Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője.

"Július 1-jétől, az új Munka Törvénykönyvének hatályba lépésével, a kötelezően előírt minimális munkaközi szünet sem része már a munkaidőnek, így például a napi 8 óra esetén előírt minimum 20 perces, jellemzően ebédszünet sem. A versenyszférában - ha a cégnél működő érdekképviselet valami csoda folytán képes rá - kollektív szerződésben ettől mégiscsak eltérhetnek a felek, és maradhat a régi szabályozás. Ám az állami szektorban erre semmi lehetőség nincs" - olvasható a közleményben.

"Ez például azt jelenti, hogy aki eddig 12 órát dolgozott (jellemzően a váltott műszakos beosztásokban), és törvény szerint ebben a munkaidőben kötelezően kellett összesen 45 percnyi szünetet kapnia (evés, ivás, mosdóhasználat), annak most már vagy le kell dolgoznia a szünetet, vagy a fizetését csökkentik az időarányos résszel. Ennek oka, hogy - az eddigiekkel ellentétben - már ez a törvényben előírt minimális szünet sem része a munkaidőnek" - hívja fel a figyelmet a képviselő.

"Ahol tehetik, ott természetesen a munkáltatók majd megnövelik az egy főre eső munkaidőt, és az így feleslegessé vált dolgozókat kirúgják. Ahol erre nincs lehetőség, mert például kötött a váltott műszakos időbeosztás, ott a fizetéseket csökkentik" - áll a közleményben

"Ez ismét egy hibás koncepció, ami a kormány kommunikációja szerint munkahelyeket teremt, ám valójában csak jövedelemcsökkenést vagy munkahelymegszűnést eredményez. További munkahelyek létrejöttéhez a Jobbik javaslatainak megfogadása szükséges: a bérek közterheinek csökkentésére és vállalkozóbarát gazdasági környezet megteremtésére lenne szükség. A munkahelyek minőségének javításához pedig megfelelő garanciát nyújtó munkajogi szabályozás szükséges, mely pont ellentétes irányú a kormány jelenlegi irányvonalával" - zárul a közlemény.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/ujabb_megszoritas_es_bercsoekkentes_az_allami_szektorban-20 120704
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eü turizmus: mentő ablakából ismerd meg hazádat
  2012-07-04 12:37:11, szerda
 
  2012.07.01. 05:21
Eü turizmus: mentő ablakából ismerd meg hazádat


Nagy nap virradt Tündérországra, úgyhogy szeretném, ha a kávé után a reggeli bágyadtságot felváltaná a lelketekben a honfiúi-honleányi büszkeség. Mától minden jobb lesz, mondhatni tündérmeseszerű: érvénybe lépnek a kormánykatonák által nem látható, de ettől még 150 oldalon részletezett új tarifacsomagok, hatályos lesz az új Munka Törvénykönyv, és átszervezik az egészségügyet amúgy Molnár Lajos módra. De nem kell ezen csodálkozni, hisz Matolcsy a héten kidolgozott legeslegújabbnálislegújabb radikális növekedéscsomagja szinte csak Orbánné Lévai Anikó konyhapénzét hagyta tranzakciós adó nélkül, mert nem látott be a stelázsi polcra a viaszosvászon alá.

Csodálatos új világ lesz ez, ahol az intézményessé tett hálapénzt már nem kell dugdosni, hanem oda lehet tolni nyíltan és büszkén. Feltéve, ha eljutottál a kórházig. Mert, ha az ellátási útvonalakat böngészed úgy tűnhet, nem a mentőszolgálat szállítja majd a betegeket, hanem az Ibusz fog társasutat szervezni Hegyeshalomból Szegedre, Tiszabecsről Veresegyházra a spórolás jegyében, nehogy már egyesével rohangásszon itt mentő és helikopter fel s alá. Most, hogy az egészségügyben található lóállomány felmérésén (WTF) sikeresen túl vagyunk, azért van minek örülni is. Például az fasza, hogy kórházsorozat csak a Jóbirosszbi van, mert a Csillagvirág Klinika példáján keresztül remekül be lehet majd mutatni egy súlyponti kórház kihasználtságát, ahová az ország ellátatlan részéből özönlenek a betegek, és akkora feritél a várólista, hogy Kalkuttáig ér. Képzeld el, ha még mindig a Szomszédok lenne műsoron, ahol Mágenheim doktor küzdene meg a legfrissebb kismagyar valósággal.



Szerintem a következő részben Vágási Feri egy kiszakított nyomdagépajtóval támadná meg a Nemzetgazdasági Minisztériumot az LMP, 4K!, Szolidaritás hármas helyett, Etus nem mintázna több Orbán arcú miskakancsót Kerényi Imrének, Virág doktor a sarokban szégyellné magát mindenki helyett. Taki bácsi Lenke néni minden hánykolódása ellenére ingyen szállítaná a lépcsőházi betegeket a szegedi klinikára, a friss diplomás Julcsi éppen Ferihegyen imádkozna a Londonba tartó Wizzair gép ajtajához, hogy záródjámá', - Budai: mitkeresJulcsiaWizerbe - mire Juli, az anyatigris, emigráló gyerekén feldühödve a keze alatt fekvő Selmeczi Gabrielláról nem csak a felesleges szemöldököt tépné le, hanem brazil fazontól az utolsó szempilláig mindent.

Azt hiszem ezt a csomagot nézegetve, ezen a honlapon a lakóhelyünk szerinti ellátó kórházak távolságain merengve nekünk igazán csak egy kérdésünk lehet:

- Ne írjunk ki népszavazást, hogy jusson egy kis pénz az egészségügybe? Van felesleges 300 forintunk, esetleg odaadnánk.

http://varanus.blog.hu/2012/07/01/eu_turizmus_mento_ablakabol_ismerd_meg_hazadat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legújabb csomag
  2012-07-04 12:32:30, szerda
 
  A legújabb csomag

- 2012.07.02. 14:52

Tegnap este láttam a HírTv-ben, ahogy Matolcsy arról beszél, hogy "valamikor 2020 és 2030 közöttre Magyarország megkétszerezze, vagyis kb 200 milliárdra növelje a GDP-t". Jót nevettem a 10-20 éves időtartamon, és a hőségnek tudtam be az egészet, de ma azért megnéztem, miről is beszélt pontosan a mi Gyurink.

Erről:


"A nemzetgazdasági miniszter szerint a keleti nyitásra és a nyugati külkereskedelmi kapcsolatok megtartására, lehetőség szerinti bővítésére kell koncentrálni a következő években. Matolcsy György a hétfőn Budapesten rendezett Külpiaci Értekezleten kijelentette, hogy a keleti és nyugati külkereskedelmi kapcsolatok kiegyensúlyozása olyan történelmi esély, amelyet a válság nyitott meg.

A külgazdasági politika ilyen irányú átrendezésére Matolcsy György szerint annak érdekében van szükség, hogy 2025-2030-ra Magyarország meg tudja kétszerezni, vagyis mintegy 200 milliárd euróra tudja növelni bruttó hazai termékét (GDP). A miniszter megfogalmazása szerint ennek eléréséhez évi 5-6 százalékos növekedési ütem elegendő.

"Ez ma a képzelet játékának tűnik" - mondta Matolcsy György a külképviseletek gazdasági szakemberei előtt, de kiemelte, hogy mindent meg kell tenni ezért a célért, amelynek elérése nem is lehetetlen. Példaként említette a szomszédos Ausztriát, amelynek éves bruttó hazai terméke (GDP) 290 milliárd euróra rúg.

A GDP megkétszerezéséhez Matolcsy György szavai szerint további államadósság-csökkentésre, emellett olyan munka alapú gazdaságra van szükség, amely nem a pénzügyi szolgáltatásokat, hanem az ipart és a termelést helyezi előtérbe."

Ezt majd 10-20 év múlva meglátjuk, nem is foglalkoznék vele többet.

Ugyanis ma Orbán bejelentette a beharangozott 300 milliárdos csomag részleteit, és ez fontosabb.

10 pontja van:

- felére csökkentik a 25 éven aluliak, az 55 éven felüliek, és és a képzettséget nem igénylő munkát végzők után fizetendő munkáltatói járulékot

- az első két évben teljes egészében, a harmadikban felerészt elengedik a tartós munkanélkülieket alkalmazó cégek munkáltatói járulékait

- a szülésből visszatérők után pedig két évig nem kell majd járulékot fizetni

- az öt említett munkavállalói csoport esetében a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást százezer forintos bruttó bérig csökkentik.

- a kisadózók adó és adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében bevezetnének egy átalányadózást. A hatmillió forint alatti éves bevételű kisvállalkozásoknak főállású dolgozók után havi ötvenezer forintot, a félállásúak után 25 ezer forintot kell fizetniük. A kisadó kiváltja a társasági adót, a személyi jövedelemadót, a járulékokat és a szociális hozzájárulási adót

- A legfeljebb 25 főt foglalkoztató vállalkozásoknak bevezetnék a kisvállalkozók adóját, amely kiváltja a járulékokat és a társasági adót, vagy egyéni vállalkozóknál az szja-t. Az adó mértéke 16 százalék lesz, alapja a bevétel és a bérköltség.

- az 500000 euró alatti bevétellel rendelkező vállalkozásoknak csak akkor kell befizetniük az áfát, ha azt nekik már kifizették

- az árfolyamváltozások miatt károsult vállalkozásoknak az árfolyamveszteséget nem kell visszapótolniuk

- egyszerűsítenék a házipénztárak adminisztrációját is

A miniszterelnök szerint a pénzügyi tranzakciós illeték teremti meg a munkahelyvédelmi akciótervhez szükséges költségvetési forrásokat.

http://vastagbor.blog.hu/2012/07/02/a_legujabb_csomag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esti Mese: Lefekvés
  2012-07-04 12:29:15, szerda
 
  Esti Mese: Lefekvés

http://m.blog.hu/lo/lowfast/image/mese_lefekves.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szolgáltak és védtek
  2012-07-04 12:26:55, szerda
 
 
Szolgáltak és védtek

- 2012.07.04. 09:01

Múlt hét szerdán megszületett az első fokú ítélet a West Balkán-ügyben. A bírónő azonban azt is megemlítette, hogy a rendőrök is mulasztottak, amikor nem mentek ki a telefonhívásokra, amiket csatoltak a peranyaghoz.

Vasárnap Morva Krisztina feljelentést tett a legfőbb ügyésznél.

Hétfőn Hatala József országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el annak tisztázására, hogy mulasztottak-e a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia idején telefonügyeletet ellátó rendőrök.

És kedden meg is született a rendőrségi belső vizsgálat eredménye ....

"Semmilyen vétséget, mulasztást vagy felelősséget nem állapított meg a rendőrség belső vizsgálata azzal az ügyeletes tiszttel szemben, aki fogadta a West Balkán szórakozóhelyről érkezett bejelentéseket" - nyilatkozta Garamvölgyi László.

Telefonos bejelentés #1, 107-es segélyhívó:
"Egy magát Dánielnek nevező férfi 23 óra 14 perckor tett elsőként bejelentést arról, hogy hatalmas a tumultus a szórakozóhelyen, és a beszélgetés közben az ügyeletes hallotta, amint valaki a háttérben arról beszél, valakit megkéseltek. Miután tisztázták a pontos helyszínt, újra rákérdezett az ügyeletes arra, megkéseltek-e valakit. Erre a bejelentő azt mondta, hogy a késelésről két másik férfitól hallott, és már két rendőr is a helyszínen van. Azután arról beszélt, hogy mindenkit beengednek, és már nem lehet elférni. Erre válaszul mondta az ügyeletes: "Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg. Engem most csak a késelés érdekel"."

A vizsgálat eredménye:
"A tragédia éjszakáján érkezett telefonos segélykérés közben a beszélgetés során valóban elhangzott az ügyeletestől az a mondat, hogy "ne járjon buliba, akkor nem lesz tömeg". Ez azonban szerinte egy szövegkörnyezetből kiragadott félmondat, ugyanis a bejelentő által mondottak alapján a rendőrség egy sokkal fontosabb dolgot szeretett volna tisztázni, mégpedig a késelés tényét."

Magyarul:
"Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg" -> kiragadott félmondat.
"Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg. Engem most csak a késelés érdekel." - > fontos tényt igyekezett a rendőrség tisztázni.

Telefonos bejelentés #1, továbbkapcsolva a VI. kerületi rendőrkapitányságra:
"A rendőrségi telefonügyletes a bejelentőt ezután azonnal kapcsolta a kerülethez, nekik már a Dániel nevű férfi pánikrohamról, törött lábú, ájult és megtaposott sérültekről beszélt, és helyszíni értesülésre hivatkozva, a rendőrség kérdésére válaszolva újra megemlítette a késelést."

Telefonos bejelentés #2, 107-es segélyhívó:
"Pár perccel később egy másik, névtelen telefonos bejelentő szintén arról beszélt, hogy valakit megkéseltek a tömegben, és a biztonsági őrök "két eszméletlen, félholt embert" hoztak onnan ki."

Telefonos bejelentés #3, 107-es segélyhívó:
"Egy harmadik bejelentő, egy női hang azt mondta, hogy a lépcsőn lerugdosták a tömegben, meglopták ezer forinttal és nem annyi férőhelyes szórakozóhely, amennyit beengedtek, ezért hatalmas a tömeg."

Az ügyeletes válasza:
"Lopás és könnyű testi sértés miatt tegyen feljelentést a kerületi rendőrségen, mert nem tudja megmondani, ki volt az elkövető, a lökdösődés magánindítványos ügy, a szórakozóhely bővítése pedig nem az ő hatáskörük, ezért nem fognak kimenni a helyszínre."

Tegyen feljelentést.
Magánindítványos ügy.
Nem az ő hatáskörük ...

Összefoglalva:
Rövid időn belül nem egy, nem kettő, hanem legalább három bejelentés érkezik, hogy sérültek vannak és tömegnyomor van a helyen, és nem történt semmi. Három lány meghalt, mert tömegnyomor volt a helyen.
Semmilyen vétséget, mulasztást vagy felelősséget nem állapított meg a rendőrség belső vizsgálata.

A Nyugati tér egy sűrűn bekamerázott tér, a kapitányságon látták, hogy több ezer fiatal gyűlt össze, bejutásra várva, Ha látták és nem tette semmit, az baj, Ha nem is látták, az még nagyobb baj. Máskor elég 10-12 árpádsávos fiatalnak összeverődnie, és már kint van a fél Készenléti Rendőrség.

Nem volt a helyszínen rendőr, nem is küldtek ki a térfigyelő kamerák alapján, és még a telefonhívást is leszarták?
És ez így szabályos, Garamvölgyi?!
Ha a te lányod hívná a 107-et éjszaka és így elhajtanák, akkor is azt mondanád, hogy minden szabályos?

Hogy merjük így felhívni a 107-et? Minek? Hogy elzavarjanak? Még mi kérjünk elnézést, mert bejelentést teszünk?

Szolgálunk és védünk.
Ugye, Pintér miniszter úr?

http://vastagbor.blog.hu/2012/07/04/szolgaltak_es_vedtek#more4626672
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország feladása
  2012-07-04 12:07:55, szerda
 
  Szeszák Gyula: Canossajárás Magyarország feladása/ Épp most bontakozik ki egy immár leplezetlen cionista terrortámadás a magyar állam szuverenitása ellen.

"Simon Perez, aki befejezett tényként közölte, hogy Izrael felvásárolta (!) Magyarországot. Ez a kijelentés tökéletesen fedi a valóságot, ha a "magyar" politikusokra, politikai pártokra, történelmi egyházakat értette Magyarország alatt."
Canossajárás

Magyarország feladása



Ádernek sikerült! Sikerült rekordidőn belül alulmulnia elődeit, Göncz Árpádot, Mádl Ferencet, Sólyom Lászlót, sőt Schmitt Pált is, szolgalelkű ségben, gyávaságban, a nemzettel szembeni hűtlenségben, tudatlan ságban és neveletlenségben egyaránt! Tette ezt a legrosszabb helyen a legrosszabbkor.

Az alap (rém)történet ismert. Schweitzer ex főrabbi "a lakásához közeledve a budapesti Károly körúton haladt, amikor, egy hozzá lépő személy szidalmazni kezdte, és azt mondta: utálok minden zsidót". A sajtó inzultust ordít. [Valójában "verbális" inzultusról van szó.] Emiatt sajnálhatunk egy öregembert. De nem erről van szó, hanem arról, hogy egy zsidó, pláne egy zsidó rabbi, szent és sérthetetlen Magyarországon, ill. Budapesten, mint a tehén Indiában. És ha ezt a státust magyar állam nem tudja garantálni, nyomban harsogni kezd a világsajtó és elárasztja szennyel és fenyegetésekkel a "bűnös" nemzetet, ahogy ezt a Dreyfus per, ill. a tisza-eszlári "vérvádper" esetén láttuk. Ez, pláne napjainkban, nyílt megkülönböztetés, hisz a bűn mocskában fetrengő "magyar állam" a magyarok biztonsá gát sem képes garantálni, és nemcsak a verbális bűncselekményekkel, de az élet elleni legszörnyűbb bűntettekkel szemben sem.

Mielőtt elkezdenénk sajnálni Schweitzer urat, idézzük emlékezetébe, emlékezetünkbe (!) a közelmult néhány epizódját, amelyek zsidó honfitársaink iránti érzelmeinket alakitják, instállom alássan kedves ex-főrabbi úr.







A zsidó Fok Balázs március 15-i ünnepségen ököllel egy tizenhárom éves magyar kislány arcába vág, mert az nemzetiszín kokárdát visel.









A zsidó Heuduska úr egy tüntetésen a "rendfenntartók" által terelt csoport tagjai közül egy magyar kislányt hátulról durván megtaszít.








Egy tüntetésen jelenleg még ismeretlen zsidó ököllel egy hetvenéves magyar nő arcába üt.









A zsidó Dániel Péter vörös festékkel önti le a magyar Horthy Miklós szobrát. Cselekedetét filmre veszi. A képen a szobor mellett pózol. [Nem tehetek róla, de engem a zsidó Szamuely Tiborra emlékeztet...]



Nos ezek az előzményei az önt ért szóbeli (!) inzultusnak. És mit tett ebben az helyzetben az ország "első közjogi méltósága"? Elrohant az ön lakására alázkodni és a nemzetet simfelni. Ehhez a baromsághoz képest a Schmitt Pál "hejesírása" és plágium ügye smafu! [És még egy kis kosher szilvóriummal sem kínálták meg... Hát itt tartunk!]

Ezután pedig az elnök úr elkezd pofázni. [Tudom én, a kifejezés erős, de hiába keresgéltem a szinoníma szótárban, nem találtam ideillőbb kifejezést.] "Ez az inzultus bár Schweitzer professzor urat érte, mégis önbecsülésünkben támadott meg minket, magyarokat. Az elkövető hiába magányos és ismeretlen, az ilyen és ehhez hasonló, nemzetünk bármely tagját, értékét támadó tettek szé gyenével nekünk, mindannyi unknak kell szembenéznünk - hang súlyozta az államfő, hozzátéve, hogy nem elég tiltakozni, nincs más választásunk: mások mocskát most nekünk kell eltakarítanunk".

Most tessen mondani aranyos rabbi úr: az önök önbecsülését nem sérti hitsorsosaik barbár viselkedése? Nem érzik indíttatva magukat, hogy a sértetteket lakásaikon felkeressék, miként önt az Áder úr? Nem érzik annak szükségességét, hogy felemeljék szavukat a hazánkban fokozódó "antimagyarizmus" ellen? Önöknek csak az antiszemitizmus fáj? Miért? Nem tartanak attól, hogy az önök mocskát majd nekünk kell eltakarítanunk és ez esetleg bizonyos kockázatokat jelenthet önökre nézve. Bölcs rabbi, miért hallgat hitsorsosai bűneiről?

Visszatérve a jó Áder úrra, ez a "mocsoktakarítás" egy utcaseprőhöz méltó magasröptű gondolat (hasonlat). Nota bene jó tíz éve, hogy szovjetúnióbeli élményeim kapcsán beszámoltam az "utca antiszemitizmusáról" és amondó voltam, a honi zsidóknak nem kéne naponta odahatniuk, hogy nálunk is legyen, ami még nincs. Mostmár van! Nincs vele mit csinálni! Minden lezsidózott zsidó miatt nem lehet országos kázust támasztani. Persze van megoldás. Hozzá lehet kezdeni a falépítéshez mint Palesztinában. Előbb - utóbb úgyis szükség lesz rá, kár hezitálni. [A cikket majd előkotrom és beillesztem.]

Úgy tűnik Ádernek sikerülni fog amire a hungarofób zsidó "elit" legjobbjai, Kertész, Konrád és a hasonszőrüek hiába törekszenek: letéphetetlen lelkiismereti béklyót vetni a magyar népre a zsidókat ért sérelmek miatt? Egy fenét fog sikerülni! Különben is ezek az urak a Holoka uszttal manipulálnak, ami sokunk lelkét valóban megfekszi, viszont Áder, a túlbuzgó Orbán - káder, egy valóságos bolhát próbál virtuális elefánttá felfújni.

Hogy miért történik ez a legrosszabbkor? Megmondom. Épp most bontakozik ki egy immár leplezetlen cionista terrortámadás a magyar állam szuverenitása ellen. A főcsapás célpontja a Nemzeti Alaptanterv. Az ultra liberális Mandíner Blog szerint "Zsidó szervezetek felszólították (!) a kormányt, hogy vizsgálja felül a Nemzeti Alaptantervet és mellőzze abból az általuk antiszemitának tartott Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet. Véleményük szerint a négy író a ?gyűlölet, az antiszemitizmus mételyét? terjesztette, és terjeszti ma is, ezért nem fogadható el, hogy a magyar ifjúság oktatásának szerves részét képezzék?. Tetszenek érteni? Amikor a kormány sorra hozza ezreket, százezreket megnyomorító intézkedéseit, akkor az érdekeltek petíciókat írsogálnak. Az emancipált (egyenjogúsított) zsidók viszont felszólítanak!

Tegyük hozzá, hogy az Alaptanterv nevezettek életművét csupán ajánlott ismeretanyagként említi.

A "gyülölet mételye" kapcsán gondolkodjunk el kissé a szépen gyarapodó zsidó oktatási intézményekről, a Jesivákról. Közülük a Budapesti Jesiva igen "előkelő" oktatási intézmény. A 2008-ban készült osztály tablón láthatók Jonas Metzger jelenlegi izraeli főrabbi és Köves Slomo a hiperaktív magyar törpe rabbi.

A Nemzeti Alaptanterv, a közoktatásról szóló 1993 évi LXXIX törvény szerint, szigorúan nyilvános. Tartalmába tehát belekapcáskodhat bárki. De mit tanítanak kötelező tantárgyként a Jesivákban? Ehhez a magyar államnak, a többségi magyar társadalomnak persze semmi köze, még csak az kéne!

Nos a jesiva másnéven talmudiskola! Ezt egy rabbi Dr. Domán István Ph.D.
tanulmányából veszem. A Talmuddal nekünk jámbor gójoknak az a bajunk, hogy - szerény ismereteink szerint - a Talmud a nemzsidó emberiség gyűlölet általi leigázásának tudomá nya. Tudjuk persze, hogy a Talmudnak a zsidók által elismert hiteles fordítása nem létezik. Nem is létezhet, hisz a zsidók szerint a Talmudot nem lehet, ill. nem szabad más nyelvre lefordítani. Már az is halálos bűn egy gój részéről, ha a Talmud tartalmát meg akarja ismerni, meg akarja érteni. Voltak persze szentségtörők. Közülük Luzsénszky Alfonz talmudfordítása vált ismertté. Én is foglalkoztam vele "Hamisítják a Talmudot?", ill. "Mégsem hamisítják a Talmudot?" c. írásaimban. Az egésznek az a lényege, hogy "A szerző ellen bünvádi eljárást kezdeményeztek. A a jogi bér-zsonglőröknek ezúttal nem volt szerencséjük. A Királyi Törvényszék ugyanis megállapította, hogy a Luzsénszky Alfonz fordításában található ocsmányságok kivétel nélkűl benne vannak a Talmudban. Fordítása pontos, minthogy a Talmudban előfordúló mondatokat valóságos értelmüknek megfelelően adja vissza. A pórúljárt vádaskodók természe tesen fellebbeztek. A Királyi Kúria azonban a fellebbezést elutasította, kimondván, hogy a vádlott könyvének tartalmát az általánosan használatos, soha semmiféle rendelkezéssel el nem tiltott és 'mindenki által megvásárolható' Talmudból ültette át." A perek 1920-ban a "Horthy fasizmus" idején zajlottak. Lehet, hogy Dániel Péter emiatt is öntözte a vörös festéket a Horthy szoborra?

A Talmud 1922-ben kiadott 17-ik (!) fordítása itt elérhető! Az olvasó ebből képet alkothat a jesivák "tananyagáról".

Szerencsére nem kell teljesen Luzsénszkyra hagyatkoznunk. Jeles talmud tudósok mérhetetlen gőgjükben, ill. elbizakodottságukban megszólalnak és elköpnek egyet - mást a Talmudról és a talmudista gondolkodásról. Így tett Ovádjá ex-főrabbi is, aki rólunk gójokról a következőket mondta, nagy nyilvánosság előtt persze. "Ezek csak azért jönnek a világra és élhetnek aránylag tisztes kort, hogy minél jobban kiszolgálhas sák a zsidókat. Gondoljuk csak meg, ha elpusztul a szamár elve szítjük a pénzünket. Így van ez a szolgálóval is, ha időnap előtt meghal elveszítjük a pénzünket. Éppen ezért hagyjuk, hogy a szolga hosszú életet éljen, annak érdekében, hogy jól dolgozzon a zsidónál.? E kijelentések némi feltünést keltettek. A jó úr azonban egyáltalán nem tartotta szükségesnek, hogy magyarázkodjon. Pontosan ugyanúgy járt el, mint lelki gyermeke Simon Perez, aki befejezett tényként közölte, hogy Izrael felvásárolta (!) Magyarországot. Ez a kijelentés tökéletesen fedi a valóságot, ha a "magyar" politikusokra, politikai pártokra, történelmi egyházakat értette Magyarország alatt. Ami viszont bennünket szamarakat illet, egyre "rugósabbak" leszünk...

1.) Még egy fontos következtetési alap a Talmud tartalmára és a társadalmak életében beöltött szolgálati szerepére. Amerika történetében George W. Bush volt az első amerikai elnök, aki fenntartás nélkül és nyiltan szakított az erkölcsi és jogi normákkal és ugyanilyen módon szövetkezett a zsidósággal. Erre való hajlandóságát viszonylag korán észrevettem. Egy 2004-ben írott cikkem tanúskodik erről, amelyben szót ejtettem arról, hogy az elnök Bush ellen tobb mint kétszáz eljárás volt (akkor) folyamatban köztörvényi bűncselekmények alapos gyanúja alapján. Amerikában könyv(ek)et is írtak erről. Busht teljesen hidegen hagyták az ilyesfajta könyvek, hisz ő a könyvek - könyvét a Talmudot szorította a hóna alá. Nem gondolom, hogy a dislexiás Bush a könyvet akár eredetiben, akár fordításban olvasgatta volna. Annak mérge azonban beszívódott az agyába. Gondolom, esetleg a feje alá tette éjszakára... Bush és a neokon amerikai "elit" gondolkodásmódjáról könyveket írtak, Magyarországon is egyet. A könyv ismertetése nem témája e cikknek. Elég annyi, hogy embermilliók szenvedésével és halálával kapcsolatos "részletkérdések" figyelembe vétele teljesen idegen ettől a gondolkodás módtól.

Azon túl, hogy mit oktatnak, további izgalmas kérdés, hogyan oktatnak a jesivákban? A fent már említett rabbi tanulmányában a következők olvashatók.

A kis talmudiskolában" hajnaltól késő estig az iskola vezetője maga felügyelt a tanulókra, akik 12-15 év közöttiek voltak, de előfordult néha 16, sőt 7 éves is közöttük. Az utóbbiak rendszerint nagyvárosi fiuk voltak, akik a négy középiskola elvégzése után 14-15 éves korukban kezdtek foglalkozni intenzívebben a héber tárgyakkal. Míg a falusi és kisvárosi ortodox zsidó fiuk már 3 éves koruktól ismerkedtek a héber betűkkel, 4 éves kortól a Tóra szövegét is tanulták. Jiddisre fordították a héber szöveget). Hét évesen pedig már a könnyebb Talmud szövegekkel is megismerkedtek. 10 éves koruktól ugyanúgy tanulmányozták a Talmudot, Rási és a Toszáfot magyarázataival mint a jesivában. Mindez még a "héder"-ben történt.

A "jesiva kötánó"-ba került 12 éves gyerekeknek reggel 1/2 6-kor kellett kelni hétköznaponként. Legkésőbb 1/2 7-kor imádkoztak közösen a tanházban, ami fél óráig tartott. 7-kor már a rebe megkezdte a Talmud oktatását. 1/2 9-kor reggelizhettek, 9-kor már ismét tanulták a Talmudot. Ez szünet nélkül tartott 12 óráig. Akkor ebédelhettek. ...
Az ebédidő kb. egy órából állt. A rebe sokszor nem ment haza, hanem odahozták neki az ebédet a tanházba és ott fogyasztotta el. Télen egy órától délután négyig tanultak. Tekintve, hogy korán sötétedett a délutáni imát már akkor el kellett mondani, amit összekötötték az esti imával. A két ima kb. egy félórát tartott. Utána folytatták a tanulást 8-ig, vagy 1/2 9-ig is, ha nem tudtak egy részt időben befejezni.

A hét öt napja alatt két és fél lap (öt oldal) Talmudot kellett megtanulniuk a bocheroknak, a lapon található két magyarázattal együtt. Pénteken reggel és ima után ismételték a már átvett talmudi szöveget egész délig. A rebe nem tartott vizsgát hetente, mert együtt volt hajnaltól estig a tanítványaival, így tisztában volt vele, hogy mit tudnak. Addig rendszerint nem is haladt tovább a tanítványaival, amíg mindegyik jól fel nem fogta az előírt anyagot.

Mindez így nem nevelés sem a szó pedagógiai sem erkölcsi értelmében. Mivel a pedagógia nem erősségem, forrást kerestem és találtam is Dr. Fodor László: "A negatív irányultságú nevelés alapvető válfajai" c. írásában. Ebből idézek néhány passzust.

"A nevelés szociális és morális szempontok alapján elfogadható, humánközpontú, a demokrácia szellemiségétől áthatott kulturális értékek megteremtője, közvetítője és terjesztője.

Amennyiben valamilyen hatásgyakorló tevékenység nem így jár el, vagy ha negatív értéktartalmakkal operál, azt nem lehet tényleges nevelésnek nevezni.

Az idomításban megtestesülő torz és mechanikus nevelési forma az engedelmes, kritikátlan, dependens, szolgalelkű egyének kinevelését tűzi ki célul. Valamilyen okok miatt az idomító nevelők a gyermekből olyan lényt akarnak kialakítani, aki szinte gépiesen, a körülmények és a kontextuális feltételek tudatos felmérésének hiányában, úgymond gondolkodás nélkül, csupán a merev beidegződések alapján ... cselekedik.

"A viselkedés nem tud ténylegesen függetlenedni a külső kontrolltól, illetve a külső normák nem válnak belső meggyőződésekké), akkor már minden bizonnyal tényleges idomításról, egyfajta 'dresszúrapedagógiáról' van szó,

Mögöttes célja a gyermeki tudat kényszeres befolyásolása, egyes fogalmak, ismeretek, attitűdök, nézetek, meggyőződések, felfogások, de mindenekelőtt doktrínák átadása, átörökítése. Ez a nyomásgyakorlásban testet öltő groteszk nevelési gyakorlat mellőzi a tanulók szükségleteit, kizárja egyetértésüket és beleegyezésüket, nem számol azok alapvető szabadságjogaival, sem pedig személyiségük ép és harmonikus fejlődésével. Úgy próbál valamilyen ismeretek, hitek, értékek, felfogások vagy ideológiák iránt elkötelezettségeket kialakítani, hogy elnyomja a tanulók kritikai gondolkodását és szabad akaratát, figyelmen kívül hagyja azok alapvető érdekeit és megengedhetetlenül visszaél szabadságjogaikkal. Központi célja minden áron elfogadtatni és elhitetni a növendékekkel, hogy a nevelő által tanított ismeretek és nézetek, valamint a terjesztett, eszmék, tételek, doktrínák, előírások, érték- vagy szokásrendek vonatkozásában nincs semmilyen más m?köd? képes alternatíva, még abban az esetben sem, amikor azok racionálisan nem bizonyítottak, láthatóan hibásak vagy hamisak."

Mindez talán rendben is lenne, ha az újdonsült rabbikat a Jesiva exportálná. De sajnos az a helyzet, hogy ezek a "friss diplomások" - legalábbis egy részük - rászabadulnak a magyar társadalomra és mint "magyarok" megszállják az összes irányítási pontokat, ahol a Talmud gondolkodási és viselkedési normáit érvényesítik a többségi társadalommal szemben. Eklatáns példa erre a minirabbi Köves Slomo. Mint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija (!) nyomban felült a schweitzer ügy lovára. Nyilatkozgat és mintha a kanti "kategórikus imperatívusz" tolmá csolója lenne, így fogalmazza meg követeléseit Magyarországgal szemben. "... A történelmi keresztény egyházi vezetők részéről tapasztalhatók szimbolikus gesztusok, amelyekben jelzik, hogy az antiszemitizmus nem egyeztethető össze vallásuk tanításával. Nézete szerint biztatni kell a zsidó közösség tagjait, hogy legyenek büszkék az identitásukra. Kitért arra is, hogy 'hihetetlen' lemaradás (!) tapasztalható a zsidóságról szóló tananyagban." Hogy lehet ezt érteni? Sehogy másképp, minthogy a keresztény egyházi és a világi oktatást [Nemzeti Alaptanterv] úgy kell átformálni, hogy e keretekben csak a zsidóság hódolata jelenhessen meg.

Nem, kedves Schweitzer papa és Köves Slomóka, ennek megvalósításához önöknek zsidóknak nincs hatalmuk, még a szolga-kormány segítségével sem. Nemzetrontó terveik roncsai viszont a fejeikre fognak visszahullani.

Meglepő, sőt megdöbbentő, mennyire nem tudják önmagukat, szavaikat és cselekedeteiket nemzetközi kontextusban elképzelni, pláne elhelyezni. Az antiszemitizmus nem kicsiny, jelentéktelen, önök által tönkretett, hazánk specialitása, azaz nem hungarikum! Az antiszemitizmus világjelenség, amely egyre félelmetesebb méreteket, megnyílvánulási formákat ölt. Bocsássák kissé szabadon fantáziájukat és próbálják magukat beleképzelni egy palesztin lelkivilágába, akinek gyermekeit izraeli nemzettestvéreik foszforbombái égettek halálra. A globalizálódó világ már túl kicsiny arra, hogy a zsidóság, mint "világnemzet" viselt dolgait elrejtse. Számítsanak arra, hogy az önök által olyannyira megvetett gójok milliárdjai is világnemzetté egyesülnek előbb - utóbb, önökkel szemben, önök ellen. Persze senki sem számít arra, hogy önök az utolsó pillanatban észhez térnek, hisz erre ötezeréves történelmük során sohasem voltak képesek. Magukra vessenek hát!

2012.07.01

Sz. Gy.

A honlap új szolgáltatása az anonym (névtelen) hozzászólási lehetőség biztosítása! A beírás közvetlenül az ablakba történik. Regisztráció nem szükséges. A hozzászólások levélformában egy olyan szerverre kerülnek, amely az IP címeket nem azonositja! A hozzászólást részemre ugyancsak levélformában küldi meg úgy, hogy a feladó levélcímét nem láthatom. A hozzászólást jogomban áll a cikk alján közzétenni (esetleg észrevételezni), vagy közlését mellőzni. Akik hozzászólásukat nem találják a várt helyen a magyarázatért olvassák el a "Szer kesztői üzenetekben" a 2011.11.16-i bejegyzést! Akik feltüntetik nevüket (becenevüket), ill. levélcímüket, egy partnerlistába kerülnek és a továbbiakban megkapják hírleveleimet. Kérem szíveskedjenek feltüntetni annak a cíkknek a címét (cím-részletét) amihez hozzászólnak!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor! Nem zörög a haraszt,ha....!
  2012-07-04 11:53:29, szerda
 
  Orbán panaszkodik, hogy zsidóbérencnek hívják

2012. július 3., kedd, 15:26


Válaszolt az amerikai kongresszus ötven képviselője által neki címzett levélre Orbán Viktor, a miniszterelnök azt kérte, hogy szüntessék meg az Amerikából támogatott antiszemita provokációt.


Az Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokáció megszüntetését kéri a washingtoni kongresszus tagjaitól Orbán Viktor. A kormányfő ezt az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagjához címzett válaszában írta, miután az amerikai képviselők júniusban levélben fordultak hozzá, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben. Az ötven képviselő levelében külön kiemelte a Jobbikot mint veszélyes tényezőt.

A kormányfő sajtófőnöke kedden tájékoztatott arról, hogy Orbán Viktor elküldte válaszát az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagjához. A Havasi Bertalan által az MTI-hez eljuttatott levelet Joseph Crowley kongresszusi képviselőnek címezte a miniszterelnök, aki köszönetet mond az amerikai képviselők megkereséséért. "A legjobbkor tették ezt, ugyanis éppen a segítségüket szerettem volna kérni egy olyan ügyben, amelyben a kormányközi kapcsolatokon és nagykövetségen keresztül nem sikerült célt érnem" - fogalmazott Orbán Viktor.

Mint írta, Magyarországon az általa vezetett politikai közösség, amely kereszténydemokrata alapokon áll, évtizedek óta harcol a szabadságért és az emberi méltóság tiszteletéért. "A mi politikai közösségünk a magyar szabadságharcosok örököse, büszkék vagyunk arra, hogy tevékeny szerepet játszhattunk hazánk szovjet elnyomás alóli kiszabadításában és a kommunizmus megdöntésében. A szabadságunk visszaszerzése óta folyamatosan harcolunk az emberi méltóság tiszteletéért a magyar társadalmi és közéletben egyaránt. Az ez ügyben elért sikereinkről washingtoni nagykövetségünk szívesen szolgál részletekkel" - tette hozzá.

Amerikából támogatják Orbán bírálóit

A kormányfő kifejtette a kongresszusi képviselőknek, hogy munkája során jelentős antiszemita támadások érik az általa vezetett politikai közösséget és személy szerint őt is. A támadások során "a szélsőséges erők zsidóbérencnek titulálnak bennünket" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy ezek az erők a legnagyobb támogatást az Egyesült Államokból kapják.

"Az antiszemitizmus magyarországi központja egy olyan hírportál, amely a magyar kormány föllépése elől az Egyesült Államokba menekült, s onnan végzi gyalázatos tevékenységét. Ha ez a probléma megoldódna, az antiszemitizmus magyarországi erői jelentősen meggyengülnének. Kérem önöket, hassanak oda, hogy megszűnhessenek Magyarországon az Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokációk. Miután az Egyesült Államok kormánya visszautasította kérésünket, önökhöz fordulok segítségért" - zárul Orbán Viktor válaszlevele. A levél nem említette név szerint a hírportált, de a leírás illik az évek óta Amerikából működő Kuruc.info radikális oldalra.

A gyilkosozó Morvai Krisztinát is idézik

A washingtoni képviselők, akik a szilárd amerikai-magyar kapcsolatok erőteljes támogatóinak mondják magukat, a képviselőház külügyi bizottságának honlapján közzétett levelükben kiemelték a magyar bevándorlók jelentős hozzájárulását az amerikai gazdasági, politikai és kulturális élet alakulásához.

Mély aggodalmukat hangoztatták ugyanakkor a Jobbik antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt. Idézték a Jobbik volt elnökjelöltjét, Morvai Krisztinát, aki "tetves, mocskos gyilkosoknak" nevezte az izraeli zsidókat, és arra figyelmeztette a magyar zsidókat, hogy "a magukfajták ideje lejárt". Ugyancsak idézték a Jobbik lapját, amely hitelt adott annak a mítosznak, hogy a zsidók keresztény vért használnak vallási szertartásaikhoz, s beterjesztett egy törvénytervezetet a parlamentben, amely perverziónak minősíti a homoszexualitást, és börtönbüntetéssel sújtaná annak "terjesztőit".






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20120703-orban-szuntessek-meg-az-antiszemita-provokaciot.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.