Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A labdarúgás dobogósai, éremtáblázata a londoni olimpián
  2012-08-11 23:05:06, szombat
 
  Férfiak:
1. Mexikó
2. Brazília
3. Koreai Köztársaság


Nők:
1. Egyesült Államok
2. Japán
3. Kanada
 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Öttusa Marosi Ádám BRONZ ÉREM
  2012-08-11 22:48:43, szombat
 
  Öttusa Marosi Ádám BRONZ ÉREM 36 versenyző közül. 5836 pont
...... ........... ......


900 m. futás
Lövészet
Úszás 1336 pont - 2 perc 02:08
Lovaglás 2400 pont - 10:45:72 Marosi Ádám kezdte a magyarok közül a lovaglást, Trinidad nyergében. Hibapont nélkül vette lovával az akadályokat.
...... ..............


Vívás: 880 pont 20 asszót fejezett be sikeresen

- Nagyon nehéz verseny volt, de ezt előre tudtuk - kezdte értékelését az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - A vívásnál Ádi nehezen indult, de aztán a harmadik-negyedik-ötödik kanyarban szépen magára talált, és ez a 880 pont ott van azon a határon, amivel ő akár nyerni is tud. Kasza Robi nagyon jól kezdett, de később egy kicsit elfáradt, elkapkodta a dolgokat, és a 880 pont neki éppen kevés. Nagyon jól úsztak, a lovaglás pedig mesébe illő volt, mestermunka, itt mindenkinek meg kellett volna néznie, lefilmeznie, és eszerint élni a továbbiakban. Ádi nagyon jól futott, Robin azonban meglátszott, hogy márciusban megoperálták a térdét, és csak május elején kezdett el edzeni. Nincs benne annyi munka, ami egy erősebb futást megengedett volna neki, ezt lehetett látni a mozgásán is. Egy évvel ezelőtt itt nyerte a Világkupát és akkor zseniálisan futott, tehát számára az a kiesett néhány hónap nagyon rosszul jött. Nagyon örülünk, hogy Ádám egy bronzéremmel örvendeztetett meg minket a nap végén.
Egy másodpercre sem adtam fel" - válaszolt Marosi Ádám arra a felvetésre az MTI-nek, hogy hat asszó után öt vereséggel állt az első számban a vívásban. - "Úgy jöttem ide, hogy megbeszéltem az edzőmmel és a pszichológusommal, hogy ez csak egy öttusaverseny. De amikor beléptem a vívóterembe, rá kellett jönnöm, hogy ez egy más kávéház, nem csak egy egyszerű öttusaverseny. Hát, kellett tíz asszó, míg a kezdeti feszültség átcsapott abba a pörgős, felfokozott állapotba, amely aztán a vívásomat jellemezte.
- Marosi Ádám kiemelte, hogy milyen fontos volt számára a magyar szurkolók támogatása:"Ilyen közönség, mint a magyar, a világon nincs még egy. Nagyon jólesett, hogy az ország minden szegletéből, a Kárpát-medencéből jöttek, s nagyon sok itt élő magyar is szurkolt. Amikor a lovaglást teljesítettem hibátlanul, olyan érzés töltött el, amit tiszta szívből kívánok mindenkinek, hogy egyszer élje át. Hasonló volt ahhoz, mint amit akkor éreztem, amikor befutottam a célba, s bronzérmes lettem." Marosi hozzátette, a cseh David Svoboda megérdemelte a győzelmet, mert kiválóan vívott, s nagyszerűen teljesített a lövészettel nehezített futásban is. A záró szám előtt a magyar öttusázó már egyértelműen a dobogót célozta meg."Aki kicsit is ismeri az erőviszonyokat, pontosan tudta, hogy a dobogó valamelyik fokáért fog menni a harc. Mögöttem eléggé le voltak szakadva a nagy kombinált versenyzők, akik beleszólhattak volna az érmek elosztásába. Csak előre mentem, előre néztem, az utolsó 1000 méter előtt pedig már elég egyértelmű volt a harmadik hely." Marosi kiemelte hogy, ugyan London a kedvenc városa, mivel a 2009-es világbajnoki címet is itt szerezte, de "vannak még bástyák szerte a világban.""Nem titok, van egy másik kedvenc városom is, ahová négy év múlva fogok menni" - utalt a 2014-es riói játékokra.
- Fábián László olimpiai bajnok öttusázó az MTI-nek azt mondta, megkönnyezte Marosi bronzérmét:"Nagyon örülök Ádám harmadik helyének. Annak is, hogy Robi ugyan csak 12. lett, de mutatja a magyar öttusa erejét, hogy ő is ott volt a legjobbak között. Nagyon kellett ez az érem!
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
K ajak 200 m Douchev-Janics Natasa BRONZ ÉREM
  2012-08-11 22:23:49, szombat
 
  K ajak 200 m Douchev-Janics Natasa BRONZ ÉREM

........


döntőben a rajt nem sikerült jól, s bár a legjobban induló lengyelt ő is utolérte, és megelőzte, Carringtonnal nem tudta tartani a lépést, és végül harmadik lett. Újabb bronzéremmel bővült a magyar termés, ez a negyedik bronzérmünk Londonban.

...... ..............


- Amikor vízre szálltam, nem éreztem magamban azt az erőt, amit máskor szoktam - mondta Douchev-Janics. - És nem számítottam rá, hogy a szél végül ennyire erős lesz - a rajtgépbe alig tudtam befordulni -, talán más beállításokkal megyek ki. Boldog voltam, hiszen egész évben jól ment a versenyzés, de az én koromban picit már talán sok is volt a válogató, meg a vk és az Eb, nekem pedig azokon végig formában kellett lennem. A kislányomtól is sokat voltam már távol, ezt is nehezen éltem meg, valószínű ez is közrejátszott, ezt aligha kell magyaráznom.
- Próbáltam magamból kihozni a legtöbbet, ami most bennem volt. Végül két éremmel mehetek haza, sokaknak közben egy sem jutott, csak én a legfényesebbért jöttem. Nem vagyok letörve, csak nem vagyok boldog. A folytatásról még nem döntöttem, eddig az olimpiáig gondolkodtam versenyzőként, nem tovább. Az egyik pillanatban úgy gondolom, hogy leteszem a lapátot, a másikban viszont már arra, hogy folytatni akarom.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Mai magyar eredmények az Olimpián 08.11
  2012-08-11 22:15:35, szombat
 
  - Kajak 200 m Dudás Miklós 6. lett 36:830 mp.
...... .......


“Maximálisan elégedett vagyok, hiszen 21 évesen, életem első olimpiáján pontszerző lehettem. Abszolút nem zavart az erős szembeszél. Viszonylag nagy testűnek és nehéznek számítok, és ez kedvező a nagy szélben. A rajtom is nagyon jól sikerült, és köszönet a pszichológusomnak, akivel nagyon sokat beszélgettünk erről. Itt az olimpián pedig végig jól rajtoltam. A pénteki futamban még jobban mentem, és azt reméltem titokban, hogy szerencsével még a dobogót is elérhetem. Sokat tudok fejlődni még, és hiszem, hogy a riói olimpián már az aranyéremért harcolhatok. A következő négy évemet erre teszem fel. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen sok magyar szurkoló látogatott ki, még a hideg is kirázott a bemutatáskor, és remélem, tudtam nekik egy kis örömet szerezni a hatodik helyemmel."



- Kenu 200 m Vajda Attila 4:466 mp. B döntő be 3. lett / 11. lett
...... ............


Vajda Attila élvezte, hogy nagy közönség előtt versenyzett
- Nagyon örülök a B-döntős harmadik helynek, hiszen nem ez a legerősebb számom, és így is sikerült több neves riválist megelőznöm. Jó volt a rajtom, jól bírtam erővel. Iszonyú jó érzés volt ennyi magyar szurkoló előtt szerepelni, köszönöm nekik, hogy bíztattak. Az összesítésbeli 11. helyem nem rossz, megérzésem szerint nem minden magyar sprinter tudta volna ezt megcsinálni.


Öttusa: Kasza Róbert tizenkettedik lett, elfáradt a végére.
Lovaglás - aki szintén hiba nélkül, időn belül ért célba.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Egerszegi plüssdinója olimpiai aranyat ért
  2012-08-11 09:33:23, szombat
 
  Egy film a múltból, egészen pontosan 1998-ból. Risztov Éva 13 évesen. Kommentár nélkül.
Videó Link

Egerszegi plüssdinója olimpiai aranyat ért Risztov Éva sikerében
......


Hatalmas tehetségnek indult, aztán néhány kudarc után, húszévesen feladta. Három év kihagyás után tért vissza, s nyert olimpiai aranyat. Ha ebből nem lesz film, hát semmiből. Risztov Éva portréja.
Felállt a dobogóra, átvette az aranyérmet és a csokrot, meghallgatta a himnuszt, integetett a szurkolóknak, aztán a lelátóhoz kocogott. Az első puszit az édesanyjától kapta, aztán még mielőtt édesapja is köszönthette volna, városának polgármestere, Kósa Lajos ékelődött be egy pacsira. Így zajlott a tíz kilométeres nyíltvízi úszás csütörtöki eredményhirdetése Risztov Évával. Filmre kívánkozó karrier legfényesebb állomása volt ez.

Levél Egértől - a dátum rajta 1991. október huszonkilencedike.
,,Kedves Évi! Fogadd el tőlem ezt a kis csomagot, amit küldök. Remélem, hogy jó lesz rád a dressz, és tetszeni fog az a lila dinoszaurusz. Ezt azért küldöm neked, mert egy nagyon aranyos kislány vagy, és nagyon megszerettelek, amikor lent voltunk Hódmezővásárhelyen. Ezt a levelet te még biztosan nem tudod olvasni, de anyukád felolvassa neked. Egyébként téged nagyon sokszor puszillak, anyukádékat üdvözlöm. Vigyázz magadra, és mindig legyél rendes és jó kislány. Sok-sok puszi. Egerszegi Krisztina"

A címzett nem más, mint az ekkor hatesztendős, 1985. augusztus harmincadikán született Risztov Éva, a feladó pedig az ez időben még ,,csupán" egyszeres, utóbb ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina. Az előzmény egy nyárvégi, hódmezővásárhelyi találkozás, amelyre Risztov anyuka így emlékezett egy 2004-es rádióinterjúban a Török László riporternek.

,,Mellészegődött, nem akarta elengedni a kezét az ünneplés után. Annyira sírt és fogta, szorította a kezét, hogy Krisztina lehajolt hozzá, és azt mondta, ne sírj, majd küldök neked valamit." Küldött is Egérke egy plüssdinót. Meg egy dresszt az akkor már jó ideje úszónak készülő kislánynak; Évi belebújt az ajándékba, és ahogy az édesanya emlékszik, ,,ez a fürdőruha kezdett úszni".
Rég elvásott, és utódaival együtt sok ezer hosszt maga mögött tudott az a dressz, amikor Éva odahaza a saját szobájában, tizennégy évesen először nyilatkozik a Magyar Rádiónak. A falon poszterek lógnak, főleg Egerszegiről és a brazil labdarúgó Ronaldóról. Utóbbit az indokolja, hogy Éva omnipotens, már ami a sportot illeti: egyebek mellett futballban, bringázásban és sízésben is felveszi a versenyt a fiúkkal. Meséli: ,,Nyáron rengeteget szoktam focizni edzések után, este, és végül is egész jól tudok focizni, a példaképem Ronaldo lett a fociban."

Spárta Vásárhelyen
Az alap adott, a vízben spártai kiképzést kap, ugyanis Hódmezővásárhelynek akkoriban nincs fedett uszodája, így mínuszban is a szabad ég alatt tempózik Évi. ,,Ez benne van a pakliban. Nem irigylem a fedett uszodásokat, mert mi már megszoktuk ezt a körülményt, és ha elmegyünk valahová, mindig jobb körülmények között vagyunk." Tizenhárom évesen, 1998-ban szerzi első magyar bajnoki aranyérmét, egy évvel később már hatnál tart; abban a szezonban az ötven méter kivételével az összes gyorsúszószámot megnyeri. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Napokon öt aranyat szerez, az ifi Eb-n hármat. 2000-ben kijut a ,,nagy" olimpiára, Sydneybe, négyszáz gyorson huszonkilencedik, nyolcszáz gyorson tizennegyedik, kétszáz pillangón tizenhatodik. Hazajött, a Bp. Spartacusba igazol: édesanyjával a fővárosba költözik, apa és a báty Hódmezővásárhelyen marad. Akkortól a ,,haza" Budapest, a ,,hazahaza" Vásárhely. Mindig is keményen edzett, de most az iszonyú keményen időszak következik. Édesanyja kelti hajnalban, egy pohár meleg tea, esetleg egy Túró Rudi, hogy legyen valami a gyomorban, de azért ,,ne lötyögjön", aztán be az autóba, irány az uszi. ,,Igazából a tornateremben ébredek föl, úgy vagyok, hogy vagyok" - mondja valamelyik remek Török-interjúban. Tizenhat éves, magántanuló a Csík Ferenc Gimnáziumban. ,,Jobb így, mert nem tudnék bent ülni az órán. Egy idő után elfáradok... Nem megy semmi olyan hűdeha, nem vagyok kitűnő tanuló." Török kérdi, milyenek az osztályzatok, van-e kettes is. ,,Ez most lényegtelen, úgy érzem" - ezzel hárítja Éva nevetve a mélyütést. Haspárti, alig találni tőle interjút, amiben ne kerülne szóba a rántott hús; magában vagy sajttal töltve, sonkával, bármivel, csak ananásszal ne. A gimiben is a kulináriához köthetők a top percek. ,,Legjobban azt szeretem az iskolában, amikor Bella nénihez mehetek, és én kapom a legfinomabb ebédet... Risztov Évi az első nála."

A szőke. Meg a barna. És a vörös. Teljesen mindegy
Kevéske szabadidejében számítógépezik, a focis videójátékok a kedvencei, netezik, csetel. Meg sms-ezik, havi ezeregyszáz darab elküldött mobilüzenet a rekordja. A kedvéért egy rádióműsorban sms-ben kérdezhetik őt a hallgatók. ,,Van-e zsánered férfiakban?" - így az egyik. Töröktől kérdi Éva, mi az a zsáner, aztán kacagva válaszol: ,,Előnyben részesítem, de nem nagyon sokban a szőke hajú fiúkat, de jöhetnek barnák, vörösek, tehát teljesen mindegy. Nem nagyon külsőre, hanem belsőre állapítom meg, hogy milyen. Igyekszem kiszűrni, ki akar azért járni velem, mert én vagyok a Risztov Éva, az az úszó, aki a tévében volt, vagy ki akar azért járni, mert ilyen rendes, aranyos kislány lehetek, ha ő így állapít meg engem."
A 2001-es ifi Eb-n négy aranyat nyer, a felnőtt vb-n kétszáz pillangón hatodik, vegyesen huszadik, négyszáz vegyesen tizenhatodik. ,,Kispályán" viszont a nagyok között is arat: az első alkalommal megrendezett rövid pályás országos bajnokságon három egyéni számban is győz, majd a 2002-es ob-n három számban országos csúcsot úszik. A berlini Eb-n Egerszegi magyar rekordját megdöntve második négyszáz vegyesen, újabb csúcsokkal ezüstöt kap nyolcszáz gyorson, kétszáz pillangón és négyszáz vegyesen. Rövidpályán kétszáz gyorson ő az első magyar nő két perc alatt, a táv kontinensbajnokságán három aranyérmet nyer, nyolcszáz gyorson Európa-csúcsot úszik.
A 2003-as évet országos csúccsal nyitja, ezúttal ezerötszázon. Az ob-n tizenegy érmet szerez, ő a viadal legeredményesebb női versenyzője. A 2003-as barcelonai vb-n aranyakra vágyik, de ,,csak" három ezüstöt gyűjt be; négyszáz gyorson, négyszáz vegyesen és kétszáz pillangón. Rögzítsük ismét a kort: ekkor tizennyolc éves. Az egerszegis dinó óta olimpiai bajnok akar lenni, nehezen viseli a ,,vereséget".
Az egyik barcelonai ezüst, tán a pillangó után zokog a mikrofonnak a medenceparton. ,,Nyerni szerettem volna, és ezen az egy számon volt esélyem. Az édesanyám ígért egy kutyát nekem, ha nyerek, de nem jött össze." ,,Biztos összejön az a kutya" - vigasztalja őt a ,,felnőttes" viselkedéshez szokott riporter (ő most nem Török). Mire könnyek közül utasítja rendre őt a minden percét szabályok között sportoló: ,,De akkor már nem érvényes a fogadás."




 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Istenünk, te jóságos vagy,
  2012-08-11 09:25:28, szombat
 
  Istenünk, te jóságos vagy, mert képességet adtál nekünk, hogy téged megismerjünk. Te teremtetted a mennyet és a földet. Te vagy a Mindenség Ura, az egyedül igaz Isten, akin kívül más Isten nincs. Urunk Jézus Krisztus által küldd el nekünk a Szentlélek országát! Segíts minden embert, hogy felismerjen téged: Urát és Istenét, és hogy mindig kitartson melletted!
Szent Iréneusz

Egy alkalommal egy ember járult Jézushoz, és térdre borulva így kérlelte őt: ,,Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény, és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. Elvittem tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani." Jézus így válaszolt: ,,Hitetlen és romlott nemzedék! Meddig leszek még veletek? Meddig tűrjelek titeket? Hozzátok ide a gyermeket!" Jézus ráparancsolt az ördögre, az kiment belőle, és a gyermek azonnal meggyógyult.
Amikor Jézus egyedül volt, a tanítványok hozzá mentek, és megkérdezték: ,,Miért nem tudtuk mi kiűzni?" Ő így válaszolt: ,,Mert gyönge a hitetek. Bizony, mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok e hegynek itt: Menj innét amoda! - átmegy, és semmi sem lesz számotokra lehetetlen."
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.