Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A GYÖNGYSOR Szerző: Guti Tünde
  2012-08-15 19:31:53, szerda
 
  A GYÖNGYSOR Link Szerző: Guti Tünde Link

Lelkemben láttam egy megrázó képet. Elöntött a szánalom és az együttérzés, amikor átéreztem, hogy mai generációk haláltusája tárult elém különös módon. Az Úr csodája, ha néhány másodpercben megérthetünk és átvehetünk egy ránk bízott üzenetet.

Minden összedől egyszer, ami nem Krisztusra épült. Egyetlen út van, ami az életre visz, ez JÉZUS!

Egy ember kapaszkodott a magasban egy ide-oda himbálódzó kötélen. Sápadt arcára kiült a félelem, ahogy kétségbeesetten markolta azt a vékony szálat, amitől utolsó esélyként megmenekülést várt.

Ekkor ismertem fel, hogy egy óriási gyöngysor végén függ az életéért küzdve, mert elszakadt a fonal. Sorban potyogtak le a gyöngyszemek, s ő rémülten fogódzkodott mindig a következőbe, hogy le ne zuhanjon. Egyre csak fogytak a szebbnél szebb gömbök lehullva a mélybe hangos csörrenéssel, összetörve a sötét szakadékban, s halálra dermedten nézte a pusztulást.

SEMMIVÉ VÁLT A VALÓSNAK HITT ÁBRÁND...

A végveszélybe került ember homlokán verejtékcseppek jelentek meg, agya lázasan dolgozta fel az ijesztő tényeket. Mindaz, amit évek nehéz munkájával összegyűjtött, mindaz, amit jónak és szépnek hitt, mindaz, amiben gyönyörködött és megelégedettséggel töltötte el, kárba veszett.

Már utánuk sem mert nézni, csak az életét mentette újabb kapaszkodókat keresve, amit el is ért, de néhány másodperc után az is leszakadt, és folytatódott a hajsza tovább.
A hosszú gyöngysor dísze rohamosan fogyatkozott... Halálra váltan tudatosult a küzdelemben, hogy még néhány gyöngyszem, és ennyi volt... Nincs semmi, ami megtartaná, amiben bízhatna vagy biztonságot jelentene. Nincs semmije.

Már az utolsót is elvesztette a füzér szemeiből, mind lezuhant, összetört. Kimerült izmai összerándultak, felkészült, hogy itt a vég... S ekkor a zsinór végén meglátott egy keresztet.
Maradék erejével, eltorzult arccal görcsösen megragadta, és abban a pillanatban megmenekült. Valami köszönöm félét rebegett remegő ajka, inkább csak a lelkét öntötték el a hálaérzet lágy hullámai.

Egyszeriben minden olyan békés lett. Egy láthatatlan erő gyengéden felemelte. Szeretetteljes hömpölygés járta át, mélységes nyugalom az Atya nyakában, Jézusba kapaszkodva és a Szent Szellem áramlásában elmerülve.

Új élet kezdődött! Minden engedelmessége, irgalmas cselekedete, önmaga és a világ feletti győzelme, igazságban járása igazgyöngyöket fűzött élete fonalára.

Mostantól Isten szüntelen hordozza, gyönyörködik benne, őrző szemei rajta vannak.

A kapaszkodó ember én is lehetek, sőt bármelyikünk. Nem építhetünk hamis ábrándokra! A valóság Krisztus! Ne cseréljük igazgyöngyeinket hamisakra!

A Sátán a világosság angyalaként akarja megtéveszteni a választottakat! VIGYÁZZATOK!




 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Bizalom: válaszadás a Szentléleknek
  2012-08-15 17:15:27, szerda
 
  ,,Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Filippi 4:13)

Isten azt szeretné, ha megbíznál az ő vezetésében, ezért küldött neked egy Vezetőt.

Amikor hívővé lettél, Isten beléd helyezte az ő Szentlelkét és azóta is arra tanít, hogy képes légy a Szentlélek tanácsát meghallani és válaszolni is tudj arra. A Szentlélek a Vezetőd, valaki,, aki mindig veled jár az úton. Ismeri az út minden lépését, tudomása van az áldásokról, és a leselkedő veszélyről is. Tudja merre jártál és az is, hogy merre mész; de ugyancsak ismeri a számodra legmegfelelőbb utat is.

Fontos, hogy mindezt megértsd, mert Isten nem szeretné, hogyha nélküle terveznéd meg az utadat. Igazából az általad végzett misszió módja és sikeres is csak Istentől függ. A te felelősséged az, hogy mindenben az ő vezetését keresd és megtalálva azt, engedelmeskedj az ő utasításainak.

A te dolgod az, hogy ,,bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Példabeszédek 3:5-6). Nem szükséges tudnod mindennek az okát, és nem szükséges az sem, hogy mindent jó előre megtervezz a missziód során. Egyedül arra van szükséged, hogy bízz és engedelmeskedj.

Beszéljünk róla:

Isten azt mondja ,,Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem." (Zsoltárok 32:8) Gondolkozz el azon, hogy mikor érezted legutóbb azt, hogy a Szentlélek vezetett? Hogyan működik a Szentlélek a te életedben, és hogyan mutatja meg, hogy melyik utat válaszd?

Utal-e valami az életed bármely területén arra, hogy ott saját magad vezetője vagy, ahelyett, hogy egy tapasztalt Vezetőre, a Szentlélekre hallgatnál?

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.08.08) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 487
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 9963
  • e Év: 59528
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.