Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió
  2012-08-16 22:18:21, csütörtök
 
  2012.08.15. 05:17

Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió


Szervusztok! Megjöttetek, nem vártunk, de ha már a bányászbéka segge alatt is utolértetek minket akkor foglaljatok helyet. Van hely bőven, a bezzegszlovákok és bezzegrománok, meg a környező egyéb bezzeg népségek úgyis szintekkel feljebb laknak, mint mi. - így köszönthette Kusza Szem a magyar gazdasághoz immár hivatalosan is megérkezett recessziót és európai rekord inflációt.

Ezzel az unortodox gazdasági szabadságharcos közönyösen visszafordult a cikkhez amit írt, ezek meg csak kamilláztak óvatosan egymás között: hol járt ez a féleszű eddig, hogy még mindig a maga fejben szabadságharcait vívja, de azzal is csak a harmincéves háborúnál tart? Csak nem Ozorán volt ő is, és a bőség zavarából kilábalni képtelenül a protestáns és katolikus harcoló felek között ugrándozva tologatja a szép színes, ám csattogó falepkét?

"A magyar nemzetstratégiának számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy a harmincéves háború újrajátszása nem csupán a képzelet játéka, hanem valóság. Ha így lenne, akkor ma még csak 1627 körül járunk, és még két évtized válságos korszaka lehet előttünk." - olvassák, és csodálkoznak: ez az ember itt tényleg gazdasági miniszter? Mert ők is készültek ám szemléltető ábrákkal meg minden, de az valahogy egy másik, ám sokkal lényegre törőbb valóságot tartalmaz:

matolcsy-fűrész.gif

Többé kevésbé ez az egy releváns kérdés az, ami meghatározza a nemzetstratégiát. Az egykulcsos adó eltörlése - ha mindent nem is oldana meg - a problémák többségére orvosság lenne. A belső fogyasztás nem nőtt tőle, sőt, az évente kieső 5-600 milliárdos lyukat a fogyasztási és mindenadók emelésével foltozzák ahogy éppen eszükbe jut. Ettől nyilván drágább lett az élet, ennek - főleg az élelmiszerárak 6%-os növekedésének - köszönhetően nő az infláció, a szegényebb rétegeknek még kevesebb jut fogyasztásra, a gazdaság meg kereslet hiányában belefordult a recesszióba. Csodálatos teljesítmény ez két év alatt, annyira feritél, hogy Török Gábor is lemondott már most, félidőben a gazdasági csodáról, és a győzelmeteket kizárólag kampánytechnikákkal és egyéb unortodox adminisztratív eszközökkel látja kivitelezhetőnek. A rossz hír az srácok, hogy TG optimista szemléletét sokan nem osztjuk. Ha a most megjött recesszió tartósan itt marad, mint a tripla bóvli, az nem csak nekünk, de nektek is fájni fog. Mert azt viszont jól látja, hogy "a választók érzékelése ezen a téren is erősen szubjektív", és ti a szubjektív érzékelésen fogtok akkorát taknyolni, mint senki a rendszerváltás óta. Ezen pedig a mentegetőzésként hangoztatott, majd, ha még sokkal jobban beindul a Merci gyár kifogás sem segít.

Sokkal fájdalmasabb lesz ez, mint Viktornak kiállni és bátor félázsiaiként így szólni a hordához: megpróbáltuk, nem jött be, másfelé megyünk! De választhatjátok a nem mondja ki, meglapul és sunyizik, de csöndben irányt vált és úgy tesz, mintha mindig is amarra akart volna menni módszert is. Ha megteszitek ígérem legfeljebb kuncogni fogunk, hahotázni nem. Ennyit megérne ez nekünk is. Mert rátok szavazni az életben soha nem fogunk, de a kisebb tiltakozás és a halkabb anyázás számotokra is belpolitikai eredmény lehetne egy valamire való gazdaságpolitika, és recesszióból kilábalás esetén.

Viktor, vagy elég bátor ehhez?

http://varanus.blog.hu/2012/08/15/tundermeseorszag_gazdasaga_o_io_recesszio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán felsőoktatása: mindent te fizetsz
  2012-08-16 22:07:03, csütörtök
 
  2012.08.16. 05:18
Orbán felsőoktatása: mindent te fizetsz


Orbán Viktor megalkotta a tökéletes paradoxont. Aszongya nekünk ez a Haza Bölcse:

"Valóban, a tandíjat ellenzem. Azt szeretném, hogy Magyarországon olyan felsőoktatási rendszer működjön, ahol képes legyen minden diák maga állni a tanulási költségét. Mindenki a teljeset."

Érted? Orbáni értelemben az ellenzett tandíj azt jelenti, hogy az utolsó fillérig mindent fizessen ki aki tanulni akar. Képzeld mi lenne, ha támogatná a tandíjat. A felsőoktatási intézményekre részvényeket bocsátana ki, és a hallgatóknak tulajdonossá is válniuk kéne az oktatás időtartama alatt. Végül is csak jó lenne, ha a sok potenciális romkocsmatöltelék nem csak a taníttatása teljes díját, hanem az épületek összes költségét is állná, és pluszbónusz Bánki Erik kivezényelt élelmezési cégén keresztül némi közvetlen anyagi hasznot is termelne a Fidesznek.

Fülkeforradalmár Bajtárs fényességes hadjáratot vezetett a tandíj ellen, az ő népe népszavazta kedvére amit kért, kicsit később pajzsra emelte, felhatalmazta, ő meg elérte, hogy neve csereszabatos legyen a Gyurcsányéval. Hogyhogyhogy? Figyeljél, mutatom:

orbán-tandíj.gif

Csodálatos haladás ez, a Takarékos Transzparens Forradalma. A 2008-ban elsőéves hallgató ma ugyanabba az intézménybe járhat, a tüntetésre készített táblácskája pedig ilyen egyszerűen aktualizálható. Legszebb az egészben mégsem maga a mindent fizetőssé tevő gondolat, hanem az arra adott kormányzati reakció. Egy ideje Viktor rendre meglepi az övéit azzal, hogy belefingik a nullás lisztbe, ezek meg ijedtükben azonnal kiküldik a "névtelenül nyilatkozó magyarázót", dumálja már ki, az egész nem büdös, mint a bélhurutos rozmárfing, éppen csak az aromaterápiás mécsesbe szarból font ostorvégből került a kanóc. Véletlenül. Valahogy. Szerintem a Selmeczi - Giró Szász - Szijjártó - Kumin szekcióból sorsot húznak, és a vesztes viszi a balhét. A balek ilyenkor benyúl a közhelykosárba és elkezdi mondani:

- ,,A Fidesz mindig is úgy kezelte a diákhitelt, mint egyfajta fordított tandíjat: vagyis a hallgató fizesse a képzési költségeit, de ne akkor, amikor nincs jövedelme, hanem utólag"

Aha. Tehát a tandíj eltörléséről népszavaztató Fideszben úgy kezelik a diákhitelt, mint egyfajta tandíjat. Vagyis a hallgató azért csak fizessen, még ha népszavaztunk is róla, hogy ezt neki ne kelljen. A népszavazás 82%-os eredménye mára smafu. Remélem a "voksolók, le vagytok ti szarva" üzenet mindenkinek elég világos.

- ,,Az a baj, hogy a kormányfő is rosszul kommunikál, hogy csak egy-egy részről beszél egyszerre az elképzelésekből. Pedig el kellett volna mondanunk, hogy többek között az egykulcsos adó, és a gyermekek után járó adókedvezmény is része annak a rendszernek, aminek szintén eleme a piacosított felsőoktatás. El kellene magyarázni az embereknek, hogy a plusz jövedelmet például arra fordíthatják, hogy a gyermekeik tanulmányait finanszírozzák belőle"

Ilyenkor már azt érzem, ezeknél tényleg működik valami mazochista szakkör, ahol üvöltve követelik: üss, üss, még üss! Kedves idióták! Annak a rétegnek melyiknél az egykulcsos számottevő megtakarítást hagyott eddig sem okozott különösebb megterhelést a gyerek költségtérítéses képzésének finanszírozása. A többiek viszont pont az egykulcsos miatt élnek rosszabbul, az évente generált 5-600 milliárdos hiány pótlására kivetett és megemelt adók miatt jut kevesebb többek között arra is, hogy félévente 150 ezer körül kitoljanak csak tandíjra, és akkor még a lakhatásról és evésről nem beszéltünk. Így a családok oda jutottak, hogy átgondolták kétszer, jelentkezzen-e a gyerek itthon a felsőoktatásba egyáltalán, hagyja a francba, vagy próbáljon külföldön megfizethető intézményt találni magának. Idén 32 ezerrel kevesebb a jelentkező, 32 ezer családnál okozott fejvakarást és meghátrálást a keretszámcsökkentés, az ő torkukon próbáljátok letolni a há'de az egykulcsossal jobban éltek akkor is, ha nem, dumátokat. Gyakorló, gyerekét éppen felsőoktatásba írató szülőként mondhatom: óriási sikeretek van vele. Tízezrével gyűjteni a haragosokat egy megszólalással az még tőletek sem kis teljesítmény.


http://varanus.blog.hu/2012/08/16/orban_felsooktatasa_mindent_te_fizetsz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Netezünk, vagy éhezünk?
  2012-08-16 21:20:07, csütörtök
 
  Netezünk, vagy éhezünk?


- Bandi bátyám tudna segíteni? - kérdezte a falumbéli férfi, akit eddig csak látásból ismertem. Köszöntünk, ha találkoztunk, de amúgy elmentünk egymás mellett. Ám most történt valami, ami arra késztette, hogy kilépjen az “távoli ismerős" szerepköréből és bizalmasabb hangot üssön meg. - Meg is lepődtem.

- Tudna segíteni abban, - folytatta, - hogy a számítógépem elvigyem a szerelőhöz?

Ó hát ez a baj? - mondtam. - Tényleg komoly probléma, ha az embernek gondja van a gépével... Persze, hogy segítek fiam! 20 perc múlva a kapud előtt állok, addig szedd le a gépet a hálózatról.

A jelzett időben oda is értem. Autóm hátsó ajtaját kinyitottam, - ő már várt és hozta is ki a nagy asztali gépet. Aztán a kissé öreg termetes monitort, - majd felesége hozta utána a klaviatúrát, s az egeret is...

- Ez minek? Kérdeztem. - Nincs a szerelőnek sajátja?

- Azt mondták ez is kell - válaszolt kurtán az asszony.

- Értem.

A gépet stabilan elhelyeztük a hátsó ülésen, elindultunk. Óvatosan mentem, nehogy a rakomány előrebukjon.

- Nagyon jó kis gépnek nézem. Mi a baja? - kérdeztem.

- Semmi - válaszolta a fiatal férfi. - Valóban jó kis gép. Van rajta minden. Eladni viszem.

- Eladni? - kérdeztem. - Aztán mennyiért?

- Remélem, egy tizest kapok érte... Vagy nyolcat... A szerelő azt mondta megnézi, s talán beveszi alkatrésznek...

Egy pillanatra megálltam. Hátha meggondolja magát.

- Nem mondod ember! Eladod ezt a gépet 10 ezerért, vagy tán még kevesebbért? Hát miért?

- Pedig egészben is használható - folytatta. - Van rajta... internet, lehet vele videózni, tévézni, játszani, emailezni, szöveget szerkeszteni... A neten szereztem magamnak legutóbb állást is.

- Na, de akkor miért adod el? Hiszen ma már minden családba kell egy számítógép. Enélkül ma már meghalsz. Még állást sem tudsz szerezni...

- Tudom, - válaszolt maga elé nézve. - Pedig megint kell majd egy új állás, mert a régi megszűnik. Dehát ez van.

- Hát akkor miért adod el? És pláne ennyiért...

- Mert nagyon kell a pénz. Nincs étel.

- Ó Istenem...

Hirtelen csend lett. Csak az autó motorja zúgott. Erre nem volt mit mondanom. Nem ismertem őt és a családját közelebbről, de azt mint távolabbi ismerős is láttam, mit küszködnek. Fiatal házaspár, egy gyönyörű lánygyerekkel. És semmi segítségük nincsen.

Ahogy ott ült mellettem az első ülésen szinte mereven, éreztem a benne reszkető kétségbeesést, bár láthatólag igyekezett tartani magát. Tudtam már, hogy számára most csak egy a fontos: a gyereknek enni kell! És, ha ehhez be kell áldozni a családi számítógépet, akkor be kell...

Aztán halkan elkezdett panaszkodni. Elmondta, hogy a szakmája szakács, de már lassan ebből sem lehet megélni. A munkája kegyetlenül nehéz volt. Nem a tennivaló miatt (sütő szakácsként dolgozott), - hanem a munkabeosztás miatt; Reggel hattól este 9-ig, - 6 ezer forintért. Heti 6 napon át.

Felesége viszont nem kapott munkát, bár képzettsége sem nagyon van. De a gyerek ellátása mellett, tyúkokat tartott, kis veteményt, ami eddig sokat segített a családi költségvetésben.

Ám a számlák nagyok, az élelmiszer drága, a közlekedés még drágább, - innen Pestre a vonatbérlet majdnem 40 ezer forint, és ezek szinte fölzabálják a kis család költségvetését. Már egy gyereket is nehéz eltartani.

A tyúkocskák elfogytak, a vetemény nagy része kiégett. A locsoló víz is nagyon drága. Az ember sem tudott segíteni a heti 90 órás munkaideje miatt. Aki hiába dolgozott ennyit, csak nem kapta meg a munkájáért a teljes pénzt, mert rátette a fizetésére a kezét a helyi fideszes önkormányzat.

150 ezer forintos kommunális adó tartozás címén, a fiatal férfi munkáltatóját megkeresték és átutaltatják vele a dolgozó fizetésének jelentős részét az önkormányzat számlájára. - Megjegyezzük: ott, ahol a fiatal férfi lakik, - a villanyon kívül, aminek szintén keményen megkéri a szolgáltató az árát, - szinte semmilyen kommunális szolgáltatás nincsen: Vízvezeték nincs, csatorna nincs, gáz nincs, - sőt, még út sincs! Csak por és homok. - Milyen címen követel akkor a fideszes önkormányzat kommunális adót, azoktól, akiknek a részére cserébe nem szolgáltat semmit? De a lakosság pénze az kell nekik!

Mindezek mellett, a fiatal férfi munkahelye is veszélybe került. - Amit a horribilis számlák, és árak elkezdtek, azt az önkormányzat folytatta, és a munkahely elvesztése befejezte: a család a lejtő aljára ért. És itt maradtak jövedelem, pénz nélkül.

Ilyenkor már nem nézi az ember mit ad el, mit tesz pénzzé. Csak azt, hogy a gyereknek legyen ennivaló.

...

Lassan odaértünk a számítógép szervizhez. A fiatal férfi fürgén bevitte a gépet, majd olyan görnyedten állt a pult előtt, mintha a saját öregapja lett volna. Várt...

Végül 4 ezer forintot kapott. Ám a szerelő nem vette be a gépet, csak zálognak fogta ott. Mert a pénz kölcsönbe adta. Ha lesz pénze a fiatal szakácsnak, kiválthatja. Így meg van oldva egy-két napra a gyerek etetése. De, hogy aztán mi lesz?...

Utóirat:

Most, ahogy ezt az írást befejezem, elküldöm a szerkesztőségbe, lezárom a gépet, - majd elmegyek vásárolni. Sebtiben összeállítok egy tartós élelmiszerekből álló csomagot, gyorssegély gyanánt. Ahogyan azt már Karácsonykor is tettük, néhány ezer forint értékben. Remélem, elfogadják...

Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda
2012. augusztus 15.

http://jovonk.info/2012/08/15/netezunk-vagy-ehezunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Takács András: A MASZIHISZ megint provokál
  2012-08-16 21:08:11, csütörtök
 
  Takács András: A MASZIHISZ megint provokál

Dátum: 2012. August 15. Wednesday, 10:39
Jegyzet


Nézem tegnap este a híradót, és mit látok, már megint a MAZSIHISZ provokál minket. Minket, akik békességet és a haza közös építését várnánk el a magyar zsidóságtól. Igen ám, de a zsidó elit a MAZSIHISZ-al az élén nem érdekelt ebben.

A provokáció a Magyarország - Izrael barátságos labdarugó mérkőzés apropóján hangzott el Feldmájer Péter szájából, mégpedig a módon, hogy az izraeli sportolók figyelmét felhívta a ,,magyar antiszemitizmusra", előre figyelmeztette őket a várható zsidóellenes bekiabálásokra.



Feldmájer úr valamit tudhat, mert ilyen kijelentést csak biztosra lehet tenni. Márpedig ha biztos a dolgában, akkor élek a gyanúperrel, hogy gondoskodik is arról, hogy tényleg legyenek zsidóellenes megnyilvánulások a meccsen.

Ezt a vélekedésemet abbéli tapasztalataim is megerősítik, hogy a nemzeti jellegű demonstrációkon rendszerességgel megjelennek olyan zsidó származású áltüntetők, akik hangoskodásukkal, az örökös kavarásukkal, fontoskodásukkal, a súsárlásukkal, a rendőrök provokálásával megnehezítik a rendezők munkáját és lejáratják a rendezvény célját.

Sajnos azt kell mondani, hogy a nemzeti oldal nem találta meg az antiszemitizmus hamis vádjának az ellenszerét. Talán azért sem, mert addig, amíg a balliberális sajtó, minden következmény nélkül hazudhat, a magyargyűlölő újságírók következmények nélkül terjeszthetik hazánk rosszhírét, addig mindig ők fognak nyerésre állni.

Nem leszek ott a Magyar -Izraeli meccsen, de azt tanácsolnám a magyar szurkolóknak, hogy vessék ki maguk közül azokat a provokátorokat, akik elkezdenek zsidózni, ha kell akár a rendőröknek is adják át őket. Mert ki tudja, lehet, hogy a provokátor csak egy álmagyar, vagy csak egy futballhuligán. De egy biztos ezek az emberek csak ártanak Magyarország nemzetközi hírének.

2012. 08. 15.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó tudni
  2012-08-16 20:59:21, csütörtök
 
  Jó tudni

Dátum: 2012. August 14. Tuesday, 21:00

EU-val kapcsolatos hírek, cikkek Az EU 6000 milliárd eurót von el a tagállamoktól évente, és ebből 1000 milliárdot oszt vissza támogatások címén, de a támogatásokat feltételekhez köti.

Az évente eltűnő 5000 milliárd euró igen nagy része az 50 000 fős brüsszeli vízfej extra juttatásait fedezi, a nagyobbik része pedig eltűnik a magánbankok hálózatában azok tulajdonosainak a zsebében.



Az Európai Unió és az Európai Központi Bank egymástól teljesen független jogi személy, és mégis, az Európai Unió csak olyan döntéseket hozhat, amivel az Európai Központ Bank egyetért.

Az Európai Központi Bank önálló jogi személy, mégis, a tagállamok nemzeti kormányainak bármilyen döntését megvétózhatja, ha az ellentétes az Unió érdekeivel és gazdaságpolitikájával.

A Magyar Nemzeti Bank része az európai nemzeti bankok egységes rendszerének, független a magyar államtól és a magyar gazdaságtól, de utasításokat fogadhat el az Európai Központi Banktól.

Az eurózóna nemzeti bankjai a zónán kívüli nemzeti bankoknál kötelesek elhelyezni a valutafeleslegüket? Így a rendkívül alacsony német kamatszint ellenére is 7% kamatot kapnak a Magyar Nemzeti Banktól, vagyis a mi pénzünkből.

A Magyar Nemzeti Bank független a magyar államtól és a gazdaságtól, de a veszteségeit mégis a magyar állam köteles pótolni.

Az eurózónán kívüli nemzeti bankok az eurózóna nemzeti bankjaiban kötelesek elhelyezni a devizafeleslegüket. Így az MNB 1% körüli kamatot kap pl. a német bankokban elhelyezett devizáért. A Nemzeti Bank ,,függetlensége" azért ilyen fontos a háttérhatalom számára, hogy ez a pénzszivattyú továbbra is az ő ellenőrzésük alatt maradjon és működjön.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4820
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LIKUD VIKTOR TESTVÉREi
  2012-08-16 20:50:13, csütörtök
 
  Már a készülő háború áldozatait számolják Izraelben

2012. augusztus 16., csütörtök, 8:56


Már nem hónapokról, hanem hetekről beszélnek az esetleges Irán elleni támadásról Izraelben, ahol az emberek sorban állnak a gázmaszkokért és az óvóhelyek biztonságosságát tesztelik. A novemberi amerikai elnökválasztás kritikus lehet a támadás időzítése szempontjából, de az izraeli miniszterelnök valódi szándékai egyelőre homályosak. Az viszont már most biztos, hogy a védelmi miniszter ötszáz izraeli halálos áldozattal számol egy esetleges válaszcsapás esetén.


Izraelben a napokban tesztelték az egész országra kiterjedő sms-riasztási rendszert. A héber, arab, angol és orosz nyelven kiküldött üzeneteket mind a három legnagyobb szolgáltató ügyfelei megkapják. A kormány tervei szerint az emberek így értesülnek majd arról, hogy készülniük kell-e rakétatámadásra Irán felől.

Ha hinni lehet a harcos üzemmódba kapcsoló izraeli médiának, a riasztási rendszert hamarosan élesben is bevethetik. Az elmúlt napokban már-már összehangoltnak tűnő címlapokkal jelentek meg az izraeli lapok, amelyekből az derült ki, hogy a következő tizenkét hétben lényegében bármikor megkezdődhet az Irán elleni háború. Az izraeli televízió pedig azt állította, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter döntése Irán bombázásáról lényegében végleges.

"Korábban hónapokról beszéltek, most hetekről van szó" - mondta az Irán elleni támadás lehetséges időpontjáról Yoel Guzansky, a tel-avivi nemzetbiztonsági tanulmányok intézetének kutatója, az izraeli nemzetbiztonsági tanács korábbi Irán-szakértője a Financial Timesnak.


Ehud Barak és Leon Panetta új légvédelmi rakétarendszert avat fel Askelonban

Az izraeli sajtó már több hónappal ezelőtt elkezdte mérlegelni, hogy mely városoknak vannak megfelelően biztonságos óvóhelyei és jól működő szirénái. A feszültség azonban most már az izraeli utcákon is érezhető, a boltok előtt sorban állnak az emberek, hogy polgári védelmi előkészületek részeként beszerezzék az új gázmaszkokat.

Ehud Barak védelmi miniszter becslései szerint várhatóan ötszáz izraeli fog meghalni abban az esetben, ha az Irán elleni támadásból komolyabb harc lenne. A Reuters gyorsszámítása szerint bár ennyi áldozat is fájdalmasan érintheti a 7,8 milliós országot, de nagyságrendileg lényegesen kevesebb lenne, mint ahány embert például az 1948-as függetlenségi háborúban (mintegy 6400), vagy az 1967-es hatnapos háborúban (csaknem ezer) vagy az 1973-as jóm kippúri háborúban (mintegy 2500) elvesztettek. Egy esetleges Irán elleni támadás szinte biztosan maga után vonná az izraeli városok elleni teheráni válaszcsapást. Ráadásul Danni Jatom, a Moszad volt igazgatója szerint számítani lehet arra is, hogy Libanonból a Hezbollah radikális szervezet, Gázából pedig a Hamász lőné rakétákkal Izraelt, vagyis Izrael többfrontos harcra készülődhet.

A Bloombergnek nyilatkozó volt izraeli katonai parancsnok, Shlomo Brom szerint elég nyilvánvaló, hogy Netanjahu és Barak is próbálja felkészíteni az izraeli közvéleményt az Irán elleni támadásra. A katonai szakember is úgy véli, ez bármikor megtörténhet a következő hat hónapban. Izraeli tisztségviselők szerint Izrael legjelentősebb üzleti központja és második legnagyobb városa, Tel Aviv és környéke lenne Teherán legfontosabb célpontja. A város köré éppen ezért hamarosan egy mobil rakétavédelmi rendszert fognak kiépíteni.

A háborús készülődés egyik jeleként lehet értelmezni azt is, hogy az izraeli miniszterelnök a napokban új embert nevezett ki a polgári védelemért felelős miniszteri posztra. Avi Dichter tíz évvel ezelőtt a belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét élén állt. A leköszönő miniszter mindeközben a Maariv című lapnak adott interjúban arról beszélt: "Nincs ok hisztériára. A polgári védelem még soha nem volt olyan jól felkészült, mint most". Megerősítette azt is, hogy jelenleg az izraeli lakosság több mint a felének elegendő vegyvédelmi felszerelés áll rendelkezésre, és a polgári védelemmel foglalkozó különféle hatóságok már pontosan felosztották egymás között a lakosság védelméhez szükséges feladatokat.

Időzítés kérdése

Az izraeli sajtóban megjelent találgatások szerint az esetleges Irán elleni támadásra leginkább az amerikai elnökválasztás miatt előálló bizonytalanság teremthet lehetőséget, ebben a köztes időszakban ugyanis az izraeli vezetésnek könnyebb lehet kész helyzet elé állítani Washington. Az Egyesült Államok mindeddig azt az álláspontot képviselte, hogy katonai akcióra csak végső esetben kerülhet sor. Leon Panetta amerikai védelmi miniszter az izraeli harci kedvet látva ezért is hangsúlyozta, hogy még van idő kivárni, lesz-e eredménye az Irán ellen hozott nemzetközi szankcióknak és a diplomáciai nyomásnak. Danny Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes viszont a múlt héten pont arra szólította fel a Nyugatot: ismerje el, hogy a diplomáciai nyomás nem hozott eredményt.


Iráni diákok az iszfaháni urándúsítónál. Ragaszkodnak az atomhoz

Izrael amerikai nagykövete, Michael Oren elismerte: "Izrael órája gyorsabban ketyeg, mint Washingtoné". A mostani sietséget a Háarec című izraeli lap szerint az indokolhatja, hogy az Egyesült Államokhoz befutott legújabb hírszerzési információk szerint Irán egyre gyorsabban halad afelé, hogy nukleáris fegyvert legyen képes összerakni. Ez az információt azonban amerikai részről egyelőre nem erősítették meg.

"A leghülyébb ötlet"

Netanjahu és Barak támadókedvét nem mindenki osztja Izraelben. Az izraeli titikosszolgálat, a Moszad volt vezetője, Meir Dagan például nevetségesnek, stratégiailag ostobaságnak nevezte az Irán elleni izraeli támadás ötletét. "Ez a leghülyébb ötlet, amit valaha hallottam" - jelentette ki kertelés nélkül Dagan, aki arra is figyelmeztetett, hogy ha Izrael belemegy az Irán elleni támadásba, a régióban egészen lehetetlen kihívással fogja szembe találni magát. A volt Moszad-vezér azzal indokolta a nyilvános kirohanását, hogy - mint mondta - "senki sincs, aki megállítaná Bibit (Netanjahut) és Barakot" egy ilyen "veszélyes kaland előtt".

Dagan ezért kapott hideget, meleget is. A szemére vetettek, hogy lerántotta a leplet az izraeli tervekről, miközben a katonai támadás lebegtetése kulcsfontosságú lenne Irán megfélemlítése szempontjából. Ahogy a Bloomberg fogalmazott az elemzésében: ahhoz, hogy Izraelnek ne kelljen Iránt bombáznia, fenn kell tartania a látszatát annak, hogy bármelyik pillanatban megindíthatja a támadást.


Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt eddig még nem törték meg a szankciók

A politikusok háborús retorikája a közvélemény-kutatások szerint kezdi meggyőzni az izraelieket. Egy augusztusi felmérés szerint egyre fogynak a támadás ellenzői: míg márciusban a megkérdezettek 58 százaléka ellenezte, hogy amerikai támogatás nélkül támadja meg Iránt Izrael, addig mostanra 46 százalékra olvadt ez az arány.

Mire megy Izrael az Egyesült Államok nélkül?

Az iráni-izraeli konfliktus az amerikai-izraeli kapcsolatokat is megterheli. Az izraeli vezetők egyrészt nem bíznak abban, hogy az amerikaiak valóban készek katonai akciót indítani, ha Irán az atombomba építésének küszöbén állna. Másrészt viszont az Egyesült Államok szerint egy esetleges Izrael által indított támadásért nagyon nagy árat kellene fizetni, miközben elenyésző eredménye lenne, és legfeljebb egy-két évvel tudná eltolni az iráni atomfegyver megépítését. Ráadásul Izrael az Egyesült Államok nélkül aligha érhet el bármi érdemlegeset. Politikai elemzők szerint ugyanakkor, ha a következő fél évben Izrael nem indítja meg a támadást, akkor elveszíti a hitelességét.

Ehud Barak már februárban arról beszélt, Izraelnek hónapokon belül meg kell kezdenie a katonai akciót, a fenyegetéseken kívül azonban érdemi lépések nem történtek.

Minderről az irániaknak is megvan a maguk értelmezése. Az iráni külügyminisztérium szóvivője kijelentette: nem valószínű, hogy egy olyan "illegitim rezsimnek" a tisztségviselői, mint az izraeli, egy ilyen logikátlan lépésre szánnák rá magukat, mint Irán bombázása.

Az iráni gazdaságot nem hagyták érintetlenül az amerikai és európai szankciók. A Bloomberg adatai szerint az iráni olajtermelés idén húsz százalékkal esett vissza, az infláció felpörgött, és emelkedett a hús, a kenyér és a rizs ára is.

Iránt többször is szankciók sorával sújtotta az ENSZ, az Európai Unió és az Egyesült Államok pedig még szigorúbb korlátozásokat vezetett be ellene 2006 óta, mert nem hajlandó leállítani az urándúsítást. Izrael és a nyugati hatalmak attól tartanak, hogy az urándúsítással Irán képes lesz atomfegyvert is előállítani. Teherán viszont azt állítja, hogy nem akar atombombát, de az atomerőművekre szüksége van az energiaszükségletének a fedezéséhez. Az izraeli vezetők évtizedek óta lobbiznak a szövetségeseiknél, hogy akadályozzák meg, hogy Irán atomfegyverhez jusson.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/nagyvilag/20120815-gazmaszkokkal-szirenakkal-keszulnek-izraelben- az-iran-elleni-haborura.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még Ungváry is elismeri: "Az antiszemitizmus mögött racionál
  2012-08-16 13:40:19, csütörtök
 
  2012-08-16. 08:51
Még Ungváry is elismeri: "Az antiszemitizmus mögött racionális tapasztalat áll"

Azokat a balos megközelítéseket, amelyek szerint Magyarország ,,utolsó csatlós", ,,bűnös nemzet" lett a harmincas-negyvenes években, Ungváry Krisztián abszurdumnak tartja, mert ,,nem arról van szó, hogy a csecsszopótól az aggastyánig mindenki felelős". A történész a Heti Válasznak adott interjújában ugyanakkor úgy vélekedett, "a keresztény középosztály az, amely akkor gyalázatosan leszerepelt".

A lap azon kérdésére, hogy olyat is ki lehet-e jelenteni, 1919-ben a zsidóság szerepelt le, Ungváry persze nemmel válaszolt, hiszen szerinte a honi zsidóságnak csak töredéke lett kommunista akkor (nem úgy, mint a szovjet megszállás után, de arról már a kivonat alapján nem esett szó - a szerk.). A történész nem tagadja ugyanakkor, hogy a zsidóságnak volt szerepe a kommunistává válásban, az antiszemitizmus mögött tehát ,,racionális tapasztalat áll".
Ez ugyanakkor nem azt jelenti - sietett menteni a menthetőt -, hogy ,,mivel racionális tapasztalat áll mögötte", az antiszemitizmus ,,jogos", a zsidók megérdemelték, kvázi ők tehetnek róla. ,,Csupán arról van szó: nem véletlen, hogy nem a biciklisták ellen voltak pogromok. A zsidóság a 19. század közepétől a modernitás fő letéteményese lett, s akik kártékony folyamatnak tartották a modernitást, kártékonynak találták a vele azonosított zsidóságot is. Nem véletlen az sem, hogy senki sem feltételez nemzetközi cigány összeesküvést."
Ungváry egyebek mellett arra is rámutat, hogy míg ,,a nemzeti együttműködés kormánya elég kreatívnak mutatkozott a jogalkotás terén", mégsem képesek olyan törvényt hozni, hogy Biszku és Mátsik is elítélhetővé váljon. ,,Nem értem, miért. Hacsak nem azért, hogy szegény Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás és Gubcsi Lajos meg ne üsse a bokáját."

(Heti Válasz nyomán)

https://kuruc.info/r/8/100070/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megállapodtak az orosz-kínai-iráni katonai együttműködésről
  2012-08-16 10:38:46, csütörtök
 
  Megállapodtak az orosz-kínai-iráni katonai együttműködésről

2012. augusztus 15. 23:56:53

Ezt megelőzendő támadna izrael. Elkésett.

Egy orosz napilap szerint elkészültek és aláírásra várnak az Oroszország, Kína és Irán közötti katonai és gazdasági együttműködésről írt dokumentumok, melyek értelmében orosz és kínai egységeket telepítenének Iránba.

A megegyezés értelmében a jelenleg Szíria partjainál tartózkodó egységeket a NATO Szíria elleni támadásának semlegesítése után az iráni partokhoz csoportosítják majd át.

Az orosz Északi Flotta légiereje jelenleg készül az iráni repterekre való áttelepülésre.

Néhány nappal ezelőtt a Földközi-tengeren került sor egy interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelésére, melyet egy Kamcsatka melletti orosz atom-tengeralattjáróról indítottak.

Moszkva arra készül, hogy más országokat is mozgósítani fog békefenntartó feladatokra, hogy közösen lépjenek fel a nemzetközi jog és az ENSZ Alapokmányának védelmében, mivel a NATO tevékenysége jelenleg az ENSZ valamennyi szabályozása szerint törvényellenes.

Moszkva úgy véli, a helyzet rendkívül súlyos, mivel az amerikai politikai elit érzi, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás, és ez a Szíria és Irán elleni nyílt támadásra ösztönzi őket.

Úgy tűnik, Oroszország és Kína a közös ellenség elleni kiállás idejére félre tud tenni minden érdekellentétet, és együttes erővel fognak fellépni az amerikai-cionista világuralmi törekvésekkel szemben.

Molnár István - Jövőnk.info



Forrás: jövőnk.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=103246
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mínusz
  2012-08-16 10:36:56, csütörtök
 
  Mínusz

2012. augusztus 16. 06:21:10

Mikor lesz már jobb, mikor jutunk ki ebből a lehetetlen helyzetből? - tette fel a kérdést Orbán Viktor 2011 elején elmondott szokásos évértékelő beszédében. A miniszterelnök akkor egy világos, könnyen érthető és bizony számon is kérhető tervet vázolt fel: ,,2010 az összefogás éve volt, amellyel létrehoztuk a minden további remény alapját jelentő változást. 2011 a megújulás éve, amikor átszervezzük és új alkotmányos alapokra helyezzük Magyarországot. 2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét. 2013 az emelkedés éve lesz, amikor mindannyian látni fogjuk, hogy Magyarország megindult fölfelé. 2014 a gyarapodás éve lesz, amikor megérezzük, amikor kézzelfogható bizonyítékot kapunk arra, hogy erőfeszítéseinknek volt értelme".


Az első két lépés kipipálva. A kétharmados politikai felhatalmazás megszületett, a parlamenti többség azóta is vitathatatlanul intakt (,,összefogás"). A hatalmi célok teljesültek: a zsákmányszerzés, a helyfoglalás és a politikai intézményrendszer átalakítása sikerrel megtörtént (,,megújulás"). Tudom, hogy sokan cinikusnak tartják, amikor hatalmi-politikai kérdésekben eredményekről beszélnek az elemzők, szerintem azonban fontos jelezni, hiszen ez is a politikai teljesítmény része. Igazán akkor értjük, ha megfordítjuk: az a politikai erő, amely nem képes többséget teremteni és egyben tartani, s amely a politikai céljait nem tudja keresztül vinni, biztosan kudarcra van ítélve, hiszen cselekvésképtelen. A kormányfő ebben az értelemben tényleg joggal jelenthette ki tavaly decemberben, hogy ,,2011 végére azt mondhatjuk, hogy készen áll az a közjogi, politikai, gazdasági, szociális, kulturális építmény". Ugyanebben a beszédében azonban Orbán azt is világosan látta, hogy a hatalmi-politikai eredmények csak akkor konszolidálhatók, ha a hatalmi-politikai teljesítmény mellett megjelennek az emberek számára is kézzel fogható, érezhető eredmények.

A közpolitikai teljesítmény persze sok elemből áll össze, de az egyik legfontosabb eleme biztosan a gazdasági növekedés. Nem véletlen, hogy a GDP-adatra vonatkozó előrejelzésekben és a tényadatok kommentálásában nem csupán a szakemberek jeleskednek. Talán sokan emlékeznek még, hogy nagyjából egy évvel ezelőtt ilyenkor Lovasberényben milyen komoly hangsúllyal beszélt Matolcsy György arról, hogy 2012-ben akár 2,8 százalékos növekedés is elképzelhető, s ugyanott Orbán Viktor is hozzátette a magáét: az akkori tervekben szereplő plusz 2 százalékot elfogadhatónak tartotta ugyan, de jelezte, nincs vele kibékülve. Ehhez képest az ezévi adatok - bár közgazdászok már régóta jelezték a recessziót, s tulajdonképpen a kormány is fokozatosan elvesztette az idei évi növekedési reményét - egyelőre nem kecsegtetnek sok jóval. Nem a csökkenés nagysága az ijesztő, hanem az, hogy miközben korábban Magyarország együtt mozgott az európai sorstársakkal - például 2009-ben a drámai visszaesésben -, addig most a régiós tendenciák is eltérőek, illetve a francia vagy német adatok is jobbak a vártnál. Mindez persze magyarázható sok mindennel, például azzal, hogy a költségvetési kiigazítás (,,egyensúly") idején növekedési áldozatokkal kell számolni, márpedig az vitathatatlan, hogy a magyar kormány ezen a téren igen komoly lépéseket tett.

Egy politikai elemző számára azonban nem is a gazdasági magyarázatok az érdekesek (miközben ezek persze rettentően fontosak), hanem az, hogy milyen politikai következménye lehet a recessziónak. Szerintem a képlet egyre világosabb: a választásokig hátralévő szűk két év tétje ma már nem a hatalmi-politikai lépésekhez kapcsolódik (ha akár a kormány, akár az ellenzék ezt gondolja, hibát követ el), hanem a bevezetőben említett ,,mikor lesz már jobb?" kérdéséhez. A második Orbán-kormány hivatalban maradása vagy bukása sok tényezőn múlik majd, de ezek között kitüntetett helyet foglalhat el, hogy sikerül-e az emberek számára is érzékelhetően beindítani a gazdaságot. Tudom, a választók érzékelése ezen a téren is erősen szubjektív, nem következik automatikusan a GDP-adatokból, de az nehezen vitatható, hogy valódi növekedés nélkül a klímaváltozásnak nincs esélye. Ami nem jelenti azt, hogy a választás biztosan elveszett, de azt igen, hogy a kormány számára egy ilyen helyzetben már csak a kampánytechnikák és az adminisztratív eszközök maradnak.
Forrás: Török Gábor

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=103254
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az izraeli statiszták kissé bebuktatták a heti holokamu-szín
  2012-08-16 10:34:38, csütörtök
 
  Az izraeli statiszták kissé bebuktatták a heti holokamu-színházat

2012. augusztus 15. 23:10:45

A magukfajták szemszögéből nézve a dolgokat, tényleg nem lehet panasz arra, ahogy a magyarországi zsidó szervezetek terjesztik a holo-vallást. Nem kétséges, hogy minden lehetőséget kihasználnak, nem kérdés, hogy ahol csak lehet, gátlástalanul propagálják a mítoszt. Nem volt ez másként a héten sem. Most a tegnap esti magyar-izraeli focimeccs adta az apropót arra, hogy ismét lehessen egy kicsit rettegni, hogy ismét lehessen egy kicsit a szent dogmákat sulykolni a gyanútlan agyakba. Azonban az események végül mégsem úgy alakultak, ahogy azt korábban a metéltek eltervezték...


A mi tragédiáink tényleg megtörténtek.

A magukfajták szemszögéből nézve a dolgokat, tényleg nem lehet panasz arra, ahogy a magyarországi zsidó szervezetek terjesztik a holo-vallást. Nem kétséges, hogy minden lehetőséget kihasználnak, nem kérdés, hogy ahol csak lehet, gátlástalanul propagálják a mítoszt. Ma már szinte nincs olyan állami rendezvény, ahol ne lennének ott, nincs olyan közéleti téma, ahol ne jelennének meg, teleajvékolva bánatukkal a kamerákat. Nem volt ez másként a héten sem. Most a tegnap esti magyar-izraeli focimeccs adta az apropót arra, hogy ismét lehessen egy kicsit rettegni, hogy ismét lehessen egy kicsit a szent dogmákat sulykolni a gyanútlan agyakba.

Ha már itt van Pesten az izraeli csapat, akkor tartsunk nekik egy előadást a magyarországi borzalmakról - gondolhatták magukban a Dohány utcai metéltek - az biztosan hír lesz úgy Magyarországon, mint Izraelben. A gondolatot aztán tett is követte és kedd délután az egész zsidó fociválogatott ott statisztált a mítoszgyártáshoz a zsinagógában, részletes előadást hallgatva a nácik által elpusztított magyar zsidókról.

Tovább színezte az összképet Ilán Mor, Izrael budapesti nagykövete, aki nyilatkozatában szimbolikus jelentőséget tulajdonított a csak nevében barátságos meccsnek. ,,Hazám fiai nemcsak a nemzeti önérzetért küzdenek, hanem az itt élő zsidókért is - hiszen itt és máshol is tombol az antiszemitizmus."

Azonban az események mégsem úgy alakultak, ahogy azt korábban a rendezvény kiötlői eltervezték. A hírek végül nem arról szóltak, hogy a Jordán-partjáról érkezett sportolók a zsinagógában előadottak után, arcukon a lelki fájdalommal, szívükben a döbbenettel hogy próbálják meg feldolgozni a hallottakat, hanem egész egyszerűen arról, hogy a csapat egy része hangosan röhögött a holo-előadás alatt.

A történetet a Times of Israel hírportál azonnal világgá röpítette, aminek következtében a héber labdarúgó-válogatott vezetősége azonnal magyarázkodásba kezdett. Eli Guttman, izraeli szövetségi kapitány megrótta az említett játékosokat, a szóban forgó labdarúgók pedig sajnálatukat fejezték ki és bocsánatot kértek a történtek miatt, hangsúlyozva, hogy nem tiszteletlenségből nevetgéltek. Mint mondták, nevetésüket ,,nem a holokausztról szóló előadás váltotta ki, hanem az, hogy a tolmács olyan viccesen beszélt".

Mondjuk hogy minek ahhoz tolmács, hogy két zsidó beszélgessen, már az jó kérdés. De fogadjuk el, hogy az előadó nem tudott héberül és ezért fordítani kellett. Nehezen hihető, de legyen. Ekkor viszont adódik a következő kérdés, hogy vajon hogy hogy nem futotta egy normális tolmácsra a Dohány utcában?

Persze ezek csak naiv kérdések, mert azt azért mégsem mondhatták, hogy azon a hatalmas hazugság- és baromsághalmazon röhögtek, amit az itteni fajtársaik nekünk nap, mint nap leadnak örök igazság címszóval. Így maradt a tolmács-sztori. Azzal nagy baj nem lehet.

De legyen bármi is a háttérben, legyen bármi is a nevetgélés igazi oka, egy dolog biztos: nem hiszem, pontosabban nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik magyar labdarúgó vagy egyátalán bármelyik magyar sportoló elkezdjen hangosan röhögni egy Trianon-megemlékezésen, egy az '56-os megtorlásokról, vagy a délvidéki vérengzésről szóló előadáson.

Valószínűleg ennek sok minden egyéb mellett, egy nagyon fontos oka van:

A mi tragédiáink tényleg megtörténtek.



Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=103237
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 861
  • e Hónap: 4606
  • e Év: 158102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.