Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Tűzgolyó!
  2012-08-23 22:01:51, csütörtök
 
 


Tűzgolyó!

Egy nagy tűz-golyón él,hét milliárd ember,
lent fortyog a láva, a sötét veremben.

Gyakran földrengésben jelzi, jelenlétét,
sosem jelenti be,vészes érkezését!

Tűzhányókból ömlik,a folyékony láva,
ám Istentől meg van szabva, a határa!

Hála, e tűz-golyón, mégis élet virul,
Naptól, alma, szőlő,szép pirosra pirul.

Tűz-tengert, földréteg borítja be, körül,
nemzet és a család,jó termésnek örül.

Tűz-tenger, földréteg,csodás harmónia,
ezen élt népe közt Jézus, Isten Fia!

E roppant tűz-golyó,egykor megsemmisül,
de ki Jézusban hisz, az üdvben részesül!

Új égnek, új földnek, boldog lakója lesz,
és hálából mindent,Isten javára tesz.

Pecznyík Pál Celldömölk 2012. VIII. 23.




 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Ne balzsamozd be a múltadat-hamvaszd el!
  2012-08-23 17:55:02, csütörtök
 
  A múltad gyógyítása





,, Ne a régi dolgokat emlegessétek...én újat cselekszem" ( Ézsaiás 43:18-19 )

Ne balzsamozd be a múltadat-hamvaszd el! ,, A megoldatlan érzelmi fájdalmak ousztítóan hatnak az immunrendszerre, a szívműködésre, a hormonszintre és más fiziológiai funkciókra.

Meg kell békülnünk a múltunkkal, mert szó szerint az életünk múlhat rajta."Döbbenetes szavak! Íme négy javaslat arra vonatkozóan, hogy boldogulj a múltaddal.:

1. Fogalmazd át! Kérdezd meg: ,, Miben lettem erősebb általa? Mi az, amit akkor nem tudtam, de most már tudok?" Ne a veszteségre összpontosíts, hanem arra, amit tanultál belőle!

2. Szabadulj meg a szégyen béklyóitól! A szégyen nem azt jelenti, hogy sajnálod, amit tettél, hanem, hogy a miatt szégyenkezel, aki vagy. Ez halálos! Mikor Isten megteremtett téged az ő képére, azt mondta: ,, Tetszik! Nagyon jó."(1 Mózes 1:31)-tehát kezdj úgy tekinteni magadra, amilyennek ő lát!

3. Állítsd meg a sajnálkozás maró cseppjeit! Ne büntesd magad tovább a bárcsak..."okkal! Miután csúfos bukása után Isten felemelte, Dávid ezt írta: ˇBoldog, akinek hűtlensége megbocsátatott, vétke eltöröltetett...akinek az Úr nem rója fel a bűnét" ( Zsoltárok 32:1-2). Bocsáss meg magadnak, hiszen isten megbocsátott! Ő a Golgotán elvégezett áldozatán keresztül néz rád, és jobbnak lát, mint te magadat!

4. Lépj tovább a bánatból a növekedésbe! A gyógyuláshoz idő kell, tehát fogadd el, hogy még érzel bizonyos haragot, félelmet és szomorúságot. Ne tagadd meg őket ez a folyamat részei. De ne is tedd őket magadévá, tudd, hogy mikor van itt az ideje továbblépni! Nem mehetsz háttal a jövőbe, és az Isten által neked készített jövő több boldogságot tartogat, mint amennyire a múltadból emlékszel.

Uram kérlek mutass rá a múltamból azokra a dolgokra, amelyek a jelenben gondot okoznak nekem! Mutasd meg Uram, hogyan engedhetem el csalódásaimat, és a múlt fájdalmait, hogy az előttem lévő hetekben és hónapokban megújult életszemlélettel járhassak! Tudom Uram, hogy itt az ideje teljes életet élnem veled.

Ámen

Hogyan tedd túl magad a múlton? (1)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a sérüléseid is dicsőséget hozhatnak Istennek
  2012-08-23 12:05:10, csütörtök
 
  "Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt." (Zsoltárok 139:14.)




Amikor az emberek megsérülnek, a valós igazságra van szükségük, nem leegyszerűsített igazságra. Nem elég azt mondani valakinek, hogy imádkozzon, olvassa a Bibliát, vagy menjen gyülekezetbe. Segítened kell nekik, hogy megtudják, hogyan változtathatnak az életükön.

Nem tudunk addig változtatni az életünkön, amíg nem tudjuk meg kik is vagyunk. Nem lehetsz addig az, akinek Isten szánt téged, amíg nem fogadod el a személyiséged - az egyéniséged, a hibáid, amiket Isten okkal adott neked.

Csodálatos alkotás vagy (Zsoltárok 139:14.). Hogy betöltsd Isten neked szánt célját, végig kell nézned életed minden területét és megérteni öt tényezőt, amik hatással vannak a személyiségedre. Utána a legjobbat kell kihoznod belőle. Mindannyian különböző szülőket, fájdalmakat, gondokat, és lehetőségeket kaptunk, de rajtunk áll mihez kezdünk velük.

Ez olyan mint az öt-lapos póker: nem te kevered a lapjaidat, nem te választod ki őket. Azzal kell játszanod, amit osztottak neked.

Az első tényező, ami azzá tesz téged ami vagy, a kémiád. Ez a te DNS-ed, a te génjeid, a te hormonjaid, a te kémiai felépítésed. Néhányan túlérzékenységgel születnek, mások kiemelkedően magas fájdalomtűréssel. Néhányaknak alacsony az energiaszintje, mások átugorják a falakat is. Néhányan hajlamosak rá, hogy ártsanak neked, szűklátókörűek, vagy törékeny csontozatúak. Néhányaknak alacsony az oxitocin szintje - az a hormon, ami hatással van rá, hogyan kezelünk más embereket.

Egy sérülés sem bűn, vagy gyalázat - így vezet téged Isten. Vettem egy farmert egyszer, amin ez volt olvasható: "Ez a farmer szándékosan van meghasadve, hogy egyedi legyen. A "génjeid" is ez a helyzet: a sérülések tesznek téged egyedivé. Azok a sérülések az egyéniseg részei, Isten az ő céljaira és dicsőségére tervezte őket.

Nem leszel képes változtatni az életeden vagy betölteni Isten célját, amíg nem érted meg, hogy csodálatos alkotás vagy és és egyedien sérült Isten dicsőségére. Ezek után a kérdés: Mit kezdesz azzal, amit neked osztottak?

Beszéljetek róla:

Milyen sérülések tesznek téged egyedivé?
Hogyan használhatod azokat a sérüléseket Isten dicsőségére?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3524
  • e Hónap: 14577
  • e Év: 75878
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.