|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2012-08-23 12:07:46, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 8 főre
tésztához:7.5 dkg vaj
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 csipet só
10 dkg cukor
45-50 dkg liszt
töltelékhez:5 dkg vaj
4 dkg reszelt kókusz
5 dkg cukor
1 / 2 citrom reszelt héja
mázhoz:1 tojás
6 dkg cukor
pár csepp citromlé
1 ek. viz
24 db muffin papír
kenéshez 1 tojás felverve
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom , hozzáadom a vajat is , majd belemorzsolom az élesztőt .
A cukrot, sót, lisztet elkeverem, a ha a élesztő felfutott hozzákeverem , jól összegyúrom.
Letakarom konyharuhával és hagyom kelni.
Addig kelesztem , míg legalább 2 x- re nő.
Most 24 egyforma kis gombócot vágok belőle.
Mindegyiket kicsit lelapítom, a közepére rakok egy kanálnyi tölteléket,ezután gombóccá formálom az egészet.
A töltelékhez a vajat, cukrot, kókuszt s a reszelt citromhéjat jó alaposan összekeverem.
Ha ezzel megvagyok, muffin kapszlikba rakom a gombóckákat.
Így is kelesztem még, míg duplája nem lesz.
A tetejüket megkenem felvert tojással,s a tepsire teszem.
250 fokra előmelegített sütőbe rakom, leveszem a hőt 220 -ra, s 6-8 percig sütöm.
Szép barna legyen a teteje.
Amíg hűl, addig kikeverem a mázat,/ citromlét és a cukrot,s a vizet /.
Még melegen mintát csurgatok a " pogácsák " tetejére. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2012-08-23 12:04:53, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 4 főre
1 csomag leveles tészta
10-12 szelet bacon
15 dkg trappista sajt
1 tojás
szezámmag
lenmag
2-3 ek. liszt
Elkészítés:
Ez egy könnyen elkészíthető sörkorcsolya, akármilyen alkalomra nagyon jó.
A leveles tésztát kicsit kilisztezett deszkára rakom , és akkorára kell kinyújtani , amilyen hosszú a baconszelet.
Ha hosszabb akkor a levágott részt is fel lehet majd használni.
A sajtot lereszelem és a tésztára egyenletesen elosztom .
Most a bacon szeleteket ráfektetem a sajtos tésztára egymás mellé, de úgy , hogy fél cm hézag maradjon közte.
Derelyevágóval a közöknél hosszába felvágom , megfogom a két végét és ellentétes irányba kezdem el tekerni. 3-4 tekerés biztos kell.
A " tekercseket " egy kilisztezett tálcára fogom rakni és a hűtőbe teszem legalább fél - 1 órára, hogy a tészta megdermedjen.
közben a sütőt előmelegítem 200 fokra.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom egymás mellé megszórom szezámmaggal és lenmaggal és a sütőben megsütöm kb: 30 perc alatt. |
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|
|
|
2012-08-23 11:54:58, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 4 főre
2 db érett padlizsán
1 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
5 dkg érett kemény sajt
200 ml vörös bor
5 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 evőkanál szárított bazsalikom
só
25 ml olaj
20 dkg paradicsom
100 ml víz
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a végeit és vágjuk vastag szeletekre. Sózzuk be és rakjuk szűrőre 30 percre, majd a felesleges nedvességet töröljük le papírszalvétával és szórjuk meg a szeleteket liszttel.
A sajtot a reszelő kis lyukú részén reszeljük le,.
A serpenyőben jól forrósítsuk fel az olajat és süssük meg a padlizsán szeleteket minden oldalukon, majd papírtörlővel szárítsuk le a felesleges olajat.
Oldjuk fel a Knorr kockát egy dl vízben.
A paradicsomot mossuk meg, forrázzuk le vízzel és húzzuk le a bőrét. Szeleteljük fel.
Egy tűzálló tál alját kenjük ki margarinnal. Váltakozva fektessük bele a padlizsánt és a paradicsomot. Öntsd le az egy deci alaplével és a borral.A tetejét szórjuk meg bazsalikommal és reszelt sajttal. A tálat tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 25 percig. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2012. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
45 db bejegyzés |
e év: |
488 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 745
- e Hét: 2420
- e Hónap: 3412
- e Év: 35141
|
|
|