2012-08-24 13:29:00, péntek
|
|
|
Hozzávalók 4 főre
600 g liszt
2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk. só
50 g puha vaj
2 tojássárga
100 g joghurt
20 g élesztő
1 vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor
50 dkg meggy
1-2 kanál búzadara
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8 cm csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére kenjük a meggyleves pudingot, és arra rakjuk a lecsepegtetett meggyet, amit cukorba és búzadarába forgattunk meg. A két szélét összecsipkedjük és a csipkedéssel felfele belerakjuk körbe-körbe a formába.
Tetejét megkenjük tojással és 10 percig kelesztjük.
Forró, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|