Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Montessori
  2012-08-31 17:32:44, péntek
 
  Montessori pedagógiájának alaptézise máig nem avult el:

,,a gyermek tisztelete, mert Maria Montessori szerint minden gyermekben él a cselekvési vágy és a világ megismerésének igénye, ennélfogva biztosítani kell számukra a spontán, szabad tevékenység lehetőségeit, a megfelelő környezetet. A gyermek maga végezzen el mindent, ami fejlődését elősegíti, önmaga alkossa meg képzeteit, fejlessze érzékszerveit, építse fel tudatát. A nevelő nem 'informátor' hanem a tanulók individuális önművelési folyamatának hátterében tevékenykedő 'organizátor.' Az öntevékenységhez a pedagógiai célok megvalósításához szükségesek a nevelés tartalmát hordozó, önerősítésre, önfejlesztésre épülő speciális fejlesztő eszközök, amelyekkel a gyermek szabadon, saját időbeosztása szerint tevékenykedik, szem előtt tartva társai érdekeit."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előnyben a hazai!
  2012-08-31 16:33:16, péntek
 
  MAGYAR HÍRLAP online


Előnyben a hazai!


2012.08.28.


Pártolni a magyar ipart épeszű emberek körében teljesen természetes. Ha valamiből akad jó hazai, céltalan, sőt, élesebben mondva bűn a külföldit erőltetni - s totálisan mindegy, hogy tikmonyról, hatos csavarhoz tartozó alátétről, elektrolitkondenzátorról vagy ne adj' isten UAV-ról, azaz pilóta nélküli robotrepülőről beszélünk.

Utóbbi azért kiváló - és egyben szomorú - példa, mert az elmúlt hetekben bizonyos körök egész pályás letámadást indítottak a Honvédelmi Minisztérium egyik zártkörűen működő részvénytársasága, az EI Zrt. ellen. Nevezett vállalkozás egyebek mellett méltán híres arról, hogy hazánkban ott folyik legnagyobb iramban az UAV-ok fejlesztése. E szárnyaló szerkezetek égi, kihelyezett, előretolt szemekként segítik katonáinkat a harcban és a békében egyaránt. Póriasan fogalmazva az UAV egy a technika legújabb vívmányaival felszerelt masszív modellrepülőgép, amely viszonylag nagy magasságból és jelentős távolságról képes élő videoadást biztosítani, műszaki és vegyi felderítést, továbbá helymeghatározást végezni. Mindezt az ellenséges radarok számára érzékelhetetlenül vagy roppant kis célt mutatva teszi. Azaz egy olyan készülékről beszélünk, amely nem hiányozhat egyetlen magát modernnek valló, gondoló hadsereg kelléktárából sem.

Érdemes közbevetni, hogy az EI-s fejlesztésekről mi magunk is számtalanszor beszámoltunk. A Salgótarjáni úti boszorkánykonyhában - talán nem sértődik meg a jelzőn senki - tipikus magyar megoldások születnek. Pofonegyszerűek, a kereskedelemben is elérhető, de profi eszközökből készülnek - épp ezért olcsók, tartósak és teljességgel megbízhatók. Nem mellékesen pedig felbecsülhetetlen műszaki tapasztalatokhoz juttatják azokat a honfitárs mérnököket, akik a kialakításukban, továbbfejlesztésükben részt vállalnak.

Szomorú jelképnek is tekinthető, hogy e magyar munka legádázabb ellenzői, támadói jelen pillanatban a baloldali párt ,,honvédelmi" köreiből kerülnek ki. Ott valamiért ugyanis nagyon azt szeretnék, ha nem hazai, hanem izraeli robotrepülőket rendszeresítene - persze drága pénzen - a hadseregünk. Tudják, arról a hadseregről van most szó, amelyik 2010-ben, a választások után elsősorban azért harcolt, hogy az előző vezetés által örökül hagyott ürülékkupac alól kikecmeregjen, s a rászórt szennyet eltakarítsa az egyenruhájáról.

Nagyot változott a világ. A hazájuk ellen forduló embereket a középkorban fölhúzták az első fára - ma pedig politikusok, zsurnaliszták lehetnek, s nem mellékesen büszkén hangoztathatják eszement nézeteiket. Félreértés ne essék, ezért nyomatékkal leírom, nem a gyártó országgal támadt bajom - pusztán azt mondom, marhaság lenne pont a kertkapuból, a cél előtt visszafordulni és másik terméket keresni csak azért, mert néhány politikusnak és környezetének ez az egyéni érdeke. A miérteken történő morfondírozást teljességgel önökre bízom. Szerintem egy szellemi fogyatékosnak sem kell több öt másodpercnél a megoldáshoz...


Lázin Miklós András


--------------------------------------------------------------------------------


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van még idő gondolkodni
  2012-08-31 16:31:39, péntek
 
  MAGYAR HÍRLAP online

Van még idő gondolkodni


2012.08.27.


Magyarország sorsát már néhányszor megpecsételték külső erők és honi árulók, idegenek és hazai idegenvezetők, felelőtlen politikusok és elszánt fosztogatók, baj- és méregkeverők, de mindennél többet ártott a magyar balekság. Nemcsak akkor, amikor olyanokra szavazott, olyanok mellé állt tájékozatlanságában, akik a vesztére törtek, hanem olyankor is, amikor csalódottságában és keserűségében hagyta veszni azokat, akik ugyan messze a tökéletességtől, de mégiscsak magyar ügyekért dolgoztak vagy emeltek szót. A legfontosabb kérdés azonban az, hogy amikor éppen - a történelem ritka pillanataiban - módjában áll dönteni, akkor a magyarság ösztönei jól működnek-e, azaz képes-e érzékelni, hogy ki tartozik hozzá emberségében és magyarságában, és ki nem a vezetésére jelentkezők közül.

A napokban közzétett hírekben az áll, hogy a Szonda Ipsos közvélemény-kutató felmérése szerint a biztos pártválasztók között ma az MSZP-re szavazna a választók 31 százaléka, a Fideszre 37, de a többség hátat fordított a pártoknak, és arányuk növekedett. Hogy bármely közvélemény-kutatás adatait mennyire lehet komolyan venni, az persze kérdés. Az országban sok a csalódott, megkeseredett ember, s ennek természetes, bár sajnálatos következménye lehet, hogy sokan válnak legalábbis közömbössé a pártok, de általában a politika iránt is. Az a 31 százalék azonban - ha igaz - lesújtó adat, minden érthető érzelmet, indulatot beszámítva is. Nem csak azért, mert e szerint a magyar állampolgárok jelentős száma hajlamos elfelejteni, hogy éppen ennek a pártnak és elődeinek tulajdoníthatóan került olyan helyzetbe az ország, amelynek minden nyomorúságos következményét (az eladósodást, a korrupció révén, a gondatlan gazdálkodás következtében elvesztett, ellopott milliárdokat stb.) most egyénenként és családonként mindenki megsínyli. Függetlenül tehát attól, hogy mennyi hibát és milyen hibákat lehet valóban felróni a jelenlegi kormánynak, s ezzel együtt milyen erényeket és erőfeszítéseket lehetne méltányolni és támogatni, az a 31 százalék kétségbeesésében, tudatlanságában vagy végletes elfogultságában önmaga ellen szavazna.

Mért önmaga ellen? Azért elsősorban, mert - az előbb mondottakon túl - ez a párt adott menedéket mindig azoknak a személyeknek és csoportoknak (az SZDSZ megszűnte után részben annak is), akik és amelyek soha nem tudtak és nem is akartak a magyarság ügyében gondolkodni és cselekedni. Ellene viszont annál inkább és annál gyakrabban, amint a szabadságot a magyarság gyalázásának és elárulásának a szabadságaként is értelmezhették. Nemcsak az ország kifosztásában, legyengítésében játszott szerepükről van szó, hanem arról is, hogy hagyományosan ez a párt volt hol nyílt, hol félig-meddig titkolt szövetségben a liberálisokkal, akiknek lételemük az idegen hatalmakkal való kollaboráció. Egy önmagát szocialistának nevező párt lehetne valóban szociális gondolkodású és akár nemzeti elkötelezettségű is, de ez nem ilyen, nem is volt az soha, és egyelőre nincs jele, hogy valaha is ilyenné válna. Ők szabadították az országra Gyurcsányt és cinkostársait, Kókát és Demszkyt, és ők küldtek olyan képviselőket az Európai Parlamentbe, akik ott ,,hivatásuknak" tartják az ország lejáratását, a szervezkedést minden olyan ügyben, amelyről úgy vélik, hogy árthatnak a kormányzatnak és általa az országnak.

Az természetes lenne, hogy ez a párt mint ellenzéki erő - még akkor is, ha egyéni választókerületben közülük mindössze ketten jutottak be a több száz fős parlamentbe - minden olyan ügyben bírálja a kormányt, amelyben az eltér az általa képviselt elvektől. De hol vannak ezek az elvek? Ha voltak is száz-százötven évvel korábban, azokat ők maguk küldték már rég a süllyesztőbe. Most többnyire azzal foglalkoznak, hogy saját korábbi bűneik következményeit hárítják másokra, a mai kormányra elsősorban. És azzal, hogy minden eszközzel megpróbálják akadályozni a kormányzat munkáját. Akár közvetlenül, a maguk ténykedésével, demagóg szónoklataikkal, akár úgynevezett civilszervezetek, szakszervezetek felhasználásával, a ,,minél rosszabb, annál jobb" politikája jegyében. Nem kétséges, hogy ott állnak azok mögött is, akik most A hatodik koporsó című Csurka-dráma, illetve az Új Színház ellen, betiltásáért szervezkednek mint jó liberálisok, s ennek ürügyén igyekeznek a főpolgármestert, a kulturális minisztériumot és minden ,,illetékesnek" gondolt állami vezetőt antiszemita hírbe keverni, ha nem úgy dönt, nem úgy nyilatkozik, ahogy ők diktálják. Régi trükk: az ellenségemet antiszemitának kell bélyegezni, majd ezen a címen Nyugatról gazdaságilag, pénzügyileg ellehetetleníteni. A Népszava liberális bolsevikjai már ezt is kilátásba helyezték. Pedig csak egy színdarabról és egy kis színházról van szó, de ebben az ügyben is benne van az egész ország, az egész magyarság. Versailles, Trianon így folytatódik. Ezt kellene észrevennie minden magyarnak.

Mert ha sikerülne nekik újból összehozni egy ,,liberális" pártot, és Bajnaival, akárkivel egy szociálliberális uniót, négymilliónál több választópolgár közömbössége kíséretében és ama 31 százaléknyi pártot választó voksával, akkor könnyen lehet, hogy megint sikerül kiiktatni a nemzetet a nemzet sorsának alakításából. Akkor nem egy drámát, egy színházat, hanem magát a magyarságot fogják ismét betiltani. Ez a tét. A választásokig még van idő gondolkodni.


Bíró Zoltán


--------------------------------------------------------------------------------

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 104 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5475
  • e Hét: 6855
  • e Hónap: 7802
  • e Év: 43743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.