Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Férfi 4x100 m vegyes váltó 5. lett a Magyar csapat.
  2012-08-04 22:44:29, szombat
 
  Férfi 4x100 m vegyes váltó 5. lett a Magyar csapat a DÖNTŐBEN 3perc 33:02 mp = Új országos csúcs

Cseh László - hátúszás 2.helyről adta át a váltást
Gyurta Dániel - mellúszás 3. helyről adta át a váltást.
Pulai Bence - pillangó úszás 3. helyről adta át a váltást.
Kozma Dominik - gyorsúszás 5. ként ért a célba.

Az amerikai 4x100-as vegyesváltó tagjaként megszerezte pályafutása 18. aranyát, egyben 22. olimpiai érmét Michael Phelps.
 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Olimpia_TRATRON verseny
  2012-08-04 22:11:09, szombat
 
  - Kovács Zsófia az 51. helyen végzett a női triatlonosok szombati versenyében a londoni olimpián.
A 24 esztendős Kovács - aki tavaly az U23-as vb-n ezüstérmes volt - egy nagy csoporttal együtt érkezett meg az úszásról, az 50. helyen jött ki a vízből, és a 47. helyen kezdte meg a kerékpározást.
Az úttest csúszós volt a korábbi esőtől, így több bukás is előfordult. A bringázás alatt kisütött a nap, a tavaly felnőtt Eb-n hetedik gyöngyösi triatlonos pedig az utolsó előtti csoporttal tekert együtt. Aztán öt körrel a vége előtt ő is hatalmasat esett az egyik kanyarban, de folytatta, de már csak az utolsó bolyban. Futás Kovács végül 51. lett


.......


1 verseny: 1500 m gyorsúszás a Hyde Parkban található Serpentine-tóban
.......


2. verseny kerékpározás 7 körös (7×6 km) kerékpározás a Serpentine Road - West Carriage Drive - South Carriage Drive - Hyde Park Corner - Consitution Hill - Buckingham Palace - Consitution Hill - Hyde Park Corner - Serpentine Road útvonalon
3. futás 10 kilométer futással zárul a verseny, ezt a távot négy 2,5 km-es kör formájában a Hyde Parkon belül kellett teljesíteniük a triatlonistáknak.
Videó link Link

Eredmények:
Női triatlon, olimpiai bajnok:
1. Nicola Spirig (Svájc) 1:59:48 ó
2. Lisa Nordén (Svédország) 1:59:48
3. Erin Densham (Ausztrália) 1:59:50
...51. KOVÁCS ZSÓFIA 2:10:39

London - Hyde Park:
Épült: 1637
Befogadóképesség: 3000 fő
Város: London



Történet
A több mint 350 hektáros Hyde Park 1637 óta áll a londoni lakosság rendelkezésére, mint a főváros legnagyobb királyi parkja.
A Hyde Park számos amatőr sportklubnak ad otthont (no meg a Hyde Park Cornerben a hordószónokoknak), az olimpián viszont a profik ,,költöznek be″: a triatlonversenyek és a hosszútávúszás alatt kap szerepet a helyszín, az úszók a Serpentine-tóban versenyezhetnek.
Az ideiglenes lelátókat közvetlenül az ötkarikás játékok előtt húzzák fel, majd utána rögtön le is bontják, és minden a szokott mederben megy tovább a világ egyik leghíresebb parkjában
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Férfi vízilabda - Fantasztikus Magyar győzelem 08.04
  2012-08-04 21:25:39, szombat
 
  Magyarország - Nagy Britannia 17:6
A fiúk ezzel bejutottak a negyeddöntőbe.

...... ..............


Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, sorra érkeztek a gólok, miközben a védekezés is rendben volt, csak a negyed utolsó percében, 5-0-nál tudtak szépíteni a britek. A második negyedre már nem lehetett ilyen büszke Kemény Dénes válogatottja, ugyanis a házigazdák négyszer is mattolták Szécsi Zoltánt.
Fordulás után Nagy Viktor kezdett a kapuban, az ő eszén pedig sokáig nem tudtak túljárni a szigetországiak, miközben a magyarok szebbnél-szebb gólokat dobtak. A negyedik negyed elején ugyan beakadt egy távoli bomba, ezt követően már nem született több brit gól, csak magyar, a vége 17-6 lett.
- Kásás Tamás és Madaras Norbert egyformán három alkalommal volt eredményes.
Győzelmének köszönhetően a magyar válogatott ott van a negyeddöntőben. A magyar csapat hétfőn közép-európai idő szerint 16:30-kor találkozik az amerikaival.
- Kemény Dénes: "Könnyű lett volna az angolok ellen a sapkát és a gatyát bedobni a vízbe, hogy úgy is nyerünk. Nyilván lehet 6-10 góllal nyerni, de nem mindegy, hogy 12-2-re vagy 18-8-ra. Fontos volt, hogy lenyugodjunk védekezésben, hogy legyünk magabiztosak. Leginkább a saját térfelünkön láttam azt, amit vártam, leginkább az első, harmadik és negyedik negyedben. Kezdtük elkapni a fonalat emberhátrányos védekezésben is."
- Szécsi Zoltán: "Maximálisan koncentráltan tudtunk védekezni, bár néha szerencsés gólokat lőttek az angolok."
- Varga Tamás: "Kezd összeállni a védekezésünk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Jó főpróba volt az amerikaiak elleni meccs előtt."
- Kásás Zoltán, a brit csapat másodedzője: "A mi esetünkben minden meccs ugyanarról szól, hogy próbáljunk tisztességes mérkőzést játszani. Nyilván nem azonosak a feltételek, a brit csapat heti egyszer tud 50 méteres medencében edzeni. Az angol fiúk jól hajtottak, mindkét szurkolótábor jól szórakozott. A magyar válogatottnál azt látom, hogy nagyon szeretnék áthajtani magukat azokon a nehézségeken, amelyek az előző meccseken voltak. Most kezdődik az olimpia!"

Góldobók:
Szécsi. - Varga Dániel 1, Madaras 3, Kásás 3, Hárai, Biros 2, Kiss G. 2, Hosnyánszky 2, Varga Dé. 1, Steinmetz Á. 1, Varga T. 1, Szivós 1, Nagy V.(kapus).
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Magyarok fehér sapkában - gól dobás
........



........



...

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Gyurta Dániel könnyekig meghatotta a norvégokat
  2012-08-04 18:07:29, szombat
 
  Gyurta Dániel könnyekig meghatotta a norvégokat
A kétszáz méteres mellúszásban világcsúccsal olimpiai bajnok Gyurta Dániel címlapokra került Norvégiában, miután bejelentette, aranyérmének másolatát a tragikusan elhunyt Alexanser Dale Oen kapja, el fogja küldeni az úszó családjának. A 26 éves norvég április harmincadikán halt meg az edzőtáborban, a családja a helyszínen nézte végig a londoni küzdelmeket, a napokban térnek haza. A VG cikke emlékeztet arra, hogy Gyurta biztos volt abban, hogy a rövidebbik táv aranyát Dale Oen nyerte volna, aki a tavalyi világbajnokságon is a leggyorsabb volt.
,,Alex halála nemcsak a családnak volt tragédia, hanem az úszásnak is, a sportnak. A barátom volt, ez a legkevesebb, ez a tisztelgés, amit tehetek érte" - idézi a lap a 23 éves magyar bajnokot.
A cikkbe azt a fotót tették, amikor az égbe mutat a dobogó tetején, és a lap azt a következtetést vonja le, valószínűleg rá mutatott. Gyurta magyar újságíróknak nem árulta el győzelme után, miért mutatott a csillagok felé, azt kérte, hadd maradjon az ő titka. A lap megjegyzi, régóta tudott, hogy a mellúszók között milyen speciális barátság van, sokkal inkább összetartanak, mint mások. A norvég szövetség főtitkára, Björn Soleng a családban nevében köszönte Gyurta tettét, egyúttal nagyrabecsüléséről biztosította.

A hirtelen elhunyt Alexander Dale Oen legnagyobb ellenfeleit, így Gyurta Dánielt, Koszuke Kitadzsimát és Brendan Hansent is megrázta a norvég úszóklasszis halála. Gyurta mindig együtt nyújtott vele, Kitadzsima nem tudja abbahagyni a sírást, Hansen pedig úgy emlékszik vissza rá, mint egy gyerekre.
"Dani nevében is mondhatom, mélyen fájlaljuk, ami történt, Alexandert nagyon jól ismertük, szerettük" - fogalmazott Széles Sándor, Gyurta Dániel edzője azt követően, hogy a 100 mellen világbajnok, olimpiai ezüstérmes norvég úszó válogatottjának arizonai edzőtáborozása közben, hirtelen, minden előjel nélkül elhunyt
"A közös versenyeink alkalmával rendszeresen Danival együtt gimnasztikáztak, végezték a nyújtógyakorlatokat a tornateremben, beszélgettek, vagy éppen gratuláltak a másik eredményeihez. A halál okáról értelmetlen találgatni, várjunk ezzel. Korábban azt hallottam, hogy az utóbbi időben sérült volt, sokat kihagyott, de amíg nincs orvosi magyarázat, addig nincs mit mondani. Nyugodjék békében!"

Dale Oen és Kitadzsima nagy harcokat vívtak
.......



Dale Oen (b) és Gyurta (k) jóban voltak
.........


Huszonhat éves korában, szívrohamban meghalt Alexander Dale Oen, a norvég úszósport kiemelkedő alakja, aki Gyurta Dániel egyik legnagyobb vetélytársa is volt az utóbbi évek világversenyein. A 100 m mellen tavaly vb-aranyérmes, a 2008-as pekingi olimpián második, 200-on kétszeres Eb-ezüstérmes Oen tragédiájáról Gyárfás Tamás, a hazai szövetség elnöke, az Európai Úszó Liga (LEN) alelnöke - mint a LEN kommunikációs vezetője - tájékoztatta az MTI-t kedden.
"Az olimpiai esélyesnek számító norvég fiú az Egyesült Államokban, arizonai edzőtáborozás közben hunyt el, tréning után, a zuhany alatt találtak rá holtan" - mondta Gyárfás.
A Norvég Olimpiai Bizottság közlése szerint Oen halálát hirtelen szívmegállás okozta. Ő volt az északi ország egyik legnagyobb éremesélyese a július 27-én rajtoló londoni olimpián. "Hirtelen, minden előjel nélkül hunyt el, helyi idő szerint hétfőn este, a flagstaffi edzőtáborban" - írta közös közleményében az olimpiai bizottság és a Norvég Úszó Szövetség.

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Erzsike finom üditővel érkezett.
  2012-08-04 18:01:38, szombat
 
  ......


Köszönöm szépen, jól esett.
 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Tótfalusy István: - A gubbiói farkas éneke
  2012-08-04 17:54:08, szombat
 
  Juhászné Szunyogh Máriától kaptam
KLIKK a linkre Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1306
  • e Hét: 4896
  • e Hónap: 25579
  • e Év: 228492
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.