Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Abszolut kutya kényelem
  2012-08-08 22:47:06, szerda
 
  ...

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ő is az Olimpiára készűl
  2012-08-08 22:45:16, szerda
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Vicces kép
  2012-08-08 22:36:43, szerda
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Kislány kezében pipacs csokor
  2012-08-08 22:31:41, szerda
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Frfi vízilabda_ kikapott a Magyar csapat.
  2012-08-08 21:57:10, szerda
 
  Magyarország - Olaszország 9:11 (2-2, 3-2, 3-1, 3-4)

A címvédő magyar válogatott 11-9-es vereséget szenvedett a világbajnok olasz csapattól a londoni olimpia férfi vízilabdatornájának szerdai negyeddöntőjében. A negyeddöntős csata vesztese már csak az 5-8. helyek valamelyikét szerezheti meg.

...... ........


A statisztika szerint a két válogatott eddig 12 ízben csapott össze olimpián, és három döntetlen mellett hét magyar, s csupán két olasz győzelem született. Az eddigi utolsó mérkőzést ötkarikás játékokon 2000-ben, Sydneyben vívták a felek, hasonlóképpen a negyeddöntőben, akkor és ott Magyarország csapata diadalmaskodott 8-5-re - majd meg is nyerte az olimpiát...
A magyar góllal indult. Igaz, ekkor már több mint öt perc lepergett az első negyedből a kölcsönös rontások özöne miatt, de ki bánta, amikor Kiss Gergely passzát Kásás Tamás vágta a léc alá (0-1). Gyorsan egyenlítettek a olaszok, de pazar volt a válasz: Szivós Márton hosszú passzából Vaga Dénes lőtt elemi erővel a hálóba (1-2). Kilenc másodperccel az első szünet előtt érkezett - igen távoli bomba formájában - az egyenlítő találat (2-2).
A második negyed olasz nyitógólja is hasonló messzeségből született. Madaras Norbert bal keze villant, de a nem éppen megszépítő messzeségből leadott újabb itáliai löket is célba ért (4-3). Aztán sokáig semmi érdemi nem történt, mígnem a nagyszünet előtt emberelőnyből Varga Dániel egalizált, csakhogy a maradék öt másodpercbe még "belefért" egy újabb távoli talján találat is (5-4).
Fórból Madaras volt eredményes a harmadik játékrész elején, s ugyanígy élt a létszámfölényes helyzetével az ellenfél, ráadásul kétszer egymás után (7-5), miközben a parton jegelni kellett Kásás fájós térdét. Magyar kapufák után az olaszok büntetőhöz jutottak, ez bement, kezdett aggodalmat keltővé válni a helyzet (8-5). Főleg, hogy Hosnyánszky Norbert amúgy káprázatos csavargólját nem adták meg azzal, hogy öt méteren belülről lőtte el.
A zárónegyedben sem akart megtörni a magyar gólnélküliség átka, végre aztán Steinmetz Ádám büntetőt harcolt ki, a csapatkapitány Biros Péter pedig nem hibázott (8-6). Zúgott is a "Ria, ria, Hungária!", de a harmadszor is eredményes Pietro Figlioli megúszásból visszaállította a háromgólos különbséget (6-9). A vízbe visszatért Kásás szemfüles lövéssel szépített, majd Varga Dénes jobb felső sarkos bombával zárkóztatta tovább a Kemény-legénységet (9-8). Még maradt idő az egyenlítéshez is, azaz csak maradt volna, mert egy perccel a vége előtt egy "félpályás" lövés Szécsi kapujában kötött ki (10-8). 39 másodperc volt hátra, amikor Madaras szélről betalált (10-9). Az elkeseredett igyekezet azonban már nem segített, sőt a legutolsó másodpercben a fórt kapott olaszok még a kegyelemdöfést is bevitték (11-9).

Nyert a világbajnok az olimpiai bajnok ellen, az olaszok játszhatnak éremért,
A címüket vesztő Magyarok az 5-8. helyért folytatják szereplésüket, s pénteken az ausztrálokkal találkoznak

Benedek Tibor, másodedző:
"Amit ez a csapat az utóbbi 12 évben felmutatott, feljogosít bennünket arra, hogy sajnos egy ilyen vereséggel elmondhassuk: véget ért egy álom. Itt nem tudjuk bebizonyítani, hogy a legjobbak közé tartozunk. A játékosok ezzel együtt büszkék lehetnek arra, amit elértek eddigi pályafutásuk során. Van még két mérkőzésünk, fel kell állnunk ebből a helyzetből is, mert ez tényleg egy aranycsapat. Az olaszok akarata érvényesült, hiszen meg tudták akadályozni a kontráinkat, kapusuk pedig nagyon jól védett, ráadásul még sok emberelőnyt is kaptak."
Szécsi Zoltán:
"Nagyon akartunk, mindenkit a jó szándék vezérelt, azonban a vízben ez káoszba torkollott."
Szivós Márton:
"Nem tudok mit mondani, egyszerűen nem jön ki belőlem semmi, csak fájdalmat érzek és szomorúságot."
Kiss Gergő:
"Az a tíz aranyérem, amit együtt nyertünk, fantasztikus élmény volt. Az utolsó négy év nem sikerült jól. A három olimpiai arannyal sporttörténelmet írtunk, de mi a negyediket is akartuk. Ez a meccs a védekezésen csúszott el, sok átlövés gólt kaptunk. Nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget."

Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint a mostani magyar válogatott nem olyan erős, mint az előző három olimpián volt:
"Az elején esélyünk volt olyan mederbe terelni a mérkőzést, ami egy latin csapat ellen kedvező. De elveszítettük a biztonságunkat hátul, vérszemet kaptak, mi hoztuk fel őket. Ez a magyar válogatott már bizonyos szituációkat nem bír el, nem olyan erős, mint az előző három olimpián volt. Nem voltunk annyira magabiztosak, hogy ne merjenek szórakozni velünk. Nem tudtunk lábra kapni. Sajnálom azokat a játékosokat, akik az előző három sikernek nem voltak részesei. Készülünk az ausztrálok ellen."
Kásás Tamás:
"Most még fogalmam sincs, miért így alakult így, miért nem ment igazán a játék nekünk. Pedig kihevertük a nyitómeccset, kikászálódtunk abból a sokkból, amit a szerbek elleni súlyos vereség okozott, akik borzasztóan lejátszottak bennünket. Utána sok beszélgetéssel is segítve összekaptuk magunkat, felrázódott a társaság, egyre koncentráltabban teljesítettünk, és az amerikaiak elleni meccsre már egész jól felhoztuk magunkat. Ma azonban hiányzott belőlünk a kellő energia, ami viszont az olaszokban megvolt."

....


Jogos a szomorúság. Ennél sokkal több van a Magyar csapatban, minimum 4. helyet megérdemeltek volna. Én biztos voltam a DOBOGÓS helyezésre az olimpia kezdetén
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Olimpia férfi kézilabda Magyarország – Izland 34:33
  2012-08-08 17:44:23, szerda
 
  Magyarország - Izland 34:33

Rém erős, sportszerű, szoros mérkőzés volt. Rendes játékidő 27:27 volt
A két csapat felváltva szerezték meg a vezetést, 2-3 góllal ellépve..
Első 2x 5 perc hosszabbítás eredménye: 30:30
Második 2x 5 perc hosszabbítás eredménye: 34:33
A magyar férfi kézilabda-válogatott a legjobb négy közé jutott.

...... .......


Magyarország:
Fazekas kapus - Harsányi 5/1, Nagy L. 9, Schuch 1, Ilyés 1, Zubai 2, Iváncsik G. 5, Császár 3, Putics 4, Lékai 2, Mocsai T., Laluska, Vadkerti, Mikler kapus
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Izland:
Gustavsson - V. Svavarsson, Kristjansson, Palmarsson 6, Ingimundarson, Hallgrimsson, Atlason 4, Sigurdsson 7, Gudjonsson, O. Stefansson 3, Petersson 6, Jakobsson, Gunnarson 5, Gudmundsson (kapus).
Szövetségi kapitány: Gudmundur Gudmundsson.

Magyarország: Fazekas - Harsányi 5/1, Nagy L. 9, Császár 3, Zubai 3, Ilyés 1, Iváncsik G. 5. Cserék: Schuch 1, Putics 4, Mocsai, Lékai 3. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Az izlandi gólszerzők: Palmarsson 7, Sigurdsson 7, Petersson 6, Gunnarsson 5, Atlason 4, Stefansson 3, Gudjonsson 1.

Az első hat perc meseszerű volt: 5-1-es rajt, öt különböző gólszerző és jó védekezés. Lassan magukhoz tértek az izlandiak, sorozatban szerzett három találatukkal felzárkóztak. Aztán Nagy László ötperces gólcsendet tört meg, így egy darabig még sikerült őrizni a minimális előnyt, Zubai Szabolcs és Ingimundarson páros kiállítása alatt azonban, éppen negyedóra elteltével egyenlített a pekingi ezüstérmes (6-6).
Fazekas Nándor védéseinek hatására rövid időre ismét lendületbe jött a magyar gárda, a rosszul célzó Nagy helyett pedig bejött a szerbek elleni hétfői “ki-ki meccs" hőse, Mocsai Tamás. Aztán 8-8-nál Mocsai kapitány időt kért, ám a rivális így is átvette a vezetést először a találkozó folyamán (20. p: 8-9). Ilyés Ferencet kiküldték, de ezt a kétperces szakaszt ezzel együtt sikerült megnyerni 2-1-re.
Azonos létszámnál egyre többször tudták bejátszani a labdát az északiak a beállósuknak, Gunnarsson pedig élt a lehetőségekkel, illetve róla állították ki Mocsait. 12-12-nél Fazekas büntetőt fogott, és megint létszámhátrányban szerzett vezetést a magyar válogatott. 14-12-es magyar előnynél az izlandi kapitány időt kért, ám csapata annyira gödörben volt, hogy még két gólt kapott a szünetig. A hajrá utolsó öt gólja magyar volt!
A fordulást követően Nagy megint betalált, ám az új kapus, Gudmundsson két védésével és Petersson duplájával megint szoros lett az állás. A 35. percben, 17-16-nál Mocsai magához kérte játékosait “eligazításra". Az egyenlítés nem késett sokáig, ám Zubai lezárt egy újabb hatperces gólszünetet. Putics Barna vállalkozó kedve is megjött, kétszer villant, a 40. percben pedig 21-18-as magyar előnyt mutatott az eredményjelző.
Zubai megköszönte Fazekasnak a következő védést, lévén az ellenfél abból indult, hogy a magyar beállós ejtése nyomán a labda a felsőlécen landolt. Mindkét csapat sokat hibázott ekkor, de jó hír volt a magyaroknak, hogy negyedórával a vége előtt még mindig 23-20-ra vezettek, és még a kapufa is segített olykor.
Keményen harcoltak az izlandiak, védekezésük feljavult, az 50. percben pedig már megint egyenlő volt (23-23) az állás. Schuch Timuzsin kilenc perc elteltével szerzett ismét gólt a magyaroknak, és pluszban Lékai Máté is villant (55. p: 26-24). Gudmundsson azonban két szép védéssel versenyben tartotta együttesét.
Petersson az 57. percben egalizált, Zubait pedig kiállították. Sigurdsson szélről nem hibázott (26-27), majd Mocsai még egyszer időt kérhetett, amikor már kevesebb mint egy perc maradt hátra. Iváncsik Gergő a kapufát találta el kiszorított helyzetből, jöhetett az ellenfél, amelynek edzője időt is kért. Hétméterest is kaptak az északiak, ám Fazekas védett, és az ellentámadásból Lékai három másodperccel a vége előtt egyenlített.
Jöhetett a 2×5 perces hosszabbítás. Előbb emberelőnyben Iváncsik betalált, majd az izgalom a tetőfokára hágott, senki nem mert kockáztatni. Stefansson távolról eredményes volt, akárcsak Nagy. Atlanson éppen az első “ráadás félidő" végén egyenlített (29-29).
A fordulás után mindkét kapus látványosan védett lábbal, ám Atlason átlövésével 30-29 lett oda. Harsányi Gergely büntetőt lőhetett, de kihagyta, a pattintott kísérletnél a labda a felső lécet talált el. Eladott labda után magyar támadás következett, Nagy egyenlített. Az izlandiak kihagyták helyzetüket, Nagy pedig felső lécre bombázott.
A második 2×5 percben gyors gólváltás után még két Nagy-gól következett ebben a szakaszban (33-31), majd izlandi szépítés, de Császár Gábor is eredményes volt. Még egy északi gól esett, és még ők támadhattak a végén, de a lövés célt tévesztett, így az athéni olimpia után ismét elődöntős a férfi kézilabda-válogatott!
- Mocsai Lajos: Hatvan perc alatt el kellett volna döntenünk a mérkőzést, csak éppen négy ziccert is elhibáztunk. Ha kettőt belövünk, nem lett volna izgulnivaló. Nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat kétszeri, 2×5 perces hosszabbításban nyerni tudott volna, és ez is bizonyítja, mennyire motiváltan, elszántan játszottunk. Végül a tudatosabban játszó csapat nyert. Fazekas és Nagy kiemelkedőt nyújtott. Szerencsére egyre jobban játszunk az olimpián. Most az a fontos, hogy pihenjünk. Köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást!
- Fazekas Nándor: Szinte félhalott állapotban is tudtunk oroszlánként küzdeni. Nagyon nehéz ilyenkor tiszta fejjel beállni, mert tudvalévő volt, ha az izlandi játékos belövi a hétméterest, akkor ők jutnak tovább. Szerencsém volt, hogy pont eltalált.
- Lékai Máté: Az volt az alap, hogy Nándi megfogja a hetest. Ha az gól, nincs miről beszélni. Megbeszéltük, hogy én elöl maradok. Nándi védett, Iváncsikhoz került a labda, ő nekem passzolt. Egy izlandit még be kellett csapnom, mert azt láttam, arra készül, hogy a szélről fogok lőni. Én inkább egy testcsellel bevágtam középre, és onnan lőhettem. Azt még elmondhatom, hogy nagyon csúszott a labda, hiszen a kapusunk izzadt ruhájáról került hozzánk. Már csak arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak, és szerencsére ez sikerült.
- Nagy László: Az éles meccseken mindig van valaki, aki vezér tud lenni. Most nekem jött ki a lépés, és Fazekas is parádés volt. Aki beállt, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Most a legfontosabb, hogy mielőbb pihenjünk, minden óra számít ilyen nagy, 80 perces csata után.
- Császár Gábor: Ez az igazi arcunk! Hogy tudunk az utolsó leheletünkig küzdeni a sikerért, egymásért!
- Iváncsik Gergő: Azzal a céllal utaztunk ki, hogy minél messzebbre jussunk. Most már a négy között vagyunk, és biztos, hogy az olimpia utolsó napján is játszani fogunk az éremért.
- Putics Barna: Nem akarom elhinni, hogy innen vissza tudtunk jönni, és nyertünk. A hosszabbításra is maradt erő, és éppen az utolsó ötperces ráadásban tudtunk még frissebbek lenni az izlandiaknál. Óriási öröm, hogy ezt megérhettem úgy, hogy az olimpiára menet közben neveztek be. Egy győzelemre vagyunk az éremtől...
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Érdekes gondolatok a szurkolásról
  2012-08-08 17:32:08, szerda
 
  Rábukkantam az olimpia legszebb szavára hangzásban dallamtalan, nyúlfarknyi, ha helyesen egyeztetjük az igét, akkor felesleges, de ott van az ötkarikás hírekben, a végigizgult küzdelmekben, a könnyező zászlófelvonásokban
Amióta fellobbant az olimpiai láng többes szám első személyben létezik az ország MI! - Magyarok vagyunk, van négy aranyunk és reménykedünk, hogy még nincs vége
A csatabárd elásva,a békepipa izzik és a bölcs közösség kiveti magából azt, aki megszegi az íratlan szabályt. Bízzunk,hogy az olimpiai láng kihúnytával is ez a személynévmás lesz a
legkedveltebb szavunk : MI! Magyarok. HAJRÁ MAGYAROK
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Női kajak négyes ARANYÉREM
  2012-08-08 17:21:03, szerda
 
  ...... ...........


Női kajak négyes ARANYÉREM 500 m idejük: 1perc 30:827mp

.........


Kovács Katalin , Fazekas Zur Krisztina , Szabó Gabriella , Kozák Danuta
20 év után nyertünk aranyat női K-4 500 méteren. Az MTI-nek nyilatkoztak a boldogságban úszó lányok.
“Én már száz méter után éreztem, hogy ez meglesz. Nem ilyen versenyre számítottam, azt hittem, hogy mi fogjuk üldözni őket, erre szinte végig mi vezettünk. Kirobbantunk a rajtból, és az ellenfeleknek esélyt sem hagytunk, hogy utolérjenek" - idézte fel a döntőt az MTI-nek nyilatkozva Kovács Katalin. “Azzal nem foglalkoztam, hogy az Eb harmadik hely után sokan leírtak bennünket. Tudtam, hogy nincs gond, hiszen akkor még csak néhány napot tudtunk együtt készülni. Túlléptünk azon a szereplésen, nem görcsöltünk rajta, sőt, inkább erőt merítettünk belőle."
Az immár háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakos a dobogón megcsókolta az aranyérmet - úgy tűnt, úgy örül neki, mintha az első lenne.
Nagyon jó érzés, amikor az ember megvalósít egy álmot, amiért dolgozik. Én így tudok örülni az életben minden apróságnak, persze ez nem apróság, hanem óriási dolog" - mondta ezzel kapcsolatban Kovács Katalin, aki három ezüst után tudott a csúcsra érni ebben a számban.
“Nagyon nyugodt voltam az elmúlt napokban, magabiztosnak éreztem magam, és ebben a többiek is segítettek. Tudtam, hogy ott ülnek előttem, és nem lehet baj" - árulta el Fazekas Krisztina, aki férje és edzője, Rami Zur révén tavaly még amerikai színekben indult a szegedi világbajnokságon, majd idén tavasszal hazatért, és kiharcolta az olimpiai csapatba kerülést. "Mindig benne volt az álmaiban az ötkarikás szereplés, bíztam is benne és nagyon sokat gondoltam rá. Örülök, hogy végül összejött és ráadásul aranyéremmel."
Én a célba érkezést követően az első fél percben fel sem tudtam fogni, mi történt" - mondta Szabó Gabriella. “Utána az első gondolatom a pekingi ezüst volt, hogy sikerült visszavágnunk a németeknek, és utána bevillant az a nagybetűs szó, hogy olimpiai bajnok vagyok! Amióta elkezdtem kajakozni, erre készültem, erre vágytam. Felfoghatatlan érzés!"
A vezérevezős hozzátette: a verseny kezdetén már elsőre nagyon belehúzott, és érezte, hogy nem fogják odaadni az aranyat senki másnak.
“A korábbi csapathajók, amelyekben ültem, szintén nagyok jók voltak, de mind közül ez a legjobb" - mondta boldogan Kozák Danuta. “Mivel Kati ül a harmadik helyen, ő irányítja a bemelegítést, ő hoppol a táv közben, de egyébként nincs alá-fölérendeltségi viszony közöttünk. Demokratikus csapat vagyunk, mindenki elmondhatja a véleményét és a jó gondolatokat megpróbáljuk átvenni, a problémákat pedig együtt megoldani. Ez egy csapat!"
A csütörtöki egyes döntőben is érdekelt kajakos elárulta: amikor beértek, várta párostársától, Szabótól a megszokott pacsit, de az csak nem jött.
“Egy kicsit meg is ijedtem, hogy talán mégsem nyertünk, de később kiderült, hogy Gabi gyakorlatilag önkívületi állapotba került, azért maradt el a szokásos köszöntés. Aztán végre neki is leesett a tantusz, így együtt örülhettünk."
Az olimpiai bajnok kvartett felkészülését Kovács, Szabó és Kozák honvédos klubedzője, Csipes Ferenc irányította.
.......



......



....

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Vajda Attila kenu 1000 m. DÖNTŐ - be 6. lett
  2012-08-08 17:12:36, szerda
 
  Vajda Attila kenu 1000 m. DÖNTŐ - be 6. lett 3perc 51:166 mp.
A hármas pályán beragadt Vajda és közel egy hajóhossznyi hátrányt halmozott fel 250 méter alatt. Ekkor a német Brendel és a francia Goubel vezetett. A magyar kenus teljesen leszakadt az élmezőnytől, akikhez csatlakozott még az üzbég Menkov is. 500 méter után sajnos utolsó előtti helyen haladt Vajda, így még az érem is elérhetetlen távolságban volt.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Dombi Mihály – Kökény Roland ARANYÉRMES
  2012-08-08 17:04:06, szerda
 
  .........


......


Dombi Mihály - Kökény Roland ARANYÉRMES 1000 m kajak 3 perc 09:166 mp.

...


A Dombi Rudolf, Kökény Roland összetételű magyar páros a négyes pályáról rajtolt a szerdai fináléban. A két nappal ezelőtti előfutamban kisebb meglepetést okozva lettek elsők, ezzel egyenes ágon, azaz elődöntőzés nélkül kerültek be a mai nyolcas döntőbe.
A pekingi dobogós párosok közül csak az aranyérmes német duó (Martin Hollstein, Andreas Ihle) állt most rajthoz, változatlan felállásban. Természetesen esélyes volt a világbajnok szlovák kettős is.
A magyarok jól kapták el a rajtot, ahogy az ausztrálok és a svédek is. 500 méternél a svédek vezettek Dombiék előtt egy fél hajóval. Hollsteinék féltávnál le voltak maradva. A magyar páros tartotta a távolságot, sőt elkezdték csökkenteni is. 250 méterrel a vége előtt már szoros volt az élboly. Dombiék beelőzték a svédeket, nem lehetett őket megfogni.
A végén mégis a szívinfarktus kerülgetett minden magyart, mivel a portugálok az alsó pályán nagyon feljöttek, mindössze 5-10 centivel ért be hamarabb a magyar duó. Senki sem tudta hirtelen, hogy mi lett a vége egy darabig, a portugálok örültek, Dombiék le voltak törve, ám amikor megjött a hivatalos végeredmény már fordított volt a helyzet. 53 ezred, ennyi volt a két hajó közt...A 25 éves Dombi és a 36 esztendős Kökény előzetesen a legjobb hatba akart kerülni az olimpián, ez volt saját maguk felé a minimum elvárás, a jól sikerült előfutam után már az esetleges éremről is beszéltek. Ezt alaposan túltejesítették.

......


........


...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.