Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Tárkonyos sütőtök
  2012-08-08 13:18:02, szerda
 
 


Érdemes tudni: A sütőtök színt visz a konyhába és a tányérra, ráadásul sokoldalúan elkészíthető. A legnagyobb választékot a sütőtökfajtákból a piacokon vagy a bioboltokban találjuk. Száraz, hűvös és szellős helyen tároljuk. A kemény héjú téli sütőtököt akár néhány hónapig is eltarthatjuk.

Hozzávalók:
25 dkg paradicsom
60 dkg sütőtök
4 evőkanál olívaolaj
1 fokhagymagerezd
150 ml zöldségleves
2 szál friss tárkony
1 késhegynyi chilipaszta
só, bors

A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, és egy serpenyőben közepes hőmérsékleten kevés olívaolajjal és egy teáskanál cukorral 10 percig karamellizáljuk. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Egy edényben olívaolajjal 3 percig erősen megpirítjuk, majd 2 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymagerezdet. A sütési idő végén felöntjük a zöldséglevessel, beletesszük az apróra vágott tárkonyleveleket, a chilipasztát, és ízlés szerint sót és borsot. 10 percig fedő alatt pároljuk. Tálalás előtt hozzáadjuk a paradicsomot.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Olajok a szépségápolásban
  2012-08-08 13:10:54, szerda
 
  Zsíros növényi olajok a szépségápolásban:

A kozmetikában alkalmazott zsíros növényi olajokat különféle növények magjából vagy terméséből nyerik sajtolással.
A kozmetikai készítmények ezen természetes összetevői más-más problémákra nyújtanak megoldást a bőrápolásban.

Argánolaj
Az argánolajnak magas az E-vitamin tartalma, 80%-ban telítetlen zsírsavakból áll, és szárító olaj. Ajánlható az érett, száraz bőrre. Akné és allergia esetén is alkalmazzák.

Ligetszépe olaj
A magok hideg sajtolásával nyert ligetszépe olaj a magas gamma-linolénsav tartalmáról ismert, ami egy háromszorosan telítetlen esszenciális zsírsav. Az olaj bőrnyugtató és regeneráló hatású, és különösen fontos a nagyon száraz, pikkelyes és gyulladt bőr ápolásában. A tisztátalan bőr is profitál a ligetszépe olaj alkalmazásából.

Vadrózsaolaj
A vadrózsaolajnak kimondottan magas az alfa-linolénsav tartalma. Jól eloszlik a bőrön, gyorsan beszívódik, regeneráló hatású, és véd a szabad gyököktől. Az olajat az érett csipkebogyó magjainak extrahálásával nyerik. A vadrózsaolaj elősegíti a bőrregenerációt és jól alkalmas a száraz, pikkelyes bőr, a pigmentfoltok és hegek kezelésére.

Ricinusolaj
A ricinusolajat a trópusi csodafa magjából nyerik. Nagy arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat. A ricinusolajat jól tolerálja a bőr, és minden bőrtípusra alkalmas. Külsőleg elsősorban korpa, hegek, öregségi foltok és aranyér ellen alkalmazzák.

Mandulaolaj
A mandulaolaj gyorsan beszívódik a bőrbe, és durva, repedezett bőrre és más bőrirritációkra használják. A mandulaolaj minden bőrtípusra jól alkalmas, az érzékeny és a bababőrre is. Az édes mandulamagok hideg sajtolásával nyerik, és szívesen alkalmazzák masszázsolajként. Már az ókorban is használták.

Birsalma
A birsalma a rózsafélék családjába tartozik, az almatermésűek közé. A gyümölcsei egy viaszréteggel vannak bevonva, amely dörzsölésnél kellemes friss illatot áraszt. A testápolásban és kozmetikában alkalmazva a birsalmamagok kivonata szabályozza a bőr nedvességháztartását, és frissítőként hat.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A D-vitamin szerepe a kalciumháztartás, immunrendszendszer
  2012-08-08 13:05:28, szerda
 
  A D-vitamin szerepe a kalciumháztartásban és az immunrendszerben:

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelyet a szervezetünk napfény hatására maga képes szintetizálni. Ennek ellenére újabb tanulmányok arra utalnak, hogy egyre több embernek van túl kevés D-vitamin a vérében.

Egy D-vitamin-hiánynak azonban lesújtó következményei lehetnek: mivel a D-vitamin jelentősen részt vesz a kalciumháztartás szabályozásában, a hiánya a csontváz instabilitásához vezethet. Mindenesetre nemcsak a D-vitamin-hiány, hanem a túladagolás is negatívan hat a szervezetünkre.
A D-vitamin szabályozza a kalciumháztartást

A D-vitamin egy gyűjtőfogalom, amely több vegyületet foglal magába. Ezek közül nekünk, embereknek különösen a D2-vitamin, amely növényekben és gombákban fordul elő, valamint a D3-vitamin, amelyet csak az állati élelmiszerek tartalmaznak, bírnak jelentőséggel. A szervezetben a D-vitamin elsősorban a kalcium- és a foszfátháztartás szabályozásában vesz részt. A D-vitamin gondoskodik arról, hogy a kalcium a táplálékból jobban felszívódjon, és elősegíti a kalcium beépülését a csontokba.

Emellett a D-vitamin a vér kalciumszintjének szabályozásában is részt vesz: ha csökken a kalciumszint, a D-vitamin inaktív előfutárából kalcitriol képződhet. A kalcitriol gondoskodik aztán arról, hogy a csontokból felszabaduljon kalcium, és a kalciumszint a vérben újra megemelkedjen. Így lesz biztosítva, hogy a létfontosságú anyagcsere-funkciókban, mint az idegsejtekben az ingertovábbítás vagy az izA D-vitamin erősíti az immunrendszert

A kalciumháztartás szabályozása mellett a D-vitamin az immunrendszer erősítésében is jelentős szerepet játszik. Hogy pontosan hogyan járul hozzá a D-vitamin a kórokozók leküzdéséhez, az mindenesetre még nincs pontosan tisztázva.

Feltételezik azonban, hogy a D-vitamint az immunrendszer bizonyos sejtjei - a T-limfociták - ,,bízzák meg", hogy indítsák meg a kórokozók elleni védelmet. Ha nincs elegendő D-vitamin a szervezetben, a T-limfociták nem tudnak a kórokozókra reagálni, és ezek a szervezetben nagyobb ellenállás nélkül meg tudnak telepedni és elszaporodni.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Figyelünk Rád kutyacsapat (mozgó)
  2012-08-08 12:58:33, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Macs meg az akvárium
  2012-08-08 12:56:26, szerda
 
  Ez nem jött össze !


 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Cicataxi (mozgó)
  2012-08-08 12:55:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Párkeresés 10 parancsolata
  2012-08-08 12:49:40, szerda
 
  Párkereséshez (hosszú kapcsolat céljával)

1. (Valóság) Az első pillanattól ne mondjunk, vagy hitessünk többet magunkról.
2. (Érzelem) A valódi érzelmeinket ismerje meg a másik. Nem azt, amit szeretnénk, ha lenne.
3. (Az idő hatása) A mély érzelmekhez idő, vagy tragikus esemény kell.
4. (Magánélet) Hagyd meg párod magánéletét az ő igénye szerint.
5. (Célok. Közös-Magán) Legyenek tudatosak, megfogalmazhatóak a közös céljaink és a párkapcsolatunkkal járó magán céljaink.
6. (Szerelmi vakság) A valódi másik embert akarjuk megismerni, ne vezessük magunkat mi félre elképzeléseinkkel. Van tartós (biológiai, szellemi) és rövidtávú varázslat.
7. (Szeretet) Ő is Te is feltétlen szeretetre vágysz. A párkeresés időszakában pont a feltételeidnek megfeleőt keresed...
8. (Kötődés) A párod kötődni fog hozzád, ha jó emberi tulajdonságait, ügyességét, eszességét, szárnyalását, nőiességét (férfiasságát) stb. folyamatosan ki tudod belőle hozni! (Feleslegesen ne mondogass kifogásokat!)
9. (Bizalom) Hidd, hogy párod mindenben a jót akarja, s hagyd téveszteni, ha nem kíváncsi a véleményedre.
10. (Pillanat) Örülj párkapcsolatodban annak, ami jó! Tudatosan élvezd a jelen pillanatát!
Forrás: mohos
 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Szilárd Leó saját maga számára fogalmazott tízparancsolata :
  2012-08-08 12:46:29, szerda
 
  1 (Következmény) Ismerd fel a dolgok között az összefüggéseket és az emberi viselkedés törvényeit, hogy tisztában legyél vele, mit teszel.
2. (Cél - hit) Érdemes célokat tűzz magad elé, de ne firtasd, elérhetők-e; modellnek és példának tekintsd őket, ne határidős feladatnak.
3. (Őszinteség) Ugyanúgy szólj az emberekhez, mint magadhoz, ne törődj a benyomással, amit keltesz, mert különben kizárod őket világodból;
elszigeteltségedben pedig az élet értelme eltűnik a szemed elől, és elveszíted vele együtt a reményt is, hogy a teremtés jobbá tehető.
4. (Alkotás) Ne rombold le, amit nincs hatalmadban létrehozni.
5. (Vágy) Csak éhesen nyúlj ételhez.
6. (Realitás) Ne kívánj olyat, amit nem kaphatsz meg.
7. (Kényszer) Csak akkor hazudj, ha rákényszerülsz.
8. (Kapcsolat) Tiszteld a gyermekeket. Hallgasd meg figyelmesen, amit mondanak, és végtelen szeretettel szólj hozzájuk.
9. (Önmegvalósítás) Dolgozz hat esztendőn keresztül; de a hetedikben vonulj magányba vagy idegenek közé, különben a kép, ami barátaidban él rólad, megakadályozza, hogy az legyél, aki vagy.
10. (Változás) Életed irányításában elégedj meg az óvatos korrekciókkal, és légy készen a távozásra, ha szólítanak.
1939. augusztus 4.
Forrás: mohos
 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Űrharcos cica
  2012-08-08 07:01:42, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Ügyes törpepapagáj (mozgó)
  2012-08-08 07:00:04, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.