2012-09-14 00:07:51, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
6-8 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 friss rozmaringág
só
bors
olívaolaj
6-8 szeletelt füstölt húsos szalonna , "bacon"
6 ek habtejszín
reszelt parmezán sajt
elkészítés
Bő vízben főzzük a hagymát 15 percig. Hűtsük le a hagymákat, és vágjuk le a csúcsos részről 2 centis csúcsát. Ha kell, vágjunk neki talpacskákat is, jobban álljanak a tepsiben. Tartsuk meg a levágott részeket, és vágjuk apróra.
Próbáljuk a lehető legtöbbet kiszedni a közepéből úgy, hogy a széleit ne sértsük meg. A levágott és kiszedett részeket a fokhagymával együtt vágjuk apróra.
Kapcsoljuk be a sütőt.
Olívaolajon az apróra vágott hagymát és az apróra vágott rozmaringot pár percig pirísuk! Míg "megpuhul".
Vegyük kisebbre a lángot, majd tegyük bele a tejszínt.
Vegyük le a tűzhelyről, és reszeljük bele a parmezánt, ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.
A húsos szalonnával felövezzük a hagymáinkat, és tepsibe helyezzük!
Belekanalazzuk a belsejébe a hagymás-sajtos keveréket, és készre sütjük! |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|