Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Egy tragikus évforduló, amiről Áder János valamiért nem eml
  2012-09-18 21:51:57, kedd
 
  2012-09-18. 14:46

A saját állításuk szerint mindig a szegények és elnyomottak oldalán álló “nagy megemlékezők" valahogy elfelejtkeztek megemlékezni arról, hogy éppen 30 esztendeje történt a vérengzés a szabrai és satilai palesztin menekülttáborokban. Nyilván galád antiszemita, gyűlölködő és rasszista, aki feltételezi, hogy azért sumákolták el a tragédia évfordulóját, mert a mészárlást az izraeli hadsereg közreműködésével követték el, az áldozatok pedig “csak" palesztinok voltak. Vajon ha zsidókat gyilkoltak volna meg 30 esztendeje ezekben a napokban, hány helyre ment volna részvétlátogatásra Áder János, és hány “mélységes együttérzését kifejező" levelet írt volna Orbán Viktor?

Ma már arra sem szívesen emlékeznek a ,,hivatalos megemlékezők", hogy a zsidó állam katonái 1982 júniusában bevonultak Libanonba azzal az indokkal, hogy döntő csapást mérnek a Palesztin Felszabadítási Szervezetre. A libanoni főváros ellen intézett légitámadásoknak legalább 20 ezer áldozatuk volt - ami ugyebár ,,rendjén van", mert a ,,zsidó államnak joga van megvédeni magát". Az USA teljes támogatását élvező Izrael végül elérte célját: a palesztin fegyvereseknek és a PFSZ-nek végül el kellett hagyniuk Libanont.


De a győzelem Izrael számára nem volt elegendő. 1982. szeptember 11-én (!) Ariel Saron, Izrael honvédelmi minisztere bejelentette: a bejrúti menekülttáborokba legalább ,,2000 palesztin terrorista" fészkelte be magát. Szeptember 15-én - egy nappal a zsidó állammal szövetséges libanoni maronita keresztény államelnök, Basír Dzsemajel meggyilkolása után - a zsidó állam katonái megszállták Bejrút nyugati lakónegyedeit, és körülzárták a Szabra és Satila néven ismert palesztin menekülttáborokat. A délután és az este folyamán ágyúzni kezdték az állítólagos palesztin fegyveresek feltételezett állásait. Szeptember 16-án dél körül egy kb. 1500 fős libanoni (keresztény) falangista milícia, az izraeliek engedélyével, átlépte a szabrai és satilai palesztin menekülttáborok határát. A fegyveresek vezérének, Elie Hobejkának Saron azt az utasítást adta, hogy ,,tisztítsa meg a terroristák fészkét". Vagyis az izraeli hadsereg mással kívánta elvégeztetni a piszkos munkát.


Az őrjöngő falangista katonák két napon keresztül folytatták az öldöklést. Az izraeliek azt feltételezték, hogy a menekülttáborban bújtak meg azok a palesztin harcosok, akik Basír Dzsemajel elnököt néhány nappal korábban meggyilkolták. (Ez azonban nem volt igaz. Az izraeliekkel szövetkező Dzsemajelt valószínűleg a szíriaiak tették el láb alól.) Csakhogy a falangisták válogatás nélkül gyilkoltak le ártatlan civileket, köztük nőket, idős férfiakat és gyermekeket is. A hivatalos izraeli adatok 700, míg palesztin és libanoni források legalább 3500 áldozatról számoltak be. (Manapság általában 2000 körülire teszik a legyilkoltak számát.) A táborok körül állomásozó izraeli egységeknek pontosan tudniuk kellett arról, mi játszódik le a palesztin menekülttáborokban. Az izraeliek feltehetően abban bíztak, hogy a mészárlás nyomán nem csupán a palesztin ellenállók, de a palesztin polgári lakosság nagy tömegei is elhagyják majd Libanon területét.


Az eseményeket azonban nem lehetett titokban tartani. A nemzetközi felháborodás nyomán Izrael egy vizsgálóbizottság felállítására kényszerült. Ez volt az ún. Kahán Bizottság, amely kénytelen volt elismerni Ariel Saron védelmi miniszter közvetlen felelősségét. A ,,bejrúti mészáros" így végül lemondott posztjáról - ám az izraeli politikai életben továbbra is tevékeny szerepet vállalt, mi több, 19 évvel a háborús bűntett elkövetése után ő lett a zsidó állam miniszterelnöke. A szabrai és satilai bűncselekmények kitervelői és végrehajtói soha nem nyerték el büntetésüket. 2001-ben egy belgiumi bíróságon emberiség elleni bűncselekmény vádjával a túlélők egy csoportja megpróbálta az igazságszolgáltatás színe elé citálni Ariel Saront. Azonban természetesen nem jártak sikerrel. Más lett volna persze a helyzet, ha egy ,,nácit" kellett volna elítélni. Akkor az egész világ megmozdult volna a ,,bűnös" kézre kerítése érdekében. De még a vérengzést végrehajtó falangista fegyveres csoport parancsnokát sem lehetett bíróság elé állítani. Igaz, végül elnyerte méltó büntetését: 2002-ben egy autóba rejtett pokolgép végzett vele, miután bejelentette, hogy hajlandó tanúskodni Ariel Saron esetleges perében. (Amire végül sohasem került sor.)


A napokban olyan dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek egyértelműen bizonyítják: Izrael félrevezette az amerikai kormányt a szabrai és satilai mészárlást illetően. A The New York Times által közölt iratok tanúsága szerint ugyanis izraeli tisztségviselők arról tájékoztatták ,,legszorosabb szövetségesüket", hogy ,,több ezer palesztin terrorista" bújt meg a szabrai és satilai menekülttáborokban. 1982. szeptember 16-án - az öldöklés első napján - Ariel Saron izraeli védelmi miniszter közölte Morris Draperrel, az USA közel-keleti ügyekben illetékes megbízottjával, hogy Bejrút nyugati felében ,,2-3 ezer terrorista" tartózkodik, ezért a városrész izraeli megszállása elkerülhetetlen volt. Az amerikai diplomata az iratok tanúsága szerint ugyanakkor hevesen ellenezte a kegyetlenségükről elhíresült falangista milíciák beengedését a palesztin menekülttáborokba. Amikor az izraeli kormány értesült a vérengzésről, még akkor sem tájékoztatták az USA különmegbízottját. Morris Draper szeptember 17-én ismét találkozott Saronnal, és követelte az izraeli egységek kivonását Bejrútból. A zsidó védelmi miniszter felháborodottan válaszolt: ,,Nem értem, mit akar. Azt akarja, hogy ott maradjanak a terroristák? Nem fél attól, hogy valaki azzal vádolja meg Önt, hogy együttműködik velük?" - mennydörögte Saron.


Ronald Reagan amerikai elnök szeptember 18-án - értesülvén a mészárlásról -,,,mélységes felháborodását" fejezte ki a történtekkel kapcsolatban. George Shultz amerikai külügyminiszter pedig később elismerte, hogy az USA kormányát részleges felelősség terheli a két libanoni palesztin menekülttáborban elkövetett öldöklés miatt. ,,A zavarba ejtő tény az, hogy amikor az Egyesült Államok abban a helyzetben volt, hogy diplomáciai nyomást gyakoroljon Izraelre a mészárlás megállítása céljából, akkor semmit sem cselekedett" - vonja le a következtetést a The New York Times cikke.
Perge Ottó - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/101471/#ixzz26qw6uyFw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán is boldog új évet kívánt a zsidóknak
  2012-09-18 21:47:34, kedd
 
 
Orbán is boldog új évet kívánt a zsidóknak

2012, szeptember 17 - 18:11 MTI - barikad.hu

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a zsidó közösség méltósággal és nyugalommal ünnepelhesse a zsidó újévet - írta Orbán Viktor miniszterelnök a ros hásáná alkalmából a honlapján közzétett levelében.

A kormányfő úgy fogalmaz: "ahogy Önök ezen a napon megújítják az Örökkévalóval kötött szövetségüket a világ létezésére és újjáteremtésére, engedjék meg, hogy a valamennyiünk közös akaratából alapjaiban megújuló Magyarország kormánya nevében biztosítsam Önöket államalapítónk, Szent István szellemében arról, hogy hazánkban valamennyi nemzeti, etnikai, vallási kisebbség tiszteletet és megbecsülést élvez".

A zsidó újév - héberül ros hásáná - vasárnap este köszöntött be, ekkor kezdődött el a zsinagógai 5773. esztendő.


Forgó Irén: Kedves Viktor!

A magyar társadalomra mikor tetszik már végre odafigyelni? Azokra, akik eltartják önt és népes gazdag holdudvarát is, és kárpótolgatják, segélyezgetik a kedvenceit is! Nem kérünk az egymilliárdos leveleiből, mindössze azt szeretnénk, hogy emberszámba vegyen végre bennünket is! Magatartásával visszafordíthatatlan károkat okoz a magyar néplélekben!

Mészáros Sunyo: A fehér az fehér!

Jézus azt mondta: a ti beszédetek legyen igen igen, és nem nem.
Ha látok egy pohár tejet, akkor nem mondhatom arra, hogy világos. Azt kell mondanom, hogy fehér.
A korom nem sötét, hanem fekete.
Ma az a legnagyobb baj ebben az országban, hogy az emberek nem merik kimondani azt, amit látnak és tudnak.
Kétségtelen, hogy sokszor hátrányokkal jár a kimondás.
Rövidtávon!
De mindenki, aki csak a haláláig tervez, rövidtávú terveket készít.
Aki tudja azt, hogy a halál után folytatódik az élete, annak "befektetéseket" kell eszközölnie.
Ezért, szerintem, nem lehet tekintettel az ember semmiféle "érzékenységekre", amikor az igazságot kell kimondania.

(Balczó András)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb elszámoltatási siker: feloldották a családi vagyon zá
  2012-09-18 21:17:45, kedd
 
  2012-09-18. 16:07
Újabb elszámoltatási siker: feloldották a családi vagyon zárlatát a Hagyó-ügyben

Feloldotta a Hagyó Miklós hozzátartozóinak nevén szereplő vagyonrészekre elrendelt zárlatot a Kecskeméti Törvényszék kedden, az egykori politikus és 14 társa ügyében tartott tárgyaláson.
A bírói tanács elfogadta a védelem álláspontját, és úgy ítélte meg: Hagyó Miklós zárolt vagyona a per tárgyává tett időszakot megelőző évekből származik, és a rendelkezésre álló dokumentumok igazolják törvényes eredetét. Ezért az első fokon eljáró bíróság a fővádlott hozzátartozóinak nevén szereplő vagyonrészek zárlatának feloldásáról döntött.
A bírói tanács továbbra is fenntartotta Hagyó Miklós vagyonának zárlatát, ez a határozat szerint 30 millió forint erejéig az esetleges vagyonelkobzás, míg nagyobb részben a BKV jogi képviselője által kedden benyújtott, körülbelül 169 millió forintos kártérítési igény fedezetéül szolgál.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/101475/#ixzz26qn7czTz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bennem felmerül, hogy az öntözéshez víz kell”
  2012-09-18 21:10:15, kedd
 
  Bennem felmerül, hogy az öntözéshez víz kell"
2012, szeptember 18 - 16:16


A vidékfejlesztési miniszter szerint minden rendben volt a földpályázatokkal kapcsolatban és a földtörvény megvédi a magyar földeket.

,,Küzdelmes és mozgalmas éve volt a magyar mezőgazdaságnak" - jellemezte az elmúlt 12 hónapot Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter ma az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának adott beszámolójában.

A miniszter közölte: az ágazat legfontosabb problémájának tartja az aszályt. Szerinte a kormány a károk enyhítésére gyors intézkedéseket hozott, példaként említette a földalapú agrártámogatások kifizetésének előrehozását, ami 157 milliárd forintot tesz ki, az állatjóléti kifizetések forrásainak 10 milliárd forinttal történt megnövelését, és az így rendelkezésre álló 28 milliárd forint kifizetésének előrehozatalát.
Fazekas fontos intézkedésként említette, hogy a kormány megtárgyalta a aszálystratégiát, melyet hamarosan társadalmi vitára bocsájtanak.

A minisztérium kiemelt feladatnak tekintette a földtörvény kidolgozását, amelyről Fazekas úgy gondolja megszűnteti a spekuláció lehetőségét. A miniszter sikerként könyvelte el a fölhaszonbérleti pályázatokat is, de pozitívumnak tartja a dinnyeágazat talpra állítását és az agrárdiplomácia aktivizálását is.

Gőgös Zoltán, a bizottság alelnöke, szocialista képviselő szerint azonban csak a kormány kommunikációs trükkje az aszály miatti kártalanítás, úgy gondolja ez nem volt más, mint a májusi zárolás feloldása.

Varga Géza, jobbikos képviselő a földtörvénnyel kapcsolatos társadalmi konzultációt kritizálta, a politikus szerint a kérdőív vagy irányított vagy teljesen dilettáns. Varga azt is közölte: nem hivatalos információk szerint a következő ciklusban 20-30 százalékkal kevesebb lesz az uniós forrás.

Magyar Zoltán, jobbikos képviselő felhívta a figyelmet: 1 millió hektár föld van külföldi tulajdonban és ennek visszaszerzésére a kormánynak nincs megfelelő stratégiája.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője pedig a tanyavilághoz tartozó vízbázis tulajdonosi hátteréről érdeklődött.

Szabó Rebeka, elempés képviselő az aszály problémáját szerette volna megoldani és a következőket mondta: ,,Bennem felmerül, hogy az öntözéshez víz kell". A politikus nem először villantott, néhány hónappal ezelőtt a parlament büszkén újságolta, hogy 4 napot dolgozott a mezőgazdaságban és szénát lapátolt.

Fazekas Sándor semmitmondó válaszaiból kiderült, hogy szerinte sikeres volt az elmúlt évben a földpályázat és a földtörvény megvédi a spekulációktól a magyar földet.

A miniszteri meghallgatást követően a testület a Hungarikum Bizottság két tagjának jelölésére tett javaslatot Lezsák Sándor (Fidesz) és Simicskó István (KDNP) országgyűlési képviselők személyében. Varga Géza (Jobbik) nem kapta meg a honatyák többségének támogatottságát a jelöléshez.

A földek bérbeadásával kapcsolatban Ángyán József egyetemi tanár, Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjének más a véleménye, mint Fazekas Sándornak. A Fejér megyei Kajászón beszélt a megkérdőjelezhető körülmények között elnyert földek bérleti jogáról. Az államtitkár álláspontja szerint a helybéliek számos településen, így Kajászó mellett Bicskén, Bodajkon, Előszálláson, Isztimérben és másutt egy deka földhöz sem jutottak a Nol.hu videójának tanulsága szerint.

Ángyán az eddig bérbe adott 18 300 hektárból 10 300 hektár elemzésével végzett, ami alapján kijelenthető, a kormány a közvélemény által vélelmezetten kormányközeli spekuláns tőkebefektető társaságokat részesíti előnyben az állami földek bérbeadásánál. Eközben a gond az, hogy a Nemzeti Földalap (NFA) nem készít követhető összesítéseket, sőt inkább csak nehezíti az átfogó tájékozódást az egykori államtitkár szerint.

barikad.hu


http://barikad.hu/bennem_felmerul_hogy_az_ontozeshez_viz_kell-20120918
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KDNP javaslatára a kormány az emberölést is kivenné a Bünt
  2012-09-18 20:48:08, kedd
 
  A KDNP javaslatára a kormány az emberölést is kivenné a Büntető törvénykönyvből

2012. szeptember 17., hétfő 20:49

,,Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Parlamentben kifejette, hogy az ember és az ölés egymásnak ellentmondó fogalmak, így egy tényállásban szerepeltetni őket botorság. Az ember ugyanis eleve a humánum maga, a Teremtő által adott élet egyfajta nagykövete, így az ölés, az élet elvétele ösztönszerűen idegen tőle - mondta Soltész. Az államtitkár az emberölés szó használata helyett a ,,csúnya dolog" tényállás felvételét javasolta a Büntető törvénykönyvbe." Ez egy álhír, Herizonford alkotása. A kormány azonban nagyon hasonlót képvisel.

Balog Zoltán miniszter ugyanis ma közölte a parlamentben: ,,Ne beszéljünk családon belüli erőszakról, mert nekünk a család az érték. Beszéljünk inkább a kapcsolaton belüli erőszakról."

Varga_Istvan_gyerekszules_csaladon_beluli_eroszak_Hazakuldtuk_az_azeri_fiatalembe rt.jpg

Érdekes, hogy a kormány számára ezek szerint egy párkapcsolat nem érték, azt már lehet az erőszakhoz kapcsolni, de ezen lépjünk túl. Mit is mond Balog? A gyerek elleni erőszak is ,,párkapcsolaton belüli erőszak"? A szülő elleni erőszak is ,,párkapcsolaton belüli erőszak"? Hogyan definiálná azt a kormány, ami sajnos tényleg egy családon belül történik?

Arról pedig szintén beszélnünk kell, hogy a családon belüli erőszak sokszor lényegesen rosszabb, mint más erőszakfajták. Betlen Anna cikkét mindenkinek ajánlom: döbbenetes példák vannak benne. S utána jön a kutatásokon alapuló következtetés.

... Vegyük észre, miben különbözik a gyermekek és a feleség rendszeres verése, terrorizálása, kihasználása és totális alávetése, mondjuk, egy kocsmai bunyótól vagy egy lelátói verekedéstől. Ne csak a mennyiségi különbségeket (gyakoriság, veszélyesség stb.) vegyük itt figyelembe, hanem a hatást is. Szívtelenség nem látni, hogy a veréssel, nemi és érzelmi erőszakkal megtört és meggyötört nőknek és gyerekeknek nemcsak akkor rossz, amikor épp bántják őket, hanem mindig. És ne feledjük: a vasárnapi meccsen az ellenfél csapatának szurkoló idegennel szemben elkövetett könnyű testi sértésből nem következik, ami viszont igenis következik a feleséggel vagy más kiszolgáltatott, közeli hozzátartozóval szemben elkövetett bántalmazásból: hogy tudniillik a sértett ezután engedelmesen ingyenmunkát fog az elkövető javára végezni, átadja neki a pénzét, kielégíti szexuálisan, kölcsönkér neki, vagy kiáll a sarokra kuncsaftot fogni. [A cikkben mindegyikre van példa.]

Ezt a folyamatjelleget és haszonra irányuló célszerűséget: a függőséggel való visszaélést, a függőség fenntartását és elmélyítését, végül a függőség kiaknázását ajánlanám tisztelettel a büntetőjogi kodifikátorok figyelmébe.

Végezetül egy történet a fentebbi cikkből (kiemelés tőlem).

Sz.-t tizenhat éves korában kezdi prostituáltként futtatni edzője, későbbi férje. ,,Csak azt kell csinálnod, amit amúgy velem is kell, és még pénzt is kapunk érte." Sz. középiskolába jár, hajnalban, délután, este fogadja a klienseket. Szülei saját válásukkal vannak elfoglalva, tanárai és barátnői fejüket csóválják a kislány drámai bezárkózása láttán. Sz. mindig tele van kék-zöld foltokkal, égés- és vágásnyomokkal. Senki nem csinál semmit. A férfi elissza, eldrogozza, eljátékgépezi a pénzt. Sz.-nek az esküvőről hazafelé menet menyasszonyi ruhában kell elcsábítania a taxisofőrt, hogy ne kelljen fizetni a fuvarért. Alvilági kapcsolataival szemben felhalmozott adósságait a férj Sz. kölcsönadásával igyekszik törleszteni. Házasságukból két gyerek is születik. Egy Budapest környéki kis házban, víz, gáz, csatorna nélkül, albérletben laknak. Sz.-nek fel kell ennie a földről saját hányadékát, mert pazarol. Terhesen, szoptatósan maga hordja a vizet, vágja a fát, főz, takarít, s tűri szótlanul, hogy harcművészetet oktató férje újabb tizenkét-tizenhárom éves kislánykákat hozzon fel nebulói közül a lakásba. Sz. a kapcsolat hat éve alatt ötször szökik meg, majd rendre visszamegy - hol önként, hol édesanyja küldi haza (,,egy anyának a családjában a helye"), hol (fenyegetésre) az apja adja ki.

http://egyenlito.blog.hu/2012/09/17/a_kdnp_javaslatara_a_kormany_az_emberolest_is _kivenne_a_bunteto_torvenykonyvbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tombol a demokrácia – Hazafikat tiltanak ki a munkahel
  2012-09-18 20:44:41, kedd
 
  Tombol a demokrácia - Hazafikat tiltanak ki a munkahelyükről

2012. szeptember 18. 10:30:18


Kövér László egészen egyedi módon értelmezi a demokráciát és kénye-kedve szerint tilt ki hazafiakat a Parlamentből, illetve a Képviselői Irodaházból.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője, illetve a Jobbik önkormányzati képviselője Kövér László önkényéből kifolyólag nem teheti be a lábát a Parlamentbe, illetve a ,,Fehér Házba". Azonban nem állt meg itt a ház mindenható ura. Legújabb áldozata Sneider Tamás jobbikos ogy. képviselő, illetve az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság elnökének személyi asszisztense, Dér Zsolt.

Dér indokolás nélkül van kitiltva az épületekből, sőt az érintettek meghallgatására sem került sor. Ezzel az intézkedéssel Kövér tulajdonképpen ellehetetleníti az ellenzék munkáját, mely egy olyan ,,fejlett demokráciában" mint miénk nem váratlan, de felháborító fordulat.

Erre az Ugandában esetleg megengedett magatartásformára válaszul ma reggel ideiglenes iroda megnyitására kényszerült Sneider Tamás és munkatársa.

Az ideiglenes “irodát" a Képviselői Irodaház bejáratánál állították fel - korláton kívül Dér Zsolt, korláton belül Sneider Tamás. A munka folyik: időpontok, programok egyeztetése, témák, javaslatok kidolgozása, illetve minden egyéb ami egy átlagos hétköznap velejárója.

A portán szolgálatot teljesítő rendőrök először hitetlenkedve nézték a nem mindennapi eseményt, majd rövid telefonálgatás után annyiban hagyták.

Szerkesztőségünk értesülései szerint a jövőben folytatódni fog az irodaház bejáratánál történő munkavégzés, hiszen az élet nem áll meg, csak azért mert Kövér László sokakét próbálja megnehezíteni.

(Szent Korona Rádió)

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=104433
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai Egyesült Államok
  2012-09-18 20:34:09, kedd
 
 

Európai Egyesült Államok



Szovjetúnió példájára bele akarnak kényszeríteni bennünket egy számunkra kétséges kimenetelű szövetségi rendszerbe, ahol a Központi Bank vezető szerepet töltene be . Mondhatnánk, hogy ez idáig is így működött, de Barroso testvér páholyából üzentek nekünk a nagyok, hogy ez a következő lépés . Eléggé akadozik az únió szekere az utóbbi időben, legalább is amióta mi magyarok 2004-ben beléptünk . Mindent igérnek, de mielőtt megvalósításra kerülnének a dolgok lépnek még egyet, másfelé . Emiatt egyre távolabb kerülünk azoktól az elképzeléseinktől, amelyek miatt egyáltalán beléptünk az EU-ba .



Valamit takargatnak ezzel az új elnevezéssel a történelemkészítők ! Egy következő stádium elé állítottak bennünket . Sok lehetőségünk nem maradt mérlegelni a dolgokat . Kis ország vagyunk, egy megcsonkított parányi földecske a Kárpátmedence kellős közepén, Európa mértani központjában, amely térségnek valamikor, nem is olyan régen. még vezető nemzete volt hazánk . Múlik az idő, morzsolódik a magyar, miközben a körülöttünk lévő államok virulnak, kiemelt támogatást élvezve azoktól, akiktől identitásukat kapták, gyarapodhattak gondtalan .



Európa államformája kitágul . Nemzetek Európájából, Szövetséges Európa képe kezd felderengeni előttünk, ami az Európai Tanácsköztársasághoz képest nem annyira rossz, de még nem értünk le az aljára . Nehogy ECCP legyen belőle . Mást sem tudnak ezek a szervezkedők csak rombolni . Európa nemzetei a megmaradásra szavaznak . Mit gondolnak ezek a szerencsétlenek, hogy a tótok majd feladják alig húszéves államiságukat, a szlovénekkel, szlavónokkal, feketehegyiekkel vagy a horvátokkal együtt ? Mit képzelnek a háttérben szervezkedő kultúrarombolók, hogy a kis nemzetek elfognak tünni a süllyesztőben ? Amikor egy nemzet kiforr, zamata lesz, különleges ízek kavalkádja jellemzi létét, megismerni járásukról is azokat messziről .



Vagyunk még jónéhányan akik nem akarnak eltünni az emberiség süllyesztőjébe, az arctalan népek ezerszínű világából szürke tömeggé válva . Igenis harcolni kell az identitásunkért, senki sem olyan balga, hogy megtagadja övéit, multját, jelenét és a jövőjét . Szeretünk mindenkit a maga helyén, de tartsák tiszteletben az otthonunkat, ahol a vendégnek vendégjog jár . Ne követelőzzön akit kegyelemből befogadtunk, szállást, biztonságot adtunk neki . Mi mindenkit átölelünk ha nyitott tenyérrel, barátsággal közeledik felénk, de szúrós szemünket reá vetjük, ha valami gonoszságban jár az esze .



Globalizálják világunkat a pénz emberei, s ennek az érdekében lefizették már a gyengébb lábakon álló jellemteleneket . Jönnének a felszínre, színtvallanának, de nem tudják hogyan . Milyen nehéz hamisan kijelenteni valamit, igaztalanul kiállni az emberek elé és elrikkantania magát, hogy: elvtársak, azaz barátaim, testvéreim, minek nevezzelek most benneteket ? Nem fog fájni . Hajtsátok járomba a fejeteket, megszoktátok ti már az efélét ! De mégis . A marha magyar ellenkezik, nagyokat fú maga elé, még a szeme is belevörösödik mérgében, de nem akarja megérteni sehogy sem azt, hogy saját érdekében megy a vágóhídra . Buta, makacs nép ez . Parasztok ! Nem értenek semmit a nagypolitikáról, még a földjét sem tudjuk olyan simán kihúzni alóla mint másokét. Minek ellenkezik ?



A pénz urai lépni akarnak, de az útjukban állunk, mindenki az útjukban van . Legszivesebben magukban élnének az egész földön, de szükségük van rabszolgákra, emberekre, akik nem szólnak vissza, csak azt mondják : igen . De ilyet keveset találtak eddig . Az emberek nem akarták elhinni azt, hogy az a rengeteg háború, gazdasági válság, mind az ő érdekükben történt . Mit nézik folyton, hogy ők milyen gazdagok, hiszen hagyjuk mi őket is élni ! Nem elég nekik a munka, még pihenni is akarnak a hetedik napon ? Ki érti ezt !Van aki mindent akar, de azzal sem elégszik meg, míg mások szeretettel megosztják azt a keveset is, ami jutott nekik .



Nehéz megérteni azokat, akiknek semmi sem elég. Akik többet akarnak mint ami jár a közösből . A pénz mint közös elszámolási eszköz mindenkinek egyformán fontos, hiszen ezáltal cserélik ki egymással munkájuk gyümölcsét az emberek . Van aki búzával kereskedik, más kukoricát termel, van ki kocsit javít, mások tetőt fednek, de megjelentek közöttünk azok a csibészek, akik pénzt árulnak, azzal kereskednek . Ellopták a nemzeteket képviselő államok egyedüli jogát a pénzveréshez . Ezt a játékpénznyomtató birodalmat akarják reánk erőltetni hivatalosan is az EU-ban ! Nem kérünk belőlük ! Nem akarjuk a szélhámosokat szolgálni, nem akarunk velük semmit sem csinálni, hagyjanak békén bennünket, vegyük vissza tőlük mindazt, amit jogtalanul kierőszakoltak . A magyar föld nem eladó ! Minden föld a Szent Koronáé . Aki közöttünk él, elfogadja a törvényeinket, részt vállal kötelességéből, azt szívesen látjuk, de az EU bürokratái által diktált feltételeket nem fogadhatjuk el .



Hazánk már nagyon hoszzú évek óta gyengélkedik . Működését akadályozzák, belső féreg rágja szüntelen, és számára előnytelen üzleteket köt . Vezetői a szakadék felé vezetik országunkat, elengedett kézzel újjonganak . Mi lesz velünk ha nem térnek észhez idejében ? Vannak akik jövedelmük kamataiból élnek, de azt nem tudjuk, hogyan jutottak azokhoz, de mégis a közösből merítenek nagy marokkal, míg másoknak semmi sem marad . Amikor az elégedetlenség elzavarta a liberális demokráciát úgy száz évvel ezelőtt, a kommunista felforgatók is ezt lovagolták meg . A nagybankárokhoz soha sem nyúlt senki ! Pedig ők azok a királyok, hercegek, grófok, naplopók és burzsoák ! Hogy, hogy nem látta őket az éhes proletár ? Helyettük a saját apja ellen fordult, és leverte tanítója fejéről a kalapot . Aki munkát adott neki azt szapulta, miközben a háttérben ostorozta a felbujtója .



Most itt állunk egy új szovjet únió előtt, amit másként neveznek, de a lényeg nem változik, a háttérben ugyanazok húzódnak meg az árnyékban . Arcukat eltakarja előlünk a hazugság fátyla . Most más jelszavakat használnak, a demokrácia áleszméi mögé bújnak . Mennyiszer sikerült nekik átverni bennünket ? Hát nem vesszük észre azokat a palotákat ? Lakóparkok zárt világába menekülő idegenek építik ezt a várszerű palotát ellenünk, ahonnan kizárnak bennünket, nem vesznek részt államunk működtetésében, elcsalják adókötelezettségüket, miközben a jövedelmüket maguknak megtartják .



Nehéz együtt élni olyan országokkal, akik nem testvérként gondolnak a mellettük élő emberekre, csak piaci lehetőséget látnak bennük, kizsákmányolni akarják őket egyedül . Nemzetek Európája elfogadható lenne, ahol megállapítanák, kik azok az európai nemzetek . Mi tudjuk . De másoknak is meg kellene ismerni a valóságot, mert úgy látszik földrajzból elégtelenre vizsgáztak egyesek .



VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tárgyal az Országgyűlés a Fidesz piszkos ügyeiről
  2012-09-18 20:29:36, kedd
 
  Nem tárgyal az Országgyűlés a Fidesz piszkos ügyeiről
2012. szeptember 17. 21:56:07

Az Országgyűlés fideszes többsége elutasította a Jobbik azon javaslatát, hogy tárgyaljanak a Fidesz mögött álló oligarchák állami megrendeléseit vizsgáló bizottság felállításáról.

A Jobbik a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, "a Fidesz-kormány mögött álló" cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét javasolta megvizsgálni, míg a szocialisták az állami földbérletpályázatok vitatható döntéseinek feltárását akarták elérni. Mivel a vizsgálóbizottság kezdeményezéséhez az országgyűlési képviselők ötödének támogatása szükséges, az MSZP- és a Jobbik-frakció tagjai aláírták egymás indítványait, és mindkettőhöz csatlakozott az LMP is.

A parlamenti többség viszont leszavazta a kezdeményezéseket. A Jobbikét 93-an támogatták, köztük három fideszes politikus: Ángyán József, Fejér Andor és Kulcsár József. Ketten tartózkodtak, Horváth János és Kósa Lajos, mindketten a Fidesztől. A többi képviselő elutasította a napirendre vételt, köztük a Jobbikból korábban kizárt Pősze Lajos. Az MSZP indítványára 112 képviselő mondott igent, így hat kormánypárti képviselő, köztük a földbérletpályázatok rendszerét sorozatosan bíráló Ángyán József korábbi agrárállamtitkár. A kormánypártok az alkotmányügyi bizottságban a múlt héten azzal magyarázták elutasító szavazatukat, hogy az új országgyűlési törvény alapján vizsgálóbizottság csak a parlament ellenőrzési feladatkörében felmerülő, közérdekű, interpellációval, kérdéssel és azonnali kérdéssel nem tisztázható ügy feltárására hozható létre.

A fideszes Papcsák Ferenc most is ezzel érvelt, példaként hozva, hogy egyedi közbeszerzési ügyek vizsgálata nem tartozik a parlament hatáskörébe. A jobbikos Gyöngyösi Márton ezzel szemben azt mondta: az interpellációs időszak nem alkalmas például a korrupciós ügyek hátterének felgöngyölítésére, a parlament ellenőrző jogkörének megfelelő gyakorlására. Szerinte ha nem történtek visszaélések a közbeszerzések körül, a kormánypártok érdeke is az, hogy tisztázzák magukat a választóik előtt.

A szocialista Gőgös Zoltán a vitában arra hivatkozva kérte az állami földbérletpályázatok vizsgálatát, hogy a pályázati kiírással szemben sok esetben nem helyben lakó állattartók nyertek, hanem egy jól körülírható érdekkör, például mezőgazdasági tapasztalat nélkül műkörmösök, benzinkutasok. Párttársa, Harangozó Gábor azt mondta: bár feljelentést tettek a földbérletpályázatok eredménye miatt, a rendőrség elutasította a nyomozást arra hivatkozva, hogy a földalapkezelő munkatársai nem minősülnek hivatalos személynek, így nem követhettek el hivatali visszaélést. A fideszes Font Sándor viszont úgy foglalt állást, hogy a felvetődött kérdések interpellációkkal is tisztázhatók, ráadásul a mezőgazdasági bizottság albizottsága kétszer is napirendjére tűzte a földbérletek ügyét.

(Barikád, Kuruc.info)

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=104419
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyet csak gyarmaton csinálnak
  2012-09-18 20:26:43, kedd
 
  Ilyet csak gyarmaton csinálnak


A Jobbik döbbenetesnek tartja, hogy a kormány a Nemzetközi Valutaalappal való megállapodás utánra halasztja a költségvetési módosításokról való parlamenti szavazást - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Rogán Antal fideszes frakcióvezető és Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn jelentették be a szavazások elhalasztását, melyet azzal indokoltak, hogy ha a megállapodás miatt módosítani kell a 2013-as büdzsét, erre meglegyen a lehetőség.

A Jobbik szerint az eset jól mutatja, hogy az elmúlt években Magyarország gazdaságpolitikája teljes mértékben alárendelődött az IMF diktátumainak, és a magyar Országgyűlés már nem önállóan gyakorolja költségvetési jogköreit. Gyöngyösi úgy véli, a magyar kormány azért kezdte meg a költségvetés vitáját a nyári rendkívüli időszakban, hogy demonstrálja az IMF irányába: a sarokszámok lezárásával a kabinet kész az IMF megszorításain
ak végrehajtására.

A jobbikos képviselő leszögezte, egy szuverén kormánytól számára elfogadhatatlan, hogy egy külföldi pénzügyi szervezettől tegye függővé költségvetését.

Nincs jó szerződés

Gyöngyösi Márton mai parlamenti felszólalásában is az IMF kapcsán kérdezte a kormányt. Mint fogalmazott, a kabinet kommunikációs trükközéssel a megállapodás politikai előhangolását végzi. Véleménye szerint az IMF-fel semmilyen pozícióban, semmilyen feltételek között nem lehet nemzetgazdasági szempontból előnyös szerződést kötni, ezt bizonyítja az egész világ Argentínától Dél-Kelet-Ázsáig.

A képviselő feltette a kérdést, hogy az IMF-tárgyalások lebonyolításával megbízott Varga Mihály és Fellegi Tamás két évig mivel foglalkoztak, ha csak most kezdtek el javaslatokat megfogalmazni. ,,Egy olyan kormányzati kommunikációnak vagyunk ismét szemtanúi, amely a reálisnál magasabb szintről indítja a licitet, hogy aztán saját kemény tárgyalási eredményének tüntesse fel a végül fájdalmas diktátumot" - szögezte le Gyöngyösi.

Más kottából énekelnek

A miniszterelnök helyett válaszoló Cséfalvay Zoltán államtitkár kifejtette, igenis létezik jó IMF-megállapodás, Lengyelország például ilyen szerződést kötött. Szerinte azért van az IMF-re szükség, mert bár képesek vagyunk magunkat a piacokról finanszírozni, a világválság miatt sokkok is érhetik a magyar gazdaságot. Az államtitkár kiemelte, hogy ma sokkal kedvezőbb helyzetben vagyunk, ami az elmúlt két év kemény küzdelmeinek eredménye.

Erre reagálva a jobbikos képviselő Kövér László korábbi nyilatkozatából idézett. Ebben az Országgyűlés jelenlegi elnöke úgy fogalmazott: ,,ahol az IMF segítségére van szükség, ott nem a kormányok csinálják a gazdaságpolitikát, hanem abból a kottából énekelnek, amelyet az IMF lejegyez nekik."

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=104414
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagykoalícióban a korrupcióért
  2012-09-18 20:21:21, kedd
 
  Nagykoalícióban a korrupcióért
2012, szeptember 18 - 12:23


képBár az ellenzéki pártok hétfőn egységesen a Simicska-Nyerges duó cégbirodalmának állami megrendeléseit vizsgáló bizottság felállítása mellett szavaztak, 2012 áprilisában a Fidesz, az MSZP és az LMP közösen szavazta meg a parlamenti vizsgálóbizottságok felállítását ellehetetlenítését.

Minderről Gyüre Csaba jobbikos országgyűlési képviselő, az alkotmányi bizottság alelnöke számolt be mai sajtótájékoztatóján. Mint ismert, az Országgyűlés hétfői ülésén - 93 igen és 2 tartózkodás mellett - leszavazta a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégbirodalmának állami megrendeléseit vizsgáló bizottság felállítását.

Érdekesség, hogy az igennel voksolók között három fideszes honatya is volt, köztük az állami földügyeletekkel kapcsolatos visszaélésékre rávilágító Ángyán József. Kósa Lajos tartózkodott, Navracsics Tibor pedig - bár bent ült - nem vett részt a szavazáson. A vizsgálóbizottság célja a korrupció visszaszorítása és a közbeszerzések átláthatósága lett volna - fejtette ki Gyüre.

Valakinek takargatnivalója van

A jobbikos képviselő emlékeztetett, hogy míg a korábbi alkotmány szinte bármilyen kérdésben lehetővé tette vizsgálóbizottság felállítását, az Országgyűlésről szóló törvény 2012. áprilisi módosítása már gyakorlatilag ellehetetleníti a Tisztelt Ház falain belüli vizsgálatot. A parlamenti vitában a kormánypártok képviselői előszeretettel hivatkoztak is a T/6391-es törvényre, amely kizárja országgyűlési vizsgálóbizottság megalakítását olyan ügyekben, amelyekre interpellációban is választ kaphatnak a képviselők.

Gyüre kiemelte, hogy az említett törvénymódosítást a Jobbikon kívül minden parlamenti párt, így a Fidesz, a KNDP, az MSZP és az LMP is megszavazta, igaz Schiffer András liberális képviselő utólag bocsánatot kért ,,tévedéséért". A Jobbik álláspontja szerint a nagykoalíció azért állt össze az igazság elkendőzésére, mert az MSZP a 2002-2010 közötti, a Fidesz pedig a 2010 utáni korrupciógyanús ügyeit féltette a nyilvánosságtól.

A Jobbik alelnökének véleménye szerint pont a Fidesz érdeke lenne a holdudvarába tartozó cégek törvényes működésének tisztázása, ezért a vizsgálóbizottság elutasítása felveti azt a gyanút, hogy a Fidesznek takargatnivalója van. Gyüre Csaba hozzátette, a választók nem azért bízták meg a Fideszt, hogy elleplezze esetleges visszaéléseit, az ilyen lépések pedig tovább erősítik Magyarországon a korrupciót.

B.J.

barikad.hu

http://barikad.hu/nagykoalicioban_a_korrupcioert-20120918
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 6995
  • e Hónap: 10740
  • e Év: 164236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.