Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Csapataink hadban állnak?
  2012-09-02 22:24:33, vasárnap
 
  Íme a hír.

Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és egyéb kapcsolatokat Magyarországgal. Wow.

A magyar diplomácia eddigi legnagyobb sikeréről van szó. Ilyen gyorsan még egyetlen országgal sem vesztünk össze.

Egy hete bejelentették, hogy tárgyalások folynak Azerbajdzsánnal egy kétmilliárd eurós magyar államkötvény vásárlásról. Majd kiadtunk Azerbajdzsánnak egy azeri baltás gyilkost, aki Budapesten mészárolt le egy örmény katonatisztet. Safarovot aztán Alijev elnök annak rendje és módja szerint kegyelemben részesítette, és ebben a pillanatban, Allah legnagyobb dicsőségére, szabad ember.

Már hallom, hogy a kiadatásnak és a kétmilliárd eurónak semmi köze egymáshoz, és tudok is olyan arcot vágni, amint ezt a Kuminferi bejelenti. Bayer Zsoli már írja is a vezércikket, amelyikben a cigányokat, Fischer Ádámot és remélhetőleg a Vincentet teszi felelőssé azért, hogy a dolgok így alakultak, és különben is Safarov egy igazi kurultáj, az örmények pedig pontosan úgy néznek ki mint a zsidók.

Alijev notórius demokrata, már az apja is az volt. A papát még Brezsnyev pajti nevezte ki 1969-ben az azeri kommunista párt központi bizottságának első titkárává, előtte a helyi KGB tábornoka volt. Apuka nagyjából az azeri Kádár János, az azeri Antall József és az azeri Korda György volt egyszerre. A kis Alijev abban különbözik Kuminferitől, hogy neki — szemben a kuminferivel — van Ph.D.-je politológiából, és a Kuminferinek — szemben a kis Alijevvel — nincs egy saját, külön bejáratú országa, ahol azt csinálhat, amit csak akar.

A hagyományos azeri-örmény barátság a Nagorno-Karabakhi háborúban csúcsosodott ki a kilencvenes években. De nem ez volt az első háború a két ország között. Azerbajdzsán az első világháború végén is háborúzott egyet Örményországgal. Az örmények, mintegy bosszúból az örmény holokausztért a Meds Yeghernért (amelyet az azeriek, akárcsak a törökök a mai napig nem ismernek el), lemészároltak egy csomó azerit, az azeriek erre bosszúból lemészároltak egy csomó örményt és így tovább, amíg aztán Leninék meg nem hozták mindkét népnek a szabadságot, in bolsevikh style. De ennek a két országnak még szovjet tagköztársaságként is sikerült néha egymásra vicsorognia, pedig ott az ilyesmit nem értékelte annyira a központi vezetés.

Na, ebbe tenyereltünk bele. Gratulálunk.

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/08/31/csapataink_hadban_allnak#c17698278
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lebontják a torontói Magyar Házat - a zsidók előtti hason cs
  2012-09-02 22:20:33, vasárnap
 
  Lebontják a torontói Magyar Házat - a zsidók előtti hason csúszás nem maradhatott el
2012. szeptember 1. 22:59:37

A következő két-három hét során lebontják a torontói Magyar Házat - közölte a hétvégén internetes kiadásában a Toronto Star.

A lap tudomása szerint a St. Claire Avenue nyugati felén található, sárgatéglás Magyar Ház volt a legnagyobb Magyarországon kívül található magyar kulturális központ, amely csaknem négy évtizeden keresztül állt a torontói magyarság rendelkezésére.

Mivel a tagdíjat is fizető magyar közösség létszáma 450-re csökkent és a fenntartási költségek folyamatosan emelkedtek, a Kanadai Magyar Kulturális Központ tavaly úgy döntött, hogy eladja az épületet. A 2011 januárban 5,7 millió kanadai dollárért meghirdetett ingatlant decemberben vásárolta meg az Urbancorp társasházépítő vállalat.

Miközben a torontói magyarok keresik az új központ befogadására alkalmas ingatlant, az Urbancorp bejelentette, hogy következő két-három hét folyamán lebontják a Magyar Házat. A helyén a cég egy üzleteknek és lakásoknak otthont adó épületet kíván felhúzni. A lap úgy értesült, hogy noha többen azt szerették volna, hogy az épületet emlékművé nyilvánítsák, ilyen kérvényt nem nyújtottak be. A Toronto Star szerint a Magyar Ház egykor hétszáznál több tagot tömörített. A központ ügyeit önkéntesek intézték és az ott megtartott nyelvtanfolyamokat, bálokat és vacsorákat látogatók jó része hajdanán csak magyarul beszélt. Ez mára megváltozott, a központnak az új tagok toborzásakor új kulturális kihívásokkal kellett szembenéznie.

"Nehéz kielégíteni a fiatalabb nemzedék igényeit, mert az idősebbek közül sokan még mindig bajlódnak az angol nyelvvel, a fiatalabbaknak pedig más az érdeklődési köre" - nyilatkozott a lapnak Koszó Mihály, a központ alelnöke, aki annak felelőse, hogy új otthont találjanak a Magyar Háznak.

Toronto magyar lakossága abban az időben duzzadt fel, amikor ezrek érkeztek a kanadai nagyvárosba az 1956-os forradalom szovjet elfojtása után. A közösségi találkozóhely a bevándorlási hullám miatt, a 70-es években költözött egy kisebből a St. Claire Avenue-n található épületbe. Ebben korábban zsinagóga működött, amelyben a város volt polgármestere, Mel Lastman 1953-ban egybekelt a feleségével, Marilynnel.

"Kellett egy hely a betelepülő magyarok számára, ahol össze tudnak jönni, egy olyan hely, ahol barátságokat lehetett kötni" - jelentette ki Endes Erika, akinek néhai férje az épület megvásárlásakor a központ elnöke volt.

A lap kitért a Magyar Ház történetének néhány "kellemetlen" epizódjára is. 2007-ben például, amikor egy külső társaság vette bérbe az épületet egy táncverseny megrendezéséhez, a 18 éves Keegan Allent halálos lövés érte a táncparketten.

1988-ban vitát robbantott ki egy, a magyar rendőrség történetéről szóló kiállítás is, amely nem tett említést arról, hogy a testület "a nácik parancsára a második világháború idején részt vett a zsidók haláltáborokba történő deportálásában". Ez kiváltotta a magyar közösségen belüli zsidók haragját. Endes Erika elmondta, hogy a férje senkit sem akart megbántani és hogy soha életében nem szerette volna azt a benyomást kelteni, hogy antiszemita lenne. Érzése szerint néhai hitvese néhány olyan magyart akart megvédeni, akik maguk is a "nácik" célpontjai voltak.

Szőcs Klára, a központ jelenlegi elnöke kijelentette: mindig az volt az érzése, hogy az épületet le fogják bontani, bárki is vásárolja azt meg, ám a kanadai magyar történelemben fontos szerepet betöltő épület elvesztése mégis sokként érintette.

"Nagyon jó helyen voltunk a St. Claire-en, és nem vagyok benne biztos, hogy egy hasonlót tudunk találni" - nyilatkozott az elnök.

(MTI nyomán)

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=103828
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balta
  2012-09-02 22:17:34, vasárnap
 
  Balta

2012. szeptember 2. 00:45:41

Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz: politikai érdekről, reálpolitikáról, gazdasági hasznokról szól az egyik oldal, a másik pedig eladott lelkekről és szégyenről beszél. Mibe csöppentünk?



A magyar közélet - ahogy általában - ezt az ügyet is a pártlogika alapján látszik feldolgozni. Az Orbán-ellenesek pillanatok alatt elszánt örménybarátok lettek és megható képeket posztolnak, az Orbán-hívők viszont a jéghideg politikai racionalitás elkötelezett követőinek látszanak, és GDP-adatokat hoznak a két kaukázusi ország közötti bölcs választás alátámasztására. Mielőtt elhatalmasodik rajtunk az igazságosztó hevület, ismételten javaslom az összehasonlító teszt elvégzését: azok, akik most elvi alapon érvelnek a reálpolitika primátusa vagy a nemzeti szégyen mellett, vajon mit mondtak volna, ha ugyanez - pontosan ugyanígy - a Gyurcsány-kormány idején történik? S talán az a teszt sem haszontalan, ha átgondoljuk: mi lenne a szigorúan elvi véleményünk akkor, ha az a balta egy másik országban egy magyar emberre sújtott volna le, s a gyilkos most már - miután az a másik ország átadta - hősként élhetne hazájában.

Ennyit az elvekről. A politikai elemzőt persze jobban érdeklik az okok és a hatások. Sajnos az íróasztal mellől egyelőre nem könnyű eldönteni, hogy a magyar kormány tisztában volt-e a lehetséges következményekkel, amikor a kiadatás mellett döntött. Ha tudta, ha számított rá, hogy a gyilkost hazájában majd szabadon engedik, akkor jó lenne tudni, hogy miért érte ez meg nekünk. Ha nem tudta, ha nem számított rá, akkor jó lenne tudni, hogy miért nem kalkulált ezzel az eshetőséggel.

A legtöbb közkézen forgó magyarázat szerint az azeriek barátsága - azaz pénze - miatt távozhatott Magyarországról Safarov. Ha így van (még nem tudjuk), akkor kizárólag haszonelvű megfontolásból - azaz minden erkölcsi szempontot kizárva - is két oldalas a mérleg: az egyikben azokkal a gazdasági előnyökkel, amelyeket ettől a kapcsolattól remélhetünk, a másikban azokkal a diplomáciai és még ki tudja milyen veszteségekkel, amelyek az ügy miatt érik Magyarországot. Utóbbit már kapiskáljuk, előbbiről legfeljebb azok tudhatnak valamit, akik a döntést meghozták. Tudom, hogy a közélet mindig azonnali ítélkezést igényel, és mindig lehangoló, ha valaki türelemre int. Mégis igaz: haszonelvű mérlegről csak akkor tudunk majd beszélni, ha már mindent láttunk.

Ez a mérleg segít majd a történészeknek abban, hogy pontosan tudják értékelni a magyar kormány viselkedését, döntését. Mi, akik egyelőre csak részinformációkhoz jutunk, és az ingereket nem, csak a reakciókat látjuk, messze nem lehetünk ilyen magabiztosak. Ha teljes tudásunk nincs is, véleményünk még lehet. Az enyémen kétségtelenül módosíthatna, ha pontosan tudnám, hogy 1. miért lépte ezt meg a kormány, 2. mire számított, amikor megtette és 3. milyen következményekkel jár majd ez a döntés. Ezen a ponton azonban arra hajlok, hogy nem nagyon lehet elképzelni akkora nyereséget, amelyért megérte. Talán kicsit jobb eset, ha csak bénák voltunk, ha egyszerűen nem számoltunk azzal, hogy Safarov azonnal szabadlábra kerül, rosszabb, ha tudtuk, hogy mi jön, de így is belementünk. Az elsőt egy szakmai önkontroll, egy nyilvános mea culpa és Azerbajdzsán szószegésének éles hangú kormányzati elítélése talán megoldja, a másodikhoz azonban sajnos ennél sokkal több kellene.



Forrás: Török Gábor

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=103839
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi lehúzás: az EU-n kívülről érkező ajándékok utáni vámfiz
  2012-09-02 21:43:17, vasárnap
 
  2012-09-02. 09:56
Napi lehúzás: az EU-n kívülről érkező ajándékok utáni vámfizetésre figyelmeztet a NAV

Az Európai Unión kívül élő magánszemélyektől érkező, 45 eurót meghaladó értékű küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap kiadott közleményében közölte: az utóbbi időben rendkívüli mértékben megnövekedett az országba postai úton beérkezett áruk mennyisége.
A közlemény idézi Suller György Attilát, a NAV vám- és jövedéki szóvivőjét, aki elmondta, hogy a NAV Repülőtéri Igazgatósága az idén már több mint 12 ezer esetben végzett vám-, illetve adófizetéssel járó vámkezelést a postai forgalomban.
Emlékeztetett, hogy az EU-n kívülről érkező árukat vámkezeltetni kell. Ha az áru megadott értékével kapcsolatban kétség merül fel, a vámhatóság további bizonyítékokat kérhet a reális áruérték megállapításához.
Az unión kívül élő magánszemélyektől magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség, e fölött azonban már adót és vámot kell fizetni. Az áru értéke alatt azt az összeget kell érteni, amennyiért az megvásárolható - tájékoztatott a szóvivő, aki hangsúlyozta, hogy önmagában az ajándékozás ténye nem jár vámmentességgel.
Suller György Attila hozzátette, hogy a magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/100767/#ixzz25LLaiNWh
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marad a lázári mutyivilág: Hódmezővásárhely a narancsos jelö
  2012-09-02 21:38:07, vasárnap
 
  2012-09-02. 20:24
Marad a lázári mutyivilág: Hódmezővásárhely a narancsos jelöltet választotta

Kovács Sándor, a Jobbik polgármesterjelöltje megválasztása esetére a vízdíj jelentős csökkentését, az építményadó megszüntetését ígérte beszédében a hódmezővásárhelyieknek a városban vasárnap tartandó időközi polgármester-választás előtti kampányzáró fórumán.
Zoom
Kovács Sándor arról is beszélt, hogy meg kell szüntetni az adófizetők pénzének elherdálását, ezért az önkormányzati szerződések tíz évre visszamenőleges ellenőrzésére van szükség.
Eljött a kampányzáró fórumra Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere, aki arról beszélt mára náluk mintaszerű a cigányokkal kialakított kapcsolat, nem a bőrszín, a viselkedés a fontos, hangsúlyozta. Gyöngyöspatát őrlángként említette, azt kívánva, hogy egyszer majd a sok ezer láng összeérjen. Arról is szólt, hogy egy település vezetésének jól kell sáfárkodnia a vagyonával, amit végül is az ott lakók teremtettek meg. Beszéde végén tréfás 1 lázár értékű kuponokat osztogatott, Hódmezővásárhely adósságának jelképes megváltására biztatva a hallgatóságot.
Zoom
Sneider Tamás jobbikos honatya szerint Hódmezővásárhelyből nem lesz Esztergom, hiszen a Fidesz sem marad örökké hatalmon. Ha győzedelmeskedik az igazság, és jobbikos polgármestere lesz a városnak, legfeljebb másfél éve lesz a Fidesznek arra, hogy akadályozza a munkáját.
Az emberek 2014-ben nem fognak újból azokra szavazni, akik csak a gazdagokat támogatják, arra a pártra, amely végighazudta az elmúlt két évet, és pontosan az ellenkezőjét tette annak, amit a 2010-es választás előtt ígért - mondta az országgyűlési képviselő.
(Vásárhelyi Hírek nyomán)
1. frissítés: Bezártak a szavazóhelyiségek - a 2010-esnél alacsonyabb lett a részvétel
Este fél hatig 10 852-en mentek el szavazni vasárnap a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, ez 28,65 százalékos részvételt jelent - tájékoztatta a helyi választási iroda az MTI-t.
Ez a részvételi arány 9 százalékkal alacsonyabb, mint 2010-ben ugyanekkor. Két esztendeje összesen 16 053-an szavaztak, és közülük 10 521-en Lázár Jánosra, a Fidesz jelöltjére voksoltak.
Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.
A polgármesteri posztért négyen indultak. A Fidesz-KDNP jelöltje a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve alpolgármesterként részt vevő Almási István volt. Az MSZP Kis Andreát, a párt önkormányzati képviselőjét, a Jobbik Kovács Sándor vállalkozót indította a posztért. Nagy László, a Magyarok Szövetsége Egyesület elnöke pedig független jelöltként vett részt a választáson.
A 46 650 lakosú Hódmezővásárhely mintegy 38 ezer választópolgára reggel hat és este hét óra között 50 szavazókörben voksolhatott.
Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, így az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A helyi választási iroda tájékoztatása szerint este 9 órára várható előzetes eredmény.
(MTI nyomán)
2. frissítés: Hódmezővásárhely polgármestert választott: marad a narancsvilág
Almási Istvánt választották Hódmezővásárhely polgármesterévé, a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjét a voksolók 52,31 százaléka támogatta - derül ki az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott nem hivatalos végeredményből.
Kis Andrea, az MSZP jelöltje 22,72 százalékot, a jobbikos Kovács Sándor 14,01 százalékot, a függetlenként induló Nagy László, a Fidesz csatlósa, a Magyarok Szövetségének jelöltje 10,95 százalékot kapott.
A választáson 33,06 százalékos volt a részvétel.
Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/100770/#ixzz25LKHCrGI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazdasági szabadságharc baltás gyilkossal
  2012-09-02 20:28:37, vasárnap
 
  Gazdasági szabadságharc baltás gyilkossal
Gaál Csaba


// 2012 // szept // 01

A kép lassan összeáll. És nem túl szívderítő. Az azeri baltás gyilkos kiadatása egy olyan folyamatban lehet mérföldkő, amelynek során Magyarország egyre inkább eltávolodik a nyugati értékektől és normáktól.

Félreértés ne essék, ezúttal nem az ügy erkölcsi vetületeit szeretném elemezni. Az, hogy egy brutális gyilkost, aki egy örmény katonát álmában baltával vert halálra, kiadnak hazájának, ahol azonnal kegyelmet kap, és hőssé válik, magáért beszél. A magyar hírszerzésnek és diplomáciának tudnia kellett a várható következményekről. Ha bárki elhinné, hogy a kormány jóhiszeműen adta ki Ramil Sahib Safarovot, abban bízva, hogy Azerbajdzsán továbbra is börtönben tartja őt, tegye fel a kérdést: a Külügyminisztérium vajon miért nem ítéli el az állítólagos ígéret megszegését kemény hangú nyilatkozatban?

Mert nem erről van szó. Arról van szó, hogy Orbán Viktor komolyan gondolta a keleti nyitást. Alkut kötött. Kínával és Szaúd-Arábiával nem sikerült, a természeti kincsei miatt gazdag Azerbajdzsánnal viszont igen. Neki pénze és földgáza, nekünk egy számára értékes gyilkosunk volt. Cseréljük ki. Ez persze egyelőre csak feltételezés, ám nyomós érvek vannak mögötte.

A két éve elkezdett gazdaságpolitikai fordulat riasztóan hatott a magyarországi befektetőkre. A jövőbeni növekedést megalapozó beruházások volumene az idei második negyedévben tovább esett, így beruházási rátánk messze a legalacsonyabb a régióban. A recesszió tartósnak ígérkezik. De nemcsak a reálszférában okoz aggodalmat a kiszámíthatatlanság és a piacgazdaságokban szokatlan eszközök alkalmazása, hanem a pénzügyi befektetők körében is. Jól mutatta ezt a tavaly év végi forint- és bankpánik, amely csak az után csillapodott le, hogy a kormány elkötelezettséget mutatott a tárgyalásokra a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU).

Az IMF-EU-megállapodás időpontja azonban továbbra is a ködbe vész. Az [origo] cikke épp a napokban mutatta be, mennyire ingatag lábakon áll a jövő évi magyar költségvetés, és mennyire nem veszi komolyan a Nemzetgazdasági Minisztérium az ezzel kapcsolatos kifogásokat. Márpedig ha ebben a formájában fogadják el a büdzsét szeptember végéig, ahogy azt a miniszterelnök ígérte, ahhoz aligha asszisztál majd az IMF és az EU. Így viszont bizonytalanná válik annak a 4,7 milliárd eurós devizatartozásnak a refinanszírozása is, amely az idén jár le, és amelynek 70 százaléka az IMF korábbi hitelének törlesztése.

És itt jön a képbe Azerbajdzsán. Ha igazak azok a hírek, hogy a közép-ázsiai ország 2-3 milliárd eurónyi magyar állampapírt vásárolna, az jelentősen enyhíthetné Magyarország finanszírozási szükségletét. Egy ilyen tranzakció jól illeszkedne a kormány céljaihoz: úgy mérsékelné a függést a nyugati hitelezőktől, hogy eközben akár folytathatná unortodox gazdaságpolitikáját. Mindezért pedig látszólag nem nagy ár az örmény diplomáciai kapcsolatok megszakítása, vagy az azeri-örmény viszály felszítása. Pedig az.

Az amerikai elnök azonnali reakciója jól mutatja, hogy egy esetleges újabb közép-ázsiai katonai konfliktus mennyire nem hiányzik most a világ vezető hatalmának. Safarov kiadatásának ezért a konkrét ügyön jóval túlmutató hatása lehet Magyarország amúgy sem túl fényes diplomáciai kapcsolataira. Másrészt, ha Azerbajdzsán valóban hitelekkel teremtene mozgásteret Magyarország nyugati függésének oldásához, azt minden bizonnyal ki is használná a magyar gazdaságpolitika. Ez pedig egyre távolabb lökné az országot a nyugati piacgazdaságokban megszokott normáktól, annak már jól ismert következményeivel együtt.

Persze amíg az Európai Unió tagjai vagyunk, továbbra is lesznek korlátai az ámokfutásnak. Ha a Költségvetési Tanács nem is, az Európai Bizottság biztos szóvá teszi például a 2013-as költségvetésben tátongó több száz milliárd forintos lyukat. Aztán ott vannak a magyar adósságot még mindig többségében finanszírozó piaci befektetők: ha ők negatívan ítélik meg az IMF-EU-megállapodás hiányát, nincs az az azeri elnök, aki megállíthatná a forint zuhanását. Ez pedig ismét emelné a magyar államadósságot.

Minden szempontból kockázatos útra lépett tehát a magyar kormány. Akár átgondoltan, akár meggondolatlanul.

http://www.komment.hu/tartalom/20120901-velemeny-az-azeri-baltas-gyilkos-elengede serol.html?SYSref=NONE&mailbox=INBOX&level_id=2445&levelstart=1&l evel_box_szam=msg[4]&show_more=0&source=hirlevel&cmnt_page=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azerbajdzsán 3 milliárdért vette meg az elitéltet Magyarorsz
  2012-09-02 20:26:15, vasárnap
 
  Azerbajdzsán 3 milliárdért vette meg az elitéltet Magyarországtól?


Tiltakozó akciókat tartanak Jerevánban, amiért Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, egy örmény katonatiszt gyilkosát.

Körülbelül 300 ember gyűlt össze a Magyar Konzulátus épületénél Jereván központjában, ahol felgyújtották a köztársaság zászlóját.

A konzulátus ajtóit és falait a "Viszlát, Magyarország", "Megőrültél Magyarország?", "Fizess 3 milliárdot és vedd meg a gyilkost" feliratú plakátokkal ragasztották tele. Ezt megelőzően a tüntető akciót az örmény Külügyminisztérium épületénél zajlott.

A Magyar Kormány tegnap R. Safarovot kiadta Azerbajdzsánnak, akit I. Alijev elnök azonnal kegyelemben részesített.

Pénteken Jereván hivatalosan bejelentette a Budapesttel való diplomáciai kapcsolatok megszüntetését.

Korábban az örmény sajtó magyar lapértesülésekre hivatkozva közölte, hogy Azerbajdzsán magyar államkötvények vásárlására készül 2-3 milliárd euró értékben.

ruvr.ru
2012. szeptember 01.

http://jovonk.info/2012/09/01/azerbajdzsan-3-milliardert-vette-meg-az-eliteltet-m agyarorszagtol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Judapest: "Jó pénzért mindent..."
  2012-09-02 20:20:00, vasárnap
 
  Judapest: "Jó pénzért mindent..."



Jerevánban tiltakozó akciókat tartanak. Az örmények fellázadtak Ramil Szafarov azeri katonatiszt Bakunak való kiadatása miatt, aki megölte örmény kollégáját, Gurgen Markariant. Szafarov életfogytiglani börtönbüntetését töltötte Magyarországon, azonban kiadták Azerbajdzsánnak, ahol azonnal kegyelmet kapott Ilham Alijev elnöktől és szabadlábra került. Tegnap Szerzs Szargszjan a köztársaság elnöke bejelentette, hogy Örményország mindenfajta diplomáciai és hivatalos kapcsolatot megszakít Magyarországgal.

Örményország nem várt ilyen árulást Magyarországtól. Amikor 2004-ben megtörtént a tragédia, a NATO képviselői határozottan kérték Jerevánt, hogy ne politizálja a helyzetet és bízzon a magyar jogszabályokban. Az azeri Ramil Szafarov halálra szabdalta az alvó örmény Gurgen Markarjant, akivel angol nyelvet tanult együtt Magyarországon a NATO «Partnerség a békéért» programja keretében. Szafarovot Magyarországon életfogytigalni börtönbüntetésre ítélték a gyilkosságért, amelyet nem bánt meg, amnesztiára való jog nélkül. Másfelől az örmény kormány biztosítékot kapott Magyarországtól arra, hogy a bünözőt nem küldik Azerbajdzsánba.

Azonban Baku nyomása erősebbnek bizonyult Budapest Jereván előtt tett elkötelezettségénél - jegyezte meg Azsdar Kurtov a Stratégiai Tanulmányok Orosz Intézetének szakértője.

Nem titok, hogy az azerbajdzsáni külpolitika sokkal sikeresebb annál, amit Jereván folytat, a pénzügyi tényezőnek köszönhetően. Azerbajdzsán aktívan kihasználja gazdag ásványi erőforrásait, nemzetközi tartalékaiban nem kevés pénzt halmozott fel. Ezeket a tartalékait pedig külpolitikájának megerősítésére használja fel. Magyarország pedig ma az egyik leggyengébb része az Európai Uniónak. A magyarországi infláció magasabb, mint Görögországé. A magyar kormány aktívan érdekelt pénzügyi támogatásból való részesülésben, az azerbajdzsáni kormány pedig pont ezt a tényezőt használta ki.

Közben Örményország egyértelműen szem elől vesztette a helyzetet, amiért meg is fizetett. A diplomáciai kapcsolatok megszüntetése ebben az esetben természetes, és lényegében véve az egyetlen lehetséges reakció Jerevántól Budapest lépésére. Ugyanakkor Örményországnak minden esélye meg van ahhoz, hogy előnyére fordítsa a helyzetet - vélekedik Vlagyimir Bruter politológus.

Örményország viszonylag stabil lobbival rendelkezik számos európai országban. Ha az örmény lobbisták a nyugati országokban felhívják a figyelmet, akkor Örményország erkölcsi szempontból nem veszít. Elsősorban felhívhatja a figyelmet arra, hogy Azerbajdzsán egy olyan ország, amellyel nagyon nehéz megegyezni, mivel gyakran nem tesz eleget kötelezettségeinek. Hiszen itt politikai megállapodásra volt szükség. Az a tény, hogy az amerikai külügyminisztérium úgy nyilatkozott, csalódott Baku kegyelemről szóló döntésében, arról tanúskodik, hogy a nyugati hatalmak tisztában voltak a tárgyalásokról. A tárgyalások viszont arról szóltak, hogy az azeri katonát kiadják Azerbajdzsánnak, akit azonban nem engednek szabadon, hanem ott tölti le a büntetését.

Amíg a Magyarországgal való kapcsolatok megszüntetése némileg formális lépés, nem pedig súlyos következményekkel járó, addig Örményország és Azerbajdzsán viszonya ismét súlyosan megromlott.

ruvr.ru

Jövőnk.info megjegyzés: Így van ez, amikor egy országot zsidók és zsidó szelleműségiek vezetnek. Jó pénzért mindenre kaphatóak, mert "van az a pénz", amiért az erkölcsöt és a természetjogból fakadó igazságosságot is figyelmen kívül hagyják az anyagi szempontok miatt. A bűnös büntetést érdemel. A kisebb bűnös kisebb büntetést, a nagyobb bűnös nagyobb büntetést. Egy katonához méltatlan aljas gyilkosság pedig a legnagyobb büntetést, amit meg is kapott a gyilkos a bíróságon Magyarország hatályos törvényei szerint. Mindazonáltal a magyarországi államvezetés egy ócska kurva.

2012. szeptember 02.

http://jovonk.info/2012/09/02/judapest-jo-penzert-mindent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendet kell rakni Európában
  2012-09-02 20:17:19, vasárnap
 
 

Rendet kell rakni Európában


Merkel asszony úgy határozott, hogy rendet tesz az Únión belűl, bár ehhez a rendcsináláshoz a takarítóvállalatokat is össze kellene hangolnia . Németország jól megerősödött a vesztes háborúi után, pedig rátelepedtek a piócák alaposan . E térség ura lett akaratán kívül megint, hiszen a németek egységesen az országuk fejlődéséért dolgoznak, s ezt a munkát maradék nélkül el is végzik . Könnyű nekik mondhatnánk, de nem mondjuk, mert hazánk egészen más problémákkal küzd mint a németek . Bennünket kifosztott a felszabadítás ugyanúgy, mint a rendszerváltás szabadossága . Nekünk szovjet urakat adott ázsiából, a németekenek meg amerikaiakat a tengeren túlról . Ezek az Európán kívüli szövetséges erők határozták meg Európa sorsát .

Most mintha megakadtak volna a dolgok, hiszen a görögök hozzáállása ehhez a helyzethez merőben más, mint a többieké, bár az olaszok, spanyolok is szeretik az ebéd utáni szieszta megnyugtató hangulatát . A norvégoknak nincs szükségük elmenekülni a nap elől néhány órácskára, de a déliek forró délutánjait valahogy ki kell védeni . Furcsán itélkeznek erről a furcsa országról, de elfelejtik, hogy a Papandreu kormányok dinasztiát alkotó szocialista irányzatát is ők támogatták, hasonlóképpen a kádári gulyáskommunizmus negyven évig tartó diktatúrájához, akikkel idejekorán kapcsolatba léptek, már 1982-ben az IMF-en keresztül .

A görögöknek és a magyaroknak is elfogadták a ,,szocialista" hozzáállásukból adódó nehézkességüket, ami az idegen elemek kormányzása miatt jött létre, saját biztonsága érdekében . Amikor a változások szele elérkezett hazánkba, akkor sem állt félre ez a nemzetidegen vörös banda, hanem a rendszerváltás rendszerét is eltérítették saját érdekeik szerint . Meg sem mertek mukkanni a magyarok az 1956 utánni megtorlások miatt . Személyes felelőse ennek, az akkori belügyminiszter pedig jó egészséggel élvezi kiemelt nyugdíját, amit a rózsadombi paktum biztosított számára . Mit várunk ezektől a nemzetközi közösségektől, amikor ilyen jellegű szerződéseket köttettek velünk a szabadság nevében ? Mi 20 milliárd US dollár hátránnyal kezdtük az új demokráciát, ami cseppet sem volt más mint a korábbi, csak az oroszok helyett idegen bankok szállták meg a nagyobb városainkat .

Ruszkik haza ! De velük együtt elrepült a piac is, ami csereértéket jelentett mezőgazdasági termékeink számára . Teljes foglalkoztatás után, elveszett egymillió munkahely . Főleg a képzetlen cigányok köréből, akiket felkarolt a liberális kisebbség . Állandó ellentétet jelent a kisebbségpolitikájuk, nem merik kimondani a valós problémák eredendő okait . Helyes diagnózis nélkül képtelenség megyógyítani egy beteget ! Az EU szervezeti működésébe is beleszólhatnak olyan csoportosulások, akiket senki sem hatalmazott fel arra . Lobbycsoportok haszontalan tevékenysége gyengíti az Úniót . Időben kellett volna szólni, még a költségvetések elszabadulása előtt, de a baloldal csókosai mindent megtehettek akkor, még a jövő szétverésében is segédkezet nyujtottak az EU ellenségeinek .

Két Európa létezik . Egy valóságos, és egy virtuálisan működő képzelt utópia, ami akár el is pusztíthatja e térség népeit, mert úgy szeretné magához venni a hatalmat, hogy egységes nemzeteket keverne össze a tőke segítségével . Még megmenekülhet a magyar föld a korábbi zsebszerződések által kiárusítók tevékenységének az eredményétől, amit csak erős törvényekkel lehet megakadályozni .

Morognak a jóval nagyobb tőkével rendelkező osztrákok, mert behúzták őket a csőbe azok, akik odaigérték értékes földjeinket akkor, amikor beléptünk az Únióba . Érdekes amint más országok törvényben védik saját földjeiket, de más földjére szívesen licitálnak a lenyomva tartott árak előnyeire alapozva . Görögország nem adja szigeteit . Mennyit ér egy kis sziget a Földközi tengeren ? Ha te kínálod, semmit . Ha engem érdekelne a dolog, akkor szinte mindent, talán még annál is többet . A pénznek magában nincs értéke, csak amennyit mi adunk neki . Tehát ! Adja oda legkisebb szigetét adóssága fejében, és töröljék egy vonással az adósságát ! nem éri meg nekik? Ha jól emlékszem így kártyázta el a cár is korábban Alaszka óriási területeit .

A mi adósságunk a kádári diktatúra éveiből maradt ránk, tehát semmissé lehetne nyilvánítani abból a szempontból, ami a Szovjetúnió korábbi adósságait is leírta egy tollvonással . Mindenünket elkótyavetyélték a privatizáció korában ! Ki adott nekik felhatalmazást erre ? Az állam nem rendelkezik semmiféle vagyonnal, amit kezel, úgy hívják: a magyar nemzet vagyona, amit legjobb tudása szerint gyarapítani köteles . Ha erre képtelen a túlméretezett kormányunk kétbalkezes csapata, akkor adják vissza mandátumaikat és csinálják azt amihez értenek . Nem kifogásolhatják azt sem, hogy a háttérhatalmi tényezők kényszerítik őket erre, meg arra . Őszintén kibeszélni a problémáinkat csak a titkosítások feloldásával lehet elkezdeni . Addig amíg politikai és gazdasági bűnözőket takarnak a titkosítások, addig elrejtik a választók elől a valós viszonyokat . A demokrácia intézménye ezt nem engedheti meg magának .

Politikusok ügyesen csűrik, csavarják ezeket a dolgokat, de eladósodottságunk nem csökken, csak a forintspekulánsok kegyeiből csökken az egy főre eső tartozás összege . Egy csapásra megváltozik majd, amikor a forint gyengülésére játszanak újra ezek a bűnözők . Forintunk egyébként csak a gyenge euróhoz viszonyítva erősödik, a többi valutához képest ugyanolyan gyenge, mint korábban volt . Ki határozza meg, hogy mennyit ér egy nemzet valutája ? Ki adta meg erre a jogot ? Valami bűzlik Dániában ugyanúgy, mint az összes európai országban, nem beszélve azokról a hatalmakról, akik Európa bukására fogadnak .

Görögországban nem történt semmi komolyabb változás, ami indokolná kizárását az EU tagállamai közül, mint ahogyan Magyarország sem változott a pénzügyi megitéléseket nem számítva . Csak a tőzsde változott ! A tőzsdéző gazemberek változtatják a körülményeket azzal, hogy a pénzzel kereskednek ! Be kellene tiltani a pénzzel való kereskedést, a jogosulatlan előnyszerzést, ami a tőke szabad áramlását az elszegényedett térségek földjére ereszti . Miként egyenlíthet ki egy papírdarab egy százhektáros földet ? Mit keresnek idegen befektetők a Szent Korona földjén ? Miért nincsennek olyan törvények amelyek komolyabban megadóztatnák a spekulációs nyereségeket ? Adják veszik az ingatlanokat, amivel változtatják az értékét annak, ami egy másik embernek az otthont jelenti . Véget kell vetni a spekulációnak egyszer és mindenkorra Európában, és a világ minden táján ! Ekkor köszönthet csak reánk egy új világ, ami sokkal barátságosabb lesz, mint a régi volt .


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre hitelesebb az ENSZ-főtitkár: "Izrael nem rasszista, a
  2012-09-02 20:06:48, vasárnap
 
 

Egyre hitelesebb az ENSZ-főtitkár: "Izrael nem rasszista, a holokauszt pedig történelmi tény"



https://kuruc.info/r/4/100660/




Megnyílt az el nem kötelezett országok 16. csúcsértekezlete Teheránban. Irán legfőbb vallási és politikai vezetője nyitóbeszédében azt hangsúlyozta, hogy országa sohasem akar atomfegyverhez jutni, de sohasem mond le az atomenergia békés felhasználásának jogáról.
"A mottónk: atomenergiát mindenkinek, atomfegyvert senkinek" - hangoztatta Ali Hamenei Teheránban az el nem kötelezett országok 16. csúcsértekezletén elmondott nyitóbeszédéban. Az iráni vezető ugyanakkor - Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár jelenlétében - bírálta az ENSZ Biztonsági Tanácsának nyílt diktatúráját. "Az ENSZ Biztonsági Tanácsának struktúrája irracionális, igazságtalan és teljesen antidemokratikus" - mondta, hozzátéve, hogy "a világ vezérlőtermét néhány nyugati ország diktatúrája ellenőrzi".
A legfőbb vallási és politikai vezető a továbbiakban azért is élesen elítélte a nyugati országokat, mert Izrael bűnei fölött szemet hunynak, és védik a cionista rezsimet. "Palesztina a palesztinoké, s folytatódó megszállása nagy igazságtalanság és a világbékét fenyegető veszély" - fűzte hozzá.
Szíriát bírálta az egyiptomi elnök
A Hamenei után felszólaló Mohamed Murszi egyiptomi államfő a szíriai "elnyomó rezsimet" ítélte el. Mint mondta, "Egyiptom kész minden féllel együttműködni azért, hogy vége szakadjon a vérontásnak" Szíriában. "Mindannyiunknak teljes mértékben támogatnunk kell azok harcát, akik szabadságot és igazságot követelnek Szíriában, és ki kell fejeznünk rokonszenvünket az olyan világos politikai vízió iránt, amely támogatja (a hatalom) békés átadását egy demokratikus rendszernek" - folytatta.
Murszi a világ "erkölcsi kötelességének" nevezte a kiállást a szíriai nép mellett "a legitimációját vesztett elnyomó rezsim ellen" vívott harcában. A széttagolt szíriai ellenzéket egységre szólította föl. Beszéde alatt a szíriai küldöttség kivonult a teremből - jelentette az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió, majd a MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség is. Az egyiptomi vezető felszólalásának különös hangsúlyt ad, hogy a vendéglátó Irán a szíriai rezsim legfőbb szövetségese a térségben.
Elítélte a holokausztcáfolást az ENSZ főtitkára
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár felszólalásában határozottan elítélte a "holokauszt tagadását" és Izrael létezéshez való jogának elvitatását. "Határozottan visszautasítok minden olyan fenyegetést, amellyel egy (ENSZ-)tagállam egy másiknak a megsemmisítéséről beszél, és minden gyalázkodó megjegyzést, amely tagad olyan történelmi tényeket, mint a holokauszt" - jelentette ki, egyértelműen utalva az iráni vezetők ezzel kapcsolatos visszatérő nyilatkozataira. "Azt állítani, hogy Izraelnek nincs joga a létezéshez vagy hogy rasszista, nemcsak téves, hanem aláássa a mindannyiunk által vallott elvet is" - tette hozzá.
(MTI nyomán)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.