Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Eladhatók lesznek a természetvédelmi területek?
  2012-09-21 22:57:22, péntek
 
  Eladhatók lesznek a természetvédelmi területek?
2012. 09. 20. csütörtök. - 18:29

Az Országgyűlés előtt fekszik a T/7979 számú törvényjavaslat a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról. A kormány előterjesztése szerint ez a törvény a termőföld forgalmát szabályozná, és valamennyi beépített vagy beépítetlen mező- és erdőgazdasági hasznosítású területre vonatkozna, ezen kívül pedig hatálya alá tartozna a 2.§ (4) bekezdés szerint az ilyen hasznosítás alá nem tartozó védett természeti terület is.

A törvényjavaslat részletes indokolása szerint "az a védett természeti terület, amely egyidejűleg mező-, erdőgazdasági hasznosítás alatt áll (valamely művelési ágban tartják nyilván) e törvény értelmében "automatikusan", mint mező-, erdőgazdasági hasznosítású föld vesz részt a forgalomban, vagyis kiterjednek rá a szerzési korlátozások és megszerzésük lehetősége a birtokpolitikai szempontú hatósági engedélytől is függ. A mező-, erdőgazdasági hasznosítású földnek nem minősülő, vagyis művelés alól kivett - művelési ágak nélküli védett természeti területeknek az e törvény hatálya alá tartozásáról azonban kifejezetten rendelkezni kellett. E nélkül ugyanis ezeknek a védett területeknek a tulajdonjoga és használata is mentesülne a szerzési korlátozások és birtokpolitikai szempontú engedélyezési eljárás alól."

Az indokolás szerint a szabályozási cél a földet megművelni kész és képes mezőgazdasági gazdálkodók földellátásának a biztosítása, a helyben lakó gazdálkodók preferálása, nem titkoltan a középbirtokok megerősítése.

Az utóbbi másfél év botrányos földügyeinek ismeretében a szabályozási cél kételyeket ébreszt, az pedig végképp kérdéses, hogyan viszonyul ez a javaslat a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény rendelkezéseihez. Kettős szabályozást és kettős védelmet jelentene, vagy éppen ellenkezőleg, a birtokrendezés címkéje valójában a védett területek tulajdon átruházásának a megkönnyítését jelentené?

A természetvédelmi törvény 68.§-a ugyanis előírja, hogy állami tulajdonban álló védett természeti terület elidegenítése - a miniszter egyetértésével, legalább azonos természetvédelmi értékű védett természeti területtel történő csere, vagy törvényben meghatározott más eset kivételével - nem lehetséges, hogy a magántulajdonban álló védett természeti érték és terület tulajdonjogának változásakor az államot elővásárlási jog illeti meg, amelyet az igazgatóság gyakorol, helyi jelentőségű védett föld esetén pedig az igazgatóság mögött második helyen a helyi önkormányzat is gyakorolhatja elővásárlási jogát. (Ehhez képest a javaslat is tartalmazza az állam elővásárlási jogát, bár nem ebből a szempontból: ez nem a természetvédelmi területekre, hanem minden termőföld tulajdonának átruházására vonatkozna, a jogosultság gyakorlója pedig a Nemzeti Földalap. Ez azt jelenti hogy egy földdarabra két jogcímen lehetne az államnak elővásárlási joga? És ha az egyikkel nem él, a másik alapján megszerezheti a tulajdont?)

Kié lesz az elsőbbség? Megelőzi-e a birtokpolitika a természetvédelmet? Kiparcellázzák-e a védett területeket? És ha igen, hogyan lesz számon kérhető és ellenőrizhető, hogy a védett természeti terület állapota fennmaradjon? Nem lesz-e koherencia zavar a két különböző szempontú szabályozás között?

T-7979 számú törvényjavaslat a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról (pdf 5 MB)

A T/7979 számú törvényjavaslatot tárgysorozatba vették, de még sem a Mezőgazdasági, sem a Fenntartható fejlődés bizottsága nem tárgyalta. Vajon bízhatunk benne, hogy valahol feltűnik, a tervezett szabályozás elég sok kérdőjelet hagy maga után. És nem a helyzetet rendezése, a viszonyok tisztázása irányába mutat, hanem éppen ellenkezőleg. A nem egyértelmű rendelkezéseknek szinte természetes következménye a jogalkalmazás esetlegessége, az érdekek hálójában történő joggyakorlás. Remélhetőleg nem ez volt a cél.

(greenfo.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/eladhatok-lesznek-a-termeszetvedelmi-terule tek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elődeink - Gömbös Gyula
  2012-09-21 22:45:28, péntek
 
  Elődeink - Gömbös Gyula
2012. 09. 21. péntek. - 20:22

Folytatjuk sorozatunk, melyben olyan embereket mutatunk be, akik ugyan a hungarista ideológia kialakulása előtt éltek, de szellemi elődeinknek tekinthetőek. A fajvédelem úttörői voltak, fáklyavivői a keresztény szellem és erkölcs védelmének. Ezen emberek a XIX. és XX. század ,,fölébredt" magyarjai, közvetlen előfutárai a hungarizmusnak és elősegítői annak, hogy befogadó táptalaja lehessen a Kárpát-Duna nagyhaza ezen eszmének. A száraz életrajzi adatok hemzsegését elkerülendően, saját idézeteiken keresztül mutatjuk be őket.


vitéz jákfai Gömbös Gyula (1886. december 26. - 1936. október 6.)

Ugyan kortársak voltak Szálasi Ferenccel, de a hungarizmus zászlóbontása után egy bő évvel meghalt, tehát beleillik rovatunk szereplői közé. Az ellenforradalom egyik alakja, a MOVE vezetője szerepe van a Nemzeti Hadsereg felállításában is melynek vezére Horthy Miklós lett. 1923-ban mikor látta, hogy a rendszer elárulta saját elveit és elfordult a Szegedi Gondolattól, akkor kivált a kormánypártból és megalapította a Magyar Nemzeti Függetlenségi (Fajvédő) Pártot, mely az első nagyobb fajvédő eszmeiségű párt volt 1920 után. 1928-ban visszalépett a kormánypártba, mikor látta, hogy csak azon belülről tudja elveit és akaratát érvényesíteni. Mussolini Olaszországa volt példaértékű számára, ő is egy korporatív (hivatásrendű) állam létrehozását tekintette célnak. 1936. október 6-án vesebajban meghalt.

Már 1919-ben felismerte, hogy csupán a nemzeti és szociális igények, értékek összehangolásával lehet a jövő felé haladni. Már az NSDAP megalakulása előtt nemzetiszocialistának nevezte magát: ,,Igen, mi is szocialisták vagyunk, magyar nemzeti szocialisták! A nép érdekét mi is szolgálni kívánjuk, de nem a forradalom igazságtalan, hanem a nyugodt fejlődés igazságos útján. Mi nem a nép alacsony ösztöneit hívjuk segítségül, mi egy keresztény világban nevelt magas erkölcsű népet akarunk szövetségesünknek."

Szálasiban saját fiatalkori énjét látta és érezte nemsokára Szálasi követheti a miniszterelnöki székben.: ,,A Szálasival való beszélgetéskor úgy éreztem, mintha tükörbe néztem volna, mintha önmagamat láttam volna, mint vezérkari százados, aki türelmetlen volt és mindent bírált."

,,Nem fogunk örökre ezekben a bársony-, vagy bőrszékekben ülni. Fognak következni utánunk. Egy emberrel - figyeljetek - azonban biztosan számolnotok kell, ez: Szálasi Ferenc."

vitéz Szakváry Emil így emlékezett vissza Gömbös és Szálasi egyik találkozása utáni beszélgetésére Gömbössel: ,,Tudod, ki volt itt?" ,,Hogyne, hiszen nekem kellett előteremtenem az éjszaka: Szálasi." Gömbös: ,,Szálasi? Az alteregóm!" ,,Mennyiben?" - kérdeztem én. ,,Képviselőként szerettem volna látni a NEP-ben, de a ,,gazember" úgy nyilatkozott, hogy köszöni a bizalmat, de nem tudja azt elfogadni, mert az az érzése, hogy ő nem fogja tudni végrehajtani programját és akkor neki ki kell lépni a pártból, amelynek zászlajára esküdött a választásnál. Mivel pedig ez lenne az ő első politikai szereplése, nem akarja ezt hűtlenséggel kezdeni".

Pont, mint Prohászka, vagy Szálasi, Gömbös is mindig a valami melletti és nem a valami ellen való kiállást hangsúlyozta.: "A mi mozgalmunk jellemzésére az antiszemitizmusnál sokkal helyesebb kifejezés a filokrisztianizmus, mert nem a zsidók ellen, hanem a kereszténységért küzdünk."

Jól látta, hogy erős Vezért igényelnek az emberek aki összetartja őket és megalkuvás nélkül megy a cél felé: ,,A liberálisok kitalálása az, hogy van turáni átok. Én állítom, hogy nincs. Egy bajjal vannak sújtva a magyarok: vezetőinek rövidlátásával, és azzal, hogy nem mernek cselekedni. Vallom, hogy a vezér legyen óvatos, bölcs, azonban amikor elérkezik az ideje, száz százalékig cselekedjen. Nem lehet vezére a nemzetnek, aki elbújik. Nekem egyenes vonalban kitűzött céljaim vannak, és amikor elindulok és látom, hogy valaki utamban áll, azt kiáltom: félre!"

Géresi Tamás - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/hirek/elodeink-gombos-gyula
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem elég hogy felgyújtották a cigányok Krasznahorka várát, t
  2012-09-21 21:49:45, péntek
 
  Nem elég hogy felgyújtották a cigányok Krasznahorka várát, támadni is akarnak
2012. szeptember 21. 17:40
Hunhír.info

A néhány száz cigány által lakott telep "nyilvános eltakarítását" szeptember 29-ére hirdette meg az ingatlanon tulajdonrészt szerző Marián Kotleba, a Mi Szlovákiánk Néppárt (LSNS) elnöke.Terveiket Kotlebáék az LSNS honlapján tették közzé, "A várat tönkretették, a szemét megmaradt. Itt a tettek ideje!" felhívással.

A jelmondat arra utal, hogy a krasznahorkai várban márciusban kiütött tűzvészt cigány gyerekek okozták.

Az ügy kapcsán Frantisek Tanko, a Szlovákiai Roma Unió Pártjának (SRÚS) elnöke már korábban jelezte: legalább kétezer cigánykészül Krasznahorkaváraljára szeptember 29-én, hogy megtámadja a rendrakókat.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57707
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább „utazik” a Wallenberg cirkusz Magyarorszá
  2012-09-21 21:42:00, péntek
 
  Tovább ,,utazik" a Wallenberg cirkusz Magyarországon
2012. szeptember 21. 19:28
Hunhír.info

Raoul Wallenbergre emlékeztek Bonyhádon. Az önzetlenül megmentett zsidók aranyhegyeivel megbukott, vitatott múltú emberbarát körüli cirkusz tovább folytatódik Magyarországon. Az újabb turnéhelyszínen a zsidó Hetesi Béla Max Nordau Magyar-Izraeli Baráti Társaság elnöke szélsőségezett egy sort, Ambláczky Csaba idézte fel a helyi zsidóság sikersztoriját.

Egy 1741-es megyei összeírásban szerepelt először négy zsidó származású kereskedő neve. Ők alapozták meg a Dél-Dunántúl egyik legjelentősebb zsidó közösségét.

Letelepedésükkel új ipari szakmák - szűcs, tímár, szabó, üvegező, ötvös, könyvkötő - is megjelentek a Völgységben, de elsősorban a kereskedelem fejlődött látványosan.

A a német gazdák és iparosok termékeinek értékesítését az "évezredes tapasztalatokkal" rendelkező zsidóság végezte el. Aztán mindenki azt gondol amit akar.

A bonyhádi zsidóság létszáma a második világháború kitörésekor 1159 fő volt, a munkatáborokból állítólag csak 49 nő és 5 férfi tért haza.

Hunhír.info -teol.hu nyomán


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57711
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Vérlázító a Mátsik-döntés
  2012-09-21 21:40:08, péntek
 
  Jobbik: Vérlázító a Mátsik-döntés
2012. szeptember 21. 20:15
Hunhír.info

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője az Echo Tv Napi aktuális című műsorában vérlázítónak nevezte, hogy bűncselekmény hiányában utasították el a Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő volt ügyész elleni feljelentést.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője csütörtökön közölte, hogy Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában utasította el Mátsik György volt ügyész elleni feljelentést. A tájékoztatás úgy szólt, hogy az akkori jogszabályok szerint az ügyben az ügyész csak halálbüntetés kiszabását indítványozhatta.

A csütörtöki Magyar Nemzet azt írta, Szilágyi György jobbikos képviselőtől értesült arról, hogy a Központ Nyomozó Főügyészség elutasította feljelentésüket. A döntés ellen a négy feljelentő közül Mansfeld László, az 1956-os forradalom után kivégzett Mansfeld Péter testvére élhet panasszal, nyolc napon belül.

A feljelentés felbujtóként elkövetett emberölést, hivatali visszaélést, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazást, kényszervallatást és jogellenes fogva tartást rótt a volt ügyész terhére.

,,Vérlázító, hogy ilyen indokokkal utasították el a feljelentésünket, az indokok hemzsegnek a hibáktól" - reagált a történtekre Szilágyi György az Echo Televízió Napi aktuális című műsorában.

A jobbikos képviselő hozzátette: alaphiba, hogy nem a Jobbik feljelentését vizsgálták, hiszen az ügyészség az elmúlt időszakban arra hivatkozott, hogy nincsenek meg a magyar jogrendben azok a törvények, amelyek alapján ők eljárásokat kezdeményezhetnek a kommunizmus bűnöseivel szemben, a nemzetközi jogot pedig nem alkalmazzák.

A politikus emlékeztetett, hogy az országgyűlés 2011-ben elfogadta azt a törvényt, mely a kommunista bűnök elévülhetetlenségéről és büntethetőségéről szólt.

,,A Jobbik két feljelentést is tett azóta, Biszku Béla volt belügyminiszter és Mátsik György ellen, de semmi előrelépés nem történt, mivel az ügyészség a Btk.-ra alapozza az indoklásait, pedig a feljelentést nem a BTK alapján tették, hanem a kommunizmusban elkövetett bűncselekmények alapján" - tette hozzá Szilágyi György.

A képviselő véleménye szerint, az ügyészség viselkedése érthetetlen, mert eddig nem volt lehetőségek az e fajta bűnök kivizsgálására, és most, mikor ezt már törvénybe is foglalták, nem tesznek semmit.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, ők az áldozatoknak szeretnének ezzel adózni, annak a több százezer magyar családnak, aki szenvedett a kommunista terrorban. Úgy vélte: elfogadhatatlan, hogy egy áldozat tengődik 50 ezer forintos nyugdíjjal, az elkövetők pedig luxusnyugdíjat kapnak.

,,Ez egy óriási igazságtalanság és a Jobbiknak nem a bosszúvágy, hanem az igazságszolgáltatás a legfőbb célja" - szögezte le a párt országgyűlési képviselője.

MHO

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57715
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazagyalázó magyarországi hazug cigány élősködők tüntettek K
  2012-09-21 21:10:21, péntek
 
  Hazagyalázó magyarországi hazug cigány élősködők tüntettek Kanadában
2012. szeptember 21. 17:15
Hunhír.info

ciganytunti.jpgHazagyalázó magyarországi cigány paraziták tüntettek kedden a kanadai Vancouver bevándorlási irodája előtt. A tüntetést szervező Florian Botos azt mondta, a romák nagyon félnek attól, hogy visszamenjenek Magyarországra, mert ott az életük veszélyben van - írja egy kanadai zsidó lap.

A tüntetést szervező Florian Botos azt mondta, a romák nagyon félnek attól, hogy visszamenjenek Magyarországra, mert ott az életük veszélyben van - írja egy kanadai zsidó lap.

Mint az uszító a lapnak hazudta, bár sokan, a kanadai kormány is azt állítja, hogy a magyarországi romák nem valódi politikai menekültek és csak a segélyért és a jobb megélhetésért emigrálnak Kanadába, de szerinte ez nem igaz. Elmondása szerint a kiutazott romáknak Magyarországon van megélhetése, ezért védelemért utaztak Kanadába, mert a hazájukban sok a neonáci támadás ellenük, amelybe voltak, akik bele is haltak. Na, ehhez nem kommentár kell, hanem hatalmas önuralom, hogy ha valaki a fentieket olvassa, ököllel bele ne vágjon a monitorba.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57705
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit hozott a Mikulás Móricka?
  2012-09-21 21:01:54, péntek
 
  - Mit hozott a Mikulás Móricka?
- Egy lófaszt!
- Úgy kell neked! Miért a seggedet tetted ki az ablakba?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A BRIT JEGYBANK ELNÖKE SZERINT NINCS GARANCIA aZ EURÓ FENNT
  2012-09-21 20:55:12, péntek
 
 
A BRIT JEGYBANK ELNÖKE SZERINT NINCS GARANCIA AZ EURÓ FENNTARTHATÓSÁGÁRA
2012. szeptember 21. 11:20:46

Nincs garancia arra, hogy az euró jelenlegi formájában fenntartható lesz - mondta csütörtök esti nyilatkozatában a Bank of England kormányzója. A Capital Economics londoni közgazdászainak becslése szerint az EKB és az új euróövezeti stabilitási mentőrendszer (ESM) együttes szuverén kötvényvásárlásai 800 milliárd euróig terjedhetnek. A ház szerint ez 2014 közepéig elég lenne Spanyolország és Olaszország finanszírozására.

Sir Mervyn King, a brit központi bank vezetője a Channel 4 brit kereskedelmi televíziónak adott interjúban kijelentette, hogy véleménye szerint az eurójegybank (EKB) által szeptember 6-án ismertetett új, felső korlát nélküli másodpiaci szuverén kötvényvásárlási program nem fogja megoldani hosszú távra az euróövezet adósságproblémáit, legfeljebb időt nyerhet a valutauniós döntéshozók számára a hosszú távú megoldás kidolgozásához. Sajnálatos módon a múltban egyéb módokon nyert időkereteket nem használták ki különösebben jól, most viszont már tényleg elérkezett az idő annak eldöntésére, hogy pontosan milyen pénzügyi uniót akarnak - fogalmazott a Bank of England kormányzója.

Arra a kérdésre, hogy a valutauniós vezetőknek még mennyi idejük lehet erre, Sir Mervyn azt mondta: ez jórészt attól függ, hogy az északi tagállamok - különösen Németország - meddig hajlandók még átmeneti finanszírozást nyújtani a déli eurógazdaságoknak.

Arra a riporteri kérdésre, hogy az euróövezetből nem indulhat-e ki egy olyan jellegű világgazdasági katasztrófa, amilyent a Lehman Brothers amerikai nagybank összeomlása okozott 2008 ősze után, Sir Mervyn azt mondta: az euróövezeti illetékesek az utóbbi években nagyon keményen dolgoznak azon, hogy ez elkerülhető legyen, és ezért próbálják állhatatosan az összes jelenlegi eurótagállamot továbbra is a valutaunióban tartani.

A Bank of England kormányzója hozzátette azonban: véleménye szerint semmi garancia nincs arra, hogy ez sikerülni fog.

King megfogalmazása szerint az euróválság "a bizonytalanság fekete felhőjeként" vet árnyékot a világgazdaság egészére.

A brit jegybanki kormányzó borúlátását az euróövezet jövőjével kapcsolatban független londoni elemzőházak is osztják.

800 milliárdos tűzfal az euró megmentésére?

Az egyik legnagyobb citybeli pénzügyi-gazdasági tanácsadócég, a Capital Economics londoni közgazdászai minapi elemzésükben úgy becsülték, hogy az EKB és az új euróövezeti stabilitási mentőrendszer (ESM) együttes szuverén kötvényvásárlásai 800 milliárd euróig terjedhetnek. A ház szerint ez 2014 közepéig elég lenne Spanyolország és Olaszország összesített finanszírozási igényeinek fedezésére, jelentősen csökkentve e két eurótagállam azonnali törlesztésképtelenné válásának és euróövezeti távozásának kockázatát.

E számítás alapján azonban más valutauniós tagállamoknak már nem jut pénz, sőt az ESM létrehozása által teremtett magasabb tűzfal és így a járványveszély csökkenése még akár azt is jelentheti, hogy a valutauniós hatóságok nagyobb hajlandóságot mutathatnak az olyan gyenge helyzetű tagállamok, mint például Görögország és Portugália euróövezeti távozásának lehetővé tételére.

A ház szerint emellett Spanyolországnak és Olaszországnak - ha helyre akarják állítani versenyképességüket és fenntartható szerkezetű növekedést kívánnak elérni az euróövezet tagjaként - továbbra is évekig tartó belső leértékelődési folyamaton kell keresztülmenniük, amelynek része a fájdalmas bérdefláció.

A Capital Economics szakértői mindezek alapján úgy vélekedtek, hogy bár Spanyolország és Olaszország azonnali euróövezeti távozásának kockázata most csökkent, változatlanul jelentős azonban annak az esélye, hogy hosszabb távon e két ország mégis otthagyja az eurót. A cég elemzői közölték: mindent egybevetve változatlanul fenntartják azt a nézetüket, hogy a következő hónapokban megkezdődik az euróövezet korlátozott mértékű felbomlása.



MHO/MTI

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 104535&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különös köszöntő a zsidó újévre
  2012-09-21 20:49:06, péntek
 
  Különös köszöntő a zsidó újévre

2012. szeptember 21. 11:42:47

A Mazsihisz kackiás bajszú elnöke, Feldmájer Péter köszöntőt írt a zsidó újév alkalmából. A szöveg a Síp utca lapjában, az Új Életben jelent meg néhány nappal ezelőtt. Feldmájer doktorban nem kellett csalódnom: hozta korábbi formáját. Hitközségi vezetőként ismét nyakig elmerült a politikában, sőt attól sem rettent vissza, hogy egy másik zsidó vezetőn gúnyolódjék - Horthy Miklós megítélése ürügyén. Mert ugye a zsidó újév kezdetén sem lehet megfeledkezni a néhai kormányzóról, nélküle nincs Ros Hásáná.

Az Új Élet legfrissebb lapszáma címoldalon közli spektábilis Feldmájer köszöntőjét a zsidó újév alkalmából. A lap jobb felső sarkában is található egy kis jókívánság: ,,Olvasóinknak, a magyar zsidóságnak és Izraelnek békés, boldog új esztendőt kívánunk!" A többieknek nem - a Síp utcában ilyen szűkmarkúan mérnek.

Feldmájer doktor ezt a címet adta köszöntőjének: ,,Bízzunk benne, hogy az Örökkévaló helyreállítja a világ rendjét". Ebben a reményben én is osztozom, éppen ezért mélyedtem el nagy-nagy figyelemmel a nagybecsű ember írásában. S ahogy egyre mélyebbre ereszkedtem, egyre rosszabbul éreztem magam. Mert a hitközségi elnök nem vallási elöljáróként szólalt meg: ismét politizált, vagyis bolondságokat beszélt. Idézek egy részt az elnök úr szövegéből:

,,Sok keserűséget, sok fájdalmat éreztünk a tavalyi esztendőben.

Hiába bízunk másokban, várakozásainkban újból és újból csalatkozunk, hiszen azok, akik nem az igaz utat követik, tudva és akarattal vagy tudatlanul, de szembefordulnak velünk.

Még a legjobb akaratú honfitársaink sem értik teljesen, mit is jelent zsidónak lenni Magyarországon, mit is jelent élni egy olyan országban, ahol kiirtották a lakosság majd tizedét csak azért, mert zsidó volt. Igen kevesen vannak azok, akik őszintén és szívből fejezik ki részvétüket, minden feltétel nélkül elítélik az akkori bűnösöket, s egyre többen vannak azok, akik az egyrészt és másrészt nézőpontját hangoztatják, összevonják az egymással össze nem tartozó dolgokat, kezeiken számolgatják, hány embert gyilkoltak meg 45 előtt és 48 után.

Még egy kormánybiztos is 'ellenkező előjelű vészkorszakot' emleget, felelevenítve a régi antiszemita vádat, hogy mindenről a zsidók tehetnek, még arról is, ha százezerszámra gyilkolták meg őket.

Látásuk elhomályosul, a magyar zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért felelős, magát hős vezérnek képzelő 'Hadurat' lassan hőssé avatják, el szeretnék feledtetni azt a tengernyi vért, ami a kezéhez tapad, az általa okozott, soha el nem múló fájdalmat.

Azt szeretnék, ha mi is bűntelennek látnánk őt, és hozsannát zengenénk, 'zsidómentőként' reklámoznánk velük együtt. És itt van a közülünk való historiográfiai rabbidoktor, aki cinkos mosollyal védi a gyilkosok vezérét, arról értekezik az újságban, hogy nekünk semmi dolgunk, ha mások úgy látják, hát állítsák őt piedesztálra, nekünk nem kell törődnünk vele."

A teljesség igénye nélkül hadd fűzzek néhány megjegyzést a fenti szöveghez.

Feldmájer doktor szerint a magyar lakosság ,,majd tizedét" irtották ki ,,csak azért, mert zsidó volt". Az elnök úr ezek szerint nincs tisztában azzal, hány ,,lakosa" volt a második világháború éveiben Magyarországnak. Több mint azt idézett becslés sugallja. Az említett ,,tized" tehát nagyon nem stimmel.

Feldmájer doktor szerint egyre többen vannak, akik ,,kezeiken" (!) számolgatják, hány embert öltek meg a háború előtt és után. Ez pedig szerinte baj. Csak azt felejti el szegény doktor úr, hogy éppen a Síp utcai társaságban - és hasonló fajvédő körökben - dívik az a szokás, hogy ,,kezeiken" számolgatnak. Mint például mostani köszöntőjében a szerző, a titokzatos ,,majd tized"-nyi áldozat emlegetésével. A ,,számolgatás" tehát a zsidó fajvédők privilégiuma?

A Horthy Miklósra vonatkozó feldmájeri megállapítást nem kommentálom. Fölösleges. A Síp utcától nem várható el semmiféle tárgyilagos, árnyalt megközelítés, Feldmájer és társai erre képtelenek. Ők mindent az ún. ,,holocaust" füstös szemüvegén keresztül néznek, ettől pedig ,,látásuk elhomályosul". Ennyit erről, s most nézzük az idézet utolsó bekezdését, mert az ám az igazi csemege.

Vajon ki lehet az a ,,historiográfiai rabbidoktor", aki ,,védi a gyilkosok vezérét", vagyis a néhai kormányzót? A válasz: Köves Slomó, a rivális EMIH vezető rabbija. Nemcsak Feldmájer doktornak, Köves ,,rabbidoktor"-nak sem vagyok rajongója, de az tény, hogy az EMIH vezető rabbija Horthy Miklós állítólagos reneszánsza kapcsán írt megfontolandó dolgokat is az Élet és Irodalom című nyomtatványban. Íme:

,,/.../ Ha Horthy személye csakis a zsidó közösség emlékezetének lenne fájdalmas is, akkor sem lenne szabad reneszánszának kérdését zsidó ügyként képviselni. Ugyanis mindezekben a kérdésekben állást foglalni, össznemzeti megoldást kínálni biztosan nem a zsidó közösség feladata. Egy hitközség ügyei ugyanis kifejezetten három dologra korlátozódnak: (1) a zsidó vallási értékek ápolása, oktatása, és ismeretterjesztése; (2) a közösség érdekképviselete; - és konkrét verbális vagy fizikai veszély és támadás esetén - (3) a nagyon határozott önvédelem. Horthy (egyelőre részleges) reneszánsza, a fenti kategóriák közül, az egyikbe sem esik bele. És mivel nem esik bele, így aztán kifejezetten kerülnünk kellene a kérdés 'zsidó' vagy 'zsidó ellenes' színezetének hangsúlyozását. Ezért közösségem tagjait arra kértem és kérem: különösen ne tiltakozzanak 'kis izraeli zászlókkal' emléktábla avatásokkor! Pláne ne öntsenek le szobrokat festékkel!"

Nem tisztem megvédeni az amúgy nagyon sokszor vérlázítóan pökhendi Köves rabbit, de amit Feldmájer róla írt - hazugság. Köves Slomó egyetlen szóval sem védte ,,a gyilkosok vezérét" (?!). Köves Slomó csak annyit állított: egy hitközségnek nem feladata, hogy szoborügyekben, történelmi személyiségek megítélésében véleményt formáljon. S ebben igaza van. Amit ugyanis a Mazsihisz - élén az elnökkel és az örökös ügyvezető igazgatóval - művel, egyre gyomorforgatóbb: a Síp utcai fajvédők tudatosan, előre megfontoltan azon munkálkodnak, hogy zsidógyűlöletet gerjesszenek. Ennek érdekében még azon hittestvéreiket is szidalmazzák, akik ehhez a gyalázathoz nem óhajtanak asszisztálni. Mi lesz ennek a zsidó belháborúnak a vége?

Csak abban bízhatunk, hogy az Örökkévaló tényleg helyreállítja a világ rendjét.



Szalay László

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 104538&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Múlnak az évek és "emberek" változnak.
  2012-09-21 19:44:46, péntek
 
  Béla Telekesi


Múlnak az évek és "emberek" változnak.

25 éve fiatalok voltunk.
Ma öregek vagyunk.
Ma kapitalizmus van.25 éve a Szovjetunió volt a szövetségesünk.
25 éve Szűrös és Pozsgai elvtársak az emelvényen Kádár mögött ülnek.
Ma Szűrös és Pozsgai urak az emelvényen Orbán mögött ülnek.
25 éve Martonyi és Járai elvtárs jó MSZMP káder (miniszterhelyettes, stb.) volt.
Ma Martonyi és Járai urak a Fidesznél jó káderek (miniszter, jegybank elnök, stb.).
25 éve Kövér Laci az MSZMP KB Politikai Tudományok Intézetének politikai munkatársa volt.
Ma komcsi gyűlölő házelnök.
25 éve a politikusok kommunista naplopók voltak.
Ma a politikusok jól fizetett naplopók.
25 éve hangulatjelentést készített az MSZMP.
Ma Kubatov listát a FIDESZ.
25 éve senki sem lehetett milliárdos, de mindenkinek szerény elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt.
Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd.
25 éve az ország pénzét úgy osztották el a parlamentben, hogy jusson oktatásra, egészségügyre, a Te és a mi jólétünkre.
Ma a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát.
25 éve megbecsülték a tisztességes munkát.
Ma az ügyeskedőknek, a csalóknak áll a világ!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.