Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A jövő év közepéig folyamatos áremelkedésre számítanak az él
  2012-09-24 19:59:43, hétfő
 
 

A jövő év közepéig folyamatos áremelkedésre számítanak az élelmiszeripar képviselői. Szerintük tavasszal a tej, kenyér, hús akár 20-30 százalékkal is többe kerülhet, mint most. A sütőipar és a húsipar áfacsökkentést szeretne.
Komoly problémákat vizionált a következő évtizedekre a köztévé A Lényeg című műsorában Kiss Judit közgazdász. Az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének munkatársa szerint a világ számos országában, így például az Egyesült Államokban is lehet élelmiszerhiány.
Ami biztos, és ezt a számok is mutatják, hogy 2008 óta folyamatos drágulás van a piacon. A közgazdász úgy véli, hogy ez a folyamat akár még kedvezően is érintheti a magyar költségvetést. Kiss Judit szerint az exportból évi akár 5 milliárd euró árbevételünk származhat, de ahhoz, hogy a lakosság ne érezze a világpiaci drágulást csökkenteni kellene az áfát.
Az alapvető élelmiszerek adójának csökkentésért lobbizik több nagy szervezet is. Az őket tömörítő Fórum az Alapvető Élel
miszerek Áfájának Csökkentéséért elnevezésű csoport már letett a kormány asztalára egy javaslatot - mondta Éder Tamás, a Magyar Hússzövetség elnöke. Szerintük egy 10 százalék alatti csökkentés jót tenne az ágazatnak, ugyanakkor nem okozna bevételkiesést a költségvetésnek.
Szintén A Lényeg című műsorban Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt mondta, hogy a lépéssel a feketegazdaságot is vissza lehetne szorítani, amely már-már ellehetetleníti a tisztességes vállalkozókat.
Szombaton a Híradónak a vidékfejlesztési miniszter azt mondta, folyamatosan dolgoznak a feketegazdaság visszaszorításán. Fazekas Sándor ugyanakkor úgy véli: jelentős bevételtől esne el a költségvetés egy azonnali áfacsökkentés esetén, és az sem biztos, hogy olcsóbbak lennének az élelmiszerek a boltokban, mert a kereskedelemben eltűnhet az árkülönbözet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magas kötvényhozamok
  2012-09-24 19:21:50, hétfő
 
 
Magas kötvényhozamok



Neuman díjjal tüntették ki hazánkban az IMF egyik vezető közgazdászát, aki beismerte, hogy a gazdaság élénkítése nélkül képtelenség helyreállítani az egész világgazdaságot . Okos ember . Biztosan megérdemelte ezt a díjat . Igaz, szinte mindannyian ismerjük ezt az igazságot, amit pontosan az IMF miatt képtelenség nálunk alkalmazni . Úgy látszik nincsennek Magyarországon olyan kiemelkedő közgazdászok, akiknek oda lehetett volna itélni ezt a kitüntetést . Kapásból mondanék vagy ötöt, akik jóval pontosabban kifejezték már nyomorúságunk okait, de megoldást ők sem adhatnak, mert eladósodottságunk mértéke meghaladja fizetőképességünk valószínűtlenségét . Túl sokat akart a szarka, nem bírta a farka .



Globalizált világgazdaságunk részvényesei többet vesznek ki maguknak, mint amit az egész emberiség megtermel ! Csak adósságszolgálatának a mértéke megbénítja egyes államok gazdaságát . Megszüntek a határok, így a tőke szabadon vándorolhat, s versenyezhet helyi társadalmak közt . A tőzsdék egyre nagyobb veszélyt jelentenek a szuverén nemzetek számára, területi integritásuk feladására késztetheti őket . Jöhet mindenféle haladó közgazdász professzor, elől hátul diplomás léhűtő hazánkba, ha nem látja milyen eredményt produkál nálunk a szabad piac önellenőrző rendszere .



Magyarországot kirabolták a XX-ik század alatt egy negyedszázadot kivéve, amit Horthy Miklós kormányzósága alatt élt meg a magyarság . Trianonban megfosztották hazánkat perifériájától, bányáitól, erdeitől, sójától, elloptak mindent, amit a magyarság létrehozott ezer év alatt . A második vesztes háborút követően azonnal visszaállították a korábbi képtelen állapotot, sőt olyan kártétel megfizetésére kötelezték hazánkat, hogy belenyomorodott, ráadásul egy kommunista, nemzetromboló diktatúrával a nyakán, ami a jövőképét is elvette tőle . Múltunkat elhazudták, jelenünket megnyomorították, jövőnket elrabolták előlünk .



Mára beért a nemzetközi romboló pénzrendszer . Nélkülözhetetlennek képzelik magukat, mert kiépítették önálló gazdasági és politikai hálózatukat a földön, ahol csak az ő váltóeszközeit fogadják el a pénzváltók . Megszüntek a korábbi zárt társadalmak, reánk erőltették a monopolizált, nemzetközi bevásárló központokat, ahol ugyanazokat az árúkat találjuk, járjunk bármelyik országban . Legnagyobb összeg a szállítást jelenti . Ez az olajra épülő társadalom idegenek kezébe került . Mindent eladtak már, amit a nemzet magának teremtett . Vízműveinket, csatornahálózatunkat, elektromos áramszolgáltatóinkat, gázvezetékeinket, telefonvonalainkat, mobilszolgáltatóinkat, internetszolgáltatóinkat, mind idegenek működtetik, bármikor kivonhatják azokat tőlünk ! Az államot azért hoztuk létre magunk fölé, hogy legjobb tudásuk szerint működtessék a közösség szolgálatára létrehozott javainkat .



Ez az állam esküdött össze saját megbízói ellen ! Háttéralkut kötöttek, titkosítások mögé bújva hallgatják el előlünk azokat a korábbi szerződéseket, amelyeknek alapján büntethetetlenek maradtak a hazaáruló politikusok . Azon mesterkedik a bankárok vezette birodalom, hogy a tönkretett társadalmak maradékát átvezeti egy világpénzt működtető szuperállam keretei közé, ennek fejében elengedi mindenki tartozását, de ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra is ő vezethesse a pénzügyeit . Mit nyernénk ha a valamikori aranyalapú dollár helyébe amerót vezetnének be ? Ha ők maradnának, akkor semmit !



Elektronikus pénz használatának bevezetésével nem lesz szükség bankárokra sem . Államra sem ! Mindenki egy általános törvény szerint csatlakozik majd ebbe a rendszerbe . Megszűnik a tőzsde maffiarendszere is azonnal ennek a rablóbandának az eltűnésével . Sajnos a nyitott határok miatt képtelenség ellenőrizni egy adott összeg eredetét, ha belső erkölcsi gátak nem ellenőrzik a személyt magát . A pénz magában is problémát jelent, mert a mindennapi kenyéren kívül, még többet akar magához ragadni a jövő biztonsága nevében . Ezzel elrabolja a megélhetés lehetőségét azoktól, akiknek elegendő lenne amúgy az isteni manna .



Az új pénz bevezetésekor gátat kellene vetni azok elé, akik korábban kisajátították szervezetük segítségével az egész földet . Ki kell mondani hangosan, hogy egy bizonyos összeg felett, senki sem rendelkezhet a közösség vagyonával . Tudom . A példa azt mutatja, hogy bizonyos izgága elemek a felszínre vetődnek megint, mert lételemük mások megrövidítése . Senki sem egyenlő az igaz, de legyenek szabályok . Mindenki vegyen részt a társadalom működtetésében, annak hasznos tagja legyen, ne csak a haszon élvezője . A káros szenvedélyeket meg kell szüntetni törvény erejével . Ma hatalmas jövedelmet hoz mások megnyomorítása egyeseknek . Tesla elméletét az egész emberiség használatára kellene kiépíteni, paradicsomi állapotokat teremtve ezzel mindenki számára . Ne csak öncélú oktatás legyen, hanem az életre neveljen az iskola .



A médiabirodalomból is, hasonlóan középkori királyaink rendelkezéseihez ki kell rekeszteni a kirekesztőket . Közelébe se férközhessenek a közpénzeknek, államigazgatásnak, közvéleményformáló tevékenység végzésének . Teljes mellőzése szükséges azoknak, akik eddigi tevékenységükkel ezt a csődhelyzetet megteremtették . Keressük meg azokat a királyokat, hercegeket, grófokat, bárókat, mágnásokat, akik aljas érdekből vezérelve, eldeformálták az emberiség lelkivilágát . Forradalmárokat, anarchistákat, nihilistákat, a társadalom rombolóit el kell távolítani az új világ vezetői mellől . Ne lehessen hátsó érdekből törvényt alkotni . Legyen mindössze tíz parancsolat a törvény, és tiszta lélekkel itélkezzen az igazság nevében emberek között . Próbáljunk tökéletessé válni mindannyian, a megtévelyedetteket vezessük vissza a jó útra .



Örök életre feledjük el a kamatos kamat emlékét, a tőzsdecápákat, a recesszió tudatos okozóit, mindenkit, aki ezt a rendszert létrehozta, és működtette két és fél évszázadon át . Ott van az a rengeteg város, éjjel-nappal működő pokol, ahol a bűn diadalmaskodik fiatal lelkek felett . Elhagyott templomok sora, harácsolt vagyon, senki sem akar tudomást venni most róluk . Erdélyben erőltetett menetben építik a hagymakupolás templomokat, ami tájidegenül hat karcsú templomtornyok között . Mecsetek, minarettek erdeje övezné őket, ha valóra válna egyesek elképzelése . Ugyanúgy tájidegen itt minden zsinagóga, szabadkőműves gyülekezőhely, amelyek titkosan működnek, aláásva egy nemzet, a közösség alapjait ! Semmi keresnivalójuk sem lehet ezeknek a titkos társaságoknak egy nyílt társadalomban ! Azok a magas kötvényhozamok támogatják ennek a lehetetlen helyzetnek a létrejöttét, ahol a számok önálló életre keltek . Kipukkad majd a lufi ? Pukkadjon ! De tanuljunk belőle, s a szemfényvesztőket zavarjuk el a közéletből .





VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.