Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
az argentin elnök kiosztotta az IMF-et
  2012-09-28 22:08:58, péntek
 
  az argentin elnök kiosztotta az IMF-et


Az argentin elnök indulatosan visszautasította kedden a Nemzetközi Valutaalap kritikáját, amely szerint kormánya megbízhatatlan adatokat szolgáltat az ország gazdaságáról. Cristina Fernández egyben rámutatott, hogy az IMF hibás a világgazdasági válságért.


Cristina Fernández


Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója előző nap így fenyegetőzött: "utoljára figyelmezteti" az argentin kormányt, hogy december 17-ig közölje a valódi inflációs és növekedési adatokat, különben szankciókra számíthat. Az argentin statisztikai hivatal szerint az elmúlt 29 hónapban havi egy százaléknál kisebb volt a pénzromlás, a fogyasztók szerint viszont ennek legalább a kétszerese.
"Ez az utolsó sárga lap nekik. Remélem, el tudjuk kerülni, hogy piros lapot kelljen bemutatni, de ha nem igazodnak a szabályokhoz, nem a valódi adatokat közlik, akkor (azt kell mondanom, hogy) minden játékos egyenlő, nem számít, milyen jól futballoznak" - jelentette ki Lagarde.

Cristina Fernández az ENSZ Közgyűlése ülésszakán felszólalva kigúnyolta a kormányának szóló figyelmeztetést:




"hazám nem labdarúgóklub, hanem szuverén ország, amely önállóan hozza döntéseit, és nem hajlik meg semmilyen nyomás alatt, nem beszélve a fenyegetésekről. A 30-as évek óta nem volt ilyen súlyos gazdasági és politikai világválság" ? mondta. Hozzátette, hogy nem tűr el kritikát egy olyan szervezettől, amely "bűnrészes volt Argentína egy évtizeddel ezelőtti gazdasági összeomlásában, és szerepe volt az Európát valamint az Egyesült Államokat jelenleg sújtó bajok kialakulásában is".
(MTI nyomán)



Ami kimaradt és lényeges volt Cristina Fernandez beszédéből, hogy említette, hogy a férje volt az előző elnök, aki ki merte mondani először az IMF-nek, hogy MENJENEK A POKOLBA !!! Majd ezekután "váratlanul" meghalt a férje és ezért választotta meg az országa őt, aki ugyanazt a harcot folytatja a leigázó hatalmakkal szemben.

Valamint az is lényeges, hogy Argentina is tagja a 130 tagországból álló NAM-nak, aminek fő céljai között csak egy pont az IMF kiebrudálása országukból. Tehát Cristina Fernandez beszédével a 130 tagállamot IS KÉPVISELTE !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a jobboldal gréczyzsoltra talál
  2012-09-28 20:56:29, péntek
 
  Amikor a jobboldal gréczyzsoltra talál

2012. szeptember 28. 11:00:30

Nehéz szavakat találnia a tisztességes, értékekben gondolkodó embernek arra a minősíthetetlen, szabad szájú és hazug pocskondiázásra, amellyel Bayer Zsolt újságíró Dr. Ángyán József professzor urat és önzetlen munkásságát illette. Olvasva a gátlástalanul mocskolódó sorokat, szemenszedett hazugságokat, elfogult ex cathedra kijelentéseket, az emberben óhatatlanul felmerül, hogy van-e ennél lejjebb, ami az újságírást illeti.

Bizonyára joggal várja el az olvasó, hogy álláspontomat, címbeli utalásomat itt és most tételesen igazoljam. Nem fogom megtenni. Bayer úr szösszenetébe annyi tisztelettudás, kulturáltság és alázat sem jutott, hogy mondanivalóját a tisztán látó emberek számára olvashatóvá tegye. Bayer úr szemérmetlenül csúsztat, gerinctelenül hazudik. Csúsztat, amikor összemossa a Népszabadságot Ángyán Józseffel, sőt ezeket egyként állítja be. A valóságban mindössze arról van szó, hogy a Népszabadság beszámolt a professzor úr jelentéseiről, miközben azokról a hagyományosan jobboldali orgánumok mélyen hallgatnak. (Ez alól éppen a Magyar Hírlap volt kivétel, ahol néhány hónappal korábban egyes szerzők kiálltak Ángyán József mellett.) Hazudik továbbá, amikor háborús propagandalapokat idéző stílusban világgá kürtöli a minisztérium által dogmává emelt tételt: a földhaszonbérleti pályázatokon kivétel nélkül helybéliek nyertek (holott tudjuk, hogy budapesti ügyvédek, városi vállalkozók és vidéki "nagyfiúk" vitték el a földek nagy részét, legtöbbször a helyi gazdák elől).

Elsőre nehéz eldönteni, mi állhat Bayer úr levele mögött. A valóság azonban ijesztő: az újságíró, pontosabban "gazdái" jól ráéreztek a konzervatív többség tespedtségére, végtelen bizalmára, békeszerető és örökké türelmes természetére, és ezzel alaposan vissza is élnek. Mert sokak hozzáállása ez: amit nem hiszünk el a szemünknek, azt elhisszük Bayer Zsoltnak, aki arra is képes, hogy a menthetetlen intézkedések (földhaszonbérlet, KÖH megszüntetése, vasúti járatszám-csökkentés, elégtelen elszámoltatás, a tisztességes emberek sorra lemondanak a kormányban, Cselovszki a műemlékvédelem élén, stb...) miatt elbizonytalanodókat "hitükben" megerősítse.

Bayer Zsolt egy igazi szerepjátékos: neki a radikális hangvételű, tabudöntögető, a kemény kiszólások és beszólások megmondóemberi jelmeze jutott a szerepgyárban. Szeretik is sokan ezért, ő ugyanis olyat is el tud adni, amit a "nagykonyhán" már nem lehetne. Népszerű tehát Bayer úr a radikálisabb (értsd: gyökeresen gondolkodó) jobboldaliak, konzervatívok, nemzetiek körében, hiszen nyíltan beszél a cigányságról, a zsidóságról és más - a nagypolitika által tabuként kezelt - kérdésekről.

Kérdés csupán az, hogy Bayer Zsolt lehet-e hiteles számunkra pusztán azért, mert írásaiban tabukat döntöget? Talán. De egy ilyen ömlengés után ez már nem kérdés. Bayer Zsolt egyértelműen bebizonyította, hogy a magyar jobboldalon pontosan ugyanazt a csahos szerepet tölti be, mint a Demokratikus Koalíció esetében Gréczy Zsolt. Már maga a szerep is szánalomra méltó, visszataszító.

Bayer úr az újságírásban a legalantasabb szerviens szerepét kéjelegve játssza el a magyar jobboldali emberek helyeslése vagy éppen - remélem - tiltakozása mellett. Neki az olvasó éppúgy lényegtelen körülmény, mint az igazság, hiszen a cipőtalp fényesítése által várhatóan további előkelő helyeket fog még magának megszerezni.

Bayer úr becstelenné vált. A jövőben nem méltó arra, hogy olvassuk - megkímélve magunkat ezáltal attól, hogy a Gyurcsány-szimpatizánsok szintjére süllyedjünk. Ami pedig azt illeti, a Magyar Hírlap olvasottsága és küldetése érdekében igazán megválogathatná, hogy milyen szerzőket alkalmaz.

Hetzmann Róbert

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=104756
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Mennyi parancsolatra lenne ma szükség
  2012-09-28 19:57:58, péntek
 
 
Mennyi parancsolatra lenne ma szükség

Napjainkban alaposan eltérnek attól az ősi tapasztalattól, hogy mindent szabad kivéve azt a néhány dolgot, amit nem . Ma már semmit sem szabad azon kívül, amit az egyre vastagodó törvénykönyvekben megengednek nekünk ! Így lett a tíz parancsolatból kétszáznyolcvannégyezerhatszázhuszonkettő paragrafus mára ! Jobb ez így nekünk ? Az ügyvédeink garmadájának biztosan, mert így minden cselekedet erkölcsi alap nélkül is jogosnak tekinthető a szófacsarás tudománya által . Igazságtalan ugyan, de jogos ! Erkölcstelen, de mégsem ütközik a jogrendszerünkkel .

Szomorú dolgok ezek, de tehetünk-e ebben a környezetben valamit ellene ? Delegációk érkeznek Nyugatról, akik csak a saját forrásaikból tájékozódnak, eszükbe sem jut meghallgatni, hogy mit kiván a magyar nemzet . Békét, szabadságot, nyugalmat, testvériséget, szeretetet, egyenlő elbírálást velünk szemben . Horthy Miklós kormányzó negyedszázad leforgása alatt Magyarországot Európa egyik legfontosabb nemzetévé emelte vissza, miközben a vagyona egyetlen pengővel sem gyarapodott a regnálása után sem . Sokan nem szeretik, a politika propagandagépezete elidegenítheti még a saját édesanyánkat is mellőlünk .

Egyesek azért támadják, mert túlzottan is kesztyűs kézzel bánt a zsidókkal, mások a zsidótörvények meghozatala miatt nehezményeznek rá . Erről az időszakról még ma sem lehet indulatok nélkül vizsgálódni . Igazából, csak egy furcsa kisebbség követel magának nagyobb elismerést, mint amit megérdemelne . Rengetegen szenvedtek a két világháború következményeitől Magyarországon, de mindenhol nehéz volt ekkor Európában, legyen az zsidó, vagy keresztény . Csak a holokausztról hallunk szinte minden órában, ami ráadásul nélkülözi a valóságon alapuló tényeket . Mások is szenvedtek a zsidók vezette kommunizmus tevékenységei alatt . Európai nemzetek lettek háttérbe szorítva a nyomakodó forradalmárok különös tevékenységei miatt .

Elitélik a horogkereszt, ami a napot jelképezte jóval korábban, mint amióta a zsidóság megszerezte a médiabirodalom feletti felügyeletet . Ki kell mondani az igazat, mert ezek a sokágú csillagokat kisajátító sátánista tolakodók teljesen megszállták a környezetünket . Mindenhol érezni a jelenlétüket . Rombolnak, gyűlölködnek, még otthon sem lehet nyugta az embereknek . Országot akartak maguknak más földjén, de egyikük sem lelte meg hazáját ott, hanem továbbra is ájvékolnak az őket befogadó nemzetek ellen . Európa népei, népcsoportjai sokezer év alatt alakultak ki ott, ahová sodorta őket a történelem, vagy biztos megélhetést találtak maguknak . Nem véletlen szállták meg hegyeinket a tótok, mert határon innen és túl bújkálhattak egyszer balra, másszor jobbra, mikor kik üldözték őket .

Eközben hazánk Szent Királyokat adott Európának . Királyi családok hordozzák ma is Atilla királyunk vérét, a Turul nemzetség vérvonalában . Még sem lehet együtt említeni szkítákat, hunokat, avarokat, magyarokat a Magyar Tudományos Akadémia történészei szerint . Róma előremenekült az egyre jobban terjedő kereszténység vezetésébe, pedig ők okozták Isten fia halálát maguk, a zsidók követelésére . Megváltoztatták a tényeket mára, eltérítették az ügyefogyott keresztényeket, akik mára judeo keresztények lettek . Cionisták ! Miközben hülyére neveti magát a zsidó kisebbség minden országban . Kisebbségben vannak, de érdekes módon, vezetésben kifejezett többséget képviselnek mindenhol .

Nem az írigység beszél belőlem . Csináld te is mondta egyszer valaki nekem, de mi lenne, ha mindannyia úgy élnénk mint ők ? Mennyi parazitát képes eltartani egy ember, egy nemzet, vagy egy adott terület ? Megtiltják Európának, hogy említeni merje ezeréves gyökerét, a kultúraalkotó kereszténységet . Mi lenne ha megtiltanák a kutyának, hogy ugasson ? Ha nem nevezhetjük nevén a kígyót, miként figyelmeztetjük gyermekeinket az általa képviselt veszedelemre ? Még azt a néhány parancsolatot is ők adták nekünk Mózesen keresztül . Az ószövetség ódon sorait kidobták magukból sokan, hiszen Isten Fia új szövetséget kötött mindenkivel, mielőtt megfeszítették volna érte !

Nincsenek kiválasztottak ! Vagy úgy is mondhatnánk : mindannyian azok vagyunk, kivéve azok, akik ezt nem fogadják el Jézus Krisztus személye miatt . Zsidók egészen más törvények szerint élnek, mint az emberiség többi alanyai . Számukra életfontosságú az elkülönülés, de magukban élni képtelenek parazita életvitelük miatt . Szent könyvük, a Talmud tanításait követik mindannyian, ami elfogadhatatlan a világ nemzsidó népei számára . A tízparancsolatot maguk közt értelmezik csak, a többiekkel szemben nem kötelező betartani . Mi birkák viszont aszerint élünk még ma is, figyeljük a pásztor mozdulatait, lessük szavait, pedig mostanában nem üzen nekünk a Templomból senki, mert bármit is mondanának, ütközne a Biblia korábbi értelmezéseivel .

Eltérítették a Vatikán intézményrendszerét, ahol a kereszténység felszámolásán dolgoznak a világ magasan képzett papjai . Szinte minden bíboros kikeresztelkedett zsidó . Ilyen tehetségesek lennének ők mindannyian, vagy valami más van a dolgok mögött ? Ha egyszer kikeresztelkedtek ezek a kiválasztottságukban tetszelgő egyedek, akkor miért olyan fontos átvenni irányítását annak az intézménynek, amelynek az alapítóját kereszthalálra itélték véreik kétezer évvel ezelőtt . A rabbi pontosan az ellenkezőjét tanítja a zsidóknak, mint amit velünk akarnak elhitetni magukról . Nem véletlen az sem, hogy a muzulmán vallás már megalakulásakor élesen elhatárolódott a többi vallástól . Ők egyedül Istent istenítik az imáikban .

Rabbik tanítása csak sunyi lavírozgatás a különböző egyházak alapelemei között . Jószágokként terelgetnének, megfejnének, nyírnának ha tehetnék .Mindent felvásárolnak körülöttünk a játékpénzükkel, ha megengedjük nekik . Papírfecnikre cseréljük anyaföldünket, vagy nekiállunk megvédeni az idegenektől a javainkat ? Van nekünk Alkotmányunk ! Ezeréves, vagy talán annál is több . Vissza kell állítani a Szent Korona Tan örök törvényeit, amelyek néhány paragrafusból állanak csupán, mégis erkölcsi irányt mutatnak a tisztesség betartása irányába .

Meddig egészítgetjük halomra kiegészíthetetlen törvényeinket ? Nem tehetik semmissé kedvük szerint a történelmi Magyar Alkotmányt . Jelen helyzetünkkel ütköznek egyes elemei, így ezeket az ütközőpontokat tárgyaljuk újra . Hazánknak egy komoly vezetőre van szüksége, legyen az király, kormányzó, vagy államelnök, mindegy, de vezessen a vezető, irányítson bennünket egy szebb jövő felé, amíg ez a térség kiegyezik önmagával, és megbocsát az ellene vétkezőknek . Alapos megbánás nélkül nincs és nem is lehet bűnbocsánat . Éljünk a tízparancsolat szerint mindannyian, de ne engedjük megosztani nemzeteinket a zsidók által . Vissza kell venni a pénznyomtatás szuverén jogát tőlük, és ha megegyezünk a világpénzről, azt ne a korábbiak szolgáltassák nekünk kamatra többé . Mindent vissza kell államosítani tőlük, amit ezek a nemzetközi szélhámosok a saját birodalmuk érdekében létrehoztak szuverén államok közpénzeiből !



VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kipa a független magyar bíróságon
  2012-09-28 19:56:57, péntek
 
  Kipa a független magyar bíróságon

2012-09-28 09:55:59

Dániel Péter vádlott ,,Cahal" (izraeli hadsereg) feliratú kipában ücsörgött a siófoki bíróságon, ügyének tárgyalásán. Az a kérdés, mit keresett ez a tökfödő a független magyar bíróság egyik tárgyalótermében? Mi az oka annak, hogy az izraeli hadsereg egy kipa formájában jelen lehetett az ítélethirdetésen? Ez nem provokáció?

Horthy-szobor felállítása és ,,minden egyéb hasonló cselekedet" alkalmas lehet a társadalmi ellentétek ,,kiélezésére és elmélyítésére" - érvelt ítéletében a siófoki bíróság nagyméltóságú elnöke. Kovacsics doktornak azonban semmi baja nem volt a dánieli kipával. A ,,Cahal" feliratú kipa látványa - a Horthy-szoborral ellentétben - bizonyára nem osztja meg a magyar társadalmat. A háborús bűntettek sorát elkövető izraeli hadsereg kipája, illetve ennek a látványa bizonyára elősegíti - idézzük Kovacsics doktor tegnapi szavait - ,,az egész nemzet szempontjából kívánatos társadalmi béke megvalósulását".

Kedves honpolgárok! A jövőben teszteljük nyugodtan a bírákat. A tárgyalóteremben tessék viselni ,,Wehrmacht", vagy ,,SS", vagy ,,Allah akbar" feliratú, palesztin nemzeti színekben pompázó kipát - az ötletek sora folytatható. Ha a ,,Cahal" kóser a magyar bíróságon, akkor ezekkel sem lehet baj. Ebben az értelemben is precedensértékű a tegnapi ítélet. Dr. Kovacsics István bíró úr tényleg történelmet írt.

hunikum.info - nemenyi.net

http://www.hunikum.info/Kipa_a_fuggetlen_magyar_birosagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2008-ban Orbán Viktor is megszavazta a megszorításokat
  2012-09-28 18:47:08, péntek
 
  Ma már jól tudjuk: mást mond és mást cselekszik, ne is figyeljünk oda, mit mond!...KJ

2008-ban Orbán Viktor is megszavazta a megszorításokat

A miniszterelnök reggeli rádióinterjújából ismét kiderült: az újabb IMF-megállapodás megszorításokat fog jelenteni az adófizető magyarokra nézve. Orbán Viktor ugyanis ezt mondta a Gyurcsány-kormány által megkötött és a Bajnai-kormány által végrehajtott megállapodásról: "A bankoknak valamivel több mint 600 milliárd forintban gyorssegélyt, föltőkésítést adtak (sic!), és ezért, hogy a bankok pénzhez juthassanak az IMF-en keresztül, Magyarországnak csökkentenie kellett a nyugdíjakat, a béreket és a szociális kiadásokat."

A Fidesz elnöke azonban elszólta magát. Nem tájékoztatta arról a magyar embereket, hogy a bankok "ingyenebédjét" (hivatalos nevén A pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítéséről szóló törvényjavaslatot), így az adófizetők megszorítását a 2008. december 15-i végszavazás során nem csak az MSZP, hanem vele nagykoalícióban a Fidesz és a KDNP, köztük Áder János, Kósa Lajos, Kövér László, Lázár János, Matolcsy György, Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Semjén Zsolt, sőt személyesen Orbán Viktor is megszavazta. A miniszterelnök elszólása előrevetíti: egy újabb IMF-megállapodás szintén nagykoalíciós egyezség eredményeként fog létrejönni, a hitel árát pedig ismét nem az extraprofitot bezsebelő és külföldre menekítő multinacionális nagyvállalatok, bankok fogják megfizetni, hanem a megszorítások miatt egyre nehezebb helyzetben levő kisemberek.

A Jobbik ezért elutasítja az elmúlt 22 év pártjai által megkötött, illetve megkötés előtt álló IMF-megállapodásokat, mert az ország csak a rossz és tragikusan rossz közül választhat. A nemzeti ellenzék e helyett a takarékos állami gazdálkodást, a kormányzati luxuskiadások végleges megszüntetését, az államadósság-törlesztés átütemezését követeli. Az így felszabaduló forrásokat a hazai kis- és középvállalkozások megsegítésére, a válságból való kitörést jelentő ágazatok (ipar, mezőgazdaság, turizmus, kutatás-fejlesztés) támogatására kell fordítani.

Volner János frakcióvezető-helyettes, a Jobbik alelnöke


http://www.youtube.com/watch?v=5srmbCV9tRM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tárki: a magyarok véleménye annyira negatív, hogy már nem tu
  2012-09-28 18:45:19, péntek
 
 
Tárki: a magyarok véleménye annyira negatív, hogy már nem tud romlani
2011. augusztus 16. | 07:29 MTI - STOP

Akár a saját anyagi helyzetet, akár a gazdaság helyzetét értékelik, a magyarok véleménye olyannyira negatív, hogy hosszú ideje - függetlenül a reálfolyamatoktól - már nem tud romlani - derül ki a CEORG (Central European Opinion Research Group) kutatási együttműködés keretében készült legfrissebb Tárki-kutatásból, amelyet a visegrádi négyek országaiban készítettek.

A kutatás eredményeit összegző, az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzés szerint ugyanakkor továbbra is a magyarok körében reménykednek legtöbben a gazdasági helyzet javulásában.

A közlemény szerint, miközben hosszú évek óta változatlanul tízből csupán egy magyar értékeli jónak saját és háztartása anyagi helyzetét, a többi visegrádi országban élők körében ez a mutató romlott az elmúlt fél évben. Ez a megállapítás egyaránt érvényes a 2011 elején az elmúlt hét év legjobb mutatóit produkáló csehekre és lengyelekre, valamint az utóbbi években magukat egyre rosszabbul érző szlovákokra is. A lengyel adatpont azonban még így is egy 2007 elején kezdődött javuló trendbe illeszkedik, míg Csehországban immár hosszú ideje 35 és 40 százalék között alakul az elégedettek aránya.

A magyarok 2007 óta tartó növekvő derűlátása 2011 közepére egyértelműen megtört, és ezzel csatlakozni látszanak a többi visegrádi országban az évtized közepe óta megfigyelhető enyhe negatív trendhez. Ennek nyomán ma a magyarok mindössze 15 százaléka reméli háztartása anyagi helyzetének javulását a következő egy évben. Csehország esetében megfigyelhető, hogy a várakozások 2009 közepe és 2010 eleje között hirtelen javultak, majd a mutató mostanra újra elérte a két évvel ezelőtti mélypontot. A várakozásokban megmutatkozó különbségek az országok között továbbra sem számottevőek, különösen ha azokat a helyzetértékelés terén látható különbségekkel vetik össze.

A kutatók szerint, mivel az ország gazdasági helyzetének megítélésében a magyarok véleménye már korábban is nagyon negatív volt, a 2006 közepe és 2007 eleje közötti, statisztikailag is érzékelhető romlás óta a magyarok között alig akad olyan, aki pozitívan vélekedne ebben a kérdésben. A magyarok kirívóan negatív helyzetértékelésén - a többi országgal ellentétben - a gazdasági válság sem hagyott nyomot. A visegrádi régióban az elmúlt fél évet a gazdasági helyzet megítélésében a stagnálás (Lengyelország, Magyarország) illetve enyhe romlás (Csehország, Szlovákia) jellemezte - írták az összegzésben.

Az elmúlt fél évet a gazdasági helyzettel kapcsolatos várakozások terén a pesszimizmus növekedése jellemezte a visegrádi országokban élők körében, a lengyelek kivételével. Csehországban, ahol különösen szembetűnő a derűlátók arányának csökkenése, és Magyarországon a borúlátók térnyerése egy javuló trendet tört meg, míg a szlovákok esetében a mutató értéke nem volt ilyen alacsony 2004 óta. A többi országban megfigyelt változások nyomán a magyarok mellett a lengyelek a legkevésbé pesszimisták a régióban. Összességében azonban a legkevésbé borúlátó nemzetek esetében is csak tízből ketten várnak fellendülést, a többség még ezekben az országokban is stagnálásra vagy romlásra számít - áll a közleményben.

Megjegyzés: A szavazni tudók 50%-a nem választ egy pártot sem! Helyes Azt javaslom, senki ne szavazzon senkire! Volt értelme 22 év alatt??? Ez olyan, mint ha arról választhatna a lakosság, kinek a keze által veszejtődjön el ebben a nagy áldemokráciában! Én majd CSAK AKKOR megyek szavazni, ha a Szent Korona Országára lehet szavazni, akkor viszont mindenkinek ajánlani fogom... KJ

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farage - Elkezdődött a végjáték
  2012-09-28 18:44:18, péntek
 
 
Farage - Elkezdődött a végjáték

2012/09/26 KingWorldNews - Idők Jelei

Nigel Farage, az Európai Parlament tagja, a King World News-nak adott interjúban arra figyelmeztet, hogy "a végjátékhoz érkeztünk". A képviselő beszélt az aranyról és az egyre tornyosuló globális problémákról, de előbb halljuk mit mond a jelenlegi válságról:


"Most az történik, hogy mivel az eurózóna válság annyira komoly, a közvélemény egész Európában olyan sebességgel fordul az egész projekt ellen, hogy megpróbálják az ügyletet minél előbb nyélbe ütni és lezárni, mielőtt az emberek felébrednének és rájönnének, mit tettek a nevükben."

"Erről szól a dolog. Egy 50 éve tartó politikai projekt végjátékához érkeztünk, ami nagyon drámai végkifejlethez érkezik az elkövetkezendő két év során..."

"A végjáték számukra az összes európai nemzetállam és a nemzeti demokrácia fogalmának eltörlését jelenti, átadva minden hatalmat, amivel a mi értelmezésünk szerint egy normális ország rendelkezik, tehát minden hatalmat ennek az új európai politikai osztálynak."

"Ez a birodalmi ambíció a kezdetektől fogva jelen volt, de mindezidáig szándékosan rejtve maradt. Azt kell mondjam, hogy ami Európa többi részét illeti eléggé pesszimista vagyok. Függetlenül az északon folyó demokratikus lázadásoktól, Európa nagy részén a jelenlegi hatalom kezében a korbács és ők vannak az irányítói székben. Európa nagy részén folytatni fogják ezt az őrült projektet, de lesznek országok, amelyek képesek lesznek kiszabadulni belőle."

"Az Egyesült Királyság jó pozícióban van, a Cseh Köztársaság talán rendelkezik annyi bátorsággal, hogy képes legyen megállítani. Finnország talán rendelkezik a bátorsággal, hogy megállítsa, de azt hiszem, hogy a többiek mennek tovább ezen a teljesen ostoba úton."

"Folyamatosan gyűjtjük a nagyobbnál nagyobb problémákat a gyerekeink és az unokáink terhére. Előbb vagy utóbb ki kell, hogy fizessék a számlát és minden egyes évvel drámai mértékben megnehezítik ezt."

A remény, és itt most az Egyesült Királyságra utalok, hogy a most előterjesztett egyezmény annyira extrém, hogy a brit lakosság számára teljes mértékben felháborító lesz. Egyre közelebb kerülünk ahhoz a pillanathoz, hogy a britek végre népszavazást tarthassanak a kérdésben és megszabadulhassunk ettől az egésztől. Tehát Nagy-Britannia számára azt hiszem, van ok némi derűlátásra az elmúlt hetek eseményeit tekintve, de nagyon aggódom Európa többi részéért."

Farage, akinek az arannyal kapcsolatos jóslatai rendkívül pontosnak bizonyultak, a következőket mondta a nemesfémről:

"A nagy esést követően az arany árfolyama jelentősen visszaerősödött. Jelenleg inkább shortolnék mint longolnék, de azt hiszem, a piacoknak időre van szüksége, hogy megemésszék ezeket a hatalmas politikai lépéseket, amelyeket a világ színpadán láttunk. A bankrendszerrel kapcsolatos félelmek egy rövid időre, természetesen hamisan, de gyengültek.

Tehát jelenleg nem gondolom, hogy az arany árfolyamában komoly mozgást látnánk bármilyen irányban. De alapvetően a longolás mellett maradnék, mert ezek az adósságproblémák, a pénznyomtatás miatt keletkező problémák és a bankrendszert fenyegető problémák nem múltak el. Egyik sem. A piacok jelenleg nem erre összpontosítanak, de hamarosan ismét ezt fogják tenni."

A teljes interjú angol nyelven itt meghallgatható: LINK

Az alábbi videón Nigel Farage az Európai Parlamentben, egy héttel ezelőtt elhangzott felszólalása látható, amely során José Manuel Barroso évértékelő beszédére és az európai föderáció megalakítására vonatkozó javaslatára reagál:


http://www.youtube.com/watch?v=TP5JraeuBFI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkanélküliség: így kozmetikázza a kormány az adatokat
  2012-09-28 17:07:13, péntek
 
  Munkanélküliség: így kozmetikázza a kormány az adatokat
2012, szeptember 28 - 10:32


Magyarországon 3 millió 914 ezren dolgoztak az idén június-augusztusban, 77 ezerrel többen mint 2011 nyarán - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A közmunkaprogram tökéletes arra, hogy kozmetikázzák az adatokat.

A foglalkoztatottak létszáma 2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Még rosszabbá vált a fiatalok helyzete

A 15-24 éves foglalkoztatottak - egyébként is alacsony - létszáma 213 ezerre csökkent, foglalkoztatási rátájuk pedig 0,2 százalékponttal, 18,4 százalékra mérséklődött az egy évvel korábbihoz képest.

Az idén nyáron, június-augusztusban 456 ezer munkanélküli volt Magyarországon, ami 10,4 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, 0,4 százalékponttal alacsonyabbat az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Vérlázító csúsztatások

Mint tudjuk, a közmunkaprogram kitűnően alkalmas arra, hogy kozmetikázzák az adatokat - a mostani 200 ezer közmunkás számát további 100 ezerrel növelnék jövőre. Így lehet az, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a KSH frissen közölt munkaerő-piaci adataira hivatkozva nagy mellénnyel közölhette: több mint két éve emelkedik a foglalkoztatottság. Bicskanyitogató módon indokol a tárca: szerintük a munkahelyvédelmi akcióterv segít ott, ahol erre a legnagyobb szükség van, például a fiatalok esetében. (Ezért dolgoznak kevesebben? - a szerk.)

Még egy gyöngyszem az NGM-től: a magyar gazdaság ezzel képes lehet fenntartani azokat a pozitív munkaerő-piaci tendenciákat, amelyek a kedvezőtlen külpiaci környezet negatív hatásai ellenére a kormányváltás óta folyamatosan érvényesülnek.

MTI nyomán barikad.hu


http://barikad.hu/munkanelkuliseg_igy_kozmetikazza_a_kormany_az_adatokat-20120928
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyinak fontos Izrael biztonsága
  2012-09-28 16:42:11, péntek
 
  Martonyinak fontos Izrael biztonsága

2012, szeptember 28 - 12:22


Magyarország elkötelezett Izrael biztonsága mellett - mondta Martonyi János New Yorkban.

Martonyi János külügyminiszter New Yorkban megbeszélést folytatott palesztin kollégájával, Rijád al-Malkival. Magyarország értékeli, hogy a palesztin fél kész egyeztetni az Európai Unióval és tagországaival a közel-keleti helyzetről - tudatta a Külügyminisztérium az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ENSZ Közgyűlésének ülése alkalmával tartott találkozón Rijád al-Malki ismertette a néhány nappal korábban Izraelnek átadott palesztin javaslatcsomagot és hangsúlyozta, hogy kétoldalú megoldás szükséges a palesztin-izraeli konfliktus hosszú távú rendezéséhez.

A megbeszélésen érintették a várható kezdeményezést a palesztin státusszal kapcsolatban az ENSZ-ben - közölték. Hozzátették, a magyar és a palesztin külügyminiszter egyetértett abban, hogy csak a közvetlen izraeli-palesztin tárgyalások hozhatnak tartós megoldást.

Martonyi János jelezte, Magyarország értékeli, hogy a palesztin fél kész egyeztetni az Európai Unióval és tagországaival. Az uniós tagállamok külügyminiszterei intenzíven foglalkoznak a témával - emelték ki. Rámutattak, hogy Magyarország álláspontját és szavazási magatartását a későbbiekben a szövegtervezet ismeretében az uniós tagállamokkal egyeztetve fogalmazza meg.

A tárca közleményében felidézték, Martonyi János a találkozón hangsúlyozta, Magyarország érdeke, hogy méltányos és igazságos megoldás szülessen. Magyarország elkötelezett a tartós és igazságos közel-keleti béke, a szuverén, életképes és szomszédaival békében élő palesztin állam megalakítása, valamint Izrael biztonsága mellett - hangsúlyozták.

Martonyi János magyarországi látogatásra hívta meg palesztin kollégáját, és közölte, hogy a térségbe tervezett decemberi útján felkeresné a Palesztin Hatóságot is.

A palesztinok várhatóan novemberben, az amerikai elnökválasztás után ismét hivatalosan kérik az ENSZ-től, hogy a világszervezet ismerje el a palesztin államot és vegye fel tagjai közé. Amikor tavaly Mahmúd Abbász palesztin elnök benyújtotta a tagfelvételi kérelmet az ENSZ-ben, Barack Obama amerikai elnök közölte: Washington mindaddig megakadályozza a palesztin állam elismerését, amíg meg nem születik a békemegállapodás Izraellel.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/martonyinak_fontos_izrael_biztonsaga-20120928
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na AZ ILYEN ÉLŐSKÖDŐ GÖRÉNYEKRE MEGY EL AZ ADÓ
  2012-09-28 16:38:24, péntek
 
  NA AZ ILYEN ÉLŐSKÖDŐ GÖRÉNYEKRE MEGY EL AZ ADÓ


Luxusautókat kapnak a Miniszterelnökségen
2012, szeptember 28 - 14:00

Belföld
Friss hírek

autoHegedűs Zsuzsanna szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnöke, aki évi 12 millió ad tanácsokat Miniszterelnökségnek, az Audi A6-os mellé sofőrt is kap. Huszonegyen jogosultak a Miniszterelnökségen gépkocsihasználatra: öten csak hivatali, tizenhatan hivatali és magáncélra is igénybe vehetnek autót, sofőr tíz embernek jár. A Jobbik szerint Magyarország nehéz gazdasági helyzetében, erkölcsi alapon elvárható lenne a politikai elittől, hogy amikor a gépjármű beszerzéseikre sort kerítenek, akkor mértékletességet tanúsítsanak.

A Miniszterelnökség pénteken a kormányzati honlapon tette közzé a dolgozóinak - a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint a KEKKH által - biztosított kommunikációs és informatikai eszközök, valamint gépjárművek listáját.

Mobiltelefont szinte az összes eszközjuttatásban részesülő miniszterelnökségi munkatárs kapott, a kevés kivétel közé tartozik Orbán Viktor, Győri Tibor jogi ügyekért felelős államtitkár és Halasi Tibor, a kormánydöntések végrehajtását felügyelő miniszterelnöki biztos.

Hivatali notebookot 58-an használnak, köztük a miniszterelnök és kereszténydemokrata helyettese, Semjén Zsolt, iPadet viszont csak Giró-Szász András kormányszóvivő, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, Kern Tamás és Mikecz Péter helyettes államtitkár, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Semjén Zsolt kapott.

Internet-előfizetés 33 miniszterelnökségi dolgozónak jár, köztük például Nagy Jánosnak, a kormányfő személyi titkárának, a kormányzat internetes kommunikációjáért felelős Mányai Zoltán helyettes államtitkárnak, Benkő Szilárdnak, a szervezési stáb vezetőjének és Ambrus Jenő protokollfőnöknek.

Ambrus Jenő és Benkő Szilárd hivatali célú autóhasználatra - egy-egy Audi A6-os vezetésére - is jogosult, rajtuk kívül Bali Gabriella titkárságvezetőnek, Radnainé Fogarasi Katalin főosztályvezetőnek és Rahói Zsuzsanna politikai főtanácsadónak jár hivatali autó.

Hivatali és magáncélra 16-an vehetnek igénybe gépkocsit: Fömötör Barna jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár, Giró-Szász András, Győri Tibor, Havasi Bertalan, Kern Tamás, Mikecz Péter és Szijjártó Péter egyaránt Skoda Superbbel jár; a sajtófőnök kivételével sofőrt is igénybe vesznek.

Hegedűs Zsuzsanna szociológus - aki évi 12 millió forintért a társadalmi felzárkóztatást segítő tanácsokat ad a Miniszterelnökségnek -, Kumin Ferenc nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó Audi A6-ossal jár. Utóbbiak maguk vezetik az autót, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökének sofőrt is biztosítanak.

Semjén Zsolt neve mellett egy tavaly gyártott Skoda Superb és egy 2009-es Volkswagen Passat neve olvasható hivatali és magáncélra is használatos autóként.

Magáncélra is használhatja hivatali autóját rajtuk kívül Csallóközi Zoltán politikai főtanácsadó, Gottfried Péter, a kormányfő külpolitikai tanácsadója, Kádár Andrea, a nemzetbiztonsági irodát vezető helyettes államtitkár, Magyar Levente külügyi helyettes államtitkár és Tóthné Kreitz Éva főosztályvezető.

Orbán Viktor nem kap autót a Miniszterelnökségtől. Kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ járművével, sofőrrel megy, ha pedig a Fidesz elnökeként vagy magánemberként utazik, a párt által biztosított kisbuszt használja, amelyet maga vezet és tankol - tájékoztatott az MTI érdeklődésére sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

A Jobbik a mértékletességet szorgalmazná

A Jobbik az állami és szolgálati luxus gépkocsik használatával kapcsolatban még tavaly év elején kezdeményezett törvényjavaslatot, amely tartalmazta a közszférában megvásárolt, lízingelt, bérelt gépjárművek, személygépkocsik beszerzésére vonatkozó műszaki korlátozásokat.

Volner János országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke korábban azt nyilatkozta: pártja tisztában van azzal, hogy Magyarország nehéz gazdasági helyzetben van jelenleg, és úgy gondolják, ha a politikai elit egyes pártjai, elsősorban a mindenkori kormánypártok áldozatvállalást kérnek a lakosságtól, nem egyszer megszorító vagy takarékossági intézkedéseket léptetnek életbe, akkor minimálisan elvárható erkölcsi alapon a politikai elittől, hogy amikor a gépjármű beszerzéseikre sort kerítenek, akkor mértékletességet tanúsítsanak. A jobbikos javaslatot a fideszes honatyák leszavazták. (Így szórja a kormány a pénzt.)

MTI nyomán - barikad.hu

http://barikad.hu/luxusautokat_kapnak_a_miniszterelnoksegen-20120928
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.