Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
Vidéki élet kellemes emléke melegíti szívemet
  2012-10-31 11:10:55, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
3 ok, amiért szükséged van Jézusra!
  2012-10-31 09:33:54, szerda
 
  1. Mert kísért a múltad.

Te nem tudsz visszamenni az időben, Ő viszont igen. A Biblia azt mondja: ,,Jézus Krisztus tegnap, ma, és mindörökké ugyanaz." Ő képes visszamenni a múltban elkövetett bűneidhez, egészen megtisztítani azoktól, és egy teljesen új kezdetet adni neked!

2. Mert szükséged van egy barátra.

Jézus a legrosszabbat is tudja rólad, mégis a legjobbat hiszi veled kapcsolatban. Miért? Mert nem azt látja benned, amilyen most vagy, hanem azt, amivé leszel, miután elkészült veled. Micsoda barát!

3. Mert az Ő kezében van a jövő.

Ki másban bíznál rajta kívül? Az Ő kezében biztonságban vagy ma, holnap és örökké. Ő mondja: ,,Mert csak én tudom, mi a tervem veletek... békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket."

Ha szeretnél személyes kapcsolatba kerülni Jézussal, imádkozz ahogy jólesik, a Szentlélek majd vezet téged,ne aggódj hogy mit mondj! :)

imádkozhatsz például így is:

,,Úr Jézus, mélységesen bánok minden bűnt, amit a múltban tettem. Kérlek, bocsáss meg nekem és én kész vagyok elfordulni mindentől, amelyről tudom, hogy bűn. Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten, hogy szabaddá tegyél! Kérlek, jöjj az életembe és tölts be Szentlelked által, és legyél életem Ura! Köszönöm Úr Jézus, hogy meghallgatsz. Ámen."

Miért van szükséged Jézusra
Link



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Isten megáldja, amikor a legjobbat adod magadból
  2012-10-31 08:53:27, szerda
 
  "Szolgák, tegyétek, amit földi gazdátok kér tőletek. Ne csak a szükséges minimumot teljesítsétek, hanem a legjobbat adjátok, amire képesek vagytok." (Kolossé 3:22, MSG fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldja a munkádat, felül kell múlnod azt, amit elvárnak tőled. Mindegy, mi a munkád, lehetsz teherautó-sofőr, ügyvéd, szakács, vagy tanár: tegyél többet a minimumnál! Ne elégedj meg a szükségessel.

Isten azt várja tőled, hogy felülemelkedj az átlagon és felülmúld azt, amit elvárnak tőled. A mai igeversünk is arra szólít fel, hogy múljuk felül a főnökünk vagy a vásárlóink által támasztott elvárásokat. Ez az a jó munka, amit Isten megáld.

A középszerűség kultúrájában élünk. Hányszor panaszkodunk igénytelen kivitelezésről, rossz kiszolgálásról vagy közepes minőségről? Az amerikaiak régen még büszkék voltak a kezük munkájára, manapság azonban már csak a túlélésre hajtanak. Ma már a legtöbb ember csak igyekszik kitölteni a munkaidőt, teljesíti az elvárt minimumot, és ahol lehet, lerövidíti az utat, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel jusson el az eredményhez.

Ez a rossz hír. A jó hír viszont az, hogy ezáltal nagyon könnyűvé válik kitűnni a munkahelyen. Bármikor, amikor büszkén vállalod a munkát és többet fektetsz bele, mint amennyit elvárnának tőled, ki fogsz tűnni a tömegből.

A másik okunk arra, hogy jeleskedjünk a munkánkban az, hogy mi Jézus Krisztust képviseljük. Jézus pedig ezt mondta: "Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre." (Máté 5:41) Múld felül azt, amit elvárnak tőled, és figyeld, ahogy Isten megáldja az erőfeszítésedet!

Beszéljünk róla!

Milyen eredményeket tudsz felmutatni, amikor a munkádban a szükséges minimum a mércéd?
Mit gondolsz, a kollégáid hogyan jellemeznék a munkamorálodat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.10.24.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Welcome * Isten hozott
  2012-10-30 21:37:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mosoly  
What A Friend We Have In Jesus - Alan Jackson
  2012-10-30 10:03:32, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Ó, mily hű barátunk Jézus Link

Ó, mily hű barátunk Jézus,
Minden bajban megsegít,
Mily jó elé imádságban
Vinni éltünk ügyeit.
Gyakran nyugtalan a lelkünk,
Tévesek az útjaink,
Mert nem vittük hő imában
Isten elé dolgaink.

Jönnek próbák kísértések,
Nincsen örömcsillagod?
El ne csüggedj ily órában,
Lépj az Úr elé legott!
Ha legnagyobb az ínséged,
Van segítőd, mitse félj.
Hozd az Úrhoz imádságban,
Bármi kínoz, higgy, remélj!

Fáradt vagy és megterhelve,
Jól esnék az enyhülés?
Fáradtak ereje Jézus,
Hozzá jönni, Ó ne késs!
Elhagyatva élsz e földön?
Tedd rá minden terhedet,
És hozd mindig bizalommal,
Az Úr elé ügyedet.
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Törődnöd kell a munkatársaiddal
  2012-10-30 09:53:58, kedd
 
  " Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" (1 Kor 16:14)




Ahhoz, hogy Isten a munkádban kedvét lelje, az egyik legfontosabb kulcs a következő: Oda kell figyelned az emberekre, és törődnöd kell azokkal, akikkel dolgozol. Akkor is, ha idegesítőek, ha ők nem szeretnek téged, ha kinevetnek, vagy ha elítélnek amiatt, hogy keresztény vagy. Mindezek ellenére is barátként kell, hogy viselkedj velük.

Miért kulcsfontosságú ez a sikerhez? Mert a legfontosabb lecke az életben és a legfontosabb oka annak, hogy Isten a földre helyezett minket az, hogy megtanuljunk szeretni. Isten a szeretet, és azt szeretné, ha te rá hasonlítanál.

Nagyon könnyű olyan embereket szeretni, akik téged is szeretnek, akikkel könnyen kijössz. Szóval, ha Isten meg akar tanítani az igazi szeretetre, készülj fel, hogy olyan emberek közé fog helyezni, akik csak nehezen szerethetők.

" Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" (1 Kor 16:14). Ez érvényes a munkahelyeden, az autóban, egy üzleti telefonhívásnál vagy bármilyen más helyzetben. A jó hír az, hogy ez tényleg nem nehéz. Nagyon könnyen alábecsüljük egy jó szó, egy baráti mosoly, egy kedves vállveregetés, egy őszinte dicséret, egy bátorító szó vagy egy nyitott fül erejét.

Rengeteg életet láttam megváltozni csupán amiatt, hogy valaki odafigyelt az illetőre. Nem létezik olyan ember a földön, aki ne vágyna arra, hogy odafigyeljenek rá. Viszont sokkal nehezebb olyan embert találni, aki törődik a másikkal.

Pál Apostol azt mondja: "Mert nincs mellettem senki más, aki olyan lenne, mint Timóteus, aki őszintén törődik a boldogulásotokkal" (Fil.2:20 NLT fordítás) Ilyen a te a munkahelyed? Vagy esetleg mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt, és nem másokét? Aki igazán törődni akar a másikkal, az körültekintő és odafigyel rá.

Beszéljünk róla

Gondolj valakire a munkahelyeden, akinek jólesne egy kedves gesztus vagy egy jó szó. Hogyan fogod neki megmutatni, hogy te törődsz vele?
Nehéz a másokkal való törődést és a rájuk való odafigyelést a munkahelyi elvárások fölé helyezned? Mit gondolsz, miért van ez így?


Daily Hope by Rick Warren (2012.10.23.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jellemben növekedjünk, ne teljesítményben
  2012-10-29 12:00:58, hétfő
 
  " Örülhetünk, amikor problémákkal és próbákkal találjuk szembe magunkat, mert tudjuk, hogy ezek jók számunkra - segítenek nekünk abban, hogy megtanuljunk kitartónak lenni. A kitartás pedig fejleszti a jellem erejét bennünk, a jellem pedig erősíti a megváltásban való magabiztos reménységet." (Róma 5:3-4 NLT fordítás)




Nem viszed a munkádat a mennybe. Nem viszel aranyórát vagy munkáért kapott elismerést sem.Te magad jutsz oda, ezért a jellemed építésére törekedj, hiszen az Úr arra kíváncsi, hogy kivé leszel, és nem arra, hogy mit csinálsz.

Nézd meg újra a mai igeverset, mert sok embernek hamis elképzelése van a kísértésről. Azt gondolják, hogy ha keresztények lesznek, akkor nem érheti őket semmi kísértés.

Fontos felismerni, hogy kísértésekkel mindig találkozni fogunk, sőt, minél közelebb kerülsz Istenhez, annál nagyobb ellenség vagy a Sátán számára, és annál jobban próbál kísérteni téged. A jó hír viszont az, hogy Isten nagyobb erőt ad az ellenállásra.

Amikor kísértésnek vagy kitéve a munkádban - például, hogy undok, dühös, büszke vagy kapzsi legyél - akkor mindig emlékezz arra, hogy a kísértések nem csak arra lehetőségek, hogy jót tegyünk, hanem arra is, hogy növekedjen a jellemünk.

Például amikor egy munkatársad idegesít, talán azzal a kísértéssel kell szembenézned, hogy dühös legyél rá. De a Biblia azt mondja, hogy áldjuk azokat, akik minket átkoznak, és imádkozzunk azokért, akik minket megbántanak. Szóval ahelyett, hogy elveszítenéd a fejed, használd ki a lehetőséget arra, hogy dicsérd Istent.

Először is, a Sátán dühös lesz, hogy Istent dicséred. De minél többször dicséred Istent ilyen helyzetben, a Sátán annál kevésbé fogja használni ezt a dolgot mint kísértést az életedben.

Másodszor, azt veszed majd észre, hogy növekedni fogsz isteni jellemben, ahogy alkalmazod Isten Igéjét az életedre.

Beszéljünk róla:

Milyen Bibliai verseket véstél a szívedbe, hogy ellenállj a kísértéseknek?
Hogyan tudnál a munkádban az isteni jellem építésére törekedni ahelyett, hogy az eredményeket tartanád szem előtt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 10. 21.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Óh mi hű barátunk, Jézus
  2012-10-28 20:01:28, vasárnap
 
  Ó, mily hű barátunk Jézus,
Minden bajban megsegít,
Mily jó elé imádságban
Vinni éltünk ügyeit.
Gyakran nyugtalan a lelkünk,
Tévesek az útjaink,
Mert nem vittük hő imában
Isten elé dolgaink.

Jönnek próbák kísértések,
Nincsen örömcsillagod?
El ne csüggedj ily órában,
Lépj az Úr elé legott!
Ha legnagyobb az ínséged,
Van segítőd, mitse félj.
Hozd az Úrhoz imádságban,
Bármi kínoz, higgy, remélj!

Fáradt vagy és megterhelve,
Jól esnék az enyhülés?
Fáradtak ereje Jézus,
Hozzá jönni, Ó ne késs!
Elhagyatva élsz e földön?
Tedd rá minden terhedet,
És hozd mindig bizalommal,
Az Úr elé ügyedet.

Joseph Scriven (1820-1886)
Ó, mily hű barátunk Jézus
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Norvég srácok megmentésére siettek egy kiságy báránynak
  2012-10-28 12:27:46, vasárnap
 
 


Norwegian guys rescuing a baby lamb Link



 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Legyen dicsőítés a munkád is
  2012-10-28 10:24:46, vasárnap
 
  "Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek. Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." (Kolossé 3:23-24., NLT fordítás)




A főnököd nem is igazán a főnököd; a te főnököd Jézus.

Két dolgot szeretném, ha megértenél a mai igeversből.

Először azt, hogy: "Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek." (Kolossé 3:23. NLT ford.). Könnyebb lelkesedni a munka iránt, ha a nézőpontod megváltozik: ahelyett, hogy úgy látnád a dolgot, hogy "ezt a főnökömnek teszem" vagy "ezt a fizetésért teszem", lásd úgy, hogy "ezt az Úrnak teszem". Ha ez jár a fejedben, bármit meg tudsz tenni - festéket kaparni, mosogatni, autót javítani -, és dicsőítéssé tudod változtatni a munkádat.

Másodszor, amikor dicsőítésre használod a munkádat, elkezdesz a Mennyben jutalmat gyűjteni. A Kolossé 3:24 ezt mondja: "Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." Ha Istennek dolgozol, örök befektetéseket helyezel el a Mennyben.

"Tehát bármit esztek vagy isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" (1. Korinthus 10:31, NIV ford.) Nem számít, hogy iratokat rendezel vagy számlákat írsz alá; minden munka lehet a dicsőítés egy formája, ha lelkesen Istennek végzed.

Beszéljünk róla!

Hogyan segít neked a "mennyei befektetés" nézőpont, amikor dolgozol vagy valamilyen munkát végzel?
Hogyan tudod a "dicsőítő hozzáállást" az életed többi területén is alkalmazni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 10. 21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 395
  • e Hét: 813
  • e Hónap: 5974
  • e Év: 55539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.